Angelica Majoros

Jag är och har alltid varit nyfiken och intresserad av människor. Intresset för människor har även speglats i de yrken jag har haft, allt ifrån arbete med människor med särskilda behov, med olika funktionsnedsättningar, med att arbeta med människor i bar och restaurang till att dokumentera människor genom kameralinsen.

Svaren finns för det mesta inom mig
Hur vi människor tänker, agerar och fungerar på olika sätt har alltid fascinerat mig. Jag har på många sätt varit en sökande person som framför allt sökt efter svar utåt, externt i olika sammanhang. Tack vare yogan har jag insett att svaren till det mesta finns inom mig, inte hos någon annan, inte någon annanstans, inte i något yttre system. Det är en enorm frihet att inse det, men det kan i vissa stunder även kännas överväldigande. I utmanande situationer kan det till exempel vara lättare till hands att lägga över ansvaret på andra, att skylla på andra, att analysera andras beteende istället för mitt eget, vilket ju är det enda jag kan påverka och ta ansvar över. Men naturligtvis är det främst en frihet i tanken att jag har ansvaret över mitt liv och att jag sitter inne med svaren själv. Att veta och inse detta, att jag har möjligheten att välja hur jag vill att saker och ting ska vara i mitt liv, att prioritera det jag tycker är viktigt, att välja välmående, det är befriande. Hur jag väljer att förhålla mig till vad som sker i mitt liv är avgörande för mitt välmående, och hur jag väljer detta förhållningssätt är helt upp till mig - det är frihet!

Går in i det fullt ut
När jag brinner för något går jag gärna in i det fullt ut och är ganska orädd i den processen. Jag vänder och vrider på det, läser om det och utforskar det på olika sätt. Jag vill veta mer, lära mig mer och kan jobba ganska hårt för det.

Studio saknades...
Jag tror att det är en kombination av dessa egenskaper som har lett till att jag de senaste decennierna valt att hålla på med yogan, undervisat i 15 år och framförallt drivit en yogastudio i över 10 år. Jag hade absolut ingen ambition eller vilja att driva egen yogastudio men efter min första utbildning så fanns det knappt några studios i Stockholm och jag ville undervisa, det kände jag starkt. Alternativet var att åka utomlands och undervisa där. Detta lockade inte då jag tillbringat flera år utomlands och nu äntligen landat hemma. Det andra alternativet var att öppna en egen studio, vilket blev det jag gjorde tillsammans med vännen Johanna Horisk. Hot Yoga Stockholm heter studion idag.

En utmaning och ynnest
Att driva en yogastudio är en ynnest på så många sätt, också en utmaning på många sätt. Att få vara med om folks resor genom livet, att få se hur yogan påverkar människor på djupet, det är lyxigt!
Jag följer ju människor år efter år och får vara med om hur kropp, själ och sinne läks, stärks, öppnas upp och väldigt mycket mer. Det är fint och jag är så väldigt tacksam över att ha möjligheten att få vara med om det. Att guida folk inne i yogasalen, att få möta folk på riktigt, att så små frön som sakta gror och som sedan blommar ut, att få observera och vara med i denna process, det är jag så otroligt tacksam för och det är en stor drivkraft för mig.
Att dessutom jobba och utvecklas tillsamman med vårt lärarteam är oerhört värdefullt och är en enorm krydda i tillvaron.

Svaret ligger i hur du utför yoga
Det var främst den fysiska aspekten av yogan som jag till en början drogs av. Jag har alltid varit fysiskt aktiv och har bland annat spelat fotboll på hög nivå och åkt skidor på heltid några vintersäsongen. Att röra på mig har alltid varit en självklarhet, något som fått mig att må bra. Naturligtvis har jag under dessa fysiskt mer utmanande år drabbats av diverse skador, ledskador, muskelskador med mera. Dessa har jag genom yogan läkt. Det brinnande intresset för hur yogan påverkar oss rent fysiskt och hur man med skador och olika sjukdomstillstånd kan förbättra sin situation och i flesta fall läka helt, eller i alla fall bli symtomfri är något som de senaste åren har tagit sig tydliga uttryck i yogastudion. Jag har tillbringat mycket tid och lärt mig mycket om hur kroppen fungerar och hur man med yogans hjälp kan läka. Det är ju så att yoga i sig inte alltid fungerar och i vissa fall ger skador. Det är ju såklart inte yogan det är fel på, det är hur man yogar. Svaret ligger i hur man utför yogan. Tyvärr är kunskapen kring detta inte så utbredd som man skulle önska.

Helheten lockar
Då de tidigare åren främst genomsyrats av den mer fysiska aspekten av yogan är det numera yogan som helhet som lockar och intresserar mig. Detta är något som jag hela tiden lär mig mer om, tillsammans med lärarteamet i studion. Vi behöver varandra för att utvecklas, vi behöver vara varandras speglar, bollplank, samtalspartners. Ingen kan göra detta själv. Vi har också tur som har en mentor vars lärare var den elev som studerande allra längst, (i hela 80 år!) och såklart satt inne med en enorm kunskap kring yogan och dess betydelse, med den fantastiske läraren Sri. T. Krishnamacharya. Min fördjupning inom yogan pågår hela tiden och det är oerhört spännande och kul. Framför allt känner jag en enorm tacksamhet för vad yogan har tillfört i mitt liv och fortsätter att göra hela tiden.

Utbildningar:
Bikram yoga Collage of India, Teacher Training 2004
Bikram yoga Collage of India, Advance Seminar 2010, 2011, 2012.
ISHTA Yoga Scandinavia’s YinYoga Teacher Training 2013
Yogic Physical Culture Academy with Tony Sanchez, Core26+ Ghosh Lineage, 2013
Ray Long Anatomy course, 2014
Ray Long Anatomy course, 2015
YPCA with Tony Sanchez, Master Core, Ghosh Lineage, 2015
YPCA with Tony Sanchez, Advance Practice, Ghosh Lineage, 2015
YPCA with Tony Sanchez, Ghosh Vinyasa Flow, 2016
Basmedicinsk grundkurs 100 tim, 2018
Pågående utbildning inom Vinyasa Krama-traditionen som är grundad av Sri. T. Krishnamacharya, 2016-
3 RESULTS
Sort by: Oldest Newest