Ellen Engvall

  • Yogalärare, sjuksköterska, barnmorska och entreprenör
  • Webbplats
Ellen Engvall är legitimerad sjuksköterska sedan 1986 och legitimerad barnmorska sedan 1996. Reflexolog sedan 1996. Utbildad av Göran Boll till lärare och terapeut i mediyoga 2009 och utbildad av Dinah Rodrigues i hormonyoga 2009. Hon är också mor till två döttrar och en passionerad tangodansare.

Ellen:
Jag har under lång tid arbetat och studerat många av de områden som rör kvinnors hälsa. Att arbeta med kvinnor har alltid varit och är fortfarande en inspiration. Under åren har det också lärt mig att människor måste ta hand om sin egen hälsa och vara ansvariga för sitt eget välbefinnande. När jag jobbade inom vården träffade jag så många människor som inte själva tar hand om sin hälsa och hellre vill ha ett piller för att bli bra. I längden behöver vi alla se över hur vi lever, äter och tar hand om oss på olika sätt för att må bra och känna oss tillfreds med tillvaron och oss själva. Det är det som skapar livsglädje och vitalitet. Vi kvinnor behöver hitta och ta fram vår kvinnliga urkraft och leva det liv vi själva önskar och längtar efter.

Jag har undervisat mediyoga, som tidigare hette medicinsk yoga, sedan 2009 och utbildat över 500 instruktörer och lärare i mediyoga och lärare i gravidyoga och ”Hormonyyoga” sedan 2012. Konceptet kring gravida och hormonyoga har jag själv skapat med tanke på det stora behovet av mer kunskap och hjälp inom området kvinnohälsa. Jag har haft möjlighet att arbeta med många kvinnor med bra resultat inom stresshantering, graviditet, hormonbalans och specifikt infertilitet, PMS och menopaussymtom. Jag har undervisat och undervisar om yoga, hormoner, stress och graviditet och ämnen i detta område på barnmorskeprogrammet på Sophiahemmets Högskola, för hälsopedagoger på Sverigehälsan och på många andra ställen.

Idag bor Ellen huvudsakligen i Stockholm och jobbar både i Sverige och internationellt.
6 RESULTS
Sort by: Oldest Newest