Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

Fri publicering i kalendariet här på sajten! Se instruktioner längst ned på sidan!

Se till att få största möjliga genomslag genom att även synas i tidningen, vilket kostar 800 kr/införande. För införande i tidningen, kontakta Mikael Nyberg.

 

Juli

23-28 juli

Yoga Retreat - Therapeutic Benefits of Yoga med Jonas Westring på Shantiland i Hälsingland

Varmt välkomna till magiska Shantiland i Hälsingland den 23-28 juli för en oförglömlig yogaretreat med en av Sveriges mest erfarna yogalärare Jonas Westring (www.shantaya.org)! Temat är ”Therapeutic Benefits of Yoga”. Under 5 fantastiska dagar går vi på djupet av yogans terapeutiska effekter och tar del av Jonas över 35-åriga erfarenhet som internationell yogalärare. Missa inte denna välgörande upplevelse i en underbar miljö med nybyggt spa och med lokalproducerad, ekologisk, vegetarisk mat!
Tips: unna dig själv denna retreat och bjud sedan in din familj för en unik yoga fusion weekend för både vuxna och barn 29-31 juli! För mer information var god se: http://shantiland.se/event/anusara-yoga-retreat-2016/ och http://shantiland.se/event/family-yoga-retreat/

 

23-29 juli

Yogafestival 2016 på Ängsbacka

En 6 dagar lång yogaupplevelse utöver det vanliga för dig som är nyfiken på den växande trenden eller för dig som tränat yoga länge och som vill ta din yoga ett steg längre. På Ängsbacka yogafestival får du dela din passion för yoga, dans, rörelse, meditation, sång och nyttig mat med likasinnade från hela världen.
Vi välkomnar alla erfarenhetsnivåer och alla traditioner till festivalen. Tanken med yogafestivalen är att du skapar ditt eget retreat, väljer dina egna yogapass och utför yoga på ett sätt som passar dig just nu. Festivalen är en trygg plats för alla barn. Vi erbjuder varje dag ett Kid’s Camp med roliga saker att göra för barn och ungdomar; sång, musik, dans, skapande verksamhet, utflykter i skogen, sport, spel, yoga och mycket mer.
Lärarna som kommer till Ängsbacka Yogafestival tillhör Europas främsta inom yoga. Det finns något för alla på Yogafestivalen.
Några av lärarna som kommer under festivalen:
Jaccopo Ceccarelli - Anukalana Yoga
Tanja Ottesen - Jivamukti Yoga
Linda Rae Holcomb - Detox Yoga & Nutrition 101
Simon Borg-Olivier - Yoga Synergy
Ullis Karlsson – Holistisk HormonYoga för kvinnor
Markus Atmananda – Satsang & Meditation
Beta Lisboa - Yin Yoga
Prema Mayi - Bhakti and Kirtan
Boris Acro & Nina Bella - Acro Yoga
Vi erbjuda dig yogisk vegetarisk mat. Ängsbackas kockar har plockat den finaste salladen i trädgården till dig att njuta av som den är eller tillsammans med spännande grytor, soppor och raw food anrättningar som får både din kropp och dina smaklökar vibrera av välbehag. Den yogiska maten ger massor av energi, utan att vara tung.
Skulle du vilja skämma bort dig själv finns Ängsbackas mysiga café med den berömda banoffiepajen. Där kan du också njuta av ekologiska choklad, espresso, frukt, nyttiga smoothies och massor av raw food fika.
Läs mer om priserna, boeden, mm på www.angsbacka.se/festivaler/yogafestivalen/
Kontakt: yogafestival@angsbacka.se

 

 

26-29 juli

Ekoäventyr med yoga i Dala-Floda

Välkommen på ett litet äventyr i Dalarna med tema hållbar livsstil, naturnära äventyr och yoga. Under tre dagar vandrar, cyklar och paddlar vi genom Dala-Flodas natursköna landskap. Längs vägen lär vi oss av lokala entreprenörer om ekologisk odling, matlagning och garntillverkning.
På en vandring eller ridtur genom skogen och upp till en fäbod lär vi oss om hur livet i Dalarna såg ut för sekler sedan. Vi paddlar till en ö på Flosjön där vi campar och får lära oss om äventyrsliv i Himalaya! Sista dagen njuter vi av den brusande forsen då vi provar på forspaddling innan vi avslutar detta lilla äventyr med en trerätters närproducerad ekologisk middag på Dala-Floda Värdshus.
Varje morgon provar vi på olika varianter av yoga och på kvällarna umgås vi och samtalar. Jag, Inka Gurung guidar resan tillsammans med Anu Shrestha, äventyrsguide från Nepal och yogainstruktör Elina Sundström. Varmt välkomna!
Mer info: www.farawayadventures.com

 

27-31 juli

Ayur Yoga: Yogalärarutbildning

 Yogalärarutbildningen med fokus på att leda från hjärtat, i föreningen mellan yoga och ayurveda. Utbildningen utgår ifrån de fyra perspektiven kropp, tanke, känslor och energi för att balanserat leda dig in i din resa till yogalärare.
Info och bokning: http://www.helhetsakademin.se/project/ayuryoga2016/
Tel: 042-761 61
E-post: kontakt@helhetsakademin.se

 

27-31 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår

Missa inte våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

27-31 juli

Yogaretreat på Österlen: Inre resa

Vill du frigöra dig från gamla mönster och få tillgång till dig, din kraftfullhet och din fulla potential?Välkommen till vår underbara yogaoas på Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten. Här blir du omsorgsfullt vägledd i en inre resa med yoga, förändringsprocesser och samtal i grupp, känslohantering, naturupplevelser, njutning och lyx. Ett tillåtande retreat utan dömanden. Släpp bagaget och var den du verkligen är!Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

28-31 juli

Yoga Celebration på Mundekulla

På årets Yoga Celebration kommer vi kunna uppleva olika typer av yoga (Hatha, Sama, Yin, Kundalini, Acro mm).
Teachers/workshopleaders bl a:
Sky ~ Sama Yoga
Satyadev ~ Mantras /Workshop/Satsang
Lina ~ Yin Yoga, 5 rythms dance
Nivåer och erfarenhet: Yogapassen är anpassade för både nybörjare och erfarna utövare. Workshops inom dans och gong kräver ingen tidigare erfarenhet. De är utformade för att hjälpa dig att fokusera på kontakten med din kropp, både i rörelse och stillhet.
Omgivning: Mundekulla ligger inbäddad i den småländska naturen med ängar, sjöar och skogar där omgivningen skapar ro och fokus för att fördjupa sig i yogan. I den vackra miljön är din dag uppfylld av både inre och yttre upplevelser. Från tidig morgon till sen kväll, kan du ge dig hän åt yoga, meditation och natur.
Yogisk kost för en perfekt yogaupplevelse: Frukost, lunch och middag lagas av Ola Johansson, med över 30 års erfarenhet av hälsosamma vegetariska rätter. Maten är till stor del ekologisk, lättsmält och fylld av prana - livsenergi.
Boende: Det finns tältplatser och sovsal samt ett begränsat antal rum med enkel eller dubbelbäddar. Boka tidigt för att säkra din plats.
Priser: Kursavgift: 2300 Kr (Early Bird 2000 Kr innan 1 april)
Boende inkl eko-bufé:
Tält: 1200 Kr
Sovsal: 1500 Kr
Dubbelrum: 1800-2250 Kr/person (utan/med toa/dusch)
Enkelrum: 2700 Kr
Anmälan:
E-post: info@gaiatree.se
Homepage: www.gaiatree.se
Tel: 073-778 86 77

 

28-31 juli

Yogaretreat på Gotland

Kom med, fördjupa din yoga och fyll på med ny energi!
Du vistas i en vacker och kontemplativ miljö på sydöstra Gotland.
Vi börjar dagen med pranayama och meditation och därefter ett härligt
Vinyasa flow pass.
På eftermiddagarna praktiserar vi, igen, två timmar med varierat
innehåll:  teknik, Yin och Mediyoga.
Vegetarisk och ekologisk mat serveras.
Mer info:
info@inbalance.se
www.inbalance.se

 

29 juli

Yogamys i en underbar trädgård

Välkommen till en lugn och mysig dag i Skålö, Dalarna
Vi kommer att tillbringa hela dagen i en underbar trädgård, vi yogar och mediterar, äter ayurvedisk lunch under bar himmel och lyssnar till fåglarnas kvitter och humlornas surr. Sara är utbildad RYT 500 inom Ishta yoga
9-11 Återhämtande yoga, meditation
11-13 Balans i livet med Yoga och ayurveda
13-14.30 Lunch i trädgården
14.30-16 Yinyoga
För mer info och anmälan:
www.livibalansdalarna.se
sara@livibalansdalarna.se
070-173 56 32

 

29-31 juli

Familjeweekend för alla åldrar med yoga, konst, musik & sport på Shantiland i Hälsingland

Yoga/Konst/Musik/Sport fusion weekend för hela familjen på Shantiland i Hälsingland 29-31 juli! Ta med dig hela familjen på en unik upplevelse med många överraskningar. Ett internationellt team av certifierade yoga- och barnyogalärare kommer tillsammans att skapa en oförglömlig upplevelse för både stora och små. Den magiska naturen runt Shantiland och sjön Dellen inbjuder till vandring, bad, kanotpaddling och andra stärkande friluftsupplevelser vid sidan om helgens program. Dessutom får alla använda Shantilands fantastiska spahus. Kom och utforska, ha roligt och få vänner och minnen för livet!
Tips: unna dig själv Jonas Westrings (www.shantaya.org) fantastiska yogaretreat 23-28 juli och välkomna sedan hela din familj på denna weekend! Mer information på http://shantiland.se/event/family-yoga-retreat och http://shantiland.se/event/anusara-yoga-retreat-2016/

 


29 juni - 3 juli 2016

En liten YOGAFESTIVAL I HAGEN

Lena Westin kommer att hålla i huvuddelen av yogapassen tillsammans med ytterligare ett par yogalärare. Gästlärare Göran Boll kommer att hålla i MediYogapass som startar kl 10.00 på torsdagen den 30 juni och avslutas kl 16.00 med avbrott för lunch. Vi blir introducerade till yogapass samt pratar om yogans effekter utifrån mångårig erfarenhet och forskning.Göran är internationellt diplomerad Yoga- och Meditationslärare och Yogaterapeut. Grundare av IMY – Institutet för MediYoga – Medicinsk Yoga.
Ytterligare en gästlärare, Stace Bancroft, kommer att finnas med på yogafestivalen och leda några pass. Stace leder sina pass på engelska.
Dala-Floda, Dalarna
www.yogaihagen.se

 

29 juli - 2 augusti

Yoga & Fjällvandra i Laisaliden

En resa för att förena kropp och själ med hjälp av naturen och yogan. Yoga på fjällpensionat beläget vid foten av Systermassivet.
Yoga och meditation morgon och kväll i en sal med glasväggar och underbar utsikt över fjällen.
Dagsvandringar i ett fjällandskap som inlandsisen skulpterat. Här finns glaciär- och snötäckta toppar, fjällmarker med ren, fjällräv och jaktfalk.
Boende och helpension med vegetarisk kost på fjäll­pensionatet som vi har helt för oss själva och tillgång till hotellets bastu och relax med utomhusbalja.
Läs mer och se bilder från våra tidigare Yoga & Fjällvandraresor på hemsidan. www.yogastudion.se
Frågor: annika@yogastudion.se
Varmt välkommen!

 

30 juli - 5 augusti

Retreat "Slow the flow"

Första veckan i augusti får du chansen att åka på en exklusiv yogaresa, med endast 6 platser! Resan går till Casa de Adega, ett vackert och stillsamt yogaretreat utanför Ericeira i Portugal (45 min från Lissabons flygplats). Vi yogar 2 gånger om dagen, och lämnar också tid för att utforska området, vila och surfa för den som vill!
Läs mer på johannaalvin.com

 

Yoga Workshop Helg på Tumlaren

Lördag 30/7 10.00 – 13.30

Söndag 31/7 10.00 – 13.30

Denna workshop/s går under temat "practicing, feeling, understanding – from inside" / "utöva, känna efter, förstå – inifrån och ut", vilket är det som kännetecknar Vijnana Yoga. Båda dagarna är öppna för alla nivåer av yogisar.

Workshopen ges av Cecilia Götherström, internationellt certifierad Klassisk Yoga och Vijnana Yoga lärare (båda 3-åriga utbildningar). Cecilia har utövat yoga sedan 2000 och jobbar heltid som yoga lärare sedan 2008, med Nederländerna och Jämtland som främsta bas – och planen är att dyka upp här hemma på Västkusten med mer jämna mellanrum.

För mer information, frågor, anmälan; cecilia@studiostark.net / 070-6707048 www.studiostark.net Hjärtligt välkomna!

Augusti

1-4 augusti

Yoga på Gotland, Ihreviken

För fjärde året i rad!
Boende på stranden med solnedgång ner i havet! Under några dagar på underbara Gotland gör vi yoga och meditation morgon och kväll, njuter av underbar omgivning, saktar ner och laddar batterierna. Yogan utövar vi i Ihrekvarn, 3 mil norr om Visby, som är ett fantastiskt kalkstensslott mitt ute i naturen vid den porlande Ihreån.
Yogalärare: Åsa Gustavsson som driver Yoga Nu Stockholm/Nacka
10 års erfarenhet av retreater och yogaundervisning i Mediyoga och Kundaliniyoga www.yoganu.nu
Kontakt: asa@yoganu.nu  070-830 16 16

1-5 augusti 

Göteborg:

Intensivkurs i Iyengaryoga Yoga varje förmiddag under en vecka (kl 09.30-12.00). Perfekt för att ladda och landa mellan semester och jobb! Upplev hur mycket extra balans, styrka och smidighet det ger, när man tränar yoga varje dag. Dessutom får du inspiration till att fortsätta med yoga på egen hand. Kursen är även för nybörjare. Din lärare är Leela G. Hansen, som grundade Göteborgs Yoga Centrum 1987.

Anmälan och information: https://www.yogacentrum.com/sommaryoga.htm

2 augusti

Kursstart: Sommaryoga för föräldrar

Tillsammans med sin 1,5 årige pojk håller Alexandra en specialanpassad kurs i Yoga för mammor och pappor vid 5 tillfällen.
Med fokus på att bygga styrka och vitalitet i rygg, armar och axlar som kroppen behöver extra när den är belastad under småbarnstiden kommer vi att yoga lugnt och kraftfullt med utgångspunkt i den traditionella Hatha Yoga-metoden samt med inspiration ifrån yngre dynamiska yogaformer. Vi ska arbeta upp bålstyrka som är kärnan för god hållning samt återhämta magmuskulatur och bäckenbotten efter förlossning.
När små barn är välkomna in i Yogasalen är vi beredda på ljud, skratt, skrik, gråt, spring, amning, vyssande, sång och uttryck av kärlek av alla möjliga slag, dessa välkomnas varmt och vi praktiserar närvaro, tålamod, acceptans och kärlek till nuet, vad nuet än må innehålla.
Vissa tillfällen kanske går helt och hållet till att amma eller vyssa och då hitta subtila sätt att träna individuella behov under tiden, andra kanske blir super svettiga yogaklasser. Det roliga är att vi tidigt introducerar yoga för barnen!
Barn i alla åldrar välkomnas in i yogasalen och på yogamattan med allt vad det innebär. Alla föräldrar kan deltaga oavsett Yogaerfarenhet. Mammor bör dock ha varit på sin efterkontroll efter förlossning. Vid kejsarsnitt vänta ytterligare fyra veckor.
Bra är att vara lite förberedd, om du tror att du kan ha nytta av leksaker, ombyte, bärsjal, liggdel, babygym, flaska eller övrigt så tag med det du kan tänkas behöva. Ett så oförutsägbart och spännande sätt att praktisera yoga är troligtvis så likt livet självt vi kan komma, och det är vad all yoga i grunden går ut på, att förbereda oss för livet utanför yogamattan, så tag med dig barnet, din nyfikenhet och en stor portion öppenhet och välkomna till Yoga!
ANMÄLAN
Är bindande och görs direkt till alexandra@yogafreestyle.se
DATUM
Start tisdag 2 augusti. 5 tillfällen.
TID
11.00-12.00
PLATS
Fysiken Gibraltargatan
PRIS
600 kr, betalning sker innan kursstart i receptionen. Ta med kvitto.
Lånemattor finns.
Hjärtligt välkomna!

 

 

3-7 augusti

Yoga, vandring & paddling

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

5 augusti - 12 december (fem moduler)

Yogalärarutbildning 300 timmar (Yoga Alliance)

Yogalärarutbildning för dig som vill leva som yogalärare, oavsett du ska ha yogan vid sidan av ditt andra yrke eller satsa fullt ut. En bred yogautbildning med affärsfokus och mycket praktik. När utbildningen är klar ska du ha en tydlig handlingsplan för din ”yogakarriär” efter dina önskemål på ett hållbart sätt. Du kommer att lära dig Vinyasa-, Yin-, Trauma-sensitiv-yoga, Barnyoga och mycket mer. Start i augusti 2016 i Studio Karmas fantastiska lokaler i Norrtälje.
Läs mer om utbildningen här.

 

11-14 augusti

Live2Love-yoga med Malin Berghagen, sång Fredrik Swahn, coachning Raymond Ahlgren och dans Misty Tripoli

Live2Love är en fyradagars retreat för kropp, själ och sinne. Yoga med Malin Berghagen, dansa med Misty Tripoli grundare av TheWorldGROOVEMovement, utmanas av coachen Raymond Ahlgren och sjung med artisten Fredrik Swahn.
Välkommen till Stjärnsund 11-14 augusti 2016.
Malin Berghagen leder yoga och delar med sig av sina erfarenheter av att möta rädslor och att våga öppna upp för passionen i livet.
Raymond Ahlgren håller i workshop på temat Självkänsla och Låt hjärtat välja.
Fredrik Swahn inspirerar oss i sång.
Misty Tripoli leder oss i sitt eget danskoncept The GROOVE. Alla kan dansa!
Våga känna. Våga låta kropp, själ och röst bli hörda. Släpp in passionen, öppna hjärtat och var i det som är. Live2Love!
I biljetten ingår Evenemanget och alla måltider. Boende bokas separat.
Biljetter finns här.
Facebooksida

Information av arrangör: Monika Vasic, MoYoLo, 070-747 42 26, monika.vasic1@gmail.com, moyolo.se

 

11-14 augusti

Yoga & Hund på Österlen

Ta med dig din hund och njut av underbara Österlen! I maj när äppelträden blommar och Brösarps backar är fyllda av gullvivor. Eller i ljumna augusti när havet är som varmast och barfotafötter och hundtassar kan vandra på sommarvarma ängar och sandstränder! Från torsdag kväll till söndag mitt på dagen blandar vi yoga, enkel vardagslydnad med hunden och underbara promenader i Brösarpsbackar och Haväng. Och kanske vi rent av kan lära hundarna en och annan yogaställning. Om inte annat så kan vi lära dem att lugnt ligga bredvid medan vi gör yoga. Att ha en lugnt snusande hund bredvid sig under yogapasset är en fröjd för kropp och själ!
Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga.
Yogalärare: Åsa Gustavsson Mediyoga och Kundaliniyoga. Driver yogacentret Yoga Nu Stockholm/Nacka  Jobbat över 10 år heltid med yoga och retreater. www.yoganu.nu
Hundtränare: Ingeborg Höök som driver Vårdhundskolan,  utbildad sjuksköterska och är hundinstruktör med mycket lång erfarenhet. www.vardhundskolan.se
Kontakt: asa@yoganu.nu  0708-301616

 

11-14 augusti

Västafrikanskt dansretreat med yoga på Shantiland i Hälsingland

Shantiland och Lansana Bangoura från Guinea, med tillresta vänner, hälsar välkommen till ett retreat fyllt av rytmer, musik, glädje och dans bland de blånande hälsingebergen.
Västafrikansk dans är en dynamisk, glad, pulshöjande dans och träningsform som mjukar upp såväl stela leder som trötta sinnen. Under fyra dagar prövar vi nya och gamla sköna steg och tränar in olika koreografier till rytmerna från livetrummor. Det blir garanterat svettigt och kul!
Lediga stunder finns möjlighet för sol och bad i fina Dellen, strövtåg i skogen eller egna utflykter i de kultur-och loppisrika omgivningarna.
Både nybörjare och fortsättare är välkomna och kommer att dansa på olika tider. Det finns även möjlighet att delta i båda nivåerna.
Det kommer också finnas tid för att lära sig spela rytmerna vi dansar till på djembe-trumma.
Och varför inte börja morgonen med ett lärarlett yogapass i den vackra yoga- och danssalen? Samt slappna av med bastubad och andra behandlingar i Shantilands alldeles nybyggda spahus!
För mer information, var vänlig se: http://shantiland.se/event/african-dance-retreat/

 

 

12-14 augusti

Yoga & Ayurveda-retreat på Österlen med Sky & Åsa Somesha

Kom och njut av naturen nära havet, på det fantastiskt vackra Österlen. Upplev kontakten med Moder Natur och elementen inom och omkring dig. Yoga med Sky, ayurveda med Åsa, lugna vandringar och meditation nära uråldriga kraftplatser. God mat, ayurvedisk och rawfood, ekologisk och mestadels lokal-producerad och lagad med kärlek.
http://floweryoga.nu/yoga-and-ayurveda-retreat-havang-pa-osterlen-august...

 

12-14 augusti

Total stillhet – Yogaretreat vid randen till havet

Välkommen till några dagar i unik och andlöst vacker natur i den åländska skärgården.
Vi vill ge dig möjlighet att stilla landa, i lugn och ro i dig själv, samtidigt som du fylls
med ny inspirerande energi inför hösten. Vi delar med oss av enkla verktyg som du
kan använda i din vardag för att behålla en så mjuk närvaro i din kropp och själ som möjligt.
Vid förfrågan kontakta;
Info@mandalayoga.ax
Info@silverskar.ax
Förytterligare information och anmälan:
www.lyyti.in/Yogaweekend_i_skargarden_dar_stillheten_ar_total_0695

 

13 augusti

Kundaliniyoga och GONG, vid Göta kanal utanför Söderköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem.
Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
En extra dimension av upplevelsen får du av den omgivande naturen - skog, ängar och vatten. Vi yogar i vår sommarsal med sagolik utsikt över böljande fält och Göta kanal.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon, ring/sms 0704-104922 / 0709-58 96 45 eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Läs mer om oss på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

13-14 Augusti

Yogaretreat - Leave your fears behind

Ta hand om dig själv på djupet och unna dig ett riktigt utvecklande, lyxigt, roligt och annorlunda yogaretreat på fantastiska Kyrkekvarn - mitt ute i skogen. Temat för retreatet är "Leave your fears behind". Hur vore det att släppa på dom mentala blockeringar som hindrar dig från att nå dina drömmar? Du kommer få med dig verktyg för hur du kan skapa din framtid och leva ut din fulla potential. Detta kommer bli en helg du sent kommer att glömma.
Se bilder och mer information på www.yogabeat.se

 

14-19 augusti

Yogini Bliss Yoga Retreat Gotland: Go deeper - med Lou Åberg

En fördjupningsretreat för kvinnor som önskar fördjupa sin praktik inom Shaktis väg. Yoga, naturceremonier, meditation och transformation. Vi bor i orten Fridhem, 7 km från Visby intill havet och njuter av Karolina Lallerstedt fantastiska vegomat. Se mer på www.yogabliss.se under fliken retreat.

 

16-23 augusti

Yogaresa till Oria

Har du känt en längtan efter något? Har du haft känslan av att det måste finnas ett annat sätt? Då kan jag varmt rekommendera att komma till mig för en vecka in i resans möjligheter!
Om resans transformationsretreat:
Jag reste i oktober 2015 med en grupp på nio personer och nu är det dags igen. Jag bjuder in till ett transformationsretreat i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem igen. Vi kommer att arbeta med inre och yttre resor, långväga och nära. Hitta hem är ett tillstånd av att inte vara separerad från källan, att vara i samklang, med naturen, andra människor och med oss själva. Ibland är vi på flykt omedvetet och medvetet för själen smärtar för mycket. Denna vecka tillåter vi oss att komma hem och lösa upp spänningar och blockeringar.
Genom guidade och läkande hjärtmeditationer, samtal, beröring, frigörande dans, yoga, intuitiva övningar, mindfulness, grupphealing, mantran, sång och regression hittar vi in i kärnan av oss själva, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla. Du har kanske fastnat i historier om dig själv som inte är Sanna! Vi kommer att ha samtal och göra lektioner ur A Course In Miracles.
Vi kommer också att åka till Cisternino Ashram – som har en eld, Dhuni, den heliga elden, som brunnit konstant sedan 1990. Eldstaden ser ut som en blomma med åtta blad som symboliserar hjärtchakrat. Riten runt elden blir samtidigt en symbolhandling för att rena hjärtchakrat och för att stärka ditt inre ljus som vi kommer att göra. Meditationen kommer att göras dagen för fullmånen i augusti. Lunch ingår den dagen.
Om Oria och Villa Ottilia: Följ med till vackra Oria i södra Italien till Villa Ottilia som ägs av Linda och Rita Larsson. En oförglömlig och fantastisk inre resa för Dig som vill uppleva balans och harmoni i magisk vacker natur och helande omgivningar, 30 minuter från sol, hav och natursköna stränder! Stranden är 46 mil lång i Puglia.
Praktisk information om resan: Detta retreat har två startdatum.
Retreat 1: 16- 23/8
Retreat 2: 23- 30/8
Retreaten börjar med en härligt italiensk middag. Vi avslutar tisdag den 23/8 efter lunch. Jag reser med en exklusive grupp på max 9 personer. För att du skall få bästa möjliga tid i gruppen så boka snarast! Boendet är dubbelrum.
Hälsoinvestering: 8000 :-
(kost/logi, retreat, bilresa T/R Brindisi flygplats och till alla utflykter, även stranden några dagar)
Flygresa Skavsta-Brindisi: 1300 :-  Tur/Retur (ordnas på egen hand)
Vid avbokning på grund av sjukdom och styrkt med läkarintyg återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Anmälan är bindande och du betalar in en anmälningsavgift på 2000 kr till BG 352-5433 vid anmälan. Då är din plats bokad och klar. Extra aktiviteter vi kommer göra som ingår i priset: Picknick på stranden, helpensionslunchen medpackad, besök på lokal marknad, vinprovning på en italiensk gård och självklart en kväll med traditionell pizza inne i byn. Sista inbetalningen görs senast 1/7 med 6000 kronor.
För mer information och bokning: www.christinagrossi.se

 

16-26 augusti

Beta Lisboa Yin Yoga Teacher Training

När vi aktiverar/stretchar bindväven kan vi lösa upp trauman i kropp och själ, men också undgå stelhet och värk i kroppen. På denna fristående kurs i en längre serie får du kunskaper i Myofascial Release, Yin Yoga, Qigong och Breath work som tillsammans är Yin Fascial Yoga. De många delarna ger en chans till en djupgående personlig utveckling. Kursen är för alla, även för den som inte vill bli lärare. Beta Lisboa leder tillsammans med Simon Calder.
Läs mer här.

 

17-25 augusti

Guru Rattana Kundalini Retreat "The Gift of Womanhood"

Guru Rattana hade Yogi Bhajan som lärare i nästan 40 år, hon verkligen ÄR kundaliniyoga
och har spridit mycket kunskap genom sina böcker. På den här retreaten för kvinnor visar
hon vägen till självkärlek, egenmakt, äkthet och upplevelsen av vördnad och stolthet över
att vara kvinna – allt genom kundaliniyogans kraftfulla och transformerande tekniker. Retreaten
består av Sadhanas, kundaliniyoga, föreläsningar och meditationer. Live-musik av Radical
Devotion.
Läs mer här.

 

18 augusti

Göteborg: Kursstart "MediYoga Stress & Utbrändhet 2" med Catarina Lundblad

En fortsättning för dig som tidigare har gått kursen "MediYoga Stress & Utbrändhet 1" (http://www.yamayoga.se/mediyoga-stress-utbrandhet/) för Catarina Lundblad eller annan lärare. Steg 2 vänder sig till dig som har börjat läka från det akuta stadiet i din utmattning, och nu vill få stöd på din fortsatta väg mot hälsa. Medan kursens första steg handlade mycket om att varva ner, ligger nu fokus i högre grad på att bygga upp din energi.
65-sidig bok + två CD-skivor med guidade yogapass och meditationer ingår.
Under denna kurs går vi bland annat igenom:
• Vad är energi, och vad händer i vårt energisystem när vi bränner ut oss?
• Yogans syn på vårt energisystem - vad händer när vi yogar?
• Yogapass och meditationer som bidrar till energi och återhämtning.
• Motstånd, tid och läkning - utmaningar på resan.
• Omgivning, anhöriga och relationer - hur påverkar det?
• Hur du tar kontrollen över din energi och behåller den.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Torsdagar kl. 13.30-16.00 (åtta tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: http://www.yamayoga.se/mediyoga-stress-utbrandhet-2

 

18-21 augusti

Yogaretreat på Österlen: Energy Flow

Hur kan du skapa mer prana (livsenergi) och flöde i ditt liv - på alla plan? Hur skulle det vara att släppa taget om det som "håller dig fast" och börja följa ditt eget flöde? Vad skulle du vilja skapa i ditt liv om allt var möjligt? Välkommen till ett flödande retreat på sagolika Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten! Här vägleds genom transformativa övningar och processer där du kan se och släppa taget om allt som håller dig tillbaka från att leva ditt största liv. Vad mer är möjligt då?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

18-22 augusti

Udaya Live - A 5-day Yoga & Music Festival in Bulgaria

A 5-day, 4-night, all inclusive Yoga and Music Festival in the Balkan Mountains.
More info here: udayalive.com

 

19-21 augusti

Personligt ledarskap - integrera yoga och personlig utveckling med Pia Carlberg på Atmajyoti, Stockholm

Det händer något i oss på yogamattan. Ibland är upplevelsen synlig och tydlig i form av starkare muskler och medvetna rörelser. Ibland är upplevelsen mer introvert i form av känslor, närvaro eller en sanning som uppenbarar sig som självklar från att ha varit undantryckt och dold. Kroppen och sinnet kommunicerar med andetaget som budbärare. Det sägs att en av de längsta vägarna går från hjärnan till hjärtat.
Hur kan vi lära oss av det som finns i våra hjärtan och låta det medvetet få större plats i våra liv?
Tillsammans integrerar vi upplevelserna på yogamattan med frågeställningar som rör vår personliga utveckling genom olika övningar, gruppdiskussion och enskild reflektion. Vi berör ämnen som motivation, inspiration, energi och personlig hållbarhet.
Är du nyfiken på att utforska ditt personliga ledarskap och hur du mer medvetet kan integrera upplevelserna i yogarummet i din egen utveckling?
För mer information och anmälan:
http://atmajyoti.se/produkt/personligt-ledarskap-yoga-och-personlig-utveckling-med-pia-carlberg-19-21-augusti-2016/

 

 

19-21 augusti

Workshop med Glenn Ceresoli på Ganesha Yoga & Hälsa i Göteborg

Låt dig inspireras! Glenn Ceresoli, Cert. Iyengaryogalärare  är en stark lärare med ett mjukt sätt att undervisa. Enkelt, subtilt går man djupt in i sig själv i yogaställningarna. Glenn har lång erfarenhet både som lärare och utövare av Iyengar yoga. Yoga med Glenn är en möjlighet att bryta igenom restriktiva vanor och förhållanden i kroppen och sinnet. Glenn säger: "Attityd och inställning är nyckeln till allt.
info@ganeshayoga.se
www.ganeshayoga.se

 

19-24 augusti

John Scott - Ashtanga Vinyasa Yoga, Swedish forest retreat

Five days in nature with a small group setting where one of the worlds most inspirational teachers John Scott is sharing his joy and knowledge, deepening the understanding of the Ashtanga Vinyasa yoga practice.
” Practice with a Peter Pan quality, think happy thoughts and fly”- John Scott
For information and bookings: allindiapermit@yahoo.com Josefin Wikström
www.kaivalyayoga.info www.johnscottyoga.com www.urnatur.se www.askersundyoga.com

 

Yogaresa till amalfikusten

22 augusti - 5 februari

Ashtanga-/yinyoga, ayurveda och pranayama
En underbar vecka fylld med fördjupning i ashtanga-/yinyoga, ayurveda och pranayama både teoretiskt och praktiskt samt tid för egen tid och reflektion.
Vi bor på ett enkelt ekologiskt retreat mitt i naturen mitt bland olivlundar och citronträd i en bergsluttning intill Positano med magisk utsikt över berg och hav.

Amalfikusten har i många år varit omskriven som en av de vackraste platserna i Italien och som en av Europas mest sevärda kuststräckor. En av Amalfikustens vackraste byar är Positano och för att komma dit har du endast 30 minuters härlig promenadväg. Här kan du njuta av det genuina Italien samt svalka dig i havet vid den fina badstranden.Lärare: Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom

Pris: 9.500 kr, varav anmälningsavgift på 1.500 kr som betalas via vårt bokningssystem.
I priset ingår:
– Boende (i flerbäddsrum)
– Ekologisk och vegetarisk; lätt frukost, brunch och middag
– En gemensam busstransfer från Rom flygplats (ca 3,5 tim)
– 6 dagars morgonyoga (ashtangayoga)
– 6 eftermiddags-/kvälls workshop (yinyoga, pranayama och ayurveda)

Tillkommer: Flyg (vi återkommerinom kort  med flygtider som passar vår transfer)

Läs mer här!

 

Dagkurs Stockholm: YOGA MOT UTBRÄNDHET
 
23 augusti - 4 oktober (7 tillfällen)
 
Tisdagar kl. 10.30-13.00 på Ester-Adèle Södermalm 
 
Terapeutisk HoliYoga för dig som lider av eller vill förebygga stressrelaterad ohälsa.
Läs mera på: www.rootsandcrown.se
 
Lärare är Ylva Deplanck, leg. fysioterapeut/sjukgymnast, yogalärare och yogaterapeut.
 
Välkommen in i HoliYogans magiskt läkande värld

Kursstart: Authentic Flow 200h Teacher training

När vi undervisar behöver vi vara lyhörda, ha drivkraft, intention, mod och våga gå på djupet. Som lärare ska vi kunna stötta, inspirera och ha förmågan att se vad varje individ behöver och vad gruppen behöver som helhet. Vi som lärare skapar en trygg miljö för lärande och utveckling. Authentic Flow 200+hours yogalärarutbildning är registrerad hos Yoga alliance och är en unik utbildning för att hitta din egen autentiska röst och uttryck. Du kan också gå utbildningen för att fördjupa din egen praktisering utan att ha intentionen att undervisa.
Läs mer om utbildningen på authentic-flow.com

 

23-30 augusti

Yogaresa till Oria

Har du känt en längtan efter något? Har du haft känslan av att det måste finnas ett annat sätt? Då kan jag varmt rekommendera att komma till mig för en vecka in i resans möjligheter!
Om resans transformationsretreat:
Jag reste i oktober 2015 med en grupp på nio personer och nu är det dags igen. Jag bjuder in till ett transformationsretreat i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem igen. Vi kommer att arbeta med inre och yttre resor, långväga och nära. Hitta hem är ett tillstånd av att inte vara separerad från källan, att vara i samklang, med naturen, andra människor och med oss själva. Ibland är vi på flykt omedvetet och medvetet för själen smärtar för mycket. Denna vecka tillåter vi oss att komma hem och lösa upp spänningar och blockeringar.
Genom guidade och läkande hjärtmeditationer, samtal, beröring, frigörande dans, yoga, intuitiva övningar, mindfulness, grupphealing, mantran, sång och regression hittar vi in i kärnan av oss själva, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla. Du har kanske fastnat i historier om dig själv som inte är Sanna! Vi kommer att ha samtal och göra lektioner ur A Course In Miracles.
Vi kommer också att åka till Cisternino Ashram – som har en eld, Dhuni, den heliga elden, som brunnit konstant sedan 1990. Eldstaden ser ut som en blomma med åtta blad som symboliserar hjärtchakrat. Riten runt elden blir samtidigt en symbolhandling för att rena hjärtchakrat och för att stärka ditt inre ljus som vi kommer att göra. Meditationen kommer att göras dagen för fullmånen i augusti. Lunch ingår den dagen.
Om Oria och Villa Ottilia: Följ med till vackra Oria i södra Italien till Villa Ottilia som ägs av Linda och Rita Larsson. En oförglömlig och fantastisk inre resa för Dig som vill uppleva balans och harmoni i magisk vacker natur och helande omgivningar, 30 minuter från sol, hav och natursköna stränder! Stranden är 46 mil lång i Puglia.
Praktisk information om resan: Detta retreat har två startdatum.
Retreat 1: 16- 23/8
Retreat 2: 23- 30/8
Retreaten börjar med en härligt italiensk middag. Vi avslutar tisdag den 23/8 efter lunch. Jag reser med en exklusive grupp på max 9 personer. För att du skall få bästa möjliga tid i gruppen så boka snarast! Boendet är dubbelrum.
Hälsoinvestering: 8000 :-
(kost/logi, retreat, bilresa T/R Brindisi flygplats och till alla utflykter, även stranden några dagar)
Flygresa Skavsta-Brindisi: 1300 :-  Tur/Retur (ordnas på egen hand)
Vid avbokning på grund av sjukdom och styrkt med läkarintyg återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Anmälan är bindande och du betalar in en anmälningsavgift på 2000 kr till BG 352-5433 vid anmälan. Då är din plats bokad och klar. Extra aktiviteter vi kommer göra som ingår i priset: Picknick på stranden, helpensionslunchen medpackad, besök på lokal marknad, vinprovning på en italiensk gård och självklart en kväll med traditionell pizza inne i byn. Sista inbetalningen görs senast 1/7 med 6000 kronor.
För mer information och bokning: www.christinagrossi.se

 

24-28 augusti

Vandringsfrid – Yoga- och fjällvandring i Sarek

”Att vara utomhus i friska luften och komma nära naturen ger frihetskänslor. Fjällvandringar kan hjälpa dig att bryta upp från instängdhet och höga krav och ge dig tillgång till dig själv och dina möjligheter. Yogan frigör stela leder och muskler och låter sinnet bli friare från oro och grubbel. ”
Varmt välkomna att följa med oss på en fyra dagar lång fjällretreat i Sarek, Laponia i den nordligaste delen av Sverige, guidade av en utbildad fjällguide. Vi börjar dagarna med yoga och avslutar med god mat och bastu. Dagtid blir vi inspirerade av vår biolog och geoekolog inom kulturhistoria, fåglar, örter och blommor. Tillsammans med en slående vacker natur upplever vi den stillhet endast vildmarken kan erbjuda.
Kostnad: 6.400 kr/person Ingår: boende i två- eller fyrbädds rum, färjetransport Kebnats- Saltoloukta, 4 frukostar (frukostbuffée), 3 luncher, 4 middagar (varav 3 tillagas i varm gemenskap och en avslutande trerätters middag intas på restaurangen), yoga, meditation, fjällvandring, biolog och fjällguide. Lär känna fjället och hitta lugnet. Ingår inte: fika, tågresa/buss
Anmälan: lena.thurner@prahna.se 
Inga andra förkunskaper krävs förutom att ohindrat kunna röra sig i kuperad terräng längre sträckor (ca 7-10 km per dag)
Läs mer här.

 

24-28 augusti

Yogaretreat för högkänsliga på Österlen, fortsättning

Välkommen tillbaka! Ett fortsättningsretreat för dig som är högkänslig och som vill djupdyka, utforska mer, skapa mer, leva mer, vara mer! Här börjar vi där vi sist slutade och tar dig bortom allt som begränsar dig. Utveckla din sensitiva begåvning, din intuition och medvetenhet kring relationer jobb, kropp, pengar, sexualitet med mera. Ett retreat i energiförståelse, förlåtelseprocesser, medvetandeutveckling, tanke- och känslohantering. Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar genom samtal, musik, yoga, guidade meditationer och vad mer är möjligt? Din känslighet - En gåva?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

25-28 augusti

Yoga- och vandringsresa i Ramundberget

Det här är en helg där tillfälle ges att sakta ner ditt tempo och stilla dina tankar. Du vandrar i den vackra fjällvärlden med tid för reflektion, återhämtning och inspiration. Louise och Ellika guidar dig med verktyg för att lyssna mer inåt och samtidigt inspireras till nya val i livet. Du kommer t.ex. vandra i tysthet, njuta av naturen, andas och ha tid för egna tankar.
Vi börjar dagarna med ett lugnt yogapass innan vi äter en stor frukostbuffé på Fjällgården. På dagarna vandrar vi kortare och längre turer i en av de vackraste delarna av Sveriges fjällvärld. Efter vandringarna sträcker vi ut i sköna Yinyogapass och vi avslutar med att inta hotellets härliga 3-rätters middag. Vi har även tillgång till hotellets spa- och relaxavdelning under hela vistelsen.
Helgen passar både dig som är van yogi och som är helt ny i yogans fantastiska värld.
Detta ingår:
- Hotellboende med frukostbuffé
- 3-rättersmiddagar
- Dagliga guidade vandringar och yogapass
- Tillgång till spa- och relaxavdelning
Mer info: www.ramundberget.se/sommar/18848.mini-retreat_med_vandring+yinyoga.html

 

25-28 augusti

Avkopplande MediYoga-weekend i Ljungdalsfjällen!

Välkommen på en härligt avkopplande weekend med MediYoga. Meditationer, vegetarisk mat och mycket avslappning i den härligt rena fjällluften. Möjlighet finns till vandring och massage.
Familjärt boende i fantastisk fin fjällstuga med helpension.
Start torsdag kväll med middag och yoga. Avslut på söndagen med yoga och brunch.
Pris: 3500 kr.
Max 10 deltagare.
Välkommen med anmälan till yoga@halsoportalen.net
www.halsoportalen.net

 

25-28 augusti

Yoga, Hav, Bad & Vandring i Sommar-Sverige - Kullabygden
 
Denna helg är för dig som uppskattar att varva stunder på yogamattan både under bar himmel som på stranden, med vandringar på undersköna Kullaberg, salta bad, god mat och dryck, - med en spektakulär båttur runt Kullaberg i Skåne. Du bor i ett vackert hus vid Kullabergsfot. Du börjar morgonen med yoga, andning och meditation, för att därefter inta en god och stadig frukost. Under dagen kan du välja på att följa med på guidad vandring på Kullaberg, båttur, cykling, sol och bad på stranden eller på klipporna, eller slappa i hängmattan. Kvällen avslutas med yoga och gemensam middag lagad på råvaror från Kullabyggden.
Mer info här. 
E-post: vileva@telia.com

 

25 augusti

Kursstart: Terapeutisk HoliYoga (13 ggr)

Terapeutisk HoliYoga där andningen och kroppens intelligens får guida dig, balansera och ge möjlighet till återhämtning och ny livskraft. Yoga som personlig utveckling. Passar dig som lider av eller vill förebygga stressrelaterad ohälsa eller jobba med dig själv på ett djupare plan. HoliYoga är både lätt och avancerat på samma gång. Överlag mjuka och enkla övningar men avancerat så till vida att det kräver en hel del medveten närvaro och öppenhet för känslor och impulser inne ifrån kroppen.
Läs mera på: www.rootsandcrown.se
Lärare är Ylva Deplanck, leg. fysioterapeut/sjukgymnast, yogalärare och yogaterapeut.
Välkommen in i HoliYogans magiska värld /Ylva

 

26 augusti

Balans Inspiratör – En Vardag I Balans på 6 Veckor 

Vill du genomgå en utbildning som bygger på att prioritera och skapa balans i din vardag, för att därefter kunna inspirera dina medmänniskor till att göra samma sak? Vi behöver idag tydliga verktyg att hantera de utmaningar som det moderna samhället ställer oss inför, och vi behöver bli fler som inspirerar till att ta aktivt ansvar över sin balans. Det har i svensk forskning visat sig att Medicinsk Yoga/MediYoga och Mindfulness är effektiva verktyg då det gäller bl.a stress, smärta, oro, ångest.  MediYoga Instiutets nya utbildning till Balans Inspiratör har bidragit till ett hundratal inspiratörer runtom i landet, bland annat har en hel skola utbildat samtliga pedagoger i balansprogrammet, en kombination av mindfulness och MediYoga.
Utbildningen ger dig en introduktion i MediYoga och Mindfulness och du genomgår för egen del balansprogrammet, ett 6 veckorsprogram som idag erbjuds inom vård, skola och näringsliv av utbildade Balans Inspiratörer. Utbildningen är till stora delar praktisk och löper över 6 veckor där du mellan kurstillfälle 1 och 2 tränar på egen hand med handledning. Läs här Aftonbladets reportage om denna: http://mimy.se/media/
Umeå 26/8
Stockholm: 27/8
Luleå: 24/9
Läs mer här: http://sv.mediyoga.com/course_type/mimy/balans-inspirator/

 

27 augusti

Balans Inspiratör – En Vardag I Balans på 6 Veckor 

Vill du genomgå en utbildning som bygger på att prioritera och skapa balans i din vardag, för att därefter kunna inspirera dina medmänniskor till att göra samma sak? Vi behöver idag tydliga verktyg att hantera de utmaningar som det moderna samhället ställer oss inför, och vi behöver bli fler som inspirerar till att ta aktivt ansvar över sin balans. Det har i svensk forskning visat sig att Medicinsk Yoga/MediYoga och Mindfulness är effektiva verktyg då det gäller bl.a stress, smärta, oro, ångest.  MediYoga Instiutets nya utbildning till Balans Inspiratör har bidragit till ett hundratal inspiratörer runtom i landet, bland annat har en hel skola utbildat samtliga pedagoger i balansprogrammet, en kombination av mindfulness och MediYoga.
Utbildningen ger dig en introduktion i MediYoga och Mindfulness och du genomgår för egen del balansprogrammet, ett 6 veckorsprogram som idag erbjuds inom vård, skola och näringsliv av utbildade Balans Inspiratörer. Utbildningen är till stora delar praktisk och löper över 6 veckor där du mellan kurstillfälle 1 och 2 tränar på egen hand med handledning. Läs här Aftonbladets reportage om denna: http://mimy.se/media/
Umeå 26/8
Stockholm: 27/8
Luleå: 24/9
Läs mer här: http://sv.mediyoga.com/course_type/mimy/balans-inspirator/

 

27-28 augusti

Aura Yoga Studios augusti-retreat

Speciellt för dig som utövar Kundaliniyoga. Platsen för sensommarens 24-timmars retreat är idyllisk och ligger på en halvö mitt i ett naturreservat där Lagan delar sig i två vattendrag. Närmaste stad är Laholm. Konferensgården vi bor på heter Ön och är öppen exklusivt för oss denna helg. Boendet sker i enkelrum och maten blir vegetarisk med Joel som husvärd och kökschef. Vi kommer att ha en Gong-kväll med Anders från Yogiana och jag kommer att hålla i kundaliniyogan. Välkommen att besöka min hemsida för mer information om pris, tider, schema samt intresseanmälan. Sat Nam / Lis
Mer info:
www.aurayogastudio.vpsite.se
aurayogastudio@live.com

 

 

27 augusti - 3 september

Yoga älskar Italien! Följ med på en oförglömlig yogaresa

Bara en timme från Rom ligger ett helt makalöst, genuint och vackert yogaretreat-ställe. Inbäddad bland kullarna i Norra Lazo inte långt från Toscana och Umbrien ligger Insabina som består av två kärleksfullt renoverade 1700- tals byggnader med utsikt över olivlundar och fruktträd. Här finns tre terrasser där man kan vila och uppleva vackra solnedgångar. En fantastisk trädäck övertäckt med segelduk kommer att vara vårt yogarum. Och vi kommer att yoga till porlet ifrån en naturlig källa och en liten damm med utsikt över dalen. Om det mot förmodan blir dåligt väder finns en vacker yogasal i ett av husen.
Det finns även mycket vackert att se i omgivningarna. Möjligheter för att boka vandringar, guidade turer och till exempel bada i svavelkällor. Behöver man lite extra omsorg finns kroppsterapeuter på plats att boka.
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensen.com

 

27 augusti - 3 september

En oförglömlig yogaresa till ITALIEN

Bara en timme från Rom ligger ett helt makalöst, genuint och vackert yogaretreat-ställe. Inbäddad bland kullarna i Norra Lazo inte långt från Toscana och Umbrien ligger Insabina som består av två kärleksfullt renoverade 1700- tals byggnader med utsikt över olivlundar och fruktträd. Här finns tre terrasser där man kan vila och uppleva vackra solnedgångar. En stort trädäck övertäckt med segelduk är vårt yogarum. Och vi kommer att yoga till porlet ifrån en naturlig källa och en liten damm med utsikt över dalen.Om det mot förmodan blir dåligt väder finns en vacker yogasal i ett av husen. Det finns även mycket vackert att se i omgivningarna. Möjligheter för att boka vandringar, guidade turer och till exempel bada i svavelkällor. Behöver man lite extra omsorg finns kroppsterapeuter på plats att boka.
Boka och Läs mer: www.linneajensenyoga.org

 

27 augusti - 3 september

JIVAMUKTI & YIN YOGA RETREAT in MALLORCA with Michelle Villanueva and Sofie Ringsten

A retreat is an opportunity to release habitual ways of being, and build a strong foundation for a regular practice. In this retreat you will immerse yourself in the practice of both Jivamukti and yin yoga, a Yin-Yang fusion where you will balance effort with ease.
Every day we will practice one Jivamukti class in the morning, and close the evenings with a yin yoga class before dinner. In between the classes you will have free time for relaxation, reading, taking a walk or just hanging out around the pool.
The sound of birds and nature are the background music in savasana. The open-air yoga terrace has astonishing views to the mountains and valley, where orange, lemon, almond and fig trees thrive and a wide variety of local herbs and aromatic bushes entwine themselves along the paths and gardens.
The retreat centre Tramuntana Flow is located in the beautiful village of Sa Cabaneta in Mallorca, only 15 min from Palma.
Tramuntana Flow is a beautiful place of peace that offers you simplicity and comfort. Tramuntana Flow owes its name to the magnificent mountain range in Mallorca, the spectacular views of which can be contemplated from the entire property.
Early bird (register before April 30, 2016) 10 990 SEK
Kontakt: retreat@yogayama.se, www.yogayama.se

 

30 augusti

Göteborg: Kursstart "MediYoga Bas" med Catarina Lundblad

Slut ögonen. Ta några långa djupa sköna andetag. Känn hur stressen rinner av dig och njut av att vara närvarande här och nu.
MediYoga (medicinsk yoga) är en kombination av mjuka lugna rörelser, medveten andning, avslappning och meditation. Kursen passar dig som vill lära dig grundläggande yogapass, där du själv väljer om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol.
Passen har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Tisdagar kl. 17.00-18.30 (sexton tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: www.yamayoga.se/mediyoga-bas

 

30 augusti

Göteborg: Kursstart "MediYoga Harmoni & Balans" med Catarina Lundblad

En kurs i MediYoga (medicinsk yoga) för dig som längtar efter avspänning, återhämtning och vila. Du får möjlighet att lyssna inåt till vad just du behöver och mår bra av.
Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation. Fokus ligger på att vara närvarande i nuet, vilket hjälper dig att skapa balans i livet och i vardagen. Varje kurstillfälle innehåller också en djupavslappning, där passets effekter får landa ordentligt samtidigt som du får en påfyllande upplevelse av harmoni och stillhet.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Tisdagar kl. 19.00-20.30 (sexton tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: www.yamayoga.se/mediyoga-harmoni-balans

 

September

2 september - 16 oktober

Embodied Yin

I Yin yoga skapar vi mjuka (men också ibland mer dynamiska) flöden med positioner som hålls under längre tid för att bemöta med Maitri, loving kindness. Positionerna stimulerar energiflödet i meridianerna, energikanalerna i kroppen.I en tid med mycket yang influenser kan yin hjälpa oss att stanna upp, reflektera och börja om. Yin Yoga ökar medvetenheten och kontakten mellan kropp och sinne och i varje dimension kan mer utrymme ge mer plats och hjälpa oss att släppa på spänningar och begränsningar. Bindväv och fascia stimuleras såväl som det mentala och yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, våga känna och våga vara.
Läs mer om utbildningen på authentic-flow.com

 

3-4 september

Prana Festival Yoga & Musik i Göteborg

200 kr rabatt vid bokning två dagar med koden "yogafordig"

Äntligen har Prana Festival nöjet att få presentera Skandinaviens största yoga- & musikfestival.
Visionen för Prana Festival är att skapa en av Europas största yoga- & musikfestivaler, med över 2500 besökare första året.
Med hjälp av Göteborgs Stad har Prana Festival fått tillgång till bästa tänkbara plats, Trädgårdsförening och nöjespalatset Trädgår´n i centrala Göteborg.
Festivalen tar plats på sensommaren, helgen 3-4 september. Festivalområdet består av stora yogaplatser och musikscener både inom och utomhus.
Både internationella och lokala stjärnor är på plats. Festivalen är för alla och även nyfikna nybörjare kommer hitta klasser som passar. Konserterna hålls både dagtid och kvällsttid. Som deltagare kan boka biljett för en eller två dagar och sedan boka vilka klasser och artister du vill gå på.
Prana betyder livsenergi och det kommer Prana Festival kommer utstråla.
Biljetterna släpps 20 april på vår hemsida www.pranafestival.org.
Tillsammans med våra partners Göteborg & Co, Yogobe, Lululemon och Yoga Games utlovar vi en festival i världsklass!!
www.facebook.com/PranafestivalSweden/?fref=ts
www.instagram.com/pranafestival

 

11 september

Längre workshop

Längre workshop där vi blandar teori och praktik.Vi tittar på hur vi kan applicera yoga även utanför yoga mattan.
10-10.45 Meditation, baserad på Meditation for the love of it.
11-12 Variationer på Ashtanga asanas som är mjukare för kroppen.
12-13 Lunch i mysig miljö nära havet
13-14 Workshop: vad är yoga för dig? Hur kan du applicera yogan i vardagen. Tips för dig!
(läs mera i tidningen Yoga för dig som kommer i april.)
Pris: 1100:- (exkl. moms) om anmälan innan 30/6 1000:- (exkl. moms)
För att komma hit kan du antingen ta bil, båt eller tåg.
Vid anmälan, maila: anna@lagerman.se
Och fundera inte – boka- jag har mer än plus 450 hrs yoga practice – you will learn something new!
Se mera: www.sl.se
Tåg från ropsten med tillhörande tåg mot gåshaga. ca 30 min
www.waxholmsbolaget.se
www.pier.16
www.santosa.se

 

11-18 september

Yoga Camp – Bargemon, Frankrike

Kom till Bargemon och yoga, vandra, meditera och må allra bäst. Finn ditt eget mentala rum. Vi blandar yoga och meditation med stimulerande vandringar, utflykter och goda middagar med intressanta samtal. Unna dig en vistelse i sinnenas Provence där välbefinnande i kropp och själ är satt i första rummet.
Läs mer här.

 

12-21 september

Yogaretreat på Bali

Lottie Stjernqvist och Christina Grossi bjuder in till ett underbart retreat på Bali i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem till din innersta kärna. Vi kan varmt rekommendera att komma till oss för en 10-dagars resa in i hjärtat och ditt Hem. 
Längtar du efter mer kraft, passion, lust och energi? 
Vill du leva din sanning och vara i din fulla potential?
Vill du vara i tystnad och stillhet? 
Äta god vegetarisk och Raw food mat?
Då är detta ett retreat för dig!
Under dessa 10 magiska och tropiska dagarna kommer du att få uppleva en pånyttfödelse genom A Course In Miracles (ACIM), som vi båda praktiserar, MediYoga- och YinYoga, den passiva, närvarande kvinnliga urkraften och guidade och läkande hjärtmeditationer, samtal, healing, chanting, mantran, meditation och mindfulness. Vi kommer att ha stunder av tystnad för att verkligen känna in vårt inre. Allt för att hitta tillbaka in i dig själv, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla. 
Desa Seni är ett retreatcenter på Bali som är uppbyggt av återvunnet och hållbara material från lokala ställen runt om. Allt vi äter är till 80% odlat på plats så helt ekologiskt och biodynamiskt. Du får även vara med om en balinesisk öppningsceremoni när du anländer. Här kan du läsa mer om stället: www.desaseni.com
Retreatet pågår från den 12/9-21/9-2016. Ditt pris exklusive flygkostnad är 16900 kronor. Boendet består av trippel- och dubbelrum, enkelrumstillägg. Din hälsoinvestering för kost/logi och retreat är på 16900 kronor. För företag 18900 kronor. Vid avbokning på grund av sjukdom och styrkt med läkarintyg återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Flyg ordnar du på egen hand. Vi hjälper till med olika flygalternativ. Vi har talat med en resebyrå som kan sammankoppla oss så vi landar någorlunda samtidigt och vi får också 5% rabatt på biljetten. 
Anmälan är bindande och du betalar in en anmälningsavgift på 5000 kr till BG 352-5433 eller Swish 0705194767 vid anmälan. Då är din plats bokad och klar. Avbokning 2 månader före avresa debiteras hela beloppet på 16900 kr. Resterande belopp ska vara inbetalat senast den 12/7-2016.
Lottie är lärare och terapeut i Mediyoga, konstnär och utbildar lärare i Vedic Art. Hennes unika talang är att hon inspirerar och ser varje själs möjlighet. Som andligt medveten håller hon kurser, retreat och utbildningar sedan 23 år. www.justyoga.se
Christina är fil. mag i psykologi, healer, yogalärare och själscoach sedan 16 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv. Läs mer om mig på www.christinagrossi.se
 

14 september

Yogaresa till Rom

Följ med på en härlig yogaresa där du blandar kultur, vingårdsbesök och underbara yogastunder på ett Romerskt 1500-palats.
Läs mer här.

 

15-18 september

Yoga, åpplen & vandring på Österlen

Förläng sommaren, njut av Österlen!
Vandringsleder genom äppelodlingar, öppna landskap och kilometerlånga sandstränder.
Yoga morgon och kväll i vackert yogarum mitt emellan havet, himlen och äppelodlingar. Boende i exklusiva kursgården Himlahav med fantastisk vy över ängar och hav. Bara att njuta! Kvällarna avslutas med Gongmeditation som läker och helar. Och kanske en kopp te framför brasan!
Yogalärare: Åsa Gustavsson som driver Yoga Nu Stockholm/Nacka
10 års erfarenhet av retreater och yogaundervisning i Mediyoga och Kundaliniyoga
www.yoganu.nu
Kontakt: asa@yoganu.nu  0708-301616

 

17-24 september

Yogaresa till Kroatien

Följ med på en härlig resa med yoga (och simning om man vill) till underbara Kroatien.
Vi erbjuder två pass yoga och två pass simning per dag, du kan välja att enbart yoga, enbart simma eller vara med på båda. Susanne Collgård (Yogakällan i Örebro) leder yogapassen och Åsa Skanheden (Simma med flyt i Örebro) leder simpassen. Simundervisningen sker huvudsakligen i havet. Både yogapassen och simpassen anpassas efter deltagarna. Du kan vara nybörjare såväl som van utövare. En vecka fylld av yoga, simträning samt egen tid för möjlighet till vandring, utflykter, vila och rekreation.Vi bor i ett stort hus med egen pool i den lilla byn Pucisca där vi också har yogaklasserna. Vi har några minuters promenad till havet där simundervisningen sker. I priset ingår boende i dubbelrum, frukost och lunch, en utflykt, alla yogapass och simpass. Flyg och transfer ingår ej. Pris 6.900 kr per person i dubbelrum.
Anmälan information: Susanne Collgård, tel 076-255 62 93, e-post collgard@gmail.com

 

18-25 september

Yoga in Portugal

A unique retreat amongst orange trees and green hills in an authentic, small village in Portugal.
Buddha Retreats is a yoga and surf retreat, 70km north of Lisbon in the picturesque village of Columbeira. We offer a place where you can relax, recharge and slow down from the often fast-paced daily life and take care of body and mind.
The surroundings are very peaceful, hardly any traffic, only one shop and one café in the whole village. :)
We will have plenty of time for nature walks and relaxing around the pool. Or maybe, if you are a non-yoga partner, you might want to go for surf lessons at Baleal beach.
The beautiful Quinta has comfortable single and double bedrooms. Most of the meals are prepared with ingredients out of their own veggie garden or with fresh produce from the local markets.
Price 7900 SEK / € 790
Included:
2 yoga classes each day, Vinyasa & Yin yoga all levels
3 vegetarian meals/day
1 excursion to Baleal beach
Accommodation (5 double or twin rooms, shared bathrooms)
Not included:
Flight to Lisbon
Transport from airport to Columbeira (50 min by bus ~ € 8)
Single room with shared bathroom € 20/day (only 2 available)
Ensuite with private bathroom € 25/day (only 1 room available)
Surf lesson (€ 25/person, minimum 4 people, private lesson € 5o)
For registration and questions: info@gaiatree.se
www.gaiatree.se
073-7788677

 

18-25 september

Leva yogaretreat på Mallorca

Nu är det dags att boka höstens Leva yogaretreat på Mallorca!
Inspireras till en lugn och hälsosam livsstil genom yoga och energigivande vegetarisk kost.
Nytt för i år är att du kan välja vilken yogaform du vill utöva, klassisk yoga, medicinsk yoga och meditation. Vi är två yogalärare, Lena och Helene som håller klasserna parallellt så du kan välja utifrån dagsformen vilken yoga du vill utöva. Vi fördjupar oss i yogans filosofi för att finna vårt inre lugn och balans i livet.
Vi bor och utövar yoga i vårt eget Persiljepalats i Felanitx på Mallorcas sydostkust. Pernilla lagar och serverar härliga vegetariska måltider och ger tips om hur du kan få en grönare och skönare livsstil.
Vissa eftermiddagar beger vi oss ut i naturen, vandrar längs havet samt yogar och mediterar under bar himmel.
För mer info:  www.wellnesshouse.nu

 

21-24 september

Introduktions-retreat inom Ayurveda på vackra Mallorca

Investera i dig själv, en kickstart för kropp och själ!
Unikt retreat med ett Indiskt läkarteam som flygs in direkt från Kerala endast för detta tillfälle
samt med Eva Forsberg Schinkler som är en av de främsta experterna inom Ayurveda i Sverige.
Läs mer på www.hållbarhälsa.nu
Här finns Hållbar hälsa på Facebook.

 

 

23 - 24 september 2016

Workshop med Josephine Selander Missa inte detta tillfälle - Josephine kommer till Örebro och håller workshop.

• Fredag kl. 17:00 - 20:00

• Lördag kl. 09:00 - 12:00 och kl. 13:00 - 15:00

https://yogalife.se/?tribe_events=masterclass-med-josephine-selander

Frågor och anmälan sker på: www: https://yogalife.se epost: info@yogalife.se mobil: 070-337 77 57

22-25 september

Yogaretreat på Österlen: Inre resa

Vill du frigöra dig från gamla mönster och få tillgång till dig, din kraftfullhet och din fulla potential?Välkommen till vår underbara yogaoas på Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten. Här blir du omsorgsfullt vägledd i en inre resa med yoga, förändringsprocesser och samtal i grupp, känslohantering, naturupplevelser, njutning och lyx. Ett tillåtande retreat utan dömanden. Släpp bagaget och var den du verkligen är!
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

 

23 september

Utbildning till Yogalärare, 8 perioder + 8 dagars retreat

Start 23 september på Axelsons i Stockholm, Gästrikegatan 10
Under åtta månader går du själv genom en resa där vi successivt fördjupar oss i yogans och mindfulness/meditationens olika verktyg, och samtidigt får du gedigen träning i att vidareförmedla dem. I rollen som yogalärare ska du kunna guida människor genom fysiska övningar, energi- och andningsövningar på ett säkert sätt. Med utgångspunkt i Mindfulness blir eventuella motstånd möjligheter till självinsikt i stället för hinder. Målet är kroppsuppmärksamhet, närvaro och att frigöra blockeringar – inte att bli så akrobatiskt skicklig som möjligt. Ökat fysiskt och mentalt välbefinnande, flexibilitet, styrka och balans är dock sannolika bieffekter.
http://axelsons.se/utbildningar/yoga-qigong/yogalarare?utm_source=yogafo...

 

23-25 september

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

24 september

Kursstart: Ettårig fördjupningskurs i iyengaryoga

Ny Ett-årskurs i iyengaryoga startar i september 2016.
I kursen ingår yogaprogram, filosofi och pranayama för att utveckla din egen praktik.
Plats: Skinnskatteberg Iyengaryoga Studio
Lärare: Isabelle Bede
Datum: 2016; 24/9, 15/10, 12/11, 3/12, 2017; 28/1, 25/2, 25/3, 29/4
Mer info och anmälan: www.iyoga.se
Vi samarbetar med studieförbundet Studiefrämjandet.

 

24 september

Balans Inspiratör – En Vardag I Balans på 6 Veckor 

Vill du genomgå en utbildning som bygger på att prioritera och skapa balans i din vardag, för att därefter kunna inspirera dina medmänniskor till att göra samma sak? Vi behöver idag tydliga verktyg att hantera de utmaningar som det moderna samhället ställer oss inför, och vi behöver bli fler som inspirerar till att ta aktivt ansvar över sin balans. Det har i svensk forskning visat sig att Medicinsk Yoga/MediYoga och Mindfulness är effektiva verktyg då det gäller bl.a stress, smärta, oro, ångest.  MediYoga Instiutets nya utbildning till Balans Inspiratör har bidragit till ett hundratal inspiratörer runtom i landet, bland annat har en hel skola utbildat samtliga pedagoger i balansprogrammet, en kombination av mindfulness och MediYoga.
Utbildningen ger dig en introduktion i MediYoga och Mindfulness och du genomgår för egen del balansprogrammet, ett 6 veckorsprogram som idag erbjuds inom vård, skola och näringsliv av utbildade Balans Inspiratörer. Utbildningen är till stora delar praktisk och löper över 6 veckor där du mellan kurstillfälle 1 och 2 tränar på egen hand med handledning. Läs här Aftonbladets reportage om denna: http://mimy.se/media/
Umeå 26/8
Stockholm: 27/8
Luleå: 24/9
Läs mer här: http://sv.mediyoga.com/course_type/mimy/balans-inspirator/

 

24-27 september

Introduktions-retreat inom Ayurveda på vackra Mallorca

Investera i dig själv, en kickstart för kropp och själ!
Unikt retreat med ett Indiskt läkarteam som flygs in direkt från Kerala endast för detta tillfälle
samt med Eva Forsberg Schinkler som är en av de främsta experterna inom Ayurveda i Sverige.
Läs mer på www.hållbarhälsa.nu
Här finns Hållbar hälsa på Facebook.

 

30 september – 11 oktober

Yogaresa till Zanzibar

Må bra-dagar med yoga, sol och bad på kritvita stränder! 30/9 – 10/10 2016 (avresa sen kväll 30/9, hemkomst ARN 11/10 morgon)
På denna resa lägger vi fokus på att må bra! Sol, värme, vita stränder, hav i olika blå nyanser är vår miljö.
För mer information och bokning – kontakta Anneli på anneli@jobbkarriar.nu eller tel 070-329 67 00, Jobb & Karriär AB, www.jobbkarriar.nu

 

September (datum ej klart)

Teacher Training 200RYS (200 Hours Certifieid Yoga Alliance School)

Start september 2016. Slut september 2017.
Mer information på www.hallavara.nu.

 

Oktober

1-8 oktober

Hatha- & Yinyoga i Kroatien

“Att bara vara” – 1 vecka fylld av yoga, positiv energi och glädje där ert välmående är vår inspiration. Kursen hålls på ön Cíovo precis vid havet och bara ca 30 minuter från Split. Här råder en lugn atmosfär samtidigt som det bara är några minuters promenad till fiskebyn Slatine där det finns restauranger, bageri, små butiker och båtförbindelser till öarna runt omkring. En underbar plats för en vecka med yoga, sol, bad och god mat.
Mer info här.

 

1-8 oktober
 
Yogaäventyr i Tarifa!

I Tarifa i Spanien är det gott att leva! Så härlig atmosfär och härliga människor och underbar natur och morisk kultur.
I början på oktober har du möjlighet till ett häftigt äventyr i Tarifa! Här andas du och Yogar och njuter av att leva! Och för dig som vill har möjlighet att vindsurfa, Surfa och Kita.
Vi bor vid stranden i Beachview villa la Peña och runt omkring oss har vi havet, bergen och naturreservatet samt Tarifa stad. Över sundet ser vi till Marocko.
Välkommen att uppleva en exotisk resa!
Läs mer här.
E-post: vileva@telia.com

 

1-10 oktober

Kursstart: Sama Yogalärarutbildning med Sky - Sverige/Bali

Denna utbildning passar även dig som längtar efter att fördjupa din yogapraktik (men kanske inte vill undervisa), eller dig som redan är yogalärare, vill vidareutbilda dig och upptäcka hur du kan undervisa intuitivt från hjärtat.
En djupgående resan i yogans underbara värld. Transformera ditt liv genom en helande livsstil med hjälp av yoga. Väx in i rollen att själv kunna undervisa på ett intuitivt och kärleksfullt sätt. Under åtta månader blir du guidad av erfarna lärare med Sky Akasha som huvudlärare. Du får en välgrundad förståelse av vad yoga är samt medel, stöd och träning att kliva in i rollen som yogalärare. Kursens främsta mål är att deltagarna ska känna en trygghet och självsäkerhet som kommer inifrån, att kunna leva och undervisa från ett öppet hjärta fyllt av självacceptans.
Du lär dig om Yoga asana, meditation, pranayama, chanting, mantra, ayurveda, yogisk livsstil & verktyg i vardagen, filosofi & Advaita Vedanta, fysiologi, undervisningsmetodik & etik och mycket, mycket mer.
Totalt 270 undervisade timmar samt stöd och vägledning under 8 månader. Du får mat och logi under kursens 30 retreatdagar.
Var: Sverige/Bali - Kärlingesunds retreatcenter, Bohuslän, i ett naturreservat vid havet och på Bali, precis vid den varma oceanen
När: 1-10 okt, 3-12 jan, 7-17 maj
Mer info: www.samayoga.info
Frågor & Ansökan: samayogattc@gmail.com - Anna Sunesson (073-572 33 70)

 

5 oktober

Kursstart: HoliYoga Hormon för dig som kvinna, Stockholm

Start 5 oktober - Slut 21 december (9 ggr totalt)
Onsdagar kl. 18.45-20.15 på Östermalm, Stockholm
En mjuk form av hormonyoga som är oerhört potent men sinnlig och kärleksfull till sitt sätt, med kroppens flödande vishet och andningen som läromästare för din självbalansering.
Vill du veta mer? Gå in på: www.rootsandcrown.se
Lärare är Ylva Deplanck, leg. fysioterapeut/sjukgymnast, yogalärare och yogaterapeut.
Varmt välkommen! / Ylva

 

7-9 oktober

Yoga & Ayurveda-retreat på Mundekulla – Yoga, Ayurveda Livsstilsinspiration & Meditation

Varmt välkommen till en helgretreat för dig som önskar mer balans i kropp och sinne, återhämtning och livsstilsinspiration enligt ayurvediska principer. Mjuk hathayoga, meditationer i stillhet och rörelse, djupavspänning med helande mantran, sharing i grupp och perioder i tystnad. Även möjlighet till vila och varande i vacker natur kring Mundekulla, ett småländskt paradis. Min önskan är att du som deltar i retreaten återvänder hem utvilad, inspirerad, balanserad och mer i kontakt med din källa.
floweryoga.nu
info@floweryoga.nu

 

8-15 oktober

Yoga - raw food - vandring

Välkommen till en lugn och behaglig vistelse i underbara Nerja på Spaniens solkust. Njut av hälsosam rawfood, nyttig Yoga och spännande vandringar.
Du får efter denna vecka erfarenheter som gör det möjligt att klara av rawfood i din vardag, detta genom kunskap, recept och duktiga instruktörer. Max 12 deltagare. Varmt välkomna med önskar Marie, Ingrid och Katrine.
www.sat-nam.se

 

8-15 oktober

GRYM - Groove, yoga och mindfulness i södra Turkiet

Följ med till charmiga Kas i Turkiet för att yoga och dansa med oss vid havet. Groove lär ut enkla rörelser och med hjälp av inspirerande musik, uttryck och lek får du väcka din livsglädje och kreativitet. Yoga och mindfulness hjälper oss att hitta balans och fokus i livet och känna större samhörighet med världen. Ina Schuppe Koistinen håller i yoga och mindfulness, Hans Cullberg håller Groove klasserna.
Vi bor och tränar direkt vid havet på det lilla hotellet Aquarius på en halvö utanför charmiga Kas, en av södra Turkiets vackraste platser. Våra dagar börjar med mindfulness före frukost. Därefter yogar vi mellan 10.30-12.00. Sedan kan du i lugn och ro äta lunch, sola och bada eller ta en tur till den mysiga stadskärnan. Mellan 17.30-19.00 är det Groove. Vi har halvpension och serveras generösa frukostar och middagsbuféer på hotellets utomhusrestaurang vid havet.
Läs mer här.
Anmälan till hans.cullberg@gmail.com

 

11 oktober

Detox, yoga och meditation med Didi på magiska Bali

En fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga och meditation. Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider och egen tid för avkoppling och återhämtning.
Läs mer och boka nu!

 

12-16 oktober

Yogaretreat för högkänsliga på Österlen

Är du extra känslig? Längtar du efter konkreta verktyg att hantera och (an)vända din sensitivitet till din fördel? Här finns plats för vila och egentid i trolsk miljö med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten, parallellt med kraftfulla, omhändertagande och frigörande processer i yoga och känslohantering. Retreatet handlar om att identifiera, medvetandegöra och upplösa de känslor, tankar, rädslor och beteenden som hindrar dig från att se livets alla möjligheter.Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar. Tänk om det inte är något fel på dig? Tänk om du istället är en gåva till den här världen med allt som du är?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

14-16 oktober

Yogaretreat Idöborg

Varmt välkomna till en helg med betoning på återhämtning. Vi varvar yoga som är dynamiskt värmande och vilsam restorative. Vi guidar dig in i mjuk meditation och pranayamas. Helgen bjuder även på inspirerande workshops men också tid att bara njuta av tystnaden och naturen, eller varför inte ta ett uppfriskande dopp och sedan värma dig i den vedeldade bastun.
Vi äter god, näringsrik och vegetarisk mat tillagad med omsorg av duktiga kockar och bor i charmiga rum belägna i någon av Idöborgs vackra hus. Yogan anpassas för alla deltagare, nybörjare såväl som erfarna yogis.
Emma och Magdalena är certifierade yogalärare enligt yoga allience, och driver båda egna företag inom yoga och hälsa. Tillsammans driver de varumärket Living Spirit där de inspirerar till livslust och hälsa genom bland annat yogaretreats, resor och workshops.
När: fredag 14 oktober 18:00 – söndag 16 oktober 13:30
Var: Idöborg, Stockholms skärgård www.idoborg.se
Hur: Investering om 4500:-  inkl boende, resa, mat, yoga, ws och bastubad.
www.happymeygoga.se / www.nomastockholm.se
Emma nås på 0739 80 66 16 / info@happymeyoga.se
Magdalena nås på 070 848 78 72 / magda@nomastockholm.se

 

15 oktober

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

20 oktober

Göteborg: Kursstart "MediYoga Stress & Utbrändhet 1" med Catarina Lundblad

En kurs i MediYoga (medicinsk yoga) för dig som känner dig stressad, är på väg “in i väggen” eller är utbränd (har utmattningssyndrom). Du får konkreta verktyg, tips, fakta, yogaövningar och meditationer som kan hjälpa dig tillbaka till kraft och glädje. Allt sker i ett lugnt tempo, där du deltar på dina egna villkor och lyssnar inåt till vad som känns bra just för dig.
Dessutom får du arbeta med hemuppgifter mellan kurstillfällena, vilket gör det lättare för dig att hitta din egen unika väg till balans. 90-sidig bok + två CD-skivor med guidade yogapass och meditationer ingår.
Under denna kurs går vi bland annat igenom:
• Vad är stress? Vad är det som händer i kroppen – egentligen?
• Enkla andnings- och yogaövningar som bidrar till avslappning och återhämtning.
• Enkla andnings- och yogaövningar som aktiverar och stärker kroppen.
• Kost, näring och matsmältning – hur påverkar det vi äter vår stressnivå?
• Sömnsvårigheter – varför kan inte kroppen sova fast den är trött? Insomningstips.
• Tankens kraft och möjligheter – hur kan jag lugna mina tankar och bli mer närvarande?
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Torsdagar kl. 13.30-16.00 (åtta tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg
Mer info: www.yamayoga.se/mediyoga-stress-utbrandhet

 

Välkommen till en balanserande helg i Rättvik 21-23 oktober

Vi bjuder in till en helg i tema balans med Stresshantering, MediYoga, Mindfulness, vandring och god mat i vackra Rättvik. Kursen vänder sig till dig som är kvinna och upplever stress i vardagen och/eller på arbetet och strävar efter att hitta en balans i livet. Du vill få mer kunskap om vad som händer i kroppen och hjärnan vid långvarig stress och få verktyg att arbeta med för öka ditt välmående. Helgen varvas med teori om stress, stresshantering, praktiska övningar, MediYoga, Mindfulness och vandring. Stresshantering är ingen ”quick-fix” men med de rätta verktygen och en del eget arbete så kommer du få mer balans i livet.

Läs mer om kursen på www.change4u.se under fliken Höstens aktiviteter

Anmälan och/eller frågor görs till info@change4u.se

Begränsat antal platser.

Sista anmälningsdag: 15 september 2016 Anmälan är bindande och change4u förbehåller sig rätten att ställa in vid för få anmälningar.

21-23 oktober

Yoga & Ayurveda på Selma Spa+ – Ayurveda för ett starkt immunförsvar

Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne - det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen. Enligt den ayurvediska medicinen är hösten den perfekta tiden att stärka immunförsvaret. För att förstå immunförsvaret gör vi ett besök i ayurvedas hjärta och pratar om mat, matsmältning, ämnesomsättningen och framför allt om näring för varje cell i hela kroppen. Vi får anledning att tala om vila och återhämtning och hur man skyddar sig mot stressens skada på kropp och sinne. Den ayurvediska medicinen föreskrev kosttillskott för immunförsvaret långt innan kosttillskott var uppfunna och du får lära dig att hitta dem i fruktdisken, kyldisken och kryddhyllan. Säkert blir du överraskad när du får höra vad ayurveda tycker är supermaten som håller dig frisk och stark i alla lägen. Den ayurvediska medicinen och yoga kommer från samma tradition och fungerar bäst tillsammans, även för att bygga ett starkt immunförsvar. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

22-29 oktober

Yoga - raw food - vandring

Välkommen till en lugn och behaglig vistelse i underbara Nerja på Spaniens solkust. Njut av hälsosam rawfood, nyttig Yoga och spännande vandringar.
Du får efter denna vecka erfarenheter som gör det möjligt att klara av rawfood i din vardag, detta genom kunskap, recept och duktiga instruktörer. Max 12 deltagare. Varmt välkomna med önskar Marie, Ingrid och Katrine.
www.sat-nam.se

 

22 oktober - 13 november

Ayurvedisk rehabiliteringsresa till Indien

Vi åker för 5:e året i rad till Indien under oktober- november. Vi har fått så positiv återkoppling från tidigare deltagare och längtar själva att få komma till det mest spännande landet, där alla möjligheter finns.
Syftet med resan är att du ska få möjlighet att återfå din fulla potential. Det betyder att resan är inriktad på att du kan stärka dig själv och att du kommer att släppa en massa ama (skräp) som finns i kroppen. Du får konsultationer av två doktorer, Dr Raj som har en västerlänsk läkarutbildning och Dr Reghu som är Ayurvedisk läkare. Dagarna kommer därefter att fyllas av behandlingar vid International Center for Integrativ Medicin.
Vi bor på ett homestay som har ett alldeles underbart läge vid Indiska oceanen. Det kommer inte att bli en solsemester eftersom du inte ska vistas ute i solen dagtid. Solen är alldeles för varm och påverkar kroppen negativt, speciellt eftersom du hela tiden kommer att ha olja på kroppen men vi kan till exempelvis promenera på stranden på morgonen och på eftermiddagarna, då solen inte är så het.
- Grupp 1   22 okt – 13 nov finns det 12 platser med Lola Svedenbäck som handledare
- Grupp 2   16 nov - 8 dec finns det 12 platser med Ann Sundberg som handledare
För mer information mejla info@humanhealth.se eller ring 0920-221810

 

23-28 oktober

Yogaretreat i Spanien

Den 23 – 28 oktober anordnar vi ett yogaretreat i den vackra havsbyn Agua Amarga. I en stilla och vacker omgivning får du tillfälle att förädla dig själv och låta insikter sakta smälta in.Vi börjar med ett mer fysiskt morgonpass där vi blandar både lugnare och mer intensivare vinyasa-flöden med utgångspunkt från hathayogan, den ayurvediska läkekonsten och tantratekniker. På eftermiddagen njuter vi av ett lugnare och mer återhämtande yogapass i Pergolan vid poolen.
Vi bor på Real Aqua Amarga La Joya som erbjuder ett förstklassigt boende med magnifik utsikt över bergen och havet. På hotellet finns uppvärmd pool och utomhus Jacuzzi och restaurang med
mat tillagad på lokala råvaror.
För frågor och anmälan: birgitta.nirvana@gmail.com
Mer info finns på nirvana.se

 

23-30 oktober

Den magiska kvinnokraften som livskvalitet, Altea/Spanien

En vecka med Mediyoga för hormonsystemet som leds av Ellen Engvall och vandringar med Liv Freya Grette. Liv Freya Grette i Norge anordnar denna resa för svenska och norska kvinnor.
Läs mer här.

 

27 oktober - 3 november

Amorgos Yoga & rekreationsresa

Yogaretreat till underbara Amorgos – nu åker vi igen. Det är för underbart för att låta bli!
Yogaretreat med en fantastisk möjlighet att uppleva tre yogaformer, andningstekniker, meditationer, ayurvedisk föreläsning och gongavslappning.
Info och bokning: http://www.helhetsakademin.se/project/amorgosyogaochrekreationsresa2016/
Tel: 042-761 61
E-post: kontakt@helhetsakademin.se

 

 

November

4-6 november

Stockholm Yoga & Dansfestival

För femte gången återkommer Nordens största yoga & dansfestival.
Ett blixtrande fyrverkeri av yoga, dans, musik och oanade möten mellan dem som får november att bli årets ljusaste månad.
Hit kommer några av dans- och yogavärldens mest inspirerande lärare med närmre 60 fantastiska workshops och livsbejakande, tankeväckande föreläsningar inom hälsa, kost och meditation.
Mellan klasserna kan du botanisera bland utställarna i Wellness Bazaar, äta gott och ekologiskt på Raw Food Cafeet,  uppträda på vår öppna scen eller bara hänga, njuta och vara.
Fredagskvällens invigningsfest och lördagskvällen bjuder på musik och artister i världsklass.
Mer info: www.yodafestival.se

 

5-15 november

Hathaflowyoga på Zanzibar

Veckan innehåller två dagliga klasser med Hathaflow (Anusara- och Vinyasayoga, fysiskt utmanande och lustfylld yoga), meditation och pranayama. Du kan tillbringa resten av dagen med avkoppling, massage, barfota-strosande på stranden, simning, dykning, snorkling eller ta en båttur på det turkosskimrande havet. Barfotalyx när den är som bäst!
Din yogainstruktör under veckan är Pia Wallberg. Pia är internationellt licensierad och har studerat med några av världens främsta yogis.
Mer info här.

 

12 november

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

14-27 november

Själens resa på gudarnas ö- kundaliniyoga resa till Bali med Emma Öberg

Följ med på en två veckors yogaretreat 14-27 november 2016 där vi metodiskt och fokuserat arbetar med att resa inåt. Det här är en kraftfull terapeutisk resa där vi jobbar med yogans verktyg att transformera det förflutna och se klart in i framtiden.
Resan är uppdelad i tre avsnitt.
1. Vi börjar med fem i Ubud med detoxtema. Vi gör kraftfulla kundaliniyogapass och meditationer två gånger om dagen. Under tre av dagarna lyxjuicefastar vi på färskpressade superjuicer och går på massage. Vi åker till ett traditionellt Balinesiskt vattentempel för rening.
2. Vi fortsätter med fem dagar på Ratu Bagus Ashram vid vulkanen Agungs fot. Ratu Bagus är en Balinesisk hindupräst och healer som skapat Bioenergetic Meditation. Bioenergetic Meditation är enkelt men effektfullt, man står och skakar ryggraden samtidigt som man sjunger Gayatri mantrat. På ashramet skakar vi tre gånger om dagen två timmar åt gången.
3. Vi avslutar resan tillsammans på ett av mina favoritställen på joden, Dream Beach. Här jobbar vi med integrering och påfyllning av prana. Och om du vill simmar vi med Manta Rays, ett av havets stora magiska varelser.
Det här är den vackraste och kraftfullaste kursen jag håller. Vackert, viktigt och befriande. Det är nu tredje gången jag åker med mina elever enligt det här upplägget och det har varit magiskt att få vara med i elevernas transformation. Följ med!
Kontakta mig på emma@mangalam.se eller 076-145 69 13
Läs mer här.

 

16 november - 8 december

Ayurvedisk rehabiliteringsresa till Indien

Vi åker för 5:e året i rad till Indien under oktober- november. Vi har fått så positiv återkoppling från tidigare deltagare och längtar själva att få komma till det mest spännande landet, där alla möjligheter finns.
Syftet med resan är att du ska få möjlighet att återfå din fulla potential. Det betyder att resan är inriktad på att du kan stärka dig själv och att du kommer att släppa en massa ama (skräp) som finns i kroppen. Du får konsultationer av två doktorer, Dr Raj som har en västerlänsk läkarutbildning och Dr Reghu som är Ayurvedisk läkare. Dagarna kommer därefter att fyllas av behandlingar vid International Center for Integrativ Medicin.
Vi bor på ett homestay som har ett alldeles underbart läge vid Indiska oceanen. Det kommer inte att bli en solsemester eftersom du inte ska vistas ute i solen dagtid. Solen är alldeles för varm och påverkar kroppen negativt, speciellt eftersom du hela tiden kommer att ha olja på kroppen men vi kan till exempelvis promenera på stranden på morgonen och på eftermiddagarna, då solen inte är så het.
- Grupp 1   22 okt – 13 nov finns det 12 platser med Lola Svedenbäck som handledare
- Grupp 2   16 nov - 8 dec finns det 12 platser med Ann Sundberg som handledare
För mer information mejla info@humanhealth.se eller ring 0920-221810

 

17-20 november

Yoga och ayurveda weekend i Dalarna

För alla
10 timmar balanserande yoga
Fyra timmar inspirerande föreläsningar
Rogivande meditation
Goodie-bag med spaprodukter från skafferiet
Ayurvedisk vegetarisk mat, helpension
Promenader i vacker miljö
Egentid för reflektion
30 min individuell behandling
Vi bor på Dala-Floda värdshus, ett klassiskt pensionat med hundraårig tradition beläget i Dalarnas Lustgård ca 4 mil väster om Borlänge. En fantastisk miljö för harmoni och avkoppling, där du bor i vackra rum med en fantastisk utsikt! Du får ta del av tänkvärda och inspirerande föreläsningar, stärkande och lugnande yogapass som alla anpassas utifrån din egen förmåga, meditation, ayurvedisk mat och en individuell behandling. Investera i dig själv i fyra dagar, och unna dig att både komma ner i varv och finna rätt energi för att hitta Din väg till ett liv i balans.
För info och anmälan kontakta Sara, Liv i balans Dalarna, 070-173 56 32
www.livibalansdalarna.se

 

20-26 november

Mediyoga resa till härliga Bali!

Yoga med Malin Bergslo och medvetandehöjande musikmeditationer med Jonas Ugander. 20-26 November. SPA finns där vi bor på fina Annanda Cottage i UBUD. Varmt Välkommen. Kurskostnad 7500 kr ,då ingår kurs och boende. Flyg ordnar du själv.
Anmälan till yoga@halsoportalen.net
www.halsoportalen.net

 

23 november - 12 december

18 dagar Yoga, meditation och Ayurveda i Kerala i södra Indien

Välkommen till retreat på en underbart vacker plats vid havet! Du kommer här att genomgå en process där du gradvis släpper stress och spänningar, blir mer närvarande i Nuet och känner att du lever livet fullt ut.
Vi gör två yogapass per dag. Före frukost gör vi ett aktiverande pass Kundalini Yoga med meditation. Före middagen gör vi Klassisk Yoga med Yoga Nidra djupavslappning och djupmeditation. Yogan passar alla och är lätt att ta till sig - vare sig du har tränat yoga tidigare eller är en stel nybörjare. Alla kan ta till sig yogans effekter på sin individuella nivå.
Under sju dagar kommer du dessutom få ljuvliga, långa Ayurvediska massager och behandlingar samt diet avpassade enligt dina specifika behov. De flesta dagarna har du gott om egen tid till bad i havet, shopping eller utflykter som kan bokas genom hotellet. Vi bor i den lilla staden Varkala på hotell Oceano Cliff, som ligger på en klippkant vid havet. En trappa leder ner till en strand som vi har helt för oss själva. Hotellet har egen ayurvedisk klinik med professionell personal. Restaurangen serverar både Ayurvedisk och ”vanlig” mat. Vi besöker ett ashram, träffar andliga lärare, gör en kryddvandring genom lokalbefolkningens trädgårdar. En tidig morgon gör vi en vandringsmeditation i Keralas landsbygd genom skogar av gummiträd, risodlingslandskap, fåglar, blommor och pastoral frid.
Anmäl dig: info@greenyoga.se eller 0704-671568. Läs mer: www.greenyoga.se

 

25-27 november

Allt för hälsan, Fot for life WKND

Nordens största livsstilsmässa inom hälsa.
Allt för Hälsan är den årlig mötes- och marknadsplats där både inbitna och nyblivna anhängare av en hälsosam livsstil, får full överblick över allt som är värt att veta och uppleva inom friskvård och egenvård.
www.alltforhalsan.se

 

25-27 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

29 november - 6 december

Terapeutisk yoga- och dansresa till Gambia

Välkomnar dig att följa med på en härlig vecka när mörkret åter hägrar här i Sverige. Det blir en god blandning mellan återhämtning, aktivitet, vila, upplevelser, möten, god mat, natur.
I fantastisk miljö får du chans att stressa av, läka och balansera, fylla på med energi, ny livskraft   och glädje.
Yogaresa i samarbete med Inshape Travel
Vidare information och anmälan: www.inshapetravel.se/yoga-med-ylva-deplanck-gambia
Din lärare på resan är Ylva Deplanck
Leg fysioterapeut/ sjukgymnast, yogalärare/ yogaterapeut, frigörande dansinspiratör, andningscoach.
Hoppas vi ses! /Ylva

 

December

2-7 december

Yogaretreat med Anna Brus till genuina Thailand

Mötet med det enkla men genuina Thailand hittar du här, längs den vackra Rayongkusten, bara några timmar med buss söderut från Bangkok. Detta är semesterparadiset med långa vackra stränder och en skön avkopplande atmosfär. Under sex dagar möts vi i huset av Samasthiti. Detta är en fantastisk investering i dig själv. Vi kombinerar yoga, meditation, massage och hälsosam mat med sol, strand, vila, vänskap, stillhet och glädje. Vi låter jorden, vatten, eld och luft och rymd elementen guida oss till jämvikt av kropp och själ. På enkelt vis sätter vi ihop en blandning av rörelser (asanas), andning (pranayama) och meditation (tyst stillhet).
Detta underbara område som är beläget på Mae Rampung Beach mellan Rayong och Banphe, har vacker utsikt över Stilla Havet och nära till paradisön Koh Samet. Kanske du också väljer att kombinera denna resa med extra dagar i Asiens vackra kontinent.
Anna Brus… är en certifierad yogalärare med stor kärlek till djupet av yoga och livets magiska värld. Anna är även utbildad Holy Fire Reiki healer och det kommer finnas utrymme för behandlingar om så önskas. Med stor glöd och inre styrka, och utifrån dina behov, guidar hon dig fram till ditt hjärta och själ. Du kommer att möta en skön blandning av balanserande Samasthitiyoga, restorative yin, hälsosam terapeutisk Thaimassage, stimulerande och öppnande meditationer, och mycket mera.
Känn dig varmt Välkommen! Oavsett tidigare yogakunskaper kan du medverka.
- Jag tycker om att tänka att du är perfekt precis som du är.
Grupprabatt erbjudas alltid!
Mer information: www.yogabrus.com

 

10 december

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

27-31 december

Göteborg: Julkurs i Iyengaryoga Yogakurserna i samband storhelgerna är några av Göteborgs Yoga Centrums mest uppskattade. Här undervisar Yvonne Forsberg Sporre i Iyengaryoga varje dag kl 09.30-12.00. Du får ny energi och balans i kropp och själ. I kursen ingår både kraftfulla stående ställningar och ställningar för vila och återhämtning. Även för nybörjare.

Anmälan och information: https://www.yogacentrum.com/scheman_aug_dec.htm

 

28 december - 8 januari

Indien: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala

För 7:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Bloggen och Facebook kan du läsa dagboken, se foton och deltagarnas kommentarer från våra tidigare yogaresor till Indien.
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag – morgon och kväll som avslutas på stranden med meditation i solnedgången. Stort fokus under kursen kommer att vara på andetaget. Utan ett medvetet andetag är det inte yoga. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.  
Klassisk indisk yoga
Vi undervisar klassisk indisk yoga i tradition av Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.
Föreläsning om Ayurveda
Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla en föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.
Ayurvediska behandlingar
Efter en konsultation med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.
Backwaterutflykt
Keralas backwaters är sagolikt vackert! Vi kommer att åka på en halvdagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.
Boende
Vi har reserverat rum och bungalows på Akhil Beach Resort, som alla har enkel standard och det är rent och fräscht. Samtliga har wc/dusch och balkong eller uteplats. Det är lugn och fridfullt, och personalen är mycket gästvänlig.
Resa
Du bokar själv din resa till Indien där Trivandrum är närmaste flygplatsen. Från Trivandrum är det sedan ca 1,5 timmes bilfärd till hotellet. Vi ordnar så att du blir hämtad i Trivandrum.  
Resesällskap
Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap.  
Att resa själv
Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

30 december - 2 januari (2017)

Ignite the roots

Välkommen att fira in Nya Året i Cambodia tillsammans med Anna Brus.
Låt oss ta en paus från den yttre världen och göra entré till den inre världen. I dessa vackra slöjor av omgivning kommer vi att undersöka hur yoga och meditation gör det möjligt att ge näring till vår egen natur mot inre frid. Genom olika mjuka Yogamoves, Paranayama (andning), Mantra och Mindfullness guidning vi kommer att bjuda in till att fira nyår tillsammans.
The Vine Retreat är ett ECO vänligt yoga retreat center med ekologisk gård inbäddat i den idylliska landsbygden mellan Phnom Vour Mountain och södra Kambodjas kust. The Vine Retreat erbjuder landsbygdens lugn, grönskande utsikt, gröna landskapet och en hemtrevlig atmosfär. Det perfekta stället för att antända dina rötfe och finna ny balans och återhämtning.
Anna är en inspirerande och generös mentor till yogautövare på alla nivåer. Hon använder yogans viktigaste verktygen som andning och rörelse, men också chanting och mudras i ett modernt sätt att uppmuntra alla att anamma deras unika flöde i livet – på och utanför yogamattan.
Hennes passionerade och autentiska undervisningsstil är influerad av sin praktisering i Anusara, Virya, Sivananda, Iyengar, Vipassanameditation och Reiki, men också livet självt. Hennes yogastil är döpt till Samasthitiyoga och är en trevlig blandning av Hatha, Yang och Yin.
Anna färdas internationellt och undervisar yoga retreater, yoga klasser och offentliga workshops. Hennes mål för idag och i framtiden är att praktisera yoga, dela hälsosam och säker praktisering och att sprida vänlighet och kärlek.
– Välkommen att njuta av kvalitativa yogasessions med erfarna yogalärare Anna Brus.
Ingår i retreatet:
– Fullt yoga- & meditationsprogram
– Läcker hälsosam vegetarisk frukost, lunch och middag.
– Vårdande tid vid saltvatten poolen och / eller bara vara.
Välkommen med din anmälan!
www.yogabrus.com
anna@yogabrus.com

 

2017

Januari

4-12 januari

Yogayama i Costa Rica

Följ med yogayama till Santa Teresa i januari 2017. Där får du möjlighet att uppleva ett helt unikt boende mitt på den strand som har blivit vald till en av världens vackraste stränder.
Vi vaknar, somnar och yogar till ljudet av havets vågor på den 2 hektar stora ranchen Papa Pochote som ligger i den pittoreska byn Santa Teresa på Costa Ricas stillahavskust. Yogaklasserna kommer att ledas av yogayamas välutbildade och populära lärare med lång erfarenhet av att undervisa yoga. Retreatets klasser är uppbyggda för att ge dig möjlighet att kunna fördjupa din yogapraktik.
Välkommen med på en oförglömlig resa i yogans tecken!
RETREATDATUM 2017
RETREAT 1, 4 - 12 JANUARI
RETREAT 2, 12 - 20 JANUARI
RETREAT 3, 20 - 28, JANUARI (YOGA FOR GUYS med ASHKAN SAFAEE)
Kontakt: retreat@yogayama.se, www.yogayama.se

 

4-13 januari

Yogaresa till Bali 2017

Du är välkommen att följa med på en fantastisk yogaresa till magiska Bali. Det perfekta stället för yoga, meditation, lugn och utrensning. Vi dyker ner i oss själva för att rensa ut på djupet i både kropp & själ. En välplanerad yogaresa för dig som vill ge själv det där lilla extra, att hitta din enorma kraft, energin och glädje vilken ibland blockerats av saker vi varit med om i livet. Öppna upp för livet i harmoni med dig själv och andra!
I resan ingår:
- Långa härliga yogapass med avslutande meditation
- Boende på underbara hotell med god mat & härligt utrensande smoothies.
- Yogalärare/ vägledande samtalspartner
- Utflykt till Ubud - Pura Tirta Empul, Monkey Forest
- Ayuryogamassage
- Behandling av healer
- Fördjupning i meditation, Yogisk kost
Dagarna fylls av yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, några gruppaktiviteter och egen tid för avkoppling och återhämtning.
En lugn utrensade yoga som ger närvaro, energi och djup avslappning. Vi har två yogapass varje dag och varje pass avslutas med meditation. Du får även en privat yogaklass, med fokus på din kropp och välmående.
För mer information:
www.yogan.se
Namaste
Monica Krook
Yogastudion i Ängelholm
monica@yogan.se
0739/715426
Yogastudion Ängelholm

6-8 januari 2017

Göteborg: Trettondagskurs i Iyengaryoga Välkomna det nya året med att utöka och fördjupa dina kunskaper i yoga! Vi börjar varje dag med pranayama (andningsövningar). Därefter blir det en kopp te tillsammans med inspirerande föreläsning och samtal om yogateori och -filosofi. Varje dag avslutas med ett långt och givande yogapass. Du får stöd till din egen yoga hemma, så du kan fortsätta året med den goda vanan som regelbunden yogaträning är. Passar dig som redan håller på med Iyengaryoga. Din lärare är Leela G. Hansen, som grundade Göteborgs Yoga Centrum 1987.

Anmälan och information: https://www.yogacentrum.com/scheman_aug_dec.htm

 

12-20 januari

Yogayama i Costa Rica

Följ med yogayama till Santa Teresa i januari 2017. Där får du möjlighet att uppleva ett helt unikt boende mitt på den strand som har blivit vald till en av världens vackraste stränder.
Vi vaknar, somnar och yogar till ljudet av havets vågor på den 2 hektar stora ranchen Papa Pochote som ligger i den pittoreska byn Santa Teresa på Costa Ricas stillahavskust. Yogaklasserna kommer att ledas av yogayamas välutbildade och populära lärare med lång erfarenhet av att undervisa yoga. Retreatets klasser är uppbyggda för att ge dig möjlighet att kunna fördjupa din yogapraktik.
Välkommen med på en oförglömlig resa i yogans tecken!
RETREATDATUM 2017
RETREAT 1, 4 - 12 JANUARI
RETREAT 2, 12 - 20 JANUARI
RETREAT 3, 20 - 28, JANUARI (YOGA FOR GUYS med ASHKAN SAFAEE)
Kontakt: retreat@yogayama.se, www.yogayama.se

 

13 - 24 januari

Indien: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala

För 7:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Bloggen och Facebook kan du läsa dagboken, se foton och deltagarnas kommentarer från våra tidigare yogaresor till Indien.
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag – morgon och kväll som avslutas på stranden med meditation i solnedgången. Stort fokus under kursen kommer att vara på andetaget. Utan ett medvetet andetag är det inte yoga. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.  
Klassisk indisk yoga
Vi undervisar klassisk indisk yoga i tradition av Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.
Föreläsning om Ayurveda
Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla en föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.
Ayurvediska behandlingar
Efter en konsultation med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.
Backwaterutflykt
Keralas backwaters är sagolikt vackert! Vi kommer att åka på en halvdagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.
Boende
Vi har reserverat rum och bungalows på Akhil Beach Resort, som alla har enkel standard och det är rent och fräscht. Samtliga har wc/dusch och balkong eller uteplats. Det är lugn och fridfullt, och personalen är mycket gästvänlig.
Resa
Du bokar själv din resa till Indien där Trivandrum är närmaste flygplatsen. Från Trivandrum är det sedan ca 1,5 timmes bilfärd till hotellet. Vi ordnar så att du blir hämtad i Trivandrum.  
Resesällskap
Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap.  
Att resa själv
Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

14 januari

Ettårig fördjupningskurs enligt Iyengaryoga traditionen med Leela Grethe Hansen

Denna kurs är för dig som önskar fördjupa dig i grunderna i Iyengaryoga och komma in i en stabil och tillfredsställande egen yogapraktik.  
För åttonde gången erbjuder Leela sin  Ettårskurs i Iyengaryoga. Kursen består av sju lördagssammankomster kl. 09.00 - 17.00 under ett år. Du får yogaprogram att utöva mellan varje gång och studerar texter av B.K.S. Iyengar. Du blir del av en trevlig gemenskap av andra yogaintresserade. Kursen passar även dig, som håller på med yoga efter andra yogatraditioner. För dig som önskar gå Göteborgs Yoga Centrums lärarutbildning är kursen obligatorisk.
Läs mer: http://yogacentrum.com/1arskurs.htm
För info: leela@yogacentrum.com

 

 

Yogaresa & Ayurveda i Goa, 5-15 januari 2017 


Välkommen att följa med på yoga- och ayurvedaresa på den lugna paradisstranden Agonda beach – utsedd av Tripadvisor till Indiens bästa strand 2016.


Vi njuter av yoga, meditation, sol och bad, ayurvedisk massage, god (vegetarisk) mat, promenader längs stranden och fri tid att bara vara och vila.
Flygresan till Goa bokar och betalar du själv. 
I kurspriset, 8 000 kr ingår:
Boende med del i dubbelrum, 5-15 jan
Daglig yoga, andningsövningar, meditation och djupavslappning
Frukost/Brunch och middag, 5 dgr
Föreläsning om ayurveda


Anmälan och frågor till Lisa Förander, tel: 0735-22 85 89 eller mail: lisa.forander(@)misa.se

Mer information finns att läsa på Satyanandayogas hemsida www.sys.se!  

 

 

 

16-25 januari

Yogaresa till magiska Bali

Välkommen på en 10-dagars resa till tropiska Bali! Vi möts i dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, njuter på spa, upplever Balis rika kultur, vandrar till vattenfall. Du är omhändertagen frånta du landar med flyget tills du åker hem. Allt utom flyg ingår i priset. Slappna av - vi tar hand om dig!
Mer info:
saprema.se/yogaresor
yogaresorbali@gmail.com

 

20-28 januari

Yogayama i Costa Rica (Yoga for guys med Ashkan Safaee)

Följ med yogayama till Santa Teresa i januari 2017. Där får du möjlighet att uppleva ett helt unikt boende mitt på den strand som har blivit vald till en av världens vackraste stränder.
Vi vaknar, somnar och yogar till ljudet av havets vågor på den 2 hektar stora ranchen Papa Pochote som ligger i den pittoreska byn Santa Teresa på Costa Ricas stillahavskust. Yogaklasserna kommer att ledas av yogayamas välutbildade och populära lärare med lång erfarenhet av att undervisa yoga. Retreatets klasser är uppbyggda för att ge dig möjlighet att kunna fördjupa din yogapraktik.
Välkommen med på en oförglömlig resa i yogans tecken!
RETREATDATUM 2017
RETREAT 1, 4 - 12 JANUARI
RETREAT 2, 12 - 20 JANUARI
RETREAT 3, 20 - 28, JANUARI (YOGA FOR GUYS med ASHKAN SAFAEE)
Kontakt: retreat@yogayama.se, www.yogayama.se

 

27 januari

Unik yogaresa till Indien

Inled 2017 med en fantastisk yogaretreat där yogalärare och Indienresenär Christel Bjerkendahl guidar dig under två eller tre veckor i Kerala i södra Indien. Nybörjare eller van yogi: alla kan delta! Du kommer att yoga, meditera, äta god och hälsosam mat, få ayurvedisk massage och trevligt resesällskap med andra yogaintresserade. Första veckan bor du vid Malabarkusten där du kan njuta av sol och bad. Andra veckan flyttar vi upp i bergen till ett yogaashram i djungeln, där vi följer den dagliga rutinen vid ashramet. Tredje veckan reser vi med tåg norrut för att besöka te- och kryddodlingar samt Alleppey med stränder och husbåtar. Båda resealternativen avslutas med ett par dagar i huvudstaden Trivandrum.
Beställ detaljerad information från info@cristalclear.se

 

Februari

4-12 februari

Livets yoga på Bali

Mitt bland Ubuds risfält får vi möjlighet till stillhet och avkoppling.
Det centrala med denna resa är yogan, klasserna blandas av Ayur Yoga (en form utav Hatha Yoga) och Yin Yoga. De olika klasserna hjälper dig att leta dig djupt in i kroppen, lösa upp spänningar och hitta in i välbefinnande både för den fysiska kroppen och energikroppen. Utöver dessa huvudsakliga yogaklasser ges även möjlighet till Acro Yoga, meditation, samtal och andra givande workshops och övningar.
Info och bokning: http://www.helhetsakademin.se/project/livetsyogapabali/
Tel: 042 – 761 61
E-post: kontakt@helhetsakademin.se

 

6-11 februari (och/eller 14-19 februari)

Yogaretreat med Anna Brus till genuina Thailand

Mötet med det enkla men genuina Thailand hittar du här, längs den vackra Rayongkusten, bara några timmar med buss söderut från Bangkok. Detta är semesterparadiset med långa vackra stränder och en skön avkopplande atmosfär. Under sex dagar möts vi i huset av Samasthiti. Detta är en fantastisk investering i dig själv. Vi kombinerar yoga, meditation, massage och hälsosam mat med sol, strand, vila, vänskap, stillhet och glädje. Vi låter jorden, vatten, eld och luft och rymd elementen guida oss till jämvikt av kropp och själ. På enkelt vis sätter vi ihop en blandning av rörelser (asanas), andning (pranayama) och meditation (tyst stillhet).
Detta underbara område som är beläget på Mae Rampung Beach mellan Rayong och Banphe, har vacker utsikt över Stilla Havet och nära till paradisön Koh Samet. Kanske du också väljer att kombinera denna resa med extra dagar i Asiens vackra kontinent.
Anna Brus… är en certifierad yogalärare med stor kärlek till djupet av yoga och livets magiska värld. Anna är även utbildad Holy Fire Reiki healer och det kommer finnas utrymme för behandlingar om så önskas. Med stor glöd och inre styrka, och utifrån dina behov, guidar hon dig fram till ditt hjärta och själ. Du kommer att möta en skön blandning av balanserande Samasthitiyoga, restorative yin, hälsosam terapeutisk Thaimassage, stimulerande och öppnande meditationer, och mycket mera.
Känn dig varmt Välkommen! Oavsett tidigare yogakunskaper kan du medverka.
- Jag tycker om att tänka att du är perfekt precis som du är.
Rabatt om du bokar båda retreat 6x2 dagar, Grupprabatt erbjudas alltid!
Mer information www.yogabrus.com

 

9 februari

PREMIÄR FÖR Yogagalan

Värm upp inför Yoga Games 2017 i Stockholm med 
Yogagalan torsdag 9 februari, kl 19. 
Mat, underhållning och mingel.
Vi lyfter fram betydelsefulla insatser under året.
Vi utser årets yogalärare 2016.
Mm.
Arrangör Yoga för dig
www.yogafordig.nu/yogagalan
yogagalan.se

 

10-12 februari

Yoga Games med Hälsomässa

Den 10-12 februari arrangeras Yoga Games -the Nordic Yoga Conference på Münchenbryggeriet i Stockholm. En stor del av eventet är Hälsomässan där företag ställer ut för att visa produkter för besökare. Det är ingen entréavgift till Hälsomässan och man behöver inte ha bokat biljett till Yoga Games, alla är välkomna. 
Totalt ställer ca 50 st företag ut på Yoga Games Hälsomässa. Som besökare får du ta del av nyheter och kända varumärken inom hälsa och välmående. Du har även chans att köpa produkter i de flesta montrar.
Utställarplatser för hälsomässan 2017 släpps i maj.
www.yogagames.org

 

23-26 februari

Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell

YOGA & SKIDÅKNING
Vintern 2017 ger vi fler chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell som ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår.
TEKNIKTRÄNING FÖR LÄNGDSKIDÅKNING INGÅR
I helgkursen ingår även en timmes teknikträning för längdskidåkning – kanske något för både nybörjaren och den som vill förbättra sin skidåkning inför t ex Tjejvasan eller Vasaloppet.
YOGA MORGON & EM/KVÄLL
Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och em/kväll. Kursen passar både vana och nya yogautövare.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

9-12 mars

Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell

YOGA & SKIDÅKNING
Vintern 2017 ger vi fler chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell som ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår.
TEKNIKTRÄNING FÖR LÄNGDSKIDÅKNING INGÅR
I helgkursen ingår även en timmes teknikträning för längdskidåkning – kanske något för både nybörjaren och den som vill förbättra sin skidåkning inför t ex Tjejvasan eller Vasaloppet.
YOGA MORGON & EM/KVÄLL
Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och em/kväll. Kursen passar både vana och nya yogautövare.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

 

16-19 mars

Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell

YOGA & SKIDÅKNING
Vintern 2017 ger vi fler chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell som ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår.
TEKNIKTRÄNING FÖR LÄNGDSKIDÅKNING INGÅR
I helgkursen ingår även en timmes teknikträning för längdskidåkning – kanske något för både nybörjaren och den som vill förbättra sin skidåkning inför t ex Tjejvasan eller Vasaloppet.
YOGA MORGON & EM/KVÄLL
Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och em/kväll. Kursen passar både vana och nya yogautövare.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Skriv kort och koncist enligt följande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter.

Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.