Fermenterad drink från Soulfoodsthlm inleder Yogagalan
Nystartade Soulfoodsthlm kommer att stå för välkomstdrinken på Yogagalan. Vi byter några ord med grundaren, Fanny Frankmar.
Vad kan gästerna vänta sig från dig när de kommer till Södra Teatern?
– Jag planerar att göra en väldigt spännande fermenterad drink med bland annat ananas och chili. Mer än så säger jag inte.
Om fördrinken ger mersmak och man som gäst vill veta hur du tillverkat drinken, kan man få receptet då, eller är det hemligt?
– Självklart delar jag med mig av receptet! Du hittar det på mitt Instagram i samband med galan!
Hur kom du i kontakt med yogans värld?
– Jag och min bästa kompis testade bikramyoga på ”Hot yoga Stockholm” första gången 2008 och jag yogade där av och till under några år. Men det var inte förrän 2016 på våren när jag hittade tillbaka till studion som jag bestämde mig för att ta in yogan i mitt liv på riktigt. Då gjorde jag en 30-dagarsutmaning (yoga varje dag i 30 dagar) och sedan beslutade jag mig för att skaffa ett årskort. Ett år och en resa till Bali senare var yogan en del av mig, och jag hoppas det får förbli så. Yogans läkande kraft har hjälpt mig att hitta en balans i tillvaron som jag innan saknade.
Hur kom det sig att du tog steget att starta Soulfoodsthlm?
– Jag har alltid varit en entreprenör med många idéer. Idén till Soulfoodsthlm föddes faktiskt på Bali för ganska exakt ett år sedan. Jag var lite vilsen i hur jag ville gå vidare med mitt yrkesliv och jobbade vid den tidpunkten med catering. Min fasta punkt i tillvaron var yogan så jag kände att ok, varför inte kombinera dessa två? När vi kom hem från resan började jag göra verklighet av mina planer och idag har jag flera yogastudios som kunder och tycker det är fantastiskt!
”Jag älskar de naturliga färgerna från växtriket och dekorerar gärna med ätbara blommor.”
Vad är företagets inriktning?
– Soulfoodsthlm är en yogacateringfirma. Vi lagar mat för själen som är anpassad till en yogisk livsstil, så mycket av vårt utbud är veganskt och glutenfritt. Det viktigaste kännetecknet för Soulfoodsthlm är färgerna. Jag älskar de naturliga färgerna från växtriket och dekorerar gärna med ätbara blommor.
Vilka är eller ska bli dina viktigaste kunder?
– Företag med ett hälsointresse som vill njuta av nyttig och god mat. Jag vill att Soulfoodsthlm ska vara det självklara valet när man ska beställa lunch till yogastudion, samt vid alla workshops, teachertrainings, öppna hus och andra event. Självklart tar jag även uppdrag av privatpersoner som vill ha catering, till exempel vid privata tillställningar i hemmet. Jag skräddarsyr varje uppdrag i samråd med kunden.
Såväl du som din hemsida och ditt Instagramkonto sprudlar av entusiasm och positiv energi. Vad är det som driver dig?
– Njutning och skapandet av något vackert! Jag är en tvättäkta ”njutis” som älskar att komma i kontakt med elementen genom bland annat vinterbad med bastu, snowboardåkning och dykning – där yogan och den gröna maten blir en naturlig utgångspunkt. Jag kommer från en musikerfamilj, och i mitt företagande kommer min konstnärliga sida till uttryck när jag skapar färgsprakande maträtter. Soulfoodsthlms motto är: ”Food for the body is not enough, there must be food for the soul”.
Vad hoppas du själv få ut av galakvällen?
– Jag är säker på att jag kommer att träffa massor av trevliga människor med ett brinnande intresse för yoga. Det kommer förhoppningsvis att inspirera mig i mitt fortsatta arbete – både med Soulfoodsthlm och med mig själv.