Ulrica Norberg

  • Yogalärare, journalist och mångkonstnär
  • Webbplats
Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av individualitet och brinner för att se människor växa samt att uppmana om vikten av återhämtning och reflektion för ökad hälsa.

Ulrica inspireras av livet och människor, har arbetar på tidning samt med film, radio och teve samt har skrivit över ett dussin böcker om yoga, hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film och journalistik, har bott utomlands under många år innan hon återvände tillbaka till Sverige där hon idag bor och verkar ifrån.

Ulrica har studerat och undervisat yoga sedan början av 90-talet då hon bodde I USA och har lång erfarenhet inom ett brett spektrum av olika yogiska system, traditioner och stilar.

Hon har lärarutbildningar i klassisk hathayoga, iyengaryoga, ashtangayoga, anusarayoga, poweryoga och ishtayoga samt fördjupningsutbildningar inom ayurveda, zenmeditation, restorativeyoga, yinyoga, tantra, terapeutisk yoga med mera. Ulrica har även studerat Indisk filosofi, sanskrit och tibetanska på Stockholms universitet. Ulrica utbildar idag yogalärare världen över och har examinerat hundratals yoga- och meditationslärare.

Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet och hon skrev den första svenskproducerade boken om yoga, hennes Poweryoga (2001/ICA Bokförlag) som har kommit att bli den yogabok som sålt i flest exemplar, fram till idag.

2015 initierades Ulrica till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare. En titel som bara förärats nio västerlänningar före henne.

En del av Ulricas bakrund:
E-RYT 500 h Yoga Alliance
Certifierad inom flera former av yoga och meditation, hälsa, fitness, anatomi/fysiologi, terapeutisk yoga och personlig utveckling.
Ulrica blev 2015 utnämnd till Yogiraj yogamaster av hennes lärare Alan Finger.
2 RESULTS
Sort by: Oldest Newest