Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

Fri publicering i kalendariet här på sajten! Se instruktioner längst ned på sidan!

Se till att få största möjliga genomslag genom att även synas i tidningen, vilket kostar 800 kr/införande. För införande i tidningen, kontakta Mikael Nyberg.

Januari

16 januari

NYSTART 2017. MED YOGA, GRÖN MAT, BAKTERIER & HÄLSOSAMMA DRYCKER

16 januari kl 9-16
Ge kroppen en nystart efter jul & nyårshelgerna med en heldag för dig själv med energigivande och återhämtande yoga. Grön skön mat & dryck full med klorofyll, vitaminer, enzymer och goda bakterier som gynnar vår inre tarmflora och immunförsvar, allt fritt från mjölkprodukter och gluten.
 Innan jul upplever många en stressig tid och under ledigheterna så njuter vi av mycket mat, dryck och godsaker som ofta har stort innehåll av socker. Denna kombinationen gynnar tyvärr inte vår inre miljö och kanske har inte ledigheten heller räckt till för att få dig att stressa ned helt.
Under den här dagen vill vi ge dig en nystart, hjälpa dig att slappna av och ge inspiration till vegetarisk hälsosam mat och dryck som du kan föra in i din vardag för att få mer energi och glow under 2017.
Som start på denna dag går vi igenom en dynamisk yogaklass, med flow och centrering. Vi uppmärksammar vår andning och tränar på medveten närvaro. Vi hjälper också vår matsmältning på traven genom att frigöra spänningar och skapa energi.
Efter vår matworkshop och lunch får vi en skön vila i form av en lugn Restorative-klass och Yoga Nidra som hjälper dig att komma ned i varv och återhämta kroppen på djupet. Vi avslutar dagen med en andningsövning och mindfulness för att du ska få med dig ett skönt lugn.
Med dig hem får du en burk med din egna surkål, e-recepthäfte med det vi har ätit och druckit under dagen, en avslappnad och boostad kropp fylld med vitaminer, ny energi och goda bakterier.
För att se schema och mer information om dagen besök: http://yogatreat.se/aktuellt.html
Pris:1 095 kr.
Adress: Yogimels yogastudio på Lidingö. Jägarstigen 64
Anmälan: Maila anna@yogatreat.se
OBS: Endast 10 platser. Anmälan gäller först när du betalat in avgiften till BG: 575-9840, märk betalningen med ditt namn. Anmälan är bindande men inte personlig

 

16-25 januari

Yogaresa till magiska Bali

Välkommen på en 10-dagars resa till tropiska Bali! Vi möts i dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, njuter på spa, upplever Balis rika kultur, vandrar till vattenfall. Du är omhändertagen frånta du landar med flyget tills du åker hem. Allt utom flyg ingår i priset. Slappna av - vi tar hand om dig!
Mer info:
saprema.se/yogaresor
yogaresorbali@gmail.com

 

20 januari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning -  start Linköping

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-01-20
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Linköping
Adress: Storgatan 70 582 47 Linköping
Lärare: Marie Lundberg
Kursbeskrivning: Klicka här
Varmt välkomna till vårens kurs till Mediyogainstruktör. Vi börjar Fredagen 20/1 2017 kl. 09:00. Datum som gäller är: 20/1, 10/2, 3/3, 24/3, 7/4, 28/4 2017
Lokalen ligger mitt i centrala Linköping med närhet till många restauranger. Du som har lång väg hit är välkommen att sova över utan kostnad.
Med vänlig hälsning, Marie
utbildare i Linköping
Läs mer på www.mediyoga.se

 

20-22 januari

Helgretreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

20-28 januari

Yogayama i Costa Rica

Följ med yogayama till Santa Teresa i januari 2017. Där får du möjlighet att uppleva ett helt unikt boende mitt på den strand som har blivit vald till en av världens vackraste stränder.
Vi vaknar, somnar och yogar till ljudet av havets vågor på den 2 hektar stora ranchen Papa Pochote som ligger i den pittoreska byn Santa Teresa på Costa Ricas stillahavskust. Yogaklasserna kommer att ledas av yogayamas välutbildade och populära lärare med lång erfarenhet av att undervisa yoga. Retreatets klasser är uppbyggda för att ge dig möjlighet att kunna fördjupa din yogapraktik.
Välkommen med på en oförglömlig resa i yogans tecken!

20 – 28 januari: Yoga for Guys i Costa Rica med Ashkan Safaee 

Kontakt: retreat@yogayama.sewww.yogayama.se

 

21 januari

”ReStore and ReCharge” - Restorative Yoga

3 sköna timmar för djup återhämtning med Restorative Yoga där vi vilar i sköna positioner och kroppen stöttas upp av block, bolsters, kuddar och filtar. Pris: 700 kr. Kursledare: Anna Åhlgren
Lör 21:e jan kl 14.00-17.00
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

25 jan – 22 april

3-Månaders Sadhana-retreat (Småland)

Välkommen till Håå Retreat Center i Småland! Plats på VÄNTELISTA.
Enastående invigning och djupgående erfarenhet, genom avancerad yoga och meditation. 
"Arbetet med dig själv är baserat på uppmärksamhet, inte på självupptagenhet eller på föreställningar om att du ska vara 'helig' eller 'felfri'”. Swami Janakananda.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-3-month-sadhana-retreat

 

27 januari

Unik yogaresa till Indien

Inled 2017 med en fantastisk yogaretreat där yogalärare och Indienresenär Christel Bjerkendahl guidar dig under två eller tre veckor i Kerala i södra Indien. Nybörjare eller van yogi: alla kan delta! Du kommer att yoga, meditera, äta god och hälsosam mat, få ayurvedisk massage och trevligt resesällskap med andra yogaintresserade. Första veckan bor du vid Malabarkusten där du kan njuta av sol och bad. Andra veckan flyttar vi upp i bergen till ett yogaashram i djungeln, där vi följer den dagliga rutinen vid ashramet. Tredje veckan reser vi med tåg norrut för att besöka te- och kryddodlingar samt Alleppey med stränder och husbåtar. Båda resealternativen avslutas med ett par dagar i huvudstaden Trivandrum.
Beställ detaljerad information från info@cristalclear.se

 

29 januari - 7 februari

Costa Rica med Malin Berghagen, Camilla Neuendorf & Linda Ergérus

Vi kommer att vara i Santa Teresa på Costa Ricas Stillhavskust. Unikt med denna kurs är att vi för första gången på Costa Rica kan erbjuda en kurs med de tre yogaformerna hathayoga, medicinsk yoga och kundaliniyoga.
Mer info: toftaretreat.se

 

31 januari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning -  start Malmö

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 6 dagar
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-01-31
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Malmö
Adress: Yoga Kendra, Frissgatan 6C, Malmö
Lärare: Pär Krutzén
Kursbeskrivning: Klicka här
Utbildningsdatum: 31/1, 14/2, 28/2, 28/3, 18/4 och 16/5 (VT 2017)
Tider: Tisdagar 09:00-16:00 (lunch ca.12:00-13:00)
För mer info och frågor v.v kontakta ansvarig lärare Pär Krutzén
på tel: 0768-954258 eller e-post: Klicka här för att skicka e-post
25 platser totalt. Välkommen!
Läs mer på www.mediyoga.se

 

31 januari

Innerlig Dynamisk Yoga: Prova-på. Stockholm

Innerlig Dynamisk Yoga är en mjuk, långsam, sensitiv och ganska speciell yogaform. Vi undersöker hur subtila aktiveringar i fötter, händer, armar och ben kan stödja kroppen att bl a förlänga ryggraden.
Kroppen lär sig genom upprepning. Vi flödar genom enkla rörelser som upprepas om och om igen - på alla fyra, på magen, stående, liggande och sittande för att känna och integrera hela kroppen. Du behöver kunna ha vikt på knän och handleder i denna yogaform.
De subtila aktiveringarna skapar utrymme. Utrymme i alla lederna, utrymme i bröstkorgen, utrym...me för andningen att sköta sig själv och så småningom också utrymme i sinnet vilket ger möjlighet till stillhet – oavsett om vi är i rörelse eller ej.
En del fria spontana rörelser kommer också att förekomma, fria rörelser som luckrar upp stel bindväv. Mycket behagligt och avslappnande.
Prova-på pris: 100 kr.
Tid: 18.45 - 20.45
Kursstart 7/2. 12 ggr. 2700 kr.
Plats: BodySense Kliniken, T-bana Thorildsplan. OBS ingång på baksidan av huset från Gyllenborgsgatan.
Vägbeskrivning: från T-baneutgången Thorildsplan, gå längs Drottningholmsvägen mot Fridhemsplan ca 100 m, till Drottningholmsvägen 70. Gå vänster runt hörnet, du ser en liten park med en fontän - Holmiaparken. Gå genom parken och upp för en liten trappa som du ser utanför en låg utbyggnad av huset.
Kursledare: Tania Grosjean, utbildad av Godfrey Devereux grundaren av Dynamic Yoga metoden.
Info: www.innerligdynamiskyoga.se eller 070-686-74-64

 

Januari (olika datum)

Instruktörsutbildning i Medicinsk Yoga i Båstad, Stockholm eller i Linköping

En utbildning som är öppen för alla som är intresserade!
Vi som leder utbildningen är läkare och fysioterapeuter/sjukgymnaster
Mer info hittar du på www.yogakraft.se
Varmt välkommen med din anmälan!

 

Februari

1-5 februari

Förlossningsförberedande prenatal yoga & rehabiliterande postnatal yoga med Lisa Persson och Sasha Veldman Wolf

Välkommen till en omfattande yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt.
BirthYog är en komplett utbildningsmodul och innefattar noggrant utvalda och specialanpassade övningar, tekniker och verktyg och som på ett effektivt och kraftfullt sätt bidrar till både mor och barns välbefinnande. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor och nyblivna mammor. Efter kursen kommer du att känna dig trygg i att använda BirthYoga som redskap och komplement i ditt nuvarande arbete som t. ex. yogalärare, barnmorska, personlig tränare, kroppsterapeut, doula etc. Vårt mål med utbildningen är en positiv upplevelse av graviditet, förlossning och första tid efteråt för dig och dina klienter.
Utbildningen innefattar 38 undervisningstimmar.
Prenatal yoga
Förlossningsförberedande yoga.
Hur kan yoga bidra som fysisk, mental och emotionell förberedelse inför förlossning?
Genomgående kurstema: trygghet , andning, avslappning och mental träning.
Yes & no no’s i yoga för gravida; genomgång av lämpliga yogaställningar och vad man bör undvika Andningsteknik. Vad, hur och varför? Hur skapar man ett program och/eller en klass för gravida yogadeltagare? Förlossningens olika faser; hur kan yoga bidra? Det viktiga stödet; partnerns roll.
Praktiska övningar.
Postnatal yoga
Yoga efter graviditet och förlossning.
Hur kan yoga rehabilitera och läka kroppen efter graviditet och förlossning?
Teori: kroppen efter graviditet och förlossning.
Fysiska förändringar.
Bäckenbotten och den viktiga knipträningen; hur, vad och varför.
Magen: diastasis recti (delad magmuskulatur).
Yes & no no’s. Vilka yogaövningar lämpar sig och vad bör man undvika?
Yoga efter kejsarsnitt.
Humörsvängningar och post partum depression – yoga som verktyg.
Praktisk tillämpning – hur skapar man en klass/ett program för nyblivna mammor?
Välgörande yogaövningar och massage för bebis.
För vem? För alla som önskar specialkompetens i att undervisa i förlossningsförberedande prenatal yoga och rehabiliterande postnatal yoga. Särskilt lämplig kurs om du redan idag arbetar som yogalärare, barnmorska, BVC-sköterska, kroppsterapeut, doula, personlig tränare etc.
När & Var? 1-5 feb 2017
onsdag 18.00-20.00
torsdag kl 9.00-17.00
fredag 9.00-17.00
Lör/Sön kl 9.00-16.30
Pris: 8900 kr (inkl moms).
Delbetalning möjlig. I priset ingår fika, kursmaterial och diplom samt fri tillgång till BabyHealths schemalagda kurser och klasser i gravidyoga och mamma-babyyoga i Malmö och Höllviken. För frågor och funderingar kontakta sasha@yogakendra.se

 

3 februari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning -  start Falun

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-02-03
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Falun
Adress: Yogahuset, Garvaregatan 7, Falun
Lärare: Ulrika Hellsén
Kursbeskrivning: Klicka här
Datum: Fredagar 3/2, 17/2, 17/3, 31/3, 28/4, 12/5
Tider: 09:00-16:00 med lunchpaus ca 12.00-13.15
Välkommen att höra av dig vid frågor till kursansvarig lärare: Ulrika Hellsén på 073-720 74 91 eller: Klicka här för att skicka e-post
Varmt Välkommen!
Läs mer på www.mediyoga.se

 

3-5 februari

Återhämtande yogaretreat i Västerbotten – Granö Beckasin

Varmt välkommen till vår underbara yogaoas i Norrland, en naturnära plats med omgivningar som bjuder in till närvaro och lugn. Helgen är anpassad för dig som vill komma ned i varv genom återhämtande yoga. Yogaklasserna varierar mellan Mjuk fysisk yoga och en mer vilsam yoga, där växlingen skapar förutsättningar för att du ska kunna njuta av att få arbeta igenom kroppen och samtidigt kunna landa och ge kroppen utrymme för återhämtning.
Mer info: yogastudionumea.se/helgkurser

 

3-5 februari

Yoga- och rawfoodretreat på Österlen

En djupt närande retreathelg - Rawfood, yoga och underbart boende!
Varmt välkommen till en vacker oas på Österlen, Jägmästarbostället.
När de där vintermånaderna känns som längst, tar vi dig med på en närande, njutningsfull och vacker helg, till en riktig oas på Österlen - Jägmästarbostället! (se www.jagmastarbostallet.se)
Du hittar Fb-eventet här: www.facebook.com/events/1791414031110681/
Helgen bjuder på sköna yogapass, meditationer, egentid, njutningsfulla promenader i den vackra naturen omkring, demonstrationer och teoretiska genomgångar kring Rawfood, samt inte minst rawfood i praktiken — hela helgen njuter vi av vackra och fantastiskt goda rawfoodrätter av många olika slag. Njutning och återhämtning!
Kom ensam eller tillsammans med någon! Du behöver inte ha någon erfarenhet av yoga eller rawfood, bara en längtan efter en skön, lärorik och återhämtande helg!
TID: fredag 3/2 (samling från 15.30, start 16.30), till söndag 5/2 kl 15.30
PLATS: Jägmästarbostället nära Christinehofs slott
BOENDE: i vackra 2– eller flerbäddsrum, ta med egna lakan och handdukar eller hyr på plats för 150:-. Önskar du dela rum med en vän, maila oss.
PRIS: early birdpris 3000:- /person vid anmälan och hel betalning t o m 31/12, annars 3400:-/person (600:- i bokningsavgift, resterande betalas två veckor före retreat, hör av dig om du vill delbetala). Retreathelgen utan boende: 2400:-/2800:-. Anmälan är bindande, max 15 deltagare.
ANMÄLAN: www.yogacenter.nu
För frågor kontakta: Jessica Christensson, jessica@yogacenter.nu eller på 073-05 326 05

 

4 februari

Heldag Yoga i Vaxholm

En mysig dag med näringsrik mat, raw food fika & yoga i vacker miljö med utsikt över havet. Vi gör en San Kalpa & sätter intentioner för det nya året. Med rätt intentioner skapar du bästa förutsättningar att få ett riktigt bra år! 
Lördag 4/2 kl. 9-16 investering 1600:- inkl mat, fika och yoga
Bokning och info: info@happymeyoga.se läs mera på www.happymeyoga.se

 

4 februari

Informationsmöte om Ashtanga Yogalärarutbildning 200 h, Stockholm, sommaren 2017

Lördagen den 4/2-17   14:00-15:00   Dansskolan Yogansa, Kungsholmen, Stockholm
This Yoga Teacher Training is open for English speaking students.
Mötet är gratis. Innan mötet håller Anders Asker, en av utbildningens huvudlärare, en Ashtanga Extra Spice yogaklass där du som går på informationsmötet deltar gratis. Klassen börjar kl. 12.30-13.45.
På informationsmötet presenterar vi vårt unika utbildningskoncept och svarar på dina frågor.
Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness.
Utbildningen innefattar allt från asanapraktik till anatomi, pranayama (andning), ayurveda och livsfilosofi. Utöver den fysiska aspekten har även avslappning och meditation en given plats, för att du som elev ska få tid till att utveckla din inre närvaro, höra hjärtats röst och följa din sanna väg.
Delar av utbildningen är öppen för dem som vill fördjupa sina kunskaper i daglig praktik eller i filosofiska frågor. Det är alltså möjligt att delta i enstaka klasser och workshops utan att behöva bli yogalärare. Läs mer på: http://yogansa.se/schema-modulerna/
Utbildningen i sin helhet är en 200 h yogalärarutbildning med internationell certifiering från It's Yoga International och uppfyller alla de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT200 certifiering.
Utbildningen består av 3 moduler, totalt 24 dagar fördelade mellan den 2 juli till den 6 augusti. Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket underlättar din inlärning.
Söndag   2 juli - söndag 9 juli
Söndag 16 juli - söndag 23 juli
Söndag 30 juli - söndag 6 augusti
Pris: 33.500 SEK
Early Bird-pris t.o.m. 30/4: 29.500 SEK
För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 elever. Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats för optimal inlärning och personlig feedback.
Om du har frågor eller vill komma på mötet kontakta Anders på: yoga@anders-asker.se
Läs mer om utbildningen på: http://yogansa.se/lararutbildning/
Hjärtligt välkommen!
Namasté
Anders, Rebecka och Magdalena
PS! Om du vill delta gratis i passet Ashtanga Extra Spice behöver du också anmäla dig till Anders eftersom platserna är begränsade.
Event på FB info-möte: https://www.facebook.com/events/348712238839025/
Event på FB för utbildningen i sin helhet: https://www.facebook.com/events/205072529949479/

 

4-12 februari

Livets yoga på Bali

Mitt bland Ubuds risfält får vi möjlighet till stillhet och avkoppling.
Det centrala med denna resa är yogan, klasserna blandas av Ayur Yoga (en form utav Hatha Yoga) och Yin Yoga. De olika klasserna hjälper dig att leta dig djupt in i kroppen, lösa upp spänningar och hitta in i välbefinnande både för den fysiska kroppen och energikroppen. Utöver dessa huvudsakliga yogaklasser ges även möjlighet till Acro Yoga, meditation, samtal och andra givande workshops och övningar.
Info och bokning: http://www.helhetsakademin.se/project/livetsyogapabali/
Tel: 042 – 761 61
E-post: kontakt@helhetsakademin.se

 

6 februari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning - start Göteborg

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-02-06
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Göteborg
Adress: MediYoga Institutet Göteborg, Föreningsgatan 33 (Vasastaden)
Lärare: Jenny Krutzén
Kursbeskrivning: Klicka här
Kursdatum (måndagar): 6/2, 20/2, 13/3, 3/4, 24/4 och 22/5
Tider: 09:00-16:00 med lunch ca. 12:00-13:00
För mer info och frågor v.v kontakta ansvarig utbildare Jenny Krutzén på tel: 0709-644837 eller epost: Klicka här för att skicka e-post
25 platser totalt. Välkommen!
Läs mer på www.mediyoga.se

 

6-10 fenruari

Kursstarter i YogaManas lugna och terapeutiska yogaformer på Östermalm

Vi erbjuder MediYoga, YinYoga, Restorative Yoga, Yogs för Stela Män, Hormonyoga och Terapeutisk Hatha för Ryggen.
Anmälan och mer info: info@yogamana.se

 

6-11 februari (och/eller 14-19 februari)

Yogaretreat med Anna Brus till genuina Thailand

Mötet med det enkla men genuina Thailand hittar du här, längs den vackra Rayongkusten, bara några timmar med buss söderut från Bangkok. Detta är semesterparadiset med långa vackra stränder och en skön avkopplande atmosfär. Under sex dagar möts vi i huset av Samasthiti. Detta är en fantastisk investering i dig själv. Vi kombinerar yoga, meditation, massage och hälsosam mat med sol, strand, vila, vänskap, stillhet och glädje. Vi låter jorden, vatten, eld och luft och rymd elementen guida oss till jämvikt av kropp och själ. På enkelt vis sätter vi ihop en blandning av rörelser (asanas), andning (pranayama) och meditation (tyst stillhet).
Detta underbara område som är beläget på Mae Rampung Beach mellan Rayong och Banphe, har vacker utsikt över Stilla Havet och nära till paradisön Koh Samet. Kanske du också väljer att kombinera denna resa med extra dagar i Asiens vackra kontinent.
Anna Brus… är en certifierad yogalärare med stor kärlek till djupet av yoga och livets magiska värld. Anna är även utbildad Holy Fire Reiki healer och det kommer finnas utrymme för behandlingar om så önskas. Med stor glöd och inre styrka, och utifrån dina behov, guidar hon dig fram till ditt hjärta och själ. Du kommer att möta en skön blandning av balanserande Samasthitiyoga, restorative yin, hälsosam terapeutisk Thaimassage, stimulerande och öppnande meditationer, och mycket mera.
Känn dig varmt Välkommen! Oavsett tidigare yogakunskaper kan du medverka.
- Jag tycker om att tänka att du är perfekt precis som du är.
Rabatt om du bokar båda retreat 6x2 dagar, Grupprabatt erbjudas alltid!Retreatkostnad 500 €/person eller 4700 Skr
– Rabatt 100 € (900 Skr) om du bokar dubbel retreat 6-11+14-19 inkl 2 dagar ‘ledigt’
– Anmälningsavgift 200 €/person eller 2000 Skr
– Logi; delat ”FAN”rum med delad toa/dusch 30 €/person/natt (300 Skr), delat ”AIRCON”rum 40 €/person/natt (400 Skr) Ensam-i-rum-tillägg 15 € /person/natt (150 Skr)
– Grupprabatt 10 % om du bokar 4 st eller fler
Mer information www.yogabrus.com

 

9 februari

Yogagalan - en galakväll för alla som tycker om yoga!

Värm upp inför Yoga Games 2017 i Stockholm med Yogagalan torsdag 9 februari, kl 19 - en galamiddag för alla som älskar yoga! 
Mingel med andra yogisar, god mat, underhållning med bland andra Zinat - och överraskningar.
Vi lyfter fram betydelsefulla insatser under året.
Vi utser årets yogalärare 2016.
Mm.
Missa inte denna yogafest - anmäl senast 1 december för bästa pris! Pris från 499 kr (då ingår rabatt 100 kr för dig som är prenumerant på Yoga för dig.
yogagalan.se

 

9 februari

Kursstart: Satsang med andliga läraren och författaren Swami Dhyan Giten: Ayurvedisk vetenskap för livet och själv-healing och yoga-vetenskapen för meditation och samadhi

Ayurveda and yoga - de två klassiska andliga vetenskaperna. Förstå hur yoga, meditation och Ayurveda  skapar en komplett inriktning för optimal hälsa, vitalitet och högre medvetenhet. Målet för Ayurveda är själv-healing och målet för yoga är frigörelse och samadhi.  Att förstå båda dessa andliga system transfomerar hela vårt liv.
Satsang med Giten är en direkt insikt och erfarenhet av varande.
"Satsang weekend med Giten var som att komma hem. Jag gick in i samadhi tre gånger under Satsang weekend med Giten."
- Satyama Padma.
Tio torsdagkvällar i Stockholm. kl. 19- 21. 9, 16, 23 februari. 2, 9, 16, 23, 30 mars. 6, 13 april. 1200:- .
Satsang Weekend med Giten: Ayurveda och Yoga-vetenskap
10-12 mars, 1100:-.
Bokning: swami.dhyan.giten@gmail.com
Mer info: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

 

10 februari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning - start Luleå

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13 850 SEK
Datum: 2017-02-10
Tid: 9:00 - 16:00
Plats: Luleå
Adress: LimonWellness, Småbåtsgatan 1, Södra Hamn, Luleå
Lärare: Riitta Mantovaara
Kursbeskrivning: Klicka här
Datum: 10/2, 10/3, 31/3, 21/4, 12/5, 2/6
Tider: Fredagar 09.00-16.00 med lunchpaus 12.15-13.15
Varmt välkommen att höra av dig vid frågor till ansvarig lärare Riitta Mantovaara
tel +46 70 9415968 eller skicka e-mail Klicka här för att skicka e-post
25 platser totalt
Varmt välkommen
Läs mer på www.mediyoga.se

 

10-12 februari

Yoga Games med Hälsomässa

Den 10-12 februari arrangeras Yoga Games -the Nordic Yoga Conference på Münchenbryggeriet i Stockholm. En stor del av eventet är Hälsomässan där företag ställer ut för att visa produkter för besökare. Det är ingen entréavgift till Hälsomässan och man behöver inte ha bokat biljett till Yoga Games, alla är välkomna. 
Totalt ställer ca 50 st företag ut på Yoga Games Hälsomässa. Som besökare får du ta del av nyheter och kända varumärken inom hälsa och välmående. Du har även chans att köpa produkter i de flesta montrar.
Utställarplatser för hälsomässan 2017 släpps i maj.
Rabatt med koden "yogafordig"!
www.yogagames.org

 

11-12 februari

YOGAFFEKT – MEDIYOGA OCH PSYKOTERAPI I FÖRENING – STEG 1

Helgkurs i YogAffekt Steg 1
Lördag 10.00-16.00 & söndag 10.00 -15.00
Kostnad: 1.490kr. Vi bjuder på frukt, nötter och te
Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Gärdet, Stockholm
Lärare: Anita Davén-Söder och Lotten Lönnerstam.
YogAffekt är en nystartad del av Yogamottagningens verksamhet som leds av Anita Davén-Söder och Lotten Lönnerstam som länge arbetat tillsammans inom Ungdomsmottagning. Anita som barnmorska och idag Mediyogainstruktör och Lotten som kurator och idag leg. psykoterapeut.
YogAffekt kombinerar yogans förmåga att öppna upp för medveten närvaro, fysisk avspänning och kontakt med känslor, med psykoterapins metoder att nyfiket utforska och lära oss om och av våra känslor.
www.yogamottagningen.se

 

13 februari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning - start Gävle

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-02-13
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Gävle
Adress: Söders Källa, Södra Kansligatan 22, Gävle
Lärare: Ulrika Hellsén
Kursbeskrivning: Klicka här
Datum: Måndagar 13/2, 6/3, 20/3, 3/4, 24/4, 8/5.
Tider: 09:00-16:00 med lunchpaus ca 12:00-13:15
Välkommen att höra av dig vid frågor till kursansvarig lärare Ulrika Hellsén på tel: 073- 720 74 91 eller mail: Klicka här för att skicka e-post
Varmt Välkommen!
Läs mer på www.mediyoga.se

 

13 februari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning - start Halmstad

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-02-13
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Halmstad
Adress: Idrottscentrum, Högskolan, Spetsvinkelgatan 23
Lärare: Jenny Krutzén
Kursbeskrivning: Klicka här
Kursdatum (måndagar): 13/2, 27/2, 20/3, 10/4, 8/5 och 29/5
Tider: 09:00-16:00 med lunch ca. 12:00-13:00
För mer info och frågor v.v kontakta ansvarig utbildare Jenny Krutzén på tel: 0709-644837 eller epost: Klicka här för att skicka e-post
20 platser totalt. Välkommen!
Läs mer på www.mediyoga.se

 

18-19 februari

Spa- och MediYoga-Retreat Grand Hotell Saltsjöbaden

En hel helg med avkopplande MediYoga ®,, spa och god mat i vacker miljö med boende på anrika Grand Hotell i Saltsjöbaden. Pris: 3500 kr ink allt. Kursledare: Madeleine Wilhelmsson
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

18-19 februari

MIGRÄNYOGA STOCKHOLM

Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Stockholm.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 1950 kr inkl. CD Migränyoga 1. (10% rabatt för medlem i migränförening).
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursenmblev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

22 februari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning - start Stockholm

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13 850 SEK
Datum: 2017-02-22
Tid: 09:00 - 16:30
Plats: Stockholm
Adress: MediYoga Institutet Värtavägen 35 nb, ingång från gården
Lärare: Anders Engqvist
Kursbeskrivning: Klicka här
Onsdagar: 22/2, 15/3, 29/3, 19/4, 3/5 och 31/5
För mer info och frågor kontakta Anders Engqvist
Mail: Klicka här för att skicka e-post
Tfn: 08-540 882 80
Läs mer på www.mediyoga.se

 

23 februari

Mediyogainstruktör – Mediyogainstitutets populäraste utbildning - start Stockholm

Behörighet:
Medicinsk Kompetens
Utbildningens längd: 1 termin
Pris: 13850 SEK
Datum: 2017-02-23
Tid: 09:00 - 16:30
Plats: Stockholm
Adress: MediYoga Institutet, Värtavägen 35 nb, ingång från gården
Lärare: Anders Engqvist
Kursbeskrivning: Klicka här
Torsdagar: 23/2, 16/3, 30/3, 20/4, 4/5 och 1/6.
För mer info och frågor kontakta Anders Engqvist
Mail: Klicka här för att skicka e-post
Tfn: 08 540 882 80
Läs mer på www.mediyoga.se

 

23-26 februari

Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell

YOGA & SKIDÅKNING
Vintern 2017 ger vi fler chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell som ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår.
TEKNIKTRÄNING FÖR LÄNGDSKIDÅKNING INGÅR
I helgkursen ingår även en timmes teknikträning för längdskidåkning – kanske något för både nybörjaren och den som vill förbättra sin skidåkning inför t ex Tjejvasan eller Vasaloppet.
YOGA MORGON & EM/KVÄLL
Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och em/kväll. Kursen passar både vana och nya yogautövare.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

24 februari

Utbildning: Migränyogainstruktör, Stockholm

Behörighet: Yogalärare- eller instruktörsutbildning.
Utbildningens längd: 2 dagar.
Pris: 2900 SEK
Datum Stockholm: 2017-02-24 och 2017-04-07
Adress: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23.
Lärare: Per Söder.
Kursbeskrivning:
Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk.Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk. Första kursdagen får du ett yogapass att själv arbeta med under 40 dagar tills vi ses andra kursdagen. Efter kursen skall du kunna instruera personer med enklare och svårare huvudvärk i yoga och ayurveda som en metod att hantera sin smärta.
CD1 & CD2 Migränyoga samt den nya reviderade utgåvan av boken Migränyoga och diplom ingår i kursavgiften.För mer info och frågor kontakta Per Söder
Mail: per@yogamottagningen.se
Tfn: 0708-39 82 29
Läs mer på www.yogamottagningen.se

 

25 – 26 februari

Somatics – The Myth of Aging Workshop, Göteborg

Specialpris för prenumeranter på Yoga för dig. Kursen är för dig som vill öka din kroppsmedvetenhet, rörlighet och ditt välbefinnande. Somatics är en neuromuskulär rörelseform som består av sakta, medvetna rörelser som görs liggandes ner. Genom att balansera nervsystemet återskapas frihet från smärta och förbättrad rörelseförmåga. Under helgen lär du dig en sekvens dagliga övningar som du får med dig i text och bild samt en ljudfil. Somatics är lämplig för alla eftersom man alltid utgår från sina egna förutsättningar, inga förkunskaper krävs.
Kursen hålls lördag 13.00-18.30 och söndag 09.00-15.00. Pris: 1750kr. För frågor kontakta kursledare Gayatri på 0707-598096 eller via info@somatics.se. Boka med Nia Movement på 031-144001 eller info@niamovement.se
www.livingsomatics.com
www.niamovement.se 


Mars

 

3-5 mars

ENERGIDAGARNA I BÅSTAD

Hotel Skansen, 3-5 mars, Yoga & Dans, i dagarna tre, med bland annat Cecilia Gustafsson, Johanna Andersson, Tobias Karlsson, Calle Sterner, Oscar Jöback och Mårten Nylén. Välj själv, en, två eller alla tre dagarna. För anmälan och mer info, kontakta: energidagen@balansera-yoga.se eller ring/sms:a 0736-400426. 

 

3-5 mars

Tantra Touch - Master Lover - med Lin Holmquist på Örebro Yoga

En workshop för par som vill fördjupa sin njutning genom tantrisk massage och healing. Lär dig knepen som gör dig till Master Lover.
Mer info: www.theartoflove.nu

 

9-12 mars

Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell

YOGA & SKIDÅKNING
Vintern 2017 ger vi fler chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell som ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår.
TEKNIKTRÄNING FÖR LÄNGDSKIDÅKNING INGÅR
I helgkursen ingår även en timmes teknikträning för längdskidåkning – kanske något för både nybörjaren och den som vill förbättra sin skidåkning inför t ex Tjejvasan eller Vasaloppet.
YOGA MORGON & EM/KVÄLL
Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och em/kväll. Kursen passar både vana och nya yogautövare.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

 

9 – 12 mars

Professionell träning i Somatic Education: Segment 1A, Göteborg

Specialpris för prenumeranter på Yoga för dig. Du lär dig behandlingsformen Clinical Somatic Education och att undervisa rörelseklasser. Den neuromuskulära rörelseformen består av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Somatics frigör hållningsmönster som orsakats av skador, stress och vanemässig hållning. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden. Träningen innehåller även neurofysiologi, funktionell anatomi och somatic filosofi. Den fem-segment långa träningen går över två år och leder till certifiering som Clinical Somatic Educator.
0707-59 80 96
www.livingsomatics.com

 

 

10 mars

Utbildning: Migränyogainstruktör, Malmö

Behörighet: Yogalärare- eller instruktörsutbildning.
Utbildningens längd: 2 dagar.
Pris: 2900 SEK
Datum Malmö: 2017-03-10 och 2017-04-28
Adress: Manfrinato Hälso- och yogacenter, Henrik Smithsgatan 15 c.
Lärare: Per Söder.
Kursbeskrivning:
Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk.Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk. Första kursdagen får du ett yogapass att själv arbeta med under 40 dagar tills vi ses andra kursdagen. Efter kursen skall du kunna instruera personer med enklare och svårare huvudvärk i yoga och ayurveda som en metod att hantera sin smärta.
CD1 & CD2 Migränyoga samt den nya reviderade utgåvan av boken Migränyoga och diplom ingår i kursavgiften.För mer info och frågor kontakta Per Söder
Mail: per@yogamottagningen.se
Tfn: 0708-39 82 29
Läs mer på www.yogamottagningen.se

 

9-12 mars

Satsang Weekend med Giten: Ayurveda och Yoga-vetenskap

1100:-.
Bokning: swami.dhyan.giten@gmail.com
Mer info: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

11 mars

Informationsmöte om Ashtanga Yogalärarutbildning i Stockholm sommaren 2017 på Yogansa

Kl 14:00-15:00   Dansskolan Yogansa, Kungsholmen, Stockholm
This Yoga Teacher Training is open for English speaking students.
Mötet är gratis. Innan mötet håller Anders Asker, en av utbildningens huvudlärare, en Ashtanga Extra Spice yogaklass där du som går på informationsmötet deltar gratis. Klassen börjar kl. 12.30-13.45.
På informationsmötet presenterar vi vårt unika utbildningskoncept och svarar på dina frågor.
Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness.
Utbildningen innefattar allt från asanapraktik till anatomi, pranayama (andning), ayurveda och livsfilosofi. Utöver den fysiska aspekten har även avslappning och meditation en given plats, för att du som elev ska få tid till att utveckla din inre närvaro, höra hjärtats röst och följa din sanna väg.
Delar av utbildningen är öppen för dem som vill fördjupa sina kunskaper i daglig praktik eller i filosofiska frågor. Det är alltså möjligt att delta i enstaka klasser och workshops utan att behöva bli yogalärare. Läs mer på: http://yogansa.se/schema-modulerna/
Utbildningen i sin helhet är en 200 h yogalärarutbildning med internationell certifiering från It's Yoga International och uppfyller alla de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT200 certifiering.
Utbildningen består av 3 moduler, totalt 24 dagar fördelade mellan den 2 juli till den 6 augusti. Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket underlättar din inlärning.
Söndag   2 juli - söndag 9 juli
Söndag 16 juli - söndag 23 juli
Söndag 30 juli - söndag 6 augusti
Pris: 33.500 SEK
Early Bird-pris t.o.m. 30/4: 29.500 SEK
För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 elever. Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats för optimal inlärning och personlig feedback.
Om du har frågor eller vill komma på mötet kontakta Anders på: yoga@anders-asker.se
Läs mer om utbildningen på: http://yogansa.se/lararutbildning/
Hjärtligt välkommen!
Namasté
Anders, Rebecka och Magdalena
PS! Om du vill delta gratis i passet Ashtanga Extra Spice behöver du också anmäla dig till Anders eftersom platserna är begränsade.
Event på FB info-möte: https://www.facebook.com/events/348712238839025/
Event på FB för utbildningen i sin helhet: https://www.facebook.com/events/205072529949479/

 

11-12 mars 

Barnyogalärarutbildning

Varmt välkommen till Happy me kids inspirerande barnyogalärarutbildning med två fullproppade dagar som ger dig kunskap, verktyg och material så du tryggt kan hålla egna mysiga yogapass för barn och familj. Nytt kursdatum 11-12 mars på Lugnett Täby.
För mer info och bokning:
Emma info@happymeyoga.se läs mera på www.happymeyoga.se

 

11-12 mars

MIGRÄNYOGA MALMÖ

Plats: Manfrinato Hälso- och yogacenter, Henrik Smithsgatan 15 c.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 1950 kr inkl. CD Migränyoga 1. (10% rabatt för medlem i migränförening).
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

 

16-19 mars

Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell

YOGA & SKIDÅKNING
Vintern 2017 ger vi fler chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell som ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår.
TEKNIKTRÄNING FÖR LÄNGDSKIDÅKNING INGÅR
I helgkursen ingår även en timmes teknikträning för längdskidåkning – kanske något för både nybörjaren och den som vill förbättra sin skidåkning inför t ex Tjejvasan eller Vasaloppet.
YOGA MORGON & EM/KVÄLL
Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och em/kväll. Kursen passar både vana och nya yogautövare.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

17-19 mars

Återhämtande yogaweekend

* För alla
* 9 timmar balanserande yoga
* Rogivande meditation
 * Inspirerande föreläsning
* Vegetarisk mat, helpension
* Promenader i vacker miljö
* Egentid för reflektion
Vi bor på Dala-Floda värdshus, ett klassiskt pensionat med hundraårig tradition beläget i Dalarnas lustgård. En fantastisk miljö för harmoni och avkoppling, där du bor i vackra rum med fantastisk utsikt.
Hela helgen ligger vår uppmärksamhet på att bara vara, utan prestation och måsten. Med yinyogam återhämtande yoga, meditation och tekniker från Ishta-traditionen lär vi oss att landa här och nu.
Lärare är Sara som är utbildad RYT 500 inom Ishta.
För info och anmälan kontakta Sara.
Liv i balans Dalarna
070-173 56 32
www.livibalansdalarna.se

 

17-19 mars

Workshop med Inga Grevtzov på Göteborgs Yoga Centrum

Inga är med sin smittande entusiasm och sitt dynamiska och grundliga sätt en av Göteborgs Yoga Centrums återkommande och mycket uppskattade gästlärare. Som deltagare får man stor inspiration av Ingas entusiasm och lojalitet för Iyengaryogasystemet.
För vem: Fredagkvällen är för alla med minst ett års erfarenhet av Iyengaryoga. Lördag och söndag är för certifierade Iyengaryogalärare och lärarkandidater.
Tider: Fredag 18 - 20, lördag 09 - 17, söndag 09 - 15.
Avgift: Hela helgen 2000 kr. Endast lördag + söndag 1850 kr. Endast fredag 250 kr.
Mer information: www.yogacentrum.com/workshops.htm

 

18-19 mars

Yoga Anatomy & Practice: made simple

Den här kursen handlar om hur vi kan ta vetenskapens teorier och principer till vår fysiska yogapraktik. Oavsett om det handlar om din egen praktik eller för dig som är yogalärare eller tränare.
Anatomi är vetenskapen om kroppens delar och strukturer. Den här kursen kommer att utgå ifrån de små byggstenarna och strukturerna, men även belysa hur dessa verkar i ett helhetsperspektiv. Framförallt kommer kursen att handla om hur vi kan använda kunskaperna inom anatomi, fysiologi, biomekanik och hälsovetenskap för att skapa en stärkande och smart rörelsepraktik.
Alla är välkomna
Det spelar ingen roll om du har tidigare kunskaper kring anatomi, fysiologi eller rörelselära. Du kan gå kursen både för att förbättra din egen yogapraktik eller för att använda kunskaperna i din proffession som lärare eller tränare. Kursen håller hög kunskapsnivå, men är precis som namnet avslöjar: made simple.
Kursinnehåll
Några av de ämnen vi kommer att gå igenom är:
Rörlighetslära och “alignment”, samt hur de kan hänga ihop
Principer för rörelse med fokus på styrka och rörlighet
Yoga- och rörlighetsträning
Vanliga idéer inom yoga
Att utmana terminologin
Kroppsbild, hälsa och rörelse
Bridging the gap between science and movement training
Det är min vision. Ibland handlar det om att våga nämna hur lite vi vet inom ett ämne eller vad vi är oense om, ofta handlar det om att lyfta vad vi faktiskt vet. Välkommen till ett utforskande forum där vi tittar närmare på vetenskapens syn på rörlighetsträning och hur den överensstämmer, eller inte, med vad vi utövar i yogan.
Lärare: Sara Ström
Lördag 18 - söndag 19 mars 2017.
Tiden är kl 10-16.30 båda dagarna.
Pris: 1295kr
Om Sara Ström
Sara har många års yrkeserfarenhet inom hälsa, coaching, träning och rörelse. Hon är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-200 & RYT-500) och certifierad inom Viryayoga. Utöver det är hon Hälsovetare (kandidat samt pågående master) samt FRC™ Mobility Specialist, lic. Personlig Tränare och lic. Kostrådgivare. Sara ingår i lärarteamet på Nordiska Yogainstitutet samt skriver regelbundet artiklar och texter inom flertalet forum.
Telefon: 040-685 07 30
E-post: yogakendra@yogakendra.se
Hemsida: www.yogakendra.se

 

18-19 mars

MIGRÄNYOGA LINKÖPING

Plats: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70, Linköping.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 1950 kr inkl. CD Migränyoga 1. (10% rabatt för medlem i migränförening).
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

18-25 mars

Lyxyogaretreat på Bali

Är du redo för ditt livs resa?
Följ då med på vår fantastisk resa till världens främsta plats för yogaretreat. I vårt 8-dagar långa program 18-25 mars 2017 ingår dagligen ca fyra yogaklasser, 1 Balinesisk massage, frukost, lunch, middag (vegetarisk). Denna retreat hålls på en lugn och mysig plats mitt på risfälten ca 10 min utanför Ubud.
Vi bor lyxigt i tvåbäddsrum inredda med balinesika snidade trämöbler.
 Det som inkluderas i priset är:
• 7 nätter i dubbelrum
• Frukost, lunch, middag
• Alla yogaklasser, ca fyra klasser/dag
• Transfer till/från flygplatsen
• 1 Balinesisk massage
Varje dag blandar vi med en kraftfullare yoga och en lugnare yoga, så även om du inte yogat förut så kommer du att fixa dessa dagar. Allt är också helt valfritt att delta på. Ta med ditt instrument om du spelar något. Dagarna fylls med yoga, filosofi, massage, meditationer, musik m.m. Ekologisk vegetarisk/vegan och hälsosam yogisk mat.
Ungefär så här ser en dag ut:
06.00-07.00 Meditation, andningsövningar, lugn yoga, chanting
07.00-08.00 Ekologisk frukost
10.00-12.30 Yoga alternerat med workshop/föreläsning
12.30-13.30 Ekologisk vegetarisk lunch
13.30-16.30 Egen tid för att ligga vid poolen,  göra någon utflykt, ta privatlektion, massage, läsa bok, umgås eller bara vara m.m.
16.30-18.30 Yoga (Anusara, Sama, Yin, Acro, Partner m.m.)
19.00-20.00 Ekologisk vegetarisk kvällsmat
20.30-21.00 Meditation, andningsövningar någon lätt asana för att förbereda inför natten.
Yogalärare: Petra Tillgren & Pernilla Thell
Yogaformer: Anusara, Sama, Yin, PranFlow, Acro, Partner m.m
För vem? Denna retreat riktar sig till alla oavsett tidigare yogakunskaper eller inte. Du kommer att utmanas på den nivån där du befinner dig. Två av klasserna/dag är för nybörjare och två för mer vana utövare.
I kurspriset ingår: All yogaundervisning (ca fyra klasser/dag), boende (med del i dubbelrum), helpension (vegetarisk/vegan ekologisk frukost, lunch, middag), en massage (Balinesisk).
Arrangör: preBALANS
Läs mer och boka dig på www.prebalans.se
Där på sidan ser du fler bilder och även en filmsekvens från vår retreat plats.
Varmt välkOMmen till din livs Yoga resa!

 

19 mars

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Söndag 19/3 kl 10:30-15:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

25 mars

Gongbad - Ljudresa för Ny Kraft och Inre Lugn

Läkande djupavslappning till det yogiska instrumentet gong som avger kraftfulla och balanserande vibrationer för självläkning. Pris: 700 kr. Lärare: Gongmästare Mattias Sundman
Lör 25:e mars kl 10.00-13.00
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

31 mars

Kursstart: 200h Yogalärarutbildning i Traditionell Hatha Yoga

En 200h kurs inom traditionell Hatha Yoga enligt internationell standard och godkänd av Yoga Alliance.
Är du intresserad av att undervisa yogaklasser men mer än bara utifrån träning/fysisk aspekt, där även avslappning, andning, inre närvaro, ödmjukhet, meditation har sin tydliga plats.
Vill du inspirera andra till en mer medveten livsstil och kanske ett högre medvetande?
Då tror vi att det här är en utbildning för dig.
* 200h Yogalärarutbildning i Traditionell Hatha Yoga
* Startdatum: 31/3 (4 helger + 8 dagar i Juni)
* www.namaste.se // utbildning@namaste.se

 

31 mars - 2 april

CHECKA UT. CHECKA IN. Checka ut från omgivningen för att checka in i dig själv i rofylld skärgårdsmiljö

Varmt välkomna till en helg fylld med olika yogaklasser, workshops, tid för vila och att njuta av hälsosam mat. Vi vill ge dig möjligheten att bara fokusera på dig själv för några dagar. Här får du möjlighet till en paus i din vardag och chansen att hitta ditt lugn i den vackra skärgårdsmiljön, samtidigt som vi vill fylla dig med ny energi. Vi vill inspirera till en sund livsstil genom att vi under helgen delar med oss av enkla verktyg du kan använda även hemma för att komma ned i varv. Vi kommer att varva fysisk, dynamisk yoga med mjuka meditativa stunder, andningsövningar och Restorative- och Yin-yoga.
Under helgen kommer du också att få möjlighet att medverka på två workshops. En inom yoga där du får fördjupa dina kunskaper inom ett specifikt områdområde en på tema hälsosamma och näringsrika frukost- och mellanmål. Utan socker, gluten och mjölk.
Maten som serveras kommer att vara färgrik, vegetarisk, så långt som möjligt ekologisk och tillagad med omsorg för din kropps välbefinnande och för dina smaklökar.
Det kommer finnas utrymme till att bara vara och njuta av tystnaden och naturen. Ta ett uppfriskande dopp i havet och sedan värma dig i den vedeldade bastun, eller ge dig ut på en tur och paddla kajak runt ön. Vi anpassar yogan så att den passar alla deltagare och alla är välkomna, nybörjare såväl som erfarna yogis.
Du blir upphämtad från Stavsnäs på fredag eftermiddag av båt och blir sedan avsläppt efter en färd på ca 20-30 min i den vackra skärgårdsmiljön långt bort från bilar och annan puls.
http://yogatreat.se/aktuellt.html
Pris och information:
Enkelrum: 5100 kr
Del i dubbelrum: 4600 kr
Kontakt Melinda: 070-656 1975 / melinda@yogimel.se
Kontakt Anna: 072-341 06 44 / anna@yogatreat.se

 

April

1-2 april

YOGAFFEKT – MEDIYOGA OCH PSYKOTERAPI I FÖRENING – STEG 2

Helgkurs i YogAffekt Steg 2
Lördag 10.00-16.00 & söndag 10.00 -15.00
Kostnad: 2390 kr. Vi bjuder på frukt, nötter och te
Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Gärdet, Stockholm
Lärare: Anita Davén-Söder och Lotten Lönnerstam.
YogAffekt är en nystartad del av Yogamottagningens verksamhet som leds av Anita Davén-Söder och Lotten Lönnerstam som länge arbetat tillsammans inom Ungdomsmottagning. Anita som barnmorska och idag Mediyogainstruktör och Lotten som kurator och idag leg. psykoterapeut.
YogAffekt kombinerar yogans förmåga att öppna upp för medveten närvaro, fysisk avspänning och kontakt med känslor, med psykoterapins metoder att nyfiket utforska och lära oss om och av våra känslor.
YogAffekt är en verksam metod för insikt, mental utveckling och beslutsfattande, behandling av stress, sömnsvårigheter, nedstämdhet och ångest, sorg- och krisbearbetning, sexuell problematik, fysisk och psykisk läkning och återhämtning.
YogAffekt är grundat och utvecklat av barnmorska, MediYoga- och mindfulnessinstruktör, Anita Davén-Söder (även utbildad i bl.a. sexologi och massage) och leg. psykoterapeut och socionom, Lotten Lönnerstam (även utbildad i bl.a. psykosomatik, sorgearbete och sexologi).
www.yogamottagningen.se

 

1-2 april

MIGRÄNYOGA HELSINGFORS

Plats: Ockra, Jägaregatan 8, Helsingfors.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 225 Euro. CD Migränyoga 1.
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

3 april

"Livspussel & Hjärtats Kraft” - Konsert med Fanny Gustafsson

Ta del av Fanny Gustafsson’s uppskattade texter och musik som ofta ger fina verktyg till egen personlig utveckling. Kvällen avslutas även av meditation ledd av yogaterapeut Madeleine Wilhelmsson. Denna kväll har vi 20% i shopen. Pris: 350 kr. Artist: Fanny Gustafsson.
Mån 3:e april kl 18.00-19.45
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

14-17 april

Påskkurs på Göteborgs Yoga Centrum

Iyengaryoga varje dag under påskhelgen!
Yogakurserna under storhelgerna är några av centrets mest uppskattade. Du är välkommen oavsett om du är helt nybörjare eller van Iyengaryoga-utövare. En intensivkurs ger en stark verkan av fysiskt och psykiskt välbefinnande och du får inspiration till att fortsätta med yoga hemma efter kursen.
Undervisning: Fredag - måndag kl. 10.00 - 13.00.
Lärare: Yvonne Forsberg Sporre
Avgift: 1790:-
Mer information: www.yogacentrum.com/scheman_jan_aug.htm

 

21-23 april

YogaRetreat på Idöborg - ”Självkärlek & Nya Dimensioner”  

3 dagar med MediYoga ®, meditation, inspirationsföreläsning, god mat, bastu, vila och varande.
Pris: 4700 kr. Singelrum + 800 kr. Tema: Hälsa, Mod & Medvetna Val. Yogalärare: Madeleine Wilhelmsson. Gästföreläsare: Catherine Bentzel.
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

26 april

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Onsdag 26/4 kl 16:30-21:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

28 april - 1 maj

Lev Livet Levande, Retreat på Idöborg

Om kursen: Den här långhelgen, med början torsdag kväll, bjuds du in till närvaro, njutning, vila, kraft och expansion i dig och ditt liv. Hälsa och välbefinnande byggs av flera komponenter. Dessa har vi samlat denna helg för att du mjukt kan landa in i djup återhämtning, påfyllning och balans. Vi hittar vårt friläge i härvaro varifrån vi omfamnar oss själva och våra motstånd så att de kan släppa taget.
Genom Medicinsk yoga, kundaliniyoga, mindfulness, fakta om livsstil och stresshantering, ayurveda och mjuk guidning lär du känna mer av dig själv och låter motstånd bli till flöde, kreativitet, glädje och djup stillhet. Vackra Idöborg härbärgerar vår process och ger oss fantastisk näringsrik vegetarisk mat så att vår tarmflora, som ju påverkar hela vår hälsa, våra känslor och vårt välbefinnande i stort, blir mer i balans. Under dessa dagar ges du tillräckligt med input för att hinna reflektera, släppa taget och bara vara i enskildhet och tillsammans med likasinnade. En kick-off med dig själv helt enkelt.
Här finns vedeldad bastu, möjlighet att paddla kajak, vi mediterar gående i naturen, dansar med slutna ögon, ger varandra lätt massage och rör oss in i vårt center där fred och frid, kärlek och kraft bor. På båten ut till ön släpper vi den stress som smugit sig på under terminen och kapat en del band till vår inre potential och källa. Därefter är det bara att följa med och uppleva hur kraft, lust och liv växer inifrån. Du får tekniker för en hållbar livsstil och övningar mot några av våra största folksjukdomar som du också kan dela med dig till andra när du kommer hem. Malin Rydesjö: Yogaterapeut, lärare i kundalini- och medicinsk yoga och förmedlar den djupa yogiska filosofin fri från begränsningar och normer. Även statsvetare, stresshanterare, ayurvedisk massör, föreläsare och livs-guide. Driver Yogacentralen som leder utbildningar och föreläsningar i stresshantering och yoga, yoga på företag, retreats, kurser, workshops och individuella sessioner för ett levande liv.
Mer info: www.livelifealive.se

 

29 april

MediYoga för Binjurar - Nyckeln till Stressreducering & Återhämtning

Yoga, kost och livsstilsråd för att reducera och återhämta kroppen från stress och utmattning genom stärkta binjurar. Pris 950 kr ink kursmaterial och ljudfil med yogapass. Lärare: Barnmorska och yogaterapeut Ellen Engvall.
Lör 29:e april kl 09.00-13.00
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

29 april

Informationsmöte om Ashtanga Yogalärarutbildning i Stockholm sommaren 2017 på Yogansa

Kl 14:00-15:00   Dansskolan Yogansa, Kungsholmen, Stockholm
This Yoga Teacher Training is open for English speaking students.
Mötet är gratis. Innan mötet håller Anders Asker, en av utbildningens huvudlärare, en Ashtanga Extra Spice yogaklass där du som går på informationsmötet deltar gratis. Klassen börjar kl. 12.30-13.45.
På informationsmötet presenterar vi vårt unika utbildningskoncept och svarar på dina frågor.
Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness.
Utbildningen innefattar allt från asanapraktik till anatomi, pranayama (andning), ayurveda och livsfilosofi. Utöver den fysiska aspekten har även avslappning och meditation en given plats, för att du som elev ska få tid till att utveckla din inre närvaro, höra hjärtats röst och följa din sanna väg.
Delar av utbildningen är öppen för dem som vill fördjupa sina kunskaper i daglig praktik eller i filosofiska frågor. Det är alltså möjligt att delta i enstaka klasser och workshops utan att behöva bli yogalärare. Läs mer på: http://yogansa.se/schema-modulerna/
Utbildningen i sin helhet är en 200 h yogalärarutbildning med internationell certifiering från It's Yoga International och uppfyller alla de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT200 certifiering.
Utbildningen består av 3 moduler, totalt 24 dagar fördelade mellan den 2 juli till den 6 augusti. Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket underlättar din inlärning.
Söndag   2 juli - söndag 9 juli
Söndag 16 juli - söndag 23 juli
Söndag 30 juli - söndag 6 augusti
Pris: 33.500 SEK
Early Bird-pris t.o.m. 30/4: 29.500 SEK
För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 elever. Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats för optimal inlärning och personlig feedback.
Om du har frågor eller vill komma på mötet kontakta Anders på: yoga@anders-asker.se
Läs mer om utbildningen på: http://yogansa.se/lararutbildning/
Hjärtligt välkommen!
Namasté
Anders, Rebecka och Magdalena
PS! Om du vill delta gratis i passet Ashtanga Extra Spice behöver du också anmäla dig till Anders eftersom platserna är begränsade.
Event på FB info-möte: https://www.facebook.com/events/348712238839025/
Event på FB för utbildningen i sin helhet: https://www.facebook.com/events/205072529949479/

 

29 april - 6 maj

Medyoga-retreat i Spanien

STRESS & UTBRÄNDHET 1+2+3 blir retreat! Amazing! Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien. Kan det bli bättre än att stresshantera i vacker och lugn miljö, bland spanska berg med sol och bad? NYHET, bli Stress-COACH i retreat format!
Läs mer här!

 

Maj

1-6 maj

Yoga i Andalusien

Brännö Yogas första yoga-expedition går till flamencons förlovade land, till Gaucin, en bergsby i Andalusien. Möt våren i vitkalkade gränder under tornfalkens vingar
Vi bor i en by i bergen sydväst om Malaga som är den närmsta flygplatsen. Vi tränar Iyengaryoga, gör pranayama, äter lokalt odlad vegetarisk mat och tar del av allt en andalusisk by har att erbjuda som tapas, spanska gitarrer, doften av apelsinträd, vandringar i de vackra bergsområdena med utsikt över Gibraltar och den afrikanska kontinenten.
Syftet med en yogaresa är att införa yogapraktiken som en daglig aktivitet. Detta innebär att vi kommer att kunna tränga djupare in i kroppens muskulatur, både stärka och stretcha, få djupare insikt om vilken effekt olika ställningar har på oss och hur en regelbunden praktik påverkar oss både mentalt och emotionellt.
Allt detta till en kostnad av 6000 kr. I priset ingår: 16 tim yoga, 5 nätter i delat boende, 4 lunch + 4 middag samt samlad transfer t.o.r flygplatsen/Malaga.
Välkommen önskar Andrea Hedenskog, certifierad Iyengaryogalärare, Brännö YogaStudio.             
Maila brannoyoga@gmail.com för bokning och info

 

5-7 maj 

Yogaweekend Idöborg 

En helg med stärkande yoga, stillhet, meditation & självreflektion i en underbar miljö i skärgården. Rena kropp & tanke, öppna blockerade energibanor & frigör spänningar. Njut av en renande spa-ritual med vedeldad bastu och dopp i havet samt näringsrik vegomat. Denna helg är en verklig gåva till dig själv! 
För info & bokning: info@happymeyoga.se  www.happymeyoga.se

 

6-7 maj

Restorative Immersion with Ditte Bykærholm Nielsen – Immerse yourself into the deep nourishing and vitalising practice of restorative yoga - bowspring style

Weekend 6-7 May
Time: 9.30 – 16.30
Price: 1295 se kr.
Offer yourself a unique possibility to nourish and vitalise your body, mind and heart.
During the weekend we will dive deep into the practice of restorative yoga and experience its many vitalising and positive effects on both the body, mind and heart. In a warmhearted atmosphere we will safely let the practice invite us to higher levels of awareness, deeper presence and clearer focus, more grounding and energy, and a feeling of deeper connection to yourselves. In the immersion you will learn tools from restorative yoga, pranayama and mindfulness to use at home.
The immersion will cover the following:
Ways to find optimal support and how to allow ourselves to rest with ease.
How to place yourself in different restorative poses.
How to be fully awake and focused while being at ease.
How the breath can support you to be more awake and to find more ease.
How to be with what we experience in the body, mind and heart.
Talks about themes related to restorative practises and our everyday life.
Bring ekstra layers of clothings, warm socks, water in closed bottle, and a pen and notebook. The immersion is open to everyone who tried restorative yogapractices before.
About Ditte: Ditte is known for her deep presence, sensitivity and clear and precise instruction. She has a deep love for restorative yoga, since it has helped her a lot in a time of physical, emotional and mental challenges. She has tought the art and science of restorative practises for almost ten years and she as given restorative teacher tranings during the last five years. She has studied restorative yoga with Bo Forbes, Judith Lasater and latest through the mindfull postural movement form - Bowspring. www:globalbowspring.com. Ditte is currently mentored in Bowspring. Ditte has worked in the field of pedagogic, psychology and teaching during the last 20 years. She is a former school teacher and has studied pedagogical psychology. She lives in Copenhagen with her family.
Telefon: 040-685 07 30
E-post: yogakendra@yogakendra.se
Hemsida: www.yogakendra.se

 

7-14 maj

Leva yoga, retreat på Mallorca

Investera i din hälsa genom att leva yoga under en vecka –  vila och återhämtning genom yoga, meditation och vegetarisk kost. Vi ger dig verktygen till ett friskare och sundare liv. Vi bor i Persiljepalatset beläget på Carrer de Juavert i den lilla staden Felanitx på Mallorcas sydostkust. Inspireras vi av den makalösa naturen genom att vandra på klipporna längs med havet och utöva Yoga under bar himmel.
Kontakt: Lena Sjöberg
lena@wellnesshouseyoga.se
www.wellnesshouseyoga.se

 

9-16 maj

Yogaresa till soliga Nerja, Spanien

Tjuvstarta sommaren redan 9-16 maj 2017 med en härlig yogavecka i Nerja, Malaga, Spanien. Sol, värme, bad, god mat, utflykter och yoga. Just i maj sammanfaller våran resa med San Isidro Fiesta. Musik, flamencodans, trummor och glädje. Vi har fått ett mycket bra pris på majresan: 830 Euro inkluderar flyg Stockholm-Malaga t.o.r, transfer Malaga-Nerja t.o.r, del i dubbelrum, frukost samt 10 yogapass. Läs mer på www.yogaresor.nu.

 

10-14 maj

Yogaretreat för ett större liv!

Välkommen till Greenstones och natursköna Flatön.  
​Längtar du efter ett större liv med mer närvaro? Är du redo för ett kliv in i ökad medvetenhet, mening och frihet?
​I så fall är det här retreatet för dig!  Genom yoga, meditation, guidade övningar, naturupplevelser och mycket mer utforskar vi livets alla skrymslen och vrår.
Intentionen är att skapa utrymme för insikt, klarhet och självkännedom. Målet är kontakt med vårt inre på ett sätt som ger oss möjlighet att leva ut vår sanning.
Passar alla oavsett tidigare erfarenheter och upplevelser av personlig utveckling, yoga och meditation.
Vi möter dig där du är, precis så som du är!
Under retreatet bor du bekvämt på Greenstones, ett modernt och miljömedvetet ekocenter på Flatön i Bohusläns innerskärgård.  
Med buss eller bil tar det ca 1,5 timme att ta sig från Göteborg.
www.ettstorreliv.se
www.ettstorreliv.se/retreat

 

13 maj

Workshop i Grundläggande Ayurveda

Lär dig grunderna för att behandla och förebygga sjukdom enligt det indiska medicinska systemet -  ayurveda. Du lär dig yogapass och meditationer samt får livsstilsråd utifrån din unika kroppstyp. Pris: 700 kr ink ayurvediskt fika. Yogalärare: Pia Andersson
Lör 13:e maj kl 09.30-12.30.
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

14 maj

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Söndag 14/5 kl 10:30-15:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

18-28 maj

10-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

25-28 maj

Yogaretreat Fridhem – ta klivet - lek livet

En inspirationshelg fylld av lekfullhet och allvar i underskön havsmiljö ca en timme norr om Göteborg!
Breathwalk, yoga, qi gong, frigörande kreativitet med måleri, mala, talking stick eller drömfångartillverkning samt matlagning - expansionen är oundviklig :-).
Läs mer om retreatet på www.euyoga.se/retreats.
Vill du anmäla dig gör du det här: www.euyoga.se/anmalan
Fram tom 1 april har vi early bird pris på 3 495 kr inklusive kurshäfte, material till målning och övriga kreativa aktiviteter, övernattning och mat. Därefter är priset 3 995 kr. Välkommen med din anmälan!
Vill du ta med någon och dela mat och husrum men inte delta i programmet så går det också bra. Hör av dig till Åse så berättar hon vad det kostar och vilka alternativ som finns, telefon 0701-913163

 

26-28 maj

Yoga Games med hälsomässa i Göteborg

Den 26-28 arrangeras Yoga Games -the Nordic Yoga Conference för sjunde året på Svenska Mässan i Göteborg. En del av eventet är Hälsomässan där företag ställer ut för att visa produkter för besökare. Det är ingen entréavgift till Hälsomässan och man behöver inte ha bokat biljett till Yoga Games, alla är välkomna.
Totalt kan ca 50 st företag få monterplats på Yoga Games Hälsomässa. Som utställare i Hälsomässan har du en unik möjlighet att träffa målgruppen face to face, bygga kundrelationer, exponera varumärken samt göra undersökningar. På Yoga Games kommer många som jobbar inom yoga/träning och även äger och driver studios i hela Skandinavien. Som utställare får du även exponering här på hemsidan samt ett antal gratisbiljetter till Yoga Games för personal eller marknadsaktivitet. Det finns 4 olika alternativ som varierar i storlek och pris på monterplats beroende på vad ditt företag behöver.
Rabatt med koden "yogafordig"!
Läs mer på www.yogagames.org

 

28 maj – 10 juni

14-dagars Prana Vidya-retreat

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland.
Prana Vidya är en avancerad tantrisk meditation och kraftfull metod för helande.
Förutsättning för anmälan till Prana Vidya kursen: Deltagarna ska ha varit med på minst en 10 eller 14 dagars retreat på Håå Retreat Center.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-prana-vidya-retreat

 

31 maj

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Onsdag 31/5 kl 16:30-21:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

31 maj - 4 juni

Yogaretreat för ett större liv!

Välkommen till Greenstones och natursköna Flatön.  
​Längtar du efter ett större liv med mer närvaro? Är du redo för ett kliv in i ökad medvetenhet, mening och frihet?
​ I så fall är det här retreatet för dig!  Genom yoga, meditation, guidade övningar, naturupplevelser och mycket mer utforskar vi livets alla skrymslen och vrår.
Intentionen är att skapa utrymme för insikt, klarhet och självkännedom. Målet är kontakt med vårt inre på ett sätt som ger oss möjlighet att leva ut vår sanning.
Passar alla oavsett tidigare erfarenheter och upplevelser av personlig utveckling, yoga och meditation.
Vi möter dig där du är, precis så som du är!
Under retreatet bor du bekvämt på Greenstones, ett modernt och miljömedvetet ekocenter på Flatön i Bohusläns innerskärgård.  
Med buss eller bil tar det ca 1,5 timme att ta sig från Göteborg.
www.ettstorreliv.se
www.ettstorreliv.se/retreat

 

31 maj - 7 juni

Yogaresa till Kroatien

May 31 – June 7, 2017 – Seven nights
Total Pris 7900 Skr (850€)
I priset ingår:
Meditativa ledda morgonpromenader
6 Morning Yoga och Pranayama klasser inkl meditation
5 Eftermiddags Workshops/Restorative Yinyoga
En halvdag vandring till The Monastery
Inkvartering i dubbelrum 7 nätter (enkelrum tillägg 500 Skr/pers)
Frukost & Middag och Mellanmål
Lån av yogamattor
Ingår ej:
Flyg ingår ej i priset.
Transfer till och från flygplatsen (200 Kuna)
Aromaterapi massage, bokas i förväg, pris 200 Kuna/45 min (ca 250 Skr)
Kombi Treatment (reiki) av Anna Brus, bokas i förväg eller på plats, 55 € /45 min (500 Skr)
Mer information: www.yogabrus.com

Juni

2-7 juni

Yoga- och träningsresa till Island med Sabina Dufberg och Yogasoulmate

Vi tar er på en fantastisk resa till Island för träna och yoga på denna vackra ö. Vi badar i varma källor,  upplever vilda forsar och besöker den kända blue lagoon. Alla träningspass med Sabina och yogakursen med Karin, utflykter, inträde till blue logoon, transfer, boende på förstklassiga Grand hotel, frukost, föreläsningar och flygresa tor från Arlanda ingår.
Resans pris är 14495 kr
Anmälan sker här: www.yogasoulmate.se/shop/traningsresor/tranings-och-yogaresa-till-island-med-sabina-dufberg-och-karin-rosell-yogafroken
Frågor: info@skalkariket.se

 

9-11 juni

Unika yogaretreats vid älven, lugnet och skogarna

Varmt välkommen till vår underbara yogaoas i Norrland, en naturnära plats med omgivningar som bjuder in till närvaro och lugn. Helgen är anpassad för dig som är ny eller ringrostig inför yoga.
Under helgen vill vi så ett frö för långsiktigt välmående, både fysiskt och mentalt, då du under helgen kommer att pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med Ashtanga yoga, yinyoga och meditation kommer du att få verktyg för att stanna upp och blicka inåt - verktyg som på lång sikt leder till harmoni och närvaro.
Yogaklasserna varierar mellan fysisk yoga och den mer vilsamma yinyogan, där växlingen skapar förutsättningar för att du ska kunna njuta av att få arbeta igenom kroppen och samtidigt kunna landa och ge kroppen utrymme för återhämtning.
www.yogaretreatsnorrland.se

 

10 juni

Populära halvdagsretreat i samarbete med klassiska Hellasgården

Yoga för dig arrangerar två halvdagsretreat vid Hellasgården i år, och upplägget liknar tidigare år.
Malin Rydesjö från Yogacentralen håller i detta. 
Specialpris för prenumeranter på Yoga för dig. 
www.yogafordig.nu/event

 

10 – 14 juni

5-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

11-18 juni

Yogaresa till Andros i grekiska övärlden - Cykladerna

Upplev Korthia - Amonkoulio på Andros och magiska villan Hydroussa!
En RESA fylld av upplevelser, Yoga , återhämtning, reflektion, glädje & gemenskap. I en fantastisk & underbar miljö på Andros, långt bort från massturism. På en gård med anor 600 år tillbaka i tiden, i traditionell sten med pool, där du kan sträcka ut blicken ut över berg, ner i dalen mot hav och natur, där varje detalj förstärker upplevelsen.
Läs mer om resan: www.vileva.se
Kontakt: vileva@telia.com, 070-295 04 54

 

15-18 juni

Yogaretreat för fortsättare i Västerbotten – Globalyoga – Vinyasa

Varmt välkommen till vår underbara yogaoas i Norrland, en naturnära plats med omgivningar som bjuder in till närvaro och lugn. Helgen är anpassad för dig som är fortsättare och gillar fysiska utmaningar i yoga.
Yogalärare: Moa Westman
Arrangör: Yogastudion Umeå
Mer info: yogastudionumea.se/helgkurser

 

18 juni – 1 juli

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

21 juni

Yogans dag

2014 gav FN klartecken till att göra 21 juni till Yogans dag, världen över. Yogavärlden fick därmed ännu en plattform från vilken dess aktörer kan sprida yogans budskap, i detta fall en i alla avseenden gränslös sådan, som inte bara ger chanser för aktiviteter över och mellan olika yogaformer, utan även över och mellan länder.
Vi på tidningen Yoga för dig ser Yogans dag som ännu en möjlighet att lyfta frågor och företeelser som annars riskerar att hamna i periferin, och planerar i år aktiviteter vid Hellasgården utanför Stockholm. Det kan handla om att bringa ljus över de många hinder som finns och som hindrar människor från att komma i kontakt med yoga, det kan handla om att aktivt lyfta yogan och introducera den för barn och ungdomar så att kommande generationer får en tidig och positiv erfarenhet av vad yoga kan innebära och medföra, det kan handla om att nå ut med yogans budskap till politiker och andra beslutsfattare, ja, om att på alla tänkbara, såväl beprövade som hittills oprövade, sätt nå ut till personer som ännu inte varit i kontakt med yoga och meditation.
Yogans dag har ännu inte fått det genomslag som den förtjänar i Sverige, sannolikt på att datumet ligger så nära midsommarhelgen.
Vi på tidningen fortsätter att samla goda initiativ på www.yogansdag.se

 

Juli

2 juli

Kursstart: Lärarutbildning Ashtanga 200 h, 3 unika moduler i Stockholm

2-9 juli, 16-23 juli, 30 juli - 6 augusti
Nyskapande, glädje och kärleksfull individuell vägledning
Pris: 33 500 SEK. Early Bird: 29 500 SEK (30/4).
It’s Yogas lärarutbildning på Yogansa består av 200 timmar och är, till skillnad från andra intensivyogalärarutbildningar, indelad i tre moduler med sex dagars återhämtningspaus mellan dem.
Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket underlättar din inlärning.
Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness.
Utbildningen innefattar allt från asanapraktik till anatomi, pranayama (andning), ayurveda och livsfilosofi. Utöver den fysiska aspekten har även avslappning och meditation en given plats, för att du som elev ska få tid till att utveckla din inre närvaro, höra hjärtats röst och följa din sanna väg.
Delar av utbildningen är öppen för dem som vill fördjupa sina kunskaper i daglig praktik eller i filosofiska frågor. Det är alltså möjligt att delta i enstaka klasser och workshops utan att behöva bli yogalärare. Läs mer på: http://yogansa.se/schema-modulerna/
Efter avslutad och godkänd utbildning, har du all nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet som du behöver för att kunna undervisa Ashtanga yoga var som helst i världen.
– För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 deltagare.
– Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats för optimal inlärning och personlig feedback.
– Utbildningen är certifierad av It’s Yoga International och uppfyller de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT 200-certifiering.
Varmt välkomna till spännande och utvecklande möten i Sann Anda och i kravlös kärlek.
Namasté
Anders, Rebecka & Magdalena
Mer info: yogansa.se/lararutbildning och itsyoga.com
Kontakt: yoga@anders-asker.se

 

2-15 juli

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

11-15 juli

Yoga och personlig utveckling i Italien

Resa till alperna i Italien med yoga bland bergen och trestegskurs i personlig utveckling.
Vi startar varje morgon med yoga kl 08 med en magisk vy. Vi låter solen värma våra kroppar och vi väcker kroppen och sinnet till liv varsamt innan frukost.Vi kommer fylla våra dagar med guidade vandringar i bergen, Hathayoga med Karin och yin yoga med Åsa. Enskilda coachsamtal ingår också i resan.
Vi har bara 12 platser.
Anmälan och information : www.yogasoulmate.se/shop/traningsresor/yogaresa-italien

 

14-16 juli

Yoga på vackra Hållö utanför Smögen

Passa på och finn ö lugnet ihop med oss samt:
Härliga yogapass
Klassisk massage
Promenader i naturreservatet
Bastubad i Radiohamnen, 1 meter från havet
God vegetarisk mat och härligt umgänge
Även i år har vi hyrt hela vandrarhemmet för att kunna erbjuda en härligt rofylld helg och vi tar emot 21 st deltagare. Ps. vi har varit fullbokade varje år så vi rekommenderar tidig bokning.  Ds
Endast 15 min båtfärd från Smögen ligger oasen i västerhavet - Det lilla vandrarhemmet med de stora möjligheterna. Mitt i naturreservatet njuter man av fantastiska solnedgångar och om man har tur - ett vresigt stormande hav. Salta bad avnjuts i en stressfri miljö.
Varmt välkomna önskar Ingela, Sanna & Hrönn
Boka på vår hemsida www.naturoyogaresor.se

 

15 juli – 13 augusti

Kriya Yoga-retreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
"Arbetet med dig själv är baserat på uppmärksamhet, inte på självupptagenhet eller på föreställningar om att du ska vara 'helig' eller 'felfri'”. Swami Janakananda.
Denna fortsättningskurs inkluderar 21 dagars tystnad.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-kriya-yoga-retreat

 

Augusti

13-20 augusti

Inner art of love

En kärlekssemester med dig själv! Kathy´s Island, Karpathos, Grekland. Oemoståndlig retreat om du behöver börja gilla dig själv och lyssna till allt klokt du har inom dig.
Läs mer här!

 

18-27 augusti

Yogalärarutbildning i Sama Yoga med Sky i Sverige och Bali

Transformera ditt liv genom en helande livsstil med hjälp av yoga. Väx in i rollen att själv kunna undervisa på ett intuitivt och kärleksfullt sätt. Under nio månader blir du guidad av erfarna lärare med Sky Akasha som huvudlärare. Du får en välgrundad förståelse av vad yoga är samt medel, stöd och träning att kliva in i rollen som yogalärare. Kursens främsta mål är att deltagarna ska känna en trygghet och självsäkerhet som kommer inifrån, att kunna leva och undervisa från ett öppet hjärta fyllt av självacceptans.
Du lär dig om Yoga asana, meditation, pranayama, chanting, mantra, ayurveda, yogisk livsstil & verktyg i vardagen, filosofi, spiritualitet, advaita vedanta, fysiologi & anatomi, undervisningsmetodik & etik och mycket, mycket mer.
Totalt 270 undervisade timmar samt stöd och vägledning under 9 månader. Du får mat och logi under kursens 30 retreatdagar.
Denna utbildning passar även dig som längtar efter att fördjupa din yogapraktik (men kanske inte vill undervisa), eller dig som redan är yogalärare, vill vidareutbilda dig och upptäcka hur du kan undervisa intuitivt från hjärtat.
Kursavgift: 28 500kr, mat och boende: 19 500kr (allt inkl moms
Välkommen!
Mer info: www.samayoga.info
Frågor & Ansökan: samayogattc@gmail.com - Anna Sunesson (073-572 33 70)

 

27 augusti – 9 september

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com


September

2-9 september

Chakra i Spanien

Jag älskar att känna mina chakra och förstå vad som händer i kropp och knopp! Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien. Häng med om du också är nyfiken på chakra och ditt eget energisystem. Find the flow!
Läs mer här!
 

6-10 september

Aktiv yogaresa till Italien

Följ med oss och möt, eller förläng, sommaren på underbara Amalfikusten i Italien.
Äntligen har vi möjlighet att erbjuda en fem dagar lång natur- och yogaresa till fantastiska La Selva gården som är belägen på en bergsluttning. Glöm vardagens stress till jobbet och oljudet av trafik, till La Selva kan vi endast ta oss genom en vandring mellan orterna Positano och Montepertuso, där havet och bergssluttningarna blir våra närmsta grannar. Till solens första värmande strålar inleder vi varje dag med ett yogapass, där omgivningen är lika avslappnande som den första solhälsningen.
Vi kommer starta dagarna med en uppvärmande hatha yoga och härliga enklare pranayama övningar som väcker oss på ett behaglig sätt. På eftermiddagen/kvällen håller vi ett lite lugnare yin yoga pass kombinerat med mindfullness och en stunds meditation. Vi rekommenderar att man har en viss yogaerfarenhet för att få ut det allra mesta och bästa av yogan.
Läs mer om resan här!

 

6-13 september

Yogaresa till Kroatien

Fall: Sep 6 – Sep 13, 2017 – Seven nights
Total Pris 7900 Skr (850€)
I priset ingår:
Meditativa ledda morgonpromenader
6 Morning Yoga och Pranayama klasser inkl meditation
5 Eftermiddags Workshops/Restorative Yinyoga
En halvdag vandring till The Monastery
Inkvartering i dubbelrum 7 nätter (enkelrum tillägg 500 Skr/pers)
Frukost & Middag och Mellanmål
Lån av yogamattor
Ingår ej:
Flyg ingår ej i priset.
Transfer till och från flygplatsen (200 Kuna)
Aromaterapi massage, bokas i förväg, pris 200 Kuna/45 min (ca 250 Skr)
Kombi Treatment (reiki) av Anna Brus, bokas i förväg eller på plats, 55 € /45 min (500 Skr)
Mer information: www.yogabrus.com

 

 

22 september

Utbildning: Migränyogainstruktör, Linköping

Behörighet: Yogalärare- eller instruktörsutbildning.
Utbildningens längd: 2 dagar.
Pris: 2900 SEK
Datum Linköping: 2017-09-22 och 2017-11-10
Adress: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70.
Tid: 08:00 - 16:00
Lärare: Per Söder.
Kursbeskrivning:
Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk.Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk. Första kursdagen får du ett yogapass att själv arbeta med under 40 dagar tills vi ses andra kursdagen. Efter kursen skall du kunna instruera personer med enklare och svårare huvudvärk i yoga och ayurveda som en metod att hantera sin smärta.
CD1 & CD2 Migränyoga samt den nya reviderade utgåvan av boken Migränyoga och diplom ingår i kursavgiften.För mer info och frågor kontakta Per Söder
Mail: per@yogamottagningen.se
Tfn: 0708-39 82 29
Läs mer på www.yogamottagningen.se

 

22-24 september

Helg Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

23-24 september

MIGRÄNYOGA LINKÖPING

Plats: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70, Linköping.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 1950 kr inkl. CD Migränyoga 1. (10% rabatt för medlem i migränförening).
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

Oktober

18-22 oktober

5-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

21-23 oktober

Yoga & Meditationshelg  med helpension i skärgårdens famn, Nynäshamn

En weekend med yoga, meditation och trevligt samvaro på mysiga Skärgårdshotellet i Nynäshamn. Läs mer på www.yogaresor.nu eller www.thaiyogamassage.se

 

November

17-19 november

Chakra-helgretreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Upplevelse av chakrana genom yoga, andning, mudra, djupavspänning, meditation och kirtan. Fördjupningen i meditationsrummet, fritiden och karma yogan, kompletterar varandra i en enastående process. Fortsättningskurs.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/chakra-weekend

 

December

19 december - 1 januari 2018

14-dagars Retreat – Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Skriv kort och koncist enligt följande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter.

Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.