Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

 

November

 

 

27-29 november

Fit for life WKND med Allt för hälsan - Nordens största livsstilsmässa inom hälsa - med rabatterat pris till våra läsare och prenumeranter

Allt för Hälsan är den årlig mötes- och marknadsplats där 25 000 personer, både inbitna och nyblivna anhängare av en hälsosam livsstil, får full överblick över allt som är värt att veta och uppleva inom friskvård och egenvård.
Yoga för dig officiell samarbetspartner till yogaavdelningen. Här kan du prova på yoga gratis på Yogagläntan och lyssna till intressanta föreläsare på Yogascenen, samt bekanta dig med många utställare i yogaavdelningen. Mässan arrangerar också ett stort yogakonvent.
På lördagen och söndagen arrangerar mässan dessutom yogaklasser i storformat, ett yogakonvent. Följande koder berättar till rabatterat pris:
Lördag eller söndag: 750 kr, ordinarie 850 kr. Kampanjkoder: yogafordiglordag respektive yogafordigsondag
Lördag och söndag: 1 300 kr, ordinarie 1 500 kr. Kampanjkod: yogafordighelg
Läs mer om yogaavdelningen och yogakonventet på www.alltforhalsan.se
 

 

27-29 november

Yoga med Shannon Gannon, David Life, Camilla Veen och Thomas Di Leva

Detta är ett unikt tillfälle att få yoga tillsammans med grundarna av Jivamukti Yoga, Shannon Gannon och David Life, tillsammans med gästande Camilla Veen från Norge samt meditationspass med Thomas Di Leva. Under helgen får du ta del av Jivamukti-klasser i olika varianter samt Davids väldigt uppskattade Asana Lab och konsten att meditera för ett bättre välbefinnande i livet med Thomas Di Leva.
Detta evenemang är öppet för alla nivåer, från såväl nybörjare till avancerade utövare.
Typ: Jivamukti Yoga Celebration
Plats: Haga Magasinet, Frösundaviks Allé 11 i SOLNA
Pris: 500 SEK (Fredag), 795 SEK (lördag eller söndag) eller 1800 SEK för samtliga dagar. OBS! Detta avser förregistrering, vid drop-in eller anmälan vid evenemanget tillkommer en kostnad på 80 SEK.
Mer info: www.wildwoodstockholm.com
Kontakt: fredric@fparken.se

 

27-29 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

28 november

YoginiBliss Workshop: Wild Tigress Woman Durga

Durga är den vilda och fria kvinnan som hittar sig själv i livets djungel. Hon bjuder in dig på en kärleksfull resa till din egen kraft och din inre resa mot frihet. Denna termins sista workshop bjuder också på en Deeksha/energiöverföring av healing, frihet och styrka.
Under hösten bjuder jag in till tre fristående workshop helger där vi fördjupar oss i en Yogisk gudinna/devi varje gång.  Varje workshop är fristående och de passar både dig som vill fördjupa dig eller dig som är nyfiken på mina Yogini bliss-retreater. Du behöver inte vara en superavancerad Yogini men det är bra om du har varit i kontakt med någon form av t.ex kvinnocirklar, yogatermer, meditationskurser och liknande. Det är också bra om du fungerar i gruppsammanhang då vi även har gruppövningar och samtal. Yogastilen är mjuk men flödande hatha yoga för att aktivera såväl våra chakran och kroppens biodynamik samt lugn och avslappnande Yin yoga.
Vi kommer att jobba med specifika asanas som balanserar hormonbalans och rening av de inre organen och övningar som gynnar kvinnans hälsa och välmående, samt fri rörelse/dans, chanting & pranayamas för att väcka vår inneboende kraft, energi och längtan. Du kommer även att få delta i olika initieringar och ceremonier samt få Deeksha, en starkt läkande healing. Vi får även inspireras av de olika gudinnornas arketypiska energi och hur vi kan använda den som moderna kvinnor i vardagen.
Hur kan vi leva som kvinnor och gudinnor ?
Hur får vi tillgång till vår sensuella energi ?
Hur hittar vi vårt överflöd ?
Och vår förmåga att sätta gränser ?
Varje workshop avslutas med en samtals cirkel där vi kärleksfullt möts, delar och möts bortom dömande och prestation och får landa i acceptans och mjukhet… Välkommen till en spännande vår med gudinnorna !
550:- per dag/eller 1500:- för alla 3 ggr . Begränsat antal platser (14) så anmäl dig i god tid !
Vid avanmälan inom 24 timmar innan workshop måste jag tyvärr debitera dig …
Plats Yogamana Danderydsg.2  Östermalm Anmäl dig på louaberg@yahoo.se

 

28 november-3 december

Stefan Gustafsson ställer ut originalakvarellerna bakom sin yogakalender

Yogakalendern finns till salu www.stefan-gustafsson.se
Vill du se originalakvarellerna så ställer Stefan ut några av dem på Galleri Svea;i Gamla stan i Stockholm 28 november till 3 december.
Se mer på www.gallerisvea.com

 

29 november - 6 december

Fitness, livskraft & yoga med Tanja Djelevic

Drömmer du om klart turkost vatten, vita sandstränder, tropiskt klimat, yoga i soluppgången och träning, passande för både kropp och själ, då har vi något för dig!
Under en vecka vid Karibiska havet i Tulum, Mexico, får du tillsammans med wellness-coachen och personliga tränaren Tanja Djelevic uppleva inspirerande fysisk träning, yoga och meditation i en miljö omgiven av intressant kultur och fantastisk natur.
Tanja är känd som "Biggest loser"-coachen som är uppvuxen i Sverige men sedan många år bor i Los Angeles. Hon jobbar till vardags som personlig tränare åt några av Hollywoods och musikens stjärnor.
Läs mer och boka nu!

 

30 november - 27 december

Level 2 teacher training in Goa, India with Julie Martin, Emil Wendel and Rhys Beynon

Through a daily immersion into the depths of Asana, Philosophy, Pranayama and Meditation, Julie and Emil will guide you to unfold as a practitioner, a teacher, and a yogi. Through practice, interaction and feedback participants will learn to integrate skills and knowledge beneficial not only for teaching, but also for an advanced understanding of yoga.
Total hours 300 registered with Yoga Alliance.
This residential course includes accommodation and a daily yogic diet prepared by Ayurvedic chef Mani of Satsanga Retreat.
www.brahmaniyoga.com
Joanne: domoreyoga@gmail.com

 

November (dates to be defined)

Raw Food Chef Certification Course Level 2

Level 2 - Ubud, Bali
8 day 60h
7,5 h daily course
Field trips included
Price for Level 2: 15 320 SEK course fee (In-house living and food expenses to be defined and not included. Flight not inluded)
More info at: yoursweetyogaspot.com

 

December

9-21 december

Yogini Bliss India Retreat: "The dance of Shiva/Shakti"

Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien ! Under nästan två veckar vecka yogar vi och fördjupar oss i Shaktis energi.
Varje dag tillägnas en av de yogiska gudinnorna som sedan guidar oss djupare in i vår upplevelse. Vi bor på toppen av en kulle där yogashalan och boendet överblickar Agonda beach - en av de vackraste och mest fridfulla platserna i Goa! Yogastilen är både flödande hatha vinyasa yoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående yin- och kundaliniyoga på eftermiddagarna.
Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt.
Eftermiddagarna vigs åt lugn yinyoga och kundaliniövningar, i shalan eller ibland på standen. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. Dans, fri rörelse och andligt energiarbete kommer vi också ta del av. Föratt smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi dagarna med samtal/sharingcirkel och en energiöverföring/balanserande av chakran.
Vi kommer också få ta del av föreläsningar om Yogans historia, filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv. Vi bor, äter och yogar på Chattai Yoga. Standarden är enkelt boende i sk "Beach hut" rottinghydda med wc, dusch. men miljön fantastisk omkring oss. Under det långa lunchuppehållet finns gott om tid för sol & bad, promenader, massage och shopping i närbelägna Agonda som vi går till på ca 10 min.
Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster. Några kvällar gör vi ett avstick och njuter av mat och utelivet på någon av Agondas/Goas små delikata restauranger. Någon av dagarna i mitten sticker vi iväg till någon av de stora marknaderna och "shoppar loss", för de som vill. Sista dagen firar vi med en båtutflykt där vi får träffa delfiner och sedan en Gudinneceremoni på en vacker strand.
Kostnad:
6800 :-13 nätter vid boende i delad Hut / Strandhydda byggd i strå med wc & dusch.
8900:-13 nätter vid boende i egen hydda. Enkel standard med magisk utsikt över havet & ljuvlig natur.
För mer information: louaberg@yahoo.se

 

11-13 december 2015

Satsang Weekend med Giten om Buddha

Denna Satsang Weekend med Giten skapar den inre disciplin och transformation som gör meditation till en livsstil.
Denna Satsang weekend med Giten om Buddha handlar inte om buddhism, utan det handlar om att skapa en bro. Buddha är en av de mest unika och viktiga andliga mästarna, som har existerat på jorden.
Genom att använda Buddhas visdom som en språngbräda, så ger Giten liv till ord som har kraften att förändra vårt sätt att se världen.
Satsang med Giten är ett möte i stillhet och sanning.  Satsang är en kärlek, en meditation och en energiöverföring. Satsang är en direkt insikt och erfarenhet av vårt inre varande, av vårt autentiska själv.
Under denna Satsangserie kommer Giten att klargöra stegen i Buddhas väg mot frigörelse: medvetenhetens väg
Under denna satsangserie om Buddha, så kommer Giten att uppmuntra oss att använda medvetenhet, meditation och mindfulness för att utveckla den naturliga disciplin som kommer när vi lyssnar till oss själva. Det är då vi finner vår egen väg. 
Denna Satsang weekend om Buddha är för alla som söker en ny dimension av medvetande i sitt liv.
Om du kan få en smak av hans varande, så kommer du att bli oändligt berikad och välsignad.
I ett tidigare liv var Giten andlig counsellor i Potala, Dalai Lamas palats i Lhasa i Tibet.
SWAMI DHYAN GITEN, andlig lärare och bästsäljande författare, har 30 års erfarenhet av individuell konsultation och av undervisning inom medvetenhet och meditation. Han är författare till bästsäljande boken ”Meditationens Sång – Om meditation, relationer och andlig kreativitet (tillgänglig på Adlibris.se).
TID: fredag 19-22, lördag 10-18, söndag 10-18
KOSTNAD: 1100: -
PLATS: Stockholm
Anmälan: Anmälan senast 5 december.
Information: swami.dhyan.giten@gmail.com
Läs mer om Satsang med Giten på The Giten Blog: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

11-18 december

Tyst Meditation- & SamaYoga Retreat vid havet på vackra Bali, med Sky & Sanna

Njut av lugna, sköna dagar vid havet. Yoga i soluppgången, meditera till havets kluckande och låt dig själv slappna av fullständigt. Allt är inkluderat – undervisning, god mat, boende precis vid havet, en balanserad daglig rutin, privat vägledning, tid för dig själv och mycket mer. Du blir guidad av erfarna lärare som lever som de lär och har hängivit sitt liv till yoga & meditation sedan många år. Denna retreat passar både nybörjare och mer erfarna utövare, om du är ny får du en förståelse för grunderna och om du redan har erfarenhet får du möjlighet att ta din resa djupare och anpassa den till dina individuella behov. En stor del av retreaten kommer vara i tystnad. Lärarna är Sky – grundare av Sama Yoga och som med sin intuitiva förmåga att ge klasser som precis passar vad deltagarna behöver har lett retreater och kurser på heltid de senaste 15 åren, och Sanna – som med sitt varma och välkomnande sätt samt sin passion för yogisk livsstil och vedisk kunskap ger support i din personliga resa. Unna dig en vecka att på riktigt ladda batterierna och landa i dig själv!
Earlybirdpris före 8 Nov: 801 USD
Hemsida: www.samayoga.info/event/meditation-yoga-silence-seaside-retreat-in-bali/
Anmälan: yogadeepening@gmail.com

 

12 december

YINYOGA OCH MINDFULNESS WORKSHOP

En skön lördag i medveten närvaro med yinyoga, mindfulness, pranayama och livemusik!
Avsluta året med en hel dags fokus på återhämtning. Vi börjar workshopen med lugn yinyoga, övergår till pranayama (andningsövningar) och går sedan efter lunch igenom de sju attityderna inom mindfulness samt avslutar med musik och meditation.

Datum: lördagen den 12 december
Tid: kl 09.30-16.00.
Pris: 950 kr, Gå två, betala endast 750 kr/person (maila i så fall till info@pernillasharmoni.se
Lärare: Pernilla Cristvall
Sång och musik: Marie Cristvall
Anmälan: via vårt bokningsystem (under workshops)
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen

Boka i dag, begränsat antal platser!

 

12 december

Kundaliniyoga workshop:  Celestial Communication - Meditation i rörelse med musik

Vi firar livet med meditationer i rörelse till musik.
Vi går igenom grunderna för celestial communication i kundaliniyogan, mediterar med glädje och innerlighet till musik.
Kom och njut precis som du är, koppla dig fri från julstress!
Vi musicerar, chantar, skapar och fikar tillsammans.
Workshop med Elenor Saranraj Kaur Öster och Anne Saranprem Kaur Hauser
Plats: Touch Center, Väringgatan 25, T-bana S:t Eriksplan
Datum: Lördag 2015-12-12
Tid: kl 14-17
Investering: 250 kr
Anmälan: info@saranyoga.se

 

12-13 december

Yogastudion preBALANS anordnar adventretreat i lugnets tecken vid Asia Spa i Varberg

I december åker vi till Asia Spa i Varberg för att njuta av två lyxigt avkopplande dagar fyllda av yoga, meditation, god mat och spabehandlingar. I vistelsen ingår en natt med del i dubbelrum, frukost, lunch och middag. Du får även delta på alla yogaklasser och slappna av i den japanska spaavdelningen. Där inleder du din session med att skölja dig ren i tvagningsrummet innan du sjunker ner i de varma källorna och hittar lugnet. Välkommen att läsa mer och boka din plats på www.prebalans.se.

 

12-13 december

Ayurvedisk grundkurs i Linköping

Den här kursen är för dig som önskar få en god inblick i Ayurveda, vill lära dig mer om dig själv och hur du kan uppnå naturlig hälsa.
Kursen ger dig inspiration och verktyg att skapa det  liv som gynnar just din personlighetstyp. Det handlar om att göra unika val kring motion, kost och livsstil.
Kursen omfattar två heldagar, där vi varvar föreläsningar, övningar, diskussioner, yoga, personlighetstest samt gemensamma luncher. Personlig utveckling handlar om att lära känna sig själv, stärka det friska i din personlighetstyp och ta ansvar för vart du vill nå. Att lära känna sig själv skapar en inre trygghet.
För mer info, upplägg och datum:
www.mariashalsostuga.se
www.mariashalsostuga.se/kurser-föreläsningar/grundkurs-18936970
mariashalsostuga@gmail.com
070-245 79 46

 

12-13 december

Retreat i Bohuslän

En andningspaus från vardagen i vackra, vilda Bohuslän.
Ett härligt dygn med vandring, rörelsemeditation och gemenskap.
Samla kraft i naturen på Orust/Flatön. Vandring längs berg och hav.
Aktivitet och övernattning på naturspa i jurta hos Greenstones.
Inga förkunskaper krävs.
Pris 1600:-
Ledare: Helena Ulinder och Örjan Palmgren
"En jurta är en rund, isolerad bostad, ursprungligen utvecklad av nomaderna i Centralasien. Jurtorna är rejäla, varma och skänker en otrolig känsla av rymd. Tillgång till Greenstones naturspa med 35-gradig pool och vedeldad bastu."
Välkommen!
Läs mera om retreaten på vår hemsida:
helenaulinder.se/paket/paket-vandring
Kontakt för anmälan:
drama@helenaulinder.se
tel. 0704-128110
helenaulinder.se

 

27 december - 6 januari

Vill du börja det nya året med klarhet och energi?

Vår 10-dagars nyårsretreat på natursköna Ananda Mandala i Småland ger dig möjligheten att få en djup personlig erfarenhet av yoga & meditation och samtidigt att ladda upp både fysiskt och psykiskt. Lärare: Hari Prem m. fl.
Ananda Mandala Yoga Retreat Center
Höghultström
364 33 Åseda
tel. 070 275 50 65
www.yoga-meditation.se

 

28-29 december

Ashtanga med Maria Boox

Varje dag startar med Mysore mellan 10:00-12:00, sedan körs ledd klass mellan 14:30-16:30. Maria Boox håller i
båda passen och ledd klass följer första serien. I Mysore assisterar Maria dig dit du kommit och vidare, i din
egen träning och takt. Mer information: https://yogalife.se/?tribe_events=ashtanga-med-maria-boox
www.yogalife.se
info@yogalife.se
070-337 77 57

 

28 december - 8 januari

Indien: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala

För 6:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Bloggen och Facebook kan du läsa dagboken, se foton och deltagarnas kommentarer från våra tidigare yogaresor till Indien.
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag – morgon och kväll som avslutas på stranden med meditation i solnedgången. Stort fokus under kursen kommer att vara på andetaget. Utan ett medvetet andetag är det inte yoga. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Yoga i tradition av Krishnamacharya
Vi undervisar klassisk indisk yoga i tradition av Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.
Föreläsning om Ayurveda
Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla en föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.
Ayurvediska behandlingar
Efter en konsultation med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.
Backwaterutflykt
Keralas backwaters är sagolikt vackert! Vi kommer att åka på en halvdagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.
Boende
Vi har reserverat rum och bungalows på Akhil Beach Resort, som alla har enkel standard och det är rent och fräscht. Samtliga har wc/dusch och balkong eller uteplats. Det är lugn och fridfullt, och personalen är mycket gästvänlig.
Resa
Du bokar själv din resa till Indien där Trivandrum är närmaste flygplatsen. Från Trivandrum är det sedan ca 1,5 timmes bilfärd till hotellet. Vi ordnar så att du blir hämtad i Trivandrum.
Resesällskap
Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap.
Att resa själv
Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.
Mer information: www.yogaakademien.se


December (valfria datum)

Ayurvedisk behandlingsresa Kerala

Följ med på en renande och energigivande resa med ayurvediska reningsbehandlingar och yoga.
Sree Chithra AyurHome är en unik institution inom Ayurveda, som drivs av två framstående ayurvediska läkare. Under din vistelse följer du ett individuellt program med traditionella ayurvediska reningsbehandlingar under uppsikt av ayurvediska läkare och terapeuter. Det serveras ekologisk örtbaserad vegetarisk mat i enlighet med din kroppstyp. På morgonen ges två yogaklasser, men det finns även möjlighet att ta enskilda klasser.
Syftet är att du ska uppnå en känsla av lätthet i kropp och sinne, och mer helhet i dig själv. Ayurveda handlar inte bara om att bota och rätta till obalanser, utan också om att lära dig att förstå dig själv bättre och få kunskap om hur du tar tillvara på dina egna resurser.
Du väljer själv datum i 14-21 dagar, någon gång mellan december och januari 2015-2016. Då är ayurvediska livsstilscoachen Marie Androv på Sree Chithra Ayurhome och ser till att du får ut det mesta möjliga av din behandlingsresa, både kroppsligen, mentalt och själsligen.
Resan arrangeras i samarbete med ayurvedaläkaren Dr Sangeeta Balaprakash, www.rasayana.se, som verkar i Sverige sedan 15 år och är ansvarig för den ettåriga utbildningen till Ayurvedic Lifestyle Consultant vid Yogayama.
Mer info:
070-972 13 62
marie@sjalikropp.se
www.sjalikropp.se

 

2016

Januari

 

5-13 januari

Yogayama i Costa Rica

Följ med yogayama till Santa Teresa i januari 2016. Där du får möjlighet att uppleva ett helt unikt boende mitt på den strand som har ­blivit vald till en av världens vackraste stränder.
Vi vaknar, somnar och yogar till ljudet av havets vågor på den 2 hektar stora ranchen Papa Pochote som ligger i den pittoreska byn Santa Teresa på Costa Ricas stillahavskust.

Retreatdatum 2016
JIVAMUKTI, 5 - 13 januari
DEEPEN YOUR PRACTICE, 14 - 22 januari
YOGA FOR GUYS, 23 - 31 januari

Yogaklasserna kommer att ledas av Yoga­yamas välutbildade och populära lärare med lång erfarenhet av att undervisa yoga.
Retreatets klasser är uppbyggda för att ge dig möjlighet att kunna fördjupa din ­yogapraktik. Alla nivåer välkomna!
Välkommen med på en oförglömlig resa i yogans tecken!
www.yogayama.se  
retreat@yogayama.se

 

8-10 januari 2016

Kundaliniyoga 50plus - yoga på stol

Helgkurs med Willem Wittstamm från Tyskland
Willem Wittstamm kommer tillbaka till Stockholm för att hålla sin omtyckta och uppskattade helgkurs om kundaliniyoga på stol. Yoga50plus utvecklades för alla människor som inte (längre) kan sitta på yogamattan.
Du som yogalärare kan efter kursen direkt använda dina nyvunna kunskaper i din undervisning. Och du som "50plussare" får nya perspektiv och möjligheter för din yoga. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.
Plats: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholmsgatan 79, T-bana Hornstull
Datum: 8-10 januari 2016
Tid: start fredag kl 17:30, avslut söndag kl 15
Investering: 2900 kr, Early bird 2600 kr vid betalning innan 8 oktober 2015
Anmälan: info@saranyoga.se

 

9-10 januari

Grundkurs i Somatics, Maingat Yogastudio i Västervik

Kursen är för dig som vill öka din kroppsmedvetenhet, rörlighet och välbefinnande, inga förkunskaper krävs. Under helgen lär du dig en sekvens av dagliga övningar som du kan fortsätta göra på egen hand hemma.
Somatics är en neuromuskulär rörelseform som bestående av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden. Kursen är behörighetsgivande till den professionella träningen i Clinical Somatics.
Tid: 10.00-16.30 lör och sön. Pris: 1100 kr.   
För mer info: info@somatics.se
www.livingsomatics.com

 

 

12-23 januari

Indien: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala

För 6:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Bloggen och Facebook kan du läsa dagboken, se foton och deltagarnas kommentarer från våra tidigare yogaresor till Indien.
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag – morgon och kväll som avslutas på stranden med meditation i solnedgången. Stort fokus under kursen kommer att vara på andetaget. Utan ett medvetet andetag är det inte yoga. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Yoga i tradition av Krishnamacharya
Vi undervisar klassisk indisk yoga i tradition av Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.
Föreläsning om Ayurveda
Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla en föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.
Ayurvediska behandlingar
Efter en konsultation med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.
Backwaterutflykt
Keralas backwaters är sagolikt vackert! Vi kommer att åka på en halvdagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.
Boende
Vi har reserverat rum och bungalows på Akhil Beach Resort, som alla har enkel standard och det är rent och fräscht. Samtliga har wc/dusch och balkong eller uteplats. Det är lugn och fridfullt, och personalen är mycket gästvänlig.
Resa
Du bokar själv din resa till Indien där Trivandrum är närmaste flygplatsen. Från Trivandrum är det sedan ca 1,5 timmes bilfärd till hotellet. Vi ordnar så att du blir hämtad i Trivandrum.
Resesällskap
Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap.
Att resa själv
Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.
Mer information: www.yogaakademien.se

 

 

14-22 januari

Yogayama i Costa Rica

Följ med yogayama till Santa Teresa i januari 2016. Där du får möjlighet att uppleva ett helt unikt boende mitt på den strand som har ­blivit vald till en av världens vackraste stränder.
Vi vaknar, somnar och yogar till ljudet av havets vågor på den 2 hektar stora ranchen Papa Pochote som ligger i den pittoreska byn Santa Teresa på Costa Ricas stillahavskust.

Retreatdatum 2016
JIVAMUKTI, 5 - 13 januari
DEEPEN YOUR PRACTICE, 14 - 22 januari
YOGA FOR GUYS, 23 - 31 januari

Yogaklasserna kommer att ledas av Yoga­yamas välutbildade och populära lärare med lång erfarenhet av att undervisa yoga.
Retreatets klasser är uppbyggda för att ge dig möjlighet att kunna fördjupa din ­yogapraktik. Alla nivåer välkomna!
Välkommen med på en oförglömlig resa i yogans tecken!
www.yogayama.se  
retreat@yogayama.se

 

14 januari

Cultivate your inner resources with U Mass Med. trained mindfulness instructor Patrick Williams at Hellasgården this winter

8 week Mindfulness-Based Stress Reduction
Program
Thursday nights 1800-2030
01/28/2016 – 03/24/2016
Read more about program in general at http://www.umassmed.edu/cfm/stress-reduction
Anmälan senast 14 januari
Specifics of this course at www.hellasgarden.se or call Patrick 0704862595

 

16 januari

Medicinsk & Holistisk yoga i Ecuador

Följ med svenska yogaläraren Ullis på en underbar vecka i en avslappnad atmosfär och njut av yogaklasser, naturens skönhet, sol, bad och kanske en och annan surflektion. Lodgen ligger vid stranden och är omringad av tropisk skog.
Läs mer och boka nu!

 

16-23 januari

Yogaäventyr på Costa Rica

Yogan är ett äventyr. Den öppnar för ett äventyrligt möte med dig själv! Varje gång vi ställer oss på yogamattan tar den oss med på en resa. Resorna är inte alltid utan utmaningar men de berikar, ger livet glöd och får oss att känna oss mera levande, mera grundade, mera fria.
Idag yogas det världen över. Januari 2016 tar yogamattan oss med ut på ett oförglömligt äventyr till Costa Rica.  Följ med mig och svenskfödda yogalärare Noemi Rossler från Portland i USA när vi förenar yogaelever från Usa och Sverige i paradisiska Montezuma, Costa Rica. I en vackert rund träpaviljong på Hotell Los Mangos med utsikt över havet ska vi utforska, utmana och uppleva oss själva med yogan som navigatör. I sällskap av apor, exotiska fjärilar och havsbrus ska vi hitta nya skatter inom oss.
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensenyoga.com

 

22-24 januari

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

 

23 januari

Lärare i Kundaliniyoga och Meditation

Yoga Alliance certifierad utbildning till lärare i kundaliniyoga och meditation – 200 timmar
1 år. 10 helger. 200 timmar. Kroppsställningar. Andning. Avslappning. Meditation. Mindfulness. Mantra. Anatomi. Historia. Filosofi. Psykologi. Forskning. Livsstil. Ayurveda. Internationella yogalärare. Internationell certifiering.
Jona Dahlqvist är internationell yogalärare med över 20 års erfarenhet av yoga och meditation. Jona har utbildat yogalärare i Malmö sedan 2009. Hon är författare till böckerna Yoga – när som helst, var som helst (2009) och Kundaliniyoga Liv (2011).
yogajona.se

 

 

23-31 januari

Yogayama i Costa Rica

Följ med yogayama till Santa Teresa i januari 2016. Där du får möjlighet att uppleva ett helt unikt boende mitt på den strand som har ­blivit vald till en av världens vackraste stränder.
Vi vaknar, somnar och yogar till ljudet av havets vågor på den 2 hektar stora ranchen Papa Pochote som ligger i den pittoreska byn Santa Teresa på Costa Ricas stillahavskust.

Retreatdatum 2016
JIVAMUKTI, 5 - 13 januari
DEEPEN YOUR PRACTICE, 14 - 22 januari
YOGA FOR GUYS, 23 - 31 januari

Yogaklasserna kommer att ledas av Yoga­yamas välutbildade och populära lärare med lång erfarenhet av att undervisa yoga.
Retreatets klasser är uppbyggda för att ge dig möjlighet att kunna fördjupa din ­yogapraktik. Alla nivåer välkomna!
Välkommen med på en oförglömlig resa i yogans tecken!
www.yogayama.se  
retreat@yogayama.se

 

 

25 januari - 3 februari

Yoga och upplevelseresa till Bali

Välkommen på en 10 dagars magisk yogaresa till Bali med erfarna yogalärare och guider. I tropisk värme avnjuter vi dagliga yogaklasser, besöker Balis guldkorn och span, vandrar till vattenfall, simmar med delfiner, serveras hälsosam mat och slappnar av i härligt boende.
Vi tar hand om dig från att du landar med flyget tills du åker hem.
kontakt yoga@saprema.se, webb: www.saprema.se/yogaresor

 

28 januari

Cultivate your inner resources with U Mass Med. trained mindfulness instructor Patrick Williams at Hellasgården this winter

8 week Mindfulness-Based Stress Reduction
Program
Thursday nights 1800-2030
01/28/2016 – 03/24/2016
Read more about program in general at http://www.umassmed.edu/cfm/stress-reduction
Specifics of this course at www.hellasgarden.se or call Patrick 0704862595

 

29 januari

INFOMÖTE — YOGALÄRARUTBILDNING

Ashtanga- och yinyoga med ayurveda som inriktning
En utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för yoga, utvecklas personligt och/eller önskar guida andra inom yoga.

Datum och tid: 29 januari, kl 16.30-17.30
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen
Anmäl dig eller boka tid för ett personligt möte till info@yogadevi.se

Utbildningen startar 16 september 2016!
7 kursteg under hösten 2016 och våren 2017 samt 5 dagars retreat i maj 2017.
Sammanlagt 200 lektionstimmar. Självstudier, assistering och lärarpraktik tillkommer.
I samarbete med Skandinaviska Ayurveda-Akademin.

Huvudlärare: Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom.
Gästlärare: Johan Ljungsberg - Grunderna i Ayurveda, Måns Broo – Yogafilosofi och Christer Uggla, Anatomi

 

30-31 januari

Spa & MediYogaRetreat i Sandhamn - "Nystart"!

En lyxig och avkopplande helg med Medicinsk Yoga, MediYoga, god mat, natur, spa och boende på vackra Seglarhotellet i Stockholms Skärgård.
Lärare: Madeleine Wilhelmsson, Lärare och terapeut i MediYoga
Mer info & bokning: www.yogamana.se

 

Februari

3-11 februari

Yogaretreat till Kerala i Indien

Följ med på en resa till yogans hemland Indien och paradiset Kerala som ofta kallas ”god’s own country”. Vi bor på Isola Di Cocco Beach Resort. Ett lugnt och rogivande ställe med möjlighet till återhämtning, Ayurvediska behandlingar, bad i pool och hav mm.
Vi börjar dagen med ett stärkande yogapass som vissa dagar avslutas med meditation. På eftermiddagen gör vi ett lugnare, mer återhämtande yoga-pass med mer inslag av yin- och restorativeyoga. Om vädret och omgivningarna tillåter yogar vi utomhus  under kokosnöts-palmerna.
Mer info hittar du på www.nirvana.se/portfolio/yogaretreatindien

 

5-7 februari

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

12-14 februari

Yoga Games i Stockholm

Den 12-14 februari 2016 är det dags för andra året av Yoga Games - the Nordic Yoga Conference i Stockholm. Efter succépremiären 2015 ser vi nu fram emot ytterligare en fantastisk helg med massvis av energi!
Eventet arrangeras åter igen i Münchenbryggeriets vackra lokaler med utsikt över Riddarfjärden. Biljetterna släpps med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha.
Vi ser fram emot ett event med bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt få fler att upptäcka yogans härliga värld.
Under fredagen arrangeras workshops med internationella och välkända yogalärare. Dessa går lite mer in i detaljer än vanliga yogaklasser och är populära både för egenintressen samt för yogalärare. Det är även under fredagen som utställarna flyttar in på Hälsomässan och det är frivilligt för dem att hålla öppet.
Under lördag och söndag är det fullt schema med klasser som startar 5-6 tider per dag i 4-5 olika studios. Vid bokning av dagsbiljett kan man välja 5 av de 6 klasserna per dag. Hela Hälsomässan är öppen med gratis entré.
Biljetterna släpps oktober 2015
www.yogagames.org

 

19-21 februari

Gravidyogalärarutbildning: för dig som är yogalärare

Stockholm 19-21/2, start fredag kl 14, slut söndag kl 16
Frågor och bokning: info@ellenengvall.se

 

20-21 februari

Pedagogik & Practice med Anja Bergh

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Anja Bergh från Yoga Buddhi i Göteborg vägleder dig på temat "Bli skickligare på att använda det du har". Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

 

20 februari - 2 mars

YOGA TREAT RETREAT

Melanie Cooper/ Stu Girling/ Josefin Wikström/ Jennie Wadsten
Ashtanga Vinyasa/ Yin Yoga/ Yoga Anatomy- biomechanics/ Bollywood dance/ Vinyasa Flow/ Personal Programs/ Yoga Philosophy/ Special workshops/ Yoga Nidra/ Pranayama/ Massage
Bamboo Yoga Retreat- Patnem Goa India 20 February -2 March2016
Do you want to practice yoga, learn more about your body and your yoga practice, meditate, dance, have fun and meet new people, eat amazing food... all right next to the beach in beautiful Goa? Then this is the retreat for you.
Jennie, Josefin, Melanie and Stu have worked together for years and all share a passion for teaching yoga and making it authentic and real and relevant to you and your body.
Together we will teach you about basic anatomy and how it is relevant to your body, we will devise a special asana sequence just for you.You will learn about alignment and how to work towards openness and stability in your body and mind. We include dynamic forms of yoga and restful restorative yin yoga and meditation. Massage treatments are available for an extra cost with Stu.
Price: 940 Euro - 840 Euro -Early bird sign up before 1/9 2015
Deposit: 250 Euro to book your space (non refundable)
Food accommodation and all courses are included in the price.
For further information and signing up contact Jennie Wadsten jennie@yogalila.se

 

21 februari

Yoga i regnskogen med svenska Didi

En unik yogaupplevelse i Borneos regnskog. Du bor på ett retreatcenter omsluten av djungelns alla läten. Genom en blandning av yoga, meditation, utflykter och god renande mat har du möjlighet att få en helrenovering av både kropp, sinne och själ.
Läs mer och boka nu!

 

25-28 februari

Yoga & Skidåkning på Långbergets Sporthotell

Vintern 2016 har du chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre? Läs mer på www.yogaakademien.se

 

27 februari - 3 mars

FÖLJ MED HAPPY SPINE TILL BALI

Earlybird 6/12 (kod BALI16)
Investera i ditt varande, utveckla din yoga och lär dig nya tekniker.
LÄS MER OM VÅRA RESOR PÅ
www.happyspine.se

 

Start februari

1-års fördjupningskurs i Iyengar Yoga

Kursen vänder sig till elever som vill komma igång med sin egen praktik och som vill fördjupa sina kunskaper om asanas och yogafilosofi. Under kursen kommer vi gå igenom de grundläggande asanas och även titta lite på yogafilosofin samt studera yogatexter av BKS Iyengar.
Detta är en fördjupningskurs och vi kommer att lägga stor vikt vid din egen praktik samt att komma in i en regelbunden hempraktik. Kursen är uppdelad på 8 kurstillfällen med start februari 2016.
Vi träffas vid 8 tillfällen kl 10-17 med start februari 2016.
Läs mer om kursen på: yogashalamalmo.se
Kontakt: yogashalamalmo@gmail.com

 

Mars

10-13 mars

Yoga & Skidåkning på Långbergets Sporthotell

Vintern 2016 har du chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre? Läs mer på www.yogaakademien.se

 

11-13 mars

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

3 - 27 mars

Yogaresa till Aruba

Följ med till en av världens vackraste stränder och yoga med oss. Yogaresan till Aruba är en paketresa där flyg, transfer, boende, frukost samt vissa måltider ingår, förutom yoga (som ingår för den som vill).
Vi tränar Ashtanga Yoga i yogapaviljongen vid stranden nästan varje morgon och det ingår också en hel del eftermiddagsklasser. Yogan är anpassad för alla från nybörjare i Ashtanga Yoga till de som är vana vid en mer avancerad träning. Vilka utflykter som ingår kommer att presenteras längre fram.
Resan är en paketresa i samarbete med Ving.
Vad ingår i resan?
- Direktflyg tur och retur med Ving
- Mat på flyget
- Boende i delat dubbelrum på Manchebo, Beachresort
- Transfer från och till flygplatsen på Aruba
- Daglig yogafrukost
- En hälsosam smoothie per dag
- Tre middagar
- En utflykt i anslutning till någon av middagarna
- Morgonyoga (Ashtanga Yoga), cirka 12 dagar
- Eftermiddagsklasser (yogafilosofi, teori & praktik)
Vi kommer utöver ovanstående arrangera några frivilliga gemensamma aktiviteter/utflykter/middagar för de som vill.
Pris flyg, transfer och hotell
Delat dubbelrum mot trädgården
24 375 kr per person
Boka på info@yogashalastockholm.se
Läs mer på http://www.yogashalastockholm.se/sv/yogaresor/yogaresa-till-aruba/

 

13-20 mars

Yoga & dance retreat with Jennie Nilaya Wadsten, Isabella dos Santos, Josefin Wikström and Stu Girling in Goa, India

Restore and re-energize with yinyoga, restorative yoga, vinyasa flow, nia, bollywooddans, jivamukti, anatomy lectures and massage treatments.
At Bamboo Yoga Retreat, Goa, India
More info: www.yogaleela.se

 

15-30 mars

Yoga. ayurveda & meditation i Goa

Välkommen till ett paradisiskt äventyr i yogans hemland! Du bor i en enkel palmhydda nära stranden, med himmel, hav och naturen som grannar. Senare i ett lite bekvämare eko-hus omgiven av grönska, även här nära stranden. Med yoga, ayurvedabehandlingar, meditation, utflykter och renande vegetarisk mat får du möjlighet att rensa ut i både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du möjlighet att stifta bekantskap med den färgrika indiska kulturen på ett mjukt sätt, i tryggt sällskap i Goa, som brukar kallas "India Light".
Läraren Åsa är yrkesutbildad hälsovägledare och internationellt certifierad yogalärare, örtterapeut samt ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 13 åren.
Läs mer här.
EARLYBIRDRABATT 1000 kr vid anmälan före 15 sep!

 

17 mars - 1 april

Spirit of India

NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India…or as the locals call it “Devbhoomi” – Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants. (Detailed schedule below)
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satya & Tina
www.satya.dk
www.gaiatree.se

 

19-20 mars

The sounds of yoga med Sandra Donovan

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Sandra Donovan från Earth Yoga på Mallorca leder dig (på engelska och svenska) på temat "Use your voice, music and silence with confidence". Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

19 mars - 3 april

Yoga Retreat & Pilgrimage, Indien

NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India...or as the locals call it "Devbhoomi" - Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants.
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satyadev & Tina
www.satya.dk
www.gaiatree.se
Retreat fee: € 1590 (air fare, visa, transfer from airport and insurance not included)
Early Bird Price: € 1490 (before 01.11.2015)
Last date for registration Feb 1st 2016
Registration fee € 500
BG 542-1581
For questions and registration: tina@gaiatree.se
0046 -73-7788677

 

20 mars

En stilla halvdag med yinyoga och meditation

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min yinyoga
30 min mindfulness/guidad meditation
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - yinyoga
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - mindfulness/guidad meditation
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Pernilla Cristvall
Datum och tid:
Söndagen 20 mars, sista anmälningsdag 6 mars.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

20 mars

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 20/3 (även 15/5) kl 9-16. Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

20-29 mars

Följ med yogastudion preBALANS på din livs resa - vårt lyxretreat på Bali!

Under 10 dagar njuter vi av världens främsta plats för yogaretreats, mitt på risfälten ca 10 minuter utanför Ubud. Du får chansen att delta på ca fyra yogaklasser om dagen, uppleva en balinesisk massage och äta vegetariskt och ekologiskt hela resan! Vi bor i lyxigt inredda tvåbäddsrum med balinesiska snidade trämöbler. Utöver all yoga kommer vi även fokusera på meditation, musik och filosofi. Det blir helt enkelt en resa i både yogans- och hälsans tecken, där vi får tid att hitta oss själva samt varandra. Välkommen att läsa mer och boka din plats på www.prebalans.se.

 

25 mars

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 20/3 + 15/5 kl 9-16
Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

April

8-10 april

Yinyoga-helg på Tofta Spa, västkusten

En helgkurs i medveten närvaro med fokus på återhämtning. Vi varvar helgen med yinyoga, pranayama och meditation och går igenom de sju attityderna inom mindfulness.

Mer info här.

 

8-10 april och 13-15 maj

BirthYoga – Instruktörsutbildning i Malmö

En komplett yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor genom förlossningsförberedande prenatal yoga och nyblivna mammor genom rehabiliterande postnatal yoga. För mer information: www.babyhealth.se / tel 0705-779858 / lisa@babyhealth.se

 

8-17 april

Utbildning i Clinical Somatics, steg 1 i Göteborg

Du lär dig behandlingsformen Clinical Somatics och att undervisa Somatics rörelseklasser. Den neuromuskulära rörelseformen består av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Somatics frigör hållningsmönster som orsakats av skador, stress och vanemässig hållning. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden. Träningen innehåller även neurofysiologi, funktionell anatomi och somatic filosofi. Den fyra steg långa träningen leder till certifiering som Clinical Somatic Educator. Deltagarna har möjlighet att vara del av den första avgångsklassen i Sverige!
För mer info: info@somatics.se
www.livingsomatics.com

 

16-17 april

Utbildning: Dinah Rodrigues hormonyoga (öppen för alla)

16-17/4 kl 10-14 kurs för egen träning hemma.
Välkommen att boka eller fråga på info@ellenengvall.se

 

19-23 april

Yoga- och löparresa till Spanien!

Varmt välkommen att följa med på vår yoga- och löparresa. Genom att kombinera din löpträning med yoga kan du bli en bättre, starkare och mer uthållig löpare. Övningarna i yoga gör din kropp rörlig, stark och smidig. Andningstekniken du får lära dig hjälper dig att syresätta din kropp och det gör mer uthållig, men hjälper dig också att förebygga skador. Genom att bli både stark och rörlig i kroppen ger du dig själv bättre förutsättningar för rolig och effektiv löpträning. 
Löpträningen på den här resan läggs på en nivå där alla kan delta, vana som ovana löpare. Som yogautövare kommer du att få upptäcka hur löpningen blir ett fint komplement till yogan. Ett träningssätt där du har stor glädje av andningen och den mentala närvaro du övar inom yogan.

Dagarna fylls med yoga, löpning, föreläsningar, medveten närvaro, sol och god mat tillsammans med vår yogalärare Pernilla Cristvall och löpcoach Christina Hamrin.

Mer information och bokning: http://traininginvest.se/yogaresa-spanien
Kontakt: info@traininginvest.se
Tfn: 070-220 77 57

 

22-24 april

Yoga Games i Göteborg

Den 22-24 april 2016 är det dags för sjätte året av Yoga Games - the Nordic Yoga Conference, på Svenska Mässan i Göteborg. Ett event som växer sig starkare och större för varje år. Vi försöker hela tiden förnya och bredda utbudet med olika presentatörer och inspiratörer i schemat samtidigt som vi jobbar med att öka totalupplevelsen med bland annat större hälsomässa, live musik och positiv atmosfär. Vi fortsätter även detta år med den populära drop-in salen som är gratis.
Biljetterna släpps med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha. Utställarplatserna kan bokas från och med slutet av maj 2015 och biljetterna till deltagarna släpps december 2015.  
Vi ser fram emot ett event med bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt att få fler att upptäcka yogans härliga värld.
Under fredagen arrangeras workshops med internationella och välkända yogalärare, dessa går lite mer in i detaljer än vanliga yogaklasser och är populära både för egenintressen samt för yogalärare. Det är även under fredagen som utställarna flyttar in på Hälsomässan och det är frivilligt för dem att hålla öppet.
Under lördag och söndag är det fullt schema med klasser som startar 5-6 tider per dag i 4-5 olika studios. Vid bokning av dagsbiljett kan man välja 5 av de 6 klasserna per dag. Hela hälsomässan är öppen med gratis entré för allmänheten.
Biljetterna släpps december 2015
www.yogagames.org

 

22-24 april

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

22-24 april

MediYogaRetreat Idöborg Stockholms Skärgård - "Hitta din inre kraft!"

3-dagars yogaretreat i Stockholms skärgård med MediYoga, meditation, inspirationsföreläsning med Maria Swanström (www.starzionproduction.com), vila, varande och egen tid.
Ledare: Madeleine Wilhelmsson, Lärare och terapeut i MediYoga
Mer info & bokning: www.yogamana.se

 

23-24 april

Yoga och ledarskap med Filippa Odevall

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Filippa Odevall från Skolyoga leder dig på temat "Att tillgängliggöra yoga i ett större perspektiv". Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

24-30 april

Följ med Indras egen gruppresa på Ayurvedisk hälsosemester i Kerala i södra Indien

Att ta väl hand om dig själv är i centrum för denna gruppresa på högklassiga 5 * Carnoustie Resort. Denna fridfulla oas vid stranden får dig ordentligt avslappnad genom yoga, meditation, nyttig mat och spabehandlingar varvat med konsultationer med ayurvediska doktorer som erbjuder enkla verktyg för att hjälpa kropp och sinne tillbaka i balans.
Ayurvedapaket 13 995 kr per person och inkluderar:
* Transfer till och från Kochis flygplats
* Boende i del a dubbelrum i Akund Deluxe villa
* Helpension ( frukost, lunch, middag inklusive alkoholfria dryck enligt doktorns rekommendationer)
* Dagliga Ayurvediska behandlingar(60-90 minuter)
* Dagliga 45 minuters terapeutisk massage/Naturopathy behandling
* Daglig konsultation med Ayurvedisk doktor
* Daglig yoga och meditation
* En dags sightseeing av Cochin
* En båtkryssning på Alappuzha Backwaters
Läs mer om 5* Carnoustie resort. www.carnoustieresorts.com
Tänk inte för länge på detta erbjudande då det är först till kvarn som gäller!  Vi måste ha minst 6 deltagande för att resan ska bli av till detta specialpris. Vi måste ha alla svar senast 26 november.
Flyg bokar ni genom Indra eller själva med Qatar,pris ca 6 500 kr per person.
Stockholm-Kochi 24 april 16.10-08.10 ( ett stopp i Doha)
Kochi-Stockholm 30 april 09.30-19.25 ( ett stopp i Doha)
Ni kan även kombinera resan med andra sevärdheter i Indien som Memora Travel kan hjälpa till med.
Memora Travel skapar minnen för livet genom att erbjuda exklusiva skräddarsydda resor runt om hela världen helt enligt dina specifika önskemål och behov. Vi ger dig personlig service innan, under och efter resan, så att det alltid är bekvämt och tryggt för dig att resa med oss! Självklart är vi medlemmar hos SRF (Svenska Resebyråföreningen). Förutom att boka flyg och hotell kan vi även hjälpa till med andra researrangemang, alltifrån helikopterturer till restaurangbesök.
Mer info: indra@memoratravel.se

 

27-30 april

Yoga, vandring och meditation i soliga Kroatien

För mer info: www.helhet1.se eller tel. 070-147 13 69

 

28 april - 5 maj

Ny 2-årig yogalärarutbildning och fördjupade studier i Satyananda Yoga

Ny start av yogalärarutbildning/fördjupade studier 28 april-5 maj. Utbildningen sträcker sig över två år och inkluderar 49 kursdagar på kursgården i Hälsingland och tre kursdagar i Gävle. Utbildningen är också till för dig som enbart har för avsikt att fördjupa dina kunskaper i yoga. Yogautbildningen omfattar traditionella yoga- och meditationstekniker, såsom de förts vidare av Swami Satyananda och Swami Niranjanananda.
Kursledare: Susanne Sadhana Mala Edenor, Umeå Yogaskola och Mattias Gopala Hagman, Gävle Yogaskola. Sedan 2006 leder Susanne och Mattias den nationella yogalärarutbildningen inom Satyananda Yoga Sverige.
Läs mer om utbildningen här.

 

30 april – 7 maj

Mjuk Hathayoga och vandring på den fantastiska halvön Peloponnesos (Grekland) Med Lisan och Lisa

En vecka av total avkoppling och regeneration genom yoga, vandringar/ promenader, simning, vila med bra vegetarisk mat och möjlighet att boka massage.
Under veckan kombinerar vi yoga med två guidade vandringar (med möjlighet att boka fler). Vi kommer att besöka två bergsbyar där vi kommer att avnjuta äkta traditionell grekisk mat i en miljö där tiden stått ”stilla” och all den genuina charmen finns kvar.
Vandringarna är från tre timmar och leder oss uppåt bergen på gamla stenbelagda stigar (Kaldermi). Vi kommer att ta oss tid att njuta av naturen och utsikten, kika på gamla kyrkor samt fika.
Du kan välja att ha massor av egen tid under veckan. Passa på att vila, läsa, kanske skämma bort dig själv med en massage, eller utforska byarna runtom, ta en drink i någon av de lokala tavernorna eller kanske bara vandra längs havet.
Välkomna önskar Lisan & Lisa!
Lisan: Anmälan, betalning & frågor om yoga lisanbremmers@gmail.com, www.hooyoga.com
Lisa: Info och frågor lisa@lisasmassage.com, www.lisasmassage.com

 

Maj

5-8 maj

Yogaretreat på Flatön utanför Orust

Vi kommer att hålla denna helgretreat i den Bohuslänska naturen på Flatön utanför Orust ca 45 minuter norr om Göteborg. Detta är en plats att slappna av på. En plats där du kan lyssna på naturen och på dig själv.
Ekocentret Greenstones erbjuder boende i mysiga och moderna jurtor. En jurta är en rund, isolerad bostad som ursprungligen kommer från Centralasien där de används av nomader. Dessa jurtor är fullt möblerade med kamin och kök. Takfönster mot stjärnhimlen skänker extra magi.
Det finns fantastiska vandringsleder i direkt anslutning till centret. Omgivningarna har ett rikt naturliv och ingjuter ro.
PRAKTISK INFORMATION
Denna retreat passar dig som som redan praktiserar yoga.
Retreaten börjar torsdag kl. 14.00 och slutar söndag ca 14.00. Kurskostnaden är 4700 kronor. Priset inkluderar ekologisk, vegetarisk kost samt logi, tre yogalektioner om dagen och en kvällsmeditation. Tillgång till 35-gradig pool och vedeldad bastu ingår också i priset.
Under denna retreat får du också möjlighet att utforska delar av yogatraditionen som du inte möter på en kvällskurs. Du kommer att vara med om en eldceremoni, sjunga mantra och hålla tystnad delar av retreaten. Retreaten inkluderar även karmayoga där vi hjälps åt med matlagning och diverse sysslor. Karmayoga är den aktiva handlingens yoga där du utför enkla arbetsuppgifter under medveten närvaro.
Läs mer på hemsidan www.yoga-retreat.se eller kontakta samatvam@yoga-retreat.se för mer information

 

14-21 maj

Yoga & surfing i Portugal

Kom och njut av en vecka med Europas bästa surfing tillsammans med dynamisk Vinyasayoga i härliga Baleal, en by precis vid havet omgivet av sanddyner, dramatiska klippor och långa stränder. Svenska Mariells yogaklasser är dynamiska och lekfulla, där du i en trygg och säker miljö uppmuntras att utforska dina mentala och fysiska gränser. Surfingen passar både dig som har surfat en hel del innan och vill ha hjälp att ta nästa steg, vill fila på tekniken eller helt enkelt är total nybörjare.
Boendet, Captain's Log House, är ett charmigt, färgglatt boende med härlig familjär atmosfär, perfekt beläget bara 2 minuter från stranden, klippor, yogashalan, surfskolan, fem olika surf spots, caféer, restauranger, strandbarer och butiker.
Utöver yogaläraren Mariell kommer du bli väl omhändertagen av Linda och Nelson. Svenska Linda är manager över Captain's Log House, och portugisiska Nelson är er huvud-surfinstruktör och ägare av yogashalan. De kommer se till att du har det bra, laga mat till dig, ta med dig runt omkring i området, hjälpa dig, surfa med dig och och helt enkelt vara dina värdar i Baleal.
Läs mer om resan här.

 

15 maj

Utbildning: Binjurar och hormonbalans (öppen för alla)

Stockholm 15/5 (även 20/3) kl 9-16. Bokning och frågor: info@ellenengvall.se

 

15 maj

En stilla halvdag med kundalini- och mindfulnessyoga

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min kundalini
30 min mindfulnessyoga
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - kundaliniyoga
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - mindfulnessyoga
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Malin Rydesjö, Yogacentralen
Datum och tid:
Söndagen 15 maj, sista anmälningsdag 30 april.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

20-22 maj

Tre dagars retreat, Tofta Retreat

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur vid Västerhavet. Max 14 deltagare.
Mer info: toftaretreat.se
Anmälan: info@toftaretreat.se

 

21-22 maj

That little extra med Nanna Wagner

En fristående workshop för yogalärare på Yogalito Teachers' Academy i Båstad. Nanna Wagner yoganomad från The Path of the Heart leder dig på temat "How to use touch, sensitivity and meditation in your teaching".  Detaljerad information finns på webbsidan.
www.yogalito.se

 

21-28 maj

Yoga, mat & vin på Sicilien

Följ med oss till Sicilien och upplev vandring och yoga med diplomerade och erfarna instruktörer  i fantastiska miljöer. Eftersom vi är i Italien, njuter vi inte bara av yogan utan unnar oss också ljuvlig mat och gott vin, vid havet och uppe i bergen. Vi bor på b&b nere vid strandpromenaden i pittoreska medeltidsstaden Cefalú.
Vill du följa med? Ring Louise på ManfrinatoResor, 040-23 48 40. Mer info: www.manfrinatoresor.se

 

21-28 maj

Yogaresa till Kroatien

Yogakällan i Örebro ordnar en yogaresa till Kroatien 21-28 maj 2016.
Vi utövar hathayoga och yinyoga under veckan och den som vill har också  möjlighet att lära sig crawla då vi har en simcoach med oss på resan.
Läs mer här.
Yogalärare: Susanne Collgård, tel: 076-255 62 93, email: collgard@gmail.com

 

27-29 maj och 26-28 augusti

BirthYoga – Instruktörsutbildning i Stockholm

En komplett yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor genom förlossningsförberedande prenatal yoga och nyblivna mammor genom rehabiliterande postnatal yoga. För mer information: www.babyhealth.se / tel 0705-779858 / lisa@babyhealth.se

 

27 maj - 4 juni

Ashtangayoga på Mallorca

Har du svårt att komma igång eller vill du fördjupa din yoga? Varmt välkommen att följa med på yogaresa på Mallorca. Här väntar en hel vecka full med yoga, medveten närvaro, sol och god mat tillsammans med Ving och Pernilla Cristvall. Fokus blir på ashtangayoga men vi varvar även veckan med yinyoga, pranayama (andningsövningar) och meditation.
Det går även bra att boka din resa tillsammans med en medresenär som inte vill delta i yogaaktiviteterna
När: 27 maj - 4 juni 2016
Var: Sunprime Waterfront, Playa de Palma, Mallorca
Pris: Från 11.600:- per person (del i dubbelrum).
I priset ingår: Flyg t/r, boende med halvpension alla dagar samt transfer och mat ombord på flyget. Fullspäckat träningsprogram och inspirerande föreläsningar.
Res direkt från: Stockholm, Göteborg eller Malmö

Läs mer och boka här!

 

Juni

10-17 juni

Balans & vila på Thassos

Slut ögonen. Känn värmen. Fläkten från havet. Lukten av pinjeträd. Hör cikadornas sång. Här kommer du att vaggas in i det lugna tempot i byn och nå djupare in i yogan. Chrissi, "Guld", var namnet på ön före antiken. Namnet Thassos kommer från det grekiska ordet Ethera, som betyder väldoft och klar luft. Fira sommarens ankomst innan det blir för hett i Grekland och före de stora turistströmmarna. Juni är en idealisk månad. Vattnet är varmt och det doftar av kryddväxter i bergen.
I år utökar vi våra resor till byn Kallirahi på Thassos.
Resa 1: 10-17 juni.
Resa 2: 17-24 juni.
Max 10 deltagare per resa.
Det här är småskaligt och mysigt och ska så vara! Inga måsten utan resan välkomnar egna initiativ. Vill du bidra med något till programmet så är du välkommen!
I år med direktflyg till Kavala så vi slipper den långa transfern från Thessaloniki. Det spar tid och kraft.
Resorna kostar 13 390 kr.
Ingår:
• Flyg t o r Kavala
• Transfer Kavala-Thassos (buss, färja)
• Boende hos Vassilis bland olivträden eller hos Manolo vid havet
• Gemensam frukostbuffé
• Yogalektioner 2 ggr/dag, 2 utflykter, 1 middag.
Sol, värme & cikadornas sång är gratis.
750 kr rabatt för dig som har terminskort med YesYoga eller som tecknar ett för VT 2016.
750 kr rabatt för dig som är under 18 år eller är arbetslös.
Betala in anmälningsavgiften 3500 kr snarast för att säkra din plats. OBS anmälningsavgiften ingår i priset, så denna summa dras från totalsumman. Slutbetalning behöver inte ske förrän 60 dagar före avresa.
Bankgiro: 5810-2609 eller bankkontonr SHB: 6162-507068998 - ange namn som det står på passet och Thassos 1 eller 2. Det går också bra att swisha på 0708228982.
Mer info här.
 

11-18 juni

Yoga, mat & vin på Sicilien

Följ med oss till Sicilien och upplev vandring och yoga med diplomerade och erfarna instruktörer  i fantastiska miljöer. Eftersom vi är i Italien, njuter vi inte bara av yogan utan unnar oss också ljuvlig mat och gott vin, vid havet och uppe i bergen. Vi bor på b&b nere vid strandpromenaden i pittoreska medeltidsstaden Cefalú.
Vill du följa med? Ring Louise på ManfrinatoResor, 040-23 48 40. Mer info: www.manfrinatoresor.se

17-24 juni

Balans & vila på Thassos

Slut ögonen. Känn värmen. Fläkten från havet. Lukten av pinjeträd. Hör cikadornas sång. Här kommer du att vaggas in i det lugna tempot i byn och nå djupare in i yogan. Chrissi, "Guld", var namnet på ön före antiken. Namnet Thassos kommer från det grekiska ordet Ethera, som betyder väldoft och klar luft. Fira sommarens ankomst innan det blir för hett i Grekland och före de stora turistströmmarna. Juni är en idealisk månad. Vattnet är varmt och det doftar av kryddväxter i bergen.
I år utökar vi våra resor till byn Kallirahi på Thassos.
Resa 1: 10-17 juni.
Resa 2: 17-24 juni.
Max 10 deltagare per resa.
Det här är småskaligt och mysigt och ska så vara! Inga måsten utan resan välkomnar egna initiativ. Vill du bidra med något till programmet så är du välkommen!
I år med direktflyg till Kavala så vi slipper den långa transfern från Thessaloniki. Det spar tid och kraft.
Resorna kostar 13 390 kr.
Ingår:
• Flyg t o r Kavala
• Transfer Kavala-Thassos (buss, färja)
• Boende hos Vassilis bland olivträden eller hos Manolo vid havet
• Gemensam frukostbuffé
• Yogalektioner 2 ggr/dag, 2 utflykter, 1 middag.
Sol, värme & cikadornas sång är gratis.
750 kr rabatt för dig som har terminskort med YesYoga eller som tecknar ett för VT 2016.
750 kr rabatt för dig som är under 18 år eller är arbetslös.
Betala in anmälningsavgiften 3500 kr snarast för att säkra din plats. OBS anmälningsavgiften ingår i priset, så denna summa dras från totalsumman. Slutbetalning behöver inte ske förrän 60 dagar före avresa.
Bankgiro: 5810-2609 eller bankkontonr SHB: 6162-507068998 - ange namn som det står på passet och Thassos 1 eller 2. Det går också bra att swisha på 0708228982.
Mer info här.

 

25 juni - 1 juli

Yoga Bliss retreat, Ohrid Makedonien

Följ med oss till en plats där tiden står stilla men där vibrationerna är starka. Ohrid är Balkans pärla, en storslagen sjö med kristallklart vatten omringad av magnifika berg där solnedgången varje dag ändrar skepnad. Tillsammans ger vi varandra plats att vara. Upplev skönheten i naturen och hitta din bliss i Ohrid, Makedonien. Yoga bliss är den där känslan av bubblande glädje som fyller hela kroppen och sinnet med insikter om att allt är okej precis som det är, just nu. Det är det vi vill lära oss att locka fram både på yogamattan och i livet utanför den. Låt oss uppleva yoga bliss tillsammans, varje dag!
Under en vecka spenderar vi våra dagar tillsammans i en privat Villa i bergen med tillgång till en egen uppvärmd pool, dagliga yogaklasser, meditationer,  andningsövningar, vegetariska måltider, bergsvandring, utflykter och äventyr till vackra platser och workshops om självkärlek och manifestation. Retreatet är litet och personligt och tar max emot 10 deltagare. Alla är välkomna, oavsett tidigare erfarenhet av yoga.
Staden Ohrid befinner sig i Makedonien och är en otroligt vacker plats i hjärtat av Balkan. Staden är listad av Unesco som världskulturarv där Ohridsjön är en av Europas djupaste sjöar. Vår Villa Kairos är belägen uppe i bergen och har en fantastisk panoramavy över hela den naturskyddade Ohridsjön.
Martina Davitkova är certifierad Yogalärare (RYT Yoga Alliance) och grundare av Kool Karma Yoga bjuder tillsammans med Sandra Sanfridsson in till detta personliga Yoga Bliss retreat. För mer information om Yoga Bliss retreatet besök www.koolkarmayoga.se eller kontakta oss på koolkarmayoga@gmail.com

 

Juli

 

3 juli

En stilla halvdag med breathwalk och meditation

Välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Detta halvdagsretreat innehåller:
75 min breathwalk
30 min meditation
frukt/nötter/te
entré till Hellasgården (tillgång till bastu/omklädnad)
Upplägg:
13.00 - 13.15 - samling och genomgång
13.15 - 14.30 - breathwalk
14.30 - 14.45 - frukt/nötter/te
14.45 - 16.00 - fri tid med t ex promenader i skogen/spåret/ mm
16.00 - 16.30 - meditation
16.30 - 17.00 - frågor/avslutning
Kursledare: Camilla Lund Elander, Yogadimensions
Datum och tid:
Söndagen 3 juli, sista anmälningsdag 17 juni.
Pris: 495 kr (inkl moms) För dig som är prenumerant på yogatidningen Yoga för dig är priset 395 kr.
Övernattning: Det finns även möjlighet att lägga till övernattning, i vårt STF-vandrarhem, med frukost för 250 kr/person. Priset gäller under förutsättning att du är beredd att dela rum med max tre andra deltagare på retreatet.
Praktiskt: Bra att ta med bekväma, mjuka kläder för yoga, avkoppling och promenad.
Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till konferens@nybergforlag.se

 

6-10 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår

Missa inte våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

13-17 juli

Yoga, vandring & paddling

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Läs mer på www.yogaakademien.se

 

15-17 juli

Sommarretreat med Ashtanga- och yinyoga, ayurveda och pranayama

Mer info här.

 

15-17 juli

Yoga retreat på vackra Hållö utanför Smögen den 15-17 Juli.
 
Finn ölugnet ihop med oss under en sommarhelg i Juli. Vi erbjuder olika yogapass utomhus eller i Hållö kapell med havet som ditt fönster allt beroende på väderlek.
15 min båtfärd från Smögen ligger oasen i västerhavet -  Mitt i naturreservatet njuter man av fantastiska solnedgångar och om man har tur -ett vresigt stormande hav. Du kommer också att ha tid över till att njuta av behandlingar, andra aktiviteter eller salta bad som avnjuts i en stressfri miljö.
En härlig helg med tid för yoga, avslappning och rekreation.
www.halloretreat.se

 

 

27-31 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår

Missa inte våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Läs mer på www.yogaakademien.se

Augusti

3-7 augusti

Yoga, vandring & paddling

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Läs mer på www.yogaakademien.se

19-24 augusti

John Scott - Ashtanga Vinyasa Yoga, Swedish forest retreat

Five days in nature with a small group setting where one of the worlds most inspirational teachers John Scott is sharing his joy and knowledge, deepening the understanding of the Ashtanga Vinyasa yoga practice.
” Practice with a Peter Pan quality, think happy thoughts and fly”- John Scott
For information and bookings: allindiapermit@yahoo.com Josefin Wikström
www.kaivalyayoga.info www.johnscottyoga.com www.urnatur.se www.askersundyoga.com

 

Yogaresa till amalfikusten

Ashtanga-/yinyoga, ayurveda och pranayama
En underbar vecka fylld med fördjupning i ashtanga-/yinyoga, ayurveda och pranayama både teoretiskt och praktiskt samt tid för egen tid och reflektion.
Vi bor på ett enkelt ekologiskt retreat mitt i naturen mitt bland olivlundar och citronträd i en bergsluttning intill Positano med magisk utsikt över berg och hav.

Amalfikusten har i många år varit omskriven som en av de vackraste platserna i Italien och som en av Europas mest sevärda kuststräckor. En av Amalfikustens vackraste byar är Positano och för att komma dit har du endast 30 minuters härlig promenadväg. Här kan du njuta av det genuina Italien samt svalka dig i havet vid den fina badstranden.Lärare: Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom

Pris: 9.500 kr, varav anmälningsavgift på 1.500 kr som betalas via vårt bokningssystem.
I priset ingår:
– Boende (i flerbäddsrum)
– Ekologisk och vegetarisk; lätt frukost, brunch och middag
– En gemensam busstransfer från Rom flygplats (ca 3,5 tim)
– 6 dagars morgonyoga (ashtangayoga)
– 6 eftermiddags-/kvälls workshop (yinyoga, pranayama och ayurveda)

Tillkommer: Flyg (vi återkommerinom kort  med flygtider som passar vår transfer)

Läs mer här!

 

27 augusti - 3 september

Yoga älskar Italien! Följ med på en oförglömlig yogaresa

Bara en timme från Rom ligger ett helt makalöst, genuint och vackert yogaretreat-ställe. Inbäddad bland kullarna i Norra Lazo inte långt från Toscana och Umbrien ligger Insabina som består av två kärleksfullt renoverade 1700- tals byggnader med utsikt över olivlundar och fruktträd. Här finns tre terrasser där man kan vila och uppleva vackra solnedgångar. En fantastisk trädäck övertäckt med segelduk kommer att vara vårt yogarum. Och vi kommer att yoga till porlet ifrån en naturlig källa och en liten damm med utsikt över dalen. Om det mot förmodan blir dåligt väder finns en vacker yogasal i ett av husen.
Det finns även mycket vackert att se i omgivningarna. Möjligheter för att boka vandringar, guidade turer och till exempel bada i svavelkällor. Behöver man lite extra omsorg finns kroppsterapeuter på plats att boka.
www.linneajensenyoga.com
info@linneajensen.com

 

September

12-21 september

Yogaretreat på Bali

Lottie Stjernqvist och Christina Grossi bjuder in till ett underbart retreat på Bali i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem till din innersta kärna. Vi kan varmt rekommendera att komma till oss för en 10-dagars resa in i hjärtat och ditt Hem. 
Längtar du efter mer kraft, passion, lust och energi? 
Vill du leva din sanning och vara i din fulla potential?
Vill du vara i tystnad och stillhet? 
Äta god vegetarisk och Raw food mat?
Då är detta ett retreat för dig!
Under dessa 10 magiska och tropiska dagarna kommer du att få uppleva en pånyttfödelse genom A Course In Miracles (ACIM), som vi båda praktiserar, MediYoga- och YinYoga, den passiva, närvarande kvinnliga urkraften och guidade och läkande hjärtmeditationer, samtal, healing, chanting, mantran, meditation och mindfulness. Vi kommer att ha stunder av tystnad för att verkligen känna in vårt inre. Allt för att hitta tillbaka in i dig själv, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla. 
Desa Seni är ett retreatcenter på Bali som är uppbyggt av återvunnet och hållbara material från lokala ställen runt om. Allt vi äter är till 80% odlat på plats så helt ekologiskt och biodynamiskt. Du får även vara med om en balinesisk öppningsceremoni när du anländer. Här kan du läsa mer om stället: www.desaseni.com
Retreatet pågår från den 12/9-21/9-2016. Ditt pris exklusive flygkostnad är 16900 kronor. Boendet består av trippel- och dubbelrum, enkelrumstillägg. Din hälsoinvestering för kost/logi och retreat är på 16900 kronor. För företag 18900 kronor. Vid avbokning på grund av sjukdom och styrkt med läkarintyg återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Flyg ordnar du på egen hand. Vi hjälper till med olika flygalternativ. Vi har talat med en resebyrå som kan sammankoppla oss så vi landar någorlunda samtidigt och vi får också 5% rabatt på biljetten. 
Anmälan är bindande och du betalar in en anmälningsavgift på 5000 kr till BG 352-5433 eller Swish 0705194767 vid anmälan. Då är din plats bokad och klar. Avbokning 2 månader före avresa debiteras hela beloppet på 16900 kr. Resterande belopp ska vara inbetalat senast den 12/7-2016.
Lottie är lärare och terapeut i Mediyoga, konstnär och utbildar lärare i Vedic Art. Hennes unika talang är att hon inspirerar och ser varje själs möjlighet. Som andligt medveten håller hon kurser, retreat och utbildningar sedan 23 år. www.justyoga.se
Christina är fil. mag i psykologi, healer, yogalärare och själscoach sedan 16 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleks- och tillitsfullt liv. Läs mer om mig på www.christinagrossi.se
 

Oktober

11 oktober

Detox, yoga och meditation med Didi på magiska Bali

En fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga och meditation. Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider och egen tid för avkoppling och återhämtning.
Läs mer och boka nu!

November

14-27 november

Själens resa på gudarnas ö- kundaliniyoga resa till Bali med Emma Öberg

Följ med på en två veckors yogaretreat 14-27 november 2016 där vi metodiskt och fokuserat arbetar med att resa inåt. Det här är en kraftfull terapeutisk resa där vi jobbar med yogans verktyg att transformera det förflutna och se klart in i framtiden.
Resan är uppdelad i tre avsnitt.
1. Vi börjar med fem i Ubud med detoxtema. Vi gör kraftfulla kundaliniyogapass och meditationer två gånger om dagen. Under tre av dagarna lyxjuicefastar vi på färskpressade superjuicer och går på massage. Vi åker till ett traditionellt Balinesiskt vattentempel för rening.
2. Vi fortsätter med fem dagar på Ratu Bagus Ashram vid vulkanen Agungs fot. Ratu Bagus är en Balinesisk hindupräst och healer som skapat Bioenergetic Meditation. Bioenergetic Meditation är enkelt men effektfullt, man står och skakar ryggraden samtidigt som man sjunger Gayatri mantrat. På ashramet skakar vi tre gånger om dagen två timmar åt gången.
3. Vi avslutar resan tillsammans på ett av mina favoritställen på joden, Dream Beach. Här jobbar vi med integrering och påfyllning av prana. Och om du vill simmar vi med Manta Rays, ett av havets stora magiska varelser.
Det här är den vackraste och kraftfullaste kursen jag håller. Vackert, viktigt och befriande. Det är nu tredje gången jag åker med mina elever enligt det här upplägget och det har varit magiskt att få vara med i elevernas transformation. Följ med!
Kontakta mig på emma@mangalam.se eller 076-145 69 13
Läs mer här.

 

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Skriv kort och koncist enligt följande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter.

Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.