Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

Fri publicering i kalendariet här på sajten! Se instruktioner längst ned på sidan!

Februari

8 februari

Kursstart: Yoga för livslust och balans

Start 8/2, 13 Måndagar kl 17:00-18:00, Stockholm, Mediyogainstitutet.
Läs mer här.

 

8 februari

Kursstart: Strålande kvinna Hormonbalans

Start 8/2, 13 Måndagar kl 18:30-20:00, Stockholm, Mediyogainstitutet.
Läs mer här.

 

9 februari

Kundaliniyoga - en terminskurs om 12 tillfällen med helande andning, rörelser, vila och meditation.

Tisdagar kl. 17.15-18.15 samt 18.45-20.15 Start 9/2. 2000 resp 2200 kr.
Malin Rydesjö
Yogacentralen
0707 750868
Malin@yogacentralen.nu
www.yogacentralen.nu

 

12 februari

Kursstart: Yogalärarutbildning i Kundaliniyoga (Oslo)

Internationella lärare, 3 retreathelger ingår i priset, hälsoperspektiv!
Info: Yogahuset.se

 

12-14 februari

Yoga Games i Stockholm

Den 12-14 februari 2016 är det dags för andra året av Yoga Games - the Nordic Yoga Conference i Stockholm. Efter succépremiären 2015 ser vi nu fram emot ytterligare en fantastisk helg med massvis av energi!
Eventet arrangeras åter igen i Münchenbryggeriets vackra lokaler med utsikt över Riddarfjärden. Biljetterna släpps med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha.
Vi ser fram emot ett event med bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt få fler att upptäcka yogans härliga värld.
Under fredagen arrangeras workshops med internationella och välkända yogalärare. Dessa går lite mer in i detaljer än vanliga yogaklasser och är populära både för egenintressen samt för yogalärare. Det är även under fredagen som utställarna flyttar in på Hälsomässan och det är frivilligt för dem att hålla öppet.
Under lördag och söndag är det fullt schema med klasser som startar 5-6 tider per dag i 4-5 olika studios. Vid bokning av dagsbiljett kan man välja 5 av de 6 klasserna per dag. Hela Hälsomässan är öppen med gratis entré.
Biljetterna släpps oktober 2015
www.yogagames.org

 

13-14 februari

Lär dig att ta hand om din hälsa i vardagen med ayurvedisk medicin (Hultsfred)

Kristofer Edlund. auyurvedisk läkare, kommer hit igen! Så här beskriver han årets kurs;
"På kursen kommer vi att tala om dagliga hälsovanor i allmänhet men framför allt om huskurer och annat man kan göra för att behandla enklare krämpor (eller för all del som komplement till behandling av svårare sjukdomar också). Jag kommer att försöka hålla mig till sånt som går att köpa i vanliga matbutiker och sånt du ha hemma i köket - kryddor och råvaror som du kanske redan har hemma i köket. Lite tänker jag också ta upp om mat som del i medicinsk behandling."
Kristofer Edlund är ayureveda läkare och har under 12 år år bott och studerat i Indien och är den andre västerlänning som har läst Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery(B.A.M.S) i Indien. Läkarutbildningen är fem och ett halvt år lång, sker på hindi och ger en läkar-examen i ayurvedisk medicin.
Han är en av de allra mest kunniga i Sverige på det här området. Jag är glad och tacksam att han vill komma hit och dela med sej av sin kunskap
​Var: Yogaverkstan​, Storgatan ​139, Hultsfred
När: Lördag 09.30-16.00, söndag 09.30-13.00
Pris: 1300:-​ inkl sopplunch lördag och fika båda dagarna ​
Anmälan: ​R​ing​ Jenny​ 070-526 3354​ eller mejla yogaverkstan@gmail.com​
OBS! Kristofer ger under helgen - främst fredag och lördag kväll- också ayurvediska hälsokonsultationer​. 700:- kostar det och tar ca 60 min.
Ring Jenny på tel 070-526 33 54 för att boka tid.
​Läs mer på: www.yogaverkstan.se​ eller www.ganges.se

 

16 februari

Lev livet levande

Tisdagar 15-16.30 start 16/2 2016.
En kurs med speciellt sammansatta evidensbaserade och läkande verktyg för dig som vill minska din stress och stressrelaterade symptom och livsstil.
Vi fokuserar på att frigöra vitalitet och energi och en hållbar livsstil samtidigt som vi hanterar allt från utmattning, depression, stress, sömnbesvär, högt blodtryck och värk till kriser i livet. Kom privat eller från arbetsplatsen. Du behöver inga förkunskaper. Kan göras på stol. På Yogamottagningen. Armfeltsg. 23, Gärdet. 2500 kr inkl. material och cd-skiva.
Malin Rydesjö
Yogacentralen
0707 750868
Malin@yogacentralen.nu
www.yogacentralen.nu

 

19-21 februari

Gravidyogalärarutbildning: för dig som är yogalärare

Stockholm 19-21/2, start fredag kl 14, slut söndag kl 16
Frågor och bokning: info@ellenengvall.se

 

19 februari

Andningens läkande kraft

19/2 workshop kl. 18.00-20.30. En workshop som guidar dig genom andningstekniker, yoga och meditation för hälsa och välbefinnande, energi och fokus, djupare sömn, avslappning och närvaro. 350 kr. Maila för mer information och anmälan.
Malin Rydesjö
Yogacentralen
0707 750868
Malin@yogacentralen.nu
www.yogacentralen.nu

 

20 februari

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

20 februari

Utbildning till stresshanterare

20, 21 februari samt 2,3 april, samt uppföljning13/5 kl. 9-17, 10-17.
Nordisktnaringscenter.se/utbildning
Malin Rydesjö
Yogacentralen
0707 750868
Malin@yogacentralen.nu
www.yogacentralen.nu

 

20-21 februari

Pedagogik & Practice med Anja Bergh

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Anja Bergh från Yoga Buddhi i Göteborg vägleder dig på temat "Bli skickligare på att använda det du har". Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

 

20 februari - 2 mars

YOGA TREAT RETREAT

Melanie Cooper/ Stu Girling/ Josefin Wikström/ Jennie Wadsten
Ashtanga Vinyasa/ Yin Yoga/ Yoga Anatomy- biomechanics/ Bollywood dance/ Vinyasa Flow/ Personal Programs/ Yoga Philosophy/ Special workshops/ Yoga Nidra/ Pranayama/ Massage
Bamboo Yoga Retreat- Patnem Goa India 20 February -2 March2016
Do you want to practice yoga, learn more about your body and your yoga practice, meditate, dance, have fun and meet new people, eat amazing food... all right next to the beach in beautiful Goa? Then this is the retreat for you.
Jennie, Josefin, Melanie and Stu have worked together for years and all share a passion for teaching yoga and making it authentic and real and relevant to you and your body.
Together we will teach you about basic anatomy and how it is relevant to your body, we will devise a special asana sequence just for you.You will learn about alignment and how to work towards openness and stability in your body and mind. We include dynamic forms of yoga and restful restorative yin yoga and meditation. Massage treatments are available for an extra cost with Stu.
Price: 940 Euro - 840 Euro -Early bird sign up before 1/9 2015
Deposit: 250 Euro to book your space (non refundable)
Food accommodation and all courses are included in the price.
For further information and signing up contact Jennie Wadsten jennie@yogalila.se

 

21 februari

Yoga i regnskogen med svenska Didi

En unik yogaupplevelse i Borneos regnskog. Du bor på ett retreatcenter omsluten av djungelns alla läten. Genom en blandning av yoga, meditation, utflykter och god renande mat har du möjlighet att få en helrenovering av både kropp, sinne och själ.
Läs mer och boka nu!

 

22 februari

Krimyoga – En föreläsning + workshop om hur yoga används inom kriminalvården av Eva Seilitz

När: 22/2 kl 15.30-18.00
Pris: 100 kr
Länk: https://www.facebook.com/events/1032901073417833/

 

 

25-28 februari

Yoga & Skidåkning på Långbergets Sporthotell

Vintern 2016 har du chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre? Läs mer på www.yogaakademien.se

 

27 februari - 3 mars

FÖLJ MED HAPPY SPINE TILL BALI

Earlybird 6/12 (kod BALI16)
Investera i ditt varande, utveckla din yoga och lär dig nya tekniker.
LÄS MER OM VÅRA RESOR PÅ
www.happyspine.se

 

Start februari

1-års fördjupningskurs i Iyengar Yoga

Kursen vänder sig till elever som vill komma igång med sin egen praktik och som vill fördjupa sina kunskaper om asanas och yogafilosofi. Under kursen kommer vi gå igenom de grundläggande asanas och även titta lite på yogafilosofin samt studera yogatexter av BKS Iyengar.
Detta är en fördjupningskurs och vi kommer att lägga stor vikt vid din egen praktik samt att komma in i en regelbunden hempraktik. Kursen är uppdelad på 8 kurstillfällen med start februari 2016.
Vi träffas vid 8 tillfällen kl 10-17 med start februari 2016.
Läs mer om kursen på: yogashalamalmo.se
Kontakt: yogashalamalmo@gmail.com

 

Mars

4-7 mars

Ski Yoga i Disentis, Schweiz

För dig som vill uppleva Alperna, utveckla din skidåkning och kombinera det med stärkande yogaklasser är detta resan för dig. I lilla lugna Disentis kommer vi att starta dagarna med en timme yoga för attt sedan ha gemensam skidåkning på förmiddagarna. Lunchen intar vi tillsammans på en av bergets restauranger och eftermiddagen är till för egen tid. Antingen åker du skidor eller så tar du en promenad i alpbyn, besöker klostret eller bara passa på att slappa på en terass och njuta av utsikten.
Disentis är beläget på 1100 meters höjd i en vacker dalgång mellan Oberalp pass och Chur. Det är en av alpernas äldsta byar och den världsberömda Glaciärexpressen passerar genom byn. Det är mysigt, har ett aktivt kloster med ett trettiotal munkar samt världens dyraste skida tillverkas på orten, Zai. I Sverige är Disentis mest känt som ett puderparadis men för den som gillar pist finns det ca 200 km att svänga igenom.
Alla är välkomna och vi anpassar både skidåkningen och yogan efter gruppens förmåga. Det viktigaste är att alla känner att dom utvecklas och har roligt.
Isabel Holmquist från Yogagbg håller i yogan och Sara Orrensjö i skidåkningen.
Läs mer på: www.skiyo.se

 

5-6 mars

En helg mot stress och psykisk ohälsa

5, 6/3 kl. 10-16. Långvarig stress är som att dricka gift och är den största orsaken till för tidigt åldrande, psykiska och fysiska sjukdomar och sjukfrånvaro på arbetsplatser! Genom att reducera stress och stressens biverkningar, förstå stressens mekanismer och bygga en vardag med hälsa, balans och förmåga att stävja stress i vardagen kan du leva mer levande. Ges även 13/5 kl. 17.30-20.30 + 14/5 kl. 10-17. Maila för mer information och anmälan.
Malin Rydesjö
Yogacentralen
0707 750868
Malin@yogacentralen.nu
www.yogacentralen.nu

 

10-13 mars

Yoga & Skidåkning på Långbergets Sporthotell

Vintern 2016 har du chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre? Läs mer på www.yogaakademien.se

 

11-13 mars

Utbildning till Yogainstruktör i UMEÅ

Utbilda dig till Yogainstruktör i Lena´s Hatha Yoga – steps to harmony. Utbildningen omfattar 130 timmar fördelat på 4 kurstillfällen samt praktik. Den vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av Yoga och som vill börja lära ut Hatha Yoga till andra och är speciellt framtagen för att du enkelt ska kunna komma igång med egna yogakurser. Utbildningen passar även dig som vill utveckla dina yogakunskaper.

UMEÅ
Del 1: 11-13 mars
Del 2: 6-8 maj
Del 3: 5-7 augusti
Del 4: 21-23 oktober

VÄSTERÅS
Del 1: 1-3 april
Del 2: 27-29 maj
Del 3: 19-21 augusti
Del 4: 4-6 november

PITEÅ
Del 1: 15-17 april
Del 2: 4-6 juni
Del 3: 2-4 september
Del 4: 18-20 november

Info och anmälan:
www.lenashathayoga.se
e-post: lenashathayoga@hotmail.com

 

11-13 mars

Tredagarsretreat Tofta Retreat

www.toftaretreat.se

 

11-13 mars

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

3 - 27 mars

Yogaresa till Aruba

Följ med till en av världens vackraste stränder och yoga med oss. Yogaresan till Aruba är en paketresa där flyg, transfer, boende, frukost samt vissa måltider ingår, förutom yoga (som ingår för den som vill).
Vi tränar Ashtanga Yoga i yogapaviljongen vid stranden nästan varje morgon och det ingår också en hel del eftermiddagsklasser. Yogan är anpassad för alla från nybörjare i Ashtanga Yoga till de som är vana vid en mer avancerad träning. Vilka utflykter som ingår kommer att presenteras längre fram.
Resan är en paketresa i samarbete med Ving.
Vad ingår i resan?
- Direktflyg tur och retur med Ving
- Mat på flyget
- Boende i delat dubbelrum på Manchebo, Beachresort
- Transfer från och till flygplatsen på Aruba
- Daglig yogafrukost
- En hälsosam smoothie per dag
- Tre middagar
- En utflykt i anslutning till någon av middagarna
- Morgonyoga (Ashtanga Yoga), cirka 12 dagar
- Eftermiddagsklasser (yogafilosofi, teori & praktik)
Vi kommer utöver ovanstående arrangera några frivilliga gemensamma aktiviteter/utflykter/middagar för de som vill.
Pris flyg, transfer och hotell
Delat dubbelrum mot trädgården
24 375 kr per person
Boka på info@yogashalastockholm.se
Läs mer på http://www.yogashalastockholm.se/sv/yogaresor/yogaresa-till-aruba/

 

11-13 mars

Silence is the answer: Satsang Weekend med Giten om Buddha 2016

11-13 mars, i Stockholm. Information och anmälan: swami.dhyan.giten@gmail.com

 

12 mars

Endagsretreat med yoga i Uppsala

Under dagen blir du guidad genom olika övningar; mjuka yogarörelser, meditation, andning och avspänning. All guidning igenom övningarna sker verbalt men du som deltar praktiserar tystnad under hela dagen. Denna endagsretreat blir en paus från vardagens sorl som ger möjlighet att komma ner i varv och fylla på med ny energi.
Alla är välkomna eftersom övningarna kan utföras utan några som helst förkunskaper och alla utgår ifrån sina egna förutsättningar. Lunch och fika ingår. Maten som serveras är i högsta möjliga grad baserad på ekologiska råvaror. Det finns vegetariska-, laktosfria och glutenfria alternativ.
Dag och tid: Lördag 12:e mars kl.10.00-16.30
Ledare: Lizah Almgren, instruktör MediYoga och Stress- & friskvårdsterapeut.
Plats: Ulls Väg 30A (Ultuna), Uppsala.
Pris: 750 kr
Anmälan till 073-399 37 22 eller kontakt@hallbarhalsa.org
Mer information: www.hallbarhalsa.org

 

13-20 mars

Yoga & dance retreat with Jennie Nilaya Wadsten, Isabella dos Santos, Josefin Wikström and Stu Girling in Goa, India

Restore and re-energize with yinyoga, restorative yoga, vinyasa flow, nia, bollywooddans, jivamukti, anatomy lectures and massage treatments.
At Bamboo Yoga Retreat, Goa, India
More info: www.yogaleela.se

 

15-30 mars

Yoga. ayurveda & meditation i Goa

Välkommen till ett paradisiskt äventyr i yogans hemland! Du bor i en enkel palmhydda nära stranden, med himmel, hav och naturen som grannar. Senare i ett lite bekvämare eko-hus omgiven av grönska, även här nära stranden. Med yoga, ayurvedabehandlingar, meditation, utflykter och renande vegetarisk mat får du möjlighet att rensa ut i både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du möjlighet att stifta bekantskap med den färgrika indiska kulturen på ett mjukt sätt, i tryggt sällskap i Goa, som brukar kallas "India Light".
Läraren Åsa är yrkesutbildad hälsovägledare och internationellt certifierad yogalärare, örtterapeut samt ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 13 åren.
Läs mer här.
EARLYBIRDRABATT 1000 kr vid anmälan före 15 sep!

 

17 mars - 1 april

Spirit of India

NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India…or as the locals call it “Devbhoomi” – Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants. (Detailed schedule below)
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satya & Tina
www.satya.dk
www.gaiatree.se

 

18 mars

Utbildning till Yogalärare, 8 perioder + 8 dagars retreat

Start 18 mars på Axelsons i Göteborg, Odinsgatan 28
Under åtta månader går du själv genom en resa där vi successivt fördjupar oss i yogans och mindfulness/meditationens olika verktyg, och samtidigt får du gedigen träning i att vidareförmedla dem. I rollen som yogalärare ska du kunna guida människor genom fysiska övningar, energi- och andningsövningar på ett säkert sätt. Med utgångspunkt i Mindfulness blir eventuella motstånd möjligheter till självinsikt i stället för hinder. Målet är kroppsuppmärksamhet, närvaro och att frigöra blockeringar – inte att bli så akrobatiskt skicklig som möjligt. Ökat fysiskt och mentalt välbefinnande, flexibilitet, styrka och balans är dock sannolika bieffekter.
Länk.

 

18-19 mars

Work Shop, Shala Hala i Hallavara, Skåne (Bjärehalvön)

En Helg-Work Shop där vi arbetar fysiskt mot en specifik position. Vi gör solhälsning, chantar och mediterar.
Fredag 18 mars 18.00 – 20.30
Lördag 19 mars 10.00 – 13.00
Pris: 700 kr
Nivå: medel till avancerad
Mer information på www.hallavara.nu

 

18-20 mars

Piggare, starkare och gladare! Yogaworkshop med Malin Sävstam

Unna dig en energikick för att stärka kropp och själ.
Tillsammans med Malin Sävstam kommer vi att yoga, lära oss mer om yogans historia, nosa på den 5000-åriga läkekonsten ayurveda och diskutera hur man lättare möter alla jobbiga förändringar i livet. Kan det finnas något trick som hjälper till att leva livet mer smooth?
Vi bor på Tofta herrgård, strax norr om Göteborg. Kursen hålls på Tofta Retreat.
Med härliga promenader, vegetarisk mat och hälsosam yoga kommer du att återvända med ett fridfullare sinne. Redo att möta din vardag.
I helgen ingår: tre dynamiska yogaklasser, två andningsklasser, en klass med yinyoga och tre föreläsningar. Dessutom blir det vandring i naturen samt tid för relax med bastu och bubbelpool under bar himmel.
www.toftaretreat.se

 

19 mars

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

 

19-20 mars

The sounds of yoga med Sandra Donovan

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Sandra Donovan från Earth Yoga på Mallorca leder dig (på engelska och svenska) på temat "Use your voice, music and silence with confidence". Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

 

20 mars

En stilla halvdag med yinyoga och meditation

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min yinyoga
30 min mindfulness/guidad meditation
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - yinyoga
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - mindfulness/guidad meditation
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare:
Datum och tid:
Söndagen 20 mars, sista anmälningsdag 6 mars.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

20 mars

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 20/3 (även 15/5) kl 9-16. Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

20-29 mars

Följ med yogastudion preBALANS på din livs resa - vårt lyxretreat på Bali!

Under 10 dagar njuter vi av världens främsta plats för yogaretreats, mitt på risfälten ca 10 minuter utanför Ubud. Du får chansen att delta på ca fyra yogaklasser om dagen, uppleva en balinesisk massage och äta vegetariskt och ekologiskt hela resan! Vi bor i lyxigt inredda tvåbäddsrum med balinesiska snidade trämöbler. Utöver all yoga kommer vi även fokusera på meditation, musik och filosofi. Det blir helt enkelt en resa i både yogans- och hälsans tecken, där vi får tid att hitta oss själva samt varandra. Välkommen att läsa mer och boka din plats på www.prebalans.se.

 

25 mars

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 20/3 + 15/5 kl 9-16
Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

25-27 mars

David Swenson weekend workshops

Superfantastic Asthanga yoga teacher David Swenson is coming to Sweden, Vaxjo and to our yogaplace Veda in March 25-27, 2016!
We are very proud and happy to be hosting this event in the beautiful PM Hotel in the centre of Vaxjo. There will also be a vegetarian buffe saturday evening at the PM Hotel and discount for those choosing to stay at this high class hotel.
More info and booking: www.vedayoga.se

 

29 mars - 3 april

The Bali Spirit Festival - anmäl dig med vår rabattkod YOGA4DIG!

The BaliSpirit Festival, a Global Celebration of Yoga, Dance and World Music, offers rejuvenation and inspiration to all participants, providing over 230 daily classes in yoga, meditation, healing, dance, and music along with seminars focusing on healing, health, spirituality and personal development. The festival also brings together dozens of top international performers and world-class musicians, attracting a truly global audience to the annual event.
Anmäl dig med vår rabattkod YOGA4DIG!
www.balispiritfestival.com

 

31 mars - 9 april

Yogaresa till Marocko

Experience the Atlantic Coast of Morocco. A Spring Adventure combining Kundalniyoga and Trekking wirh Atma Singh and Sophia Goth.
We invite you to come along on a fascinating journey to the coast of Morocco! This trip combines trekking with Kundaliniyoga and gives you a rare opportunity to discover the maritime culture of Morocco. Between Agadir and Essaouira on tapered trails along the cliffs or on the sand of the pristine beaches, hiking offers no particular technical difficulty. We will meet with the local fishermen and taste the local products along our journey, let the majestic ocean invigorate us and the unforgettable sunsets replenish our souls. You will have time for reflection and contemplation, chill out, be in silence (if you wish) and cherish each other. In our practice, we will dive into “The Art and Science of Liberation”.
QUICK FACTS
Detailed info & registration: Please reserve your spot quickly, since space is limited. Contact me at sophia@breathe.se, T.+46708 307051, more info www.breathe.se
Cost: 12 800 SEK, €1300 (see detailed info for what is included in cost) /12 000 SEK early bird, book before Jan. 10th-2016 Booking fee: 2900 SEK, to BG 5547-0611 (non refundable) €300 get international bank info on website.
Flight: Not included. You book your own return flight to Marrakech
Intinerary:
I. One free day on arrival. Accomodation Riad L´Orientale, La Medina in Marrakech
II. Atlantic Coast 6 days hiking w. camels, sleeping in tents (bivouac). Start trekking Port d’Imerditsene. End trekking Plage Kaoky, Essaouira.
III. Sidi Kaoky 2 days, accommodation Auberge de la Plage, Essaouira. Day 10 return to Marrakech. We will walk anywhere between 3-6 h a day, enjoy early morning sadhana, powerful and transformational Kundaliniyoga and meditation. We welcome you to join us on this great spring adventure!
Sat Nam, your teachers Sophia & Atma Singh
For Detailed info go to www.breathe.se

 

 

April

 

1 april

Kvinnocirkel tillsammans med Sanna Björkebaum

1/4 kl. 17-21 samt 16,17/4 kl. 10-17
Malin Rydesjö
Yogacentralen
0707 750868
Malin@yogacentralen.nu
www.yogacentralen.nu

 

1-3 april

Utbildning till Yogainstruktör i Västerås

Utbilda dig till Yogainstruktör i Lena´s Hatha Yoga – steps to harmony. Utbildningen omfattar 130 timmar fördelat på 4 kurstillfällen samt praktik. Den vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av Yoga och som vill börja lära ut Hatha Yoga till andra och är speciellt framtagen för att du enkelt ska kunna komma igång med egna yogakurser. Utbildningen passar även dig som vill utveckla dina yogakunskaper.

VÄSTERÅS
Del 1: 1-3 april
Del 2: 27-29 maj
Del 3: 19-21 augusti
Del 4: 4-6 november

PITEÅ
Del 1: 15-17 april
Del 2: 4-6 juni
Del 3: 2-4 september
Del 4: 18-20 november

Info och anmälan:
www.lenashathayoga.se
e-post: lenashathayoga@hotmail.com

 

7 april

Internationella hälsodagen

Läs mer om planerna på Indiska ambassadens hemsida, www.indianembassy.se

 

 

8-10 april

Yoga & Ayurveda på Selma Spa+ – Lär dig Ayurvedans grunder

Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne - det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen. Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien. Med ayurveda kan du ta hand om din egen hälsa och förebygga sjukdomar med bra kost och livsstil. Kursen ger dig en introduktion till ayurveda och du kommer också att få reda på din individuella ayurvediska kroppstyp (vata, pitta, kapha). Utifrån detta får du kost- och livsstilsråd för bättre hälsa och välmående. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

8-10 april

Yinyoga-helg på Tofta Spa, västkusten

En helgkurs i medveten närvaro med fokus på återhämtning. Vi varvar helgen med yinyoga, pranayama och meditation och går igenom de sju attityderna inom mindfulness.

Mer info här.

 

8-10 april och 13-15 maj

BirthYoga – Instruktörsutbildning i Malmö

En komplett yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor genom förlossningsförberedande prenatal yoga och nyblivna mammor genom rehabiliterande postnatal yoga. För mer information: www.babyhealth.se / tel 0705-779858 / lisa@babyhealth.se

 

8-17 april

Utbildning i Clinical Somatics, steg 1 i Göteborg

Du lär dig behandlingsformen Clinical Somatics och att undervisa Somatics rörelseklasser. Den neuromuskulära rörelseformen består av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Somatics frigör hållningsmönster som orsakats av skador, stress och vanemässig hållning. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden. Träningen innehåller även neurofysiologi, funktionell anatomi och somatic filosofi. Den fyra steg långa träningen leder till certifiering som Clinical Somatic Educator. Deltagarna har möjlighet att vara del av den första avgångsklassen i Sverige!
För mer info: info@somatics.se
www.livingsomatics.com

 

9-16 april

Yoga- & meditationsretreat till Spanien

Längtar du efter tid för dig själv där du på djupet får möjlighet att varva ned och ta hand om både kropp och själ?
På en unik och rofylld plats i de spanska bergen kommer du under sju dagar genom yoga och meditation få möjlighet att verkligen landa i dig själv. Det dagliga praktiserandet av yoga och meditation på cirka 4 timmar sker morgon och kväll. Vi andas oss igenom sköna yogasekvenser både med stabilitet, mjukhet, stillhet och flow med inspiration främst från Hathayoga men även Yinyoga och Qi Gong. Pranayama och meditationsövningar hjälper oss att komma djupare in i fridfull inre tystnad. Det genomgående temat för retreaten handlar om att genom övningarna öppna upp kropp, sinne och hjärta, för att kunna vila mjukt i stillhet, närvaro och att finna inspiration till att leva mer autentiskt.
Under veckan kommer också Eva-Lotta Runfors, som leder retreaten, dela med sig av yogafilosofi och hennes djupa erfarenheter av yoga och meditation.
När vi inte praktiserar finns det möjlighet att utforska naturen runtomkring, bada bastu och ta en simtur i poolen eller unna sig en välgörande massage. En av dagarna gör vi en längre vandring till ett närliggande kloster och, i mån av intresse, kan vi även göra utflykter till Granada och till Medelhavet.
Mer info här.
 

 

15-17 april

Utbildning till Yogainstruktör i Piteå

Utbilda dig till Yogainstruktör i Lena´s Hatha Yoga – steps to harmony. Utbildningen omfattar 130 timmar fördelat på 4 kurstillfällen samt praktik. Den vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av Yoga och som vill börja lära ut Hatha Yoga till andra och är speciellt framtagen för att du enkelt ska kunna komma igång med egna yogakurser. Utbildningen passar även dig som vill utveckla dina yogakunskaper.

PITEÅ
Del 1: 15-17 april
Del 2: 4-6 juni
Del 3: 2-4 september
Del 4: 18-20 november

Info och anmälan:
www.lenashathayoga.se
e-post: lenashathayoga@hotmail.com

 

16-17 april

Utbildning: Dinah Rodrigues hormonyoga (öppen för alla)

16-17/4 kl 10-14 kurs för egen träning hemma.
Välkommen att boka eller fråga på info@ellenengvall.se

 

16-17 april

Ett år av Yogastudier - Örnsköldsvik

Nu startar startar vi en ny omgång av kursen ”Yogastudier” i Örnsköldsvik. Detta är en kursserie för dig som vill fördjupa dina kunskaper i yogans filosofi och utövande. Kursen är fördelad på 4 helger samt tre privatlektioner där ett personligt utövande utformas och utvecklas.. Kursen passar bra för dig som vill fördjupa dina kunskaper i yogans filosofi och utövande. Detta är också ett förberedande år för dig som vill gå Yogaskolans lärarutbildning och som inte har möjlighet att delta i vår kontinuerliga undervisning. DAtum för kurshelgerna: 16-17 april, 11-12 juni,  27-28 augusti och 15-16 oktober 2016. Tider för kurshelgerna är: Lördag 9-12+14-17, söndag 9-13
Mer info: ostersund@yogaskolan.se

 

18-29 april

Ekovandring och yoga i Himalaya

Upplev det genuina Nepal på en vandring i ett område i Annapurnabergen i Nepal där du får möjlighet att se det snötäckta Himalaya och komma nära den nepalesiska kulturen. På resan i april 2016 är Elina Sundström med som svensk färdledare och yogainstruktör. Elina är journalist och författare till bland annat boken "Hälsohets”. Hon är utbildad yoga- och meditationslärare i Nepal och Sverige. Elinas yogapass bjuder både på avstressande stillhet och flödande, stärkande övningar för så väl nybörjare som vana yogis. Det viktigaste är inte rörelserna i sig, utan vad som händer i kroppen, tankarna och sättet att förhålla sig till sig själv och sina medmänniskor – och att ha roligt!
Målet för vandringen är Mohare Danda en plats på 3300 meter som bjuder på en svårslagen panoramavy över Annapurna och Dhaulagiri. Vi vandrar i tre till sex timmar per dag. Du behöver bara bära en lätt ryggsäck med det du behöver under dagen då vi anlitar bärare från området som tar hand om vår stora packning. Nätterna spenderar vi i ekostugor där vi även intar våra måltider. Vi får också se det bästa av Katmandu med dess spännande tempelområden och vi besöker ett yogacenter där vi får lektioner av en nepalesisk yogi.
Läs mer här.
Kontakt: info@farawayadventures.com eller 073-814 05 70

 

 

19-23 april

Yoga- och löparresa till Spanien!

Varmt välkommen att följa med på vår yoga- och löparresa. Genom att kombinera din löpträning med yoga kan du bli en bättre, starkare och mer uthållig löpare. Övningarna i yoga gör din kropp rörlig, stark och smidig. Andningstekniken du får lära dig hjälper dig att syresätta din kropp och det gör mer uthållig, men hjälper dig också att förebygga skador. Genom att bli både stark och rörlig i kroppen ger du dig själv bättre förutsättningar för rolig och effektiv löpträning. 
Löpträningen på den här resan läggs på en nivå där alla kan delta, vana som ovana löpare. Som yogautövare kommer du att få upptäcka hur löpningen blir ett fint komplement till yogan. Ett träningssätt där du har stor glädje av andningen och den mentala närvaro du övar inom yogan.

Dagarna fylls med yoga, löpning, föreläsningar, medveten närvaro, sol och god mat tillsammans med vår yogalärare Pernilla Cristvall och löpcoach Christina Hamrin.

Mer information och bokning: http://traininginvest.se/yogaresa-spanien
Kontakt: info@traininginvest.se
Tfn: 070-220 77 57

 

20 april

Kursstart: HORMONBALANS med Holistisk Hormon Yoga

Mjuk och sinnlig HormonYoga för dig som kvinna - öka välbefinnandet, energi och lust med vitaliserande av hormonsystemet.
Start 20/4, 10 onsdagar: kl. 18.45-20.15, Stockholm/ Östermalm
Lärare: Ylva Deplanck. Leg. fysioterapeut, dipl. lärare Holistisk Yoga, Holistisk HormonYoga, Röstyoga, MediYoga, Medveten Andning, Mamma Mage, Dansinspiratör.
Mer info och bokning: www.rootsandcrown.se

 

22-23 april

Drömminge Workshop alá Drömminge

Endagsworkshop eller helgworkshop där vi arbetar med specifika tekniker mot en specifik position. Vi gör solhälsning, chantar och mediterar.
Fredag 22 april 18.00 – 21.00
Lördag 23 april 10.00 – 13.00
Pris: 700 kr
Nivå: Nybörjare till medel
Mer information på www.hallavara.nu

 

22-24 april

Yoga Games i Göteborg

Den 22-24 april 2016 är det dags för sjätte året av Yoga Games - the Nordic Yoga Conference, på Svenska Mässan i Göteborg. Ett event som växer sig starkare och större för varje år. Vi försöker hela tiden förnya och bredda utbudet med olika presentatörer och inspiratörer i schemat samtidigt som vi jobbar med att öka totalupplevelsen med bland annat större hälsomässa, live musik och positiv atmosfär. Vi fortsätter även detta år med den populära drop-in salen som är gratis.
Biljetterna släpps med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha. Utställarplatserna kan bokas från och med slutet av maj 2015 och biljetterna till deltagarna släpps december 2015.  
Vi ser fram emot ett event med bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt att få fler att upptäcka yogans härliga värld.
Under fredagen arrangeras workshops med internationella och välkända yogalärare, dessa går lite mer in i detaljer än vanliga yogaklasser och är populära både för egenintressen samt för yogalärare. Det är även under fredagen som utställarna flyttar in på Hälsomässan och det är frivilligt för dem att hålla öppet.
Under lördag och söndag är det fullt schema med klasser som startar 5-6 tider per dag i 4-5 olika studios. Vid bokning av dagsbiljett kan man välja 5 av de 6 klasserna per dag. Hela hälsomässan är öppen med gratis entré för allmänheten.
Biljetterna släpps december 2015
www.yogagames.org

 

 

22-24 april

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

22-24 april

MediYogaRetreat Idöborg Stockholms Skärgård - "Hitta din inre kraft!"

3-dagars yogaretreat i Stockholms skärgård med MediYoga, meditation, inspirationsföreläsning med Maria Swanström (www.starzionproduction.com), vila, varande och egen tid.
Ledare: Madeleine Wilhelmsson, Lärare och terapeut i MediYoga
Mer info & bokning: www.yogamana.se

 

23 april

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

23-24 april

Yoga och ledarskap med Filippa Odevall

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Filippa Odevall från Skolyoga leder dig på temat "Att tillgängliggöra yoga i ett större perspektiv". Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

24-30 april

Följ med Indras egen gruppresa på Ayurvedisk hälsosemester i Kerala i södra Indien

Att ta väl hand om dig själv är i centrum för denna gruppresa på högklassiga 5 * Carnoustie Resort. Denna fridfulla oas vid stranden får dig ordentligt avslappnad genom yoga, meditation, nyttig mat och spabehandlingar varvat med konsultationer med ayurvediska doktorer som erbjuder enkla verktyg för att hjälpa kropp och sinne tillbaka i balans.
Ayurvedapaket 13 995 kr per person och inkluderar:
* Transfer till och från Kochis flygplats
* Boende i del a dubbelrum i Akund Deluxe villa
* Helpension ( frukost, lunch, middag inklusive alkoholfria dryck enligt doktorns rekommendationer)
* Dagliga Ayurvediska behandlingar(60-90 minuter)
* Dagliga 45 minuters terapeutisk massage/Naturopathy behandling
* Daglig konsultation med Ayurvedisk doktor
* Daglig yoga och meditation
* En dags sightseeing av Cochin
* En båtkryssning på Alappuzha Backwaters
Läs mer om 5* Carnoustie resort. www.carnoustieresorts.com
Tänk inte för länge på detta erbjudande då det är först till kvarn som gäller!  Vi måste ha minst 6 deltagande för att resan ska bli av till detta specialpris. Vi måste ha alla svar senast 26 november.
Flyg bokar ni genom Indra eller själva med Qatar,pris ca 6 500 kr per person.
Stockholm-Kochi 24 april 16.10-08.10 ( ett stopp i Doha)
Kochi-Stockholm 30 april 09.30-19.25 ( ett stopp i Doha)
Ni kan även kombinera resan med andra sevärdheter i Indien som Memora Travel kan hjälpa till med.
Memora Travel skapar minnen för livet genom att erbjuda exklusiva skräddarsydda resor runt om hela världen helt enligt dina specifika önskemål och behov. Vi ger dig personlig service innan, under och efter resan, så att det alltid är bekvämt och tryggt för dig att resa med oss! Självklart är vi medlemmar hos SRF (Svenska Resebyråföreningen). Förutom att boka flyg och hotell kan vi även hjälpa till med andra researrangemang, alltifrån helikopterturer till restaurangbesök.
Mer info: indra@memoratravel.se

 

26 april

Kursstart: Terapeutisk Dans mot utbrändhet - Mindfulness i rörelse

Till härliga rytmer och med hjälp av lärarens guidning och inspiration lockas spontana fria rörelser fram. Kroppen mjukas upp - spänningar släpper. Du blir mera närvarande och får mera energi. Skapar en kroppsmedveten närvaro och bidrar till självacceptans och bättre självkänsla.
Att möta sig själv i fri dans är att möta sig själv med allt det som är jag - både min styrka och min sårbarhet.
Ett läkande sätt att motionera. Välkommen att hitta din rytm och balans.
- Medveten närvaro, medveten andning, avslappning och reflektion ingår i kursen -
Kurs dagtid på Södermalm.
Start 26/4, 6 tisdagar: kl. 10.30-13.00, Stockholm, Ester Adèle
Lärare: Ylva Deplanck. Leg. fysioterapeut, dipl. lärare Holistisk Yoga, Holistisk HormonYoga, Röstyoga, MediYoga, Medveten Andning, Mamma Mage, Dansinspiratör Frigörande Dans.
Mer info och bokning: www.rootsandcrown.se

 

27 april

Yogakonvent i Spanien

Missa inte vårens bästa yogakonvent! På en stor lantegendom en timme från Barcelona bjuder vi in dig till en långweekend med massor av klasser med välkända yogaprofiler, god mat, fint boende, gemenskap och roliga upplevelser.
Tillsammans med de medföljande instruktörerna Ulrica Norberg, Veronica Jäderlund och Viktor Frih kommer ger vi dig en möjlighet att testa olika yogastilar, få massor av inspiration och även chans att diskutera ditt yogaintresse och få svar på många av dina yogarelaterade frågor. Dessutom kommer Sara Valfridsson, chefredaktör för magasinet Yoga World, att finnas på plats.
Läs mer här.

 

27-30 april

Yoga, vandring och meditation i soliga Kroatien

För mer info: www.helhet1.se eller tel. 070-147 13 69

 

28 april - 5 maj

Ny 2-årig yogalärarutbildning och fördjupade studier i Satyananda Yoga

Ny start av yogalärarutbildning/fördjupade studier 28 april-5 maj. Utbildningen sträcker sig över två år och inkluderar 49 kursdagar på kursgården i Hälsingland och tre kursdagar i Gävle. Utbildningen är också till för dig som enbart har för avsikt att fördjupa dina kunskaper i yoga. Yogautbildningen omfattar traditionella yoga- och meditationstekniker, såsom de förts vidare av Swami Satyananda och Swami Niranjanananda.
Kursledare: Susanne Sadhana Mala Edenor, Umeå Yogaskola och Mattias Gopala Hagman, Gävle Yogaskola. Sedan 2006 leder Susanne och Mattias den nationella yogalärarutbildningen inom Satyananda Yoga Sverige.
Läs mer om utbildningen här.

 

30 april - 7 maj

Iyengaryoga i Kroatien

En vecka full med yoga, sol, god mat och mycket glädje. Kursen hålls på ön Cíovo precis vid havet och bara ca 30 minuter från Split. Här råder en lugn atmosfär samtidigt som det bara är några minuters promenad till fiskebyn Slatine där det finns restauranger, bageri, små butiker och båtförbindelser till öarna runt omkring. En underbar plats för en vecka med yoga, sol, bad och god mat.
Mer info här.
 

 

30 april – 7 maj

Mjuk Hathayoga och vandring på den fantastiska halvön Peloponnesos (Grekland) Med Lisan och Lisa

En vecka av total avkoppling och regeneration genom yoga, vandringar/ promenader, simning, vila med bra vegetarisk mat och möjlighet att boka massage.
Under veckan kombinerar vi yoga med två guidade vandringar (med möjlighet att boka fler). Vi kommer att besöka två bergsbyar där vi kommer att avnjuta äkta traditionell grekisk mat i en miljö där tiden stått ”stilla” och all den genuina charmen finns kvar.
Vandringarna är från tre timmar och leder oss uppåt bergen på gamla stenbelagda stigar (Kaldermi). Vi kommer att ta oss tid att njuta av naturen och utsikten, kika på gamla kyrkor samt fika.
Du kan välja att ha massor av egen tid under veckan. Passa på att vila, läsa, kanske skämma bort dig själv med en massage, eller utforska byarna runtom, ta en drink i någon av de lokala tavernorna eller kanske bara vandra längs havet.
Välkomna önskar Lisan & Lisa!
Lisan: Anmälan, betalning & frågor om yoga lisanbremmers@gmail.com, www.hooyoga.com
Lisa: Info och frågor lisa@lisasmassage.com, www.lisasmassage.com

 

April (flera datum)

Ett år av studier i yogans filosofi - Stockholm

Nu startar startar vi en ny omgång av kursen ”Yogastudier” i Stockholm. Detta är en kursserie för dig som vill fördjupa dina kunskaper i yogans filosofi och utövande. Kursen är fördelad på fyra helger samt tre privatlektioner där ett personligt utövande utformas och utvecklas.. Kursen passar bra för dig som vill fördjupa dina kunskaper i yogans filosofi och utövande. Detta är också ett förberedande år för dig som vill gå Yogaskolans lärarutbildning och som inte har möjlighet att delta i vår kontinuerliga undervisning. Tiderna för kurshelgerna är: Lördag 9-12+14-17, söndag 9-13
Läs mer: http://yogaskolan.org/utbildning/yogastudier/
Mer info: info@yogaskolan.se

 

Maj

5-8 maj

Yogaretreat på Flatön utanför Orust

Vi kommer att hålla denna helgretreat i den Bohuslänska naturen på Flatön utanför Orust ca 45 minuter norr om Göteborg. Detta är en plats att slappna av på. En plats där du kan lyssna på naturen och på dig själv.
Ekocentret Greenstones erbjuder boende i mysiga och moderna jurtor. En jurta är en rund, isolerad bostad som ursprungligen kommer från Centralasien där de används av nomader. Dessa jurtor är fullt möblerade med kamin och kök. Takfönster mot stjärnhimlen skänker extra magi.
Det finns fantastiska vandringsleder i direkt anslutning till centret. Omgivningarna har ett rikt naturliv och ingjuter ro.
PRAKTISK INFORMATION
Denna retreat passar dig som som redan praktiserar yoga.
Retreaten börjar torsdag kl. 14.00 och slutar söndag ca 14.00. Kurskostnaden är 4700 kronor. Priset inkluderar ekologisk, vegetarisk kost samt logi, tre yogalektioner om dagen och en kvällsmeditation. Tillgång till 35-gradig pool och vedeldad bastu ingår också i priset.
Under denna retreat får du också möjlighet att utforska delar av yogatraditionen som du inte möter på en kvällskurs. Du kommer att vara med om en eldceremoni, sjunga mantra och hålla tystnad delar av retreaten. Retreaten inkluderar även karmayoga där vi hjälps åt med matlagning och diverse sysslor. Karmayoga är den aktiva handlingens yoga där du utför enkla arbetsuppgifter under medveten närvaro.
Läs mer på hemsidan www.yoga-retreat.se eller kontakta samatvam@yoga-retreat.se för mer information

 

5-8 maj

Yogaretreat på Österlen: Inre resa

Vill du frigöra dig från gamla mönster och få tillgång till dig, din kraftfullhet och din fulla potential?Välkommen till vår underbara yogaoas på Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten. Här blir du omsorgsfullt vägledd i en inre resa med yoga, förändringsprocesser och samtal i grupp, känslohantering, naturupplevelser, njutning och lyx. Ett tillåtande retreat utan dömanden. Släpp bagaget och var den du verkligen är!
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

7-14 maj

Fitness, Lifeforce & yoga med Tanja Djelevic i Costa Rica

Detta ljuvliga ställe ligger på Costa Ricas vackra kust mot Stilla havet. Retreatet är omgivet av regnskogar och ett stort naturreservat och ligger med en underbar utsikt över Playa Hermosa Beach. Denna strand gränsar mot Ballena National Marine Park, även känd som "Whales Tail Reef". Regnskogens grönska och havet utanför är hem för tucanfåglar, apor, sköldpaddor och valar.
Costa Ricas djungel och stränder har länge varit ett populärt ställe för rereats av olika slag. Yoga och wellness har kommit att bli alltmer efterfrågat i detta paradis.
Läs mer om resan här.

 

8-15 maj

Medicinsk & Holistisk yoga i Slovenien

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk yoga. Yogan är lugn och inkännande och passar alla åldrar. Din lärare är Ullis Karlsson som är legitimerad sjukgymnast, utbildad yogalärare samt medicinsk yogaterapeut. Du bor på ett litet trevligt hotell i en medelhavsinspirerad och lugn atmosfär ett stenkast från Medelhavet i staden Strunjan som ligger myckat vackert vid Adriatiska havet och har ca 2300 soltimmar per år. Njut av vällagad mat och spektakulära utsikter i omgivningen.
Läs mer om resan här.

 

13 maj

Heartsongs & Chanting med Kevin James Carroll

Kevin väver samman urgamla mantran med sina egna Heartsongs och skapar en blandning av mantrasång med influenser från såväl olika österländska traditioner som västerländsk folkmusik. Kevin är ursprungligen från Australien men reser runt i världen och bjuder in människor från olika traditioner och kulturer att deltaga och sjunga tillsammans i en positiv och hjärteöppnande gemenskap. En annorlunda och meditativ upplevelse där alla som vill inbjuds att medverka i sången.
Weaving ancient Mantra’s with his own Heart Songs, Kevin’s music is a world fusion of devotional chanting, drawing upon influences from traditional Indian Kirtan, Rainbow Bhajans, Celtic and Sufi chants mixed with western folk sounds and world instruments. Kevin facilitates and holds space for reconnection to the heart, community and healing. With the intention of joining with others to support positive change, Kevin travels continuously, sharing his presence and heartfelt voice with people from many different cultures and religions throughout the world to unite through the simple act of singing together in a way that is universal.
Biljettpris 200 kr.
Förboka via e-post: info@spreadtheword.nu och betala i dörren!
Insläpp från 18.30.
Varmt välkomna!
Mer info här.

 

13-15 maj

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

13-15 maj

En upplevelse för livet, Yogahelg på URNATUR!

Det gläder mig att få bjuda med dig till ett samarbete med Urnatur. Under en helg kommer vi att få vara med om något alldeles unikt, något som kommer att leva länge inom oss. Vi kommer att få uppleva naturen på det mest genuina sätt. Utan teknikens välsignelser eller störande krav kommer vi att bo i stugor och trädhus i skogen. Fryser vi gör vi upp eld i vedkaminen och när mörkret faller på tänder vi fotogenlampan och stearinljus. Vi somnar i sköna bäddar till bullret ifrån elden i vedkaminen och skogens ro omkring oss. Och sen ska vi förstås yoga! Och för dig som vill, kommer jag även att bjuda in till barfota vandring och träning i skogen. Om vi vill kan vi bada bastu och boka en välgörande kroppsbehandling. En kväll eldar de i badtunnan för oss. Maten är lagad av årstidens primörer och visst serveras det ett glas vin till.
Läs mer och boka: www.linneajensenyoga.org

 

13-20 maj

Yoga- och kraftresa till Turkiet: Åter till dig själv!

Följ med oss på en oförglömlig retreat till vackra Fethiye i Turkiet där Yoga, Kosmologi, Healing och Energipåfyllning står i fokus. Under en vecka bor vi på den helt ekologiska kursgården Pastoral Vadi som är känd för sina fina bungalows & vackra omgivningar. Spännande aktiviteter varvas med yoga som leds av Anette Hansson samt kosmologi med Mustafa Kuyucu. Målet med veckan är att Du ska hitta tillbaka till dig själv, din ursprungskraft och källa! I resan ingår förutom logi & mat( veg) även:
- Livsyoga/kundaliniyoga
- Kosmologilära m.m.
- RAHKA-healing
- Utflykter inkl lunch och buss
När: 13-20 maj 2016
Pris: 9.900:- all inclusive  exkl flyg.
www.kraftresor.weebly.com eller 070-2210413 (Anette)
Facebook: kraft & inspirationsresor
 

 

14-21 maj

Yoga & surfing i Portugal

Kom och njut av en vecka med Europas bästa surfing tillsammans med dynamisk Vinyasayoga i härliga Baleal, en by precis vid havet omgivet av sanddyner, dramatiska klippor och långa stränder. Svenska Mariells yogaklasser är dynamiska och lekfulla, där du i en trygg och säker miljö uppmuntras att utforska dina mentala och fysiska gränser. Surfingen passar både dig som har surfat en hel del innan och vill ha hjälp att ta nästa steg, vill fila på tekniken eller helt enkelt är total nybörjare.
Boendet, Captain's Log House, är ett charmigt, färgglatt boende med härlig familjär atmosfär, perfekt beläget bara 2 minuter från stranden, klippor, yogashalan, surfskolan, fem olika surf spots, caféer, restauranger, strandbarer och butiker.
Utöver yogaläraren Mariell kommer du bli väl omhändertagen av Linda och Nelson. Svenska Linda är manager över Captain's Log House, och portugisiska Nelson är er huvud-surfinstruktör och ägare av yogashalan. De kommer se till att du har det bra, laga mat till dig, ta med dig runt omkring i området, hjälpa dig, surfa med dig och och helt enkelt vara dina värdar i Baleal.
Läs mer om resan här.

 

15 maj

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 15/5 (även 20/3) kl 9-16. Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

15 maj

En stilla halvdag med kundalini- och mindfulnessyoga

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min kundalini
30 min mindfulnessyoga
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - kundaliniyoga
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - mindfulnessyoga
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Malin Rydesjö, Yogacentralen
Datum och tid:
Söndagen 15 maj, sista anmälningsdag 30 april.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

15 maj - 19 juni

Lärarutbildning Ashtanga 200 h, 3 unika moduler

Pris: 29 500 kr. Early Bird 25 000 kr, boka senast 31/3.
Mer info: http://yogansa.se/yoga-och-pilates/lararutbildning-ashtanga-200h/
Kontakt: info@yogansa.se

 

16-23 maj

Grekland, hav & yoga

Om du letar efter en perfekt semester där du kan kombinera yogaklasser med en skön grekisk livsstil så har du hittat rätt! I en avslappnad, social och vänlig atmosfär får du underbara yogaklasser med svensk instruktör, cykelturer, segling, sol och bad i pool eller i det underbara Medelhavet. Det ingår även en cykelutflykt och en seglingslektion för den som önskar.
Läs mer om resan här.

 

16-30 maj

Zenways Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Our intensive yoga teacher training course is taught in an environment where you eat and sleep yoga. You’re surrounded by others on the same path and the teacher is right there for you. This is our method. Instead of giving you a set sequence to teach, we focus on the principles and foundations that will allow you to find your true expression and develop as a teacher.
Course highlights
• Fast-track intensive course. We favour the total immersion method since recent studies have shown it to be the most efficient way to learn.
• Gain a comprehensive “tool kit” that allows you to find your true expression and develop as a teacher.
• Learn how to experience and cultivate energy – both your own and your students’ – and learn how to bring mindfulness and presence to your work.
• Buddhist philosophy. We’re uniquely based in the Yogacara (yoga practice) philosophy of Mahayana Buddhism.
• Accredited by the world-wide standards body Yoga Alliance, and the Independent Yoga Network.
• Get access to our private members site containing a wealth of resources to download and support your teaching
Dates: 16 - 30 May 2016
Tuition Fee: £1990 (early-bird price: £1690)
Accommodation: from 400SEK/night
Venue: Shambala Gatherings, Borntorpet, Skinnskatteberg, 739 92 Sweden
Event webpage.
E-mail: enquiry@zenways.org

 

19-22 maj

Yogaretreat för högkänsliga på Österlen

Är du extra känslig? Längtar du efter konkreta verktyg att hantera och (an)vända din sensitivitet till din fördel? Här finns plats för vila och egentid i trolsk miljö med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten, parallellt med kraftfulla, omhändertagande och frigörande processer i yoga och känslohantering. Retreatet handlar om att identifiera, medvetandegöra och upplösa de känslor, tankar, rädslor och beteenden som hindrar dig från att se livets alla möjligheter.Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar. Tänk om det inte är något fel på dig? Tänk om du istället är en gåva till den här världen med allt som du är?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

 

20-22 maj

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

20-22 maj

Yoga and psychology, Martyn och Christine Neal, Stockholm

I maj kommer Martyn Neal, elev till TKV Desikachar sedan 30 år, till Stockholm Han är en välrenommerad och efterfrågad lärare med stor kunnighet i bland annat Yoga Sutra och som vi är mycket glada att få till Sverige. Martyn håller tillsammans med sin hustru Christine Neal, som är psykoterapeut och yogalärare, en kurs om yoga och västerländsk psykologi. Kursen hålls på engelska. Läs mer om den kursen på hemsidan www.yogaskolan.se.
Kontakt: info@yogaskolan.se

 

 

21 maj

Namaste Stockholm

Läs mer om planerna på indiska ambassaden, www.indianembassy.se

 

 

21-22 maj

That little extra med Nanna Wagner

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Nanna Wagner yoganomad från The Path of the Heart leder dig på temat "How to use touch, sensitivity and meditation in your teaching".  Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

21-28 maj

Yoga, mat & vin på Sicilien

Följ med oss till Sicilien och upplev vandring och yoga med diplomerade och erfarna instruktörer  i fantastiska miljöer. Eftersom vi är i Italien, njuter vi inte bara av yogan utan unnar oss också ljuvlig mat och gott vin, vid havet och uppe i bergen. Vi bor på b&b nere vid strandpromenaden i pittoreska medeltidsstaden Cefalú.
Vill du följa med? Ring Louise på ManfrinatoResor, 040-23 48 40. Mer info: www.manfrinatoresor.se

 

21-28 maj

Yogaresa till Kroatien

Yogakällan i Örebro ordnar en yogaresa till Kroatien 21-28 maj 2016.
Vi utövar hathayoga och yinyoga under veckan och den som vill har också  möjlighet att lära sig crawla då vi har en simcoach med oss på resan.
Läs mer här.
Yogalärare: Susanne Collgård, tel: 076-255 62 93, email: collgard@gmail.com

 

21-28 maj

Yoga - raw food - vandring

Välkommen till en lugn och behaglig vistelse i underbara Nerja på Spaniens solkust. Njut av hälsosam rawfood, nyttig Yoga och spännande vandringar.
Du får efter denna vecka erfarenheter som gör det möjligt att klara av rawfood i din vardag, detta genom kunskap, recept och duktiga instruktörer. Max 12 deltagare. Varmt välkomna med önskar Marie, Ingrid och Katrine.
www.sat-nam.se

 

25-29 maj

Yogaretreat vid Atlantkusten

Har du alltid drömt om att yoga i ett slott vid havet? Vi har hittat ett surfcastle på en klippa precis vid Atlantens strand.
Tänk dig vita stränder och turkosblått hav så långt ögat når. Tänk dig att vakna och somna till ljudet av vågor som rullar in nedanför ditt fönster. Tänk dig att yoga på en veranda ut mot havet med blicken fäst vid horisonten eller varför inte att avsluta dagen med en kvällsmeditation på stranden för att sedan se solen sjunka ned vid horisonten. Allt detta och mer därtill har vi bakat ihop tillsammans, Jonna och Elin, för att du ska få möta sommaren i Portugal...
Läs mer på www.makeripples.se eller www.yogini.nu
Varmt välkommen med din anmälan!
Elin Grant & Jonna Ekman Mildén
 

27 maj

An evening with Deva Premal & Miten with Manose

Fredag den 27 maj kl. 19.00 på Konserthuset. Biljetter 295-495 kr, säljs via Konserthuset.
Världsberömda artistparet Miten och Deva Premal återvänder med den nepalesiske flöjtspelaren Manose till Stockholm för att ge en ny magisk mantrakonsert på Konserthuset. Välkommen att njuta av den fantastiska stämningen och den meditativa och glädjefyllda musiken! När Miten och Deva Premal ger konsert så bjuder de mycket på sig själva, så det brukar bli många goda skratt - men framför allt är det stillheten mellan sångerna som är minst lika viktig som musiken. Här kan vi få en upplevelse av mantrats kraft.
www.spreadtheword.nu

 

27-29 maj och 26-28 augusti

BirthYoga – Instruktörsutbildning i Stockholm

En komplett yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor genom förlossningsförberedande prenatal yoga och nyblivna mammor genom rehabiliterande postnatal yoga. För mer information: www.babyhealth.se / tel 0705-779858 / lisa@babyhealth.se

 

27 maj - 4 juni

Ashtangayoga på Mallorca

Har du svårt att komma igång eller vill du fördjupa din yoga? Varmt välkommen att följa med på yogaresa på Mallorca. Här väntar en hel vecka full med yoga, medveten närvaro, sol och god mat tillsammans med Ving och Pernilla Cristvall. Fokus blir på ashtangayoga men vi varvar även veckan med yinyoga, pranayama (andningsövningar) och meditation.
Det går även bra att boka din resa tillsammans med en medresenär som inte vill delta i yogaaktiviteterna
När: 27 maj - 4 juni 2016
Var: Sunprime Waterfront, Playa de Palma, Mallorca
Pris: Från 11.600:- per person (del i dubbelrum).
I priset ingår: Flyg t/r, boende med halvpension alla dagar samt transfer och mat ombord på flyget. Fullspäckat träningsprogram och inspirerande föreläsningar.
Res direkt från: Stockholm, Göteborg eller Malmö

Läs mer och boka här!

 

Maj (olika datum)

Helgkurser på Åland: Mental träning, inspiration och skapande

Läs mer om kurserna på Norrhavs Lisa.

 

Juni

3 juni

Space of Love Festival 2016

Välkommen till Space of Love-festivalen, 10 dagar med yoga, dans, qi gong, frigörande andning, svetthydda, meditation, olika helande tekniker och mycket mer!
Läs mer här: www.spaceoflove.nu

 

9-12 juni

Yoga och vandring med Guldkant, Skummeslövsstrand – Torekov

Många uppfattar både vandring och yoga som “meditation i rörelse” och genom att kombinera dessa två i samklang med vacker natur, får vi både en inre och yttre resa till såväl kropp som själ. Du vandrar på egen hand mellan Skummeslövsstrand och Torekov. Varje morgon och kväll möter du yogaläraren Pernilla Cristvall, för att vägledas till balans och personlig utveckling genom yoga.
Turen i korthet:
9/6: Ankomst till Skummeslövsstrand, yoga och middag.
10/6: Yoga, vandring Skummeslövsstrand – Hovs Hallar, 20 km. Yoga och middag.
11/6: Yoga, vandring Hovs Hallar – Torekov, 12 km. Yoga och middag
12/6: Hemresa.
Mer information finns här.

 

10-12 juni

Tredagarsretreat Tofta Retreat

www.toftaretreat.se

 

10-17 juni

Balans & vila på Thassos

Slut ögonen. Känn värmen. Fläkten från havet. Lukten av pinjeträd. Hör cikadornas sång. Här kommer du att vaggas in i det lugna tempot i byn och nå djupare in i yogan. Chrissi, "Guld", var namnet på ön före antiken. Namnet Thassos kommer från det grekiska ordet Ethera, som betyder väldoft och klar luft. Fira sommarens ankomst innan det blir för hett i Grekland och före de stora turistströmmarna. Juni är en idealisk månad. Vattnet är varmt och det doftar av kryddväxter i bergen.
I år utökar vi våra resor till byn Kallirahi på Thassos.
Resa 1: 10-17 juni.
Resa 2: 17-24 juni.
Max 10 deltagare per resa.
Det här är småskaligt och mysigt och ska så vara! Inga måsten utan resan välkomnar egna initiativ. Vill du bidra med något till programmet så är du välkommen!
I år med direktflyg till Kavala så vi slipper den långa transfern från Thessaloniki. Det spar tid och kraft.
Resorna kostar 13 390 kr.
Ingår:
• Flyg t o r Kavala
• Transfer Kavala-Thassos (buss, färja)
• Boende hos Vassilis bland olivträden eller hos Manolo vid havet
• Gemensam frukostbuffé
• Yogalektioner 2 ggr/dag, 2 utflykter, 1 middag.
Sol, värme & cikadornas sång är gratis.
750 kr rabatt för dig som har terminskort med YesYoga eller som tecknar ett för VT 2016.
750 kr rabatt för dig som är under 18 år eller är arbetslös.
Betala in anmälningsavgiften 3500 kr snarast för att säkra din plats. OBS anmälningsavgiften ingår i priset, så denna summa dras från totalsumman. Slutbetalning behöver inte ske förrän 60 dagar före avresa.
Bankgiro: 5810-2609 eller bankkontonr SHB: 6162-507068998 - ange namn som det står på passet och Thassos 1 eller 2. Det går också bra att swisha på 0708228982.
Mer info här.
 

11-18 juni

Yoga, mat & vin på Sicilien

Följ med oss till Sicilien och upplev vandring och yoga med diplomerade och erfarna instruktörer  i fantastiska miljöer. Eftersom vi är i Italien, njuter vi inte bara av yogan utan unnar oss också ljuvlig mat och gott vin, vid havet och uppe i bergen. Vi bor på b&b nere vid strandpromenaden i pittoreska medeltidsstaden Cefalú.
Vill du följa med? Ring Louise på ManfrinatoResor, 040-23 48 40. Mer info: www.manfrinatoresor.se

 

15-19 juni

Sommarläger i iyengaryoga

Skinnskatteberg Iyengaryoga Studio håller i vårt årliga och uppskattade sommarläger.
Datum: 15-16 juni Nivå 1, 17-18 juni Nivå 2, 19 juni Nivå 2-3
Lärare: Mikael och Isabelle Bede
Anmälan: mikael@iyoga.se
Mer info: www.iyoga.se

 

17-24 juni

Balans & vila på Thassos

Slut ögonen. Känn värmen. Fläkten från havet. Lukten av pinjeträd. Hör cikadornas sång. Här kommer du att vaggas in i det lugna tempot i byn och nå djupare in i yogan. Chrissi, "Guld", var namnet på ön före antiken. Namnet Thassos kommer från det grekiska ordet Ethera, som betyder väldoft och klar luft. Fira sommarens ankomst innan det blir för hett i Grekland och före de stora turistströmmarna. Juni är en idealisk månad. Vattnet är varmt och det doftar av kryddväxter i bergen.
I år utökar vi våra resor till byn Kallirahi på Thassos.
Resa 1: 10-17 juni.
Resa 2: 17-24 juni.
Max 10 deltagare per resa.
Det här är småskaligt och mysigt och ska så vara! Inga måsten utan resan välkomnar egna initiativ. Vill du bidra med något till programmet så är du välkommen!
I år med direktflyg till Kavala så vi slipper den långa transfern från Thessaloniki. Det spar tid och kraft.
Resorna kostar 13 390 kr.
Ingår:
• Flyg t o r Kavala
• Transfer Kavala-Thassos (buss, färja)
• Boende hos Vassilis bland olivträden eller hos Manolo vid havet
• Gemensam frukostbuffé
• Yogalektioner 2 ggr/dag, 2 utflykter, 1 middag.
Sol, värme & cikadornas sång är gratis.
750 kr rabatt för dig som har terminskort med YesYoga eller som tecknar ett för VT 2016.
750 kr rabatt för dig som är under 18 år eller är arbetslös.
Betala in anmälningsavgiften 3500 kr snarast för att säkra din plats. OBS anmälningsavgiften ingår i priset, så denna summa dras från totalsumman. Slutbetalning behöver inte ske förrän 60 dagar före avresa.
Bankgiro: 5810-2609 eller bankkontonr SHB: 6162-507068998 - ange namn som det står på passet och Thassos 1 eller 2. Det går också bra att swisha på 0708228982.
Mer info här.

 

18 juni

Kundaliniyoga och GONG, vid Göta kanal utanför Söderköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem.
Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
En extra dimension av upplevelsen får du av den omgivande naturen - skog, ängar och vatten. Vi yogar i vår sommarsal med sagolik utsikt över böljande fält och Göta kanal.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon, ring/sms 0704-104922 / 0709-58 96 45 eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Läs mer om oss på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

 

21 juni

Internationella yogadagen/Yogans dag

Läs mer om planerna på indiska ambassaden, www.indianembassy.se

Se även www.yogansdag.se där tidningen Yoga för dig samlar alla artiklar.

 

25 juni - 1 juli

Yoga Bliss retreat, Ohrid Makedonien

Följ med oss till en plats där tiden står stilla men där vibrationerna är starka. Ohrid är Balkans pärla, en storslagen sjö med kristallklart vatten omringad av magnifika berg där solnedgången varje dag ändrar skepnad. Tillsammans ger vi varandra plats att vara. Upplev skönheten i naturen och hitta din bliss i Ohrid, Makedonien. Yoga bliss är den där känslan av bubblande glädje som fyller hela kroppen och sinnet med insikter om att allt är okej precis som det är, just nu. Det är det vi vill lära oss att locka fram både på yogamattan och i livet utanför den. Låt oss uppleva yoga bliss tillsammans, varje dag!
Under en vecka spenderar vi våra dagar tillsammans i en privat Villa i bergen med tillgång till en egen uppvärmd pool, dagliga yogaklasser, meditationer,  andningsövningar, vegetariska måltider, bergsvandring, utflykter och äventyr till vackra platser och workshops om självkärlek och manifestation. Retreatet är litet och personligt och tar max emot 10 deltagare. Alla är välkomna, oavsett tidigare erfarenhet av yoga.
Staden Ohrid befinner sig i Makedonien och är en otroligt vacker plats i hjärtat av Balkan. Staden är listad av Unesco som världskulturarv där Ohridsjön är en av Europas djupaste sjöar. Vår Villa Kairos är belägen uppe i bergen och har en fantastisk panoramavy över hela den naturskyddade Ohridsjön.
Martina Davitkova är certifierad Yogalärare (RYT Yoga Alliance) och grundare av Kool Karma Yoga bjuder tillsammans med Sandra Sanfridsson in till detta personliga Yoga Bliss retreat. För mer information om Yoga Bliss retreatet besök www.koolkarmayoga.se eller kontakta oss på koolkarmayoga@gmail.com

 

28 juni - 2 juli

Yogaretreat för högkänsliga på Österlen

Är du extra känslig? Längtar du efter konkreta verktyg att hantera och (an)vända din sensitivitet till din fördel? Här finns plats för vila och egentid i trolsk miljö med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten, parallellt med kraftfulla, omhändertagande och frigörande processer i yoga och känslohantering. Retreatet handlar om att identifiera, medvetandegöra och upplösa de känslor, tankar, rädslor och beteenden som hindrar dig från att se livets alla möjligheter.Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar. Tänk om det inte är något fel på dig? Tänk om du istället är en gåva till den här världen med allt som du är?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

Juli

 

3 juli

En stilla halvdag med breathwalk och meditation

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min breathwalk
30 min meditation
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - breathwalk
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - meditation
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Camilla Lund Elander, Yogadimensions
Datum och tid:
Söndagen 3 juli, sista anmälningsdag 17 juni.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

4-7 juli

Yogaretreat på Österlen: Inre resa

Vill du frigöra dig från gamla mönster och få tillgång till dig, din kraftfullhet och din fulla potential?Välkommen till vår underbara yogaoas på Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten. Här blir du omsorgsfullt vägledd i en inre resa med yoga, förändringsprocesser och samtal i grupp, känslohantering, naturupplevelser, njutning och lyx. Ett tillåtande retreat utan dömanden. Släpp bagaget och var den du verkligen är!
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

6-10 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår

Missa inte våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

13-17 juli

Yoga, vandring & paddling

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

13-18 juli

Yogaretreat på Österlen: En ny verklighet

Välkommen till en livsförändrande inre resa, en totalt annorlunda semester! Ett yogaretreat för dig som är trött på att försöka passa in i någonting som ändå inte fungerar för dig. Om det inte var något fel på dig, och ingenting hos dig behövde förändras, var skulle du börja och vad skulle du välja då?
Under den här veckan guidas du genom en djupgående, transformerande resa med My Spirit yoga, intuitiv vägledning i grupp, yogafilosofi, känslohantering, övningar och processer för djupt rotad tillit, personlig växt och stillhet.
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

15-17 juli

Pernilla Cristvall på Tofta Spa med en spännande och händelserik retreat

Detta betyder att fler av dem som inte fick plats senast nu får chansen till denna underbara helg.
Pernilla är en erfaren yoga- och retreatlärare som driver en egen yogastudio på Kungsholmen i Stockholm, där hon även håller en yogalärarutbildning i ashtanga- och yinyoga med ayurveda som inriktning. Pernilla undervisar på Axelssons yogalärarutbildning samt anordnar flera yogaresor i samarbete med olika resebolag. Pernilla brinner för att vägleda människor som önskar förändring i sitt liv. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.
Yoga och ayurveda har samma ursprung där ayurvedan är kunskapen om livet och yogan föreningen mellan oss själva och universum.
www.toftaretreat.se

 

15-17 juli

Yoga retreat på vackra Hållö utanför Smögen den 15-17 Juli.
 
Finn ölugnet ihop med oss under en sommarhelg i Juli. Vi erbjuder olika yogapass utomhus eller i Hållö kapell med havet som ditt fönster allt beroende på väderlek.
15 min båtfärd från Smögen ligger oasen i västerhavet -  Mitt i naturreservatet njuter man av fantastiska solnedgångar och om man har tur -ett vresigt stormande hav. Du kommer också att ha tid över till att njuta av behandlingar, andra aktiviteter eller salta bad som avnjuts i en stressfri miljö.
En härlig helg med tid för yoga, avslappning och rekreation.
www.halloretreat.se

 

16 juli

Kundaliniyoga och GONG, vid Göta kanal utanför Söderköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem.
Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
En extra dimension av upplevelsen får du av den omgivande naturen - skog, ängar och vatten. Vi yogar i vår sommarsal med sagolik utsikt över böljande fält och Göta kanal.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon, ring/sms 0704-104922 / 0709-58 96 45 eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Läs mer om oss på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

20-24 juli

Yogaretreat för högkänsliga på Österlen, fortsättning

Välkommen tillbaka! Ett fortsättningsretreat för dig som är högkänslig och som vill djupdyka, utforska mer, skapa mer, leva mer, vara mer! Här börjar vi där vi sist slutade och tar dig bortom allt som begränsar dig. Utveckla din sensitiva begåvning, din intuition och medvetenhet kring relationer jobb, kropp, pengar, sexualitet med mera. Ett retreat i energiförståelse, förlåtelseprocesser, medvetandeutveckling, tanke- och känslohantering. Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar genom samtal, musik, yoga, guidade meditationer och vad mer är möjligt? Din känslighet - En gåva?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

 

23-24 juli

LOVE & COMPASSION  - KÄRLEK & MEDKÄNSLA Medvetna energirörelser

Workshop i Uppsala den 23-24 juli 2016
En helg med skratt och djupa insikter. Du får uppleva yoga med mycket Eld och svalka dig till ’Sleeping Buddha Yoga’.  Vi höjer energin genom att lägga till Tai Ji, Qi gong och meditation. Allt under temat av ’mindfulness’, kärlek och medkänsla. SCHEDULE
TIDER
Lördag 09.00 – 17.00
Söndag 09.00 – 17.00
LÄRARE
JACKY SEERY undervisar i Mindfulness, Qi gong, Tai Ji, Chi Yoga och meditation. Jacky har även diplomerat sig som Reiki Master, Ling Chi Healer, kristall-terapeut samt inom Indisk huvud massage.
TINA HEDREN har ett livslångt förflutet med gymnastik, dans och fitness. Hon arbetar med att utbilda och inspirera inom Yoga, Pilates, Qi gong och Tai Ji. Hon är även Feldenkrais® lärare och behandlar med essentiella oljor.
INFO & BOKNING
På: www.seasonalyoga.se

 

27-31 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår

Missa inte våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

27-31 juli

Yogaretreat på Österlen: Inre resa

Vill du frigöra dig från gamla mönster och få tillgång till dig, din kraftfullhet och din fulla potential?Välkommen till vår underbara yogaoas på Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten. Här blir du omsorgsfullt vägledd i en inre resa med yoga, förändringsprocesser och samtal i grupp, känslohantering, naturupplevelser, njutning och lyx. Ett tillåtande retreat utan dömanden. Släpp bagaget och var den du verkligen är!Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

28-31 juli

Yoga Celebration på Mundekulla

På årets Yoga Celebration kommer vi kunna uppleva olika typer av yoga (Hatha, Sama, Yin, Kundalini, Acro mm).
Teachers/workshopleaders bl a:
Sky ~ Sama Yoga
Satyadev ~ Mantras /Workshop/Satsang
Lina ~ Yin Yoga, 5 rythms dance
Nivåer och erfarenhet: Yogapassen är anpassade för både nybörjare och erfarna utövare. Workshops inom dans och gong kräver ingen tidigare erfarenhet. De är utformade för att hjälpa dig att fokusera på kontakten med din kropp, både i rörelse och stillhet.
Omgivning: Mundekulla ligger inbäddad i den småländska naturen med ängar, sjöar och skogar där omgivningen skapar ro och fokus för att fördjupa sig i yogan. I den vackra miljön är din dag uppfylld av både inre och yttre upplevelser. Från tidig morgon till sen kväll, kan du ge dig hän åt yoga, meditation och natur.
Yogisk kost för en perfekt yogaupplevelse: Frukost, lunch och middag lagas av Ola Johansson, med över 30 års erfarenhet av hälsosamma vegetariska rätter. Maten är till stor del ekologisk, lättsmält och fylld av prana - livsenergi.
Boende: Det finns tältplatser och sovsal samt ett begränsat antal rum med enkel eller dubbelbäddar. Boka tidigt för att säkra din plats.
Priser: Kursavgift: 2300 Kr (Early Bird 2000 Kr innan 1 april)
Boende inkl eko-bufé:
Tält: 1200 Kr
Sovsal: 1500 Kr
Dubbelrum: 1800-2250 Kr/person (utan/med toa/dusch)
Enkelrum: 2700 Kr
Anmälan:
E-post: info@gaiatree.se
Homepage: www.gaiatree.se
Tel: 073-778 86 77

 

Augusti

3-7 augusti

Yoga, vandring & paddling

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

5 augusti - 12 december (fem moduler)

Yogalärarutbildning 300 timmar (Yoga Alliance)

Yogalärarutbildning för dig som vill leva som yogalärare, oavsett du ska ha yogan vid sidan av ditt andra yrke eller satsa fullt ut. En bred yogautbildning med affärsfokus och mycket praktik. När utbildningen är klar ska du ha en tydlig handlingsplan för din ”yogakarriär” efter dina önskemål på ett hållbart sätt. Du kommer att lära dig Vinyasa-, Yin-, Trauma-sensitiv-yoga, Barnyoga och mycket mer. Start i augusti 2016 i Studio Karmas fantastiska lokaler i Norrtälje.
Läs mer om utbildningen här.

 

13 augusti

Kundaliniyoga och GONG, vid Göta kanal utanför Söderköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem.
Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
En extra dimension av upplevelsen får du av den omgivande naturen - skog, ängar och vatten. Vi yogar i vår sommarsal med sagolik utsikt över böljande fält och Göta kanal.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon, ring/sms 0704-104922 / 0709-58 96 45 eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Läs mer om oss på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

18-21 augusti

Yogaretreat på Österlen: Energy Flow

Hur kan du skapa mer prana (livsenergi) och flöde i ditt liv - på alla plan? Hur skulle det vara att släppa taget om det som "håller dig fast" och börja följa ditt eget flöde? Vad skulle du vilja skapa i ditt liv om allt var möjligt? Välkommen till ett flödande retreat på sagolika Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten! Här vägleds genom transformativa övningar och processer där du kan se och släppa taget om allt som håller dig tillbaka från att leva ditt största liv. Vad mer är möjligt då?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

 

19-24 augusti

John Scott - Ashtanga Vinyasa Yoga, Swedish forest retreat

Five days in nature with a small group setting where one of the worlds most inspirational teachers John Scott is sharing his joy and knowledge, deepening the understanding of the Ashtanga Vinyasa yoga practice.
” Practice with a Peter Pan quality, think happy thoughts and fly”- John Scott
For information and bookings: allindiapermit@yahoo.com Josefin Wikström
www.kaivalyayoga.info www.johnscottyoga.com www.urnatur.se www.askersundyoga.com

 

Yogaresa till amalfikusten

Ashtanga-/yinyoga, ayurveda och pranayama
En underbar vecka fylld med fördjupning i ashtanga-/yinyoga, ayurveda och pranayama både teoretiskt och praktiskt samt tid för egen tid och reflektion.
Vi bor på ett enkelt ekologiskt retreat mitt i naturen mitt bland olivlundar och citronträd i en bergsluttning intill Positano med magisk utsikt över berg och hav.

Amalfikusten har i många år varit omskriven som en av de vackraste platserna i Italien och som en av Europas mest sevärda kuststräckor. En av Amalfikustens vackraste byar är Positano och för att komma dit har du endast 30 minuters härlig promenadväg. Här kan du njuta av det genuina Italien samt svalka dig i havet vid den fina badstranden.Lärare: Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom

Pris: 9.500 kr, varav anmälningsavgift på 1.500 kr som betalas via vårt bokningssystem.
I priset ingår:
– Boende (i flerbäddsrum)
– Ekologisk och vegetarisk; lätt frukost, brunch och middag
– En gemensam busstransfer från Rom flygplats (ca 3,5 tim)
– 6 dagars morgonyoga (ashtangayoga)
– 6 eftermiddags-/kvälls workshop (yinyoga, pranayama och ayurveda)

Tillkommer: Flyg (vi återkommerinom kort  med flygtider som passar vår transfer)

Läs mer här!

 

24-28 augusti

Vandringsfrid – Yoga- och fjällvandring i Sarek

”Att vara utomhus i friska luften och komma nära naturen ger frihetskänslor. Fjällvandringar kan hjälpa dig att bryta upp från instängdhet och höga krav och ge dig tillgång till dig själv och dina möjligheter. Yogan frigör stela leder och muskler och låter sinnet bli friare från oro och grubbel. ”
Varmt välkomna att följa med oss på en fyra dagar lång fjällretreat i Sarek, Laponia i den nordligaste delen av Sverige, guidade av en utbildad fjällguide. Vi börjar dagarna med yoga och avslutar med god mat och bastu. Dagtid blir vi inspirerade av vår biolog och geoekolog inom kulturhistoria, fåglar, örter och blommor. Tillsammans med en slående vacker natur upplever vi den stillhet endast vildmarken kan erbjuda.
Kostnad: 6.400 kr/person Ingår: boende i två- eller fyrbädds rum, färjetransport Kebnats- Saltoloukta, 4 frukostar (frukostbuffée), 3 luncher, 4 middagar (varav 3 tillagas i varm gemenskap och en avslutande trerätters middag intas på restaurangen), yoga, meditation, fjällvandring, biolog och fjällguide. Lär känna fjället och hitta lugnet. Ingår inte: fika, tågresa/buss
Anmälan: lena.thurner@prahna.se 
Inga andra förkunskaper krävs förutom att ohindrat kunna röra sig i kuperad terräng längre sträckor (ca 7-10 km per dag)
Läs mer här.

 

24-28 augusti

Yogaretreat för högkänsliga på Österlen, fortsättning

Välkommen tillbaka! Ett fortsättningsretreat för dig som är högkänslig och som vill djupdyka, utforska mer, skapa mer, leva mer, vara mer! Här börjar vi där vi sist slutade och tar dig bortom allt som begränsar dig. Utveckla din sensitiva begåvning, din intuition och medvetenhet kring relationer jobb, kropp, pengar, sexualitet med mera. Ett retreat i energiförståelse, förlåtelseprocesser, medvetandeutveckling, tanke- och känslohantering. Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar genom samtal, musik, yoga, guidade meditationer och vad mer är möjligt? Din känslighet - En gåva?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

27 augusti - 3 september

Yoga älskar Italien! Följ med på en oförglömlig yogaresa

Bara en timme från Rom ligger ett helt makalöst, genuint och vackert yogaretreat-ställe. Inbäddad bland kullarna i Norra Lazo inte långt från Toscana och Umbrien ligger Insabina som består av två kärleksfullt renoverade 1700- tals byggnader med utsikt över olivlundar och fruktträd. Här finns tre terrasser där man kan vila och uppleva vackra solnedgångar. En fantastisk trädäck övertäckt med segelduk kommer att vara vårt yogarum. Och vi kommer att yoga till porlet ifrån en naturlig källa och en liten damm med utsikt över dalen. Om det mot förmodan blir dåligt väder finns en vacker yogasal i ett av husen.
Det finns även mycket vackert att se i omgivningarna. Möjligheter för att boka vandringar, guidade turer och till exempel bada i svavelkällor. Behöver man lite extra omsorg finns kroppsterapeuter på plats att boka.
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensen.com

 

27 augusti - 3 september

En oförglömlig yogaresa till ITALIEN

Bara en timme från Rom ligger ett helt makalöst, genuint och vackert yogaretreat-ställe. Inbäddad bland kullarna i Norra Lazo inte långt från Toscana och Umbrien ligger Insabina som består av två kärleksfullt renoverade 1700- tals byggnader med utsikt över olivlundar och fruktträd. Här finns tre terrasser där man kan vila och uppleva vackra solnedgångar. En stort trädäck övertäckt med segelduk är vårt yogarum. Och vi kommer att yoga till porlet ifrån en naturlig källa och en liten damm med utsikt över dalen.Om det mot förmodan blir dåligt väder finns en vacker yogasal i ett av husen. Det finns även mycket vackert att se i omgivningarna. Möjligheter för att boka vandringar, guidade turer och till exempel bada i svavelkällor. Behöver man lite extra omsorg finns kroppsterapeuter på plats att boka.
Boka och Läs mer: www.linneajensenyoga.org

 

September

11-18 september

Yoga Camp – Bargemon, Frankrike

Kom till Bargemon och yoga, vandra, meditera och må allra bäst. Finn ditt eget mentala rum. Vi blandar yoga och meditation med stimulerande vandringar, utflykter och goda middagar med intressanta samtal. Unna dig en vistelse i sinnenas Provence där välbefinnande i kropp och själ är satt i första rummet.
Läs mer här.

 

12-21 september

Yogaretreat på Bali

Lottie Stjernqvist och Christina Grossi bjuder in till ett underbart retreat på Bali i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem till din innersta kärna. Vi kan varmt rekommendera att komma till oss för en 10-dagars resa in i hjärtat och ditt Hem. 
Längtar du efter mer kraft, passion, lust och energi? 
Vill du leva din sanning och vara i din fulla potential?
Vill du vara i tystnad och stillhet? 
Äta god vegetarisk och Raw food mat?
Då är detta ett retreat för dig!
Under dessa 10 magiska och tropiska dagarna kommer du att få uppleva en pånyttfödelse genom A Course In Miracles (ACIM), som vi båda praktiserar, MediYoga- och YinYoga, den passiva, närvarande kvinnliga urkraften och guidade och läkande hjärtmeditationer, samtal, healing, chanting, mantran, meditation och mindfulness. Vi kommer att ha stunder av tystnad för att verkligen känna in vårt inre. Allt för att hitta tillbaka in i dig själv, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla. 
Desa Seni är ett retreatcenter på Bali som är uppbyggt av återvunnet och hållbara material från lokala ställen runt om. Allt vi äter är till 80% odlat på plats så helt ekologiskt och biodynamiskt. Du får även vara med om en balinesisk öppningsceremoni när du anländer. Här kan du läsa mer om stället: www.desaseni.com
Retreatet pågår från den 12/9-21/9-2016. Ditt pris exklusive flygkostnad är 16900 kronor. Boendet består av trippel- och dubbelrum, enkelrumstillägg. Din hälsoinvestering för kost/logi och retreat är på 16900 kronor. För företag 18900 kronor. Vid avbokning på grund av sjukdom och styrkt med läkarintyg återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Flyg ordnar du på egen hand. Vi hjälper till med olika flygalternativ. Vi har talat med en resebyrå som kan sammankoppla oss så vi landar någorlunda samtidigt och vi får också 5% rabatt på biljetten. 
Anmälan är bindande och du betalar in en anmälningsavgift på 5000 kr till BG 352-5433 eller Swish 0705194767 vid anmälan. Då är din plats bokad och klar. Avbokning 2 månader före avresa debiteras hela beloppet på 16900 kr. Resterande belopp ska vara inbetalat senast den 12/7-2016.
Lottie är lärare och terapeut i Mediyoga, konstnär och utbildar lärare i Vedic Art. Hennes unika talang är att hon inspirerar och ser varje själs möjlighet. Som andligt medveten håller hon kurser, retreat och utbildningar sedan 23 år. www.justyoga.se
Christina är fil. mag i psykologi, healer, yogalärare och själscoach sedan 16 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv. Läs mer om mig på www.christinagrossi.se
 

14 september

Yogaresa till Rom

Följ med på en härlig yogaresa där du blandar kultur, vingårdsbesök och underbara yogastunder på ett Romerskt 1500-palats.
Läs mer här.

 

18-25 september

Yoga in Portugal

A unique retreat amongst orange trees and green hills in an authentic, small village in Portugal.
Buddha Retreats is a yoga and surf retreat, 70km north of Lisbon in the picturesque village of Columbeira. We offer a place where you can relax, recharge and slow down from the often fast-paced daily life and take care of body and mind.
The surroundings are very peaceful, hardly any traffic, only one shop and one café in the whole village. :)
We will have plenty of time for nature walks and relaxing around the pool. Or maybe, if you are a non-yoga partner, you might want to go for surf lessons at Baleal beach.
The beautiful Quinta has comfortable single and double bedrooms. Most of the meals are prepared with ingredients out of their own veggie garden or with fresh produce from the local markets.
Price 7900 SEK / € 790
Included:
2 yoga classes each day, Vinyasa & Yin yoga all levels
3 vegetarian meals/day
1 excursion to Baleal beach
Accommodation (5 double or twin rooms, shared bathrooms)
Not included:
Flight to Lisbon
Transport from airport to Columbeira (50 min by bus ~ € 8)
Single room with shared bathroom € 20/day (only 2 available)
Ensuite with private bathroom € 25/day (only 1 room available)
Surf lesson (€ 25/person, minimum 4 people, private lesson € 5o)
For registration and questions: info@gaiatree.se
www.gaiatree.se
073-7788677

 

22-25 september

Yogaretreat på Österlen: Inre resa

Vill du frigöra dig från gamla mönster och få tillgång till dig, din kraftfullhet och din fulla potential?Välkommen till vår underbara yogaoas på Österlen med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten. Här blir du omsorgsfullt vägledd i en inre resa med yoga, förändringsprocesser och samtal i grupp, känslohantering, naturupplevelser, njutning och lyx. Ett tillåtande retreat utan dömanden. Släpp bagaget och var den du verkligen är!
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

23-25 september

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

24 september

Kursstart: Ettårig fördjupningskurs i iyengaryoga

Ny Ett-årskurs i iyengaryoga startar i september 2016.
I kursen ingår yogaprogram, filosofi och pranayama för att utveckla din egen praktik.
Plats: Skinnskatteberg Iyengaryoga Studio
Lärare: Isabelle Bede
Datum: 2016; 24/9, 15/10, 12/11, 3/12, 2017; 28/1, 25/2, 25/3, 29/4
Mer info och anmälan: www.iyoga.se
Vi samarbetar med studieförbundet Studiefrämjandet.

 

 

30 september – 11 oktober

Yogaresa till Zanzibar

Må bra-dagar med yoga, sol och bad på kritvita stränder! 30/9 – 10/10 2016 (avresa sen kväll 30/9, hemkomst ARN 11/10 morgon)
På denna resa lägger vi fokus på att må bra! Sol, värme, vita stränder, hav i olika blå nyanser är vår miljö.
För mer information och bokning – kontakta Anneli på anneli@jobbkarriar.nu eller tel 070-329 67 00, Jobb & Karriär AB, www.jobbkarriar.nu

 

September (datum ej klart)

Teacher Training 200RYS (200 Hours Certifieid Yoga Alliance School)

Start september 2016. Slut september 2017.
Mer information på www.hallavara.nu.

 

Oktober

1-8 oktober

Hatha- & Yinyoga i Kroatien

“Att bara vara” – 1 vecka fylld av yoga, positiv energi och glädje där ert välmående är vår inspiration. Kursen hålls på ön Cíovo precis vid havet och bara ca 30 minuter från Split. Här råder en lugn atmosfär samtidigt som det bara är några minuters promenad till fiskebyn Slatine där det finns restauranger, bageri, små butiker och båtförbindelser till öarna runt omkring. En underbar plats för en vecka med yoga, sol, bad och god mat.
Mer info här.

 

8-15 oktober

Yoga - raw food - vandring

Välkommen till en lugn och behaglig vistelse i underbara Nerja på Spaniens solkust. Njut av hälsosam rawfood, nyttig Yoga och spännande vandringar.
Du får efter denna vecka erfarenheter som gör det möjligt att klara av rawfood i din vardag, detta genom kunskap, recept och duktiga instruktörer. Max 12 deltagare. Varmt välkomna med önskar Marie, Ingrid och Katrine.
www.sat-nam.se

 

11 oktober

Detox, yoga och meditation med Didi på magiska Bali

En fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga och meditation. Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider och egen tid för avkoppling och återhämtning.
Läs mer och boka nu!

 

12-16 oktober

Yogaretreat för högkänsliga på Österlen

Är du extra känslig? Längtar du efter konkreta verktyg att hantera och (an)vända din sensitivitet till din fördel? Här finns plats för vila och egentid i trolsk miljö med bokskog, kullar, hav och strand runt knuten, parallellt med kraftfulla, omhändertagande och frigörande processer i yoga och känslohantering. Retreatet handlar om att identifiera, medvetandegöra och upplösa de känslor, tankar, rädslor och beteenden som hindrar dig från att se livets alla möjligheter.Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar. Tänk om det inte är något fel på dig? Tänk om du istället är en gåva till den här världen med allt som du är?
Max 12 deltagare.
Mer info och bokning: www.yogaretreatosterlen.se

 

15 oktober

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

21-23 oktober

Yoga & Ayurveda på Selma Spa+ – Ayurveda för ett starkt immunförsvar

Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne - det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen. Enligt den ayurvediska medicinen är hösten den perfekta tiden att stärka immunförsvaret. För att förstå immunförsvaret gör vi ett besök i ayurvedas hjärta och pratar om mat, matsmältning, ämnesomsättningen och framför allt om näring för varje cell i hela kroppen. Vi får anledning att tala om vila och återhämtning och hur man skyddar sig mot stressens skada på kropp och sinne. Den ayurvediska medicinen föreskrev kosttillskott för immunförsvaret långt innan kosttillskott var uppfunna och du får lära dig att hitta dem i fruktdisken, kyldisken och kryddhyllan. Säkert blir du överraskad när du får höra vad ayurveda tycker är supermaten som håller dig frisk och stark i alla lägen. Den ayurvediska medicinen och yoga kommer från samma tradition och fungerar bäst tillsammans, även för att bygga ett starkt immunförsvar. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

22-29 oktober

Yoga - raw food - vandring

Välkommen till en lugn och behaglig vistelse i underbara Nerja på Spaniens solkust. Njut av hälsosam rawfood, nyttig Yoga och spännande vandringar.
Du får efter denna vecka erfarenheter som gör det möjligt att klara av rawfood i din vardag, detta genom kunskap, recept och duktiga instruktörer. Max 12 deltagare. Varmt välkomna med önskar Marie, Ingrid och Katrine.
www.sat-nam.se

 

23-30 oktober

Den magiska kvinnokraften som livskvalitet, Altea/Spanien

En vecka med Mediyoga för hormonsystemet som leds av Ellen Engvall och vandringar med Liv Freya Grette. Liv Freya Grette i Norge anordnar denna resa för svenska och norska kvinnor.
Läs mer här.

 

November

5-15 november

Hathaflowyoga på Zanzibar

Veckan innehåller två dagliga klasser med Hathaflow (Anusara- och Vinyasayoga, fysiskt utmanande och lustfylld yoga), meditation och pranayama. Du kan tillbringa resten av dagen med avkoppling, massage, barfota-strosande på stranden, simning, dykning, snorkling eller ta en båttur på det turkosskimrande havet. Barfotalyx när den är som bäst!
Din yogainstruktör under veckan är Pia Wallberg. Pia är internationellt licensierad och har studerat med några av världens främsta yogis.
Mer info här.

 

12 november

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

14-27 november

Själens resa på gudarnas ö- kundaliniyoga resa till Bali med Emma Öberg

Följ med på en två veckors yogaretreat 14-27 november 2016 där vi metodiskt och fokuserat arbetar med att resa inåt. Det här är en kraftfull terapeutisk resa där vi jobbar med yogans verktyg att transformera det förflutna och se klart in i framtiden.
Resan är uppdelad i tre avsnitt.
1. Vi börjar med fem i Ubud med detoxtema. Vi gör kraftfulla kundaliniyogapass och meditationer två gånger om dagen. Under tre av dagarna lyxjuicefastar vi på färskpressade superjuicer och går på massage. Vi åker till ett traditionellt Balinesiskt vattentempel för rening.
2. Vi fortsätter med fem dagar på Ratu Bagus Ashram vid vulkanen Agungs fot. Ratu Bagus är en Balinesisk hindupräst och healer som skapat Bioenergetic Meditation. Bioenergetic Meditation är enkelt men effektfullt, man står och skakar ryggraden samtidigt som man sjunger Gayatri mantrat. På ashramet skakar vi tre gånger om dagen två timmar åt gången.
3. Vi avslutar resan tillsammans på ett av mina favoritställen på joden, Dream Beach. Här jobbar vi med integrering och påfyllning av prana. Och om du vill simmar vi med Manta Rays, ett av havets stora magiska varelser.
Det här är den vackraste och kraftfullaste kursen jag håller. Vackert, viktigt och befriande. Det är nu tredje gången jag åker med mina elever enligt det här upplägget och det har varit magiskt att få vara med i elevernas transformation. Följ med!
Kontakta mig på emma@mangalam.se eller 076-145 69 13
Läs mer här.

 

23 november - 12 december

18 dagar Yoga, meditation och Ayurveda i Kerala i södra Indien

Välkommen till retreat på en underbart vacker plats vid havet! Du kommer här att genomgå en process där du gradvis släpper stress och spänningar, blir mer närvarande i Nuet och känner att du lever livet fullt ut.
Vi gör två yogapass per dag. Före frukost gör vi ett aktiverande pass Kundalini Yoga med meditation. Före middagen gör vi Klassisk Yoga med Yoga Nidra djupavslappning och djupmeditation. Yogan passar alla och är lätt att ta till sig - vare sig du har tränat yoga tidigare eller är en stel nybörjare. Alla kan ta till sig yogans effekter på sin individuella nivå.
Under sju dagar kommer du dessutom få ljuvliga, långa Ayurvediska massager och behandlingar samt diet avpassade enligt dina specifika behov. De flesta dagarna har du gott om egen tid till bad i havet, shopping eller utflykter som kan bokas genom hotellet. Vi bor i den lilla staden Varkala på hotell Oceano Cliff, som ligger på en klippkant vid havet. En trappa leder ner till en strand som vi har helt för oss själva. Hotellet har egen ayurvedisk klinik med professionell personal. Restaurangen serverar både Ayurvedisk och ”vanlig” mat. Vi besöker ett ashram, träffar andliga lärare, gör en kryddvandring genom lokalbefolkningens trädgårdar. En tidig morgon gör vi en vandringsmeditation i Keralas landsbygd genom skogar av gummiträd, risodlingslandskap, fåglar, blommor och pastoral frid.
Anmäl dig: info@greenyoga.se eller 0704-671568. Läs mer: www.greenyoga.se

 

25-27 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

December

10 december

Kundaliniyoga och GONG, Norrköping

Vi inleder med ett yogapass för att förbereda din kropp och ditt sinne för upplevelsen av gongen. Efter yogapasset lägger du dig ner, slappnar av och låter gongens ljud och vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Gongen medverkar till att du kan släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.
Vi spelar på minst 3 stora (38 tum) gongar - Symfonisk, sound creation och jord. De kommer att ge dig en helt fantastisk upplevelse.
250 kr per tillfälle
Bokning: Boka via telefon ring/sms 0704-104922 - Jan / 0709-58 96 45 - Kathleen, eller mail info@nkpgkundaliniyoga.se
Du hittar oss på Norrköpings KundaliniYogaCenter, Luntgatan 29 med entré Smedjegatan 50.
Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar!
Mer information på www.nkpgkundaliniyoga.se

 

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Skriv kort och koncist enligt följande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter.

Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.