Skip directly to content

Prana Festival hoppas på ny succé

on mån, 08/07/2017 - 09:27

Prana Festival bjuder på yoga, musik och gemenskap. Foto: Prana Festival

Andra helgen i september vankas det stor yoga- och musikfestival i centrala Göteborg.

Hitta massr av resor, kurser och festivaler i vårt kalendarium!

Förra årets premiärupplaga av Prana Festival lockade 2500 besökare. Nu hoppas arrangörerna kunna upprepa succén – och utveckla konceptet.

– Visionen för Prana Festival är att bli en av Europas största yoga- och musikfestivaler. Med hjälp av Göteborgs stad har vi fått tillgång till bästa möjliga plats, Trädgårdsföreningen och nöjespalatset Trädgår´n i centrala Göteborg, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Under två dagar bjuds på ett fullspäckat program, där drygt 20 olika yogalärare – däribland toppnamn som Rusty Wells, Johanna Andersson och Monika Björn – håller klasser både inomhus och utomhus. Dessutom blir det på musik på den stora utomhusscenen, med artister som Meja, Tre Rara och Bouchra Iramdane.

– Nytt för i år är att vi även kommer ha foodtrucks på festivalområdet, som kommer servera fantastiska vegetariska och veganska måltider.

Festivalen, som hålls 9-10 spetember, passar såväl nybörjare som erfarna yogis.

– Det är en fest för alla sinnen, med konserter och yogaklasser. Själva känslan för festivalen är ”gemenskap-rörelse-glädje”, och det är vårt mål att skapa detta tillsammans.

Hela programmet finns på Prana Festivals hemsida.

Text: Tomas Tirén

Hitta massr av resor, kurser och festivaler i vårt kalendarium!

Stora förmåner för dig som prenumererar, teckna prenumeration redan nu!

Mervärden för dig som prenumererar:

 • 300 kronor rabatt på Veda Lilas grund- och helgkurs i ayurveda. Uppge ditt prenumerationsnummer vid anmälan. Läs mer om kursen här.
 • 15 % rabatt på MySpirit shop, och 15 % rabatt på yogaklasser på MySpirit.
 • Rabatt på Mediyogainstitutets onlineyogatjänst BalansOnline, Din månadskostnad 59 kr oavsett vilket abonnemang du väljer (en, tre eller tolv månader).
 • 300 kr rabatt på Yoga Games, Yoga Games går i Göteborg varje år och från och med 2015 även i Stockholm.
 • Full tillgång till vårt arkiv, vilket gör att du kan läsa tusentals tidlösa yogaartiklar och -reportage i din surfplatta eller dator. Läs mer här!
 • Våra specialtidningar om rawfood, ayurveda och fitness utan extra kostnad.
 • Yoga och träna hemma med några av Sveriges främsta yogalärare: - Testa Yogobe för 99 kr din första månad. (90 kr rabatt) - Årsprenumeration på Yogobe för 1699 kr. (200 kr rabatt) Använd ditt friskvårdsbidrag. Träna och yoga var du vill, när du vill online. Enkelt och utan bindningstid.
 • 10 procent rabatt på standardpriset på Ängsbackas festivaler, No Mind, Yogafestivalen och Tantrafestivalen. Se mer här!
 • 150 kr rabatt på våra halvdagsretreater på Hellasgården. 
 • 100 kr rabatt på Yogagalan som vi arrangerar i februari varje år.
 • Ta del i en mängd utlottningar från våra samarbetspartners.

Mer information om hur du tar del av prenumerationsförmånerna får du i ett svarsmejl när du tecknar din prenumeration