Skip directly to content

Kalendarium

Annons:


Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

Det är gratis att vara med i kalendariet här på webben! Se info längst ned på sidan!

Juli

 

15 juli – 13 augusti

Kriya Yoga-retreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
"Arbetet med dig själv är baserat på uppmärksamhet, inte på självupptagenhet eller på föreställningar om att du ska vara 'helig' eller 'felfri'”. Swami Janakananda.
Denna fortsättningskurs inkluderar 21 dagars tystnad.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-kriya-yoga-retreat

 

20-23 Juli

Yoga Therapeutics retreat with Jonas Westring at Shantiland

Come and join a three day educational retreat that dives into Yoga Therapeutics: Functional Anatomy, Yoga Postures, Hands-on Techniques, Meditation, Pranayama, Music and more. Shantiland (www.shantiland.se) treats all your senses! Enjoy healthy gourmet vegetarian food in combination with a magical environment that both energizes and rejuvenates you – and the fabulous panoramic Shantiland Spa!
Jonas Westring (E-RYT 500, Anusara Certified, Licensed physiotherapist) is one of Sweden’s most experienced yoga teachers. With over 35 years of yoga, body work and teaching all over the world, he will guide you, all levels alike, in a safe and inspirational way. For more info about Jonas, see www.shantaya.org.
For more information about the retreat, please see: http://shantiland.se/event/yoga-therapeutics-with-jonas-westring/.
Special offer: allow yourself to participate in both this unique Yoga Therapeutics retreat and the preceding Anusara Yoga retreat July 14-19 (http://shantiland.se/event/anusara-yoga-with-jonas-westring/) and get a SEK 1,000 discount. In addition, you get a complimentary extra day with full board between the retreats (in total 9 days).
Läs även Yoga för digs artikel om Shantiland!

 

22-23 juli

Mindful Yogahelg vid Lomma Strand

Är Yoga, hav, natur och tid för dig själv en kombination du drömmer om? Då är vår kommande yogahelg just för dig! Två härliga dagar där du får yoga i sanden, på SUP-brädor och i skogen. Där du får paddla i skymningen, meditera i stillhet och umgås med likasinnade. Vi badar, äter hälsosam lunch och framförallt - slappnar av och bara är.
Du bor i delat boende på uppskattade Brohuspark B&B, bara 5 minuters promenad från Lomma Beach House där en frukostbuffé serveras under söndagsmorgonen. Lunch äter vi tillsammans vid Lomma Beach House båda dagarna medans kvällen ger plats för egentid.
Vår certifierade och erfarna yogalärare Jennie Gunnarsson kommer ta hand om och guida dig till avslappning under hela helgen.
Pris: 1800 kr
Detta ingår:
1 natt i delat boende på Brohuspark B&B
Frukostbuffé
Hälsosam vegetarisk lunch och smoothie
Frukt
Yoga
Meditationer
SUP-brädor
Bastubad
För frågor, mer info och bokning maila gunnarsson@lommabeachhouse.se eller läs mer på Facebook.

 

23 juli

Gongavslappning

Gongens vibrationer är något alldeles speciellt. Dess ljud kan inte förutsägas av hjärnan, därför kapitulerar sinnet och du kan nå fullständig djupavslappning. När sinnet och kroppen går ned i djupavslappning möjliggörs läkning och återhämtning på cellnivå.
På en gongavslappning börjar vi med ett yogapass för att sedan komma ner på mattan för att vila i gongens ljudvågor.
Datum: Söndagen den 23/7
Tid: kl 18:00-19:30
Plats: Vår Hälza, Ängevägen 18 i Änge, Offerdal
Pris: 50kr
Anmälan: info@saranyoga.se, drop in i mån av plats
Lärare: Elenor Saranraj och Anne Saranprem från Saran Yoga
www.saranyoga.se

 

24-28 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår i norra Värmland

Välkommen till våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, där delar av vandringen sker i tystnad. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, där du får uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

26 juli

Kursstart: Ayur Yoga Yogalärarutbildning E-RYT 200

Yogalärarutbildningen med fokus på att leda från hjärtat, i föreningen mellan yoga och ayurveda. Utbildningen utgår ifrån de fyra perspektiven kropp, tanke, känslor och energi för att balanserat leda dig in i din resa till yogalärare.

Utbildningen ger dig bland annat:

  • Fördjupning i din personliga yogaträning
  • Grundläggande kunskap inom ayurveda
  • Konsultation angående hur ditt liv påverkas av yoga och ayurveda
  • Vetskap om hur du kan kombinera dessa uråldriga läror, leva dem i vårt moderna samhälle, praktisera samt förmedla både för fysisk träning och som terapeutiskt hjälpmedel för välbefinnande
  • Pulsläsning och personligt skräddarsydda ayurvediska råd
  • Pedagogiska redskap i att undervisa i yoga
  • Guidning mot ditt unika uttryck som yogalärare

Utbildningsdatum med start under 2017:
Del I: 26-30 juli 2017
Del II: 25-29 oktober 2017
Del III: 31 januari – 4 februari 2018
Del IV: 11-15 april 2018 inkl certifiering
Pris: 28 000 kr, anmälningsavgift 2 800 kr
Avbokningsregler: Din anmälan är bindande från det att anmälningsavgiften är betald.
Ersättning utgår endas vid sjukdom mot läkarintyg.
Webbadress: helhetsakademin.se

 

26-30 juli

Meditations- & yogaretreat på Shantiland där sinne och kropp möts i en blandning av tystnad och integration

Med avstamp i kärleksfullhet och välönskan kommer vi under fem dagar tillsammans utforska sinnets och kroppens natur och deras relation till kosmos. Genom att sammankoppla meditation och yoga får vi en naturlig och avslappnad guidning till våra sinnen och kroppar. Stora delar av tiden kommer vi vara tillsammans i tystnad, men även tid för samtal, dialog och socialt umgänge finns på schemat. Ingen tidigare erfarenhet krävs, samtidigt är du som redan har en egen praktik välkommen för nya utforskningar.
Lärarparet är moder och son, samtidigt som de med tiden blivit alltmer av andliga följeslagare. Agneta Edström kommer agera huvudlärare och Hannes Edström hjälplärare, samtidigt kommer stor del av undervisningen att ske i gemensam anda. De är båda inspirerade av buddhistisk Vipassanātradition.
Agneta är symbolterapeut och pedagog, hon har utövat meditation och yoga sedan år 2000, dessutom är hon författare till böckerna “Ett Heligt Liv” och “Uppvaknande – en resa från ego till själ”. Hannes är beteendevetare och har sedan är 2010 regelbundet gjort längre tysta retreater på Gaia House, England.
Retreaten äger rum på Shantiland i vackra Hälsingland. Vi startar på eftermiddagen den 26 juli och avslutar efter lunch den 30 juli, 2017. Sista kvällen njuter vi av Shantiland spa, med den magiska utsikten över Dellensjön. Vedeldad-, infra- och ångbastu, färgterapi, varm- och kallbad.
Kursvärd för retreaten är Frank Sundqvist, som är tillgänglig för frågor på e-post, sundqvistfrank@gmail.com eller mobil, 070 780 36 54.
Retreaten arrangeras i enlighet med den buddhistiska läran om välönskan och generositet. I kursavgiften ingår endast mat, logi och andra eventuella utgifter. Lärare och personal ger av sin tid och sina kunskaper och du som deltagare inbjuds att utöva generositet och donera pengar efter retreaten till lärare och personal för deras arbete.
För mer information, se http://shantiland.se/event/meditations-yogaretreat/
Läs även Yoga för digs artikel om Shantiland!

 

26-30 juli

Hathayoga - hälsa, balans och inre frihet

Hathayoga är ett tillstånd av balans som leder till inre frihet. Våra obalanser hindrar den fria personliga utvecklingen, och låser oss i ofördelaktiga mönster. Med tiden påverkar det oss på alla nivåer; fysiskt, energimässigt, emotionellt, mentalt och andligt.
Detta sommarretreat vänder sig till dig som vill nå djupare i din yogapraxis, och samtidigt utveckla den till ett effektivt redskap för inre hälsa och balans.
12 deltagare.
Pris: 1600:-, inkl. kost & logi  
Mer info här!
www.facebook.com/farjasyogaretreats

 

27-30 juli

Yoga Celebration på Mundekulla

Kom och fira livet med oss! På årets festival kan du uppleva följande:
Hatha Yoga - Vinyasa Flow
Bhakti Yoga
Kundalini Yoga - Acro Yoga
Yin Yoga - Gongbad
Mantrasång - Meditation
Dans - Bastu
med Sky, Satya, Anders (gong), Rebecka (Vinyasa) mm.
Läs mer här.

 

31 juli – 4 augusti

Yoga, vandring & paddling i norra Värmland

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet.
Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Det blir en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari på Klarälven, och en dagstur med paddling i de små sjöarna runt hotellet. Vi vandring mellan 3-5 timmar på naturstigar efter pilgrimsleden och bestiger vi berg med milsvida utsikter samt besöker levande sätrar med djur och säterliv. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll. Delar av vandringen och paddlingen sker i tystnad.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

Juli: Olika datum

Göteborg: Sommaröppet med drop-in yoga

I semestertider har Göteborgs Yoga Centrum sommaröppet i yogabutiken och drop-in yoga varje måndag, tisdag och onsdag 19 juni – 16 augusti. För nybörjare och fortsättare. Passa på att prova Iyengaryoga eller hålla igång din yoga.
Mer information: www.yogacentrum.com

Juli: Olika datum

Morgonyoga med frukost (Sankt Olof)

Morgonyoga med frukost i bageriträdgården, Byvägen 35 i Sankt Olof. Lördagar 8.00-9.30.
Sköna rörelser i kontakt med oss själva och naturen för mer balans i kropp & sinne. Mer fokus på närvaro i nuet än på fysisk prestation. Alla kan delta. 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7. Vid regn/kyla inomhus.Förbokas senast kl 19.00 kvällen innan på 070-3338211.
www.floweryoga.nu

Strandyoga i Kivik

Strand-yoga i Kivik, vid norra piren. Torsdagar 8.30-9.45. Frukost på Rawfood-cafeet ”Mandel & Målla” efteråt. Sköna morgon-rörelser i kontakt med strand, himmel, hav, sol & vind. Fokus på medveten närvaro i nuet. Alla kan delta. 6/7, 13/7, 20/7, 27/7. Förbokas på 070-3338211. Vid regn/kyla inställt.
Flower-yoga i trädgården, Rosengatan 7 i Sankt Olof. Fredagar 9.00-10.30.
Sköna rörelser, i kontakt med oss själva och naturen för mer balans i kropp & sinne. Mer fokus på närvaro i nuet än på fysisk prestation. Alla kan delta. Vid regn/kyla inomhus.
7/7, 14/7, 21/7, 28/7.
Förbokas på 070-3338211.
www.floweryoga.nu

Augusti

Göteborg: Sommaröppet med drop-in yoga

I semestertider har Göteborgs Yoga Centrum sommaröppet i yogabutiken och drop-in yoga varje måndag, tisdag och onsdag 19 juni – 16 augusti. För nybörjare och fortsättare. Passa på att prova Iyengaryoga eller hålla igång din yoga.
Mer information: www.yogacentrum.com

 

3 augusti

Kursstart: Satsang med andliga läraren och författaren Swami Dhyan Giten

Vedic Science - The Spiritual Science of Consciousness: Ayurveda, Yoga, Vedanta
"Giten har det. Giten gör ett mycket vackert arbete med satsang. Tidigare trodde jag inte att upplysning var möjligt, men nu tror jag att det är möjligt."
- Satyama Padma
Satsang med Giten är en direkt insikt och erfarenhet av varande. Giten presenterar Vedas klassiska insikt och visdom inom livets alla områden.
Tio torsdagkvällar, 3 augusti - 5 oktober, i Stockholm.
Bokning: swami.dhyan.giten@gmail.com
Mer info: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

5-6 augusti

Hälsofestival i Örkelljunga

Härligt hälsosam helg med yoga, meditation, rawfood, självläkande övningar, hälsoinspiration, gongtrummor, live-musik, dans och sång i härligt läkande grönska. Med Mi Sofia, Richard, Jeanette m.fl.
Anmälan: till Mi
Plats: Sjunkamossa 139, Örkelljunga
Pris: 550:-/dag, 1000:-/helg
Tel: 070-428 41 82
marie@yogastudiom.se

 

6-10 augusti

Yoga, Dans, Ayurveda och Vandring, Gotland

Varmt välkommen till en retreat med innehåll av Yoga, Dans, Ayurveda, Kinesologi och Vandring
i vackra Ihrebaden på Gotland 6-10 augusti 2017!
Pris för kursen 2750 kr.
Anmälan via www.nataraja.bokadirekt.se
SISTA ANMÄLNINGSDATUM 15 MAJ
Boende och frukost bokas separat till Ihrebaden. Boka inte boende förrän du har fått kursbekräftelse. För mer info om Ihrebaden se www.ihrebaden.se Kostnad för lunch tillkommer. 
Lärare: Lisa, Isha, Förander, och Maria Matrika Shakti Lindh Isefält som båda är diplomerade yoga- och meditationslärare inom Satyananda yoga, klassisk yoga. Lisa är också dipl. ayurvedisk hälsorådgivare samt grundare av Peaceful Being. Maria är utbildad danspedagog yinyogalärare samt diplomerad kinesiolog och massör. Kontakt Lisa: tel: 0735-22 85 89, lisa.forander@misa.se  kontakt Maria tel: 076-855 74 08, kurser@nataraja.se

 

11-16 augusti

En skön yogaretreat med Sky – Sama Yoga

Unna dig själv en vecka i balans; med Samayoga, god mat och tid till dig själv eller tilsammans med likasinnade - vila och promenera i skogen, kanske ta ett bad eller basta. Sky leder sköna Yoga-pass och hans erfarenhet inom yogisk livsstil och Ayurveda guidar dig till hur du kan både ladda batterierna och njuta maximalt.
Where: Shambala Gatherings (Borntorpet), Skinnskatteberg 2h norr om Stockholm
Signup: shambalagatherings@gmail.com
Mer info: www.samayoga.info/event/retreat-with-sky-at-shambala-gatherings-borntorpet

 

13-18 augusti

Yogabliss Fördjupningsretreat på Gotland med Lou Å.

ShivShakti - a journey into conciouness & bliss  13-18 augusti.
Då Gotland är som vackrast, havet är uppvärmt och de stora turistsströmmarna börjar lugna sig ... En tid för dig och en inre resa i den vackra naturens famn .
Några dagar där du får tanka ny energi i den vackra naturen , Yoga, meditera och fördjupa dig i de Indiska devis/ devas visdom. Det blir både många inåtgående yogapass , naturmeditationer och vila. Men också lekfulla äventyr med utflykter i den gotländska naturen , dans o fri rörelse och många möten i Sharingcirkeln. Lägg till Karolina Lallerstedts fantastiska vegomat och möjligheten till att ta massage av Julian Maryassel och förbered dig på att komma hem som ny --
I grunden är detta en yogaretreat , med hatha yoga, yin och vinyasa yoga som ett fundament. Med yogan som rötter kan vi flyga friare i rörelseövningar & fri dans och slutligen landa i stillhet med Pranayamas, meditationer och healingsessioner. De Indiska arketyperna visar oss insikter om livet och oss själva : Om vårt förhållande till kärlek, kraft , kreativitet, gränser, lycka, stillhet och mycket mer...
Den fördjupande retreaten innebär att vi går djupare i vårt möte och insikt kring Shiva & Shakti. De två motpolerna som tillsammans skapar en helhet. Så många samtal. meditationer och utforskande kring " Consiouness and Bliss ".
Info & anmälan: louaberg@yahoo.se
Länk till eventet på Fb.
Hemsida: Namasté Yogabliss

 

13-20 augusti

Inner art of love

En kärlekssemester med dig själv! Kathy´s Island, Karpathos, Grekland. Oemoståndlig retreat om du behöver börja gilla dig själv och lyssna till allt klokt du har inom dig.
Läs mer här!

 

18-20 augusti

Kom igång inför HELA hösten

Ett camp för den som behöver en spark i baken inför höstens träning. Blandade klasser av t.ex. Core, Tauff, Bootcamp, Dans och Yoga som garanterat kommer väcka din rörelseglädje. Workshops i bl.a. mental träning och motivation för att hjälpa dig att sätta upp mål och ladda upp inför hösten.
Investering: 2495:- ( inkl 1000 kr i bindande anmälningsavgift) då ingår samtliga pass, enkelt boende i 4-manna stuga och helpension.
Mer info: www.helahh.com och majjalundh@gmail.com

 

18-27 augusti

Yogalärarutbildning i Sama Yoga med Sky i Sverige och Bali

Transformera ditt liv genom en helande livsstil med hjälp av yoga. Väx in i rollen att själv kunna undervisa på ett intuitivt och kärleksfullt sätt. Under nio månader blir du guidad av erfarna lärare med Sky Akasha som huvudlärare. Du får en välgrundad förståelse av vad yoga är samt medel, stöd och träning att kliva in i rollen som yogalärare. Kursens främsta mål är att deltagarna ska känna en trygghet och självsäkerhet som kommer inifrån, att kunna leva och undervisa från ett öppet hjärta fyllt av självacceptans.
Du lär dig om Yoga asana, meditation, pranayama, chanting, mantra, ayurveda, yogisk livsstil & verktyg i vardagen, filosofi, spiritualitet, advaita vedanta, fysiologi & anatomi, undervisningsmetodik & etik och mycket, mycket mer.
Totalt 270 undervisade timmar samt stöd och vägledning under 9 månader. Du får mat och logi under kursens 30 retreatdagar.
Denna utbildning passar även dig som längtar efter att fördjupa din yogapraktik (men kanske inte vill undervisa), eller dig som redan är yogalärare, vill vidareutbilda dig och upptäcka hur du kan undervisa intuitivt från hjärtat.
Kursavgift: 28 500kr, mat och boende: 19 500kr (allt inkl moms
Välkommen!
Mer info: www.samayoga.info
Frågor & Ansökan: samayogattc@gmail.com - Anna Sunesson (073-572 33 70)

 

19-20 augusti

Yogaworkshop med Stephanie Quirk i Göteborg

Stephanie har levt i Pune, Indien i över 20 år för att studera yoga direkt under familjen Iyengar.  Genom detta arbete har hon blivit världsledande inom Iyengaryogaterapi. Stephanie har förmågan att yogan levande och förståelig. Workshopen passar alla som har praktiserat Iyengaryoga minst 3 år.
Mer information: www.yogacentrum.com/workshops.htm

 

19-20 augusti

Barn i Balans: Yoga – Slowmotion - Sprallis (Stockholm)

Ett enkelt och lustfyllt inspirationsmaterial att användas tillsammans med barn upp till 12 år.
Det bygger på ett helhetsperspektiv inom barnhälsa. Målet är bland annat att barnen stärker självkänslan och själv-förtroendet, utvecklar läs- och skrivförmågan, ökar koncentrationsförmågan och får bättre välmående och kondition. Du får tips och lär dig en mängd olika övningar inom områdena: Få Energi - Rörelseglädje - Lekar och Aktiviteter - Recept - Komma till Ro
Pris: 3490:-  Detta ingår:
Boken Barn i Balans, en yogakortlek+plansch en ChiBall boll samt tillgång till 30 olika Slowmotion-rörelser och en förståelse för vårt koncept Sprallis.
www.barnibalans.se
anette@chiball.se
Facebook: Barn i Balans
Instagram: barnibalans

 

20 augusti 

Hälsodag på underbara Margretetorp i Ängelhom

Yoga och vandring i Ängelholm Hälsodag på underbara Margrethe torp i Ängelhom.

Välkommen att tillbringa en dag eller helg med oss där DU är i fokus! Varva ner, ladda batterierna och njut av yoga, goda samtal, naturen .....och lär dig mer om hur stress och sömn påverkar din hälsa.

Vi som tar hand om dig är Elin Vesterskov, Legitimerad kiopraktor och föreläsare och Johanna Wallén, certifierad viryayogalärare.

Datum: 20/8 kl 10-17.00 ( möjlighet att bo över lör-sön eller sön-mån)

Plats: Margretetorp gästskiverigård i Ängelholm

Detta ingår i avgiften 690kr: yogapass, vandring i underbar natur, Lunch med salladsbuffé och soppa samt två nyttiga mellanmål.

Lägg till en övernattning. Titta på https://www.margretetorp.se för priser och bokning.

 

21-25 augusti

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

21 augusti – 3 september

Prova Iyengaryoga – Gratis yoga i Göteborg!

På Göteborgs Yoga Centrum utövas Iyengaryoga. Till oss är alla välkomna som söker en ny form av träning eller vill utveckla sina yogakunskaper. Våra gratisveckor är en unik chans att få veta vad Iyengaryoga är, hur det går till, och vad det kan betyda för dig. Så passa på! Föranmälan via vår hemsida.
Mer information: www.yogacentrum.com

 

24-27 augusti

Save the Summer - Ett personligt Yogaevent på Gotland!

Plats: Kappelshamn, Gotland
Instruktör: Maria Ekman & Maria Eriksdotter
Om helgen
När ön stillnat efter sommarens sorl åker vi dit och tar det sista av varm sand och hav. Vi äter nyskördat och grönt, som gör kroppen gott. Kom och samla ”sommarkänsla” med oss, i Gotlands sirliga augusti ljus yogar vi starkt och stilla. Vi längtar till det här!
Varmt Välkomna to ”Save the Summer” med oss!
yogobe.com/se/events/save-the-summer-gotland

 

25 augusti

Göteborg: Kursstart "MediYoga Stress & Utbrändhet 2" med Catarina Lundblad

En fortsättning för dig som tidigare har gått kursen "MediYoga Stress & Utbrändhet 1" (https://www.yamayoga.se/mediyoga-stress-utbrandhet/) för Catarina Lundblad eller annan lärare. Steg 2 vänder sig till dig som har börjat läka från det akuta stadiet i din utmattning, och nu vill få stöd på din fortsatta väg mot hälsa. Medan kursens första steg handlade mycket om att varva ner, ligger nu fokus i högre grad på att bygga upp din energi.
65-sidig bok + två CD-skivor med guidade yogapass och meditationer ingår.
Under denna kurs går vi bland annat igenom:
• Vad är energi, och vad händer i vårt energisystem när vi bränner ut oss?
• Yogans syn på vårt energisystem - vad händer när vi yogar?
• Yogapass och meditationer som bidrar till energi och återhämtning.
• Motstånd, tid och läkning - utmaningar på resan.
• Omgivning, anhöriga och relationer - hur påverkar det?
• Hur du tar kontrollen över din energi och behåller den.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Fredagar kl. 13.30-16.00 (åtta tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: https://www.yamayoga.se/mediyoga-stress-utbrandhet-2/

 

25-27 augusti

Grundkurs i Solyoga/Sungazing i Stockholm med Sunyogi Umasankar

Solyoga är en form av yoga där huvudfokus ligger på meditation med solen. Det är en avancerad form av Sungazing där vi tittat mot solen med vårt tredje öga. För att alla bitar ska falla på plats följs de 8 stegen för traditionell Ashtangayoga från Patanjali. Solyoga i sin fullständiga form har lärts ut av Sunyogi Umasankar sedan 2007 till tusentals människor runt om i världen och nu är han tillbaka till Sverige för andra gången. För mer information läs här http://sunyoga.info/sun-yoga/sun-meditation
Eventet kommer att ske i centrala Stockholm och presenteras på engelska men kan också översättas till svenska vid behov. Vi kommer hålla på i tre fulla dagar från fredag till söndag med start kl 07:00 varje dag med en morgonmeditation. Efter meditationen kommer det att vara teorigenomgångar under stora delar av dagen. Kostnad för eventet kommer endast vara baserat på deltagarnas donationer. Det kommer tas en depositionsavgift på 500kr för att säkra en plats och det kommer också finnas möjlighet att beställa vegetarisk mat (frukost och lunch) för alla tre dagarna. Välkommen!

axelaxelj@gmail.com
Axel Johansson, 073-815 79 61

 

25-27 augusti

Järna Yogadagar

Öppet för alla, från nyfiken nybörjare, till dig som redan tränar yoga! 
Upptäck bredden i Kundaliniyoga – chans till fördjupning och att prova något nytt
Ladda batterierna och hämta inspiration till höstens yoga
Mer info: www.yogahuset.se
”Feel good. Be good and do good.”
Så lyder ett citat av Yogi Bhajan som inspirerat till denna samling. Vi skapar Järna Yogadagar tillsammans. Genom att samlas och göra yogan som vi gillar, skapar vi också ett överskott som hjälper via välgörenhet. I år samlar vi pengar till solceller som ska driva en vattenpump i Zimbabwe.
KUNDALINIYOGA - Gongnatt – levande musik – mantran – meditation – god vegetarisk mat – Happy Hips, Happy Back – skafferiets hudvård – yoga inom vården – White Vintage – Bazar och mycket annat.
Vi samlas i vacker sommarmiljö i Ytterjärna. Avståndet från Stockholm (ca 3,5 mil) möjliggör att närboende kan åka hem på kvällen, men det finns även övernattningsmöjligheter alltifrån hotell till vandrarhem, camping och madrass i lokalen. 
JÄRNA YOGADAGAR PRISER OCH INFO
Prislista 2017:
2,5 dag festival inklusive alla workshops, föreläsningar, musik. Alla priser inkluderar vegetarisk mat.
Early Bird – boka före 20:e juni
A. 1900 kr
B. 1750 kr SKY-medlem
…………………….
C. 2200 kr Ordinarie pris, dvs efter 21 juni
D. 2000 kr ord pris för SKY-medlem
E. Enbart fredag-lördag 1400 kr
F. Enbart fredag-lördag SKY-medlem 1250 kr
G. Enbart söndag 1000 kr
Överskottet går till välgörenhet.
För att boka din plats: ange vilket prisalternativ (A-G), skriv ditt namn i meddelandefältet, betala in till Bankgiro 766-2828, Yogahuset Syd. Du får en bekräftelse att betalningen gått fram.
Varmt välkommen!
Charlotte Åström och Nina Sagulin på Yogahuset

 

26 augusti

Yogamassage 1-dags introduktionskurs i Gävle

Yogamassage har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två uråldriga indiska vetenskaper där helhetsperspektivet på hälsa är centralt.
Behandlingsformen påverkar hela kroppen och når de djupare bindvävsstrukturerna. Metoden är mycket effektiv för stela och spända muskler och leder
Du får prova på uppvärmning med massage samt assisterad yoga-stretching för ryggen och benen. Du använder också några stretchar för att öppna upp bröstkorgen och andningen. Vi avslutar med att prova på den avslappnande massagen för ansikte och huvud som ingår i tekniken.
I teoriavsnittet berättar vi om Yogamassagens ursprung och grundprinciper samt dess användbarhet och fördelar. Du får även detaljerad information om den längre yrkesutbildningen för att bli diplomerad Yogamassör. Utbildningen passar bra för massörer/kroppsterapeuter eller personer med yogabakgrund.
För information om hela utbildningen, se www.axelsons.se.
Kursen har inga förkunskapskrav. Kursdokumentation med illustrationer ingår.
Lärare: Linda Höglund
Plats och tider: 26 augusti 2017, kl. 08.00-16.00, Waldenströmsgatan 5A, Sattvic, Gävle
Anmälan: Via e-post till yogamassage@sattvic.se

 

26 augusti

Authentic Teachings of Vedanta with Sharada

Plats: Stocken, Orust
Lärare: Sharada
Tider: Lördag 26 augusti, 10.30-19.00
Föreslagen donation: 500-800 kronor
Preliminärt schema:
(Tiderna är ungefärliga)
10.30 Te & Guidad meditation
11.30 Vedanta
12.30 Lunch
13.30 Rast: Tid för promenad i naturen, vila eller egentid.
15.30 Puja
16.30 Vedanta
17.30 Satsang
18.15 Middag
19.00 Slut
För mer information besök vaidika.org eller mejla Vaidikateachings@gmail.com
Varmt välkommen!

 

26-27 augusti

Barn i Balans: Yoga – Slowmotion - Sprallis (Göteborg)

Ett enkelt och lustfyllt inspirationsmaterial att användas tillsammans med barn upp till 12 år.
Det bygger på ett helhetsperspektiv inom barnhälsa. Målet är bland annat att barnen stärker självkänslan och själv-förtroendet, utvecklar läs- och skrivförmågan, ökar koncentrationsförmågan och får bättre välmående och kondition. Du får tips och lär dig en mängd olika övningar inom områdena: Få Energi - Rörelseglädje - Lekar och Aktiviteter - Recept - Komma till Ro
Pris: 3490:-  Detta ingår:
Boken Barn i Balans, en yogakortlek+plansch en ChiBall boll samt tillgång till 30 olika Slowmotion-rörelser och en förståelse för vårt koncept Sprallis.
www.barnibalans.se
anette@chiball.se
Facebook: Barn i Balans
Instagram: barnibalans

 

27 augusti – 9 september

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

28 augusti

Kursstart: Utbildning – Instruktör i MediYoga, Gävle

Pris: 13850 SEK
Startdatum 2017-08-28
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Gävle
Adress: Hälsocentret för kropp och själ, Waldeströmsgatan 5A, Gävle
Lärare: Ulrika Hellsén
Välkommen att ansöka till höstens kursstart i Gävle.
Datum: Måndagar 28/8, 18/9, 9/10, 23/10, 20/11, 4/12
Tid: 09:00-16:00 med lunchpaus ca 12:00-13:15
Vid frågor kontakta ansvarig kurslärare: Ulrika Hellsén på: ulrika@mediyoga.se alt. 073-720 74 91
MediYoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som används i den svenska sjukvården. Målet med utbildningen är att kunna förmedla enkla, beprövade yogiska verktyg för självläkning till patienter och klienter så att de i sin tur kan påverka sin situation och påbörja en förändring mot ökad hälsa och välmående.
De tekniker och yogapass som ingår i utbildningen har testats i ett flertal studier, i samarbete med den svenska sjukvården, sedan 1997.
För mer information och ansökan: sv.mediyoga.com/course_type/vara- grundubildningar/mediyoga-instruktor/
Varmt Välkommen!

 

28 augusti – 1 september

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

31 augusti – 3 september

Yogaretreat i Halland med Leela G. Hansen

Sensommarhelg där du fördjupar dig i Iyengaryoga under ledning av av Leela G. Hansen. Kursen äger rum i natursköna omgivningar på Sörby Naturhälsogård i Halland. Passar dig med minst 1–2 års erfarenhet av yoga.
Mer information: www.yogacentrum.com/semesterkurser.htm


Augusti: flera datum

Strandyoga i Kivik

Strand-yoga i Kivik, vid norra piren. Torsdagar 8.30-9.45. Frukost på Rawfood-cafeet ”Mandel & Målla” efteråt. Sköna morgon-rörelser i kontakt med strand, himmel, hav, sol & vind. Fokus på medveten närvaro i nuet. Alla kan delta. 3/8 & 10/8.Vid regn/kyla inställt. Förbokas på 070-3338211.
www.floweryoga.nu

Augusti: flera datum

Floweryoga (Sankt Olof)

Flower-yoga i trädgården, Rosengatan 7 i Sankt Olof. Fredagar 9.00-10.30.
Sköna rörelser, i kontakt med oss själva och naturen för mer balans i kropp & sinne. Mer fokus på närvaro i nuet än på fysisk prestation. Alla kan delta. Vid regn/kyla inomhus.
Förbokas på 070-3338211. 4/8, 11/8, 18/8, 25/8.
www.floweryoga.nu

Augusti: flera datum

 

Morgonyoga med frukost (Sankt Olof)

Morgonyoga med frukost i bageriträdgården, Byvägen 35 i Sankt Olof. Lördagar 8.00-9.30.
Sköna rörelser i kontakt med oss själva och naturen för mer balans i kropp & sinne. Mer fokus på närvaro i nuet än på fysisk prestation. Alla kan delta.5/8, 12/8, 19/8, 26/8. Vid regn/kyla inomhus. Förbokas senast kl 19.00 kvällen innan på 070-3338211.
www.floweryoga.nu


September

1 september

Kursstart: Utbildning – Instruktör i MediYoga, Falun

Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-09-01
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Falun
Adress: Yogahuset, Garvaregatan , Falun
Lärare: Ulrika Hellsén
Datum: Fredagar: 1/9, 15/9, 29/9, 27/10, 10/11, 1/12
Tid: 9:00-16:00 med Lunchpaus: ca 12.00-13.15.
Vid frågor vänligen kontakta kursansvarig: Ulrika Hellsén på: 073-720 74 91 eller mail: ulrika@mediyoga.se
MediYoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som används i den svenska sjukvården. Målet med utbildningen är att kunna förmedla enkla, beprövade yogiska verktyg för självläkning till patienter och klienter så att de i sin tur kan påverka sin situation och påbörja en förändring mot ökad hälsa och välmående.
De tekniker och yogapass som ingår i utbildningen har testats i ett flertal studier, i samarbete med den svenska sjukvården, sedan 1997.
För mer information och ansökan: sv.mediyoga.com/course_type/vara- grundubildningar/mediyoga-instruktor
Varmt Välkommen!

2-3 september

Barn i Balans: Yoga – Slowmotion - Sprallis (Malmö)

Ett enkelt och lustfyllt inspirationsmaterial att användas tillsammans med barn upp till 12 år.
Det bygger på ett helhetsperspektiv inom barnhälsa. Målet är bland annat att barnen stärker självkänslan och själv-förtroendet, utvecklar läs- och skrivförmågan, ökar koncentrationsförmågan och får bättre välmående och kondition. Du får tips och lär dig en mängd olika övningar inom områdena: Få Energi - Rörelseglädje - Lekar och Aktiviteter - Recept - Komma till Ro
Pris: 3490:-  Detta ingår:
Boken Barn i Balans, en yogakortlek+plansch en ChiBall boll samt tillgång till 30 olika Slowmotion-rörelser och en förståelse för vårt koncept Sprallis.
www.barnibalans.se
anette@chiball.se
Facebook: Barn i Balans
Instagram: barnibalans

2-9 september

Chakra i Spanien

Jag älskar att känna mina chakra och förstå vad som händer i kropp och knopp! Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien. Häng med om du också är nyfiken på chakra och ditt eget energisystem. Find the flow!
Läs mer här!

 

2-9 september & 9-16 september

Förläng sommaren med Yoga, sol & bad i Grekland!

YOGA RETREAT PÅ SKIATHOS

Kombinera sol, bad och vila i en vacker naturmiljö vid havet med Yogans stärkande och rogivande övningar. Vi tillbringar stor del av tiden utomhus i nära samklang med naturen, omslutna av sol, vind & hav. Tid till sköna promenader, vila, stranden & simturer i fantastiskt turkosblått hav. Morgon Yoga/ Frukost/ Föredrag/ Fritid 11-17, Eftermiddags Yoga/ Middag/Kvällsprogram/ Tystnad. Skiathos ( Mamma Mia ön) är en ö i norra Sporaderna, vackert landskap beklätt med pinje & olivträd, mer än 60 vackra stränder!

Direktflyg charter med Apollo dessa datum, boka endast flygstol från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo

Fåtal platser kvar på dessa 2 Yoga retreats så hör av dig snarast till Daniela, Hjärtligt välkomna!

Diplomerad Yogalärare i Satyananda traditionen/Arrangör är Daniela Galway/ Divyamurti. Dessa uppskattade Yoga retreats har anordnats sedan 2005.

Mer info på www.yogaingreece.se. Kontakt : daniela@yogaingreece.se Danielas

Yogaresor har Resegaranti ställd hos Kammarkollegiet

4-8 september

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

5 september

Kursstart "MediYoga & Mindfulness" med Catarina Lundblad (Göteborg)

En kurs i MediYoga för dig som vill stressa mindre, sova bättre och lättare kunna fatta medvetna beslut utifrån omtanke om dig själv.
Du får kombinera mjuka lugna yogarörelser med mindfulness (medveten närvaro), en metod som tränar din förmåga att rikta din uppmärksamhet på nuet. Vi går också igenom olika attityder som ger dig stöd i ditt dagliga liv: till exempel att inte döma, tillit, tålamod, tacksamhet och förmågan att släppa taget.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Tisdagar kl. 17.00-18.30 (femton tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: www.yamayoga.se/mediyoga-mindfulness

 

5 september

Kursstart "MediYoga Harmoni & Balans" med Catarina Lundblad (Göteborg)

En kurs i MediYoga (medicinsk yoga) för dig som längtar efter avspänning, återhämtning och vila. Du får möjlighet att lyssna inåt till vad just du behöver och mår bra av.
Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation. Fokus ligger på att vara närvarande i nuet, vilket hjälper dig att skapa balans i livet och i vardagen. Varje kurstillfälle innehåller också en djupavslappning, där passets effekter får landa ordentligt samtidigt som du får en påfyllande upplevelse av harmoni och stillhet.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Tisdagar kl. 19.00-20.30 (femton tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: www.yamayoga.se/mediyoga-harmoni-balans

 

5 september

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-09-05
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Halmstad
Adress: Halmstad - MediYoga Center Oskarström, Gamla Nissastigen 101 Oskarström
Lärare: Jenny Krutzén
Kursbeskrivning: Klicka här
HT 2017 Tisdagar: 5/9, 19/9, 10/10, 31/10, 14/11 och 5/12
För mer info och frågor kontakta Jenny Krutzén via tel: 070-964 48 37 eller via mail: jenny@mediyoga.se
Varmt välkommen!

 

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13 850 SEK
Datum: 2017-09-06
Tid: 09:00 - 16:30
Plats: Stockholm
Adress: MediYoga Institutet Värtavägen 35 nb, ingång från gården
Lärare: Anders Engqvist
Kursbeskrivning: Klicka här
Onsdagar: 6/9, 27/9, 11/10, 25/10, 8/11 och 22/11
För mer info och frågor kontakta, Anders Engqvist
Tfn: 08-540 882 80
www.mediyoga.se

 

6-10 september

Aktiv yogaresa till Italien

Följ med oss och möt, eller förläng, sommaren på underbara Amalfikusten i Italien.
Äntligen har vi möjlighet att erbjuda en fem dagar lång natur- och yogaresa till fantastiska La Selva gården som är belägen på en bergsluttning. Glöm vardagens stress till jobbet och oljudet av trafik, till La Selva kan vi endast ta oss genom en vandring mellan orterna Positano och Montepertuso, där havet och bergssluttningarna blir våra närmsta grannar. Till solens första värmande strålar inleder vi varje dag med ett yogapass, där omgivningen är lika avslappnande som den första solhälsningen.
Vi kommer starta dagarna med en uppvärmande hatha yoga och härliga enklare pranayama övningar som väcker oss på ett behaglig sätt. På eftermiddagen/kvällen håller vi ett lite lugnare yin yoga pass kombinerat med mindfullness och en stunds meditation. Vi rekommenderar att man har en viss yogaerfarenhet för att få ut det allra mesta och bästa av yogan.
Läs mer om resan här!

 

6-13 september

Yogaresa till Kroatien

Fall: Sep 6 – Sep 13, 2017 – Seven nights
Total Pris 7900 Skr (850€)
I priset ingår:
Meditativa ledda morgonpromenader
6 Morning Yoga och Pranayama klasser inkl meditation
5 Eftermiddags Workshops/Restorative Yinyoga
En halvdag vandring till The Monastery
Inkvartering i dubbelrum 7 nätter (enkelrum tillägg 500 Skr/pers)
Frukost & Middag och Mellanmål
Lån av yogamattor
Ingår ej:
Flyg ingår ej i priset.
Transfer till och från flygplatsen (200 Kuna)
Aromaterapi massage, bokas i förväg, pris 200 Kuna/45 min (ca 250 Skr)
Kombi Treatment (reiki) av Anna Brus, bokas i förväg eller på plats, 55 € /45 min (500 Skr)
Mer information: www.yogabrus.com

 

7 september

Kusstart: Mediyogainstruktör - steg 1

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-09-07
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Malmö
Adress: Yoga Kendra, Friisgatan 6C, Malmö
Lärare: Jenny Krutzén
Kursbeskrivning: Klicka här
HT 2017 Torsdagar: 7/9, 21/9, 12/10, 2/11, 16/11 och 7/12
För mer info och frågor kontakta Jenny Krutzén via tel: 0709-644837 eller via mail: jenny@mediyoga.se
Varmt välkommen!

 

7 september

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13 850 SEK
Datum: 2017-09-07
Tid: 09:00 - 16:30
Plats: Stockholm
Adress: MediYoga Institutet, Värtavägen 35 nb, ingång från gården
Lärare: Anders Engqvist
Kursbeskrivning: Klicka här
Torsdagar: 7/9, 21/9, 12/10, 2/11, 16/11 och 30/11.
För mer info och frågor kontakta Anders Engqvist
Telefon: 08-540 882 80
www.mediyoga.se

 

8 september

Kundaliniyoga & Gong-retreat

Vägen till ditt hjärta …
En helg tillägnat öppnandet av våra hjärtan genom yoga, meditation, mantra och helande vibrationer och ljud från gong, hang, trumma och didjeridoo.
Vi kommer arbeta med våra baschakran; ta oss ner i  våra rötter, in i vårt kreativa flöde, upp till vårt kraftcentrum för att sen blomma ut i vårt hjärta. Möta det som vilar, gömmer sig och längtar i våra hjärtan.
Ljudresor kommer integreras och kombineras med kundaliniyoga, meditation, rörelse och avslappning. Genom meditation och mantrasång tar vi oss djupare ner och in i oss själva. Vi grundar oss, skapar flöde, släpper taget och öppnar upp för att leva livet från mod och kärlek. Vägen dit tar oss genom att möta rädslor, förlåta oss och känna självkärlek.
Under helgen kommer vi prata om chakran och deras egenskaper, hur vibrationer från gongen och mantran påverkar oss, samtala  och dela våra insikter och upplevelser.
Tre dagar  vacker miljö  och ren energi på Ecotopia på Österlen.
Innehåll/ingår
Kundaliniyoga Hjärtceremoni
Gongyoga Gongen och dess vibrationer
Ljudresor/healing Chakran och deras egenskaper
Meditation Samtal och delning
Mantra
Boende i ecostugor med vegetarisk kost
Aquarian sadhana
Yogalärarna
Tina Ikonomidou & Håkan Lagesson  är båda kundaliniyoga-  och meditationslärare som själva har gjort och fortfarande gör resan inåt, möter rädslor och utforskar hjärtats villkorslösa väg. Håkan har specialiserat sig på gongen och dess helande vibrationer.  Han spelar även afrikansk trumma, hang och didjeridoo som även de tar en till ett djupt meditativt tillstånd där läkning sker. Håkan medverkar på flera festivaler och evenemang runt om  i Sverige. Tinas passion är själsperspektivet i yogan. Den inre rösten som vi hör i meditationen, i rörelsen och känner i mantrasången. Hon tycker det är spännande hur yogan visar på våra inlärda beteenden, vår  inre kommunikation och samarbete, samt kroppens förmåga att tala.
Praktisk information
Datum: 8-10 september
Tid: Ankomst fredag kl 16.00, hemresa söndag 16.00
Plats: Ecotopia på Österlen http://www.ecotopia.se/
Pris: 3 495 kr (Early bird 3 195 kr tom 170615)
(inklusive ekologisk vegetarisk kost och boende i ekostugor - 4 bäddsrum)
*Datum enligt önskemål för slutna  grupper
Webbadress: helhetsakademin.se

 

8-10 september

Satsang Weekend med andliga läraren och författaren Swami Dhyan Giten

Att lära sig leva i enlighet med sitt sanna själv. Satsang med Giten är en direkt insikt och erfarenhet av varande. Giten presenterar Vedas klassiska insikt och visdom inom livets alla områden.

Individuella konsultationer med Giten i personlig och andlig vägledning. 700:-/1 tim.

Bokning: swami.dhyan.giten@gmail.com

Mer info: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

 

 

9-10 september

Yogaweekend på Smådalarö gård

Ladda kroppen och hjärnan med ny energi under en yogahelg i en rogivande miljö i Stockholms skärgård. Under två dagar får du prova olika former av yoga och meditation samt njuta av god vegetarisk mat. Utöver de gemensamma aktiviteterna kommer det att finnas tid för att njuta av naturen, bara vara eller bada bastu på Smådalrö gårds brygga.
Pris: 3950 kr dubbelrum, 4150 kr enkelrum
Mer info:
www.yogavayu.se
info@yogavayu.se
LIsa Hammar: 070-313 70 73

 

10-17 september

Yogaresa med Malin Berghagen till Skiathos

För dig som är nyfiken på yoga och vill fördjupa den från ren och vanliga yoga träning till att bli ett helhetstänk i ditt liv. Du bör helst ha yogat förut men du behöver inte vara proffs. Yogan passar både dig som är erfaren yogi och dig som är mer ny i yogans värld. En intensiv yogavecka där vi möter alla aspekter av yoga. Den fysiska, mentala och själsliga. Vi går ”all the way” på Skiathos där Malin ger dig både insikt i den fysiska aspekten av yogan, men också mycket av yogans viktiga grundstenar i både tänk och livsdeviser.
Malin Berghagen är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands. Så här säger Malin: ”Följ med mig till underbara Skiathos, där jag själv har varit mycket och möt yogan utifrån så som jag ser den. Låt solen få värma dig medan vi tar oss igenom de olika yoga asanas (yoga ställningar). Låt den grekiska maten lyfta våra sinnen och låt våra samtal fördjupa vårt möte med vår själ."Vi har 1,5-2-timmars yogapass på förmiddagarna och på eftermiddagarna med yoga övningar och utrymme för sol, bad och egentid runt lunch och på kvällarna. Under veckan kommer också Livsdesignern och Digitala Nomaden Camilla Lebert Hirvi att föreläsa om hur du kan designa ditt liv för att leva fullt ut. Hon är coach och par-terapeut och erbjuder samtal under kursens gång som kan förstärka din process och utveckling ytterligare. Eric Lebert Hirvi är reflexolog (en sorts zon-terapi) och erbjuder under veckan dig behandlingar som är ett utmärkt komplement till yogan.
Läs mer och boka din plats här!

 

8-10 september

Vedanta weekend retreat in Mälaren

We would like to invite you, to spend a weekend with us on an island in Mälaren. A weekend to nourish ourselves with guided meditation, Vedanta, nature & yoga. We will learn the significance of a value and look into the vision of Vedanta.
Schedule (Times are approximate):
Friday 8th - Afternoon
(Early arrival sauna, swimming & relax )
18.00 - Yoga & Welcome ceremony
19.30 - Dinner Satsang
Saturday 9th - Full day
7.30 - Puja & Yoga
9.00 - Breakfast
10.00 - Guided meditation
Break
12.00 - Class - The value of a value Part 1
13.00 - Lunch  14.30 - Class - The value of a value Part 2 Afternoon tea Time for contemplation, nature walk, swimming & sauna (optional devi circle)
19.30 - Dinner Satsang, Chanting & Singing
Sunday 10th - Half day
7.30 - Puja & Yoga
9.00 - Breakfast
10.00 - Guided meditation Break
12.00 - Class - The vision of Vedanta  - How can Vedanta serve and help me in my life?
13.00 - Lunch
If you want to come earlier on Friday or stay a bit longer on Sunday thats perfectly fine. In the garden we have a wood fire sauna, and it's a beautiful place to swim and take walks.  This you will also have time for in the afternoon on Saturday.
Price - 1700 SEK
How to register  - Email: Vaidikateachings@gmail.com
When - September 8-10th
Where - Meet up: Klara Mälarstrand (destination Kungshättan). Retreat will be at Kungshatt in Mälaren
If you have any questions, feel free to ask! And for more information about what we do visit https://Vaidika.org/ See our full event on FB: https://www.facebook.com/events/209928296161587/
With Love Sharada, Lena & Nadja

 

11-15 september 2017

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

14 september

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1 (Linköping)

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-09-14
Tid: 09:00 - 16:30
Plats: Linköping
Adress: Storgatan 70
Lärare: Marie Lundberg
Kursbeskrivning: Klicka här
Varmt välkomna till Mediyogainstruktörsutbildning 1 termin med start den 14/9 2017
Datum: 14/9, 5/10, 26/10, 9/11, 30/11, 14/12
Dag: torsdagar kl 09 – 16:30
Plats: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70
Lärare Marie Lundberg
info@linkopingsyogacenter.se
www.linkopingsyogacenter.se

070-877 12 74
Varm välkomna!

 

15-22 september

Yogaresa till Mallorca med Gävle & Umeå Yogaskola

I september åker vi åter igen till Llubi, Mallorca för en veckolång yogaresa till Tripura  Yoga Association.
På Tripura får du leva den yogiska livsstilen, där den huvudsakliga inriktningen är Yoga Ecology. Vi bor familjärt i en 250 år gammal villa, naturskönt belägen uppe i bergen. Llubi är en av de lugnare och stillsammare delarna av Mallorca. Vi kommer att ha tillgång till bil och göra utflykter under veckan. I området finns skogs- och bergspromenader och historiskt intressanta kloster. Stranden och havet ligger endast ca 25 minuter bort med bil. Tripura har sin egen trädgård och odlar mycket av det vi äter själva.
Mer information: http://www.umeayogaskola.se/yogaresor-retreat/tripura,-mallorca-15-22-september-2017-34377447

 

16 september

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1 (Haparanda)

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-09-16
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Haparanda
Adress: Studieförbundet Vuxenskolan, Torget 1 B
Lärare: Riitta Mantovaara
Kursbeskrivning: Klicka här
Datum: 16/9, 30/9, 14/10, 28/10, 18/11, 2/12
Tider: Lördagar 09.00-16.00
Varmt välkommen att höra av dig vid frågor till ansvarig lärare Riitta Mantovaara tel +46 70 9415968 eller skicka e-mail Klicka här för att skicka e-post
riitta@mediyoga.se
20 platser totalt
Varmt välkommen!

 

16-20 september

Yoga retreat i Toscana

Happy Buddha åker för 4:e året till vackra Toscana. Följ med och upplev den Toscanska magin och njut av medvetna stunder med yoga, mat och möten.
Hatha flow & Yin yoga varvas mellan de olika klasserna per dag. Maila till info@happybuddha.se alt ring 0709285050.

 

16-23 september

Yoga, Meditation, Chanting & Vedanta by the Ocean in Crete

Join us by the ocean in sunny southern Crete for a more complete Yoga retreat with all the meaningful stuff included in a heartfelt and authentic way; Yoga, Meditation, Mantra Chanting, Vedanta, Puja, Fresh seasonal vegetarian food, Beachtime and more. Rest, reflect, rejuvenate and get the full scope of the yoga teachings.
Website: www.samayoga.info/event/yoga-meditation-chanting-vedanta-ocean-crete
Email: samayogaretreatcrete@gmail.com

 

17-24 september

Leva yoga, retreat på Mallorca

Investera i din hälsa genom att leva yoga under en vecka –  vila och återhämtning genom yoga, meditation och vegetarisk kost. Vi ger dig verktygen till ett friskare och sundare liv. Vi bor i Persiljepalatset beläget på Carrer de Juavert i den lilla staden Felanitx på Mallorcas sydostkust. Inspireras vi av den makalösa naturen genom att vandra på klipporna längs med havet och utöva Yoga under bar himmel.
Kontakt: Lena Sjöberg
lena@wellnesshouseyoga.se
www.wellnesshouseyoga.se

 

21-25 september

Yoga, ACT och mindfulnessretreat

Välkommen på yogaretreat med Stina Dahan och Anna Svensson! Vi åker till Zell am Zee i Österrike för att uppleva magisk yoga i fantastisk miljö, Alperna. Boosta det perfekta operfekta i dig och bli din bästa vän genom att pausa en stund från vardagen för att ge dig själv återhämtning, reflektion, avslappning, fördjupa din yogaerfarenhet och möjlighet att bryta gamla tankemönster och vanor. När vi ger oss själva en mental detox så finner vi en intelligens som är visare än vårt intellekt vilket gör att vi höjer vår medvetenhet.
Vi kommer att ta väl hand om dig och guida dig till ditt vackra perfekta inre jag, där inget behöver fixas…
Det kommer att erbjudas fördjupade yogaklasser, mindfulness, tystnad, delning i grupp, teknikworkshops och föreläsningar.  Vi vill även ge er möjlighet till vila så det kommer att finnas ordentligt med tid mellan de olika aktiviteterna.
Datum: 21/9 – 25/9
Investering: 11 850 kr/pers

Grupprabatt: Är ni fyra eller fler får ni 10% rabatt
I priset ingår: flygresa, transfer, del i dubbelrum, frukost, lättare lunch och middag dagligen, samtliga yogaklasser, workshops, föreläsningar och SPA.
Hotellet: Stadt Wien Hotel http://www.hotel-stadt-wien.com/se/home/
Bokning: patrik.johansson@latravel.se

Vid frågor kontakta Stina på stina@eatmovelive.se eller Anna på trainyma@outlook.com
Hoppas att vi ses i alperna!

 

22 september 

Yogalärarutbildning Kundaliniyoga & Medicinsk Yoga

Bli internationellt certifierad yogalärare 200H enligt Yoga Alliance i Kundaliniyoga och Medicinsk yoga på vår 1 åriga utbildning!
Lär dig promenadyoga och att använda gong och klangskålar. Yogamatta i äkta ull på köpet.
Vi är den enda fria och oberoende utbildaren inom Kundaliniyoga i Norden.
Info: www.kundaliniyogaakademin.se eller 0708-432 780.

 

22 september

Utbildning: Migränyogainstruktör, Linköping

Behörighet: Yogalärare- eller instruktörsutbildning.
Utbildningens längd: 2 dagar.
Pris: 2900 SEK
Datum Linköping: 2017-09-22 och 2017-11-10
Adress: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70.
Tid: 08:00 - 16:00
Lärare: Per Söder.
Kursbeskrivning:
Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk.Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk. Första kursdagen får du ett yogapass att själv arbeta med under 40 dagar tills vi ses andra kursdagen. Efter kursen skall du kunna instruera personer med enklare och svårare huvudvärk i yoga och ayurveda som en metod att hantera sin smärta.
CD1 & CD2 Migränyoga samt den nya reviderade utgåvan av boken Migränyoga och diplom ingår i kursavgiften.För mer info och frågor kontakta Per Söder
Mail: per@yogamottagningen.se
Tfn: 0708-39 82 29
Läs mer på www.yogamottagningen.se

 

22-24 september

Återhämtande retreat med Yogaterapi

Just när hösten börjar närma sig sitt allra färgrikaste och vackraste spenderar vi en helg tillsammans för att återhämta oss, komma ned i varv och fylla på. Runtomkring oss har vi Granös vida skogar, tystnad, lugn, och med lite tur bjuder kvällarna på stjärnklara himlar ovanför oss.
Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Ulrika Cassel, och under den här helgen med henne vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med hjälp av härlig restorative yoga, yoga nidra och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

22-24 september

Barn & ungdomsyogautbildning

För vård, skola & eget hemmabruk.
Barn och Ungdomsyoga utbildning som ger dig verktyg att leda yoga i skola, vården eller hemma. Utbildningen är på tre heldagar. Grundläggande tekniker inom yoga, andning, balans, mindfulness, yogasagor och meditationer. Tips och idéer hur vi kan integrera yoga i vardagen för barn och ungdomar. Hur vi kan använda yogans tekniker vid huvudvärk, magont, psykisk ohälsa, Adhd, autism, asperger och hur vi kan hjälpa barnen till lugn o ro. 
Dag 1. Att yoga med barn. Förskoleåldern o grundskoleåldern, med yoga sagor, klassrumsyoga, meditation, balans, motorik, koordination, andning. Dyker in i andningens magi.  Dag 2. Yoga som verktyg vid ohälsa. Hur vi genom yoga kan hjälpa bara till lugn o ro, barn med olika behov. Hur vi bemöter barnen o hur yogan verkar på djupet. Dag 3. Ungdomar och yoga.  Alla dagarna tränar vi och fördjupar oss i yoga så du kan förmedla yogan som verktyg till barn o ungdomar. Efter genomgången utb får du diplom o kompendium med användbart material.
Malmö: Fre-Sön 22-24/9
Varmt Välkomna att höra av er vid intresse o frågor:
Cina Persson  Internationell Certiferad Kundaliniyoga & meditations lärare, Yinyoga lärare, Mediyoga instruktör, Barn o ungdomsyogalärare och utbildare, Gravidyoga instruktör. Undersköterska, Elev assistent. 070-5271094 cina@yogacina.se  http://www.yogacina.se/byoga.php 
Sanna Lohm  Sjuksköterska- idag inom Barn & Ungdomspsykiatrin, tidigare även inom Barnmedicin samt som Skolsköterska, MediYoga instruktör, Instruktör i MediYoga med Mindfulness, Barn o ungdomsyogalärare och utbildare, Lärare i MediYoga med Mindfulness för Barn & Ungdomar, Balansinstruktör och Licensierad Personlig Tränare. sos.blackpearl@gmail.com  http://blackpearlofsweden.se/aktuellt.html

 

22-24 september

Helg Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

23-24 september

MIGRÄNYOGA LINKÖPING

Plats: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70, Linköping.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 1950 kr inkl. CD Migränyoga 1. (10% rabatt för medlem i migränförening).
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

23-30 september

Par-yogaresa med Malin Berghagen och Camilla Lebert Hirvi till Kefalonia

För par som vill göra en spännande och skön resa tillsammans. Resan innehåller dels yoga med Malin Berghagen som passar alla och där ni som par bland annat får yoga tillsammans i tillitsfulla och sköna parövningar. Dels får ni under resan lära er mer om parutveckling av par-terapeuten Camilla Lebert Hirvi med insikter om hur ni kan fördjupa er kärleksrelation ytterligare, bygga vidare på det positiva och ta er igenom svårigheterna. Syftet med resan är att stärka er parrelation genom både fysiska och känslomässiga övningar. Med djupare insikter om par-relationers djupare syfte och hur ni kan stärka och fördjupa er kommunikation mellan er samtidigt som ni lär er tillitsfulla fysiska övningar ger nya dimensioner till ert förhållande. Så här säger Malin: ”Följ med oss till underbara Kefalonia, och möt yogan så som jag ser den tillsammans med din partner. Yoga i kombination med insikter och övningar för att stärka relationen ger er som par en perfekt kombination. Ni har möjligheten att fördjupa er relation genom att lära er mer om parrelationer och få tips om hur ni kan stärka det goda ännu mer.
Vi har 1,5 tim par-yogapass på morgonen med Malin Berghagen och kan njuta av sol och egen tid på dagen från frukost och till efter lunch. På eftermiddagarna får ni i form av workshops inspiration om parrelationen med Camilla Lebert Hirvi. På kvällen blir det mer härlig partid. Malin Berghagen är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands.Camilla Lebert Hirvi är Par-terapeut inom Imago Par-terapi.Camilla är också Livsdesigner och coachar både par, singlar och småföretagare. Hon brinner för att fler par ska lära sig mer om varför vi söker de partners vi gör, vad det kan lära oss och hur vi bäst kan utvecklas tillsammans som par.
Läs mer och boka er plats här!

 

23-30 september

Retreat Mindfulness och MediYoga i Abruzzo, Italien

Det finns knappast ett bättre ställe att koppla bort vardagen. En stilla plats att bara njuta av fullständig avkoppling och hämta ny energi i en underbar miljö och unikt hotell i Abruzzo Italien med lokalproducerad mat och hållbarhetsfokus. Här ges du möjlighet att stärka kropp och själ inför hösten med massa Mindfulness och MediYoga på temat självtrygg. Utöver Mindfulness och MediYoga finns det gott om tid att bara vara, uppleva havet, den milsvida utsikten från terrassen, vandra, besöka ortens vindgårdar och mycket annat.
Mindfulness och MediYoga leds av Marie Androv, MediYoga terapeut och lärare, MediYoga och Mindfulness Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.
Läs mer och boka resan på InShape Travel.
Kontakt: Marie Androv, marie@sjalikropp.se 070-972 13 62

 

25 september

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1 (Sundsvall)

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-09-25
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Sundsvall
Adress: Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand, Lasarettsvägen 21, Sundsvall.
Lärare: Ulrika Hellsén
Datum, preliminära (kan komma att ändras): måndagar 25/9, 16/10, 30/10, 13/11, 27/11, 11/12.
Tid: 09:00-16:00, lunchpaus ca 12:00-13:15
Plats: Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand, Lasarettsvägen 21, Sundsvall
Varmt Välkommen att höra av dig vid frågor till kursansvarig lärare: Ulrika Hellsén, 073-720 74 91
www.mediyoga.se

 

25 september

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1 (Nora)

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-09-25
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Nora
Adress: Skolgatan 11 c
Lärare: Monica Köhn
Kursdatum: 25/9, 9/10, 23/10, 20/11, 11/12 och 6/1  (2018)
Måndagar
Max 20 platser
Vid frågor v.v kontakta ansvarig utbildare Monica Köhn på 070-698 65 81
www.mediyoga.se

 

26 september

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1 (Stockholm)

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13 850 SEK
Datum: 2017-09-26
Tid: 08:00 - 15:30
Plats: Stockholm
Adress: MediYoga Institutet Värtavägen 35 nb, ingång från gården
Lärare: Magdalena Skoog
Kursbeskrivning: Klicka här
Tisdagar: 26/9, 17/10, 7/11, 28/11, 19/12 och 9/1-2018
För mer info och frågor kontakta Magdalena Skoog
Tfn: 070-425 30 89
 

 

29 september

Kursstart: Yogalärarutbildning med hälsoperspektiv enligt Yogi Bhajan (i Stockholm eller Karlstad)

Den 1-åriga ”Level 1 Teacher Training” ger dig en utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga- och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.
Mer info: www.yogahuset.se
Följande moment ingår i utbildningen:
·         Yogans historik och filosofi
·         Kriya (pass), Asana, Mudra, Bandha
·         Andningsövningar, tekniker, effekter, Pranayam
·         Meditation och medveten närvaro, mindfulness
·         Mantra och helande ljud
·         Yogisk anatomi, kroppen som energi, Chakrasystemet, de tio kropparna
·         Västerländsk anatomi och fysiologi
·         Yogisk mat; helande mat, örter, matens verkan
·         Sadhana, humanologi, yogisk livsstil
·         Yogan hälsobringande effekter
·         Aktuell forskning, internationell och svensk
·         Rollen som lärare
·         Ca 200 undervisningstimmar där 2 retreater med helpension och boende ingår utöver de ”vanliga” helgerna
Lärare:
Sada Sat Singh
Sada Sat Kaur
Charlotte Åström
Clara Nestor
Birgitta Hedman

 

29 september – 1 oktober

Spirit Keepers

Self development training in Österlen with Nishant Matthews.
A deep dive into the self in contact our true nature.
The training supports you in in-visioning the brighter future that is calling in these times.
More info: www.facebook.com/events/109185442999831/?active_tab=about

 

30 september - 7 oktober

Kraft & Vila - Yogaresa till Abruzzo, Italien med Josephine Norrbo och Wösel Thoresen

Hösten är en tid att hitta balans, vi går från ljusa, aktiva tider mot en mörkare mer vilande period. Följ med oss på en yogavecka i vackra Italien där vi balanserar kropp och sinne för att ge oss själva näring och kraft inför vintern!
Varje dag gör vi både dynamisk vinyasa yoga,  vilande yin yoga och mediterar, här kompletterar Josephine och Wösel varandra och skapar  balans mellan aktivitet och vila. I tre workshops fördjupar vi oss i meditation, yoga asanas och hur vi kan lära oss praktisera på ett långsiktigt säkert vis. Det finns också gott om  tid att utforska det vackra omgivande landskapet, vila, bada och njuta av social samvaro. Maten är vällagad, vegetarisk och hälsosam och olika kostbehov kan tillgodoses.
Öppet för både nybörjare och mer erfarna yogis!
Early bird (boka senast 15 maj) 11 600 kr
Fullt pris 12 200 kr
Detta ingår:
12 yoga/meditationsklasser
3 workshops
Guidad vandring i naturreservat
7 nätter i delat dubbelrum med bad (enkelrum mot tillägg)
Frukostbuffé, Lunch, Middag (tre rätter)
Kaffe/te, vatten och frukt (obegränsat!)
En lunch och en middag på restaurang
Tillgång till pool och tvättstuga
Transfer till och från Pescara
Mer info:
www.abruzzoactivities.com/event/kraft-vila/
josephineyoga@mail.com

 

Oktober

6-8 oktober

Vinyasa stresshantering

I början av oktober, när Västerbottensnaturen har börjat skifta färg och bjuder in till sin allra mest färgsprakande upplevelse, spenderar vi en härlig helg tillsammans med vinyasa yoga. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Moa Westman, som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.
Det här är helgen för dig som gillar fysisk yoga och har tidigare yogaerfarenhet, och vi fyller dagarna tillsammans med yoga, meditation, andningsövningar, föreläsningar, och avkoppling. Med hjälp av vinyasa yoga, yinyoga, pranayama och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

7 oktober

Instruktörsutbildning i Klassisk Kundaliniyoga

För dig som är nyfiken på att lära dig mer om kundaliniyoga och är intresserad av att hålla enkla pass för andra.
Kanske funderar du på att gå en yogalärarutbildning men är inte redo att ta steget.
En lättillgänglig utbildning med både bredd och djup. När du är klar blir du certifierad instruktör.
Info: www.kundaliniyogaakademin.se eller 0708-432 780.

 

7-8 oktober

Yogaretreat: Höstens Guldkant (Järna, Sörmland)

Hösthelg med kundaliniyoga, meditation, gongbad, vandring och närodlad vegetarisk mat.
Morgonyoga med mantra. Kvällsyoga med gongbad (liggande djupavspänning). Vandring på vackra ekoleden, vi besöker en gård med biodynamiska kossor (Järna mejeri) och ser landskapets gyllene omvandling.  Den härliga vegetariska maten har vuxit här på platsen. Vi bor på vandrarhem, men även hotellstandard finns.
Erfarna yogis och nybörjare välkomna!
Lärare: Charlotte Åström Yogahuset och Nina Sagulin Värmdö Yogacenter
Kostnad för kursen: 1800 kr Early Bird om du bokar före 8 sep, sedan 2200 kr.
Kostnad för boende ingår inte i priset och bokas separat: från 350 kr i delat dubbelrum.
Vi tipsar gärna om vandrarhem och hotell i närheten!
Anmäl dig här: info@yogahuset.se eller Charlotte 070-402 66 02 eller Nina 070-881 39 54
www.yogahuset.se

 

7-12 oktober

Grundutbildning i ChiBall-metoden

Välkommen att anmäla dig till en utbildning baserad på Traditionell Kinesisk Medicin och inspirerad av varierande rörelseformer: Qigong, TaiChi, Dans, Yoga, Pilates och Feldenkrais. I ChiBall används en liten, mjuk boll som finns i 10 olika färger och aromer. Bollen ger fokus, utmaning och massage, både taktilt och fysiskt. ChiBall® kan vara ett komplement till det du redan utövar eller som något helt nytt. Metoden tar hänsyn till naturen och årstiderna och kan anpassas till den målgrupp du själv önskar leda eller användas för eget behov och personlig utveckling. För många blir ChiBall den ”röda tråden” som binder samman olika intressen och kompetenser.
Mer info: www.chiball.se
Mail: anette@chiball.se

 

8 oktober

Amorgos yogaresa & rekreaktionsresa

Transformerande yogarekreation med en fantastisk möjlighet att uppleva tre yogaformer, andningstekniker, meditationer, ayurvedisk föreläsning, workshops om mantra och chakran. Ja, och ytterligare lite mer…
Att förena en resa med yoga är en fin möjlighet att expandera din medvetenhet, andas in visdom och förena det i både din fysiska kropp och ditt inre. Genom att vara på en annan plats kan du förutom att uppleva platsen, livet och kulturen ge dig själv utrymme att komma djupare in i yogans värld. Ibland behöver vi komma bort en stund för att komma närmare oss själva.
Amorgos – en idyllisk grekisk ön i Kykladerna, där “Det stora blå” spelades in. Tänk att vakna på morgonen, gå ut på paviljongen, se ut över det glittrande havet, sluta ögonen och känna livet i varje cell i kroppen. Att lugnt börja dagen med yoga, meditation och chanting.
En vecka, två yogalärare och tre yogaformer. Wivi-Anne & Tina guidar dig  igenom kropp och själ med fysiska yogaformer och kundaliniyoga. Vi bjuder in förening av allt det vi är, för att skapa inre helhet.
Vi bor på Aegialis hotel & spa, 7 nätter i lyxiga superier classic tvåbäddsrum med balkong och havsutsikt (6 dagar på plats). Det ingår vegetarisk helpension från hotellets odling, tillgång till SPA med hammam, jaccuzzi, inomhuspool med hydromassage och gym. Utöver det ingår en 30 min massagebehandling, föreläsning/workshops och utflykt.
Praktisk information
Du tar båten redan 8 oktober kl 17:30 från Port of Pireus, Aten. Flyget bör komma till Athen 8/10 senast 15:30. Hemresan: Båten lämnar Amorgos 15/10 kl 06:55. Hemflyget bör gå efter kl 18:00 för att ha bra marginal.
Pris: 11 499 Kr exkl flyg, flygtransfer och båtresa (ca 800-900 kr) Anmälningsavgift: 2.000:- är bindande. Hela summan senast 2 månader innan avresa
Mer info: helhetsakademin.se

 

13-15 oktober

Relax Restore Yogaweekend Idöborg

En helg för återhämtning, stillhet, meditation & självreflektion i en underbar miljö i skärgården. Kom närmare ditt sanna jag som vilar under lager av spänning och stress. Njut av en renande spa-ritual med vedeldad bastu och dopp i havet samt näringsrik vegomat. Denna helg är en verklig gåva till dig själv!
För info & bokning: info@happymeyoga.se  www.happymeyoga.se

 

18-22 oktober

5-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

20 oktober

Kursstart "MediYoga Stress & Utbrändhet 1" med Catarina Lundblad (Göteborg)

En kurs i MediYoga (medicinsk yoga) för dig som känner dig stressad, är på väg “in i väggen” eller är utbränd (har utmattningssyndrom). Du får konkreta verktyg, tips, fakta, yogaövningar och meditationer som kan hjälpa dig tillbaka till kraft och glädje. Allt sker i ett lugnt tempo, där du deltar på dina egna villkor och lyssnar inåt till vad som känns bra just för dig.
Dessutom får du arbeta med hemuppgifter mellan kurstillfällena, vilket gör det lättare för dig att hitta din egen unika väg till balans. 90-sidig bok + två CD-skivor med guidade yogapass och meditationer ingår.
Under denna kurs går vi bland annat igenom:
• Vad är stress? Vad är det som händer i kroppen – egentligen?
• Enkla andnings- och yogaövningar som bidrar till avslappning och återhämtning.
• Enkla andnings- och yogaövningar som aktiverar och stärker kroppen.
• Kost, näring och matsmältning – hur påverkar det vi äter vår stressnivå?
• Sömnsvårigheter – varför kan inte kroppen sova fast den är trött? Insomningstips.
• Tankens kraft och möjligheter – hur kan jag lugna mina tankar och bli mer närvarande?
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Fredagar kl. 13.30-16.00 (åtta tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: www.yamayoga.se/mediyoga-stress-utbrandhet

 

20-22 oktober

Ayurveda för god sömn och återhämtning

Ayurveda & Yogahelg på Selma Spa
Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne. Det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen för att främja hälsa och välmående.
Ayurveda för god sömn och återhämtning
Dagens stressiga samhälle gör att många blir sjuka pga brist på sömn och vila. Denna kurs ger dig praktiska råd om hur kost, dagliga rutiner och medveten närvaro kan hjälpa dig att få bättre sömn och återhämtning. Balansen mellan aktivitet och vila är en nyckel till hälsa enligt den Ayurvediska medicinen. Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien.
Ayurvedisk läkare
Kristofer Edlund studerade till Ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer. Läs mer om Kristofer på www.ganges.se och www.matskolan.com
Yoga
Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Förutom helgkurserna på Selma Spa arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien och Spanien.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

21-22 oktober

TRAUMAANPASSAD YOGA OCH DANS- GRUNDKURS I TRE MODULER- 70 TIM

Välkomna till en spännande utbildning som ger dig praktiska verktyg och teoretisk kunskap för att undervisa yoga och dans som lindring och stöd vid traumatisering samt mot kronisk långvarig stress.

En omfattande manual med färdiga övningar och program ingår i kursavgiften.

Varmt välkomna!

Ansökan och information: Josefin Wikström allindiapermit@yahoo.com

Plats: Sjöängens Kulturhus Askersund

Pris: 8700 kr inkl. moms Depositum: 2500 kr ej återbetalar deposit. (kan bytas mot ny deltagare)

MODUL 1- TRAUMATEORI Datum: 21-22 Oktober,

MODUL 2- TRAUMAANPASSAD YOGA Datum: 9-10 December

MODUL 3- TRAUMAANPASSAD DANS OCH RÖRELSE Datum: 27-28 Januari

Observera att kursen inte gäller som Yogaterapiutbildning utan som stöd och samarbete med annan verksamhet och etablerad terapi från sakkunniga. www.kaivalyayoga.info https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=218967948580682&id=218...

 

21-22 oktober

Barnyogalärarutbildning

Varmt välkommen till Happy me kids inspirerande barnyogalärarutbildning med två fullproppade dagar som ger dig kunskap, verktyg och material så du med en gång kan hålla egna mysiga yogapass för barn och familj. Nytt kursdatum 21-22 oktober på Lugnett Täby. För mer info och bokning: Emma info@happymeyoga.se läs mera på www.happymeyoga.se

 

21-23 oktober

Yoga & Meditationshelg  med helpension i skärgårdens famn, Nynäshamn

En weekend med yoga, meditation och trevligt samvaro på mysiga Skärgårdshotellet i Nynäshamn. Läs mer på www.yogaresor.nu eller www.thaiyogamassage.se

 

27-29 oktober

Stresshanteringshelg på Greenstones, Bohuslän

Behöver du vila och återhämtning?
Då kan denna stresshanteringshelg vara något för dig. Under helgen erbjuder vi stresshantering med TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise), meditativ vandring och avslappning med Gongbad.
TRE® består av en serie med 7 olika fysiska positioner. Dr Berceli, som har skapat metoden, har inspirerats från bl.a. yoga, tai chi, qigong och kroppspsykoterapi. Övningsserien är lätt att lära, men ändå kraftfull.
Viktigt att tillägga är att TRE® inte kan ersätta psykoterapi vid svårare psykiatriska tillstånd. Metoden är ett bra komplement i terapi. Läs mera här: www.traumaprevention.com
Utöver TRE® kommer du även att erfara:
Breathwalk: En form av yoga till fots utvecklad ur kundaliniyogan. En meditativ promenad kopplad till olika andningsmönster som påverkar kropp och själ positivt.
Gongbad: Djupavslappning till gongmusik.
Under gongbadet ligger du ner på mattan, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom dig. Effekten av gongens vibrationer är stressreducerande och hjälper dig att vara i nuet och släppa tankar och vardagsbrus.
Du kommer också att få tid att slappna av och promenera i den vackra naturen på Flatön utanför Orust. För de som vill, finns det även möjlighet att välja att bada i badtunna eller basta i vedeldad bastu. Passen kommer vi att ha i den fina grupp-jurtan. En jurta är en rund, isolerad bostad, ursprungligen utvecklad av nomaderna i Centralasien.
Mat och logi ingår i kostnaden: Utsökta, hälsosamma ekologiska och vegetariska måltider
Ankomst: Mellan 15:00 och 18:00 fredag eftermiddag
Avresa: Efter lunch på söndag eftermiddag (omkring kl 13:00)
Totalpris: 2 750:- 
Ledare: Helena driver Studio Ting på Orust där hon erbjuder friskvård och stresshantering med metoderna TRE, NIA och yoga. Helena har ett stort intresse för fysisk och mental träning och har bred erfarenhet av att leda grupper. Hon hämtar mycket av inspirationen från naturen. Helena är utbildad dramalärare, gongspelare och certifierad TRE-, Breathwalk- och NIA-instruktör.
För frågor ta kontakt med kursledare Helena Ulinder:
drama@helenaulinder.se
tel: 0704-128110
www.helenaulinder.se
Vi erbjuder även 1-dagars yoga-retreat till hösten!
Anmälan: https://greenstones.se/courses
Varmt välkommen!

 

28 oktober – 4 november

Yoga, Surf & Mindfulnessretreat i Marocko

Följ med oss bort från höstmörkret och fyll dig med sol, värme och energi i Marocko! Vi bor i en underbart charming marockansk villa med utsikt över Atlanten. Vi yogar under bar himmel med en magnifik utsikt över havet och solnedgången. Huset är fullt med möjligheter att sola, vila och hänga. Vi börjar dagarna med yoga i soluppgången som följs av en frukost, därefter bär det av (för dem som vill) till en lämplig strand för dagen för surfing. På eftermiddagarna finns det möjlighet att vara med i en lugnare yogaklass och mindfulness-meditation före middagen
Mer info: www.barayoga.se eller info@barayoga.se

 

November

3-5 november

Stockholm Yoga & Dance Festival

För 6:e året är YoDa festivalen tillbaka!
De första lärarna är nu presenterade och många fler kommer det att bli. Vi är enormt glada och stolta över alla fantastiska människor som kommer och bidrar med sin gåva, visdom och kärlek.
Biljetter finns redan nu att köpa till sommarpris.

www.yodafestival.se

Vi på Yoga för dig gillar Stockholm Yoga & Dance Festival, eller Yodafestivalen, och kommer att finnas på plats bland utställande företag i ”bazaaren” och följa festivalen både inför och under själva festivaldagarna. Vi rekommenderar ett besök - du kommer inte att ångra dig!

 

8-13 november

Yoga, vandring och återhämtning i spanska Andalusien

Yogalärare: Jennie Gunnarsson, Yoga Alliance registrerad
Plats: Lucia Yoga Retreat Center, Sierra de Grazalema naturreservat, Spanien
Pris: Early bird, från 580EUR (inkl. 5 nätter, helpension, yoga, vandring mm)
Vi lämnar mörka november och möts i Spanien där du får komma tillbaka till dig själv genom mindful Yoga, god hälsosam mat, egentid och stilla natur. Fokus ligger på balans, egenvärde, återhämtning och vikten av att lyssna inåt. Vi går ut på en guidad vandringstur i det fantastiska naturreservatet och jag kommer hålla två yogaklasser per dag. Retreatet är för alla nivåer och för de som söker lugnet.
https://jenniepranayoga.wordpress.com/yoga/retreat

 

10-12 november

Återhämtande retreat med Yogaterapi

Just när vintern börjar göra sitt inträde hos oss i Norrland spenderar vi en helg tillsammans för att återhämta oss, komma ned i varv och fylla på. Runtomkring oss har vi Granös vida skogar, tystnad, lugn, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss.
Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Ulrika Cassel, och under den här helgen med henne vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med hjälp av härlig restorative yoga, yoga nidra och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

15-29 november

Yoga, ayurveda och meditation i Kerala, Södra Indien

Följ med till Kerala, och njut av livet i "Gods own country".  Sju dagars ayurveda behandlingar, vila och avkoppling. Fördjupning inom yoga med 3 dagars ashram-liv i djungeln.
floweryoga.nu

 

10-19 november

Yogaresa till Costa Rica

Med sina vackra stränder, spännande regnskogar och sitt lugna tempo är Costa Rica ett härligt resmål för att koppla av, njuta av natur och få tillfälle till återhämtning från en stressfylld vardag. I Tiskita Jungle Logde har vi naturen om knuten. Stugorna ligger mitt i regnskogen, omgiven av fruktträd. Vila i hängmattan på verandan, lyssna på ljuden från skogen, känn den svala havsbrisen och njut av den svepande panoramautsikten över Stilla havet och Osa halvön.
Morgon och eftermiddag möts vi på terrassen mitt i regnskogen för några balanserande och upplyftande yogapass. Vi blandar hatha-yogans mer fysiska approach på morgonen för att väcka och stärka kroppen, med yin- och restorative-yogans lugna och läkande kraft på eftermiddagen. Vi låter även meditationen få sin plats.
Retreatet hålls av Birgitta Ohrling, certifierad E-RYT 500 av Yoga Alliance, som har mer än 20-års erfarenhet av yoga. Jag tycker om att blanda mjukheten med det lite mer utmanande på mina pass, att hitta balansen mellan ”surrender and effort ”, att låta andningen ta sinnena inåt i kroppen där känslan och upplevelsen är viktigare än positionen. Individens förutsättningar och tekniken i positioner står alltid i centrum för att skapa bästa förutsättningar för balans och harmoni.
Läs mer här!

 

17-19 november

Chakra-helgretreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Upplevelse av chakrana genom yoga, andning, mudra, djupavspänning, meditation och kirtan. Fördjupningen i meditationsrummet, fritiden och karma yogan, kompletterar varandra i en enastående process. Fortsättningskurs.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/chakra-weekend

 

17-19 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. En helg för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Yoga
En helg för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Yogalärare
Yogakursen hålls av yogalärarna Helena Karlsson och Lena Elander från Yogaakademien. De är mycket uppskattade yogalärare och har undervisat yoga under många år. Förutom helgkursen på Selma Spa+ arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

18-19 november

Mini-weekend

Mitt i mörka november, när vi behöver ge oss själva all omsorg vi kan, spenderar vi en miniweekend tillsammans för att koppla av och fylla på energi. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Moa Westman, som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.
Under den här helgen vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv, och vi fyller de två dagarna tillsammans med yoga, meditation, andningsövningar, föreläsningar, och avkoppling. Med hjälp av vinyasa yoga, yinyoga, pranayama och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

25 november – 9 december

Ayurvedisk hälsoresa till Indien

Plats: Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital, Kovalam, Kerala, Indien.
Instruktör: Per Söder & Anita Davén-Söder
Om hälsoresan
Följ med på en riktig hälsoresa till ayurvedans hemland Indien och Kerala. Vi bor i den lilla badorten Kovalam vid arabiska havet längst söderut på den indiska halvön. Här finns sverigevännen Dr Unni som äger och är chefsläkare på den ayurvediska kliniken, Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital. Vi bor på Dr Unnis eget hotell som är byggt i skandinavisk stil med indisk touch. Vi får dagliga helt individualiserade behandlingar på kliniken som ligger intill hotellet samt yogapass på hotellets terasser. Reseledare och yogainstruktörer är Per Söder och Anita Davén-Söder.
Hitta balansen och ladda batterierna
Hälsoresan tar nytta av det ayurvediska synsättet på ohälsa som obalanser i kroppen och under två veckor får du testa de urgamla metoderna att med massage, inpackningar och örter skapa balans i kropp och själ. Den lilla helt bilfria och mycket fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och närheten till oceanen. Överallt i staden finns möjlighet till verkliga kulinariska upplevelser i mötet med det sydindiska kökets alla färger, smaker och dofter.
Praktisk info
Pris: 23 450:- per person
Detta ingår i priset:
Flygresa tur och retur med Quatar Airlines Arlanda - Trivandrum (med mellanlandning i Doha)
Transfer fram och tillbaka mellan Trivandrum och vårt hotell (ca 40 min)
Del i dubbelrum (ett fåtal singelrum finns för en extra kostnad av 2500 kr)
14 nätter med frukost samt 10 middagar på lokala restauranger.
13 dagar med individuellt utformade ayurvediska behandlingar på kliniken i anslutning till hotellet.
Yoga varje dag med svenska instruktörer.
En heldagsutflykt.
Huvudläkare på kliniken: Dr Unni (personlig konsultation ingår)
Förkunskaper: inga alls
Researrangör för resan är ReseSkaparna event & resor, som vi samarbetar med. Resegarantier ingår.
Bokning
ReseSkaparna: 08-94 40 40, info@reseskaparna.se

 

December

19 december - 1 januari 2018

14-dagars Retreat – Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

30 december – 6 januari

Yoga-, Surf- & Mindfulnessretreat i Costa Rica

Följ med oss och möt det nya året på ett underbart sätt i Santa Teresa, Costa Rica! Under sju dagar i december – januari anordnar vi ett yoga-, mindfulness och surfretreat på det ljuvliga lilla boutique hotellet Nautilus i Santa Teresa, några minuters promenadväg från havet. Vi börjar dagarna med yoga i soluppgången som följs av en brunch. Två (eller flera dagar) surfar vi tillsammans med Santa Teresas bästa lärare. På eftermiddagarna finns det möjlighet att vara med i en lugnare (yin/lugn hatha) yogaklass. Vi avslutar med mindfulness-meditation på stranden.
Mer info: www.barayoga.se eller info@barayoga.se

 

30 december – 9 januari 2018

Yoga & Ayurveda-retreat i Goa, Indien

Vi välkomnar dig till en favorit i repris – Yoga och Ayurveda på den lugna paradisstranden Agonda beach i Goa – utsedd av Tripadvisor till Indiens bästa strand 2016.
I ett ljuvligt klimat med den långa, fina sandstranden runt hörnet finns det möjlighet till avkoppling, massage, promenader, vila, sol och bad i härliga vågor.
Yogan är en lugn form av klassisk yoga, Satyanandayoga, som verkar kraftfullt på subtil nivå. Då yogan är skonsam och rofylld passar den alla oavsett ålder och tidigare yogaerfarenhet.
För mer info om Satyanandayoga se www.sys.se!
I kurspriset, 8 000 kr ingår:
Boende med del i dubbelrum, 30 dec-9 jan
Daglig yoga, andningsövningar, meditation och djupavslappning
Frukost och middag, 5 dgr
Ayurvedaföreläsning
Resan bokar och betalar du själv.
Anmälan och frågor till Lisa Förander, tel: 0735-22 85 89 eller mail: lisa.forander@misa.se eller Helene Joelsson, tel: 070-290 53 26, mail: helenejoelsson@hotmail.com
För mer info om resan se: https://www.facebook.com/events/1862481180630616/
Kursen leds av de erfarna yoga- och meditationslärarna Helene Savita Joelsson och Lisa Isha Förander, utbildade inom Satyanandayoga, klassisk indisk yoga. Både Helene och Lisa är vana Indienresenärer som har praktiserat och undervisat yoga i många år. Lisa är utbildad ayurvedisk hälsorådgivare och mindfulnessinstruktör. Lisa undervisar till vardags på Centralbadet i Stockholm och Helene på Uppsala Yogaskola.
TripAdvisor om Agonda: “En fridfull och stilla strand långt borta från stressade folkmassor. Platsen passar perfekt om man vill meditera, ligga i solen eller läsa.”

2018

Januari

2-12 januari

Yoga, ACT och Filosofi i Indien 2018

I januari 2018 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en avkopplande och sinnesutvidgande resa till Kerala. Välj den ena veckan eller båda!
Datum: Första resan 3-12/1 och andra 10-19/1 2018.
Lärare är Josephine Selander. Dessutom är Helen Ahlström som är socionom, familjeterapeut samt leg. psykoterapeut KBT med för att andra veckan ge oss ytterligare perspektiv på våra mentala mönster via ACT.
Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns både på Isola di Cocco och på utflykterna.
Boka via lena@jade.se och läs mer på www.nordiskyoga.se

 

10-19 januari

Yoga, ACT och Filosofi i Indien 2018

I januari 2018 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en avkopplande och sinnesutvidgande resa till Kerala. Välj den ena veckan eller båda!
Datum: Första resan 3-12/1 och andra 10-19/1 2018.
Lärare är Josephine Selander. Dessutom är Helen Ahlström som är socionom, familjeterapeut samt leg. psykoterapeut KBT med för att andra veckan ge oss ytterligare perspektiv på våra mentala mönster via ACT.
Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns både på Isola di Cocco och på utflykterna.
Boka via lena@jade.se och läs mer på www.nordiskyoga.se

 

11-22 januari

Yoga bliss retreat i Goa / Indien med Lou Å

Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien. För Lou Åberg är det fjärde året och vi är jätteglada att vi nu kan erbjuda resan i vårt program.
Tänkt dig att bo på toppen av ett berg som överblickar Indiska oceanen och att i lugn och avskildhet få yoga och meditera. Du hittar både lugnet där du vaggas till söms av havets brus, samt ny energi i den magiskt vackra naturen i södra Agonda. Här är lugnt och ljuvt och Agonda Beach inbjuder till fridfulla soltimmar och promenader utmed den 3 km långa stranden. Vi bor avskilt på toppen av en kulle med milsvid utsikt och ca 10 min promenad ner till Agonda Beach. Naturlivet är magiskt på denna plats och ofta ser vi både delfiner leka i havet och majestätiska fåglar flyga över vår yogashala.
Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster. 
Vi äter oftast på retreatet, men i mitten av retreaten tar vi som vill en avstickare till närbelägna Palolem för lite shopping och äta ute.
Sista dagen avslutar vi med en ceremoni på stranden som får oss att ta med denna ljuvliga upplevelse hem i vardagen.
Se mer och boka på InShape Travel | Yoga Goa | Yoga Retreat Goa | Goa | Yogaresa Goa | Yogaresa Indien | Lou Åberg |
Samt info på www.yogabliss.se Lous hemsida

 

27 januari

Kursstart: Ettårig fördjupningskurs i Iyengaryoga

Vill du lära dig yoga med fokus på hållning, linjering, balansering och korrektion? Vill du lära dig använda hjälpmedel som väggar, stolar, bolster, filtar, klossar och band för att utföra ställningarna  på rätt sätt och undvika skador? Sju utbildningslördagar under ett år ledd av Leela Grethe Hansen, certifierad Iyengar yogalärare sedan 1996.
Information och anmälan: www.yogacentrum.com

 

Februari

2 februari

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1 (Kalix)

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2018-02-02
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Kalix
Lärare: Riitta Mantovaara
Kursbeskrivning: Klicka här
Se utbildningen Instruktör i MediYoga i Haparanda med start 16 september 2017.
Nästa utbildningen Instruktör i MediYoga startas hösten 2018 eller februari 2019 i Kalix.
Utbildningsdatum kommer att läggas ut under jan-feb 2018.
Varmt välkommen att höra av dig vid frågor till ansvarig lärare Riitta Mantovaara
på tel 070-941 59 68 eller skicka e-mail: Klicka här för att skicka e-post

 

 

8 februari

Kursstart: Mediyogainstruktör - steg 1 (Umeå)

Behörighet: Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2018-02-08
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Umeå
Adress: Måbrakällan, Kungsgatan 42, 903 25 Umeå
Lärare: Riitta Mantovaara
Kursbeskrivning: Klicka här
Prelim. start 8 februari 2018 för nästa Instruktör i MediYoga-utbildning i Umeå.
Utbildningsdatum kommer att läggas ut på hemsidan senast början av hösten 2017.
Varmt välkommen att höra av dig vid frågor till ansvarig lärare Riitta Mantovaara
på tel 070-941 59 68 eller skicka e-mail: Klicka här för att skicka e-post

 

24 februari - 3 mars

Livets Yoga på Bali

Bland Ubuds vackra risfält får Du möjlighet till att landa i dig själv, med en omgivning som speglar stillhet och lugn blir det lättare att rikta fokus inåt.
Grundpelaren under retreatet är yogan, där den mer fysiska yogan - Ayur Yogan - kombineras med den mer återhämtande Yin Yogan. De båda formerna kan vara utmanande på sitt sätt, men även frigörande. Syftet med kombinationen är att möta kroppen och sinnet på olika sätt och utforska i hur vi kan nå välbefinnande i vår fysiska kropp, samt vår emotionella kropp och energikropp. Förutom denna grundpelare ges även utrymme att utforska i detta på andra vis, bland annat genom akrobatisk yoga, meditation, samtal, föreläsningar och andra övningar.
Ge dig själv en resa där Ditt välmående är i fokus. En resa där kroppen, sinnet och anden får uppmärksamhet med en strävan att nå balans dessa emellan.
Två lärare med liknande yogabakgrunder och olika långa erfarenheter erbjuder en trygg och samtidigt nytänkande undervisning. Wivi-Anne och Alexandra, mor och dotter, är båda utbildade i Ayur Yoga och Yin Yoga och har valt denna kombination för att de anser det ge ett helhetstänk till människans väg till balans och hälsa.
Retreatet hålls på Dragonfly Village i Ubud, Bali. Här bor du spartanskt och naturnära i en delad bungalow, där produkterna och materialen i rummen är noga utvalda och av organisk standard. Njut av naturen bland risfälten, av fritiden där du kan uppleva saltvattenpool och örtångbastu, samt möt dig själv på mattan i ett vackert yogashala med utsikt över den skirande grönskan!
Praktisk information
Datum: 24 februari – 3 mars 2018
Pris: 13 900:- exkl. flyg och flygtransfer. Anmälningsavgift 2.800:- garanterar din plats. Försäkring: rese-, sjuk- och olycksfallsförsäkring ombesörjer deltagaren.
Inkluderat i priset:
• Sex dagars retreat (sju nätter på Dragonfly Village)
• Frukost, lunch och middag dagligen
• Två yogaklasser dagligen• En balinesisk massage
• Två utflykter
• Daglig meditation
• Dagliga workshops
• Fullmånesceremoni
Namasté, Wivi-Anne Nyberg & Alexandra Maliganis
Mer info: helhetsakademin.se

 

Mars

2 mars

Kursstart: Yogalärarutbildning med hälsoperspektiv enligt Yogi Bhajan (Oslo)

Denna 1-åriga ”Level 1 Teacher Training” ger dig en utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga- och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.
Mer info: www.yogahuset.se
Följande moment ingår i utbildningen:
·         Yogans historik och filosofi
·         Kriya (pass), Asana, Mudra, Bandha
·         Andningsövningar, tekniker, effekter, Pranayam
·         Meditation och medveten närvaro, mindfulness
·         Mantra och helande ljud
·         Yogisk anatomi, kroppen som energi, Chakrasystemet, de tio kropparna
·         Västerländsk anatomi och fysiologi
·         Yogisk mat; helande mat, örter, matens verkan
·         Sadhana, humanologi, yogisk livsstil
·         Yogan hälsobringande effekter
·         Aktuell forskning, internationell och svensk
·         Rollen som lärare
·         Ca 200 undervisningstimmar där 2 retreater med helpension och boende ingår utöver de ”vanliga” helgerna
Lärare:
Sada Sat Singh
Sada Sat Kaur
Charlotte Åström
Birgitta Hedman
Clara Nestor
m fl

 

15 mars

Kursstart: Yogalärarutbildning med hälsoperspektiv enligt Yogi Bhajan (Örebro)

Den 1-åriga ”Level 1 Teacher Training” ger dig en utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga- och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.
Mer info: www.yogainstitutet.nu
Följande moment ingår i utbildningen:
·         Yogans historik och filosofi
·         Kriya (pass), Asana, Mudra, Bandha
·         Andningsövningar, tekniker, effekter, Pranayam
·         Meditation och medveten närvaro, mindfulness
·         Mantra och helande ljud
·         Yogisk anatomi, kroppen som energi, Chakrasystemet, de tio kropparna
·         Västerländsk anatomi och fysiologi
·         Yogisk mat; helande mat, örter, matens verkan
·         Sadhana, humanologi, yogisk livsstil
·         Yogan hälsobringande effekter
·         Aktuell forskning, internationell och svensk
·         Rollen som lärare
·         Ca 200 undervisningstimmar där 2 retreater med helpension och boende ingår utöver de ”vanliga” helgerna
Lärare:
Sada Sat Singh
Sada Sat Kaur
Birgitta Hedman
Charlotte Åström
Clara Nestor
m fl

April

28 april - 5 maj

Introduktion till ny 2-årig lärarutbildning i Satyananda Yoga

Ny start av yogalärarutbildning/fördjupade studier 28 april-5 maj 2018. Utbildningen sträcker sig över två år och inkluderar 55 kursdagar på kursgården i Hälsingland och tre kursdagar i Gävle. Utbildningen är också till för dig som enbart har för avsikt att fördjupa dina kunskaper i yoga. Yogautbildningen omfattar traditionella yoga- och meditationstekniker, såsom de förts vidare av Swami Satyananda och Swami Niranjanananda.
Kursledare: Susanne Sadhana Mala Edenor, Umeå Yogaskola, Mattias Gopala Hagman, Gävle Yogaskola och Lena JayAtma Setterwall, Lavandula Yogaskola. Sedan 2006 leder Susanne och Mattias den nationella yogalärarutbildningen inom Satyananda Yoga Sverige.
Den svenska yogalärarutbildningen i Satyananda-traditionen startades av Swami Omananda och Swami Nirvikalpananda 1987. Utbildningen följer Satyananda Yoga så som den lärts ut i Bihar School of Yoga, Munger, av Swami Satyananda och hans efterföljare Swami Niranjanananda  och såsom den lärs ut på många yogaskolor världen över. Yogalärarutbildningen i Sverige drivs i dag av Gopala, SadhanaMala och JayAtma, som utbildades i Sverige i slutet på 1990-talet och de driver sedan dess egna yogaskolor i Gävle, Umeå och Katrineholm.  Gopala och SadhanaMala har lett yogalärarutbildningen i Sverige sedan 2006 och JayAtma är ordförande i Satyananda Yoga Sverige sedan 2011. Alla tre vidareutbildas kontinuerligt vid Bihar School of Yoga, Munger, Indien.
Utbildningen är 2-årig och är öppen för alla som vill lära ut yoga i stor eller liten skala. Utbildningen kan naturligtvis även följas av personer som inte vill arbeta direkt med yogaundervisning, men som vill fördjupa sig i yogas alla aspekter och samtidigt själv utvecklas fysiskt, mentalt, emotionellt eller andligt.
Mer information: http://www.yogasverige.se/yogal%C3%A4rarutbildning-35181402

--------------------

 

Fri publicering!

Mejla din information till info@yogafordig.nu, underlätta för oss att publicera ditt event genom att skriva enligt förljande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text, 400 tkn

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Bild

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.