Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

 

Oktober

 

8-17 oktober

DANSFESTIVAL FUCKING BURN IT! – AGE ON STAGE

I höst arrangerar koreograf Charlotta Öfverholm/Compagnie Jus de la Vie dansfestivalen Fucking Burn It! – Age on Stage på Dansmuseet i Stockholm. Tio dagars firande av att fortfarande stå på scen. Föreställningar, fotoutställning, prisbelönta filmer, workshops och seminarium om ålder och dans avslutas med en galaföreställning med något av det bästa danskonsten har att erbjuda.
Seminarium: Experter diskuterar Age on Stage. Om att överskrida traditionella konventioner och förväntningar. Inbjudna föreläsare ärPaul Bronkhorst, Director Stichling Omscholingsregeling Dansers Amsterdam, Madeleine Ritter, Executive Director Dance On Berlin, Fay Nenander, ”Extended carriers” Stockholm. Dans- och Cirkushögskolan och Danscentrum gästar paneldebatten med nationellt och institutionellt perspektiv.
Galaföreställning: Wendy Houstoun (UK), Desmond Richardson, Dwight Rhoden (USA), Amancio Gonzalez (DE), Jordi Cortes (ES), Rob Tannion (AU), Hana Varadzinova, Eliska Vavrikova (CZ), Talia Paz (IS), Dragos Mihalcea (ROU), Lauri Antila, James Friedman, Lindy Larsson, Tobias Hallgren och Charlotta Öfverholm (S).
Som dansare och koreograf har Charlotta levt som världsmedborgare och har ett enormt nätverk från sina år utomlands från Tyskland, Spanien, Frankrike, USA, Tjeckien och Österrike. Hon bjuder in de bästa scenkonstnärerna till festivalen Fucking Burn It! för att visa på vad danskonsten har att erbjuda, men också för att dela med sig av sina mångåriga erfarenheter.
Spelperiod Dansmuseet, 8-17 oktober 2015
Seminarium, 16 oktober
Galaföreställning, 17 oktober
För mer information
www.dansmuseet.se
Manager Mia Crusoe, mia@jusdelavie.org (+46)707-779372.;

 

 

9-10 oktober

Yogaretreat på Vallens Säteri med Carina Holgersson

Välkommen till en helg i den vackra och unika miljön på Magasinet, Vallens Säteri i södra Halland. En helg med mjuk och dynamisk yoga, blandat med workshops, andningsövningar och avslappning. Det serveras god mat och övernattning sker i det nyrenoverade gårdshotellet. Du kommer också att ha tid över till att vandra runt sjön och bara vara i den natursköna omgivningen. Inga förkunskaper i yoga behövs.
Det finns flera helger att välja mellan i oktober och november månad.
För mer information gå in på: www.CarinaHolgersson.se

 

9-11 oktober

En helg med yoga, meditation och närvaro – med Karin Rosell

Ge dig själv en helg med yoga, meditation och närvaro i höst. 9-11 oktober har jag ett yogaretreat på Skalkariket.
Det blir klassisk Karin-yoga där vi plockar russinen ur kakan. Det jag tycker bäst om ur hathayoga yinyoga paryoga och meditation. Vi umgås en hel helg och äter god vällagad mat och för den som vill serveras ett glas vin på kvällen. Allt på vår fantastiska anläggning Skalkariket, beläget mellan Skövde och Mariestad.
Kurs: 995 kr
Boende (del i dubbelrum): 625 kr per natt inkl frukost
Lunch: 100 kr
Middag: 250 kr
Läs mer på: www.skalkariket.se

 

9 oktober 2015– 26 juli 2016 

Kundaliniyogalärarutbildning

På Yoga Mangalams Kundaliniyogalärarutbildning får du lära dig ett system för att förändra ditt och andras liv med yoga. Du får de verktyg som just du behöver för fysisk, mental och emotionell självutveckling. Utbildningen är godkänd av Yoga Alliance och följer den kursplan Yogi Bhajan föreskrev och som KRI utvecklat.
Utbildningen innehåller åtta till tio träffar spridda över åtta månader – sammanlagt 220 timmar under 22 utbildningsdagar uppdelade i olika moduler. Early Bird pris innan sista maj 35 500. Har du frågor så maila direkt till Emma Öberg på emma@mangalam.se eller ring 0761456913
Läs mer på : http://mangalam.se/utbildning/kundaliniyogalararutbildning/om-utbildningen/

 

9-11 oktober

Yoga- & ayurvedaretreat  på Mundekulla i Småland

Varmt välkommen till en helgretreat för dig som önskar mer balans i kropp och sinne, återhämtning och livsstilsinspiration enligt ayurvediska principer. Mjuk hathayoga, meditationer i stillhet och rörelse, djupavspänning med helande mantran, sharing i grupp och perioder i tystnad. Även möjlighet till vila och varande i vacker natur kring Mundekulla, ett småländskt paradis. Min önskan är att du som deltar i retreaten återvänder hem utvilad, inspirerad, balanserad och mer i kontakt med din källa. Lärare: Åsa Somesha Nyström.
Mer info här.

 

 

10-11 oktober

Hanna Somatics Fundamentals, på WinWin Yoga Uppsala

Kursen är för dig som vill lära dig Somatics för eget bruk eller professionellt användande. Du lär dig rörelseklasser för grupper och enskilda. Kursen innehåller även föredrag och behandlingsformen Clinical Somatics introduceras. Somatics är en neuromuskulär rörelseform bestående av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden.
För mer info: info@somatics.se
www.winwinuppsala.se & www.livingsomatics.com

 

12-18 oktober

Bali Passion Yoga Retreat 12 - 18th October

Imagine a week on the magical ”Island of the Gods” – Bali. Yoga. Healthy Food. Surf. Adventures.
A chance to deepen and renew your yoga practice, through daily vinyasa flow classes and workshops. Including yin and restorative yoga.
Indulge in tropical fruits such as mango, jackfruit and durians. Eat nourishing vegetarian food and learn more about healthy living and nutrition. Get to experience lucious green ricefields, try out surfing at the world famous Echo Beach, learn about balinese culture and watch the sun rise from the top of a mountain. It’s happening – and we’d love for you to be a part of it.
We’ve created a program filled with our favourite activities and passions, giving you a chance to experience what Bali means to us.
More info: http://inspiroyoga.com/balipassionyogaretreatoctober2015/

 

15 oktober

Yoga- och hälsoresa till Indien

Att ta väl hand om dig själv och dina andliga behov är i centrum för en hälsosemester på högklassiska boutique resorten SwaSwara i Karnataka söder om Goa i Indien
Denna miljövänliga, fridfulla oas får dig ordentligt avslappnad genom yoga, meditation och spabehandlingar varvat med konsultationer med ayurvediska läkare som erbjuder enkla verktyg för att hjälpa kropp och sinne tillbaka i balans. Ni bor i stora rogivande villor med alla moderna bekvämligheter omgiven av orörd vegetation och nära till poolen och stranden. Wifi finns endast tillgängligt i biblioteket och hotellet är TV-fritt för att du ska kunna förflytta dig bort från vardagens stress och bekymmer och hitta tillbaks till dig själv.
Kockarna, som gärna bjuder in dig på matlagningskurser, skämmer bort dina sinnen med naturliga och solmogna livsmedel som odlas i harmoni med naturen. Försiktigt kryddade hälsosamma måltider som gör gott för både kropp och själ serveras av den kunniga och gästvänliga personalen som även kan rekommendera lokala indiska viner om så önskas.
Erbjudandet gäller för ett 7 nätters program som inkluderar följande:
    *    Boende i egen villa
    *    Helpension ( frukost, lunch, middag ) samt obegränsat med indiska teer och örtteer som serveras med nygräddade hälsosamma kakor
    *    Transfer till och från Goas flygplats.
    *    Tidig incheckning och sen utcheckning i mån av plats
    *    Två privata 30 minuters vägledda meditationsklasser per villa
    *    En rensningsdag för att rengöra mag- och tarmkanal samt näsan och bihålor
    *    Konsultation med Ayurvedisk läkare vid ankomst som följs upp före varje behandling
    *    En dosha analys med Ayurvedisk läkare
    *    Två helkropps massage per person
    *    En skönhetsbehandling för damerna eller huvud- och axelmassage för män
    *    En 45 minuter avstressande behandling per person
Gruppaktiviteter med vägledning som ingår dagligen
    *    Soluppgångsmeditation
    *    Solnedgångsmeditation
    *    Yogaklasser på olika nivåer
    *    Yogaklasser med specialinriktning som konst eller skratt
    *    Måleri och konst klasser för att utforska och uttrycka din kreativitet
    *    Guidade promenader i naturen och fågelskådning
    *    Varje torsdag, förutsatt att vädret tillåter, båtfärd på 45 minuter in till byn och marknad med guide (hemfärd med tuk tuk som ni betalar på plats)
    *    Matlagningskurser med kocken och hans team
    *    Karma yoga - Om man vill så kan man delta i en gruppövning med personalen och hjälpa till med trädgårdsarbete med mera
    *    Traditionell musik eller dans upppvisning en gång i veckan
Pris från 10 950 i del av dubbelsovrum och från 14 950 kr i enkelsovrum.
Erbjudandet gäller från september till och med maj.
Läs mer om Swaswara resort: http://www.swaswara.com/
Behöver ni hjälp med att boka flyg eller kombinera resan med andra sevärdheter i Indien så kan Memora Travel hjälpa er med det också.
Gör så här: För mer information och bokning, kontakta Indra på Memora Travel på indra@memoratravel.se eller på telefon 0708-777 433.
 

15 oktober

Yogaresa till exklusiv Indisk spa inriktad på välbefinnande

Det finns en anledning varför hälsoentusiaster från hela världen rangordnar Ananda Himalayas som en av världens bästa Destination Spa. Deras otroligt effektiva detox-program kombinerar yoga, ayurveda och anpassad kost för att du ska känna dig lättare och fylld med energi och helt enkelt se strålande ut. Omgiven av grönskande skogar med utsikt över floden Ganges, är den lugna atmosfären en perfekt miljö för att föryngra dig och upptäcka ett nytt dig.
Ananda Ayurvedisk föryngring är ett personligt program som inkluderar daglig yoga och meditation, stimulerande och renande behandlingar och dosha specifik ayurvedisk diet för att minska stress, förbättra hälsan och behandla vanliga åkommor samt för att fördröja åldrandet.
Yoga programmet inkluderar följande:
    *    Del i dubbelrum eller enkelrum
    *    3 dagliga Ananda måltider inriktade på föryngring (frukost, lunch och middag)
    *    Transfer från Haridwar järnvägsstation eller Dehradun flygplats
    *    Tidig incheckning och sen utcheckning i mån av plats
Utflykter
    *    En utflykt till Rishikesh att uppleva Ganga Aarti, hinduistisk ritual vid den heliga Ganges floden vid solnedgång
Yoga
    *    2 stycken personliga yoga klasser per rum
    *    1 styck Yoga Nidra per rum
    *    2 stycken Pranayama yoga andningsövningar per rum
    *    1 styck privat vägledning i meditation per rum
Behandlingar
    *    2 stycken Abhyanga helkropps massage per person
    *    2 stycken Choornaswedana cirkulations massage per person
    *    2 stycken Udwarthana massage på djupet per person
    *    1 styck Shirodhara oljebehandling per person
    *    1 styck Pizhichil oljebehandling per person
    *    1 styck Kati Vasti oljebehandling per person
    *    1 styck Mukh Lepa ansiktsbehandling per person
    *    3 stycken Detox Ayurvediska sessioner per person
    *    1 styck Ayurvedisk Livsstils Rekommendation per person
Konsultationer:
    *    Individuella friskvårds konsultationer
    *    Personlig fitness konsultation med konditionstest  
    *    Regelbundna kontroller av framsteg med läkare och spa-terapeuter
Schemalagda aktiviteter:
    *    God morgon te och skål med färsk frukt varje dag
    *    Yoga
    *    Meditation
    *    Fitness
    *    Matlagningsdemonstrationer
    *    Föreläsningar
    *    Workshops
    *    Vandring till Kunjapuri templet på berget med fantastisk utsikt över snötäckta Himalaya toppar
Dessutom kan man njuta dagligen av hydroterapianläggningarna: Bastu, ånga, kyld plunge pool, hydroterapi fotbad och uppvärmd pool.
Pris från 28 950 sek i del av dubbelrum och från 38 950 kr i enkelrum.
Läs mer om hotellet: www.anandaspa.com
Behöver ni hjälp med att boka flyg eller kombinera resan med andra sevärdheter i Indien så kan Memora Travel hjälpa er med det också. Lättast att ta sig till Ananda Spa är via Mumbai eller New Delhi och sedan med inrikesflyg till Dehra Dun.
Gör så här: För mer information och bokning, kontakta Indra på Memora Travel på indra@memoratravel.se eller på telefon 0708-777 433.

 

15-20 oktober

Yogaretreat i Sitges, Spanien

En resa för Hela Dig med yoga, meditation, mjuk balanserad träning, andhämtning, återhämtning, påfyllnad, närande god mat för kropp & själ, kroppsbehandlingar och ett möte med sol och hav! Sitges är en charmig badort strax söder om Barcelona och vi bor på ett mysigt familjepensionat med utsikt över Medelhavet. Instruktör är Jonna Ekman Mildén från yogastudion Yogini i Bromma (www.yogini.nu)
Kontaktuppgifter/länk: www.catalunyatravels.com 
www.facebook.com/catalunyatravels
Anmälan och frågor till  
info@catalunyatravels.com

 

16-18 oktober

Kundaliniyoga GODDESS POWER med Emma Öberg

Det här är en yogakurs för dig, kvinna, som vill frigöra kraft i ditt energisystem så att du kan lysa starkt som den ljusängel du är.
Du kommer att få lära dig hur du:
* Slappnar av
• Rensar ditt energifält från intryck av tidigare sexuella relationer du vill släppa taget om.
• Desarmerar jobbiga minnens övertag över ditt sinne.
• Öppnar upp kraften i ryggraden med hjälp av yoga.
• Riktar din energi in i hjärtat.
• Kultiverar energin i din hela ditt system så livet kan få bättre flöde.
Pris: 2900 kronor inklusive mat och husrum
Anmäl dig direkt till Emma Öberg på emma@mangalam.se eller ring 0761456913
http://mangalam.se/workshop/goddesspower/

 

16-18 oktober

Yogakällan i Örebro

Fredag 16/10 kl 17.30-19.00
Lördag 17/10 kl 08.30-12.00
Söndag 18/10 kl 10.00-12.00
Kostnad: 850 kr
Kom och var med på en skön yogahelg! Denna helgkurs innehåller både lugn och avslappnande yinyoga som hjälper dig att varva ned, reducerar stress och gör att du kommer i bättre balans, samt mer dynamisk yoga som ger dig styrka och energi. Vi kommer även att ha andningsövningar, teknikövningar och meditation under kursen. Te/kaffe och frukt ingår. Du kan vara såväl nybörjare som mer van yogautövare.
Mer information samt anmälan:
Susanne Collgård, tel: 076-2556293, e-mail: collgard@gmail.com

 

16-18 oktober

Nordic Retreats: Yoga och Raw food helg vid havet

Boka in dig på en helgretreat som låter dig ta ledigt från vardagslivet, äta fräsch raw food samt fördjupa dig i din yogapraktik. Vi yogar och äter med utsikt över havet. Här finner du omedelbar tillgång till naturen och tid för återhämtning. Ett stenkast ifrån oss ligger stranden och de salta baden. Maten som serveras är raw food och vegan, vi använder ekologiska råvaror så långt det går. Vill du veta mer om oss och retreatet gå in på www.nordicretreats.se.
I helgen ingår:
- 10 timmar Iyengaryoga, meditation samt pranayama. Du bör ha någon tidigare erfarenhet av yoga.
- All yogautrustning: mattor, filtar, klossar, block och bälten, ögonkuddar
- Raw - veganmat: morgonjuice, 2 bruncher, 2 middagar, fri tillgång till frukt, raw treats, kaffe/te, snacks
- Delat boende i dubbelrum
KOSTNAD: yoga, kost och logi 3500 kr
ERBJUDANDE: boka innan 16/9 och få 20 % rabatt, dvs betala endast 2800 kr.
TID: fredag kl 16.00 till söndag kl 13.00
PLATS: Lyckebo, Rörtången, 4 mil norr om Göteborg, ca 35 minuter med bil
KONTAKT OCH ANMÄLAN: info@nordicretreats.se
INFORMATION om Yoga och Raw food helgen: www.nordicretreats.se

 

16-18 oktober

Yoga & Ayurveda på Selma Spa, tema: mat & matsmältning

Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne – det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen för att främja hälsa och välmående.
Ayurveda
Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien. Med ayurveda kan du ta hand om din egen hälsa och förebygga sjukdomar med bra kost och livsstil. Kursen ger dig en introduktion till ayurveda och dess värld av hälsa. Kursen kommer framför allt att handla om ayurvedas kunskap om kost och matsmältning.
Mat & Matsmältning
Ayurveda rekommenderar att anpassa kosten efter personens kroppstyp och hälsotillstånd. Hur vet man då vad som är nyttig mat? Ayurveda berättar om åtta saker du behöver veta om mat för att göra det lättare för dig att äta rätt. Du kommer att få matlagningstips, gå igenom råvaror och få göra din egen kryddblandning – kryddor som inte bara smakar gott utan också gör gott för din hälsa. En helg om hur maten påverkar inte bara kroppen utan vår känslomässiga och mentala hälsa. Läs mer i artikeln om ayurvedaläkaren Kristofer och om ayurveda
Ayurvedaläkare
Kristofer Edlund studerade till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi i Indien, och är en av få västerlänningar med denna utbildning. Läs mer om Kristofer på www.ganges.se och www.matskolan.com
Yoga
Upplev yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Yogalärare
Yogakursen hålls av yogalärarna Helena Karlsson och Lena Elander från Yogaakademien. De är mycket uppskattade yogalärare och har undervisat yoga under många år. Förutom helgkurserna på Selma Spa+ arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Italien och Indien.
 Mer information: www.yogaakademien.se

 

16-19 oktober

Yogaresa till Marbella
 
När hösten kommer behöver vi hitta olika sätt att hålla oss pigga och fylla kroppen med energi. Följ med Mia Lindén och Malou Lejon till varmare trakter och det vackra spahotellet Shanti-Som den 16-19 oktober. På plats har du flera olika yogaklasser att välja mellan, både lugna och mer dynamiska. Njut av mycket yoga, god vegetarisk mat, sköna behandlingar och tid till vila och återhämtning i en underbar miljö. Hotellet är perfekt för avkoppling och har allt som behövs för att du ska känna dig riktigt ompysslad.
www.miasyogastudio.com/resor/index
info@miasyogastudio.com

 

17 oktober

Yogamassage med Wendy Sandsjö och Hantera stress med Pranayama

Yogamassage med Wendy Sandsjö
09.00-12.00
Hantera stress med Pranayama
13.30-17.00
500:-/halvdag eller 900:- för hela dagen.
Yoga massage är en relativ ny massageform här i Sverige. I den här workshopen med Wendy kommer du att både själv uppleva och lära några enkla tekniker som du kan använda hemma.
Pranayama - en workshop om stress och andning, och om hur vår fysiologi påverkar
och påverkas av båda.
Plats: Asklundska villan, Hamngatan 15 Linköping
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensenyoga.com

 

17 oktober

Medicinsk & holistisk yoga i Turkiet

Varmt välkommen till ett yogacenter i det lugna Adrasan vid Medelhavskusten i södra Turkiet. Följ med svenska yogaläraren Ullis till Turkiet för en underbar vecka. Njut av yogaklasser morgon och kväll, naturens skönhet, sol, bad och en båtutflykt på det klarblå Medelhavet.
http://www.inshapetravel.se/medicinsk-och-holistisk-yoga-i-turkiet

 

17-18 oktober

Yoga retreat i Fåglum

Upplev vackra och rofyllda Jakoba kursgård i Fåglum under ett dygns yogaretreat. Du kan deltaga oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet.
Vi gör lugn yoga, både Medicinsk och Hatha yoga, gemensamt och passen varvas med föreläsning och samtal. Det blir gott om egentid för att gå promenader, vila, läsa eller varför inte ta en skön bastu i Spaavdelningen.
På kvällen spelar Catarina Stigberg på sina Tibetanska skålar under djupavslappning. De rena, klara tonerna letar sig varsamt fram till eventuella spänningar i kroppen och löser upp dem. Du kan även uppleva att du får stöd i att släppa eventuella känslomässiga och mentala obalanser.
Maten som serveras under retreaten är vegetarisk och ekologisk.
Lördag
Kl. 09.00 Incheckning
Kl. 10.00-12.30 Yoga alternerad föreläsning
Kl. 12.30-13.30 Lunch
Kl. 13.30-16.30 Egentid
Kl. 16.30-18.30 Yoga alternerat föreläsning
Kl. 19.00 Kvällsmat
Kl. 20.30-21.30 Klangmeditation
Söndag
Kl. 06.15-07.00 Yoga
Kl. 07.00-08.00 Frukost
Kl. 08.00-10.00 Yoga/föreläsning/Avslut
Pris per person 1850 kr som faktureras
I priset ingår;
Övernattning i flerbäddsrum, alla måltider, alla yogapass, klangmeditation och bastu, lån av yogamatta och filt.
Medtag:
Egna sängkläder, handduk, badkläder, träningskläder för yoga.
Anmälan till Lina Gottschlag på mail lina@imagoyogastudio.se eller telefon 076-806 71 13
Vägbeskrivning till Jakoba kursgård www.olikarum.se

 

 

17-18 oktober

Migränyoga - helgkurs i Stockholm

Detta är kursen för dig som lider av återkommande huvudvärk av spänningstypeller migrän. Du får lära dig ett enkelt program som består av yogapass, andningsövningar och meditationer. Närmare 1000 personer har gått denna utbildning idag och många vittnar om ett förändrat liv efter att de arbetat med yogan under en period. I kursen ingår CD-skivor med yogapassen inlästa.Per Söder som leder kursen blev själv av med sin migrän efter 40 års plåga. Han har skrivit böckerna Migränyoga och Stressyoga och lett migränyogakurser sedan 2008.
Lärare: Per Söder
Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Stockholm
Tid: lördag 17 oktober 10.00 – 17.00, söndag 18 oktober 09.00 – 15.00
Pris: 1950 kr. (10% rabatt för medlem i migränförening)
Anmälan: per@yogamottagningen.se eller telefon: 0708-398229
 

18-25 oktober

Hormonyoga och vandring i Altea, Costa Blanca, Spanien

Höstens resa till spanien 18-25/10, 5 året i rad, har fått nytt pris 8900 kr.
Altea ligger Norr om Alicante på östkusten och är en mysig liten stad vid havet.
Prissänkningen beror på hotellbyte, vi kommer närmre Altea och hotellet ligger på stranden så det kommer bli perfekt.
I priset ingår:
Hormonyoga 2 ggr/dag
3 st vandringar
6 middag
boende på hotell Cap Negre i enkelrum inkl frukost.
Resan är ett Norsk/svenskt samarbete. Liv Freya Gretta står för researrangemanget och jag, Ellen Engvall är med som yogalärare.
Läs hela programmet på www.yogavital.no
Har du några frågor så är du varmt välkommen att kontakta mig via mail eller telefon
info@ellenengvall.se eller 070-728 82 82

 

 

 

23 oktober

Praktisk anatomi

Jeanette Kroona håller i föreläsning och workshop rörande praktisk anatomi.
Mer information: https://yogalife.se/?tribe_events=praktisk-anatomi
www.yogalife.se
info@yogalife.se
070-337 77 57

 

23-29 oktober

Utbilda dig till yogalärare i magiska Indien!

Välkommen till en intensiv månad i yogans värld i Kerala i södra Indien. Vi praktiserar yoga i vår utomhusstudio med utsikt över vattnet, där vi fördjupar oss i asana, filosofi, biomekanik och kommunikation.
Efter utbildningen kan du registrera dig som yogalärare (RYT-200) hos The Yoga Alliance.
Datum: Del 1 23-29 oktober i Stockholm 2015 och Del 2 3-21 januari i Kerala 2016
Mer information: www.nordiskyoga.se
Anmälan: info@nordiskyoga.se

 

24-25 oktober

Yogaretreat på Vallens Säteri med Carina Holgersson

Välkommen till en helg i den vackra och unika miljön på Magasinet, Vallens Säteri i södra Halland. En helg med mjuk och dynamisk yoga, blandat med workshops, andningsövningar och avslappning. Det serveras god mat och övernattning sker i det nyrenoverade gårdshotellet. Du kommer också att ha tid över till att vandra runt sjön och bara vara i den natursköna omgivningen. Inga förkunskaper i yoga behövs.
Det finns flera helger att välja mellan i oktober och november månad.
För mer information gå in på: www.CarinaHolgersson.se

 

24-25 oktober

Nybörjarhelg på Vasastans Yiengar Yoga

Tid: lörd & sön 10.00 - 12.00
Plats: Vegagatan 8
Pris: 500 kr
Mer information på hemsidan där ni också kan anmäla er: www.viyoga.se

 

30-31 oktober

Gong-puja på Ängsbacken Övre

Fredag 30 oktober kl 21.00 - lördag 31 oktober kl 08.30, 950 kr.
Kom och upplev gongens vibrationer under en hel natt. Vi börjar med ett yogapass och sedan lägger du dig tillrätta för sömn och låter gongen balansera ditt sinne. Du väcks varsamt och efter dina morgonrutiner fortsätter vi med ett yogapass och lång meditation - sadhana. Vi avslutar med gemensam frukost. Mer info:
www.nkpgkundaliniyoga.se
info@nkpgkundaliniyoga.se

 

30 oktober - 1 november

Yogaklosterhelg

Yogakloster är en icke-religiös verksamhet dit vem som helst, oavsett religion eller filosofi är varmt välkommen. Sanskritordet för kloster är Vihara vilket betyder "avskild plats att vara på". Vårt Yogakloster är precis det, en avskild, stilla plats nära skog och vattendrag.
Våra klostervistelser är Ashram-liknande, deltagarna bor spartanskt, inga mobiltelefoner eller datorer är tillåtna och maten som serveras är enkel, lättsmält och vegetarisk. Förutom yoga och meditation är de vardagliga sysslorna och skötseln av platsen en del av klosterlivet. Vissa delar av retreaterna är under tystnad. Läs mer här.
www.yogakloster.se

 

30 oktober - 1 november

Yogahelg på Åby Säteri

Behöver du få tid till att bara vara? Vila ut? Ladda upp?Att rå dig själv för en stund eller tillbringa en skön helg tillsammans med en kompis? Välkommen till en skön, rofylld och upplyftande hösthelg på Åby Säteri med stärkande yogapass och härliga gröna menyer med massa kraft till att hitta energin i årets mörkaste tid. Var med hela helgen eller ett dygn. Du kan också komma med på bara på yogapassen beroende på hur många platser vi har.
Tid: Fredag eftermiddag den 31 oktober till söndag eftermiddag den 1 november
Plats: Åby Säteri, 59042 Horn
Pris: Hela helgen (Inkluderar full pension i delat rum och 5 yogapass) 3 500 kr
Fredag em -lördag em eller lördag em – söndag em 1 900 kr
Ett yogapass: 160 kr
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensenyoga.com

 

31 oktober

Kundaliniyoga workshop: Döden, döden, döden

Den 31 oktober dyker vi in i temat Döden. Vi undersöker kundaliniyogans syn på döden, transformation och livets cykel. En workshop att berika den som funderar över livet och döden eller har ställts inför frågan med någon närstående.
Skön kundaliniyoga, stärkande meditationer, teori, fika och välgörande live mantrasång.
Workshop med Elenor Saranraj Kaur Öster och Anne Saranprem Kaur Hauser
Plats: Touch Center, Väringgatan 25, T-bana S:t Eriksplan
Datum: Lördag 2015-10-31
Tid: kl 14-17
Investering: 350 kr, vid betalning innan 15/10: 300 kr
Anmälan: info@saranyoga.se

 

31 oktober

YoginiBliss Workshop: Blissful Yogini Lalita

En lekfull och sensuell eftermiddag då vi bjuder in Lalita, "She who plays", i överflöd, lätthet och kärlek. Dynamisk fri yoga, dans och hjärtchakra-mediatation. Lalita öppnar vårt hjärta och sinne.
Under hösten bjuder jag in till tre fristående workshop helger där vi fördjupar oss i en Yogisk gudinna/devi varje gång.  Varje workshop är fristående och de passar både dig som vill fördjupa dig eller dig som är nyfiken på mina Yogini bliss-retreater. Du behöver inte vara en superavancerad Yogini men det är bra om du har varit i kontakt med någon form av t.ex kvinnocirklar, yogatermer, meditationskurser och liknande. Det är också bra om du fungerar i gruppsammanhang då vi även har gruppövningar och samtal. Yogastilen är mjuk men flödande hatha yoga för att aktivera såväl våra chakran och kroppens biodynamik samt lugn och avslappnande Yin yoga.
Vi kommer att jobba med specifika asanas som balanserar hormonbalans och rening av de inre organen och övningar som gynnar kvinnans hälsa och välmående, samt fri rörelse/dans, chanting & pranayamas för att väcka vår inneboende kraft, energi och längtan. Du kommer även att få delta i olika initieringar och ceremonier samt få Deeksha, en starkt läkande healing. Vi får även inspireras av de olika gudinnornas arketypiska energi och hur vi kan använda den som moderna kvinnor i vardagen.
Hur kan vi leva som kvinnor och gudinnor ?
Hur får vi tillgång till vår sensuella energi ?
Hur hittar vi vårt överflöd ?
Och vår förmåga att sätta gränser ?
Varje workshop avslutas med en samtals cirkel där vi kärleksfullt möts, delar och möts bortom dömande och prestation och får landa i acceptans och mjukhet… Välkommen till en spännande vår med gudinnorna !
550:- per dag/eller 1500:- för alla 3 ggr . Begränsat antal platser (14) så anmäl dig i god tid !
Vid avanmälan inom 24 timmar innan workshop måste jag tyvärr debitera dig …
Plats Yogamana Danderydsg.2  Östermalm Anmäl dig på louaberg@yahoo.se

 

31 oktober - 1 november

Ayurvedisk grundkurs i Linköping

Den här kursen är för dig som önskar få en god inblick i Ayurveda, vill lära dig mer om dig själv och hur du kan uppnå naturlig hälsa.
Kursen ger dig inspiration och verktyg att skapa det  liv som gynnar just din personlighetstyp. Det handlar om att göra unika val kring motion, kost och livsstil.
Kursen omfattar två heldagar, där vi varvar föreläsningar, övningar, diskussioner, yoga, personlighetstest samt gemensamma luncher. Personlig utveckling handlar om att lära känna sig själv, stärka det friska i din personlighetstyp och ta ansvar för vart du vill nå. Att lära känna sig själv skapar en inre trygghet.
För mer info, upplägg och datum:
www.mariashalsostuga.se
www.mariashalsostuga.se/kurser-föreläsningar/grundkurs-18936970
mariashalsostuga@gmail.com
070-245 79 46

 

November

1 november

Workshop med Magdalena Mecweld

Vila dig i form med Yinyoga & Mindfulness.
På ett skickligt sätt lyckas Magdalena förena mindfulness med sin speciellt sköna yinyoga.
Mer information: https://yogalife.se/?tribe_events=workshop-med-magdalena-mecweld
www.yogalife.se
info@yogalife.se
070-337 77 57

 

4-8 november

Yogaklostervecka

Yogakloster är en icke-religiös verksamhet dit vem som helst, oavsett religion eller filosofi är varmt välkommen. Sanskritordet för kloster är Vihara vilket betyder "avskild plats att vara på". Vårt Yogakloster är precis det, en avskild, stilla plats nära skog och vattendrag.
Våra klostervistelser är Ashram-liknande, deltagarna bor spartanskt, inga mobiltelefoner eller datorer är tillåtna och maten som serveras är enkel, lättsmält och vegetarisk. Förutom yoga och meditation är de vardagliga sysslorna och skötseln av platsen en del av klosterlivet. Vissa delar av retreaterna är under tystnad. Läs mer här.
www.yogakloster.se

 

4-11 november

SAHARA - A yogic adventure into the desert

En 8 dagars retreat-resa för äventyrliga yogisar som vill utforska djupet av sig själva i öknens vida landskap, under den oändliga sahariska stjärnhimmelen. Kundaliniyoga, meditation och chanting till levande musik. Enkelt boende i nomadläger och traditionell marockansk mat.
Lärare: Klas och Annki Landahl
Mer info: www.hardayaal.com/evenemang#post-66
Anmälan och frågor: klas.landahl@gmail.com

 

6 november

Migränyoga - Workshop i Hultsfred

Detta är kursen för dig som lider av återkommande huvudvärk av spänningstypeller migrän. Du får lära dig ett enkelt program som består av yogapass, andningsövningar och meditationer. Närmare 1000 personer har gått denna utbildning idag och många vittnar om ett förändrat liv efter att de arbetat med yogan under en period. I kursen ingår CD-skivor med yogapassen inlästa.Per Söder som leder kursen blev själv av med sin migrän efter 40 års plåga. Han har skrivit böckerna Migränyoga och Stressyoga och lett migränyogakurser sedan 2008.
Lärare: Per Söder
Plats: Yogaverkstan, Storgatan 139.
Tid: fredag 6 november
Pris: 400 kr
Anmälan: per@yogamottagningen.se eller telefon: 0708-398229

 

7 november

Hathaflowyoga på Zanzibar

Mystisk, exotisk och romantisk. Orörda vita stränder, turkosblått hav, palmer och hisnande solnedgångar. Veckan innehåller två dagliga klasser med Hathaflow (Anusara- och Vinyasayoga, fysiskt utmanande och lustfylld yoga), meditation och pranayama.
Läs mer och boka nu!

 

7-8 november

Migränyoga - helgkurs i Karlskrona

Detta är kursen för dig som lider av återkommande huvudvärk av spänningstypeller migrän. Du får lära dig ett enkelt program som består av yogapass, andningsövningar och meditationer. Närmare 1000 personer har gått denna utbildning idag och många vittnar om ett förändrat liv efter att de arbetat med yogan under en period. I kursen ingår CD-skivor med yogapassen inlästa. Per Söder som leder kursen blev själv av med sin migrän efter 40 års plåga. Han har skrivit böckerna Migränyoga och Stressyoga och lett migränyogakurser sedan 2008.
Lärare: Per Söder
Plats: Blekinge Yogastudio, Campus Gräsvik, Minervavägen 30
Tid: lördag 7 november 10.00 – 17.00, söndag 8 november 09.00 – 15.00
Pris: 1950 kr. (10% rabatt för medlem i migränförening)
Anmälan: per@yogamottagningen.se eller telefon: 0708-398229

 

 

7-8 november

Yogaretreat på Vallens Säteri med Carina Holgersson

Välkommen till en helg i den vackra och unika miljön på Magasinet, Vallens Säteri i södra Halland. En helg med mjuk och dynamisk yoga, blandat med workshops, andningsövningar och avslappning. Det serveras god mat och övernattning sker i det nyrenoverade gårdshotellet. Du kommer också att ha tid över till att vandra runt sjön och bara vara i den natursköna omgivningen. Inga förkunskaper i yoga behövs.
Det finns flera helger att välja mellan i oktober och november månad.
För mer information gå in på: www.CarinaHolgersson.se

 

7-13 november

Embrace Existence - Retreat i Indien med fokus på glädje

Nu är det dags att dela med oss av våra stora passioner - Indien, yoga och den inre glädjen.
Efter 10 års resande till Indien vill vill nu ta med dig som precis som oss vill fokusera på det goda i livet.
Det som fungerar och det som skapar glädje.
Vi börjar varje morgon med yoga i soluppgång och varje kväll med meditation i solnedgång.
Vi kommer att promenera längst den långa vackra stranden, dricka gröna smoothies, lyssna på inspirationsföreläsningar och ha tid att reflektera.
Vill du ha sköna Ayurvediska behandlingar massage, manikyr och pedikyr så finns det tillgängligt för en billig penning.
Du kommer att åka hem med ett leende på läpparna och ditt liv kommer aldrig mer bli sig likt! :)
Mer info: http://exi.se/resor
Frågor? Maila till msegelstrom@hotmail.com
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/583021841830604/permalink/621427994656655/

 

8-14 november

Indien, yoga och glädje

Efter 10 års resande till Indien vill nu Marie och Annette (som båda är bl.a. yogalärare) ta med dig som, precis som de själva, vill fokusera på det goda i livet. Det som fungerar och det som skapar glädje.
Ni bor på en underbar liten resort i en lugn fridfull miljö direkt vid stranden i Morjim Beach i norra Goa. Här kan du se delfiner och sköldpaddor, lata dig i sanden, lapa sol och lyssna till det lugnande ljudet av vågorna.
Vi börjar varje morgon med yoga i soluppgång och varje kväll med meditation i solnedgång. Vi kommer att promenera längs den långa vackra stranden, dricka gröna smoothies, lyssna på inspirationsföreläsningar och ha tid att reflektera.
Du kommer att åka hem med ett leende på läpparna!
Läs mer på InShape Travels hemsida.

 

12-15 november

Retreat: Från stress till inre balans

Kom och stressa ned från vardagen under en långhelg på Husby Gård i det vackraste Sörmland. Kom i balans med yoga, meditation, breathwalk, promenader, ekologisk vegetarisk mat och behandlingar.
Laddad med inre ljus kan du sedan möta vintern. Du har med dig kraft och nya kunskaper, samt enkla verktyg som fortsätter att förgylla din vardag.
Mer information: www.saranyoga.se
Samarbete mellan Saran Yoga och Kundaliniyoga4u.
Retreat med Elenor Saranraj Kaur Öster, Anne Saranprem Kaur Hauser och Ann-Chalotte Jai Sangat Madsen
Plats: Husby Gård, 2 mil norr om Nyköping
Datum: 12-15 november (tors-sön)
Tid: start kl 17 på torsdag, avslut söndag efter lunch
Investering: 3900 kr, Early bird 3600 kr vid betalning innan 11 september
Anmälan: info@saranyoga.se

 

13-15 november

Yogaretreat i Bohuslän

Gullmarstrand – så när västerhavet du kan komma
I retreaten ingår medicinsk yoga, andningsövningar samt meditation. Vi fokuserar på att öppna sinnena. Syftet med tystnaden är att minska sinnesintryck, vilket underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på att vila i nuet. Denna helg är organiserad och strukturerad för att ge dig ny näring och för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.
Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med medicinsk yoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsan på alla plan. Detta kompletteras med bastu, relax, härliga promenader, god mat och möjlighet att boka in avkopplande spabehandlingar.
Camilla Neuendorf som håller i retreaten har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.
Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola och har varit verksam som hälsopedagog, undervisat i medicinsk yoga och driver idag Tofta Spa Rehab & Retreat.
Mer info finner du här.
Boka på telefon: 0523-66 77 88.

 

13-15 november

Yogahelg på Borntorpet, Skinnskatteberg

Följ med oss på en lugn och avkopplande helg där vi blandar yoga, kroppsövningar och meditation i vackra Bergslagen. På Shambala Gatherings som ligger beläget vid sjön Gattjärn håller vi till och äter nyttigt och onyttigt, njuter av naturskön miljö, har kul och boostar oss inför vintern. Här finns tillfälle att strosa i skogen, ta ett uppfriskande dopp och sedan värma sig i bastun, läsa, sova, umgås, vara för sig själv -  du bestämmer!
Läs mer på: www.shambamlagatherings.se och www.globalyoga.se

 

16-22 november 2015

Mastering the fundaments of Mindfulness yoga and meditation 

This retreat well help anyone wanting to learn to meditate and practice yoga to get to grips with the fundamentals that are so important to effective practice. It is for anyone wishing to learn or go deeper into their practice and as such is a retreat for serious seekers and those wanting to set up a practice. No previous experience of buddhism, meditation or yoga required. All teaching will be progressive.
The purpose of a retreat is to provide the ideal conditions in which we can get to know ourselves and begin to develop a practice. The emphasis will be brought out from the buddhist tradition on how to practice meditation and how to develop awareness. The yoga will be based on the teaching of bodhiyoga which is an international school that trains teachers to 200hrs and 500hrs level in the bodhiyoga system of yoga which is based upon buddhist mindfulness. The root text of the retreat will be the Satipattana (four foundations of awareness).
In the context of retreat we have an opportunity to really enter into the practice without distraction. Therefore we gain the maximum benefit and learning from the teaching. As part of the retreat we will have periods of silent practice,some basic rituals to inspire the heart and groups to be able to talk a bit about our practice. Lead by Sadhita is an ordained buddhist and a member of the Triratna buddhist Order. Ordained in 2004 he has devoted many years to practicing and teaching buddhist meditation and Hatha yoga. His explorations ofmeditation and buddhism began 22 years in London when at the age of 23 he decided to devote his life to practicing buddhism.
More info:
www.bodhiyoga.es
josephineyoga@mail.com
sadhitayoga@gmail.com

 

17 november - 1 december

Yoga, ayurveda och meditation i Kerala, Indien

Kom tillbaka till ursprunget i dig själv med yoga, ayurveda & meditation för återhämtning och mer livsbalans. Alla med ett öppet sinne och en önskan att växa som människor är välkomna.
Läraren Åsa Nyström har mångårig erfarenhet av att leda grupper och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 13 åren. Hon är yrkesutbildad hälsovägledare och internationellt certifierad yogalärare, yogaterapeut, ayurvedisk hälsorådgivare och örtterapeut.
Läs mer här.

 

19 november

Workshop med Guru Dharam

"The Kundalini Stress Buster Staying Well in a Changing World"
Tag tillfället att yoga och meditera tillsammans med världskände yogin Guru Dharam Singh Khalsa.
En kväll med undervisning, yoga, meditation och plats för magi. Kundalini Shakti med Guru Dharam.
Läs mer och boka plats här.
Torsdag 19 november kl 16:45-19:45
Yogastudion Sundsvall
Kyrkogatan 29, 852 32 Sundsvall
Ring: 0703- 719 720
Maila: info@yogastudion.se
Facebook: www.facebook.com/yogastudionsundsvall

 

19-25 november

Drömresan till Dubai – Lär känna Dubai på riktigt med Leila

Kom med oss till fantastiska Dubai. Morgonyga varje dag kl 08:00 på stranden i Dubai, tabata och löpträning på dagarna och avsluta din dag med ett yogapass under palmerna. Träna med Leila Söderholm, löpträna med Gunnar Söderström och yoga med Karin Rosell.
För priset 14 900 kronor ingår flyg från Arlanda, transfer T & R i Dubai, del i dubbelrum på femstjärnigt hotell med strandläge på JBR Beach, välkomstmingel första kvällen, middag första kvällen, frukostbuffé, all träning, löpning och yoga, löparworkshops och föreläsning.
Anmälan till: resor@lifebyleila.se

 

20-22 november

Workshop Iyengaryoga med Inga Grevtzov

För dig som vill förfina och fördjupa din yoga under seniorlärare Inga Grevtzows precisa och lärorika instruktioner. Inga bor i Tel Aviv. Hon är en av våra mycket uppskattade gästlärare som regelbundet kommer tillbaka till Göteborgs Yoga Centrum.
www.yogacentrum.com

 

21 november

Återhämtning: En workshop om att hitta tillbaka till kroppens naturliga behov för rörelse och vila

Vi tror ofta att det ända sättet att uppnå resultat på är att göra mera eller att göra annorlunda. De flesta av oss är freaks på sensationer, oavsett av vilken art. Vi vill svettas mera, gå djupare, känna hur det svider av ansträngning, hur hjärtat bultar och svetten lackar. I yogan handlar det för många om att söka den starkaste stretchsensationen för att vi har en föreställning om att ”med ont ska ont fördrivas”. Det kan vara otroligt tillfredsställande att ta i så vi spricker men jag tror att vi allt för sällan frågar oss varför. I den här workshopen ska vi göra nästan tvärtom. Nästan.
Tid: 21 november. kl 12.00-15.00 Fikapaus: kl 15.00-15.45 Andra delen: 15.45-17.15
Pris: 850 kr per person inklusive övningar att ta med hem.
Plats: Askundska villan. Hamngatan 15, Linköping
www.Linneajensenyoga.com
info@linneajensenyoga.com

 

21 november

Yogakällan i Örebro

Lördag  kl 08.30-12.00
Kostnad: 400 kr
Lördagsmys i höstmörkret! En förmiddag för kropp och sinne som innehåller mjukhet, rörlighet, styrka samt inre lugn och ro. En hjälp att varva ned och må bra. Du kan vara såväl nybörjare som mer van yogautövare.
Mer information samt anmälan:
Susanne Collgård, tel: 076-2556293, e-mail: collgard@gmail.com

 

22 november

Yoga i regnskogen med svenska Didi

En unik yogaupplevelse i Borneos regnskog. Du bor på ett retreatcenter omsluten av djungelns alla läten. Genom en blandning av yoga, meditation, utflykter och god renande mat har du möjlighet att få en helrenovering av både kropp, sinne och själ.
Läs mer och boka nu!

 

24 november – 6 december

Ayurvedaresa till Kerala med ayurvedacoachen Eva Forsberg Schinkler

Ge ditt välbefinnande en boost på vår resa till södra Indien och Keralas sköna klimat. En bättre investering i din hälsa samtidigt som du njuter av sol och bad är svårt att finna! Kom hem smidigare och lättare till kropp och sinne efter vistelsen.
Den ayurvediska reningskuren går på djupet och är stressreducerande och balanserande för både kropp och själ. Den integrerar dagliga kroppsbehandlingar med örtmediciner och anpassad kost i en omhändertagande och underbar miljö. Yoga, andningsövningar och meditation är också del av kuren. Vi bor på mysiga Nikkis Nest som erbjuder autentiska ayurvedabehandlingar och har haft många nöjda västerländska gäster under de senaste 18 åren, med läkare som arbetat i Schweiz.
Med på resan är Eva Forsberg Schinkler, en av Sveriges ledande personer inom Ayurveda. Hon kommer att erbjuda föreläsningar, coaching och hjälp att sammanställa en handlingsplan som du kan använda när du kommer hem som komplement till ayurvedacentrets.
Kerala bjuder ett skönt klimat med milslånga naturstränder, grönt frodigt landskap, vänliga människor och en spännande kultur. En färgstarkt och fascinerande plats för sinnliga upplevelser!
Flyg: Vi flyger med bekväma förstklassiga flygbolaget Qatar Airways direkt från Stockholm (för anslutning från Göteborg/Köpenhamn kontakta oss) med byte i Doha, Qatar – den smidigaste flygförbindelse som finns till Kerala från Sverige.
24 nov Stockholm-Doha 09.20 - 17.05 24 nov Doha-Trivandrum 20.05 - 03.00 +1 06 dec Trivandrum -Doha 04.00 - 06.15 06 dec Doha-Stockholm 08.55 - 13.20
Pris: 19 900 kr per person i delat dubbelrum (Standard kat.) 22 900 kr i enkelrum. Tillägg för bungalow (Chalet kat.) 1200 kr i delat dubbelrum . 4 900 kr i enkelrum.
I priset per person ingår:
•  Flyg  med Qatar Airways Stockholm-Trivandrum t/r med dagsaktuella flygskatter och priser (med reservation för ändringar)
•  12 nätter/11 dagar i delat rum på mellanklasshotellet Nikki ́s Nest av vald kategori med ayurvedisk kost och drycker
•  Konsultationer med ayurvedisk läkare
•  Ayurvedakur i 11 dagar med dagliga behandlingar
•  Dagliga föredrag, coaching och individuell handlingsplan av Eva Forsberg Schinkler
•  Yoga-och meditationspass dagligen
•  Musik- och kulturframträdanden på hotellet
•  Halvdagstur till Trivandrum stad
•  Transfer till och från hotellet
Tillkommer:
•  Ev. avbeställningsskydd  och  reseförsäkring
•  Ev. dricks 
•  Visum till Indien 
För anmälan och information om resan kontakta Suzanne Björklund på Tour Pacific på tel 042-17 95 09 eller suzanne.bjorklund@tourpacific.se
Läs mer om Eva på schinklermanagement.se
TOUR PACIFIC SCANDINAVIA AB
Box 1090, 251 10 Helsingborg Besöksadress: Sundstorget 3, vån 3 Växel: 042 17 95 00 Fax: 042 14 30 55 Hemsida: www.tourpacific.se
Facebook: www.facebook.se/tourpacific

 

 

27-29 november

Fit for life WKND med Allt för hälsan - Nordens största livsstilsmässa inom hälsa - med rabatterat pris till våra läsare och prenumeranter

Allt för Hälsan är den årlig mötes- och marknadsplats där 25 000 personer, både inbitna och nyblivna anhängare av en hälsosam livsstil, får full överblick över allt som är värt att veta och uppleva inom friskvård och egenvård.
Yoga för dig officiell samarbetspartner till yogaavdelningen. Här kan du prova på yoga gratis på Yogagläntan och lyssna till intressanta föreläsare på Yogascenen, samt bekanta dig med många utställare i yogaavdelningen. Mässan arrangerar också ett stort yogakonvent.
På lördagen och söndagen arrangerar mässan dessutom yogaklasser i storformat, ett yogakonvent. Följande koder berättar till rabatterat pris:
Lördag eller söndag: 750 kr, ordinarie 850 kr. Kampanjkoder: yogafordiglordag respektive yogafordigsondag
Lördag och söndag: 1 300 kr, ordinarie 1 500 kr. Kampanjkod: yogafordighelg
Läs mer om yogaavdelninge och yogakonventet på www.alltforhalsan.se
Vill du ställa ut på mässan tillsammans med tidningen? Kontakta ansvarige utgivaren Mikael Nyberg, mikael@nybergforlag.se, 070-787 58 53.

 

27-29 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

28 november

YoginiBliss Workshop: Wild Tigress Woman Durga

Durga är den vilda och fria kvinnan som hittar sig själv i livets djungel. Hon bjuder in dig på en kärleksfull resa till din egen kraft och din inre resa mot frihet. Denna termins sista workshop bjuder också på en Deeksha/energiöverföring av healing, frihet och styrka.
Under hösten bjuder jag in till tre fristående workshop helger där vi fördjupar oss i en Yogisk gudinna/devi varje gång.  Varje workshop är fristående och de passar både dig som vill fördjupa dig eller dig som är nyfiken på mina Yogini bliss-retreater. Du behöver inte vara en superavancerad Yogini men det är bra om du har varit i kontakt med någon form av t.ex kvinnocirklar, yogatermer, meditationskurser och liknande. Det är också bra om du fungerar i gruppsammanhang då vi även har gruppövningar och samtal. Yogastilen är mjuk men flödande hatha yoga för att aktivera såväl våra chakran och kroppens biodynamik samt lugn och avslappnande Yin yoga.
Vi kommer att jobba med specifika asanas som balanserar hormonbalans och rening av de inre organen och övningar som gynnar kvinnans hälsa och välmående, samt fri rörelse/dans, chanting & pranayamas för att väcka vår inneboende kraft, energi och längtan. Du kommer även att få delta i olika initieringar och ceremonier samt få Deeksha, en starkt läkande healing. Vi får även inspireras av de olika gudinnornas arketypiska energi och hur vi kan använda den som moderna kvinnor i vardagen.
Hur kan vi leva som kvinnor och gudinnor ?
Hur får vi tillgång till vår sensuella energi ?
Hur hittar vi vårt överflöd ?
Och vår förmåga att sätta gränser ?
Varje workshop avslutas med en samtals cirkel där vi kärleksfullt möts, delar och möts bortom dömande och prestation och får landa i acceptans och mjukhet… Välkommen till en spännande vår med gudinnorna !
550:- per dag/eller 1500:- för alla 3 ggr . Begränsat antal platser (14) så anmäl dig i god tid !
Vid avanmälan inom 24 timmar innan workshop måste jag tyvärr debitera dig …
Plats Yogamana Danderydsg.2  Östermalm Anmäl dig på louaberg@yahoo.se

 

29 november - 6 december

Fitness, livskraft & yoga med Tanja Djelevic

Drömmer du om klart turkost vatten, vita sandstränder, tropiskt klimat, yoga i soluppgången och träning, passande för både kropp och själ, då har vi något för dig!
Under en vecka vid Karibiska havet i Tulum, Mexico, får du tillsammans med wellness-coachen och personliga tränaren Tanja Djelevic uppleva inspirerande fysisk träning, yoga och meditation i en miljö omgiven av intressant kultur och fantastisk natur.
Tanja är känd som "Biggest loser"-coachen som är uppvuxen i Sverige men sedan många år bor i Los Angeles. Hon jobbar till vardags som personlig tränare åt några av Hollywoods och musikens stjärnor.
Läs mer och boka nu!

 

30 november - 27 december

Level 2 teacher training in Goa, India with Julie Martin, Emil Wendel and Rhys Beynon

Through a daily immersion into the depths of Asana, Philosophy, Pranayama and Meditation, Julie and Emil will guide you to unfold as a practitioner, a teacher, and a yogi. Through practice, interaction and feedback participants will learn to integrate skills and knowledge beneficial not only for teaching, but also for an advanced understanding of yoga.
Total hours 300 registered with Yoga Alliance.
This residential course includes accommodation and a daily yogic diet prepared by Ayurvedic chef Mani of Satsanga Retreat.
www.brahmaniyoga.com
Joanne: domoreyoga@gmail.com

 

November (dates to be defined)

Raw Food Chef Certification Course Level 2

Level 2 - Ubud, Bali
8 day 60h
7,5 h daily course
Field trips included
Price for Level 2: 15 320 SEK course fee (In-house living and food expenses to be defined and not included. Flight not inluded)
More info at: yoursweetyogaspot.com

 

December

9-21 december

Yogini Bliss India Retreat: "The dance of Shiva/Shakti"

Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien ! Under nästan två veckar vecka yogar vi och fördjupar oss i Shaktis energi.
Varje dag tillägnas en av de yogiska gudinnorna som sedan guidar oss djupare in i vår upplevelse. Vi bor på toppen av en kulle där yogashalan och boendet överblickar Agonda beach - en av de vackraste och mest fridfulla platserna i Goa! Yogastilen är både flödande hatha vinyasa yoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående yin- och kundaliniyoga på eftermiddagarna.
Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt.
Eftermiddagarna vigs åt lugn yinyoga och kundaliniövningar, i shalan eller ibland på standen. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. Dans, fri rörelse och andligt energiarbete kommer vi också ta del av. Föratt smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi dagarna med samtal/sharingcirkel och en energiöverföring/balanserande av chakran.
Vi kommer också få ta del av föreläsningar om Yogans historia, filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv. Vi bor, äter och yogar på Chattai Yoga. Standarden är enkelt boende i sk "Beach hut" rottinghydda med wc, dusch. men miljön fantastisk omkring oss. Under det långa lunchuppehållet finns gott om tid för sol & bad, promenader, massage och shopping i närbelägna Agonda som vi går till på ca 10 min.
Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster. Några kvällar gör vi ett avstick och njuter av mat och utelivet på någon av Agondas/Goas små delikata restauranger. Någon av dagarna i mitten sticker vi iväg till någon av de stora marknaderna och "shoppar loss", för de som vill. Sista dagen firar vi med en båtutflykt där vi får träffa delfiner och sedan en Gudinneceremoni på en vacker strand.
Kostnad:
6800 :-13 nätter vid boende i delad Hut / Strandhydda byggd i strå med wc & dusch.
8900:-13 nätter vid boende i egen hydda. Enkel standard med magisk utsikt över havet & ljuvlig natur.
För mer information: louaberg@yahoo.se

 

11-13 december 2015

Satsang Weekend med Giten om Buddha

Denna Satsang Weekend med Giten skapar den inre disciplin och transformation som gör meditation till en livsstil.
Denna Satsang weekend med Giten om Buddha handlar inte om buddhism, utan det handlar om att skapa en bro. Buddha är en av de mest unika och viktiga andliga mästarna, som har existerat på jorden.
Genom att använda Buddhas visdom som en språngbräda, så ger Giten liv till ord som har kraften att förändra vårt sätt att se världen.
Satsang med Giten är ett möte i stillhet och sanning.  Satsang är en kärlek, en meditation och en energiöverföring. Satsang är en direkt insikt och erfarenhet av vårt inre varande, av vårt autentiska själv.
Under denna Satsangserie kommer Giten att klargöra stegen i Buddhas väg mot frigörelse: medvetenhetens väg
Under denna satsangserie om Buddha, så kommer Giten att uppmuntra oss att använda medvetenhet, meditation och mindfulness för att utveckla den naturliga disciplin som kommer när vi lyssnar till oss själva. Det är då vi finner vår egen väg. 
Denna Satsang weekend om Buddha är för alla som söker en ny dimension av medvetande i sitt liv.
Om du kan få en smak av hans varande, så kommer du att bli oändligt berikad och välsignad.
I ett tidigare liv var Giten andlig counsellor i Potala, Dalai Lamas palats i Lhasa i Tibet.
SWAMI DHYAN GITEN, andlig lärare och bästsäljande författare, har 30 års erfarenhet av individuell konsultation och av undervisning inom medvetenhet och meditation. Han är författare till bästsäljande boken ”Meditationens Sång – Om meditation, relationer och andlig kreativitet (tillgänglig på Adlibris.se).
TID: fredag 19-22, lördag 10-18, söndag 10-18
KOSTNAD: 1100: -
PLATS: Stockholm
Anmälan: Anmälan senast 5 december.
Information: swami.dhyan.giten@gmail.com
Läs mer om Satsang med Giten på The Giten Blog: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

11-18 december

Tyst Meditation- & SamaYoga Retreat vid havet på vackra Bali, med Sky & Sanna

Njut av lugna, sköna dagar vid havet. Yoga i soluppgången, meditera till havets kluckande och låt dig själv slappna av fullständigt. Allt är inkluderat – undervisning, god mat, boende precis vid havet, en balanserad daglig rutin, privat vägledning, tid för dig själv och mycket mer. Du blir guidad av erfarna lärare som lever som de lär och har hängivit sitt liv till yoga & meditation sedan många år. Denna retreat passar både nybörjare och mer erfarna utövare, om du är ny får du en förståelse för grunderna och om du redan har erfarenhet får du möjlighet att ta din resa djupare och anpassa den till dina individuella behov. En stor del av retreaten kommer vara i tystnad. Lärarna är Sky – grundare av Sama Yoga och som med sin intuitiva förmåga att ge klasser som precis passar vad deltagarna behöver har lett retreater och kurser på heltid de senaste 15 åren, och Sanna – som med sitt varma och välkomnande sätt samt sin passion för yogisk livsstil och vedisk kunskap ger support i din personliga resa. Unna dig en vecka att på riktigt ladda batterierna och landa i dig själv!
Earlybirdpris före 8 Nov: 801 USD
Hemsida: www.samayoga.info/event/meditation-yoga-silence-seaside-retreat-in-bali/
Anmälan: yogadeepening@gmail.com

 

12 december

Kundaliniyoga workshop:  Celestial Communication - Meditation i rörelse med musik

Vi firar livet med meditationer i rörelse till musik.
Vi går igenom grunderna för celestial communication i kundaliniyogan, mediterar med glädje och innerlighet till musik.
Kom och njut precis som du är, koppla dig fri från julstress!
Vi musicerar, chantar, skapar och fikar tillsammans.
Workshop med Elenor Saranraj Kaur Öster och Anne Saranprem Kaur Hauser
Plats: Touch Center, Väringgatan 25, T-bana S:t Eriksplan
Datum: Lördag 2015-12-12
Tid: kl 14-17
Investering: 250 kr
Anmälan: info@saranyoga.se

 

12-13 december

Yogastudion preBALANS anordnar adventretreat i lugnets tecken vid Asia Spa i Varberg

I december åker vi till Asia Spa i Varberg för att njuta av två lyxigt avkopplande dagar fyllda av yoga, meditation, god mat och spabehandlingar. I vistelsen ingår en natt med del i dubbelrum, frukost, lunch och middag. Du får även delta på alla yogaklasser och slappna av i den japanska spaavdelningen. Där inleder du din session med att skölja dig ren i tvagningsrummet innan du sjunker ner i de varma källorna och hittar lugnet. Välkommen att läsa mer och boka din plats på www.prebalans.se.

 

12-13 december

Ayurvedisk grundkurs i Linköping

Den här kursen är för dig som önskar få en god inblick i Ayurveda, vill lära dig mer om dig själv och hur du kan uppnå naturlig hälsa.
Kursen ger dig inspiration och verktyg att skapa det  liv som gynnar just din personlighetstyp. Det handlar om att göra unika val kring motion, kost och livsstil.
Kursen omfattar två heldagar, där vi varvar föreläsningar, övningar, diskussioner, yoga, personlighetstest samt gemensamma luncher. Personlig utveckling handlar om att lära känna sig själv, stärka det friska i din personlighetstyp och ta ansvar för vart du vill nå. Att lära känna sig själv skapar en inre trygghet.
För mer info, upplägg och datum:
www.mariashalsostuga.se
www.mariashalsostuga.se/kurser-föreläsningar/grundkurs-18936970
mariashalsostuga@gmail.com
070-245 79 46

 

27 december - 6 januari

Vill du börja det nya året med klarhet och energi?

Vår 10-dagars nyårsretreat på natursköna Ananda Mandala i Småland ger dig möjligheten att få en djup personlig erfarenhet av yoga & meditation och samtidigt att ladda upp både fysiskt och psykiskt. Lärare: Hari Prem m. fl.
Ananda Mandala Yoga Retreat Center
Höghultström
364 33 Åseda
tel. 070 275 50 65
www.yoga-meditation.se

 

28-29 december

Ashtanga med Maria Boox

Varje dag startar med Mysore mellan 10:00-12:00, sedan körs ledd klass mellan 14:30-16:30. Maria Boox håller i
båda passen och ledd klass följer första serien. I Mysore assisterar Maria dig dit du kommit och vidare, i din
egen träning och takt. Mer information: https://yogalife.se/?tribe_events=ashtanga-med-maria-boox
www.yogalife.se
info@yogalife.se
070-337 77 57

 

28 december - 8 januari

Indien: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala

För 6:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Bloggen och Facebook kan du läsa dagboken, se foton och deltagarnas kommentarer från våra tidigare yogaresor till Indien.
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag – morgon och kväll som avslutas på stranden med meditation i solnedgången. Stort fokus under kursen kommer att vara på andetaget. Utan ett medvetet andetag är det inte yoga. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Yoga i tradition av Krishnamacharya
Vi undervisar klassisk indisk yoga i tradition av Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.
Föreläsning om Ayurveda
Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla en föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.
Ayurvediska behandlingar
Efter en konsultation med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.
Backwaterutflykt
Keralas backwaters är sagolikt vackert! Vi kommer att åka på en halvdagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.
Boende
Vi har reserverat rum och bungalows på Akhil Beach Resort, som alla har enkel standard och det är rent och fräscht. Samtliga har wc/dusch och balkong eller uteplats. Det är lugn och fridfullt, och personalen är mycket gästvänlig.
Resa
Du bokar själv din resa till Indien där Trivandrum är närmaste flygplatsen. Från Trivandrum är det sedan ca 1,5 timmes bilfärd till hotellet. Vi ordnar så att du blir hämtad i Trivandrum.
Resesällskap
Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap.
Att resa själv
Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.
Mer information: www.yogaakademien.se


December (valfria datum)

Ayurvedisk behandlingsresa Kerala

Följ med på en renande och energigivande resa med ayurvediska reningsbehandlingar och yoga.
Sree Chithra AyurHome är en unik institution inom Ayurveda, som drivs av två framstående ayurvediska läkare. Under din vistelse följer du ett individuellt program med traditionella ayurvediska reningsbehandlingar under uppsikt av ayurvediska läkare och terapeuter. Det serveras ekologisk örtbaserad vegetarisk mat i enlighet med din kroppstyp. På morgonen ges två yogaklasser, men det finns även möjlighet att ta enskilda klasser.
Syftet är att du ska uppnå en känsla av lätthet i kropp och sinne, och mer helhet i dig själv. Ayurveda handlar inte bara om att bota och rätta till obalanser, utan också om att lära dig att förstå dig själv bättre och få kunskap om hur du tar tillvara på dina egna resurser.
Du väljer själv datum i 14-21 dagar, någon gång mellan december och januari 2015-2016. Då är ayurvediska livsstilscoachen Marie Androv på Sree Chithra Ayurhome och ser till att du får ut det mesta möjliga av din behandlingsresa, både kroppsligen, mentalt och själsligen.
Resan arrangeras i samarbete med ayurvedaläkaren Dr Sangeeta Balaprakash, www.rasayana.se, som verkar i Sverige sedan 15 år och är ansvarig för den ettåriga utbildningen till Ayurvedic Lifestyle Consultant vid Yogayama.
Mer info:
070-972 13 62
marie@sjalikropp.se
www.sjalikropp.se

 

2016

Januari

 

8-10 januari 2016

Kundaliniyoga 50plus - yoga på stol

Helgkurs med Willem Wittstamm från Tyskland
Willem Wittstamm kommer tillbaka till Stockholm för att hålla sin omtyckta och uppskattade helgkurs om kundaliniyoga på stol. Yoga50plus utvecklades för alla människor som inte (längre) kan sitta på yogamattan.
Du som yogalärare kan efter kursen direkt använda dina nyvunna kunskaper i din undervisning. Och du som "50plussare" får nya perspektiv och möjligheter för din yoga. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.
Plats: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholmsgatan 79, T-bana Hornstull
Datum: 8-10 januari 2016
Tid: start fredag kl 17:30, avslut söndag kl 15
Investering: 2900 kr, Early bird 2600 kr vid betalning innan 8 oktober 2015
Anmälan: info@saranyoga.se

12-23 januari

Indien: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala

För 6:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Bloggen och Facebook kan du läsa dagboken, se foton och deltagarnas kommentarer från våra tidigare yogaresor till Indien.
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag – morgon och kväll som avslutas på stranden med meditation i solnedgången. Stort fokus under kursen kommer att vara på andetaget. Utan ett medvetet andetag är det inte yoga. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Yoga i tradition av Krishnamacharya
Vi undervisar klassisk indisk yoga i tradition av Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.
Föreläsning om Ayurveda
Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla en föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.
Ayurvediska behandlingar
Efter en konsultation med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.
Backwaterutflykt
Keralas backwaters är sagolikt vackert! Vi kommer att åka på en halvdagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.
Boende
Vi har reserverat rum och bungalows på Akhil Beach Resort, som alla har enkel standard och det är rent och fräscht. Samtliga har wc/dusch och balkong eller uteplats. Det är lugn och fridfullt, och personalen är mycket gästvänlig.
Resa
Du bokar själv din resa till Indien där Trivandrum är närmaste flygplatsen. Från Trivandrum är det sedan ca 1,5 timmes bilfärd till hotellet. Vi ordnar så att du blir hämtad i Trivandrum.
Resesällskap
Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap.
Att resa själv
Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.
Mer information: www.yogaakademien.se

 

16 januari

Medicinsk & Holistisk yoga i Ecuador

Följ med svenska yogaläraren Ullis på en underbar vecka i en avslappnad atmosfär och njut av yogaklasser, naturens skönhet, sol, bad och kanske en och annan surflektion. Lodgen ligger vid stranden och är omringad av tropisk skog.
Läs mer och boka nu!

 

16-23 januari

Yogaäventyr på Costa Rica

Yogan är ett äventyr. Den öppnar för ett äventyrligt möte med dig själv! Varje gång vi ställer oss på yogamattan tar den oss med på en resa. Resorna är inte alltid utan utmaningar men de berikar, ger livet glöd och får oss att känna oss mera levande, mera grundade, mera fria.
Idag yogas det världen över. Januari 2016 tar yogamattan oss med ut på ett oförglömligt äventyr till Costa Rica.  Följ med mig och svenskfödda yogalärare Noemi Rossler från Portland i USA när vi förenar yogaelever från Usa och Sverige i paradisiska Montezuma, Costa Rica. I en vackert rund träpaviljong på Hotell Los Mangos med utsikt över havet ska vi utforska, utmana och uppleva oss själva med yogan som navigatör. I sällskap av apor, exotiska fjärilar och havsbrus ska vi hitta nya skatter inom oss.
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensenyoga.com

 

 

23 januari

Lärare i Kundaliniyoga och Meditation

Yoga Alliance certifierad utbildning till lärare i kundaliniyoga och meditation – 200 timmar
1 år. 10 helger. 200 timmar. Kroppsställningar. Andning. Avslappning. Meditation. Mindfulness. Mantra. Anatomi. Historia. Filosofi. Psykologi. Forskning. Livsstil. Ayurveda. Internationella yogalärare. Internationell certifiering.
Jona Dahlqvist är internationell yogalärare med över 20 års erfarenhet av yoga och meditation. Jona har utbildat yogalärare i Malmö sedan 2009. Hon är författare till böckerna Yoga – när som helst, var som helst (2009) och Kundaliniyoga Liv (2011).
yogajona.se

 

25 januari - 3 februari

Yoga och upplevelseresa till Bali

Välkommen på en 10 dagars magisk yogaresa till Bali med erfarna yogalärare och guider. I tropisk värme avnjuter vi dagliga yogaklasser, besöker Balis guldkorn och span, vandrar till vattenfall, simmar med delfiner, serveras hälsosam mat och slappnar av i härligt boende.
Vi tar hand om dig från att du landar med flyget tills du åker hem.
kontakt yoga@saprema.se, webb: www.saprema.se/yogaresor

 

Februari

3-11 februari

Yogaretreat till Kerala i Indien

Följ med på en resa till yogans hemland Indien och paradiset Kerala som ofta kallas ”god’s own country”. Vi bor på Isola Di Cocco Beach Resort. Ett lugnt och rogivande ställe med möjlighet till återhämtning, Ayurvediska behandlingar, bad i pool och hav mm.
Vi börjar dagen med ett stärkande yogapass som vissa dagar avslutas med meditation. På eftermiddagen gör vi ett lugnare, mer återhämtande yoga-pass med mer inslag av yin- och restorativeyoga. Om vädret och omgivningarna tillåter yogar vi utomhus  under kokosnöts-palmerna.
Mer info hittar du på www.nirvana.se/portfolio/yogaretreatindien

 

12-14 februari

Yoga Games i Stockholm

Den 12-14 februari 2016 är det dags för andra året av Yoga Games - the Nordic Yoga Conference i Stockholm. Efter succépremiären 2015 ser vi nu fram emot ytterligare en fantastisk helg med massvis av energi!
Eventet arrangeras åter igen i Münchenbryggeriets vackra lokaler med utsikt över Riddarfjärden. Biljetterna släpps med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha.
Vi ser fram emot ett event med bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt få fler att upptäcka yogans härliga värld.
Under fredagen arrangeras workshops med internationella och välkända yogalärare. Dessa går lite mer in i detaljer än vanliga yogaklasser och är populära både för egenintressen samt för yogalärare. Det är även under fredagen som utställarna flyttar in på Hälsomässan och det är frivilligt för dem att hålla öppet.
Under lördag och söndag är det fullt schema med klasser som startar 5-6 tider per dag i 4-5 olika studios. Vid bokning av dagsbiljett kan man välja 5 av de 6 klasserna per dag. Hela Hälsomässan är öppen med gratis entré.
Biljetterna släpps oktober 2015
www.yogagames.org

 

19-21 februari

Gravidyogalärarutbildning: för dig som är yogalärare

Stockholm 19-21/2, start fredag kl 14, slut söndag kl 16
Frågor och bokning: info@ellenengvall.se

 

20 februari - 2 mars

YOGA TREAT RETREAT

Melanie Cooper/ Stu Girling/ Josefin Wikström/ Jennie Wadsten
Ashtanga Vinyasa/ Yin Yoga/ Yoga Anatomy- biomechanics/ Bollywood dance/ Vinyasa Flow/ Personal Programs/ Yoga Philosophy/ Special workshops/ Yoga Nidra/ Pranayama/ Massage
Bamboo Yoga Retreat- Patnem Goa India 20 February -2 March2016
Do you want to practice yoga, learn more about your body and your yoga practice, meditate, dance, have fun and meet new people, eat amazing food... all right next to the beach in beautiful Goa? Then this is the retreat for you.
Jennie, Josefin, Melanie and Stu have worked together for years and all share a passion for teaching yoga and making it authentic and real and relevant to you and your body.
Together we will teach you about basic anatomy and how it is relevant to your body, we will devise a special asana sequence just for you.You will learn about alignment and how to work towards openness and stability in your body and mind. We include dynamic forms of yoga and restful restorative yin yoga and meditation. Massage treatments are available for an extra cost with Stu.
Price: 940 Euro - 840 Euro -Early bird sign up before 1/9 2015
Deposit: 250 Euro to book your space (non refundable)
Food accommodation and all courses are included in the price.
For further information and signing up contact Jennie Wadsten jennie@yogalila.se

 

21 februari

Yoga i regnskogen med svenska Didi

En unik yogaupplevelse i Borneos regnskog. Du bor på ett retreatcenter omsluten av djungelns alla läten. Genom en blandning av yoga, meditation, utflykter och god renande mat har du möjlighet att få en helrenovering av både kropp, sinne och själ.
Läs mer och boka nu!

 

27 februari - 3 mars

FÖLJ MED HAPPY SPINE TILL BALI

Earlybird 6/12 (kod BALI16)
Investera i ditt varande, utveckla din yoga och lär dig nya tekniker.
LÄS MER OM VÅRA RESOR PÅ
www.happyspine.se

 

Mars

13-20 mars

Yoga & dance retreat with Jennie Nilaya Wadsten, Isabella dos Santos, Josefin Wikström and Stu Girling in Goa, India

Restore and re-energize with yinyoga, restorative yoga, vinyasa flow, nia, bollywooddans, jivamukti, anatomy lectures and massage treatments.
At Bamboo Yoga Retreat, Goa, India
More info: www.yogaleela.se

 

15-30 mars

Yoga. ayurveda & meditation i Goa

Välkommen till ett paradisiskt äventyr i yogans hemland! Du bor i en enkel palmhydda nära stranden, med himmel, hav och naturen som grannar. Senare i ett lite bekvämare eko-hus omgiven av grönska, även här nära stranden. Med yoga, ayurvedabehandlingar, meditation, utflykter och renande vegetarisk mat får du möjlighet att rensa ut i både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du möjlighet att stifta bekantskap med den färgrika indiska kulturen på ett mjukt sätt, i tryggt sällskap i Goa, som brukar kallas "India Light".
Läraren Åsa är yrkesutbildad hälsovägledare och internationellt certifierad yogalärare, örtterapeut samt ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 13 åren.
Läs mer här.
EARLYBIRDRABATT 1000 kr vid anmälan före 15 sep!

 

17 mars - 1 april

Spirit of India

NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India…or as the locals call it “Devbhoomi” – Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants. (Detailed schedule below)
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satya & Tina
www.satya.dk
www.gaiatree.se

 

19 mars - 3 april

Yoga Retreat & Pilgrimage, Indien

NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India...or as the locals call it "Devbhoomi" - Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants.
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satyadev & Tina
www.satya.dk
www.gaiatree.se
Retreat fee: € 1590 (air fare, visa, transfer from airport and insurance not included)
Early Bird Price: € 1490 (before 01.11.2015)
Last date for registration Feb 1st 2016
Registration fee € 500
BG 542-1581
For questions and registration: tina@gaiatree.se
0046 -73-7788677

 

20 mars

En stilla halvdag med yinyoga och meditation

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min yinyoga
30 min mindfulness/guidad meditation
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - yinyoga
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - mindfulness/guidad meditation
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Pernilla Cristvall
Datum och tid:
Söndagen 20 mars, sista anmälningsdag 6 mars.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

20 mars

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 20/3 (även 15/5) kl 9-16. Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

20-29 mars

Följ med yogastudion preBALANS på din livs resa - vårt lyxretreat på Bali!

Under 10 dagar njuter vi av världens främsta plats för yogaretreats, mitt på risfälten ca 10 minuter utanför Ubud. Du får chansen att delta på ca fyra yogaklasser om dagen, uppleva en balinesisk massage och äta vegetariskt och ekologiskt hela resan! Vi bor i lyxigt inredda tvåbäddsrum med balinesiska snidade trämöbler. Utöver all yoga kommer vi även fokusera på meditation, musik och filosofi. Det blir helt enkelt en resa i både yogans- och hälsans tecken, där vi får tid att hitta oss själva samt varandra. Välkommen att läsa mer och boka din plats på www.prebalans.se.

 

25 mars

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 20/3 + 15/5 kl 9-16
Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

April

8-10 april och 13-15 maj

BirthYoga – Instruktörsutbildning i Malmö

En komplett yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor genom förlossningsförberedande prenatal yoga och nyblivna mammor genom rehabiliterande postnatal yoga. För mer information: www.babyhealth.se / tel 0705-779858 / lisa@babyhealth.se

16-17 april

Utbildning: Dinah Rodrigues hormonyoga (öppen för alla)

16-17/4 kl 10-14 kurs för egen träning hemma.
Välkommen att boka eller fråga på info@ellenengvall.se

 

20-24 april

Yogaresa till Málaga, Spanien

Har du svårt att komma igång eller vill du fördjupa din yoga? Varmt välkommen att följa med på vår yogaweekend på temat "Yoga och medveten livsstil” med yoga, medveten närvaro, sol och god mat tillsammans med Training Invest och Pernilla Cristvall. Under resans gång varvar vi ashtanga och yinyoga. På fri tid gäller sol, bad, egna aktiviteter och utflykter. Finns även möjlighet att boka privata sessioner inom yoga, yogamassage eller coaching (ingår ej i priset).
Mer information och bokning: http://traininginvest.se/yogaresa-spanien
Kontakt: info@traininginvest.se
Tfn: 070-220 77 57

 

22-24 april

Yoga Games i Göteborg

Den 22-24 april 2016 är det dags för sjätte året av Yoga Games - the Nordic Yoga Conference, på Svenska Mässan i Göteborg. Ett event som växer sig starkare och större för varje år. Vi försöker hela tiden förnya och bredda utbudet med olika presentatörer och inspiratörer i schemat samtidigt som vi jobbar med att öka totalupplevelsen med bland annat större hälsomässa, live musik och positiv atmosfär. Vi fortsätter även detta år med den populära drop-in salen som är gratis.
Biljetterna släpps med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha. Utställarplatserna kan bokas från och med slutet av maj 2015 och biljetterna till deltagarna släpps december 2015.  
Vi ser fram emot ett event med bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt att få fler att upptäcka yogans härliga värld.
Under fredagen arrangeras workshops med internationella och välkända yogalärare, dessa går lite mer in i detaljer än vanliga yogaklasser och är populära både för egenintressen samt för yogalärare. Det är även under fredagen som utställarna flyttar in på Hälsomässan och det är frivilligt för dem att hålla öppet.
Under lördag och söndag är det fullt schema med klasser som startar 5-6 tider per dag i 4-5 olika studios. Vid bokning av dagsbiljett kan man välja 5 av de 6 klasserna per dag. Hela hälsomässan är öppen med gratis entré för allmänheten.
Biljetterna släpps december 2015
www.yogagames.org

 

30 april – 7 maj 2016

Mjuk Hathayoga och vandring på den fantastiska halvön Peloponnesos (Grekland) Med Lisan och Lisa

En vecka av total avkoppling och regeneration genom yoga, vandringar/ promenader, simning, vila med bra vegetarisk mat och möjlighet att boka massage.
Under veckan kombinerar vi yoga med två guidade vandringar (med möjlighet att boka fler). Vi kommer att besöka två bergsbyar där vi kommer att avnjuta äkta traditionell grekisk mat i en miljö där tiden stått ”stilla” och all den genuina charmen finns kvar.
Vandringarna är från tre timmar och leder oss uppåt bergen på gamla stenbelagda stigar (Kaldermi). Vi kommer att ta oss tid att njuta av naturen och utsikten, kika på gamla kyrkor samt fika.
Du kan välja att ha massor av egen tid under veckan. Passa på att vila, läsa, kanske skämma bort dig själv med en massage, eller utforska byarna runtom, ta en drink i någon av de lokala tavernorna eller kanske bara vandra längs havet.
Välkomna önskar Lisan & Lisa!
Lisan: Anmälan, betalning & frågor om yoga lisanbremmers@gmail.com, www.hooyoga.com
Lisa: Info och frågor lisa@lisasmassage.com, www.lisasmassage.com

 

Maj

5-8 maj

Yogaretreat på Flatön utanför Orust

Vi kommer att hålla denna helgretreat i den Bohuslänska naturen på Flatön utanför Orust ca 45 minuter norr om Göteborg. Detta är en plats att slappna av på. En plats där du kan lyssna på naturen och på dig själv.
Ekocentret Greenstones erbjuder boende i mysiga och moderna jurtor. En jurta är en rund, isolerad bostad som ursprungligen kommer från Centralasien där de används av nomader. Dessa jurtor är fullt möblerade med kamin och kök. Takfönster mot stjärnhimlen skänker extra magi.
Det finns fantastiska vandringsleder i direkt anslutning till centret. Omgivningarna har ett rikt naturliv och ingjuter ro.
PRAKTISK INFORMATION
Denna retreat passar dig som som redan praktiserar yoga.
Retreaten börjar torsdag kl. 14.00 och slutar söndag ca 14.00. Kurskostnaden är 4700 kronor. Priset inkluderar ekologisk, vegetarisk kost samt logi, tre yogalektioner om dagen och en kvällsmeditation. Tillgång till 35-gradig pool och vedeldad bastu ingår också i priset.
Under denna retreat får du också möjlighet att utforska delar av yogatraditionen som du inte möter på en kvällskurs. Du kommer att vara med om en eldceremoni, sjunga mantra och hålla tystnad delar av retreaten. Retreaten inkluderar även karmayoga där vi hjälps åt med matlagning och diverse sysslor. Karmayoga är den aktiva handlingens yoga där du utför enkla arbetsuppgifter under medveten närvaro.
Läs mer på hemsidan www.yoga-retreat.se eller kontakta samatvam@yoga-retreat.se för mer information

 

15 maj

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 15/5 (även 20/3) kl 9-16. Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

15 maj

En stilla halvdag med kundalini- och mindfulnessyoga

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min kundalini
30 min mindfulnessyoga
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - kundaliniyoga
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - mindfulnessyoga
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Malin Rydesjö, Yogacentralen
Datum och tid:
Söndagen 15 maj, sista anmälningsdag 30 april.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

21-28 maj

Yoga, mat & vin på Sicilien

Följ med oss till Sicilien och upplev vandring och yoga med diplomerade och erfarna instruktörer  i fantastiska miljöer. Eftersom vi är i Italien, njuter vi inte bara av yogan utan unnar oss också ljuvlig mat och gott vin, vid havet och uppe i bergen. Vi bor på b&b nere vid strandpromenaden i pittoreska medeltidsstaden Cefalú.
Vill du följa med? Ring Louise på ManfrinatoResor, 040-23 48 40. Mer info: www.manfrinatoresor.se

 

27-29 maj och 26-28 augusti

BirthYoga – Instruktörsutbildning i Stockholm

En komplett yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor genom förlossningsförberedande prenatal yoga och nyblivna mammor genom rehabiliterande postnatal yoga. För mer information: www.babyhealth.se / tel 0705-779858 / lisa@babyhealth.se

 

Juni

11-18 juni

Yoga, mat & vin på Sicilien

Följ med oss till Sicilien och upplev vandring och yoga med diplomerade och erfarna instruktörer  i fantastiska miljöer. Eftersom vi är i Italien, njuter vi inte bara av yogan utan unnar oss också ljuvlig mat och gott vin, vid havet och uppe i bergen. Vi bor på b&b nere vid strandpromenaden i pittoreska medeltidsstaden Cefalú.
Vill du följa med? Ring Louise på ManfrinatoResor, 040-23 48 40. Mer info: www.manfrinatoresor.se

 

Juli

 

3 juli

En stilla halvdag med breathwalk och meditation

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min breathwalk
30 min meditation
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - breathwalk
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - meditation
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Camilla Lund Elander, Yogadimensions
Datum och tid:
Söndagen 3 juli, sista anmälningsdag 17 juni.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

Augusti

 

19-24 augusti

John Scott - Ashtanga Vinyasa Yoga, Swedish forest retreat

Five days in nature with a small group setting where one of the worlds most inspirational teachers John Scott is sharing his joy and knowledge, deepening the understanding of the Ashtanga Vinyasa yoga practice.
” Practice with a Peter Pan quality, think happy thoughts and fly”- John Scott
For information and bookings: allindiapermit@yahoo.com Josefin Wikström
www.kaivalyayoga.info www.johnscottyoga.com www.urnatur.se www.askersundyoga.com

 

27 augusti - 3 september

Yoga älskar Italien! Följ med på en oförglömlig yogaresa

Bara en timme från Rom ligger ett helt makalöst, genuint och vackert yogaretreat-ställe. Inbäddad bland kullarna i Norra Lazo inte långt från Toscana och Umbrien ligger Insabina som består av två kärleksfullt renoverade 1700- tals byggnader med utsikt över olivlundar och fruktträd. Här finns tre terrasser där man kan vila och uppleva vackra solnedgångar. En fantastisk trädäck övertäckt med segelduk kommer att vara vårt yogarum. Och vi kommer att yoga till porlet ifrån en naturlig källa och en liten damm med utsikt över dalen. Om det mot förmodan blir dåligt väder finns en vacker yogasal i ett av husen.
Det finns även mycket vackert att se i omgivningarna. Möjligheter för att boka vandringar, guidade turer och till exempel bada i svavelkällor. Behöver man lite extra omsorg finns kroppsterapeuter på plats att boka.
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensen.com

 

September

12-21 september

Yogaretreat på Bali

Lottie Stjernqvist och Christina Grossi bjuder in till ett underbart retreat på Bali i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem till din innersta kärna. Vi kan varmt rekommendera att komma till oss för en 10-dagars resa in i hjärtat och ditt Hem. 
Längtar du efter mer kraft, passion, lust och energi? 
Vill du leva din sanning och vara i din fulla potential?
Vill du vara i tystnad och stillhet? 
Äta god vegetarisk och Raw food mat?
Då är detta ett retreat för dig!
Under dessa 10 magiska och tropiska dagarna kommer du att få uppleva en pånyttfödelse genom A Course In Miracles (ACIM), som vi båda praktiserar, MediYoga- och YinYoga, den passiva, närvarande kvinnliga urkraften och guidade och läkande hjärtmeditationer, samtal, healing, chanting, mantran, meditation och mindfulness. Vi kommer att ha stunder av tystnad för att verkligen känna in vårt inre. Allt för att hitta tillbaka in i dig själv, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla. 
Desa Seni är ett retreatcenter på Bali som är uppbyggt av återvunnet och hållbara material från lokala ställen runt om. Allt vi äter är till 80% odlat på plats så helt ekologiskt och biodynamiskt. Du får även vara med om en balinesisk öppningsceremoni när du anländer. Här kan du läsa mer om stället: www.desaseni.com
Retreatet pågår från den 12/9-21/9-2016. Ditt pris exklusive flygkostnad är 16900 kronor. Boendet består av trippel- och dubbelrum, enkelrumstillägg. Din hälsoinvestering för kost/logi och retreat är på 16900 kronor. För företag 18900 kronor. Vid avbokning på grund av sjukdom och styrkt med läkarintyg återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Flyg ordnar du på egen hand. Vi hjälper till med olika flygalternativ. Vi har talat med en resebyrå som kan sammankoppla oss så vi landar någorlunda samtidigt och vi får också 5% rabatt på biljetten. 
Anmälan är bindande och du betalar in en anmälningsavgift på 5000 kr till BG 352-5433 eller Swish 0705194767 vid anmälan. Då är din plats bokad och klar. Avbokning 2 månader före avresa debiteras hela beloppet på 16900 kr. Resterande belopp ska vara inbetalat senast den 12/7-2016.
Lottie är lärare och terapeut i Mediyoga, konstnär och utbildar lärare i Vedic Art. Hennes unika talang är att hon inspirerar och ser varje själs möjlighet. Som andligt medveten håller hon kurser, retreat och utbildningar sedan 23 år. www.justyoga.se
Christina är fil. mag i psykologi, healer, yogalärare och själscoach sedan 16 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv. Läs mer om mig på www.christinagrossi.se
 

Oktober

11 oktober

Detox, yoga och meditation med Didi på magiska Bali

En fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga och meditation. Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider och egen tid för avkoppling och återhämtning.
Läs mer och boka nu!

November

14-27 november

Själens resa på gudarnas ö- kundaliniyoga resa till Bali med Emma Öberg

Följ med på en två veckors yogaretreat 14-27 november 2016 där vi metodiskt och fokuserat arbetar med att resa inåt. Det här är en kraftfull terapeutisk resa där vi jobbar med yogans verktyg att transformera det förflutna och se klart in i framtiden.
Resan är uppdelad i tre avsnitt.
1. Vi börjar med fem i Ubud med detoxtema. Vi gör kraftfulla kundaliniyogapass och meditationer två gånger om dagen. Under tre av dagarna lyxjuicefastar vi på färskpressade superjuicer och går på massage. Vi åker till ett traditionellt Balinesiskt vattentempel för rening.
2. Vi fortsätter med fem dagar på Ratu Bagus Ashram vid vulkanen Agungs fot. Ratu Bagus är en Balinesisk hindupräst och healer som skapat Bioenergetic Meditation. Bioenergetic Meditation är enkelt men effektfullt, man står och skakar ryggraden samtidigt som man sjunger Gayatri mantrat. På ashramet skakar vi tre gånger om dagen två timmar åt gången.
3. Vi avslutar resan tillsammans på ett av mina favoritställen på joden, Dream Beach. Här jobbar vi med integrering och påfyllning av prana. Och om du vill simmar vi med Manta Rays, ett av havets stora magiska varelser.
Det här är den vackraste och kraftfullaste kursen jag håller. Vackert, viktigt och befriande. Det är nu tredje gången jag åker med mina elever enligt det här upplägget och det har varit magiskt att få vara med i elevernas transformation. Följ med!
Kontakta mig på emma@mangalam.se eller 076-145 69 13
Läs mer här.

 

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Skriv kort och koncist enligt följande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter.

Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.