Skip directly to content

Meditationsguiden leder dig rätt med teknikens hjälp

on fre, 07/05/2013 - 04:35

Stressade och fast i det berömda ekorrhjulet började systrarna Carina och Linda Ovesson fundera över hur de skulle kunna förändra sin tillvaro. De kände båda att de behövde något nytt för att kunna stanna upp, slappna av och njuta av livet.

– Vi ville hitta verktyg för att kunna slappna av, och när vi sökte på nätet fanns det hur mycket som helst. Men det var en enda djungel, för området har verkligen exploderat på senare år, berättar Carina Ovesson.

Det egna sökandet ledde till en idé – att skapa en samlingsplats på nätet, där människor kan få vägledning och inspiration och samtidigt hållas uppdaterade om vad som händer runt om i landet. Resultatet blev Meditationsguiden – en hemsida som idag har 15 000 till 20 000 unika besökare i månaden och 34 000 följare på Facebook.

– Vi började med en Facebooksida och en väldigt enkel webbplats som vi gjorde själva i Wordpress. Men den goda responsen gjorde att vi vågade satsa på en större plattform.

Till en början uppdaterade systrarna hemsidan själva, men nuförtiden lägger arrangörer upp sina egna kurser och event. I dagsläget fungerar Meditationsguiden som en mäklartjänst inom hälsa och avslappning och har nu 800 registrerade arrangörer – vilket gör att det dagligen går att hitta mängder med aktuella event inom yoga, meditation, mindfulness, qi gong och personlig utveckling.

– Det är gratis att lägga upp sina kurser, men om man vill ha extra exponering finns det tjänster för det också, säger Carina Ovesson.

Meditationsguiden innehåller dock mer än tips om aktuella händelser. Under rubriken ”inspiration” skriver systrarna Ovesson, som båda är utbildade livscoacher, artiklar för att väcka tankar och reflektioner, samt ger handfasta tips på vad man kan göra för att må bättre. Dessutom finns det e-kurser och rena guider på hemsidan, där man kan lära sig mer om till exempel yoga eller mindfulness.

– Idag är samhället stressat och prestationsinriktat, men allt fler förstår att livet är så mycket mer än bara arbete. Vi använder webb och sociala medier för att nå ut, och det är fantastiskt att tekniken faktiskt kan hjälpa människor att må bättre.

Text: Tomas Tirén
Foto: Petra Gustafsson

Mer om Meditationsguiden på 

www.meditationsguiden.com där du bland annat kan läsa om de kommande Hälso- och inspirationsdagarna – en serie minimässor som Meditationsguiden arrangerar i Göteborg, Malmö och Stockholm i höst. Vill du hålla i en klass eller ställa ut, anmäl dig på: www.meditationsguiden.com/anmalan_halso_och_inspirationsdagar

www.facebook.com/meditationsguiden

Stora förmåner för dig som prenumerant:

  • Din prenumeration är värd mycket mer än vad du betalar för den!
  • Mervärden för dig som prenumererar:
  • 100 kr rabatt på Yoga för dig Konvent 9 november.
  • 1000 kr rabatt på resa till Sicilien i oktober.
  • 300 kr rabatt på Yoga Games 2013. Yoga Games går i maj varje år.
  • Full tillgång till vårt digitala arkiv varje gång du förnyar din prenumeration, vilket gör att du kan samla alla tidningar och artiklar i din surfplatta eller dator, värde 236 kr.
  • Våra specialtidningar om rawfood, ayurveda och fitness utan extra kostnad, värde 87 kr.
  • Ta del i en mängd utlottningar från våra samarbetspartners.
  • Som läsare av Yoga för dig får du dessutom 10 procent rabatt på Ängsbackas alla festivaler.

Teckna förmånlig prenumeration här och nu!