Upptäck yogaevents

Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaretreats och festivaler

Det är gratis att vara med i kalendariet här på webben, mejla din information till info@yogafordig.nu.

Underlätta för oss genom att skicka in ditt material enligt följande:

Datum
Rubrik
Beskrivande text, max 400 tkn
Länk
Bifoga gärna bild, 700 p bred

Vinterretreat Breathe & Relax

Datum: 15 Nov 2019 - 17 Nov 2019 Instruktör: Livia Wanntorp

Välkommen till en helgretreat där du får återhämta dig och samla kraft innan långa vintern! Du får ta hand om dig själv, både kroppen och själen, genom att praktisera slow Virya Yoga flow, Yoga Nidra och restorative yoga samt lära dig mer om att andas medvetet (Pranayama), meditera och utöva mindfulness genom naturvandring.

Vi träffas och bor vid lantliga och rofyllda Kollberggården på Öland där vi också äter hemlagad vegetarisk mat och umgås i en mindre grupp (begränsade platser!).

Pris 3900 Kr

Läs mer

YOGA, WINE & DINE PÅ THE WINERY HOTEL

Datum: 16 Nov 2019 - 17 Nov 2019

Tag med dina vänner och följ med på en helg av välbefinnande för alla sinnen. Njut av en weekend i yogans och vinets värld i ett samarbete mellan The Winery Hotel och Yogamottagningen i Stockholm.

Du får göra Hathayoga, Kundaliniyoga och Mediyoga, prova ekologiskt vin och njut av vegetarisk trerätters middag. Det bästa av allt i perfekt balans helt enkelt!

Läs mer

Hälsoretreat med helande skrivande i Stockholms skärgård

Datum: 20 Nov 2019 - 24 Nov 2019

I en rogivande höstskärgård på ön Svartsö kommer vi att yoga, meditera samt göra enkla terapeutiska skrivövningar. Vi lär oss att vara i nuet genom mindfulness med skogspromenader. I individuella, coachande samtal och gemensamma sharingsessioner kommer vi nära oss själva och varandra. Tillsammans lagar vi kulinariska vegetariska måltider. Retreatet är också en digital detox som innebär att vi tar en välbehövlig paus från våra mobiltelefoner och datorer.

Bokning och mer info:  skrivarresor@gmail.com

Läs mer

Utbildning till Yin Yogalärare i Stockholm

Datum: 21 Nov 2019 - 24 Nov 2019

Datum: Även 16-19 jan, 13-16 feb, 19-22 mars, 23-26 april 2020

På Axelsons Institute, Nordens största och äldsta skola för friskvård, kan du utbilda dig till Yin Yogalärare. Yin Yoga är en yogaform som är baserad på femelementsläran från den kinesiska medicinen. Bindväven och meridianerna anses i yin yogateorin vara förbundna. Meridianerna i sin tur är förbundna med de olika inre organen. Ett Yin Yogapass är ofta uppbyggt för att ha effekt på ett par specifika organ samt en lugnande effekt på nervsystemet. Yin Yogalärare med Restorative & Yoga Nidra är en YA-godkänd vidareutbildning.

 

Läs mer här

Mediyoga för binjurar och hormonbalans. Yoga, kost, livsstil.

Datum: 22 Nov 2019

YogaNu, Finntorpsvägen 5A, Nacka.  kl 09-16

En kurs som de flesta behöver. Idag tror man att upp till 80% har av en viss grad av utmattade binjurar och allt fler människor lider av olika hormonobalanser.

De dig vill lära sig mer om stress, binjurarnas funktion och roll och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i kroppen. Du får verktyg som kan hjälpa till att minska stress i kroppen och tekniker för att nå balans på djupet. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning.

Läs mer

Helgretreat med yoga, meditation och vandring

Datum: 22 Nov 2019 - 24 Nov 2019

Retreat med Medicinsk Yoga, yinyoga, andningsövningar, meditation/mindfulness och meditationsvandring i oslagbar natur.

En perfekt helg för dig som behöver komma ner i varv och lämna all stress med en lugn stund. Här på natursköna Tofta har vi alltid sagt att ”Lugnet kommer naturligt”. Kom hit och varva ner inom dig själv genom medveten närvaro.

Här får du också enkla verktyg som kommer hjälpa dig att bibehålla känslan i din fortsatta vardag.

Läs mer

Retreat i Villa Andrum

Datum: 22 Nov 2019 - 24 Nov 2019

En helg med Yoga -Natur – Ayurveda – Meditation och en inre närvaro.
Välkomnar dig att ge dig själv tiden -vid brasan och med varma och kalla bad. I självkärlek. Ring mig gärna för mer information! Marie 0734-200914

Läs mer

Self healing on a everyday basis for Yoga teachers

Datum: 23 Nov 2019 - 24 Nov 2019 Instruktör: Dr. Kamalroop Singh

En helg kring egenvård för Yogalärare, hålls i Västerås!

In everyday modern living we can neglect certain areas of our health that reduce our well-being and overall sense of awareness. By practising certain yogic and ayurvedic techniques we can quite easily increase our wellbeing and awareness, to such an extent that our health becomes stronger and more resilient. This resilience is both physical and mental.

Läs mer

Kurs i asiatisk yogamassage

Datum: 27 Nov 2019 - 01 Dec 2019 Instruktör: Tina Lee Möller

Asiatisk Yogamassage är en underbar behandlingsform som både kan ges på ett mjukt och meditativt sätt eller mer dynamiskt och kraftfullt. Stretchning av fascian (bindväven), bearbetning av energilinjer och avslappningstekniker används för att balansera kroppen och dess energiflöde på ett skönt och effektivt sätt. Det är en mångfasetterad massageform som kan anpassas efter mottagarens speciella behov.

Steg 1 hålls på Liljero Retreat. Du kan även gå kursen online.

Läs mer

preBALANS Helsingborg – Advent Retreat i Lugnets tecken

Datum: 14 Dec 2019 - 15 Dec 2019

14-15 december 2019 arrangerar vi vårt årliga adventretreat med yinyoga, meditation & Spa retreat på Asia Spa i Varberg. Två sköna, lyxiga och avkopplande dagar fyllda med yoga, meditation, fascia release, god mat, lugn, spa behandlingar, spa vistelse.

Du får totalt fyra yoga sessioner av Petra och har dessutom tillgång till ytterligare yoga och avspänning i aktivitetsrummet. Vi lägger fokus på att finna lugn och harmoni i våra yoga sessioner som är YinYoga och RestoretiveYoga.

Läs mer