Upptäck yogaevents

Här hittar du yogakurser, yogaresor, kursstarter och festivaler

Det är gratis att vara med i kalendariet här på webben, mejla din information till info@yogafordig.nu

Temakurs: Bakåtböjningar som ger energi

Datum: 16 Dec 2017 Instruktör: Sara Karlsson

Bakåtböjningar är asanas som ger mycket energi. Iyengaryogalärare Sara Karlsson undervisar bakåtböjningar och ger dig instruktioner hur du kan komma djupare i dessa. Förutom att bakåtböjningar stärker ryggen bidrar de till att öppna upp i bröstkorgens muskulatur. När bakåtböjningar görs korrekt och med fokus kan de lindra spänningar i axlar och nacke, massera de inre organen och minska känslor av stress.

Läs mer här

Retreat – meditation & yoga i Håå Retreat Center

Datum: 19 Dec 2017

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
”Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder.” En kursist.

Läs mer här

Göteborg: Julkurs i Iyengaryoga

Datum: 27 Dec 2017

Yogakurserna i samband storhelgerna är några av Göteborgs Yoga Centrums mest uppskattade. Här undervisar Leela G. Hansen i Iyengaryoga varje dag kl 09.30–12.00. Du får ny energi och balans i kropp och själ. I kursen ingår både kraftfulla stående ställningar och ställningar för vila och återhämtning. Även för nybörjare.

Läs mer här

Yoga- & ayurvedaresa till vackra Kerala (Indien)

Datum: 28 Dec 2017

För 8:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Bloggen och Facebook kan du läsa dagboken, se foton och deltagarnas kommentarer från våra tidigare yogaresor till Indien.

Läs mer här

Yoga & ayurveda-retreat i Goa, Indien

Datum: 30 Dec 2017

 

Vi välkomnar dig till en favorit i repris – Yoga och Ayurveda på den lugna paradisstranden Agonda beach i Goa – utsedd av Tripadvisor till Indiens bästa strand 2016.
I ett ljuvligt klimat med den långa, fina sandstranden runt hörnet finns det möjlighet till avkoppling, massage, promenader, vila, sol och bad i härliga vågor.
Yogan är en lugn form av klassisk yoga, Satyanandayoga, som verkar kraftfullt på subtil nivå. Då yogan är skonsam och rofylld passar den alla oavsett ålder och tidigare yogaerfarenhet.

Läs mer här

10-dagars retreat – Meditation & Yoga (Håå, Småland)

Datum: 02 Jan 2018

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karmayoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
”Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder.” En kursist.
Datum: 2-12 januari

Läs mer här

Yoga, ACT och Filosofi i Indien

Datum: 03 Jan 2018

I januari 2018 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en avkopplande och sinnesutvidgande resa till Kerala. Välj den ena veckan eller båda!
Datum: Första resan 3-12/1 och andra 10-19/1 2018.
Lärare är Josephine Selander. Dessutom är Helen Ahlström som är socionom, familjeterapeut samt leg. psykoterapeut KBT med för att andra veckan ge oss ytterligare perspektiv på våra mentala mönster via ACT.
Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns både på Isola di Cocco och på utflykterna.
Boka via lena@jade.se

Läs mer här

The 21 stages of meditation (Lovund, Norge)

Datum: 03 Jan 2018 Instruktör: Viveka Pasquier, Maja Tellegård & Simrit Kaur

Under 9 dygn djupdyker vi in i vårt meditativa sinne, expanderar och förfinar vår varelse. I stillhet och med den vilda naturens unika krafter runtomkring oss, på en ö mitt i nordnorska havet och alldeles vid polcirkeln – där möter du dig själv och din potential. Platsen vi vistas på stöttar din inre resa, omfamnar dig med all sin kraft av inåtgående energi där du kan få växa och expandera. I stillhet och med hjälp av naturens krafter. Alla är välkomna.
Datum: 3 – 11.1.2018
Plats: Lovund, Norge
Lärare: Viveka Pasquier, Maja Tellegård, Simrit Kaur
Kontakt: nina@kundaliniyogainstitutet.se

Läs mer här

Göteborgs yogacentrum: Trettondagskurs i Iyengaryoga

Datum: 05 Jan 2018

Välkomna det nya året med att utöka och fördjupa dina kunskaper i yoga! Vi börjar varje dag med pranayama (andningsövningar). Därefter blir det en kopp te tillsammans med inspirerande föreläsning och samtal om yogateori och –filosofi. Varje dag avslutas med ett långt och givande yogapass. Du får stöd till din egen yoga hemma, så du kan fortsätta året med den goda vanan som regelbunden yogaträning är.
Passar dig som redan håller på med Iyengaryoga. Din lärare är Leela G. Hansen, som grundade Göteborgs Yoga Centrum 1987.

Läs mer här