Skip directly to content

Kalendarium

Annons:


Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

Mars

31 mars

Kursstart: 200h Yogalärarutbildning i Traditionell Hatha Yoga

En 200h kurs inom traditionell Hatha Yoga enligt internationell standard och godkänd av Yoga Alliance.
Är du intresserad av att undervisa yogaklasser men mer än bara utifrån träning/fysisk aspekt, där även avslappning, andning, inre närvaro, ödmjukhet, meditation har sin tydliga plats.
Vill du inspirera andra till en mer medveten livsstil och kanske ett högre medvetande?
Då tror vi att det här är en utbildning för dig.
* 200h Yogalärarutbildning i Traditionell Hatha Yoga
* Startdatum: 31/3 (4 helger + 8 dagar i Juni)
* www.namaste.se // utbildning@namaste.se

 

31 mars - 2 april

CHECKA UT. CHECKA IN. Checka ut från omgivningen för att checka in i dig själv i rofylld skärgårdsmiljö

Varmt välkomna till en helg fylld med olika yogaklasser, workshops, tid för vila och att njuta av hälsosam mat. Vi vill ge dig möjligheten att bara fokusera på dig själv för några dagar. Här får du möjlighet till en paus i din vardag och chansen att hitta ditt lugn i den vackra skärgårdsmiljön, samtidigt som vi vill fylla dig med ny energi. Vi vill inspirera till en sund livsstil genom att vi under helgen delar med oss av enkla verktyg du kan använda även hemma för att komma ned i varv. Vi kommer att varva fysisk, dynamisk yoga med mjuka meditativa stunder, andningsövningar och Restorative- och Yin-yoga.
Under helgen kommer du också att få möjlighet att medverka på två workshops. En inom yoga där du får fördjupa dina kunskaper inom ett specifikt områdområde en på tema hälsosamma och näringsrika frukost- och mellanmål. Utan socker, gluten och mjölk.
Maten som serveras kommer att vara färgrik, vegetarisk, så långt som möjligt ekologisk och tillagad med omsorg för din kropps välbefinnande och för dina smaklökar.
Det kommer finnas utrymme till att bara vara och njuta av tystnaden och naturen. Ta ett uppfriskande dopp i havet och sedan värma dig i den vedeldade bastun, eller ge dig ut på en tur och paddla kajak runt ön. Vi anpassar yogan så att den passar alla deltagare och alla är välkomna, nybörjare såväl som erfarna yogis.
Du blir upphämtad från Stavsnäs på fredag eftermiddag av båt och blir sedan avsläppt efter en färd på ca 20-30 min i den vackra skärgårdsmiljön långt bort från bilar och annan puls.
http://yogatreat.se/aktuellt.html
Pris och information:
Enkelrum: 5100 kr
Del i dubbelrum: 4600 kr
Kontakt Melinda: 070-656 1975 / melinda@yogimel.se
Kontakt Anna: 072-341 06 44 / anna@yogatreat.se

 

31 mars - 2 april

Retreat: Yoga is life

Denna retreat ger dig möjlighet att fördjupa dig i yogan, asanas, pranayama och din egen praktik, oavsett om du har en eller önskar komma igång. Vi yogar och äter i Brännö Yogas vackra studio. Det kommer att finnas tid över att uppleva skärgårdsnaturen och möjlighet till bastu och salta bad. Boende ordnar du själv och vi hjälper dig gärna. Det går även att pendla från Göteborg.
Under helgen kommer vi att utforska den egna kroppens styrka och stabilitet och försöka hitta en balanserad yogasana i förhållande till rörlighet och stelheter. Vi gör asanas, både kraftfulla och vilsamma samt pranayama, andningsmeditation. De långa passen ger dig en djupare medvetenhet om dig själv. Då det endast är tio platser kommer du att få mycket individuell guidning. Efter retreaten får du ett program som du kan göra hemma. Din lärare är Andrea Hedenskog, certifierad Iyengaryogalärare. Du bör ha någon erfarenhet av iyengar -ashtanga eller hathayoga.
FRE: 17.30 fika 18.00-20.00 yogasana
LÖR: 10.00-12.30 yoga
13.00 vegetarisk/ayurvedisk lunch
15.00 - 17.00 restorative yoga
SÖN: 10.00-13-00 yoga samt pranayama avslutande fika, tid för frågor, program och samtal
När: 31 mars - 2 april 2017
Plats: Jydeklovan 11, Brännö YogaStudio
Tid: fredag kl 17.30 till söndag 13.00
Övrigt: Kostnad: 1800 kr för fyra långa yogapass, ett hemprogram samt 2 snacks och 1 lunch.
Boka i tid, begränsat antal platser. Din anmälan är bindande. Boende kan bokas på Brännö Värdshus och Brännö Varv eller airbnb. Mer info på brannoyoga.se
ANMÄLAN till brannoyoga@gmail.com

 

31 mars - 2 april

Grundkurs i ayurveda

Ayurveda & Yogahelg på Selma Spa
Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne. Det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen för att främja hälsa och välmående.
Grundkurs i Ayurveda
En grundkurs i ayurveda där du får göra ett kroppstyptest för att få veta din individuella Ayurvediska kroppstyp (Vata, Pitta, Kapha). Och utifrån din kroppstyp får du kost- och livsstilsråd för att kunna påverka din hälsa och ditt välmående. Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien.
Ayurvedisk läkare
Kristofer Edlund studerade till Ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer. Läs mer om Kristofer på www.ganges.se och www.matskolan.com
Yoga
Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Förutom helgkurserna på Selma Spa arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien och Spanien. 
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

April

1 april

The power of Love med Åsa Nyvall

Föreläsning, yin yoga och meditation. Lördag 1 april kl 12-15.30 på Yogaroom.
Åsa kommer starta dagen med att hålla en föreläsning om våra olika kärleksspråk och hur dem faktiskt påverkar alla våra relationer. En timme som kan ge dig viktiga insikter bland annat om varför det ibland kan bli så fel i en relation trots att man har de bästa av avsikter. En lättsam och härlig föreläsning där du dessutom får reda på vilket som är ditt primära kärleksspråk.
Efter föreläsningen kommer Åsa sedan köra 90 minuters kärleksfull och fin Yinyoga med efterföljande meditation. Ett sätt för dig att lugnt och fint få landa i alla intryck och insikter som dagen har fört med sig.
Ta med dig din partner, vänner och bekanta för att dela denna upplevelsen! Mer info på Yogaroom.se

 

1 april

Complete moves

Inspirationsträning med Linda Ahlgren, Jasmin Salhi och Magnus Ringberg. Vill du kombinera din träning och bli utmanad? Denna dagen ger dig inspiration i tre olika rörelsetekniker som är nära besläktade. I små grupper får du uppleva träning som förändrar din kropp i en av världens vackraste studios.
Reformer: Linda och Jasmin
Yoga: Magnus
Garuda matwork: Team Linda, Jasmin och Magnus
Reformer: Allsidig och fantastisk träning för hela dig. Bli utmanad och taggad av Linda och Jasmin i deras signatur reformer-klass. Världsklass.
Yoga: Magnus yogasekvenser är populära och uppskattade av många yogalärare. Hans upplägg med kunskap i rörelseanalys ger dig aktiv kontroll och en balanserad yogapraktik.
Garuda: Låt dig stärkas av en energifylld team-klass där Linda, Jasmin och Magnus undervisar en garuda matwork. Steg för steg bygger du upp tekniken med precision och förståelse.
Schema:
14:30-15:45                 klass 1
16:00-17:15                 klass 2
17:30-18:30                 klass 3
När: Lördagen den 1 april 14:30-16:30
Var: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg
Pris: 1.195 kr inkl. moms. I priset ingår tre inspirationsklasser.
Bokning: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.se OBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars 2017. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

 

1-2 april

Anpassad Yoga för alla med lärare från NY på Södermalm, Stockholm

1 och 2 april kl 17.30-19.30. Under två kvällar gör vi yoga som anpassas till alla deltagare. Vi varvar med meditation, avslappning och yogans filosofi. Programmet passar alla från nybörjare som vill prova på, till yogalärare som vill fördjupa sig i hur yogan kan anpassas till alla.
Sam Rudra Swartz är från NY och leder anpassad yoga med djup och humor. Han sitter själv i rullstol sedan flera år. Rudra leder kvällarna tillsammans med Pernilla Halldin som har många års erfarenhet av anpassad yoga och är passionerad att dela yogans fördelar med omvärlden.
Se mer på www.priyayoga.se eller kontakta pernilla@priyayoga.se

 

1-2 april

Barnyogalärarutbildning med lärare från NY, på Södermalm i Stockholm

En fantastisk barnyogalärarutbildning med tydlig metodik och fylld av musik, lekar och övningar.
Det ingår bra kursmaterial samt massor av material online.
För mer info www.priyayoga.se eller kontakta pernilla@priyayoga.se

 

 

1-2 april

YOGAFFEKT – MEDIYOGA OCH PSYKOTERAPI I FÖRENING – STEG 1

Helgkurs i YogAffekt Steg 1
Lördag 10.00-16.00 & söndag 10.00 -15.00
Kostnad: 2390 kr. Vi bjuder på frukt, nötter och te
Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Gärdet, Stockholm
Lärare: Anita Davén-Söder och Lotten Lönnerstam.
YogAffekt är en nystartad del av Yogamottagningens verksamhet som leds av Anita Davén-Söder och Lotten Lönnerstam som länge arbetat tillsammans inom Ungdomsmottagning. Anita som barnmorska och idag Mediyogainstruktör och Lotten som kurator och idag leg. psykoterapeut.
YogAffekt kombinerar yogans förmåga att öppna upp för medveten närvaro, fysisk avspänning och kontakt med känslor, med psykoterapins metoder att nyfiket utforska och lära oss om och av våra känslor.
YogAffekt är en verksam metod för insikt, mental utveckling och beslutsfattande, behandling av stress, sömnsvårigheter, nedstämdhet och ångest, sorg- och krisbearbetning, sexuell problematik, fysisk och psykisk läkning och återhämtning.
YogAffekt är grundat och utvecklat av barnmorska, MediYoga- och mindfulnessinstruktör, Anita Davén-Söder (även utbildad i bl.a. sexologi och massage) och leg. psykoterapeut och socionom, Lotten Lönnerstam (även utbildad i bl.a. psykosomatik, sorgearbete och sexologi).
www.yogamottagningen.se

 

1-2 april

MIGRÄNYOGA HELSINGFORS

Plats: Ockra, Jägaregatan 8, Helsingfors.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 225 Euro. CD Migränyoga 1.
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

2 april

Garuda Inspiration Day 2017

Andningsträning och Garuda med James D’Silva. För femte året så gästas Göteborg och Pilates Complete av, James D’Silva, den mycket uppskattade skaparen av träningsformen Garuda.
Pranayama workshop: Ta del av James långa erfarenhet inom andningsträning, pranayama, och lär dig steg för steg olika tekniker för att skapa mer klarhet kring de olika övningarna för att utnyttja hela andningsapparatens kapacitet. Lär dig att andas för ökad avslappning och få tillgång till mer energi.
Garuda Brick: Garudaträning med yogablock. Under den andra delen av Garuda Inspiration Day får du använda yogablock för att skapa mera möjligheter och variationer för kroppen. Yogablock är fantastiska hjälpmedel oavsett vilken rörelseform du än praktiserar. James utgår från Garudarörelser som ger rörlighet, styrka och balans.
Schema:
09:30-11:30                 Pranayama workshop
11:30-12:30                 Lunch
12:30-16:30                 Garuda brick (yoga block)
När: Söndagen den 2 april 09:30-16:30
Var: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg
Pris 1: Pranayama workshop 950 SEK
Pris 2: Garuda brick 1.750 SEK
Pris 3: Pranayama workshop + Garuda brick 2.500 SEK
Paketpris: 3.495 SEK om du bokar båda dagar. I priset ingår Complete Moves lördag den 1 april med tre inspirationsklasser samt Garuda Inspiration Day söndag 2 april med Pranayama workshop och Garuda brick.
Bokning: Maila dina kontaktuppgifter (namn/faktureringsuppgifter, adress, telefonnr, emailadress, personnummer/ org. nummer) samt om du vill boka en eller båda workshopsen till info@pilatescomplete.se OBS! Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, svarsmail bekräftar din plats. Faktura mailas i mars innan workshop. Betald avgift kan endast återfås mot läkarintyg.

 

3 april

"Livspussel & Hjärtats Kraft” - Konsert med Fanny Gustafsson

Ta del av Fanny Gustafsson’s uppskattade texter och musik som ofta ger fina verktyg till egen personlig utveckling. Kvällen avslutas även av meditation ledd av yogaterapeut Madeleine Wilhelmsson. Denna kväll har vi 20% i shopen. Pris: 350 kr. Artist: Fanny Gustafsson.
Mån 3:e april kl 18.00-19.45
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

4 april

Kursstart: Föräldraledig-yoga

Tillsammans med sin två årige pojk håller Alexandra en specialanpassad kurs i yoga för föräldralediga mammor och pappor vid 10 tillfällen.
Med fokus på att bygga styrka och vitalitet i rygg, armar och axlar som kroppen behöver extra när den är belastad under småbarnstiden kommer vi att yoga lugnt och kraftfullt med utgångspunkt i den traditionella Hatha Yoga-metoden samt med inspiration ifrån yngre dynamiska yogaformer. Vi ska arbeta upp bålstyrka som är kärnan för god hållning samt återhämta magmuskulatur och bäckenbotten efter förlossning.
När små barn är välkomna in i Yogasalen är vi beredda på ljud, skratt, skrik, gråt, spring, lek, amning, vyssande, sång och uttryck av kärlek av alla möjliga slag, dessa välkomnas varmt och vi praktiserar närvaro, tålamod, acceptans och kärlek till nuet, vad nuet än må innehålla.
Vissa tillfällen kanske går helt och hållet till att amma eller vyssa och då hitta subtila sätt att träna individuella behov under tiden, andra kanske blir super svettiga yogaklasser. Det roliga är att vi tidigt introducerar yoga för barnen! Barnen välkomnas in i yogasalen och på yogamattan med allt vad det innebär. Alla kan deltaga oavsett Yogaerfarenhet. Mammor bör dock ha varit på sin efterkontroll efter förlossning. Vid kejsarsnitt vänta ytterligare fyra veckor.
Bra är att vara lite förberedd, om du tror att du kan ha nytta av leksaker, ombyte, bärsjal, liggdel, babygym, flaska eller övrigt så tag med det du kan tänkas behöva. Ett så oförutsägbart och spännande sätt att praktisera yoga är troligtvis så likt livet självt vi kan komma, och det är vad all yoga i grunden går ut på, att förbereda oss för livet utanför yogamattan, så tag med dig barnet, din nyfikenhet och en stor portion öppenhet och välkomna till yoga!
Anmälan: Är bindande och görs direkt till - alexandra@yogafreestyle.se
Datum: Start tisdag 4 april. 10 tillfällen. Sista tillfället 6 juni.
Tid: 10.30 - 11.30
Plats. Fysiken Gibraltargatan - www.fysiken.nu
Pris: 1 200 kr, betalning sker innan kursstart i receptionen. Ta med kvitto. Ensamstående föräldrar får 200 kr rabatt.
Lånemattor finns.
Hjärtligt välkomna!

 

4 april

Workshop i Anpassad Yoga – för yogalärare

4 april kl 16.30-18.30, vid Skanstull 
Vill du utvecklas som yogalärare och kunna anpassa din yoga till alla individer?
Sam Rudra Swartz  är från NY och leder anpassad yoga med djup och humor. Han sitter själv i rullstol sedan flera år.
Han tar dig genom ett program och hur du kan anpassa de vanligaste yogapositionerna till personer som har funktionhinder av olika slag.
Rudra inspirerar och sprider glädje. Ta chansen!
På engelska.
Pris: 450 kronor
Plats: Equmind, Allhelgonagatan 6
Anmäl er till pernilla@priyayoga.se

 

5 april

Seek to be present not perfect – masterklass med Camilla Bergström

5 april kl 18-21 på Yogaroom.
När försvann lekfullheten? När började vi ta oss själva så seriöst? När blev vi rädda för att trilla?
Hand och armbalanser väcker lekfullheten till liv inom oss, dom triggar våra lycko hormoner som gör att vi mår bra. Låt dig få känslan av att försöka göra något som känns helt omöjligt och att vara helt ok med utkomsten. Finn inspiration hos varandra, lär dig hitta balansen mellan stadighet och frihet, väck dina muskler till liv och hitta en styrka som du inte visste fanns. För alla nivåer. Mer info på Yogaroom.se

 

5 april

Blå timmen – Yoga sutror

5 april kl 19-20, Skanstull i Stockholm
Ta en timme och bara ta in yogans filosofi och tusenåriga sutror. Sutrorna beskrivs med vanliga ord och hur de kan anpassas till vårt dagliga liv.
De beskriver hur vi kan leva yoga utanför mattan. Här hittar man hemligheten till lycka och glädje i livet.
Sam Rudra Swartz är från Integralyoga’s ashram i NY. Han lever sutrorna varje dag och beskriver dem med djup och humor.
På engelska.
Pris: 250 kronor
Plats: Equmind, Allhelgonagatan 6
Anmäl er till pernilla@priyayoga.se

 

7-8 april

Utbilda dig till barnyogaledare – kurs med Mia Elmlund och Petra Lind

7-8 april på Yogaroom. Dagens samhälle är intensivt. Vi lever i ett informationssamhälle där våra barn ständigt utsätts för olika inputs från media som de ska sortera och ta hand om. Genom yogaäventyr, massagesagor och mindfullnessövningar kommer du att kunna ge barnen ett värdefullt verktyg så att de själva kan skapa ett inre lugn.
Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med barn inom elevhälsa, förskola, skola eller omsorg, till dig som har egna barn eller barnbarn eller till dig som bara tycker om att sprida lätthet och glädje till vår framtid BARNEN!
För mer info gå in på connectiveintitute.se/children

 

14-17 april

Påskkurs på Göteborgs Yoga Centrum

Iyengaryoga varje dag under påskhelgen!
Yogakurserna under storhelgerna är några av centrets mest uppskattade. Du är välkommen oavsett om du är helt nybörjare eller van Iyengaryoga-utövare. En intensivkurs ger en stark verkan av fysiskt och psykiskt välbefinnande och du får inspiration till att fortsätta med yoga hemma efter kursen.
Undervisning: Fredag - måndag kl. 10.00 - 13.00.
Lärare: Yvonne Forsberg Sporre
Avgift: 1790:-
Mer information: www.yogacentrum.com/scheman_jan_aug.htm

 

15 april

Call of the Ocean: 1-dags satsang med andliga läraren och mystikern Swami Dhyan Giten

Lördag 15 april kl 10.00 - 18.00 i Stockholm, 700:-
“Hallelujah! 1-dags satsangen med Giten var fantasisk. Magisk. Jag lämnade satsangen och älskade livet. Lycka. Jag känner bara kärlek. Jag har aldrig varit så nära lyckan tidigare. I många ögonblick, så är livet fullständigt."
- Prem Mukta, Stockholm
"Satsang weekend med Giten var som att komma hem. Jag gick in i samadhi tre gånger under Satsang weekend med Giten." Satyama Padma, Stockholm
Denna 1-dags satsang med Giten är en inbjudan till alla, som vill upptäcka sitt autentiska inre varande, den inre stillheten och tomheten, den inre källan till kärlek och sanning, kapaciteten att överlämna sig till livet, till oceanens kallelse.
Bokning: swami.dhyan.giten@gmail.com
Mer info: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

21-28 april

Spanien: Yoga- & mindfulnessretreat

Längtar du efter tid för dig själv där du på djupet får möjlighet att varva ned och ta hand om både kropp och själ?
På en unik och rofylld plats i de spanska bergen kommer du under sju dagar genom yoga och meditation få möjlighet att verkligen landa i dig själv. Det dagliga praktiserandet av yoga och meditation på cirka 4 timmar sker morgon och kväll. Vi andas oss igenom sköna yogasekvenser både med stabilitet, mjukhet, stillhet och flow med inspiration främst från Hathayoga men även Yinyoga och Qi Gong. Pranayama och meditationsövningar hjälper oss att komma djupare in i fridfull inre tystnad. Eva-Lotta Runfors som leder retreaten, kommer under yogapassen dela med sig av yogafilosofi, personliga erfarenheter av yoga och meditation och inte minst av livet självt. Hon kommer även ge praktiska tips om hur man kan leva yoga och meditation i vardagen, i relationer, på jobbet osv." Det genomgående temat för retreaten handlar om att genom övningarna öppna upp kropp, sinne och hjärta, för att kunna vila mjukt i stillhet, närvaro och att finna inspiration till att leva mer autentiskt.
Mer info här!

 

21-23 april

YogaRetreat på Idöborg - ”Självkärlek & Nya Dimensioner”  

3 dagar med MediYoga ®, meditation, inspirationsföreläsning, god mat, bastu, vila och varande.
Pris: 4700 kr. Singelrum + 800 kr. Tema: Hälsa, Mod & Medvetna Val. Yogalärare: Madeleine Wilhelmsson. Gästföreläsare: Catherine Bentzel.
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

21-23 april

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. En helg för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Yoga
En helg för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Yogalärare
Yogakursen hålls av yogalärarna Helena Karlsson och Lena Elander från Yogaakademien. De är mycket uppskattade yogalärare och har undervisat yoga under många år. Förutom helgkursen på Selma Spa+ arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien och Spanien.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

22-23 april

Yoga Therapeutics I - Restoring Health from Within

Yoga Therapy Immersion with Sofia, 22nd & 23rd April 2017, time 10-17, Price: 1295:-
Saturday 22nd April
This workshop is a unique opportunity to see how the 5 Elements from Chinese Medicine and Ayurveda can be experienced to restore our health and keep us balanced by practicing specific posture sequences for accessing therapeutical qualities of each one of these elements.
We will explore how specific conditions are related with the elements and their respective organs and how yoga as an holistic practice can help us to create individual practices to better suit our constitution, present condition and mental landscapes.
Yoga Therapeutics II - Women´s Health Practices
Sunday 23rd April
Applying the understanding we gained from day 1, we will work with specific conditions that affect women´s health and develop practices that you can integrate on and off the mat for higher levels of energy, connection and wellbeing. This part of the immersion is dedicated to the health of the womb, which relates to a woman´s relationship to her own body, to her internal dialogue and external expression.
Similar to day 1, you will learn specific sequences for enhancing feminine health and learn how to use the menstrual cycle clock to determine which practices are beneficial for you in the different times of the month.
Bio
Sofia is a yoga teacher, therapist, macrobiotic chef and holistic health educator that shares a passion for healthy movement and living. She is trained in the alchemy of the 5 Elements through Yoga, Ayurveda, Macrobiotic Nutrition and Counseling, Ayurvedic Yoga Massage and Chi Nei Tsang (Visceral Massage).
She has been practicing yoga for the last 15 years and teaching internationally since 2006. Educated and certified in the styles of Sivananada, Asthanga, Anusara, Advanced Hatha Yoga and Yoga Therapy, she combines all her knowledge from yoga, bodywork, holistic health and coaching to deliver an integral yoga education in all her trainings and courses. Her ability to listen people through their movements, breath rhythms and nature cycles is what makes her a skillful yoga therapist, teacher and holist health counselor. She offers a view on the human experience that is rich in mindful movement and committed in living in harmony with the cycles of Nature.
In 2009 she founded Swara Yoga School as a platform for sharing her teaching, insights and perspective about Yoga. Since 2009 Swara Yoga School has been running yoga teacher training programs, workshops and immersions in more than 20 countries and has a community of students from all over the world. Her vision al always to bring together a group of teachers and students that inspire each other, teach and learn together.
You can learn more about her work and see a detailed curriculum at www.spiral-growth.com or www.swara-yoga.com

 

26 april

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Onsdag 26/4 kl 16:30-21:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

28-29 april

Aura Yoga Studios April Retreat

Speciellt för dig som utövar Kundaliniyoga. Platsen för vårens retreat är vackra Säbyholms gård utanför Laholm. En herrgård med anor från 1800-talet. Här har man tagit tillvara och utvecklat den unika miljön och vill ge dig som besöker gården möjlighet att njuta av trädgården, naturen och lugnet. Vi bor i närliggande länga i lägenheter med 2-3 dubbelrum/trebäddsrum, kök, wc/dusch och allrum. Den här gången gästas vi av Bhai Himat Singh från New Mexico. Välkommen att besöka min hemsida för mer information om pris, tider, schema, bilder samt intresseanmälan. Sat Nam / Lis
Mer info: www.aurayogastudio.vpsite.se eller aurayogastudio@live.com

 

28 april - 1 maj

Lev Livet Levande, Retreat på Idöborg

Om kursen: Den här långhelgen, med början torsdag kväll, bjuds du in till närvaro, njutning, vila, kraft och expansion i dig och ditt liv. Hälsa och välbefinnande byggs av flera komponenter. Dessa har vi samlat denna helg för att du mjukt kan landa in i djup återhämtning, påfyllning och balans. Vi hittar vårt friläge i härvaro varifrån vi omfamnar oss själva och våra motstånd så att de kan släppa taget.
Genom Medicinsk yoga, kundaliniyoga, mindfulness, fakta om livsstil och stresshantering, ayurveda och mjuk guidning lär du känna mer av dig själv och låter motstånd bli till flöde, kreativitet, glädje och djup stillhet. Vackra Idöborg härbärgerar vår process och ger oss fantastisk näringsrik vegetarisk mat så att vår tarmflora, som ju påverkar hela vår hälsa, våra känslor och vårt välbefinnande i stort, blir mer i balans. Under dessa dagar ges du tillräckligt med input för att hinna reflektera, släppa taget och bara vara i enskildhet och tillsammans med likasinnade. En kick-off med dig själv helt enkelt.
Här finns vedeldad bastu, möjlighet att paddla kajak, vi mediterar gående i naturen, dansar med slutna ögon, ger varandra lätt massage och rör oss in i vårt center där fred och frid, kärlek och kraft bor. På båten ut till ön släpper vi den stress som smugit sig på under terminen och kapat en del band till vår inre potential och källa. Därefter är det bara att följa med och uppleva hur kraft, lust och liv växer inifrån. Du får tekniker för en hållbar livsstil och övningar mot några av våra största folksjukdomar som du också kan dela med dig till andra när du kommer hem. Malin Rydesjö: Yogaterapeut, lärare i kundalini- och medicinsk yoga och förmedlar den djupa yogiska filosofin fri från begränsningar och normer. Även statsvetare, stresshanterare, ayurvedisk massör, föreläsare och livs-guide. Driver Yogacentralen som leder utbildningar och föreläsningar i stresshantering och yoga, yoga på företag, retreats, kurser, workshops och individuella sessioner för ett levande liv.
Mer info: www.livelifealive.se

 

29 april

MediYoga för Binjurar - Nyckeln till Stressreducering & Återhämtning

Yoga, kost och livsstilsråd för att reducera och återhämta kroppen från stress och utmattning genom stärkta binjurar. Pris 950 kr ink kursmaterial och ljudfil med yogapass. Lärare: Barnmorska och yogaterapeut Ellen Engvall.
Lör 29:e april kl 09.00-13.00
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

29 april

Informationsmöte om Ashtanga Yogalärarutbildning i Stockholm sommaren 2017 på Yogansa

Kl 14:00-15:00   Dansskolan Yogansa, Kungsholmen, Stockholm
This Yoga Teacher Training is open for English speaking students.
Mötet är gratis. Innan mötet håller Anders Asker, en av utbildningens huvudlärare, en Ashtanga Extra Spice yogaklass där du som går på informationsmötet deltar gratis. Klassen börjar kl. 12.30-13.45.
På informationsmötet presenterar vi vårt unika utbildningskoncept och svarar på dina frågor.
Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness.
Utbildningen innefattar allt från asanapraktik till anatomi, pranayama (andning), ayurveda och livsfilosofi. Utöver den fysiska aspekten har även avslappning och meditation en given plats, för att du som elev ska få tid till att utveckla din inre närvaro, höra hjärtats röst och följa din sanna väg.
Delar av utbildningen är öppen för dem som vill fördjupa sina kunskaper i daglig praktik eller i filosofiska frågor. Det är alltså möjligt att delta i enstaka klasser och workshops utan att behöva bli yogalärare. Läs mer på: http://yogansa.se/schema-modulerna/
Utbildningen i sin helhet är en 200 h yogalärarutbildning med internationell certifiering från It's Yoga International och uppfyller alla de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT200 certifiering.
Utbildningen består av 3 moduler, totalt 24 dagar fördelade mellan den 2 juli till den 6 augusti. Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket underlättar din inlärning.
Söndag   2 juli - söndag 9 juli
Söndag 16 juli - söndag 23 juli
Söndag 30 juli - söndag 6 augusti
Pris: 33.500 SEK
Early Bird-pris t.o.m. 30/4: 29.500 SEK
För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 elever. Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats för optimal inlärning och personlig feedback.
Om du har frågor eller vill komma på mötet kontakta Anders på: yoga@anders-asker.se
Läs mer om utbildningen på: http://yogansa.se/lararutbildning/
Hjärtligt välkommen!
Namasté
Anders, Rebecka och Magdalena
PS! Om du vill delta gratis i passet Ashtanga Extra Spice behöver du också anmäla dig till Anders eftersom platserna är begränsade.
Event på FB info-möte: https://www.facebook.com/events/348712238839025/
Event på FB för utbildningen i sin helhet: https://www.facebook.com/events/205072529949479/

 

29 april - 6 maj

Medyoga-retreat i Spanien

STRESS & UTBRÄNDHET 1+2+3 blir retreat! Amazing! Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien. Kan det bli bättre än att stresshantera i vacker och lugn miljö, bland spanska berg med sol och bad? NYHET, bli Stress-COACH i retreat format!
Läs mer här!

 

30 april - 5 maj

Wild Yoga Getaway - Playa Grande, Costa Rica

Ett Liv Style LLC (Meredith Asplundh), Love Yoga (Johanna Eriksson), and Ocean:Tours Costa Rica bjuder in dig till en vecka fylld med roliga äventyr av alla slag så som strandyoga, surflektioner för alla nivåer, SUP yoga, vulkanäventyr med hiking och bad i varma källor, snorkeling, matlagningsdemonstrationer och mycket mer!
Mer info: www.loveyoga.info/welcome
Kontakt: wildyogagetaway@gmail.com

 

30 april - 7 maj

Yogaresa med Malin Berghagen till Rhodos

För dig som är nyfiken på yoga och vill fördjupa den från ren och vanliga yoga träning till att bli ett helhetstänk i ditt liv. Du bör helst ha yogat förut men du behöver inte vara proffs. Yogan passar både dig som är erfaren yogi och dig som är mer ny i yogans värld.
En intensiv yogavecka där vi möter alla aspekter av yoga. Den fysiska, mentala och själsliga. Vi går ”all the way” på Rhodos där Malin ger dig både insikt i den fysiska aspekten av yogan, men också mycket av yogans viktiga grundstenar i både tänk och livsdeviser. Malin Berghagen håller i yogan och är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands. Så här säger Malin: ”Följ med mig till underbara Rhodos, där jag själv har varit mycket och möt yogan utifrån så som jag ser den. Låt solen få värma dig medan vi tar oss igenom de olika yoga asanas (yoga ställningar). Låt den grekiska maten lyfta våra sinnen och låt våra samtal fördjupa vårt möte med vår själ." Vi har 1,5 timmars yogapass på förmiddagarna och 2 tim på eftermiddagarna med yoga övningar och utrymme för sol, bad och egentid runt lunch och på kvällarna.Under veckan kommer också Livsdesignern och Digitala Nomaden Camilla Lebert Hirvi att föreläsa vid ett tillfälle om hur du kan designa ditt liv för att leva fullt ut. Hon är coach och par-terapeut och erbjuder samtal under kursens gång som kan förstärka din process och utveckling ytterligare. Eric Lebert Hirvi är reflexolog (en sorts zon-terapi) och erbjuder under veckan dig behandlingar som är ett utmärkt komplement till yogan.
Läs mer och boka din plats här!

 

 

Maj

1-6 maj

Yoga i Andalusien

Brännö Yogas första yoga-expedition går till flamencons förlovade land, till Gaucin, en bergsby i Andalusien. Möt våren i vitkalkade gränder under tornfalkens vingar
Vi bor i en by i bergen sydväst om Malaga som är den närmsta flygplatsen. Vi tränar Iyengaryoga, gör pranayama, äter lokalt odlad vegetarisk mat och tar del av allt en andalusisk by har att erbjuda som tapas, spanska gitarrer, doften av apelsinträd, vandringar i de vackra bergsområdena med utsikt över Gibraltar och den afrikanska kontinenten.
Syftet med en yogaresa är att införa yogapraktiken som en daglig aktivitet. Detta innebär att vi kommer att kunna tränga djupare in i kroppens muskulatur, både stärka och stretcha, få djupare insikt om vilken effekt olika ställningar har på oss och hur en regelbunden praktik påverkar oss både mentalt och emotionellt.
Allt detta till en kostnad av 6000 kr. I priset ingår: 16 tim yoga, 5 nätter i delat boende, 4 lunch + 4 middag samt samlad transfer t.o.r flygplatsen/Malaga.
Välkommen önskar Andrea Hedenskog, certifierad Iyengaryogalärare, Brännö YogaStudio.             
Maila brannoyoga@gmail.com för bokning och info

 

2-18 maj

Andas på djupet: Pranayamakurs i Göteborg

Göteborgs Yoga Centrum bjuder in till pranayamakurs med Leela Grethe Hansen. Pranayama betyder att kontrollera pranan, livsenergin. Syftet med pranayama är att hitta lugn och bli centrerad. Att komma i kontakt med hur din kropp, din andning, ditt sinne hela tiden rör sig och hur du på ett subtilt sätt kan lära dig att påverka livsenergin. I yoga är pranayama steget mellan den fysiska yogan och meditation och det som förbinder dem båda. På kursen träffas vi två gånger i veckan, de andra dagarna praktiserar du pranayama hemma på egen hand.
För vem: Dig som har praktiserat Iyengaryoga minst ett år.
När: Tisdag och torsdag kl. 07.15–08.30
Mer information: www.yogacentrum.com

 

5-7 maj

Upplev skön natur och yoga med oss i Tivedens djupa skogar

Finn lugnet i naturen ihop med oss under tre dagar i maj. Passa på och njut av lugn hatha & yinyoga i kombination med andningsövningar och mindfulnessträning.
Denna helgen ger dig tid för både vila, vandringar, dopp i sjön varvat med god vegetarisk mat och trevliga möten.
Vi bor på ekologiskt vandrarhem med naturen som närmsta granne och du kommer garanterat sova gott i  sköna linnelakan efter samling i tipin eller bastubad.
Denna helgen passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.
Boka på www.naturoyogaresor.se
Varmt välkomna önskar Ingela, Hrönn och Sanna

 

5-7 maj 

Yogaweekend Idöborg 

En helg med stärkande yoga, stillhet, meditation & självreflektion i en underbar miljö i skärgården. Rena kropp & tanke, öppna blockerade energibanor & frigör spänningar. Njut av en renande spa-ritual med vedeldad bastu och dopp i havet samt näringsrik vegomat. Denna helg är en verklig gåva till dig själv! 
För info & bokning: info@happymeyoga.se  www.happymeyoga.se

 

5-7 maj

Yogaretreat i vackra Skåne

Varmt välkommen till ett yoga retreat i en vacker miljö där du ger dej själv möjlighet till återhämtning, stillhet och ny kraft. Du erbjuds meditativ hatha/ yinyoga, meditationer, helande mantran, levande musik, gong bath, chanting, aromabastu, grillkväll och föreläsningar.
Vi skapar tillsammans förutsättningar för en djupgående utrensning av kropp och själ. Njut av vällagade rawfood- och vegetariska maträtter, som vi lagar tillsammans.
Dagar där du kan njuta av härliga promenader och vackra sjöar omringad av en stillsam natur, vi njuter av yogavandring, meditation och yoga.
Du blir inspirerad av föreläsningar kring stresshantering och kost, får redskap att klara vardagen med ett bättre lugn och balans.Tar del av kunskap och recept kring rawfood och vegetarisk kost som är lätta att tillaga.
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga och meditation.
Plats: Tåssjö Lägerskola, ca 15 min norr om Ängelholm.
Tid: 5 maj kl.17.30 - 7 maj kl.16.00
Investering: 2850 kr/ person
Det som inkluderas i priset är:
Yogaklasser, föreläsningar, musikupplevelse & coachning
Del i flerbäddsrum vid Tåssjö lägerskola
Inspirerande vegetariska - & rawfood rätter
Du betalar 850 kr i bokningsavgift.
Bokar du din plats innan den 17 mars så får du 200 kr rabatt!
Begränsat antal platser! Sista anmälningsdatumet är den 31 mars! Boka via mail: monica@yogan.se
Vid frågor kontakta Monica Krook 0739/715426, 0709/181898
Hjärtligt välkommen!

 

6 maj

Glädje & Hälsomässa Ljungby

För femte året i rad arrangeras hälsomässan "Glädje & Hälsomässa" i Småland den 6 maj på IOGT/NTOs lokaler i centrala Ljungby. Mässan startade 2013 med 16 utställare och efter det har mässan växt för varje år. 2016 hade mässan över 80 utställare med över 400 besökare. Välkomna att bli inspirerade av allt från medium till smyckesdesigners!
www.gladjehalsomassa.blogg.se
Jennie Torebo, 072-530 57 92
Jane Kanth Karlsson, 072-226 85 56
gladjehalsomassa@hotmail.com
Vi finns på Facebook & Instagram!

 

6-7 maj

Yogavandring i Åkulla bokskogar

Kom med på en tvådagars-retreat där vi marinerar oss i den vackra naturen i Åkulla bokskogar utanför Varberg. Här kantas stigarna av vitsippor och sjöar och vi möter sällan några människor. Vi gör skön yoga inomhus och mindfulnessövningar i skogen och en del av vägen kommer vi att gå i tystnad (du kan själv välja hur länge). Vi övernattar hos Vanja på supermysiga Enebackens kraftkälla, en kursgård som vi har helt för oss själva med vacker yogasal och sköna sängar. Yogavandringen leds av Ulrika Sandström, beteendevetare och certifierad Samayoga-lärare.
Distans: Totalt ca 27km (13 + 14)
Natur: Bokskog och sjöar
Underlag: Skogsstigar genom delvis kuperad natur, lite grusväg
Läs mer på www.yogavandring.se

 

6-7 maj

Restorative Immersion with Ditte Bykærholm Nielsen – Immerse yourself into the deep nourishing and vitalising practice of restorative yoga - bowspring style

Weekend 6-7 May
Time: 9.30 – 16.30
Price: 1295 se kr.
Offer yourself a unique possibility to nourish and vitalise your body, mind and heart.
During the weekend we will dive deep into the practice of restorative yoga and experience its many vitalising and positive effects on both the body, mind and heart. In a warmhearted atmosphere we will safely let the practice invite us to higher levels of awareness, deeper presence and clearer focus, more grounding and energy, and a feeling of deeper connection to yourselves. In the immersion you will learn tools from restorative yoga, pranayama and mindfulness to use at home.
The immersion will cover the following:
Ways to find optimal support and how to allow ourselves to rest with ease.
How to place yourself in different restorative poses.
How to be fully awake and focused while being at ease.
How the breath can support you to be more awake and to find more ease.
How to be with what we experience in the body, mind and heart.
Talks about themes related to restorative practises and our everyday life.
Bring ekstra layers of clothings, warm socks, water in closed bottle, and a pen and notebook. The immersion is open to everyone who tried restorative yogapractices before.
About Ditte: Ditte is known for her deep presence, sensitivity and clear and precise instruction. She has a deep love for restorative yoga, since it has helped her a lot in a time of physical, emotional and mental challenges. She has tought the art and science of restorative practises for almost ten years and she as given restorative teacher tranings during the last five years. She has studied restorative yoga with Bo Forbes, Judith Lasater and latest through the mindfull postural movement form - Bowspring. www:globalbowspring.com. Ditte is currently mentored in Bowspring. Ditte has worked in the field of pedagogic, psychology and teaching during the last 20 years. She is a former school teacher and has studied pedagogical psychology. She lives in Copenhagen with her family.
Telefon: 040-685 07 30
E-post: yogakendra@yogakendra.se
Hemsida: www.yogakendra.se

 

9-16 maj

Yogaresa till soliga Nerja, Spanien

Tjuvstarta sommaren redan 9-16 maj 2017 med en härlig yogavecka i Nerja, Malaga, Spanien. Sol, värme, bad, god mat, utflykter och yoga. Just i maj sammanfaller våran resa med San Isidro Fiesta. Musik, flamencodans, trummor och glädje. Vi har fått ett mycket bra pris på majresan: 830 Euro inkluderar flyg Stockholm-Malaga t.o.r, transfer Malaga-Nerja t.o.r, del i dubbelrum, frukost samt 10 yogapass. Läs mer på www.yogaresor.nu.

 

10-14 maj

Yogaretreat för ett större liv!

Välkommen till Greenstones och natursköna Flatön.  
​Längtar du efter ett större liv med mer närvaro? Är du redo för ett kliv in i ökad medvetenhet, mening och frihet?
​I så fall är det här retreatet för dig!  Genom yoga, meditation, guidade övningar, naturupplevelser och mycket mer utforskar vi livets alla skrymslen och vrår.
Intentionen är att skapa utrymme för insikt, klarhet och självkännedom. Målet är kontakt med vårt inre på ett sätt som ger oss möjlighet att leva ut vår sanning.
Passar alla oavsett tidigare erfarenheter och upplevelser av personlig utveckling, yoga och meditation.
Vi möter dig där du är, precis så som du är!
Under retreatet bor du bekvämt på Greenstones, ett modernt och miljömedvetet ekocenter på Flatön i Bohusläns innerskärgård.  
Med buss eller bil tar det ca 1,5 timme att ta sig från Göteborg.
www.ettstorreliv.se
www.ettstorreliv.se/retreat

 

12-14 maj

Rawfood- och Yogaretreat på vackra Österlen

Ännu en närande och återhämtande retreathelg på vackra Österlen! Du får chans att kliva ifrån vardagen och in till en helg med lugn, bitvis tystnad, vackert boende och underbar natur runtom, njutningsfull yoga och fantastiskt god och näringsrik rawfood! Inga förkunskaper krävs inom yoga och rawfood - endast din önskan om en skön helg med egen tid och ny inspiration. Early-bird-pris tom 31/3, 3100:-.
Mer info och bokning på www.yogacenter.nu/yoga_och_rawfoodretreat.htm
Plats för retreaten, Jägmästarbostället nära Christinehofs slott: jagmastarbostallet.se
Retreatledare, Jessica Christensson från Ängelholms Yogacenter har hållit yoga- och rawfoodkurser sedan 2005.
Dessa retreats ger en unik möjlighet att mer på djupet få  en upplevelse och kunskap kring yoga och rawfood.
Varmt välkommen!

 

13 maj

Workshop i Grundläggande Ayurveda

Lär dig grunderna för att behandla och förebygga sjukdom enligt det indiska medicinska systemet -  ayurveda. Du lär dig yogapass och meditationer samt får livsstilsråd utifrån din unika kroppstyp. Pris: 700 kr ink ayurvediskt fika. Yogalärare: Pia Andersson
Lör 13:e maj kl 09.30-12.30.
Mer info & Bokning: www.yogamana.se

 

14 maj

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Söndag 14/5 kl 10:30-15:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

14-21 maj

Spanien - Träning & yoga i Barcelona

Välkommen till en veckas inspirerande fysisk träning, yoga och meditation på denna genuina och smakfullt renoverade gård mitt bland vingårdarna ca 45 minuter utanför Barcelona. Tillsammans med den svenska wellness-coachen och personliga tränaren Tanja Djelevic och er reseledare Maria Söderholm skapas livskraft.
Programmet passar alla, du behöver inte alls vara vältränad eller i fysisk form men beredd på att bli svettig ibland.
Du välkomnas av en varm och gemytlig atmosfär där alla anstränger sig för att ta hand om dig på bästa sätt. Gårdens personal har många års erfarenhet av att ta hand om gäster och arrangera events och retreats.
För gemensamma klasser och aktiviteter av olika slag har gården en stor sal (ca 120 kvm) med ekgolv och massor av ljus, samt en stor takterass som används ibland.
Det finns möjlighet att på plats boka behandlingar som massage, reiki och healing.
OBS! Boka senast 12 mars.
Mer info här!

 

14-21 maj

Bara vara, en resa till Kreta

Det här är en kurs för dig som söker stillhet, lugn och ro.
Tillsammans kommer vi att njuta av den makalösa utsikten som bukten
erbjuder. Havet framför våra fötter och höga klippor som omsluter den
lilla byn. Schemat för veckan är luftigt, just för att tid till egen
reflektion ska rymmas. Vi kommer att göra vandringar åt öster och väster.
Under veckan erbjuds du att vara med på pass i lugn och inkännande Yoga
och vägleds in i Mindfulness och stresshantering.
Kontakt: Isse Magnusson, yogalärare
isse@isse.nu
Mer information på hemsidan: www.isse.nu eller lendasoasen.se

 

18-19 maj

Foundations of White Tiger Qigong

In the foundations of White Tiger Qigong you will discover an ancient form of Qigong taken to the next level through the modern sports science of muscle fascia and Western anatomical practices. The course will be a smooth flow of dynamic Qigong, Qigong meditation and breathing, Daoist philosophy and much more! This course is for the beginner or even the advanced practitioner.
Price: 2600 SEK
Info and booking here.
Contact: Tevia Feng and Joonas Pääkkönen

 

18-28 maj

10-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

19–21 maj

Workshop med Firooza Ali i Göteborg

Göteborgs Yoga Centrum välkomnar Firooza Ali från Mumbai, Indien, att undervisa i Sverige för första gången. Firooza började som yogaelev hos B.K.S. Iyengar 1977. Hon har en filosofiexamen och har undervisat i filosofi sedan 1982. Sina filosofikunskaper väver Firooza in i yogaklasserna, så deltagarna får större förståelse för de djupa förbindelserna mellan filosofi och yogapraktik.
Missa inte denna möjlighet att bli undervisad av en unik lärare.
För vem: Alla som har praktiserat Iyengaryoga minst två år.
Mer information: www.yogacentrum.com/workshops.htm

20-27 maj

Retreat Portugal – Yogaretreat med kombinerad utbildning!

Välkommen att lära dig mer om dig själv samtidigt som du har chans att lägga en stark grund för optimal hälsa.
I närmare 30 år har vi coachat både privatpersoner och elitidrottare vilket gett oss rykte om hög kvalitet. Vårt eget SANA-Koncept inkluderar åtta länkar och det låter vi nu både privatpersoner och andra coacher ta del av.
På våra retreats förpackas detta på ett fantastiskt sätt. Programmet innehåller Sanayoga, Rawfood, föreläsningar, workshops men också mycket tid att hinna reflektera och bara vara. Tillsammans med vår kock får våra gäster också praktiskt testa att tillreda en måltid.
Läs mer via länken nedan och tveka inte att kontakta oss för mer information.
sana.se/butik/resor/portugal-maj-2017
www.sana.se Mail: info@sana.se

 

20-27 maj

Yogaresa "Level up" med Malin Berghagen till Kefalonia

Om du går på yoga regelbundet ca 1-2 gånger i veckan och är på en normal nivå i din yogaträning men känner att du vill åka iväg och fokusera helt på din yoga så är det här en resa för dig. För dig som rest oss förut och vill ta yogan och din personliga utveckling till ännu en nivå. Med Greklands varma sol som hjälper dig att lättare komma in i rörelserna. Med den hälsosamma maten som består till större delen av vegetariska rätter och goda läkande kryddor. Med havet runt omkring dig och yogamattan under dina fötter har du möjligheten att fördjupa din egen träning ett steg till.  Den här resan fokuserar på helheten. Denna resa är till för dig som medvetet gör ett aktivt val att leva yogiskt under en vecka. Det innebär den fysiska, den emotionella och den mentala yogan.
Malin Berghagen håller i yogan och är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands. Så här säger Malin: Till min hjälp har jag Camilla Lebert Hirvi som kommer att hålla två workshops som fördjupar din egen personliga utveckling i vem du är, vad du vill och hur du kan skapa det liv du drömmer om. Eric Lebert Hirvi hjälper dig att fördjupa din upplevelse genom reflexologi som du kan boka till på plats. Du som har rest med oss förut vet att vi bakat ihop tänk och yogan. På den här resan har vi strukturerat upp vårt koncept till mera rena yogaklasser, rena workshops och teknikklasser. Och sedan tar du dina personliga fördjupningar både mentalt och fysiskt med Camilla och Eric.  Alltså en perfekt resa för dig som rest med oss förut och vill ta det till en nivå till.
Vi erbjuder:
Två yogaklasser morgon och eftermiddag på 1.5 timme.
En yogateknik klass vid två tillfällen under veckan.
En workshop om livsdesign vid två tillfällen under veckan.
Möjligt att boka till:
Coaching samtal där du kan stretcha din inre värld och få hjälp att se vilken personlighetstyp just du är och hur du kan skapa det liv du drömmer om.
Reflexologi behandlingar som rensar ut slaggprodukter ur kroppen och sätter fart på stagnerad energi.
”Yoga är inte enbart om att sätta foten bakom huvudet utan egot under foten.”Malin
Läs mer och boka din plats här!

 

20-27 maj

Italien - Yogaresa till vackra Sardinien

Sardinien är otroligt vackert. Berg, fält, blommor, klippor, grottor, vita sandstränder och kristallklart vatten. Njut av stranden och solen mellan yogan och meditationspassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, stressa ner, få ny energi och inspiration.
Under veckan kommer vi att fokusera på att stressa ner, andas och njuta av meningsfulla och givande samtal, en chans till att verkligen ha tid för återhämtning i en fantastisk miljö. Vårt hotell är en smakfull ”rural casa” med fantastisk utsikt och bara 200 meter till stranden.
Med två yoga/ meditation/pranayama lektioner per dag kommer vi att återhämta och läka kropp, sinne och själ med hjälp av den speciella energin på denna magiska ö.
Havet kommer även att vara en stor inspiration och en dag kommer vi att göra en båtutflykt och upptäcka den magnifika kusten, bada och snorkla i grottor och besöka stränder som endast kan nås med båt.
Mellan yogalektioner har du chans att njuta av de många stränderna som finns på gångavstånd från hotellet, ta långa promenader eller bara koppla av vid poolen med en god bok.
För de mer aktiva erbjuder vi extra utomhusaktiviteter som kajaking, canyoning, klättring och trekking.
Sardinien är en av de fem stora öarna i Medelhavet och en pärla att utforska på många sätt. Sardinien, speciellt östkusten där vi kommer att fokusera vår resa, har förmodligen en av de vackraste kustlinjerna i världen. Efter att ha återvänt tillbaka många gånger till Sardinien, upptäckt dess underbara vita sandstränderna, grottor, berg och raviner, dess kultur och historia vill vi nu dela allt som denna ö har gett oss med andra.
Under lågsäsong är all öns skönhet och vildmark bara för oss och vi kan undvika de stora massorna av turister som kommer hit under sommaren. För det kommer inte vara bara en vanlig resa, inte bara ett yogaretreat och inte bara en aktiv semester, det är allt detta och mycket mer.
Mer info här!

 

20-27 maj

Kroatien - Hathayoga på Cíovo

En vecka fylld med yoga och sol! Kursen hålls med svensk yogalärare på ön Cíovo vid havet endast 15 min till Trogir och 30 minuter till Split. Det råder en lugn atmosfär i fiskebyn Slatine där det finns restauranger, bageri och båtförbindelser till öarna runt omkring. En underbar plats för en veckas avkoppling med yoga, sol, bad och god mat. För de mer aktiva erbjuder ön många utomhusaktiviteter som cykling, kajakturer, dykning, fina vandringar mm.
Ön Ciovo är otroligt vacker. Vegetationen är typiskt för medelhavsområdet. Berg, olivlundar, blommor, fruktträd, klippor, vita sandstränder och kristallklart vatten. Njut av stranden, solen och omgivningen mellan yogapassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, få ny energi och inspiration.
Med två yoga/ meditation lektioner per dag (på svenska) i den nybyggda yogapaviljongen kommer vi under veckan fokusera på rörelse, andning och närvaro så vi hittar balansen i kroppen och i sinnet.
Mellan yogalektioner har du chans att koppla av på de många stränderna som finns på gångavstånd, ta långa promenader i varierande landskap eller varför inte cykla längs kusten till någon av de andra byarna på ön som alla erbjuder mysiga restauranger och fina stränder. Det tar ca 20 minuter att cykla till den gamla stadskärnan i Trogir som finns med på Unescos världsarvslista och kan erbjuda ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker och även en liten marknad där man kan hitta det mesta.
Man kan lätt spendera ett par timmar med att bara njuta av gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Nere längs med strandpromenaden trängs turister och båtfolk.
Då högsäsongen ännu inte börjat så har vi öns skönhet bara för oss och vi kan undvika de stora massorna av turister som kommer hit under sommaren.
Mer info här!

 

21-28 maj

Yoga & vandring på Skiathos

Möt våren i Grekland med yoga & vandring!
Sol, bad och Yoga i en fantastisk vacker naturmiljö på ön Skiathos.  Vi tillbringar stor del av tiden utomhus i nära samklang med naturen, omslutna av sol, vind och hav. Skiathos är en ö i norra Sporaderna som har ett naturskönt landskap beklätt med pinje och olivträd. Det finns mer än 60 härliga stränder och delar av Mamma Mia filmen spelades in här.
Dagsprogrammet innehåller Meditation, MorgonYoga, EftermiddagsYoga samt kvällsprogram. Diplomerad Yogalärare och kursarrangör är Daniela Galway.
Victoria Sandels bor på Skiathos sedan många år och har skrivit böcker om öns historia, legender och vandringar. 4 dagar guidar hon oss på vandringar och delar med sig av sina kunskaper om Greklands historia, nutid och om Skiathos. Vandringsdagarna går vi iväg efter frukost och pic-nic  lunch ingår dessa dagar.
Du bokar själv din resa med Airtours eller Ving som har direkt charter eller med reguljär flyg via Aten.  Kurspris: 8.000 kr som inkluderar all Yoga undervisning, Victorias vandringar, del i dubbelrum, frukost & middag  7 dagar samt pic-nic lunch 4 dgr.
Anmälan till Daniela via mail daniela@yogaingreece.se eller sms: 070-699 53 74 
Danielas Yogaresor har ställd Resegaranti hos Kammarkollegiet
www.yogaingreece.se

 

25-28 maj

Yogaretreat Fridhem – ta klivet - lek livet

En inspirationshelg fylld av lekfullhet och allvar i underskön havsmiljö ca en timme norr om Göteborg!
Breathwalk, yoga, qi gong, frigörande kreativitet med måleri, mala, talking stick eller drömfångartillverkning samt matlagning - expansionen är oundviklig :-).
Läs mer om retreatet på www.euyoga.se/retreats.
Vill du anmäla dig gör du det här: www.euyoga.se/anmalan
Fram tom 1 april har vi early bird pris på 3 495 kr inklusive kurshäfte, material till målning och övriga kreativa aktiviteter, övernattning och mat. Därefter är priset 3 995 kr. Välkommen med din anmälan!
Vill du ta med någon och dela mat och husrum men inte delta i programmet så går det också bra. Hör av dig till Åse så berättar hon vad det kostar och vilka alternativ som finns, telefon 0701-913163

 

26-28 maj

Yoga Games med hälsomässa i Göteborg

Den 26-28 arrangeras Yoga Games -the Nordic Yoga Conference för sjunde året på Svenska Mässan i Göteborg. En del av eventet är Hälsomässan där företag ställer ut för att visa produkter för besökare. Det är ingen entréavgift till Hälsomässan och man behöver inte ha bokat biljett till Yoga Games, alla är välkomna.
Totalt kan ca 50 st företag få monterplats på Yoga Games Hälsomässa. Som utställare i Hälsomässan har du en unik möjlighet att träffa målgruppen face to face, bygga kundrelationer, exponera varumärken samt göra undersökningar. På Yoga Games kommer många som jobbar inom yoga/träning och även äger och driver studios i hela Skandinavien. Som utställare får du även exponering här på hemsidan samt ett antal gratisbiljetter till Yoga Games för personal eller marknadsaktivitet. Det finns 4 olika alternativ som varierar i storlek och pris på monterplats beroende på vad ditt företag behöver.
Rabatt med koden "yogafordig"!
Läs mer på www.yogagames.org

 

26-30 juni

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår i norra Värmland

Välkommen till våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, där delar av vandringen sker i tystnad. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, där du får uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

27 maj

Yoga med rep, miniworkshop i Göteborg

Välkommen till Göteborgs Yoga Centrum för att yoga med hjälp av vår repvägg. Repen får dig att upptäcka yogaställningarna på ett nytt, lekfullt sätt. Med rep kan du yoga även när du är skadad eller trött. Dessutom förbättrar du öppningen i kroppen i yogaställningarna.
För vem: Alla med minst ett års erfarenhet av Iyengaryoga.
När: Lördag kl. 10.00–12.30
Lärare: Alberto Manco
Mer information: www.yogacentrum.com/workshops.htm

 

 

27 maj - 3 juni

Italien, Sicilien - Medi- & Holiyoga med Ullis Karlsson

Ladda med energi och närvaro i vacker och vilsam miljö, sol och bad.
Välkommen på en resa i närvaro och avslappning med Medi- & Holiyoga. En vecka full med yoga, sol, god mat, vacker natur och mycket glädje. Hotellet ligger vackert beläget på Siciliens nordkust vid den vackra Caldura-bukten - en värld av klippor, små soldränkta bukter, strand och hav, nära den förtjusande lilla staden Cefalú. Alla rum har balkong. En underbar plats.
Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medi- och Holiyoga. Yogan är lugn och inkännande och passar alla åldrar. Din lärare är Ullis Karlsson som är legitimerad sjukgymnast, utbildad yogalärare samt medicinsk yogaterapeut.
Mer info här!

 

28 maj – 10 juni

14-dagars Prana Vidya-retreat

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland.
Prana Vidya är en avancerad tantrisk meditation och kraftfull metod för helande.
Förutsättning för anmälan till Prana Vidya kursen: Deltagarna ska ha varit med på minst en 10 eller 14 dagars retreat på Håå Retreat Center.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-prana-vidya-retreat

 

30 maj

Kursstart: Yogalärarutbildning 200 h

Yogalärarutbildning 200 h Ashtanga vinyasa/ Vinyasa yoga 4 moduler. Yoga Alliance godkänd. En bred basutbildning för att säkert kunna undervisa i yoga. En transformerande och djupgående träning som ger yogiska verktyg både personligt och professionellt. Pris 29 700 inkl moms och kursmaterial, delbetalning är möjlig. Datum 30 maj- 4 juni,16-20 aug,13-17 sept, 11-15 okt. kontakta madeleine@itsyogastockholm.se för info och anmälan.

 

31 maj

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Onsdag 31/5 kl 16:30-21:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

31 maj - 4 juni

Yogaretreat för ett större liv!

Välkommen till Greenstones och natursköna Flatön.  
​Längtar du efter ett större liv med mer närvaro? Är du redo för ett kliv in i ökad medvetenhet, mening och frihet?
​ I så fall är det här retreatet för dig!  Genom yoga, meditation, guidade övningar, naturupplevelser och mycket mer utforskar vi livets alla skrymslen och vrår.
Intentionen är att skapa utrymme för insikt, klarhet och självkännedom. Målet är kontakt med vårt inre på ett sätt som ger oss möjlighet att leva ut vår sanning.
Passar alla oavsett tidigare erfarenheter och upplevelser av personlig utveckling, yoga och meditation.
Vi möter dig där du är, precis så som du är!
Under retreatet bor du bekvämt på Greenstones, ett modernt och miljömedvetet ekocenter på Flatön i Bohusläns innerskärgård.  
Med buss eller bil tar det ca 1,5 timme att ta sig från Göteborg.
www.ettstorreliv.se
www.ettstorreliv.se/retreat

 

31 maj - 7 juni

Yogaresa till Kroatien

May 31 – June 7, 2017 – Seven nights
Total Pris 7900 Skr (850€)
I priset ingår:
Meditativa ledda morgonpromenader
6 Morning Yoga och Pranayama klasser inkl meditation
5 Eftermiddags Workshops/Restorative Yinyoga
En halvdag vandring till The Monastery
Inkvartering i dubbelrum 7 nätter (enkelrum tillägg 500 Skr/pers)
Frukost & Middag och Mellanmål
Lån av yogamattor
Ingår ej:
Flyg ingår ej i priset.
Transfer till och från flygplatsen (200 Kuna)
Aromaterapi massage, bokas i förväg, pris 200 Kuna/45 min (ca 250 Skr)
Kombi Treatment (reiki) av Anna Brus, bokas i förväg eller på plats, 55 € /45 min (500 Skr)
Mer information: www.yogabrus.com

Juni

2-4 juni

Stenhårt HELA helgen

En riktigt fysisk utmaning med blandade klasser alltifrån Core, Tauff, Bootcamp, Soma, Tabata och såklart mjukare yoga som värmer upp oss på morgonen och sträcker ut oss mot slutet av dagen. Varvas med workshops i t.ex. fysisk teknik och mental träning.
Investering: 2495:- ( inkl 1000 kr i bindande anmälningsavgift) då ingår samtliga pass, enkelt boende i 4-manna stuga och helpension.
Mer info: www.helahh.com och majjalundh@gmail.com

 

2-5 juni

Terreno Yoga & Wine – resa till Toscana

Vi resser till den svenskägda vingården Terreno mitt i Chiantidistriktet söder om Florens i Toscana. På programmet finns guidade turer i vineriet och vingården, italienska måltider, vinprovningar, dagliga yogapass och utflykter i landskapet.
Per Söder och Anita Davén-Söder från Yogamottagningen håller i yogapassen och föreläsningar om ayurveda. Du bor på vingården i olika hus mitt i naturen.
Datum: fredag 2 juni – måndag 5 juni med samling i Florens 18.00 2 juni för transport till Terreno.
Pris: 4900 kr. (flyg och luncher tillkommer).
Bokning och information: info@yogamottagningen.se
Den här resan är ett samarbete mellan Yogamottagningen, Terreno och The Winery Hotel
Mer information: www.yogamottagningen.se/resor

 

2-7 juni

Yoga- och träningsresa till Island med Sabina Dufberg och Yogasoulmate

Vi tar er på en fantastisk resa till Island för träna och yoga på denna vackra ö. Vi badar i varma källor,  upplever vilda forsar och besöker den kända blue lagoon. Alla träningspass med Sabina och yogakursen med Karin, utflykter, inträde till blue logoon, transfer, boende på förstklassiga Grand hotel, frukost, föreläsningar och flygresa tor från Arlanda ingår.
Resans pris är 14495 kr
Anmälan sker här: www.yogasoulmate.se/shop/traningsresor/tranings-och-yogaresa-till-island-med-sabina-dufberg-och-karin-rosell-yogafroken
Frågor: info@skalkariket.se

 

2-11 juni

Space of Love Festival

Yoga hela dagen-alla dagar, många varianter. Gongbad dagligen. Afrikansk dans, magdans, frigörande andnings tekniker, tantra, svetthydda ceremonier, meditation, shaking, healing, konserter, disco, open stage, braskvällar på stranden, havsbad och mer!
Mer info: www.spaceoflove.nu
Kontakt: skaldeman@yahoo.com

 

3-6 juni

Pingstkurs i Iyengaryoga i Göteborg

Yoga mellan hägg och syren på Göteborgs Yoga Centrum: Börja varje morgon på långhelgen med ett rejält yogapass. Sedan har du resten av dagen att göra annat, medan du njuter av yogans positiva effekter på kropp och sinne.
För vem: Även för dig med lite eller ingen erfarenhet av Iyengaryoga.
När: Lördag – tisdag kl 09.30-12.00
Lärare: Dirce Corradini Stridh
Mer information: www.yogacentrum.com

 

9-11 juni

Unika yogaretreats vid älven, lugnet och skogarna

Varmt välkommen till vår underbara yogaoas i Norrland, en naturnära plats med omgivningar som bjuder in till närvaro och lugn. Helgen är anpassad för dig som är ny eller ringrostig inför yoga.
Under helgen vill vi så ett frö för långsiktigt välmående, både fysiskt och mentalt, då du under helgen kommer att pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med Ashtanga yoga, yinyoga och meditation kommer du att få verktyg för att stanna upp och blicka inåt - verktyg som på lång sikt leder till harmoni och närvaro.
Yogaklasserna varierar mellan fysisk yoga och den mer vilsamma yinyogan, där växlingen skapar förutsättningar för att du ska kunna njuta av att få arbeta igenom kroppen och samtidigt kunna landa och ge kroppen utrymme för återhämtning.
www.yogaretreatsnorrland.se

 

10-11 juni

Workshop with Lucy at Nirvana, Stockholm

Feeling twisted & tight? Join Lucy & unwind into freedom 
Let go of what you know...   Let Things take shape...

We are an integrated network of an elastic, supportive tissue matrix.  When we take action we move, shape & work through this whole system. During the 10 - 11 of june, Lucy will guide you through the Fascia system using our own body weight & awareness, through intuition & felt sense. Feeling the body move as one unit, achieving our fullness (Purnatva) & delving deeper into exploration. 

Lucy's practice & teaching in the physical realm, aims to connect the body from part to part, creating a 'union - Yoga' of our Whole.  Working through resistance & stabilising weakness, to create completeness­ in the body.

Lucy is a former dancer and moved from London to Thailand where she lives now, teach and practice different style of yoga, pilates, massage, sacro-cranial etc.

Read more on www.nirvana.se 

 

10 juni

Populära halvdagsretreat i samarbete med klassiska Hellasgården

Yoga för dig arrangerar två halvdagsretreat vid Hellasgården i år, och upplägget liknar tidigare år.
Malin Rydesjö från Yogacentralen håller i detta. 
Specialpris för prenumeranter på Yoga för dig. 
www.yogafordig.nu/event

 

10 – 14 juni

5-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

10-15 juni

Spanien: Yogakurs vid vackra Costa Bravakusten

Välkommen till yogakurs vid den vackra och dramatiska Costa Bravakusten i nordöstra Spanien. Vi bor på fyrstjärniga hotellet Eden Roc i Sant Feliu de Guixols norr om Barcelona. Hotellet är byggt högst uppe på en klippa och alla rum har egen balkong med havsutsikt.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att vara vid havet/poolen och bara vara, spabehandlingar, utforska staden, fika, dricka och äta gott...
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Vi kommer att jobba med rörelser för rörlighet, balans och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar och få verktyg för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare. Yogaklasserna hålls i trädgården eller på terrassen. Vid dåligt väder är vi inomhus.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

11-18 juni

Yogaresa till Andros i grekiska övärlden - Cykladerna

Upplev Korthia - Amonkoulio på Andros och magiska villan Hydroussa!
En RESA fylld av upplevelser, Yoga , återhämtning, reflektion, glädje & gemenskap. I en fantastisk & underbar miljö på Andros, långt bort från massturism. På en gård med anor 600 år tillbaka i tiden, i traditionell sten med pool, där du kan sträcka ut blicken ut över berg, ner i dalen mot hav och natur, där varje detalj förstärker upplevelsen.
Läs mer om resan: www.vileva.se
Kontakt: vileva@telia.com, 070-295 04 54

 

13-20 juni

Yogaretreat i Italien - Fördjupa din yoga i naturlig enkelhet!

I juni 2017 reser vi till Apulien för att fördjupa vår yoga och uppleva det genuint lantliga Italien. Vi bor naturnära bland olivlundar, mandel- och fruktträd i närheten av ett andligt centrum. Sju dagars retreat för nybörjare och vana med MediYoga och chakrasystemet, celestial communication och andra helande meditationer och workshops m.m.
Obs! Resan har resegaranti i samarbete med Kammarkollegiet 
Kontakt: Micaela Hettemark di Cagno, researrangör - 070-492 97 12
www.yogaretreatpuglia.wordpress.com
Intresseanmälan: storiesandcolors@gmail.com

 

15-18 juni

Yogaretreat för fortsättare i Västerbotten – Globalyoga – Vinyasa

Varmt välkommen till vår underbara yogaoas i Norrland, en naturnära plats med omgivningar som bjuder in till närvaro och lugn. Helgen är anpassad för dig som är fortsättare och gillar fysiska utmaningar i yoga.
Yogalärare: Moa Westman
Arrangör: Yogastudion Umeå
Mer info: yogastudionumea.se/helgkurser

 

17-18 juni

Sommarretreat Raise your inner vibration

17-18 juni på Sommarhemmet i Örnsköldsvik. Mat, fika samt enklare övernattning på sommarhemmet ingår.
Du är värd att må underbart!
Denna helg riktar vi fokus till vårt inre för ökat välmående och ett liv i harmoni. Kom och landa i dig själv, ta hand om dig, lyssna till ditt hjärta och lär dig fantastiska tekniker för att leva livet i ett skönt flöde och förhöjd inre vibration.
Under helgen bjuds härliga yogapass i kundaliniyoga, hathayoga och yinyoga, guidade meditationer, djupavslappning, gongbad & soundhealing, övningar i medveten närvaro, introduktion till hur du kan använda änglakort i vardagen, breathwalk, skön samvaro, mantrasång och musik.
Alla deltagare bjuds en huvudmassagebehandling under helgen.
Lärare: Madelene Berglin & Erika Norgren
Pris: 2 900 kronor
Early bird innan 15/5: 2 100 kronor
Hjärtligt välkommen!
www.yogahalsan.com
info@yogahalsan.com

 

 

18 juni – 1 juli

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

21 juni

Yogans dag

2014 gav FN klartecken till att göra 21 juni till Yogans dag, världen över. Yogavärlden fick därmed ännu en plattform från vilken dess aktörer kan sprida yogans budskap, i detta fall en i alla avseenden gränslös sådan, som inte bara ger chanser för aktiviteter över och mellan olika yogaformer, utan även över och mellan länder.
Vi på tidningen Yoga för dig ser Yogans dag som ännu en möjlighet att lyfta frågor och företeelser som annars riskerar att hamna i periferin, och planerar i år aktiviteter vid Hellasgården utanför Stockholm. Det kan handla om att bringa ljus över de många hinder som finns och som hindrar människor från att komma i kontakt med yoga, det kan handla om att aktivt lyfta yogan och introducera den för barn och ungdomar så att kommande generationer får en tidig och positiv erfarenhet av vad yoga kan innebära och medföra, det kan handla om att nå ut med yogans budskap till politiker och andra beslutsfattare, ja, om att på alla tänkbara, såväl beprövade som hittills oprövade, sätt nå ut till personer som ännu inte varit i kontakt med yoga och meditation.
Yogans dag har ännu inte fått det genomslag som den förtjänar i Sverige, sannolikt på att datumet ligger så nära midsommarhelgen.
Vi på tidningen fortsätter att samla goda initiativ på www.yogansdag.se

Se även event här nedan!

 

21 juni

Yogans dag på stora scenen i Stadsparken i Örebro 

”Låt oss fylla Stadsparken med sjuhelsike mycket namaste!”

Plats: Stora scenen i Stadsparken, Örebro 
Datum: Onsdag 21:a juni 2017
Tid: Klassen startar 18.00, mingel bland utställare från 16.30
Att tänka på: Ta med egen yogamatta, varmare kläder, kanske en filt men framför allt massor av kärlek!
Yogaklassen är gratis och öppen för alla oavsett tidigare erfarenhet av yoga.

Läs mer och anmäl dig här: https://www.facebook.com/events/1863878373870993/

 

23-30 juni

Yogaresa för två i Italien - Yoga tillsammans i naturlig enkelhet!

Text: Denna retreat är öppen för alla som vill dela upplevelsen med någon när och kär. Det kan vara en partner, familjemedlem eller vän. Under vistelsen gör vi grundläggande mediyogapass  och meditationer för två.
Obs! Resan har resegaranti i samarbete med Kammarkollegiet.
Kontakt: Micaela Hettemark di Cagno, researrangör - 070-492 97 12
www.yogaretreatpuglia.wordpress.com
Intresseanmälan: storiesandcolors@gmail.com

 

28 juni - 2 juli

Yoga i hagen, Dala-Floda

Yogadagar med fokus på vila, glädje o kraft. Mediyoga, Yinyoga, Gong, Massage, Bildyoga. Måltiderna äter vi tillsammans. Njut av den fria naturen längs Västerdalälven. Cykla, vandra eller bara vara.
Bo på Yoga-gården, i små stugor eller i tält. Alla kan vara med! För info: Lena Westin, yogaihagen@gmail.com, 070 3731841 www.yogaihagen.se

 

30 juni - 2 juli

Yoga Varberg sommar - fredag till söndag med massa härliga lärare, bl.a. Ulrica Norberg, Milla Floryd, Sky och Anja Berg

Vi bjuder på frukt och te mellan klasserna och bokar du lördag eller söndag så ingår lunch. På fredagen kan du boka enstaka klasser, på helgen kan du boka dig på halvdag, heldag eller varför inte hela helgen. Från 250:- till 2800:-
Ring om frågor till Annelie Billing 0703-777531
www.yogavarberg.se

 

Juli

2 juli

Kursstart: Lärarutbildning Ashtanga 200 h, 3 unika moduler i Stockholm

2-9 juli, 16-23 juli, 30 juli - 6 augusti
Nyskapande, glädje och kärleksfull individuell vägledning
Pris: 33 500 SEK. Early Bird: 29 500 SEK (30/4).
It’s Yogas lärarutbildning på Yogansa består av 200 timmar och är, till skillnad från andra intensivyogalärarutbildningar, indelad i tre moduler med sex dagars återhämtningspaus mellan dem.
Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket underlättar din inlärning.
Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness.
Utbildningen innefattar allt från asanapraktik till anatomi, pranayama (andning), ayurveda och livsfilosofi. Utöver den fysiska aspekten har även avslappning och meditation en given plats, för att du som elev ska få tid till att utveckla din inre närvaro, höra hjärtats röst och följa din sanna väg.
Delar av utbildningen är öppen för dem som vill fördjupa sina kunskaper i daglig praktik eller i filosofiska frågor. Det är alltså möjligt att delta i enstaka klasser och workshops utan att behöva bli yogalärare. Läs mer på: http://yogansa.se/schema-modulerna/
Efter avslutad och godkänd utbildning, har du all nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet som du behöver för att kunna undervisa Ashtanga yoga var som helst i världen.
– För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 deltagare.
– Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats för optimal inlärning och personlig feedback.
– Utbildningen är certifierad av It’s Yoga International och uppfyller de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT 200-certifiering.
Varmt välkomna till spännande och utvecklande möten i Sann Anda och i kravlös kärlek.
Namasté
Anders, Rebecka & Magdalena
Mer info: yogansa.se/lararutbildning och itsyoga.com
Kontakt: yoga@anders-asker.se

 

2-15 juli

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

3-7 juli

Yoga, vandring & paddling i norra Värmland

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet.
Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Det blir en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari på Klarälven, och en dagstur med paddling i de små sjöarna runt hotellet. Vi vandring mellan 3-5 timmar på naturstigar efter pilgrimsleden och bestiger vi berg med milsvida utsikter samt besöker levande sätrar med djur och säterliv. Delar av vandringen och paddlingen sker i tystnad. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, där du får uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

 

7-9 juli

Min-Body HELA helgen

Ett mjukare camp med olika former av yoga, pilates, core, avslappning, mindfullness och Tai Chi som träningsformer samt workshops i bl.a. mental träning och positiv psykologi.
Investering: 2495:- ( inkl 1000 kr i bindande anmälningsavgift) då ingår samtliga pass, enkelt boende i 4-manna stuga och helpension.
Mer info: www.helahh.com eller majjalundh@gmail.com

 

7-9 juli

Retreat: Yoga is life

Denna retreat ger dig möjlighet att fördjupa dig i yogan, asanas, pranayama och din egen praktik, oavsett om du har en eller önskar komma igång. Vi yogar och äter i Brännö Yogas vackra studio. Det kommer att finnas tid över att uppleva skärgårdsnaturen och möjlighet till bastu och salta bad. Boende ordnar du själv och vi hjälper dig gärna. Det går även att pendla från Göteborg.
Under helgen kommer vi att utforska den egna kroppens styrka och stabilitet och försöka hitta en balanserad yogasana i förhållande till rörlighet och stelheter. Vi gör asanas, både kraftfulla och vilsamma samt pranayama, andningsmeditation. De långa passen ger dig en djupare medvetenhet om dig själv. Då det endast är tio platser kommer du att få mycket individuell guidning. Efter retreaten får du ett program som du kan göra hemma. Din lärare är Andrea Hedenskog, certifierad Iyengaryogalärare. Du bör ha någon erfarenhet av iyengar -ashtanga eller hathayoga.
FRE: 17.30 fika 18.00-20.00 yogasana
LÖR: 10.00-12.30 yoga
13.00 vegetarisk/ayurvedisk lunch
15.00 - 17.00 restorative yoga
SÖN: 10.00-13-00 yoga samt pranayama avslutande fika, tid för frågor, program och samtal
När: 7-9 juli 2017
Plats: Jydeklovan 11, Brännö YogaStudio
Tid: fredag kl 17.30 till söndag 13.00
Övrigt: Kostnad: 1800 kr för fyra långa yogapass, ett hemprogram samt 2 snacks och 1 lunch.
Boka i tid, begränsat antal platser. Din anmälan är bindande. Boende kan bokas på Brännö Värdshus och Brännö Varv eller airbnb. Mer info på brannoyoga.se
ANMÄLAN till brannoyoga@gmail.com

 

11-15 juli

Yoga och personlig utveckling i Italien

Resa till alperna i Italien med yoga bland bergen och trestegskurs i personlig utveckling.
Vi startar varje morgon med yoga kl 08 med en magisk vy. Vi låter solen värma våra kroppar och vi väcker kroppen och sinnet till liv varsamt innan frukost.Vi kommer fylla våra dagar med guidade vandringar i bergen, Hathayoga med Karin och yin yoga med Åsa. Enskilda coachsamtal ingår också i resan.
Vi har bara 12 platser.
Anmälan och information : www.yogasoulmate.se/shop/traningsresor/yogaresa-italien

 

14-16 juli

Finn ölugnet ihop med oss på vackra Hållö utanför Smögen

Endast 15 min båtfärd från Smögen ligger oasen i västerhavet - ön Hållö dit vi välkomnar er till en fantastisk helg med yoga på klipporna, meditation, avslappning, massage, bastu med bad i radiohamnen eller ett dopp i den kända marmorbassängen och långa promenader. Vi är mitt i naturreservatet där man njuter av fantastiska solnedgångar eller om man har tur - ett vresigt stormande hav och även i år har vi hyrt hela vandrarhemmet för att kunna erbjuda en härligt rofylld helg.  Ps. De 21 plaster vi har blir snart fullbokade så vi rekommenderar tidig bokning. Ds Vi kommer starta dagarna med en uppvärmande hatha yoga som väcker oss på ett behaglig sätt. På eftermiddagen/kvällen håller vi ett lite lugnare yin yoga pass kombinerat med mindfullness och en stunds meditation.
Boka på www.naturoyogaresor.se
Välkomna önskar Ingela, Hrönn och Sanna

 

 

15 juli – 13 augusti

Kriya Yoga-retreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
"Arbetet med dig själv är baserat på uppmärksamhet, inte på självupptagenhet eller på föreställningar om att du ska vara 'helig' eller 'felfri'”. Swami Janakananda.
Denna fortsättningskurs inkluderar 21 dagars tystnad.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-kriya-yoga-retreat

 

24-28 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår i norra Värmland

Välkommen till våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, där delar av vandringen sker i tystnad. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, där du får uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

27-30 juli

Yoga Celebration på Mundekulla

Kom och fira livet med oss! På årets festival kan du uppleva följande:
Hatha Yoga - Vinyasa Flow
Bhakti Yoga
Kundalini Yoga - Acro Yoga
Yin Yoga - Gongbad
Mantrasång - Meditation
Dans - Bastu
med Sky, Satya, Anders (gong), Rebecka (Vinyasa) mm.
Läs mer här.

 

31 juli – 4 augusti

Yoga, vandring & paddling i norra Värmland

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet.
Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Det blir en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari på Klarälven, och en dagstur med paddling i de små sjöarna runt hotellet. Vi vandring mellan 3-5 timmar på naturstigar efter pilgrimsleden och bestiger vi berg med milsvida utsikter samt besöker levande sätrar med djur och säterliv. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll. Delar av vandringen och paddlingen sker i tystnad.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

Augusti

6-10 augusti

Yoga, Dans, Ayurveda och Vandring, Gotland

Varmt välkommen till en retreat med innehåll av Yoga, Dans, Ayurveda, Kinesiologi och vandring
i vackra Ihrebaden på Gotland 6-10 augusti 2017!
Pris för kursen 2300 kr.
Anmälan via www.nataraja.bokadirekt.se
SISTA ANMÄLNINGSDATUM 15 MAJ
Boende och frukost bokas separat till Ihrebaden. Boka inte boende förrän du har fått kursbekräftelse. För mer info om Ihrebaden se www.ihrebaden.se Kostnad för lunch och middag tillkommer. 
Lärare: Lisa, Isha, Förander, och Maria Matrika Shakti Lindh Isefält som båda är diplomerade yoga- och meditationslärare inom Satyananda yoga. Lisa är också dipl. ayurvedisk hälsorådgivare samt grundare av Peaceful Being. Maria är utbildad danspedagog yinyogalärare samt diplomerad kinesiolog och massör. Kontakt Lisa: tel: 0735-22 85 89, lisa.forander@misa.se  kontakt Maria tel: 076-855 74 08, kurser@nataraja.se

 

11-16 augusti

En skön yogaretreat med Sky – Sama Yoga

Unna dig själv en vecka i balans; med Samayoga, god mat och tid till dig själv eller tilsammans med likasinnade - vila och promenera i skogen, kanske ta ett bad eller basta. Sky leder sköna Yoga-pass och hans erfarenhet inom yogisk livsstil och Ayurveda guidar dig till hur du kan både ladda batterierna och njuta maximalt.
Where: Shambala Gatherings (Borntorpet), Skinnskatteberg 2h norr om Stockholm
Signup: shambalagatherings@gmail.com
Mer info: www.samayoga.info/event/retreat-with-sky-at-shambala-gatherings-borntorpet

 

13-20 augusti

Inner art of love

En kärlekssemester med dig själv! Kathy´s Island, Karpathos, Grekland. Oemoståndlig retreat om du behöver börja gilla dig själv och lyssna till allt klokt du har inom dig.
Läs mer här!

 

18-20 augusti

Kom igång inför HELA hösten

Ett camp för den som behöver en spark i baken inför höstens träning. Blandade klasser av t.ex. Core, Tauff, Bootcamp, Dans och Yoga som garanterat kommer väcka din rörelseglädje. Workshops i bl.a. mental träning och motivation för att hjälpa dig att sätta upp mål och ladda upp inför hösten.
Investering: 2495:- ( inkl 1000 kr i bindande anmälningsavgift) då ingår samtliga pass, enkelt boende i 4-manna stuga och helpension.
Mer info: www.helahh.com och majjalundh@gmail.com

 

18-27 augusti

Yogalärarutbildning i Sama Yoga med Sky i Sverige och Bali

Transformera ditt liv genom en helande livsstil med hjälp av yoga. Väx in i rollen att själv kunna undervisa på ett intuitivt och kärleksfullt sätt. Under nio månader blir du guidad av erfarna lärare med Sky Akasha som huvudlärare. Du får en välgrundad förståelse av vad yoga är samt medel, stöd och träning att kliva in i rollen som yogalärare. Kursens främsta mål är att deltagarna ska känna en trygghet och självsäkerhet som kommer inifrån, att kunna leva och undervisa från ett öppet hjärta fyllt av självacceptans.
Du lär dig om Yoga asana, meditation, pranayama, chanting, mantra, ayurveda, yogisk livsstil & verktyg i vardagen, filosofi, spiritualitet, advaita vedanta, fysiologi & anatomi, undervisningsmetodik & etik och mycket, mycket mer.
Totalt 270 undervisade timmar samt stöd och vägledning under 9 månader. Du får mat och logi under kursens 30 retreatdagar.
Denna utbildning passar även dig som längtar efter att fördjupa din yogapraktik (men kanske inte vill undervisa), eller dig som redan är yogalärare, vill vidareutbilda dig och upptäcka hur du kan undervisa intuitivt från hjärtat.
Kursavgift: 28 500kr, mat och boende: 19 500kr (allt inkl moms
Välkommen!
Mer info: www.samayoga.info
Frågor & Ansökan: samayogattc@gmail.com - Anna Sunesson (073-572 33 70)

 

21-25 augusti

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

26 augusti

Authentic Teachings of Vedanta with Sharada

Plats: Stocken, Orust
Lärare: Sharada
Tider: Lördag 26 augusti, 10.30-19.00
Föreslagen donation: 500-800 kronor
Preliminärt schema:
(Tiderna är ungefärliga)
10.30 Te & Guidad meditation
11.30 Vedanta
12.30 Lunch
13.30 Rast: Tid för promenad i naturen, vila eller egentid.
15.30 Puja
16.30 Vedanta
17.30 Satsang
18.15 Middag
19.00 Slut
För mer information besök vaidika.org eller mejla Vaidikateachings@gmail.com
Varmt välkommen!

 

27 augusti – 9 september

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

28 augusti – 1 september

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12


September

2-9 september

Chakra i Spanien

Jag älskar att känna mina chakra och förstå vad som händer i kropp och knopp! Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien. Häng med om du också är nyfiken på chakra och ditt eget energisystem. Find the flow!
Läs mer här!
 

4-8 september

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

6-10 september

Aktiv yogaresa till Italien

Följ med oss och möt, eller förläng, sommaren på underbara Amalfikusten i Italien.
Äntligen har vi möjlighet att erbjuda en fem dagar lång natur- och yogaresa till fantastiska La Selva gården som är belägen på en bergsluttning. Glöm vardagens stress till jobbet och oljudet av trafik, till La Selva kan vi endast ta oss genom en vandring mellan orterna Positano och Montepertuso, där havet och bergssluttningarna blir våra närmsta grannar. Till solens första värmande strålar inleder vi varje dag med ett yogapass, där omgivningen är lika avslappnande som den första solhälsningen.
Vi kommer starta dagarna med en uppvärmande hatha yoga och härliga enklare pranayama övningar som väcker oss på ett behaglig sätt. På eftermiddagen/kvällen håller vi ett lite lugnare yin yoga pass kombinerat med mindfullness och en stunds meditation. Vi rekommenderar att man har en viss yogaerfarenhet för att få ut det allra mesta och bästa av yogan.
Läs mer om resan här!

 

6-13 september

Yogaresa till Kroatien

Fall: Sep 6 – Sep 13, 2017 – Seven nights
Total Pris 7900 Skr (850€)
I priset ingår:
Meditativa ledda morgonpromenader
6 Morning Yoga och Pranayama klasser inkl meditation
5 Eftermiddags Workshops/Restorative Yinyoga
En halvdag vandring till The Monastery
Inkvartering i dubbelrum 7 nätter (enkelrum tillägg 500 Skr/pers)
Frukost & Middag och Mellanmål
Lån av yogamattor
Ingår ej:
Flyg ingår ej i priset.
Transfer till och från flygplatsen (200 Kuna)
Aromaterapi massage, bokas i förväg, pris 200 Kuna/45 min (ca 250 Skr)
Kombi Treatment (reiki) av Anna Brus, bokas i förväg eller på plats, 55 € /45 min (500 Skr)
Mer information: www.yogabrus.com

 

10-17 september

Yogaresa med Malin Berghagen till Skiathos

För dig som är nyfiken på yoga och vill fördjupa den från ren och vanliga yoga träning till att bli ett helhetstänk i ditt liv. Du bör helst ha yogat förut men du behöver inte vara proffs. Yogan passar både dig som är erfaren yogi och dig som är mer ny i yogans värld. En intensiv yogavecka där vi möter alla aspekter av yoga. Den fysiska, mentala och själsliga. Vi går ”all the way” på Skiathos där Malin ger dig både insikt i den fysiska aspekten av yogan, men också mycket av yogans viktiga grundstenar i både tänk och livsdeviser.
Malin Berghagen är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands. Så här säger Malin: ”Följ med mig till underbara Skiathos, där jag själv har varit mycket och möt yogan utifrån så som jag ser den. Låt solen få värma dig medan vi tar oss igenom de olika yoga asanas (yoga ställningar). Låt den grekiska maten lyfta våra sinnen och låt våra samtal fördjupa vårt möte med vår själ."Vi har 1,5-2-timmars yogapass på förmiddagarna och på eftermiddagarna med yoga övningar och utrymme för sol, bad och egentid runt lunch och på kvällarna. Under veckan kommer också Livsdesignern och Digitala Nomaden Camilla Lebert Hirvi att föreläsa om hur du kan designa ditt liv för att leva fullt ut. Hon är coach och par-terapeut och erbjuder samtal under kursens gång som kan förstärka din process och utveckling ytterligare. Eric Lebert Hirvi är reflexolog (en sorts zon-terapi) och erbjuder under veckan dig behandlingar som är ett utmärkt komplement till yogan.
Läs mer och boka din plats här!

 

11-15 september 2017

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

16-23 september

Yoga, Meditation, Chanting & Vedanta by the Ocean in Crete

Join us by the ocean in sunny southern Crete for a more complete Yoga retreat with all the meaningful stuff included in a heartfelt and authentic way; Yoga, Meditation, Mantra Chanting, Vedanta, Puja, Fresh seasonal vegetarian food, Beachtime and more. Rest, reflect, rejuvenate and get the full scope of the yoga teachings.
Website: www.samayoga.info/event/yoga-meditation-chanting-vedanta-ocean-crete
Email: samayogaretreatcrete@gmail.com

 

17-24 september

Leva yoga, retreat på Mallorca

Investera i din hälsa genom att leva yoga under en vecka –  vila och återhämtning genom yoga, meditation och vegetarisk kost. Vi ger dig verktygen till ett friskare och sundare liv. Vi bor i Persiljepalatset beläget på Carrer de Juavert i den lilla staden Felanitx på Mallorcas sydostkust. Inspireras vi av den makalösa naturen genom att vandra på klipporna längs med havet och utöva Yoga under bar himmel.
Kontakt: Lena Sjöberg
lena@wellnesshouseyoga.se
www.wellnesshouseyoga.se

 

21-25 september

Yoga, ACT och mindfulnessretreat

Välkommen på yogaretreat med Stina Dahan och Anna Svensson! Vi åker till Zell am Zee i Österrike för att uppleva magisk yoga i fantastisk miljö, Alperna. Boosta det perfekta operfekta i dig och bli din bästa vän genom att pausa en stund från vardagen för att ge dig själv återhämtning, reflektion, avslappning, fördjupa din yogaerfarenhet och möjlighet att bryta gamla tankemönster och vanor. När vi ger oss själva en mental detox så finner vi en intelligens som är visare än vårt intellekt vilket gör att vi höjer vår medvetenhet.
Vi kommer att ta väl hand om dig och guida dig till ditt vackra perfekta inre jag, där inget behöver fixas…
Det kommer att erbjudas fördjupade yogaklasser, mindfulness, tystnad, delning i grupp, teknikworkshops och föreläsningar.  Vi vill även ge er möjlighet till vila så det kommer att finnas ordentligt med tid mellan de olika aktiviteterna.
Datum: 21/9 – 25/9
Investering: 11 850 kr/pers

Grupprabatt: Är ni fyra eller fler får ni 10% rabatt
I priset ingår: flygresa, transfer, del i dubbelrum, frukost, lättare lunch och middag dagligen, samtliga yogaklasser, workshops, föreläsningar och SPA.
Hotellet: Stadt Wien Hotel http://www.hotel-stadt-wien.com/se/home/
Bokning: patrik.johansson@latravel.se

Vid frågor kontakta Stina på stina@eatmovelive.se eller Anna på trainyma@outlook.com
Hoppas att vi ses i alperna!

 

22 september

Utbildning: Migränyogainstruktör, Linköping

Behörighet: Yogalärare- eller instruktörsutbildning.
Utbildningens längd: 2 dagar.
Pris: 2900 SEK
Datum Linköping: 2017-09-22 och 2017-11-10
Adress: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70.
Tid: 08:00 - 16:00
Lärare: Per Söder.
Kursbeskrivning:
Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk.Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk. Första kursdagen får du ett yogapass att själv arbeta med under 40 dagar tills vi ses andra kursdagen. Efter kursen skall du kunna instruera personer med enklare och svårare huvudvärk i yoga och ayurveda som en metod att hantera sin smärta.
CD1 & CD2 Migränyoga samt den nya reviderade utgåvan av boken Migränyoga och diplom ingår i kursavgiften.För mer info och frågor kontakta Per Söder
Mail: per@yogamottagningen.se
Tfn: 0708-39 82 29
Läs mer på www.yogamottagningen.se

 

22-24 september

Helg Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

23-24 september

MIGRÄNYOGA LINKÖPING

Plats: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70, Linköping.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 1950 kr inkl. CD Migränyoga 1. (10% rabatt för medlem i migränförening).
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

23-30 september

Par-yogaresa med Malin Berghagen och Camilla Lebert Hirvi till Kefalonia

För par som vill göra en spännande och skön resa tillsammans. Resan innehåller dels yoga med Malin Berghagen som passar alla och där ni som par bland annat får yoga tillsammans i tillitsfulla och sköna parövningar. Dels får ni under resan lära er mer om parutveckling av par-terapeuten Camilla Lebert Hirvi med insikter om hur ni kan fördjupa er kärleksrelation ytterligare, bygga vidare på det positiva och ta er igenom svårigheterna. Syftet med resan är att stärka er parrelation genom både fysiska och känslomässiga övningar. Med djupare insikter om par-relationers djupare syfte och hur ni kan stärka och fördjupa er kommunikation mellan er samtidigt som ni lär er tillitsfulla fysiska övningar ger nya dimensioner till ert förhållande. Så här säger Malin: ”Följ med oss till underbara Kefalonia, och möt yogan så som jag ser den tillsammans med din partner. Yoga i kombination med insikter och övningar för att stärka relationen ger er som par en perfekt kombination. Ni har möjligheten att fördjupa er relation genom att lära er mer om parrelationer och få tips om hur ni kan stärka det goda ännu mer.
Vi har 1,5 tim par-yogapass på morgonen med Malin Berghagen och kan njuta av sol och egen tid på dagen från frukost och till efter lunch. På eftermiddagarna får ni i form av workshops inspiration om parrelationen med Camilla Lebert Hirvi. På kvällen blir det mer härlig partid. Malin Berghagen är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands.Camilla Lebert Hirvi är Par-terapeut inom Imago Par-terapi.Camilla är också Livsdesigner och coachar både par, singlar och småföretagare. Hon brinner för att fler par ska lära sig mer om varför vi söker de partners vi gör, vad det kan lära oss och hur vi bäst kan utvecklas tillsammans som par.
Läs mer och boka er plats här!

 

30 september - 7 oktober

Kraft & Vila - Yogaresa till Abruzzo, Italien med Josephine Norrbo och Wösel Thoresen

Hösten är en tid att hitta balans, vi går från ljusa, aktiva tider mot en mörkare mer vilande period. Följ med oss på en yogavecka i vackra Italien där vi balanserar kropp och sinne för att ge oss själva näring och kraft inför vintern!
Varje dag gör vi både dynamisk vinyasa yoga,  vilande yin yoga och mediterar, här kompletterar Josephine och Wösel varandra och skapar  balans mellan aktivitet och vila. I tre workshops fördjupar vi oss i meditation, yoga asanas och hur vi kan lära oss praktisera på ett långsiktigt säkert vis. Det finns också gott om  tid att utforska det vackra omgivande landskapet, vila, bada och njuta av social samvaro. Maten är vällagad, vegetarisk och hälsosam och olika kostbehov kan tillgodoses.
Öppet för både nybörjare och mer erfarna yogis!
Early bird (boka senast 15 maj) 11 600 kr
Fullt pris 12 200 kr
Detta ingår:
12 yoga/meditationsklasser
3 workshops
Guidad vandring i naturreservat
7 nätter i delat dubbelrum med bad (enkelrum mot tillägg)
Frukostbuffé, Lunch, Middag (tre rätter)
Kaffe/te, vatten och frukt (obegränsat!)
En lunch och en middag på restaurang
Tillgång till pool och tvättstuga
Transfer till och från Pescara
Mer info:
www.abruzzoactivities.com/event/kraft-vila/
josephineyoga@mail.com

 

Oktober

18-22 oktober

5-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

20-22 oktober 2017

Ayurveda för god sömn och återhämtning

Ayurveda & Yogahelg på Selma Spa
Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne. Det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen för att främja hälsa och välmående.
Ayurveda för god sömn och återhämtning
Dagens stressiga samhälle gör att många blir sjuka pga brist på sömn och vila. Denna kurs ger dig praktiska råd om hur kost, dagliga rutiner och medveten närvaro kan hjälpa dig att få bättre sömn och återhämtning. Balansen mellan aktivitet och vila är en nyckel till hälsa enligt den Ayurvediska medicinen. Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien.
Ayurvedisk läkare
Kristofer Edlund studerade till Ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer. Läs mer om Kristofer på www.ganges.se och www.matskolan.com
Yoga
Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Förutom helgkurserna på Selma Spa arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien och Spanien.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

21-23 oktober

Yoga & Meditationshelg  med helpension i skärgårdens famn, Nynäshamn

En weekend med yoga, meditation och trevligt samvaro på mysiga Skärgårdshotellet i Nynäshamn. Läs mer på www.yogaresor.nu eller www.thaiyogamassage.se

 

November

17-19 november

Chakra-helgretreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Upplevelse av chakrana genom yoga, andning, mudra, djupavspänning, meditation och kirtan. Fördjupningen i meditationsrummet, fritiden och karma yogan, kompletterar varandra i en enastående process. Fortsättningskurs.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/chakra-weekend

 

17-19 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. En helg för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Yoga
En helg för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Yogalärare
Yogakursen hålls av yogalärarna Helena Karlsson och Lena Elander från Yogaakademien. De är mycket uppskattade yogalärare och har undervisat yoga under många år. Förutom helgkursen på Selma Spa+ arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

December

19 december - 1 januari 2018

14-dagars Retreat – Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

--------------------

 

Fri publicering!

Mejla din information till info@yogafordig.nu, underlätta för oss att publicera ditt event genom att skriva enligt förljande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text, 400 tkn

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Bild

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.