Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du kurser, resor, workshops, retreater med mera:

 

September

30 september
Medicinsk Yoga 8 gånger för dig som vill ta det lugnare, yoga mer terapeutiskt, målmedvetet och ännu mer inkännande.
För dig som är, varit, känner av utmattning, stressad ont i ryggen, högt blodtryck, sover dåligt, halkat av energispåret och behöver påfyllning.
Tisdagar kl. 15-16.30 start 30 september.
2500 kr.
Här skriver vi dagbok mellan gångerna, andas och gör yoga hemma, följer upp, tar emot råd och stöd för en transformation energimässigt. Teman blir bland annat hur kroppen reagerar vid utbrändhet och stress, chakrasystemets terapi och rygg. Du ska komma ut ur kursen med verktyg för självläkning och mycket mer flöde och energi. Kombinera med tre oljemassager under dessa 8 veckor och fördjupa effekten.
www.yogacentralen.nu

Varje måndag, onsdag, torsdag (mindfulness) och söndag
Yoga och mindfulness vid Hellasgården
 Pris 100 kr. 40  kr för bastu och bad i samband med yoga/mindfulness.
Måndagar och onsdagar yoga kl 18-19.15
Torsdagar mindfulness kl 18-19.15 (introduktionspris 50 kr under september och oktober)
Söndagar yoga kl 15-16.20
Läs mer på
www.hellasgarden.se/sv/yoga

Måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar
Kvällskurser i mediyoga
Läs mer på Institutet för medicisk yoga, IMY
 

Oktober

1-6 oktober
Mindfulnessbaserad retreat på Mundekulla
Att öppna oss för livet som det är just nu, att öppna hjärtat är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten. Vi utforskar och lyssnar till oss själva och vilar med det som är. Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar. Vi kommer att göra meditativa övningar i vacker natur som stödjer tillit i att allt är som det skall vara.
Retreaten genomförs tillsammans med Dr Camilla Sköld, Center for mindfulness Sweden.
http://levnu.net/mindfulness-retreater/#mundekulla

1-2 oktober
Ayurvedautbildning, steg 3, i Luleå
Tredje steget handlar om vad är en frisk person, nästa steg i pulsavläsningen och ljudvibrationers helande kraft. Lärare: Lola Svedenbäck, erfaren ayurvedaterapeut
www.humanhealth.se

1 oktober
Kursstart Kvinnohormonyoga, Göteborg
Onsdagar 8 kvällar 18.15-20.15.
Hormonyogan passar alla kvinnor och specifikt bra vid PMS och övergångsbesvär, men även vid infertilitet. Vi gör övningar som stimulerar frisättandet av det kroppsegna östrogenet, vilket är till godo för kvinnor i alla åldrar.Vi utgår ifrån kundaliniyogan. Kursen passar även mycket bra vid stress & värk situationer. För nybörjare och för dig med mer yogavana.  Vi är en mycket liten grupp. Lärare: Anne Hansson, erfaren yogalärare.  
www.ah-veda.se

2 oktober
Gravidyoga
Yoga är ett fantastiskt värdefullt redskap för att ta hand om din kropp under graviditeten och förbereda den inför förlossningen samt tiden som småbarnsförälder. Genom speciellt utvalda yogaövningar bygger du på ett skonsamt sätt upp din kropp och minskar risken för rygg- och bäckenbesvär. I gravidyogan arbetar vi med medvetna rörelser i synkronicitet med andningen. Vi lär oss avslappningsmetoder och meditationsövningar som lugnar vårt nervsystem och ökar cirkulationen i kroppen. Det ger oss i sin tur ökad kroppskännedom om kroppens behov utan krav eller förväntningar samt hjälper dig att fokusera på din graviditet på ett djupare plan. Dessutom ger det dig själv tid och plats för att uppleva och integrera den fantastiska process som sker inom dig.
Torsdagar: Kursstart 2/10 och/eller 13/11, 5 gånger
Lärare: Pernilla Crisvtall
Tid: 17.00-18.30
Pris: 1.100 kr
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen
Anmälan: Maila till info@pernillasharmoni.se
www.pernillasharmoni.se

3-5 oktober
Yoga & Löpning för tjejer   
Välkomna till en träningshelg fylld med sköna träningspass i avkopplande naturmiljö vid Harsa bara för tjejer. Under helgen kommer du att erbjudas: Yogapass, vandring, parstyrketräning, löpteknik, långdistanslöpning, inspirationsföreläsning om träning, morgonmeditation och bad i badtunna. Man följer sin dagsform och väljer de pass man själv vill deltaga på.
Kostnad: 2700 kr för 6 träningspass, föreläsning och helpension.
Vid bokning innan 25/8 enbart 2500 kr
För mer information och frågor: www.traningsinspiratoren.se eller ring gärna 073-6791050
Anmälan: Catarina@traningsinspiratoren.se

4 oktober
GONG BAD MED ADAM SVENSSON
Dessa populära och alltid fullsatta meditationer kommer igen även denna höst. Under flera år har Adam kommit upp med sina Gong:ar från Värnamo och låtit deltagarna ”bada” i dess kraftfulla vibrationer. Tid: lördag 4/10 kl 9-12 eller 14-17, avgift: 500:-/bad.
Anmäl dig via mail: info@mediyoga.se

4 -19 oktober
INDIEN: Rehabiliteringsresa till Kerela
En resa för dig som behöver ett friskare liv med hjälp av minst en Ayurvediska behandlingar varje dag och anpassad mat som bestäms utifrån ayurvedisk konsultation och västerländsk provtagning (blod, urin etc) av Dr Raj Kumar och Dr Regu. Hjälp och stöd får du av en ayurvedisk terapeut från Sverige som är på plats under hela vistelsen.
www.humanhealth.se

 

4-21 oktober
YOGA TREK I NEPAL
Var passar det bättre att utöva yoga och meditation än i Himalayas mäktiga natur?
Den här resan erbjuder dig en unik möjlighet att få kombinera vandring i Annapurnamassivet med att få praktisera yoga och meditation under professionell ledning. Här, bland Himalayas ståtliga toppar, fridfulla skogar, varma källor och glaciärsjöar är det lätt att finna ett inre lugn och komma i balans.
www.gaiatree.se/events/yoga-trek-i-nepal/

4 oktober
GONGBAD MED ADAM SVENSSON
På IMY
Under tre timmar får du bada i de kraftafulla vibrationerna från Adam Svensons gongar.
Mer info och anmälan via info@mediyoga.se

4-5 oktober
JAPJI - själens sång
Japji Sahib är Guru Nanaks vackra poem om livet – själens spontana sång om enhet, fulländning och storslagenhet. I denna text finns nycklar till hur vi kan förhålla oss till livet för att leva i enkelhet, flöde och glädje. Välkommen till denna fördjupningskurs – en helg av meditation, starka yogapass, chanting, gemenskap och fördjupad förståelse och insikter runt denna storslagna, mångdimensionerade text!
Lärare: Klas och Annki Landahl
Plats: Stockholm Kundaliniyogacenter
Mer info: http://hardayaal.com/evenemang#post-43
Anmälan och frågor: klas.landahl@gmail.com

5 oktober
Workshop i AyurMediYoga
På IMY
Kombinationen Ayurveda och MediYoga - AyurMediYoga - ger dig verktyg att skapa balans varje dag utifrån dina unika behov.
http://sjalikropp.wordpress.com/ayurveda/workshop/

7-14 oktober
Yoga & CrossFit på Madeira med Jennie Wadsten och Per Mattsson
Fyll på med energi i oktober med en träningsresa till det alltid varma Madeira. Den perfekta kombinationen av yoga och CrossFit både utmanar, stressar av och ger ny energi. På dina villkor! Varje dag erbjuds du minst två klasser med Vinyasayoga och stärkande CrossFit-pass.
Under en stor del av dagen är du ”ledig”. Om du då inte vill delta på hotellets gruppträningspass eller träna på det välutrustade och stora gymmet, så kan du sola, bada, läsa, vandra, vila, dyka med mera eller återhämta dig efter dina egna behov. Madeira är en underbar ö med ett underbart klimat. På grund av läget i Golfströmmen blir havet aldrig kallare än 17-18 grader på vintern.
De medföljande instruktörerna, Jennie Wadsten (Yoga) och Per Mattsson (CrossFit), är väletablerade inom sina respektive områden.
Båda har lång erfarenhet av att leda och inspirera träning för grupper och enskilda individer. Träningen kommer att anpassas så att just du får ut vad du önskar av din träning. Och båda håller glädjerika klasser, så vi kan lova god stämning i alla lägen!
Mer info:
http://www.studiokarma.se/resor/

9-10 oktober
VERKTYGSLÅDA FÖR SKOLAN
Arbetar du inom förskola eller skola? Vill du tal del av våra bästa tips från yoga och meditation som anpassats till skolverksamhet? Kids Yoga Foundation ger en innehållsrik och praktiskt utbildning som går över två dagar. Den första kommer ges den 9-10 oktober. Begränsat antal platser.
För mer info: www.kidsyogafoundation.se

9 oktober
10 Week Workshop: "Self-love: A journey thru yoga" (Start week 41)
Thursdays 17:00 to 18:00 or 18:00 to 19:00
These 10 weeks will follow the same plan as in the free-standing yoga classes thou we will go deeper. The classes will be interconnected and heading twards each one's personal goal. It is therefor important to attend each class.
Ayogakliniken
Västgötegatan 10
Contact: Leonor Österberg
073-6201703
For more information
www.yogavasteras.blogspot.se
www.facebook.com/yoursweetyogaspot

9-12 oktober
Fördjupningsutbildning: Pranayama och meditation
Kursen är för dig som redan praktiserar pranayama och vill utvecklas inom området.
Vi fördjupar förståelsen om andning som en brygga mellan det fysiska och energetiska. Vi arbetar teoretiskt och praktiskt och skapar insikt om hur meditation och andningsträning kompletterar den fysiska praktiken.
Anmälan tt@yogayama.se
Läs mer www.yogayama.se

10-12 oktober
Yoga, ayurveda, livsstilsinspiration & meditation på Mundekulla
Varmt välkommen till en helgretreat för dig som önskar mer balans i kropp och sinne, återhämtning och livsstilsinspiration enligt ayurvediska principer. Mjuk hathayoga, meditationer i stillhet och rörelse, djupavspänning med helande mantran, sharing i grupp och perioder i tystnad. Även möjlighet till vila och varande i vacker natur kring Mundekulla, ett småländskt paradis. Min önskan är att du som deltar i retreaten återvänder hem utvilad, inspirerad, balanserad och mer i kontakt med din källa.
Åsa Somesha Nyström
Floweryoga.nu
070-333 82 11

10-12 oktober
Sacred Sisterhood Retreat på Yogakloster
Yogakloster, 51395 Fristad
Vi möts i Yogaklostrets enkla skönhet för en helg av healing i den underbara feminina energin. Din relation till din egen feminina essens reflekteras i dina relationer till andra kvinnor.
Välkommen att mjukna in i dina systrars famn, att mötas bortom fasad och jämförelse, att dyka in i det heliga systraskapet för att läka ditt eget och det kollektiva feminina hjärtat.
Denna helg är en helg för att hitta hem till Din sanna feminina essens och mötas ur en sannare, djupare och ärligare plats med dina medsystrar.
Dans och sång och ceremoni är den feminina spirituella vägen. Vi kommer att dansa vår extas, ljuda våran längtan och kärlek, mötas i djupa samtal och bortom ord livmoder mot livmoder.
Du kommer att få utforska vad ditt sanna uttryck är som kvinna är genom Feminine Inquiry.
Du kommer att få verktyg för att balansera ditt delikata hormonsystem genom kundaliniyogans ovärderliga visdom och lära dig att ständigt vara i kontakt med din intuition i avslappning och närvaro.
Välkommen till den vackraste helgen i höst.
Mer information och anmäla på www.yogakloster.se
http://www.yogakloster.se/sacred-sisterhood-retreat.html

10-12 oktober
Yogaretreat “Hjärtat viskar” MediYoga - Kundaliniyoga
Hur ofta får du tid att lyssna inåt? Vi lever ett liv med många måsten och krav. Men hur tror du att ditt liv blir om du inte tar dig tid att lyssna inåt? Det här är en yogahelg där du får ta hand om kropp och sinne och lyssna inåt vad hjärtat viskar. Vad är det som känns, vad är det hjärtat viskar. En yogahelg där vi gör många sköna yogapass och meditationer för att öppna upp vårt hjärta. Yoga med mjuka rörelser och fokus på andningen. I några meditationer lyssnar vi på Gongen vibrationer, ljudet som skapar djup avslappning i kropp och sinne. Vi talar om vårt hjärta, ur olika perspektiv. Vad är det du varje dag låter ditt hjärta fyllas av. Hur påverkas kropp och sinne när du inte får tid att lyssna och känna inåt. Du får vara i en miljö som skapar harmoni, som stillar sinnet och som ger dig möjlighet att känna efter hur det känns i ditt hjärta. Du är välkommen antingen du är nybörjare eller van yogautövare
För information: www.yogaretreatmarielund.se
Mail: info@yogaretreatmarielund.se

11-12 oktober
Worksshop nr 1 -Durga möter Lakshmi  
14.00-17.00 Lörd
14.00-16.30 Söndag
Durga är gudinnan som bjuder in oss att leva i total sanning och kraft och att stå djupt i jorden med starka rötter. Hon möter det som skrämmer henne och transformerar rädslan till kraft- Hon får oss att stå i vår kraft även när det blåser …Lakshmi kan ses som Lotusblomman som har både en stark stjälk och en utslagen blomma som drar till sig solsken och ljus…Hon bjuder in oss att leva i överflöd och skönhet. Här guidar oss våra Devis till att släppa det som inte är kärlek så att vi kan börja leva i synkronicitet med våra önskningar och längtan. Vår sensuella energi och vår förmåga att leva i ekonomiskt flöde är mer länkade än vi vet …Två dagar där mörker möter ljus och får oss att leva vår längtan ! Vi gör hjärtchakra yoga som öppnar upp för kärlek, acceptans och medkänsla till oss själva och vår omvärld samt två starka ceremonier för rening, kraft och överflöd!
Kostnad 650:- per helg eller 400:- per dag inklusive Yogisk fika. Begränsat antal platser så anmäl dig i god tid!
Plats In Balance Wollmar Yxkullsgatan 1. T-bana Mariatorget
Anmäl dig på louaberg@yahoo.se

11 oktober
AWAKENING: 1-DAGS SATSANG INTENSIV MED ANDLIGE LÄRAREN OCH FÖRFATTAREN SWAMI DHYAN GITEN I STOCKHOLM
Djupt inom oss själva finns det inre varandet, vårt autentiska själv, vår inre "ja"-kvalitet, vår inre källa av kärlek och sanning, den inre stillheten och tomheten, där vi redan är perfekta som vi är.
Awakening: Satsang Intensive med Swami Dhyan Giten är en inbjudan, som kan bringa ljus på vår väg mot inre uppvaknande. Giten hjälper oss att se vad som står i vägen för att vara i kontakt med vårt autentiska inre varande. Det är en inbjudan, som kan hjälpa oss att återupptäcka vårt eget autentiska inre varande, den inre stillheten och tomheten, den inre källan till kärlek och sanning, kapaciteten att överlämna oss till livet.
SWAMI DHYAN GITEN, andlig lärare och bästsäljande författare, har 30 års erfarenhet av individuell konsultation och av undervisning inom medvetenhet och meditation.
Han är författare till bästsäljande boken ”Meditationens Sång – Om meditation, relationer och andlig kreativitet (tillgänglig på Adlibris.se).
PLATS: Farsta, 15 minuter från Stockholm C. Närmare vägbeskrivning till kurslokal lämnas vid kursanmälan.
TiID: 10-18
KOSTNAD: 600:-. Lunch ingår ej.
INFORMATION OCH ANMÄLAN: swami.dhyan.giten@gmail.com
Mer info om satsang med Giten:
The Giten Blog: www.swamidhyangiten.wordpress.com

11-12 oktober
Helgkurs Hormonyoga i Örebro
Hormonyoga är inriktad på att hålla våra kroppar och sinnen vitala genom sin speciella utformning att revitalisera och balansera våra körtelsystem.
Mer information samt anmälan:
Susanne Collgård, tel: 076-2556293
e-mail: collgard@gmail.com
www.yogakallan.com

11-12 oktober
Introduktionskurs i Ayurveda
Vi går igenom principerna bakom den ayurvediska läran och vad vi kan ha för nytta av dessa gamla kunskaper idag. Vad skiljer mellan ett ayurvediskt och ett västerländskt synsätt när det gäller hälsa, livsstil och sjukdom.  Vi lär oss om doshorna/ energiformerna Vata, Pitta, Kapha och deras funktioner. Hur uppstår obalanser och hur kan man korrigera dessa. Mycket liten grupp. Lärare: Anne Hansson, erfaren ayurvedaterapeut.
www.ah-veda.se

11, 12, 25 och 26 oktober
PowerYoga Utbildning
ForumFitnessAcademys grundutbildning i PowerYoga vänder sig till dig som tränat Yoga regelbundet, har rörelsevana och vill lära dig instruera i PowerYoga. Utbildningen ger dig de praktiska och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta som instruktör. Utbildningen omfattar 32 timmar lärarledd undervisning. Kursavgift 5 495:-.
Ytterligar info www.forumlive.com

12 oktober
Workshop: trauman och hjärnhälsa
kl. 15-18
www.yogacentralen.nu

14 oktober
Yogalärare Starta Eget Stockholm
Vill du starta eget företag som Yogalärare? Funderar du på bolagsformer, ekonomi, lönsamhet och hur man går tillväga? Under en förmiddag får du en introduktion till hur du blir din egen som Yogalärare.
www.studiokarma.se/utbildning

16 oktober
START NY TONÅRSYOGALÄRARUTBILDNING
KYF Sverige lanserar en ny och unik tonårsyogalärarutbildning för dig som vill arbeta med yoga och ungdomar. Utbildningen består av 3 delar, totalt 80 timmar:
1. Grundkurs
2. Fortsättningskurs
3. Valfria fördjupningsmoduler
De valfria modulerna ger deltagaren möjligheter att fördjupa sig inom det område man specifikt önskar arbeta med. Precis som vid våra övriga utbildningar så är grupperna små, vilket innebär begränsat antal platser.
Mer information hittar du på vår hemsida: www.kidsyogafoundation.se

16 - 20 oktober
Yoga och ayurveda: långweekend i oktober
Under den här resan får du en orientering hur du kan använda dig av ayurvedan i vardagen. Peter Ljungsberg föreläser om ayurveda och du får konkreta tips hur just du kan använda dig av ayurvedan. Josephine Selander guidar dig igenom viryayogaklasser med dom tre specialkomponerade yogaprogrammen för respektive dosha (det finns tre stycken). Du får Josephines och Peters senaste bok Yoga för dig. Vår suveräna kock Jo kokar ihop supergod och hälsosam mat som passar för alla tre doshorna. Med oss har vi Robin som erbjuder fysioterapeutiska behandlingar och massage.
www.viryayoga.se

16-20 oktober
Yoga- och Ayurveda långweekend i Spanien
Vilka vanor hjälper mig och hur kan jag äta och röra på mig för att må bra? Under den här resan får du en orientering hur du kan använda dig av ayurvedan i vardagen. Peter Ljungsberg föreläser om ayurveda och du får konkreta tips hur just du kan använda dig av ayurvedan. Josephine Selander guidar dig igenom viryayogaklasser med dom tre specialkomponerade yogaprogrammen för respektive dosha. I resan ingår flyg till Alicante, boende, fem yogaklasser, två mediationsklasser, tre föreläsningar om ayurveda, frukost, middag och boken Yoga för dig; jämvikt i livet med yoga och ayurveda.
För mer info besök www.nordiskyoga.se/resor

17-18 oktober
Yogalärare Eget företag
En kurs till dig som är Yogalärare och har eget företag. Med syftet att du ska få konkret stöd i planeringen av ditt företag oavsett vad du har för mål. Under två heldagar har du ditt eget företag i fokus. Vi blandar teori och praktik, enskilt och i grupp, med tid för diskussion och reflektion. Kursmaterial ingår.
www.studiokarma.se/utbildning

17-18 oktober
Workshop Core Strength Vinyasa Yoga
Har du funderat på att börja yoga men inte lyckats komma igång?
Saknar du träning, vill du hitta mer "egen tid" i vardagen. Vill du gå ner i vikt, öka förbränningen, stärka kroppen, bli av med smärta och spänningar?
Kanske är det här tillfället något för dig?
Här får du möjligheten att lära dig grunderna i Core Strenght Vinyasa i en minikurs på 3 tillfällen
Fredag 17 oktober
18.00 - 19.30
Introduktion Core Strenght Vinyasa
Vi går noggrant igenom grunderna i CSV och du får lära dig bygga yogaposerna från grunden.
Lördag
10.00 - 11.30
Yogapass Core Strength Vinyasa
Vi bygger på det vi lärt oss dagen innan och lär oss bl.a en Core Sun Salutation,
Lördag
15-16.30
Yogapass Core Strength Vinyasa
VAR?
E2 Elements
Karlbergsvägen 55 Stockholm
Pris:
Introduktion fred 17 September 300 kr
Fortsättning 200/pass
Alla tre pass 600 kr
Anmäl till karinthyr@gmail.com
Varmt välkommen
Karin Thyr Eriksson
070 720 08 80

 

17-19 oktober
Mindfulnessbaserad helgretreat
Tre sköna och vilsamma dagar på Runnvikens pensionat i det vackra Sörmland där du får lära dig vad mindfulness är och hur du kan använda dig av det i din vardag.
Sittande meditation, gående meditation och yoga är regelbundna inslag under helgen. Du får möjlighet att reflektera både för dig själv och i grupp. Vi kommer även att praktisera övningar för att utveckla en större vänlighet och mer tålamod med oss själva och vår omgivning.
Mindfulnessövningarna är värdefulla redskap för att bättre hantera stress, oro, smärta och vardagliga konflikter men även andra utmaningar vi möter i livet.
En helg med vila, återhämtning, reflektion och personlig utveckling med god och näringsrik mat omgiven av natur och stillhet.
Alla kan delta och inga speciella förkunskaper krävs. Du lär dig de olika redskapen i mindfulness, och övningarna kommer att ge dig en möjlighet att bättre hantera stress och andra utmaningar vi ställs inför i vardagen.
Praktisk information:
Tid: 17-19 oktober. Vi börjar fredag 17 oktober kl.18.00 med middag och avslutar söndag 19 oktober med lunch.
Kursavgift:
Privatpersoner: 2 000 kr. Företag 2 500 kr.exkl. moms
Kost och logi
Kost och del i dubbelrum med dusch och toalett 2 200 kr. Betalas på plats.
Vegetarisk mat, meddela oss om du har allergier.
Anmälan
Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att ringa
Maria Lyckow på tfn: 070-513 00 15 eller via mail: lyckow.mindfulness@gmail.com
Eller Clara Grill på tfn: 076-947 11 63 eller via mail: info@runnviken.se

17-19 oktober
Retreat - De "osynliga" världarna - Magisk resa till andra universum
Många av er frågar med rätta: varför det finns skapelsen? Varför finns denna stora manifestation? Varför finns det tre universum (fysiska, astrala och kausala)?
Vi kommer att lära oss praktiska metoder för att få möjlighet att uppleva samtidigt det vanliga medvetandetillståndet och existensen i subtila universum:
1) det eteriska universum (Kungariket Shambala med dess invånare; utomjordlingar)
2) astrala universum (de 9 änglahierarkier och Svarga Loka eller gudarnas subtila värld med dess invånare: Indra, Krishna, Shiva etc.)
3) kausala universum och de stora kosmiska krafterna.
Vi kommer att utforska både i teori och i praktik de "osynliga" världarna och deras invånare :-). Var redo för en magisk resa till subtila magnifiska universum.
Pris: 1600 kr / 1200 kr (studerande, pensionärer)
Adress: Sportstugan i Mörtsjöåsen, Rödeby.
Ni behöver ha med er: inneskor, sängkläder, täcke och kudde :-)
Anmälan sker genom att betala in kursavgiften till Bankgiro: 5079 - 7620. Markera ditt och kursens namn när du betalar in.
yoga@natha.se   
www.karlskrona.natha.se

18-19 oktober
Ashtanga Yoga för kropp och själ! Workshop  –Ahimsa…
Utövare från alla yogastilar välkomna! Plats: I Gnesta, Sörmland (går pendeltåg från Stockholm bla.) Gnesta Yoga Center. Fokus på linjering i asanas, mantra, filosofi. Ashtanga Yoga på ett uppbyggande sätt, förhindrande skador.  www.ashtangayogagnesta.se för mer info och anmälan. Virginia Schermer är huvudlärare med drygt 15 års erfarenhet av ashtanga yoga, samt leg. sjuksköterska. Hon bjuder också in gäst lärare,bla. Janne Kontala för traditionella mantran och filosofi.
Virginia ger också workshops över hela landet – kontakta henne för bokning/info! Varmt välkommen!
www.enhet.nu

18 oktober
Kundaliniyoga workshop ”Att vara kvinna, en skön självbild”
Kom och förstå dig själv bättre. Lär dig mer om kvinnan ur ett yogiskt perspektiv, t ex varför du som kvinna kan skifta från upprymd till bedrövad till döds bara över en natt och varför det är helt i sin ordning.
Upplyftande yogapass, stärkande meditationer, teori och välgörande mantrasång.
Lördag 18/10 kl 14.00-17.00
Plats: Ester-Adèle, S:t Paulsgatan 22, Stockholm
Lärare: Anne Saranprem Kaur Hauser o Elenor Saranraj Kaur Öster
Pris: 450 kr
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323
www.saranyoga.se

19-20 oktober (även 16-17/11)
Tofta Spa - Sveriges första retreat med medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur
Nu erbjuder vi ett antal underbara Yogaretreats från söndag till måndag.
Tillsammans med Tofta Herrgård erbjuder vi retreat för dig som behöver komma ner i varv eller är i behov av annan form av återhämtning.
Under retreaten ingår Medicinsk Yoga, Livsyoga, andningsövningar samt meditation. Vi fokuserar på att öppna sinnena. Detta innebär att vi undviker, så mycket som möjligt, kommunikation så som att tala, läsa och skriva. Syftet med tystnaden är att minska sinnesintryck; detta underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på vila i nuet. Efter yoga/meditationspassen finns det möjlighet för diskussion. Ta tillfället i akt och vila från allt och fokusera inåt. Det finns även härlig natur för promenader. Denna helg är organiserad och strukturerad att ge dig ny näring för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.
Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bubbelpool ute, bastu, relax, god mat, vila och bara varande.
Alla kan delta i kursen och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, meditation eller retreat.
Du bor i ett av Tofta Herrgårds fina hotellrum. Kvällsmaten äter du på spat medan måndagens frukost och lunch intas på herrgården.
Om du kommer resande med tåg eller flyg och åker kollektivt hämtar vi dig vid följande hållplatser: Kärna korsväg, Tjuvkilsboden eller Lycke kyrka.
Vi startar på söndagen klockan 15.30 med incheckning på rummen och lite te innan vi kör igång det första passet 16.00.
Vi serveras högklassig vegetarisk mat och lyssnar bland annat på ett föredrag av Camilla Neuendorf om andningens betydelse och hur man med enkla knep kan ta kontroll över sin andning.
Camilla har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan. Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är också idrottslärare utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola samt har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver idag Tofta Spa Rehab & Retreat.
www.toftaspa.se

19-25 oktober
Yoga & Personlig utveckling i Turkiet
Följ med på en resa för kropp & själ till ljuvliga, Cirali Beach i Turkiet 19-25 oktober, 2014.
Vi bor på ett unikt strandhotell i Turkiet. Här hittar du avslappnad charm och varm atmosfär. Omgiven av berg, välsignad med kristallklart vatten och en strand som är så lång att den inte ens känns befolkad under högsäsong. Stranden är skyddad då den även är en populär häckningsplats för havssköldpaddor. Förutom yogaklasser om morgonen och seminarier i mindfulness/personlig utveckling, kommer vi även hinna med en heldags-båttur till det vackra området Kekova, samt en halvdagsvandring bland pinjeträd och vattenfall.
Vi bor i underbara bungalows antingen direkt på stranden eller bland grönskande citrusträd.
Med oss på vår resa har vi Jenny Andersson, som är professionell ICF-certifierad coach samt NLP Coach som arbetar med Mindfulness. Hon är även diplomerad friskvårdsterapeut, marknadsekonom och träningsinstruktör och har många års erfarenhet inom området.
Vår yogalärare heter Maria Ekman. Hon är diplomerad friskvårdskonsult med fokus på stresshantering, mindfulness & yoga. Maria är registrerad via Yoga Alliance (RYT200) och undervisar i Hathayoga med inspiration från Anusarayogan.
Varje yogaklass under resan är kopplad till dagens mindfulness-tema vilket ger en djupare föståelse och känsla. Forskning visar bl a att yoga bidrar till att öka mängden oxytocin (kroppens "må bra"-hormon). Du blir också starkare och uppnår en ökad flexibilitet.
Resan har ett begränsat antal platser och vi har lagt stor vikt på kurskvalitet, boende och aktiviteter. Kursen omfattar cirka 25h inklusive yogaklasser, seminarier och uppgifter.
http://sv.ecolyx.com/resor/kropp-sjal/yoga-mindfulnessresa-turkiet/
Läs mer på:
För info kontakta: ulrika@ecolyx.com
eller ring 031-181396

24-26 oktober
Yogahelg i skärgården på Idöborg med Surya och Hanna
På fredag morgon tar vi oss ut med båt till vackra ön Idöborg för en hösthelg i pensionatsmiljö. Helgen kommer erbjuda en bukett av vad yoga kan innebära, med upp till tre pass om dagen, varav ett/ dag av mer dynamisk karaktär. Meditation, Yinyoga, Vinyasa flow, flygande yoga (par-yoga) med tillhörande thai-massage workshop kommer varvas för att ge en fin balans. Du behöver inte vara erfaren yogi för att vara med. Mellan passen serveras god, ekologisk mat och det kommer finnas tillräckligt med tid att njuta av naturen, bastu och havet. Vi reser hem på söndag eftermiddag.
Mer info och anmälan:
info@hannabackman.se
surya@ganeshyoga.se

25-29 oktober
ACROYOGA IMMERSION: Malmö
Kom med Nina & Boris på denna djupdykning i AcroYogans alla delar. AcroYoga är en integration av yoga, akrobatik och massage. En interpersonlig form av yoga som odlar förtroende, lekfullhet och gemenskap. Denna immersion är en grundkurs som även är förberedande för AcroYoga Teacher Training (acroyoga.org).
www.acrobhakti.com/immersion
info@acrobhakti.com

26 oktober -2 november
Yoga och KBT retreat La Gomera.
Det blir sadhana på morgonen, kbt på dagen, yoga och meditation på kvällen och däremellan utflykter, kanske mer yoga, vegetarisk mat, massage, privatlektion, vandring, jobba i kbt materialet och bara vara. Det blir en fantastisk inre och yttre resa.
Maila för mer information.

 

25 oktober
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Göteborg
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

27 oktober – 1 november
Mamma- baby yogaresor till Sitges, Barcelona
Mammaledig och längtar efter att få resa bort, koppla av och umgås med likasinnade? Häng med till soliga Sitges, söder om Barcelona, för en skön vecka tillsammans med andra mammor och deras bebisar. Här kommer ni att yoga, dansa och ha roligt tillsammans med ItsYogas instruktörer, äta god och hälsosam medelhavsmat, lyssna på föreläsningar och samtala kring hälsa och föräldraskap och bara ha det skönt på stranden och solterrassen. Vi bor bekvämt på Villa Sunlight, ett personligt och charmigt pensionat med underbar utsikt över staden och havet.
http://www.itsyogastockholm.se/nyheter/mamma-baby-resa

30 oktober - 2 november
Höstretreat på Fårösunds fästning
När höstmörkret tätnar och vintern väntar runt hörnet behöver vi både stillsamhet och energi. Följ med Mariancila Kim och Elizabeth Welsh på ett fyradagars yogaretreat till norra Gotland! Vi bor på mysiga Fårösunds Fästning, med sköna sängar, relaxavdelning med bastu och pool, samt närhet till hav. Vi erbjuder morgon-Mysore, hatha- och yinyoga, teknik, filosofi och meditation. Vegetarisk
värmande mat lagad av Yamina. Varmt välkommen!
Del i dubbelrum 5800 kr, enkelrum (2st finns) 6900 kr.
All mat, yoga och boende ingår i priset, resan arrangerar du på egen hand. Frågor, anmälningar till Elizabeth: yogaisaltis@gmail.com eller Mariacila: mc@lilashala.se
Mer information:
www.yogaisaltis.se
www.lilashala.se
www.farosundsfastning.com

31 oktober - 2 november
Stockholm Yoga & Dance Festival
Välkommen till årets skönaste festivalhäng!
Ett blixtrande fyrverkeri av yoga, dans, musik och oanade möten mellan dem som får november att bli årets ljusaste månad.
Hit kommer några av dans- och yogavärldens mest inspirerande lärare med närmre 60 fantastiska workshops och livsbejakande, tankeväckande föreläsningar inom hälsa, kost och meditation.
Mellan klasserna kan du botanisera bland utställarna i Wellness Bazaar, äta gott och ekologiskt på Raw Food Cafeet,  uppträda på vår öppna scen eller bara hänga, njuta och vara.
Fredagskvällens invigningsfest och lördagskvällen bjuder på musik och artister i världsklass.
(Foto: Max Lauritzen)
Läs mer på www.yogadafestival.se

Varje måndag, onsdag, torsdag (mindfulness) och söndag
Yoga och mindfulness vid Hellasgården
Drop in, 80 kr. 120 kr med bastu och bad.
Klippkort 750 kr.
Måndagar och onsdagar yoga kl 18-19.15
Torsdagar mindfulness kl 18-19.15
Söndagar yoga kl 15-16.20
Läs mer på
www.hellasgarden.se/sv/yoga
 

November

6-20 november
Yoga, ayurveda och meditation i Kerala
Kom tillbaka till ursprunget i dig själv med yoga, ayurveda & meditation för återhämtning och mer livsbalans. Första veckan är inriktad på ayurveda & yoga, och den andra veckan sker en fördjupning inom yoga. Detta blir den elfte yogaresan till Indien som Åsa leder.
Boka tidigt rabatt! 1000 kr vid bokning före 1 juli
Åsa Somesha Nyström
Floweryoga.nu

6 november
BARNYOGALÄRARUTBILDING START
Vill du arbeta som yogalärare för barn och ungdomar i åldern 2-16 år? Vi erbjuder marknadens bredaste och djupaste utbildning i 3 åldersanpassade moduler. Modulerna kan tas separat och i valfri ordning för dig som önskar certifiering.  Modul 1, yoga med barn i åldern 2-6 år ges den 6-9 november i Yogastation Uppsalas fina lokaler. Ur innehållet: Barnets utveckling och förändringar under åren 2-6 år, anpassade yogaövningar för denna ålder, sagoyogans olika möjligheter, yoga på förskolan, kreativa övningar, yogalekar, undervisningsmetodik.
Efter kursdagarna genomförs egen praktik på hemorten eller i Uppsala. Små grupper och fantastiska föreläsare garanterar hög kvalité.
För mer info: www.kidsyogafoundation.se

7-9 november
Module 1: AWAKENING WOMANHOOD
The 1st step to rediscovering who you really are
a weekend retreat: 7-9th of Nov
Come and reclaim your full extraordinary potential as a woman through the ancient teachings of Tantra, yoga and Ayurveda!
Rediscover your true identity and become a goddess: a divine, deep, intricate being who vibrates in resonance with the divine superior energies. Awaken your state of Ecstatic Womanhood in a beautiful setting, through profound teachings and playful exercises, rituals, initiations and delicious food! Welcome to a contemporary school of esoteric mysteries, Ecstatic Womanhood Institute, which invites you to a wonderful journey of self-discovery into the feminine universe.
Venue: Sportstugan Mörtsjöåsen, Rödeby
Price: 3000 SEK / Early birds price ONLY 2700 SEK if paid in full by 12th October
OBS! only 14 places !      
Apply at: ecstaticwomen@gmail.com
www.shaktimystery.net

7-9 november
Livsstilsmässan Allt för hälsan
Yoga för dig samordnar all yogaverksamhet i samarbete med Stockholmsmässan.
www.alltforhalsan.se

8-9 november 2014
Yoga för dig konvent, Allt för hälsan
Varmt välkommen till årets Yoga för dig konvent fylld med intressanta föreläsningar och yogaformer i samband med mässan Allt för Hälsan. I år utökar vi till två dagar där du kan välja att gå en eller båda dagarna. Mer info inom kort!

8 - 23 november
INDIEN: Rehabiliteringsresa till Kerela
En resa för dig som behöver ett friskare liv med hjälp av minst en Ayurvediska behandlingar varje dag och anpassad mat som bestäms utifrån ayurvedisk konsultation och västerländsk provtagning (blod, urin etc) av Dr Raj Kumar och Dr Regu. Hjälp och stöd får du av en ayurvedisk terapeut från Sverige som är på plats under hela vistelsen.
www.humanhealth.se

8 november
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Stockholm
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

13 november
Gravidyoga
Yoga är ett fantastiskt värdefullt redskap för att ta hand om din kropp under graviditeten och förbereda den inför förlossningen samt tiden som småbarnsförälder. Genom speciellt utvalda yogaövningar bygger du på ett skonsamt sätt upp din kropp och minskar risken för rygg- och bäckenbesvär. I gravidyogan arbetar vi med medvetna rörelser i synkronicitet med andningen. Vi lär oss avslappningsmetoder och meditationsövningar som lugnar vårt nervsystem och ökar cirkulationen i kroppen. Det ger oss i sin tur ökad kroppskännedom om kroppens behov utan krav eller förväntningar samt hjälper dig att fokusera på din graviditet på ett djupare plan. Dessutom ger det dig själv tid och plats för att uppleva och integrera den fantastiska process som sker inom dig.
Torsdagar: Kursstart 13/11, 5 gånger
Lärare: Pernilla Crisvtall
Tid: 17.00-18.30
Pris: 1.100 kr
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen
Anmälan: Maila till info@pernillasharmoni.se
www.pernillasharmoni.se

14-16 november
Yogaretreat “Balans i livet”
MediYoga – Kundaliniyoga Längtar du efter något mer och att få balans i ditt liv? Detta är en yogahelg för att fylla på med livsenergi så att kropp och sinne får möjlighet att komma i balans. För att få balans och må bra, så kan du behöva sakta ner från alla måsten och krav och ta dig tid att lyssna inåt hur det känns i kropp och sinne.   Under den här helgen gör vi yogapass för att rena, stärka och hela kropp och sinne. Sköna yogapass för våra tre nedersta chakran och vårt hjärtchakra. Vi jobbar med vårt fokus, med vår andning och tillsammans med fina meditationer skapa balans i kropp och sinne.  Ur ett yogiskt perspektiv så har de flesta av våra problem, krämpor och obalanser sin grund och sitt ursprung i våra 3 nedersta chakra. Det är en mycket viktig del i vårt energisystem som vi behöver skapa balans i. Det är här allt börjar, känslan av trygghet, din självkänsla, dina relationer, din livslust, din kraft och ditt självförtroende. Välkommen till en yogahelg i en vacker och stillsam miljö som skapar balans.  Du är välkommen antingen du är nybörjare eller van yogautövare.
För information: www.yogaretreatmarielund.se
Mail: info@yogaretreatmarielund.se

14-16 november
Yogayama Teacher Training 300 timmar: Linjering och assisteringar
Assisteringar är ett viktigt verktyg för yogalärare. Vi studerar anatomi, teknik och linjering för flera olika grupper av asanas samtidigt som vi praktiserar på varandra.
Efter denna kurs kan du assistera både nybörjare och avancerade utövare i ett stort antal olika asanas.
Anmälan tt@yogayama.se
Läs mer www.yogayama.se

14-17 november
Tofta Spa - tre dagars retreat från fredag till söndag
Sveriges första retreat med medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar naturGrässtrån o sten
Nu erbjuder vi ett antal underbara Yogaretreats från fredag eftermiddag till söndag lunch.
I retreaten ingår Medicinsk Yoga, lugnare yoga, andningsövningar samt meditation. Vi fokuserar på att öppna sinnena. Detta innebär att vi undviker, så mycket som möjligt, kommunikation så som att tala, läsa och skriva. Syftet med tystnaden är att minska sinnesintryck; detta underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på vila i nuet. Efter yoga/meditationspassen finns det möjlighet för diskussion. Ta tillfället i akt och vila från allt och fokusera inåt. Det finns även härlig natur för promenader. Denna helg är organiserad och strukturerad att ge dig ny näring för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.
Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bubbelpool ute, bastu, relax, god mat, vila och bara varande.
www.toftaspa.se

14-15 november
Retreat i Lyx och flärd på Thorskogs slott
Unna dig en inspirerande korthelg på Thorskogs slott (strax utanför Kungälv), knappt 1 timmes bilfärd från Göteborg.
Där skämmer jag bort dig från fredag eftermiddag, då du lämnar allt bakom dig, släpper prestigen, tankarna och bara får vara!
Vi börjar med Chakra-yoga (MEDIYOGA), varje pass avslutas med djupavslappning och meditation. Därefter äter vi en två-rätters slottssupé och avrundar kvällen med Yin-yoga som är en lugn och inkännande yoga.
Alla sover i egna, stora och härligt ombonade rum och på lördagsmorgonen startar vi med en TYST frukost i det vackra slottet. Vi gör ett Chakra-yoga pass igen och efter lunchen blir det en TYST vandring runt de vackra ägorna på Thorskogs slott cirka 30-45 minuter. Dagen avslutas med genomgång av helgen och Chakrans betydelse, ur ett holistiskt tänk. Tid för frågor och funderingar.
Program
Fredag:
15.30 Incheckning
16.00 - 18.30 Chakra-yoga med två andningstekniker, djupavslappning och meditation.
19.00 - 20.45 Två-rätters slottssupé.
21.00 - 22.00 Yin-yoga
Lördag:
08.30 - 09.30 TYST slottsfrukost.
09.30 - 11.30 Chakra-yoga, andningstekniken, djupavslappning och meditation.
12.00 - 13.00 Lunchsallad
13.00 TYST vandring
13.45 - 15.00 Avslutning och genomgång av helgen. Goda tillbehör serveras.
Kursledare: Lotta Filipson
www.yogadivine.se
Pris: 2395:-/person (inkl moms)
Inga förkunskaper behövs
För mer info, gå in via länken http://www.thorskogsslott.se/erbjudande.asp/lid/59800/
lotta@yogadivine.se
http://www.yogadivine.se/blogg

14-15 november
Hälsohelg med yoga på Barsebäck Resort
En skön, avstressande och energigivande Hälsohelg i yogans tecken. En del av yogapassen är inspirerade av mindfulness. Alla kan delta, både nybörjare och yogavana.
Välkommen fredag 14/11 kl. 16.00, avslut lördag 15/11 kl. 16.30.
I paketet ingår 5 yogapass, alla måltider med t.ex. indisk buffé, raw food, del i dubbelrum eller i hus en natt samt möjlighet till sköna promenader.
Yogapassen leds av Eva-Lotta Runfors, yoga- och mindfulnessinstruktör.
Hämta pdf med program här http://eva-lotta.nu/wp-content/uploads/2014/03/H%C3%A4lsohelg-med-Yoga-2...
Pris/person: 2.200 kr
Enkelrumstillägg: 300 kr/natt.
Anmäl till Barsebäck Resort på info@barsebackresort.se
Frågor om yogan till info@eva-lotta.nu
Ytterligare info www.barsebackresort.se eller www.eva-lotta.nu

15-16 november
Workshop nr 2 – Parvati & Shiva-Det inre bröllopet
14.00-17.00 Lördag
14.00-16.30 Söndag.
Gudinnan Parvati är Yogans gudinna som maka till den store yogin Shiva. De flesta klassiska yogaskrifter är baserade på Parvatis och Shivas samtal om existensens varande. Gudinnan Parvati väcker till till din högsta potential och är Shakti personifierad, hon är - den inre föreningen av kvinna /man , kropp/själ  och Shiva/Shakti. Under denna workshop möter vi vår inre Parvati/Shiva och utforskar hur vi kan leva fria och kärleksfulla både i och utan en parrelation. Låt Parvati Guida dig till att utforska och leka i dina inre djungler! Att känna dig ”gift” med kärleken själv och att alltid vara fylld av riktning och hängivenhet inför dina projekt … Att leva i kärlek och att förenas i det inre äktenskapet…Vi avslutar helgen med en transformerande ceremoni!
Kostnad 650:- per helg eller 400:- per dag inklusive Yogisk fika. Begränsat antal platser så anmäl dig i god tid!
Plats In Balance Wollmar Yxkullsgatan 1. T-bana Mariatorget
Anmäl dig på louaberg@yahoo.se

16-17 november
Tofta Spa - Sveriges första retreat med medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur
Nu erbjuder vi ett antal underbara Yogaretreats från söndag till måndag.
Tillsammans med Tofta Herrgård erbjuder vi retreat för dig som behöver komma ner i varv eller är i behov av annan form av återhämtning.
Under retreaten ingår Medicinsk Yoga, Livsyoga, andningsövningar samt meditation. Vi fokuserar på att öppna sinnena. Detta innebär att vi undviker, så mycket som möjligt, kommunikation så som att tala, läsa och skriva. Syftet med tystnaden är att minska sinnesintryck; detta underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på vila i nuet. Efter yoga/meditationspassen finns det möjlighet för diskussion. Ta tillfället i akt och vila från allt och fokusera inåt. Det finns även härlig natur för promenader. Denna helg är organiserad och strukturerad att ge dig ny näring för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.
Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bubbelpool ute, bastu, relax, god mat, vila och bara varande.
Alla kan delta i kursen och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, meditation eller retreat.
Du bor i ett av Tofta Herrgårds fina hotellrum. Kvällsmaten äter du på spat medan måndagens frukost och lunch intas på herrgården.
Om du kommer resande med tåg eller flyg och åker kollektivt hämtar vi dig vid följande hållplatser: Kärna korsväg, Tjuvkilsboden eller Lycke kyrka.
Vi startar på söndagen klockan 15.30 med incheckning på rummen och lite te innan vi kör igång det första passet 16.00.
Vi serveras högklassig vegetarisk mat och lyssnar bland annat på ett föredrag av Camilla Neuendorf om andningens betydelse och hur man med enkla knep kan ta kontroll över sin andning.
Camilla har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan. Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är också idrottslärare utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola samt har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver idag Tofta Spa Rehab & Retreat.
www.toftaspa.se

16 november (samt 30/11)
ENERGIDAGEN
Glädje - Inspiration - Energi, Yoga, Dans & Föreläsning
Kl 09-18, på Hotell Skansen i Båstad, med Cecilia Gustafsson (Holistic Training) och Tobias Karlsson (Lets Dance & Talang), arrangör: balansera.
Läs mer på www.balansera-yoga.se

16 november
Öppet hus på Vasastans mediyoga- & kundaliniyogacenter
Yogaklasser hela söndagen 10.00 - 18.00!
Väringgatan 25, S:t Eriksplan
Välkommen att läsa mer om dagens program på:
www.touchcenter.se

22 november
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Sundsvall
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

22-29 november
STARS OF SAHARA - A yogic adventure to the desert
En 8 dagars retreat-resa för äventyrliga yogisar som vill utforska djupet av sig själva under den oändliga sahariska stjärnhimmelen, kombinerat med några dagar i det pulserande livet i Marrakesh. Kundaliniyoga, meditation och chanting.
Lärare: Klas och Annki Landahl
Mer info: www.hardayaal.com/evenemang/
Anmälan och frågor: klas.landahl@gmail.com

23 november
Workshop: fördjupning i kundaliniyoga och meditation.
www.yogacentralen.nu

25 november
Minikurs
4 ggr 25/11-4/12 950 kr inkl material.
www.yogacentralen.nu

28-30 november
3 DAGAR INTENSIV WORKSHOP MED DAVID SWENSON
i Palma de Mallorca
Pris 250€
Du är välkommen att njuta av en fantastisk helg i Palma de Mallorca, med en av de bästa Ashtanga yogalärare i världen, DAVID SWENSON.
Tänk dig en 3-dagars helg i vackra Palma, direkt utflykter till blomsterrivieraens promenader "Paseo Maritimo", kaféer och läckra vegetariska restauranger i staden och inte minst - dagliga lektioner och övningar av Ashtanga Yoga med DAVID Swenson.
David har lagt ett dagligt intensivt program som börjar fredag ​​klockan 18:00 och sedan lördag och söndag morgon klockan 09 och slutar vid 05:30. Planen är att alla på morgonen och eftermiddagen program och kvällsprogram.
MALLORCA är känd för sina vackra stränder (Formentor, Es Trenc), lummiga omgivningar (Deia, Valldemossa) och ett milt klimat. När man lägger till en rik kluster av vegetariska restauranger (BonLloc), butiker och kaféer i Santa Catalina-området, liksom de många utflyktsmöjligheter till havs eller på inre, du nästan inte vill mer. Den långa Paseo Maritimo strandpromenaden rätt vesidenet över havet, hamnen och stränder, i kombination med stadens lummiga alléer och suggestiva platser, bildar en inbjudande miljö för en underbar "helg oplevelse".
Vi vill bana väg för var och en av deltagarna ALLA NIVÅER VÄLKOMNAS - både nya och erfarna utövare av yoga - kommer att kunna fördjupa sig i sina Yoga resor.
Email:  info@ashtangayogapalma.com

29-30 november
MjukYoga Utbildning
ForumFitness Academys utbildning i MjukYoga för dig som är yogainstruktör/gruppträningsinstruktör/personlig tränare och som vill erbjuda ett alternativ till mer fysiskt krävande yogaformer eller annan fysisk aktivitet. Här kombineras vilsamma lugna rörelser från olika yogaformer med avspännings- och meditationstekniker. Det långa djupa andetaget löper som en röd tråd genom yogautövandet. Kursavgift 3 595:-.
Ytterligare info www.forumlive.com

Varje måndag, onsdag, torsdag (mindfulness) och söndag
Yoga och mindfulness vid Hellasgården
Drop in, 80 kr. 120 kr med bastu och bad.
Klippkort 750 kr.
Måndagar och onsdagar yoga kl 18-19.15
Torsdagar mindfulness kl 18-19.15
Söndagar yoga kl 15-16.20
Läs mer på
www.hellasgarden.se/sv/yoga

 

December

2-15 december
Indien - Goa - Njutning för kropp och själ med yoga, ayurveda och meditation
Välkommen till ett paradisiskt äventyr i yogans hemland! Du bor i en enkel palmhydda nära stranden, med himmel, hav och naturen som grannar. Senare i ett lite bekvämare eko-hus omgiven av grönska, även här nära stranden. Med yoga, ayurvedabehandlingar, meditation, utflykter och renande vegetarisk mat får du möjlighet att rensa ut i både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du möjlighet att stifta bekantskap med den färgrika indiska kulturen på ett mjukt sätt, i tryggt sällskap i Goa, som brukar kallas "India Light".   
 Sju dagars ayurveda behandlingar som ett smakprov på ayurveda, logi, helpension och utflykt för att se delfiner. Första veckan är inriktad på ayurveda & yoga, och den andra veckan sker en fördjupning inom yoga. Möjlighet till mer ayurveda finns. Boka tidigt rabatt 1000 SEK om vi får din bokning senast den 1 augusti!
Åsa Somesha Nyström
Floweryoga.nu

4 december
Utbilda dig till yogalärare på Axelsons gymnastiska institut
Sju perioder + retreat 8 dagar
www.axelsons.se

13 december
Kundaliniyoga workshop ”Klimakteriet ur ett yogiskt skönt perspektiv”
Upplyftande yogapass, stärkande meditationer, teori och välgörande mantrasång.
Lördag 13/12 kl 14.00-17.00
Plats: Ester-Adèle, S:t Paulsgatan 22, Stockholm
Lärare: Anne Saranprem Kaur Hauser o Elenor Saranraj Kaur Öster
Pris: 450 kr
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323
www.saranyoga.se

27 december - 6 januari
Yoga & Meditation Nyårsretreat
Börja det nya året med klarhet och energi! Nyårsretreat ger dig en djup personlig erfarenhet av yoga & meditation och möjligheten att ladda upp både fysiskt och psykiskt. En av kursens första höjdpunkter är tarmsköljningen, där kroppen på ett mjukt sätt får en grundlig utrensning. Därefter går vi på djupet med yoga och meditation på ett sätt som är möjligt först nu, när koncentrationen verkligen är där. Denna fördjupningsfas kulminerar i slutet av kursen med en tystnadsperiod på tre dagar. Undervisningen riktar sig både till nybörjare och fortsättare, och förbereder även för Ananda Mandala's Prana Vidya healing retreat i 2015.
www.yoga-meditation.se

28 december - 8 januari 
INDIEN: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala
Det är yoga morgon & kväll med dagarna är fria för sol, bad i poolen eller havet, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
www.yogaakademien.se

29 december - 1 januari
Yogiskt nyårsfirande på Borntorpet
Efter förra årets hjärtsprakande och totalt transformerande nyårshelg känner vi enorm inspiration att återigen bjuda in till ett par riktigt magiska nyårsdagar tillsammans. Gemenskap, kreativitet och transformation kommer stå i fokus dessa dagar och vara bryggan mellan 2014 och 2015.
Detta retreat kommer bjuda på en mustig blandning av spännande och kraftfulla kundaliniyoga- och meditationspass, vild och svettig dans, fantastisk mat och en massa hängiven sång och musik. Vi låter dagarna innehålla reflektion och firande, stillhet och rörelse, mycket lekfullhet och spontana upptåg..
Lärare: Klas och Annki Landahl
Plats: Borntorpet, Skinnskatteberg
Mer info: http://hardayaal.com/evenemang#post-51
Anmälan och frågor: klas.landahl@gmail.com

2015

Januari

Ashtanga vinyasa-utbildning
200 h Ashtanga vinyasa helgutbildning, börjar  januari 2015
www.itsyogastockholm.se

3-19 januari
Rundtur och retreat i Indien
Rundtur: 3 januari - 19 januari
Retreat: 10 januari - 19 januari
I januari 2015 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en sinnesutvidgande veckolång rundresa i yogans och konstens fotspår i den kulturrika staten Tamil Nadu i södra Indien. Vi avslutar med en veckas yogaretreat på den ayurvediska resorten Isola di Cocco i Kerala.
Du har möjlighet att aningen komma på den ena eller på båda veckorna. Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns på Isola di Cocco.
www.viryayoga.se

4-14 januari
Yogaresa till Goa, Indien
Följ med oss på en härlig yogaresa till SWAN Yoga Retreat, Goa i Indien.
SWAN Yoga Retreat har sina rötter i Satyananda Yoga traditionen, inspirerat och välsignat av Swami Niranjan.
www.satyanandayoga.se

9-11 januari
Kundaliniyoga helgkurs i kundaliniyoga för seniorer, kundaliniyoga på stol
En av Europas främsta kundaliniyogalärare med inriktning på senioryoga, Willem Wittstam, gästar Stockholm för första gången. Kursen är främst tänkt för dig som är kundaliniyogalärare.
Plats: Stockholms Kundaliniyogacenter, Reimersholmegatan 79, Stockholm
Fre 9/1 kl 17.00-22.00, Lör 10/1 kl 6.00-22.00, sön kl 6.00-15.00
Lärare: Willem Wittstam Pris: 2300 kr, inkl kvällsmat fredag och lördag
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323
www.saranyoga.se

10-24 januari 2016
INDIEN: Yoga & Ayurveda som rehab mot långvarig smärta
Nu kan vi äntligen erbjuda en yogakurs speciellt anpassad för dig med långvarig smärta och värk. En rehabiliterings- och rekreationsresa till Varkala i södra Indien - med ayurveda och individanpassad yoga och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar...
www.yogaakademien.se

11-22  januari 2015  
INDIEN: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala
Det är yoga morgon & kväll med dagarna är fria för sol, bad i poolen eller havet, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
www.yogaakademien.se

24-31 januari
Skidåkning, yoga & meditation i italienska alperna
Tänk dig en vintervecka med hisnande höjder, härlig bergsluft och skidor på fötterna. Du befinner dig i ett snöklätt alp-landskap.   
Ljudet från den knarrande snön, och vinden mot ansiktet är allt du kan tänka på när du åker nerför backen. Naturen, nuet och du är allt som existerar i denna stund. Inga plikter och krav, förutom att ta hand om dig själv och njuta av livet.
Efter skidåkningen väntar ett skönt yogapass. Där du får hjälp att stretcha ut och slappna av med meditativ vägledning, innan det är dags för en god vällagad italiensk middag!  
Låter detta som något för dig?
Om svaret är ja, så rekommenderar jag dig att följa med på denna resa med skidåkning, yoga och meditation i italienska alperna 24-31 januari 2015.
Programmet:
Skidåkning varje dag.
Morgon och kväll har du möjlighet att delta i yoga och meditation för att sträcka ut dina trötta muskler, bli mer närvarande i nuet, och få hjälp att vara mer grundad och fokuserad i din skidåkning.
Frukost och middag på hotellet. Lunch tar var och en ute i backen.
Platsen:Vi styr kosan mot en liten genuin alp-by i Italien, nära gränsen till Österrike och Schweiz, där den lokala gemytligheten fortfarande finns kvar.
Byn där vi bor är en del av Monterosa-massivet, som har ett skidsystem med skidbackar i världsklass.
Anmälan: Antalet platser är begränsat.
Kontakta arrangören Thealps via mejl på info@thealps.com

Februari

6-7 februari
Yogalärare Eget företag
En kurs till dig som är Yogalärare och har eget företag. Med syftet att du ska få konkret stöd i planeringen av ditt företag oavsett vad du har för mål. Under två heldagar har du ditt eget företag i fokus. Vi blandar teori och praktik, enskilt och i grupp, med tid för diskussion och reflektion. Kursmaterial ingår.
www.studiokarma.se/utbildning

13-15 februari
the Nordic Yoga Confernce i Stockholm
Den 13-15 februari arrangeras för första gången the Nordic Yoga Conference i Stockholm. Det är i Münchenbryggeriets vackra lokaler med utsikt över Riddarfjärden. Just nu pågår planering av schemat och lärare och biljetterna släpps under september 2014, då med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha.
Vi ser fram emot att erbjuda ett schema med stor bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt få fler att upptäcka yogans härliga värld.
En del av eventet är Hälsomässan där företag ställer ut och marknadsför sitt varumärke och produkter. Det finns utrymme för ca 50 företag och platserna går att boka redan nu. Vi erbjuder 15% rabatt för alla bokningar som görs senast 25 augusti. (Foto: Alana da Silva)
www.yogagames.org

27 februari - 6 mars
Yinyoga/Vinyasa Flow& Vipassana-retreat i Goa, Indien med Magdalena Mecweld och Jennie ”Goa” Wadsten
Följ med på en härlig inre/yttre resa med målet att gå djupare i kropp och själ.
Yinyoga öppnar upp vår kropp och vårt sinne, kommer åt vår stelhet och våra naturliga begränsningar. Vi går inåt, känner och släpper taget.
Vinyasa Flow-yogan bygger upp styrkan i våra muskler, gör kroppen smidig och får igång hjärtat och cirkulationen.
Vipassana-meditation ger oss verktygen att se allt klarare, acceptera det vi inte kan förändra och förändra det vi inte kan acceptera. Genom insikt, kärlek och tålamod ökar vi vår visdom – syftet med all yoga och meditation.
Jennie kommer att hålla i Vinyasa Flow klasserna medan Magdalena håller i Meditationen och YinYogan. Till vår hjälp har vi Mats Nielsen, yogalärare och van meditatör.
För vem: För dig som vill bygga upp styrka och smidighet förenat med djupgående stretch och avslappning, samtidigt som du fördjupar dig i meditation. Du bör ha någon form av yoga-erfarenhet (ingen meditations-erfarenhet behövs), men retreaten är anpassad till både nybörjare och avancerade. Att yoga och meditera på en av Indiens vackraste och soligaste stränder är en upplevelse i sig.
Mer info:
http://www.yin-yoga.se/resyoga-tips/

27-28 februari 2015
Ayurveda Grundkurs
Grundkursen är till för att skapa egen utveckling och hälsa samt förstå grundprinciperna inom ayurveda. Kursen är också start för dig som vill gå vidare och utbilda dig till Ayurvedisk Hälsorådgivare och/eller Massageterapeut.
Under de 3 första stegen får du en bred, praktisk grund för hur du tillämpar Ayurveda.
Inga förkunskaper krävs.
Varje steg inkluderar ett medicinsk/kundaliniyoga pass, andningsövningar och meditationer.
Steg 1 den 27-28 februari 2015
Steg 2 och 3 den 3-6 april
Kursavgift: 2150kr per steg, betalning för samtliga steg 10% rabatt
Varmt välkommen till en livgivande kurs!
Lärare: Susanne Montelius
Plats: Hallska Gården Gränna
Info och anmälan: susanne@yantra.nu tel. 0732-017531
Läs mer om vad kurserna innehåller: www.yantra.nu

Mars

Ett-årig fördjupningskurs i iyengaryoga i Skinnskatteberg
För dig som är ny eller redan utövar iyengaryoga. Start mars 2015.
Det ingår asana, pranayama, filosofi och yogaprogram för egen träning. Kursen ger dig möjlighet att komma in i en stabil egen praktik med iyengaryoga.
I samarbete med Studiefrämjandet.
Iyengaryogalärare: Isabelle Bede (bilden - vid fototillfället gravid i v 38)
Webb: iyoga.se
Mejl: info@iyoga.se

5-15 mars
Yoga- och ayurvedaresa till södra Indien
Unna dig ett professionellt omhändertagande till kropp och sinne. Dagliga kundaliniyogapass, personligt utformade behandlingar, eftermiddagsaktivitet och kvällsmeditationer.
Yoga, meditationer, ayurvedisk terapi, rum och alla måltider ingår samt personligt ordinerade örtmediciner.
Plats: Oceano Cliff Ayurvedic Beach Retreat, Varkala, Kerala, Indien
Lärare: Anne Saranprem Kaur Hauser o Elenor Saranraj Kaur Öster
Pris: Från 14 100 kr om anmälan innan 1/10-14
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323
www.saranyoga.se

22 mars
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Göteborg
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

April

3-18 april
SPIRIT of INDIA - Yoga retreat & Pilgrimage
Location: Rishikesh & surroundings
Retreat fee: € 1600 (air fare not included)
Early Bird Price: € 1500 (before 11.11.2014)
Last date for registration Feb 1st 2015
Registration fee € 500
For questions and registration tina@gaiatree.se
NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India...or as the locals call it "Devbhoomi" - Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants.
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satya & Tina
www.gaiatree.se
www.satya.dk

19 april (och 5 juli)
En stilla halvdag med yoga och meditation
Varmt välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården i Stockholm.
Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Specialpris för dig som prenumerant på Yoga för dig!
Läs mer:
http://www.hellasgarden.se/sv/presentkort
Anmäl dig till:
konferens@nybergforlag.se
 

24-26 april
the Nordic Yoga Conference i Göteborg
24-26 april arrangeras Yoga Games the Nordic Yoga Conference för femte året i rad på Svenska Mässan i Göteborg. Varje år har eventet växt bra och vårt mål med väldigt nöjda besökare och deltagare verkar uppfyllas. Vi försöker hela tiden förnya och bredda med olika presentatörer och inspiratörer i schemat samtidigt som vi jobbar med att öka totalupplevelsen med bland annat större Hälsomässa, live musik och positiv atmosfär.
Under 2015 fortstätter vi med förra årets nyhets med en gratis Drop In sal samt utökar Hälsomässan ytterligare för att kunna erbjuda fler utställare plats.
Utställarplatserna kan bokas från och med september 2014 och biljetterna till deltagarna släpps december 2014. (Foto: Alana da Silva)
www.yogagames.org

Maj

24 maj -31 maj
Yogastjärnor på slottet
Chateau Garreau blir vår hemvist under en vecka där vi alla är stjärnor och får stråla tillsammans på yogamattan, vid poolen eller runt middagsbordet mitt i ett böljande vinlandskap. Med Kundaliliyoga, Qigong och meditation omfamnar vi det inre lugnet. Med cykelturer, promenader och utflykter upptäcker vi vad världen har att erbjuda kring slottet. Följ med på en vecka fylld av allt som kropp, själ och sinne kan önska sig.
För mer information:
www.marielsmassage.se
www.yogipal.se

28 - 31 maj
Yoga och vandring i södra Halland med Yoga för dig
Vallåsen - Skummeslövsstrand, 2 vandringsdagar

Många uppfattar både vandring och yoga som “meditation i rörelse” och genom att kombinera dessa två i samklang med vacker natur, får vi både en inre och yttre resa till såväl kropp som själ. Du vandrar på egen hand mellan Vallåsen och Skummeslövsstrand. Varje morgon och kväll möter du yogaläraren Pernilla Cristvall, även redaktör för Yoga för dig, för att vägledas till balans och personlig utveckling genom yoga.

Turen i korthet:

28/8: Resa på egen hand till Vallåsen i södra Halland

29/8: Yoga, vandring Vallåsen - Tjuvhult, 16 km och yoga.

30/8: Yoga, vandring Tjuvhult - Skummeslövsstrand, 24 km och yoga.

31/8: Hemresa på egen hand


Totalt sträcka att vandra: 40 km

Rabatt för Yoga för dig prenumeranter.
Läs mer om upplägget och bokning via Vandra här.

Juni

Juli

5 juli
En stilla halvdag med yoga och meditation
Varmt välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården i Stockholm.
Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Specialpris för dig som prenumerant på Yoga för dig!
Läs mer:
http://www.hellasgarden.se/sv/presentkort
Anmäl dig till:
konferens@nybergforlag.se

 

2016

Januari

10-24 januari 2016
INDIEN: Yoga & Ayurveda som rehab mot långvarig smärta
Nu kan vi äntligen erbjuda en yogakurs speciellt anpassad för dig med långvarig smärta och värk. En rehabiliterings- och rekreationsresa till Varkala i södra Indien - med ayurveda och individanpassad yoga och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar...
www.yogaakademien.se
 

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter. Skriv kort och koncist: datum, en mening/rubrik och webbadress och eller annan kontaktuppgift. Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.