Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

 

Juli

 

28 juli

Inspirationskurs – Rawfood, Ängelholm

Sedan 2005 har vi hållit dessa härliga kurser för att ge inspiration och grunder i den underbara Rawfood-matlagningen!
Under 4,5 timme dyker vi in i den råa världen, där du får veta mer om vad Rawfood är och hur det påverkar din kropp. Vi går igenom teori, demonstrerar olika moment och rätter, och du som deltagare får också själv vara med att laga en del av rätterna. Inte minst avnjuter vi sedan en buffé med allt som skapats under dagen!
Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
Mer info på: www.yogacenter.nu

 

29 juli-2 augusti

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår

Sommaren 2015 får du inte missa våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

Augusti

2-5 augusti

Yogaretreat i Stockholms skärgård

Välkommen till en 3-dagars yogaretreat med Anna-Lena McDaniel och Jennie Nilaya Wadsten!
Du kommer att få njuta av restorative yoga, pranayama (andningövningar), vinyasa flow och workshops i biomekanik (rörelselära) och yogafilosofi.
Vi kommer att ge dig sekvenser och konkreta tips som du kan ta med dig hem och tillämpa i vardagen, för att hantera stress och för styrka och smidighet.
Vi uppmuntrar till att göra yogan personlig; att anpassa yogan uifrån vad varje person behöver istället för att försöka att få in alla kroppar i en enda mall, så varje klass har alltid både en lärare och en assistent (vi turas om), så att vi kan ge dig alternativ och personliga tips. Ingen prestationsångest, inga krav – bara massor med uppmärksamhet och värme
Anna-Lena McDaniel har levt i Indien under många år och studerat yoga på ett tradionellt sätt i Mumbai, Rishikesh och Goa. Även utbildad på Nordiska Yogainstitutet i Stockholm, certifierad genom Yoga Alliance, RYT 200 + RYT 200.
Jennie Nilaya Wadsten bor i Goa, Indien, där hon driver Brahmani Yoga. På somrarna besöker hon Sverige och har då klasser bland annat på StudioKarma i Norrtälje och YogaShakti i Stockholm. E-RYT 500, Yoga Alliance.
www.yogalila.se
jennie@yogalila.se

 

2-9 augusti

Surf- & Yogaresa till Hossegor, Frankrike

Kombinera den lite lugnare yogan med att lära dig surfa, två fysiska aktiviteter som kompletterar varandra till fullo. Trötta ut dig på dagarna i vågorna och varva ner och ta hand om kroppen med yoga på eftermiddagarna.
Yogainstruktör i sommar är vår surfpeppande och skateboardåkande vän Madeleine Uggla som b.la. kör yogapass på Yogayama i Stockholm. Hon kommer instruera och leda Hatha- och Vinyasapass.
Vare sig du är vältränad eller otränad, total nybörjare av både surf och yoga, eller erfaren yogi/surfare, ung eller gammal, så är ALLA välkomna. Man lär sig alltid något nytt och det är aldrig för sent att lära sig!
Info@xtravel.se
08-333 669
http://www.xtravel.se/destination/surfresor/Hossegor_frankrike_surf_yoga

 

3-7 augusti

Sommarvecka med Malin Berghagen

Läs mer på: toftaspa.se

 

8 och 9 augusti

Vijnana Yoga Workshop på Tumlaren, Väjern

Tema; Öppet Hjärta, Öppna Ögon
Under två dagar dyker vi djupare in i yogan med fokus på att öppna hjärt-området (bröstrygg, axlar, nacke) och höfter  samt stärka våran bas (ben, ländrygg) för att på så sätt kunna se både oss själva och världen runt omkring oss med öppna ögon.
Låter två dagar som för mycket, så är du givetvis välkommen att vara med en dag ;-)!
Alla nivåer är hjärtligt välkomna!
Yogalärare: Cecilia Götherström, Internationellt certifierad i Vijnana Yoga & Classical Yoga
Lördag      8/8  9.30 – 12.30
Söndag     9/8 9.30 – 12.30
Investering: 1 dag 450 :-, 2 dagar 800:-
Anmälan/frågor : Cecilia@ahimsa-satya.com, 070-6707048

 

8-15 augusti

Ashtanga- och yinyoga på Mallorca

Följ med oss på Yoga för dig en vecka till Mallorca full med yoga, mindfulness, sol och god mat. Fokus blir på ashtangayoga men vi varvar även veckan med yinyoga, mindfulness och meditation. 

Läs mer om upplägget och anmäl dig via Inshape Travels hemsida.

 

10-12 augusti

Yoga och ayurvedaretreat på Österlen med Sky & Åsa Somesha Nyström.

Come and taste the beauty of Nature in Österlen, by the ocean.
Connecting with Mother Nature within and around us.
Sky, Yoga, Ayurveda, peaceful walks and Meditation near sacred and ancient energy places.
Good food – ayurvedic & some raw, prepared with love.
More info:
http://www.samayoga.info/event/4-classes-with-sky-in-osterlen/
http://floweryoga.nu/yoga-and-ayurveda-retreat-havang-pa-osterlen-august-2015/

 

13-16 augusti

Raw Food- och Yogaretreat med Erica Palmcrantz & Sam Aziz

Avsluta sommaren och bjud in hösten med klara intentioner med Sam och Erica. De visar kraften i synergin med raw food och yoga och hur du kan ta med dig dessa fantastiska verktyg till ett mer levande liv in i din vardag.
Erica bjuder in dig i raw food:ens magiska värld och delar med sig av din passion för den rena, glada maten. Tillsammans kommer vi prata om raw food; vad det gör för dig, hur du kan börja i din egen takt med raw food och varför raw food är mer en livsstil än bara ett sätt att äta och mycket mer.
Sam Aziz förgyller dina morgnar med yoga och mjuknar av eftermiddagen med yinyoga eller meditation. Sam har sin bakgrund i ashtangayogan men är även inspirerad av andra yogastilar. Yogan som Sam lär ut är mjuk och dynamisk, hjärtkännande och stark, insiktsgivande och frigörande.
Maten som serveras under retreatet är endast raw food och blir en blandning av vilda gröna blad, superfoods, läckra desserter och goda maträtter.
I år är vi väldigt glada att kunna erbjuda ett fyra dagar långt retreat - de erfarenheter vi har burit med oss från tidigare Silent Awakening Retreat, är att efter tre dagar ha deltagarna verkligen landat i sig själva, yogan har kommit in i kroppen och raw food har börjat verka på cellnivå och sen få vara kvar i den bubblan en extra dag för att få med sig största behållning är en gåva.
“As part of the journey of knowing who we are, we might have to clear out past habits and cherish our body temple.”
Hur en dag kan se ut på Silent Awakening Retreat:
Morgon: Yoga med Sam
kl. 9 Frukost
kl. 10 Föreläsning i raw food med smakprover och tillredning av lunchen
kl. 13-14 - Lunch
kl. 14-16 Egen tid
kl. 16-18 Föreläsning samt tillredning av middagen
kl. 18-19 Middags buffé
kl. 19.30-20.30 Samling. Frågor och svar dagen som varit samt kvällsmeditation
Pris: 4200:- (inkl mat och boende)
Anmäl dig: shambalagatherings@gmail.com
För att läsa mer om raw food och Erica besök hemsidan, www.rawfoodbyerica.se

 

13-16 augusti

Vandrings- och yogahelg på Helags fjällstation

Välkommen med på vandrings- och yogahelger på Helags fjällstation sommaren 2015. Inga förkunskaper krävs!
Torsdag 13/8 - sön 16/8
Vi bor på stationen med helpension i tre nätter och yogar tillsammans två pass om dagen, morgon och kväll. En föreläsning på temat ”Helhetshälsa” med kostrådgivning ges även under helgen.
Samling på Wärdshuset Helags i Ljungdalen torsdag förmiddag för gemensam måltid och genomgång av arrangemanget. Gästerna gör matsäck av buffén och tar med sig i egna ryggsäckar. Transport till parkeringen Kläppen där vår vandring utgår i från. Vandring till Helags fjällstation, 14 km.
På dagarna har ni möjlighet att vandra med guide i de fantastiska Helagsmassiven. Annars spenderar ni dagarna som ni själva vill med egna dagsturer i omgivningen, fjällrävssafari, topptur eller att kanske bara koppla av i den underbara fjällmiljön.
Vandring mot Ljungdalsbyn söndag fm. Avfärd till respektive hemdestination. För den som önskar, transfer till Östersund. Alternativt en övernattning i Ljungdalsbyn.
Anmälan är bindande och tas emot per mail - studiostark@icloud.com eller evelina@joyevent.se
För mer information om programmet kontakta Evelina Åslund: 070-623 99 74

 

14 augusti 2015 - maj 2016

Sama Yogalärarutbildning med Sky Akasha, RYT 200h

En djupgående resan i yogans underbara värld. Transformera ditt liv genom en helande livsstil med hjälp av yoga samt själv kunna undervisa i yoga på ett intuitivt och kärleksfullt sätt? Under nio månader blir du guidad av erfarna lärare med Sky Akasha som huvudlärare. Du får en välgrundad förståelse av vad yoga är samt medel och träning att kliva in i rollen som yogalärare. Kursens främsta mål är att deltagarna ska känna en trygghet och självsäkerhet som kommer inifrån, att kunna leva och undervisa från ett öppet hjärta fyllt av självacceptans.
Du lär dig om Yoga asana, meditation, pranayama, chanting, ayurveda, yogisk livsstil och verktyg i vardagen, filosofi och Advaita Vedanta, fysiologi, undervisningsmetodik och etik, övning i att undervisa och mycket, mycket mer.
Denna utbildning passar även dig som längtar efter att fördjupa din yogapraktik (men kanske inte vill undervisa), eller dig som redan är yogalärare, vill vidareutbilda dig och upptäcka hur du kan undervisa intuitivt från hjärtat.
Kontakt: samayogattc@gmail.com
Hemsida: www.samayoga.info

 

14 augusti

Introduktion till Yoga och stresshantering

Hjälp dig själv och arbetsplatser att minska stress och sjukskrivningar.
Samhällsstrukturen har en inbyggd stressepidemi som orsakar psykisk ohälsa hos var fjärde, värk hos var tredje och depressioner väntas öka. Nationellt och internationellt. Var fjärde har problem med jobbrelaterad ohälsa i Sverige. Arbetsmiljöverket tar detta på allvar och utreder nu orsakerna till detta.
Många framgångsrika arbetsplatser använder yoga och stresshantering i sin dagliga miljö, men många har fortfarande denna bit kvar.
Stress bidrar inte bara till många sjukdomar, sjukskrivningar och kostnader för individer, företag och samhällen utan också lidande, kortsiktighet, svårigheter att planera, koncentrera oss, lyssna och fatta beslut för att nämna några symptom. Att då försöka arbeta i team, med hållbara beslut blir svårt.
Precis som en hjärtdefilibrator ska finnas på alla arbetsplatser vill vi att yogisk stresshantering ska finnas på alla arbetsplatser. Nu kan du vara med i att göra denna vision verklig.
Tydligt och enkelt lär du dig enkla och effektiva andningstekniker, rörelser och meditationer mot många av de vanligaste symptom och problem människor lider av idag. Du lär dig också tekniker för att påverka livsstilen hos dig själv och personal i en gynnsam riktning. För att lära ut behöver du göra yoga hemma varje dag samt läsa material mellan träffarna och på slutet klara ett prov. Du får sedan ett diplom från Yogacentralen Malin Rydesjö som visar vad du lärt dig under perioden för dessa moduler.
Varmt välkommen att höra mer om utbildningen varvat med en skön yoga och meditationsstund samt konkreta tips på hur du kan minska stress i ditt eget liv här och nu.
Datum: fredag 14 augusti
Tid: 18 – 20
Pris: 200 kr (te och rawfoodboll ingår)
Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
http://naringscenter.se/p/yoga-och-stresshantering

 

 

15-20  augusti

Sharath i Stockholm

15-20 augusti 2015 kommer Ashtangayogans främste lärare Sharath Jois tillbaka och håller workshop i Stockholm. Under veckan leder Sharath hela den första serien (Primary) och ger även en konferens. Missa inte detta unika tillfälle att utöva Ashtanga Yoga enligt traditionen i Mysore, Indien.
För mer information och bokning/betalning av workshop gå in på www.yogashalastockholm.se.

 

16 augusti

The Work by Byron Katie - ledd av Maria Paz Acchiardo

Lär dig en strukturerad och effektiv process/meditation för att vända på negativa och oroande tankar.
Tid: sön 16/8 kl. 9-12:30
Mer info: www.yogamana.se

 

17 augusti

Kurser i Medicinsk Yoga, MediYoga - 8 eller 16 ggr. (flera datum och tider)

Kurser i läkande medicinsk yoga, MediYoga med fokus på att minska stress, oro, högt blodtryck, förbättra sömn och stärka rygg/nacke mm.
Webbadress och eller annan kontaktuppgift: www.yogamana.se
Kursstarter: Mån 17:e aug k 12.00, kl 18.00, kl 19.45, ons 19:e aug kl 12.00 samt 17.00, tis 1:e sep kl 07.00, tors 3:e sep kl 17.30

 

17 augusti

Utbildningar i Medicinsk Yoga

Kursstarter:
Båstad 17 aug;
Linköping 1 & 22 sept
tockholm 25 sept & 2 okt
Föreläsare: Läkare & fysioterapeuter
Mer info: www.yogakraft.se

 

19 augusti

Kurser i Medicinsk Yoga, MediYoga - 8 eller 16 ggr. (flera datum och tider)

Kurser i läkande medicinsk yoga, MediYoga med fokus på att minska stress, oro, högt blodtryck, förbättra sömn och stärka rygg/nacke mm.
Webbadress och eller annan kontaktuppgift: www.yogamana.se
Kursstarter: 19:e aug kl 12.00 samt 17.00, tis 1:e sep kl 07.00, tors 3:e sep kl 17.30

 

22 augusti

Yogakällan i Örebro

Lördag kl 08.30-12
Kostnad: 400 kr
En skön start på helgen! Yoga ger dig energi, gör dig mjukare, rörligare och stärker hela kroppen. Du kan vara såväl nybörjare som mer erfaren yogautövare.
Mer information samt anmälan:
Susanne Collgård, tel: 076-2556293, e-mail: collgard@gmail.com

 

22-23 augusti

Grundkurs i Ayurveda egenvård steg 2 på Österlen

Hitta din sanna natur med ayurveda, kunskapen om livet, och lär dig grunderna i egenvård enligt detta väl beprövade system. Ett heltäckande system för mänsklig utveckling och hälsa.
Enkelt, naturligt och beprövat under många tusen år. Fortsättning på ayurveda grundkurs steg 1. Förkunskaper: Ayurveda grundkurs steg 1 (hålls 4-5 juli på Österlen om du inte har gått den förut) .
Mer information: http://floweryoga.nu/ayurveda-for-mer-balans-o-kropp-och-sinne-steg-2/

 

22-23 augusti

Yogaretreat på Grinda

Vårt årliga retreat för att spara ned sommarens värme och lätthet i kropp och sinne, håller vi även detta år på vackra Grinda i Stockholms skärgård.
Vi ägnar helgen åt yoga, meditation, promenader, tystnad och samtal. För de som vill finns också möjligheter till bad och vedeldad bastu. Extra vikt lägger vi vid Shariras (våra olika kroppar: body, mind, spirit).
Vi bor och yogar på det anrika värdshuset med utsikt över fjärden. Under lördagen serveras en härlig sommarlunch och en god middag. Söndagen startar med yoga och därefter följer en välsmakande frukost. Det kommer också att finnas frukt, te, kaffe och kaka. Vi bor i dubbelrum.
Kostnad: 2 900 kr (tillkommer gör kostnad för båtresa)
Anmälan: Med namn och adress till anna@gomobileyoga.se (Anmälan är bindande)
Tid: Lördag 22/8 från ca kl 10:00 till lunchtid söndag 23/8
Varmt välkommen!

 

22-29 augusti

Yoga och golf i Portugal / Lissabon

En vecka för dig som vill prova yoga,
 du får prova olika yogaformer och
meditationer under veckan. Vi kallar den "våga prova veckan "
En härlig vecka med yoga,sol ,bad och god mat.
www.aroeirayoga.com

 

 

23 augusti

Inspirationskurs – Rawfood, Ängelholm

Sedan 2005 har vi hållit dessa härliga kurser för att ge inspiration och grunder i den underbara Rawfood-matlagningen!
Under 4,5 timme dyker vi in i den råa världen, där du får veta mer om vad Rawfood är och hur det påverkar din kropp. Vi går igenom teori, demonstrerar olika moment och rätter, och du som deltagare får också själv vara med att laga en del av rätterna. Inte minst avnjuter vi sedan en buffé med allt som skapats under dagen!
Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
Mer info på: www.yogacenter.nu

 

24-28 augusti

ITALIEN: Yogakurs i klostermiljö

För 6:e året återvänder vi till fd klostret vid Gardasjön. Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger 5 minuters promenad från Gardasjön. Vi utövar yoga morgon & kväll och har dagarna fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, åka båt, bada, resa till någon annan stad, umgås…
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

25 augusti

Prova på Kundaliniyoga i Stockholm

Prova på Kundaliniyoga för endast 100 kronor (kontant på plats), matta och filt finns.
Yogan mjukar och stärker upp din kropp, ditt sinne och ökar ditt självmedvetande, vi använder oss av rörelser, vila, mantran och avslutar med meditation.
Välkommen både du som har provat andra typer av yoga och du som är nybörjare. Omklädningsrum finns och det serveras yogite efter klassen.
Vasastans Kundaliniyoga (sedan 1997) på Touch Center Väringgatan 25, egen ingång St:eriksplan, Stockholm
Tid: 11:30-12:30, 16:30-18:00 eller 18:30-20:00
Mer info: www.touchcenter.se
Anmälan (20 platser): info@touchcenter.se

 

25 augusti

Kursstart: Mindful YinYoga med Susanne Viinanen

Lugn form av YinYoga, där vi på ett mjukt sätt och med stöd av mindfulness vilar (3-5 min) oss in i varje position. Fokus ligger också på kroppens yin delar såsom bindväv, leder och ligament.
Kursstart: tis 25:e aug kl. 10.00-11.15
Mer info: www.yogamana.se

 

27 augusti

Prova på Kundaliniyoga i Stockholm

Prova på Kundaliniyoga för endast 100 kronor (kontant på plats), matta och filt finns.
Yogan mjukar och stärker upp din kropp, ditt sinne och ökar ditt självmedvetande, vi använder oss av rörelser, vila, mantran och avslutar med meditation.
Välkommen både du som har provat andra typer av yoga och du som är nybörjare. Omklädningsrum finns och det serveras yogite efter klassen.
Vasastans Kundaliniyoga (sedan 1997) på Touch Center Väringgatan 25, egen ingång St:eriksplan, Stockholm
Tid: 16:30-18:00 eller 18:30-20:00
Mer info: www.touchcenter.se
Anmälan (20 platser): info@touchcenter.se

 

27-30 augusti

Avkopplande Mediyogaweekend i Ljungdalsfjällen

Välkommen på en härligt avkopplande weekend med Mediyoga, meditationer och hälsosam vegetarisk mat.
Möjlighet finns till vandring fiske och massage.Boende i fantastisk fin fjällstuga med helpension.
Pris: 4780 kr. Max 10 deltagare. Först till kvarn! Bindande anmälan 1000 kr.
Anmälan till Malin Bergslo yoga@halsoportalen.net el Anneli Westberg Kekkonen awek.anneli@gmail.com

 

28 augusti

Kursstart: Mindful YinYoga med Susanne Viinanen

Lugn form av YinYoga, där vi på ett mjukt sätt och med stöd av mindfulness vilar (3-5 min) oss in i varje position. Fokus ligger också på kroppens yin delar såsom bindväv, leder och ligament.
Kursstart: fre 28:e aug kl. 13.30-14.45
Mer info: www.yogamana.se

 

28-29 augusti

Bootcamp-yoga i Talludden

Vill du kickstarta träningshösten? 28-29 augusti är du varmt välkommen att bli inspirerad av en härlig träningshelg med oss i Talluddens vackra omgivningar.
Vi kommer träna allt ifrån hjärnan till varenda liten muskel i kroppen, inklusive skrattmusklerna. Det här är en camp som passar både den som är träningsvan och vill få en riktigt utmaning och den som vill få en nystart i träningen inför hösten.
Vi anpassar träningen efter din nivå och utlovar rolig, svettig uteträning med utmaning, där samarbete, uthållighet och lite pannben får sig en match. Vi erbjuder dig en riktig energiboost med utrymme för personlig feedback och tips av inspirerande och kunniga instruktörer.
Vi kommer jobba med styrka, uthållighet, rörlighet, balans, koordination och även den mentala biten, som kommer göra det lättare för dig att hålla igång motivationen och träningen även efter den här helgen.
Start fredag med GoodNight Sleep-Yoga och kvällsfika 18:00 för att ladda för en fullspäckad lördag från 07:30-16:30 med bland annat schema i form av utmanande Bootcamp-pass, workshops, Some Move, yoga m.m.
Kostnad: 600:-/person (möjlighet att ansluta tidig lördagsmorgon finns)
Mat och fika ingår (ange ev. kostavvikelser vid anmälan)
Lakan tas med själv, alt. mot tillägg, 50:-
Anmälan är bindande och sker till:
Maria: traningsvark@live.se eller 070-679 65 76
alt.
Majja: majjalundh@gmail.com eller 073-846 77 66

 

28-30 augusti

Yogaretreat på Rörö i Göteborgs norra skärgård

En helande helg för kropp och själ.
Yoga och Meditation morgon och kväll.
Vandring i naturreservatet.
Upplev skärgården när lugnet lägger sig och havet fortfarande värmer.
Vegetarisk mat.
Pris: 2700 kr (kurs, kost och logi)
Mer info och anmälan: www.gryningstimman.se

 

28-30 augusti

Integrating Practices - Weekend Workshop with Michael Stone

This is the third time we have the privilege to host Michael Stone for a weekend workshop. Michael´s an advanced Ashtanga yoga practitioner/teacher as well as a buddhist teacher, psychotherapist and author. His approach is a synthesis of these traditions and perspectives with a sincere comittment to applying these practices to the demands and issues of contemporary society. Read more about Michael below and don't miss this opportunity to meet with one of modern yoga's most interesting voices!
The workshop starts with a Friday Night talk and will be followed by 2 full days of integrated yoga and other meditative practices as well as talks and discussions. Participants of all levels are welcome. The workshop will be held in English.
http://www.ashtanga.se/workshops#workshops

 

28-30 augusti

Anatomy Awareness in Asana

In this workshop we will focus on the upper back, shoulder and neck area. We will learn how to work with awareness and correct alignment in asana in order to prevent injury and instead help ourselves heal. This workshop is mainly for seasoned students with a regular practise and an interest in anatomy. Our time together will involve lecture, demonstration and discussion as well as direct work in the asanas.
Julie is a physical therapist and certified Iyengar yoga teacher based inPortland USA who has been teaching and practising since the 1970's. Formany years Julie has worked to integrate the healing powers of yoga with her Western medical knowledge. She has created a unique teaching style and teaches workshops throughout the U.S., Canada and in Europe. You can see more of her work in the Yoga Journal online.
28-30 August 2015, Fri 18-20, Sat+Sun 9.30-12.30 & 14.30-16.30
More info: www.ashtangauppsala.se

 

29 augusti

Global Yoga Action - Boosta din YOGA inför hösten

Varmt välkommen till en dag fylld av inspirerande klasser och workshops med temat Moving Meditation. Tillsammans boostar vi inför hösten genom kickstarta din yoga praktisering som elev och kanske få lite nya ideér för dig som är river guide (lärare) samtidigt som vi donerar all vinst till UNICEF.Kom som du är, oavsett om det är din första vecka på yogamattan eller ditt tionde år. Du går på så många klasser du känner för under dagen.
Pris 895 sek (ink 6% moms)
Tid 1230-1800
Plats SATS Masthugget
Schema och mer info
Anmälan - maila info@globalyoga.se med ditt namn, mail och ev företag. Betala sedan in 895sek till BG 712-8283 (skriv ditt namn som referens). När vi mottagit din betalning har du garanterat din plats. Anmälan är bindande och återbetalas ej. Vid sjukdom eller förhinder kan du överlåta eller sälja din plats vidare. Maila då info@globalyoga.se vem som tar din plats.
Vi ser fram emot att ses efter sommaren, BOM BOM Global Yoga
http://globalyoga.se/

 

29 augusti

Kundaliniyoga workshop: Klimakteriet ur ett skönare perspektiv

Är du nyfiken på alternativa sätt att förstå vad som händer i din mogna ålder? T ex att du blir ”Wise woman” eller att du ska massera dina knän?
Upplyftande kundaliniyogapass, stärkande meditationer, teori, fika och övningar för en skönare övergångsålder.
Workshop för kvinnor med Elenor Saranraj Kaur Öster och Anne Saranprem Kaur Hauser
Plats: Touch Center, Väringgatan 25, T-bana S:t Eriksplan
Datum: Lördag 2015-08-29
Tid: kl 14-17
Investering: 350 kr, vid betalning innan 14/8: 300 kr
Anmälan: info@saranyoga.se

 

29 augusti

Yoga & bollywooddans med Jennie Nilaya Wadsten och Josefin Wikström

Dansa (och yoga!) som att du vunnit på Lotto denna lördagseftermiddag. Missa inte detta unika tillfälle där Norrtälje möter Indien och du blir en del av allt detta.
på StudioKarma, Norrtälje.
Mer info:
http://studiokarma.se/yoga/kurser-workshops/bollywood-yoga-med-jennie-och-josefin/
info@studiokarma.se

 

30 augusti

Låt yoga och meditation fungera som ditt husapotek - En workshop om din självläkande kraft med Göran Boll och Sara Emilionie

Astma, allergi, ryggbesvär, migrän, sömnstörningar, högt blodtryck, återkommande förkylningar, ångest, nedstämdhet och utbrändhet – vad säger yogan om våra vanligaste krämpor? Vad visar forskningen? Vad kan du göra yogiskt för att påverka din hälsa?
Göran Boll, grundare av MediYoga har sedan 90-talet arbetat för att sprida kunskap om och delta i forskning på yoga. Sara Emilionie utbildar instruktörer i MIMY-mindfulness och sprider metoden inom vård, skola och på arbetsplatser.
Tillsammans har Göran och Sara utvecklat en terapeutisk tjänst – Balans Online, som ger yogans syn på de vanligaste krämporna och visar hur du med enkla övningar och korta pass framför datorn kan komplettera västerländska behandlingsmetoder med yogans mångtusenåriga kunskapssystem.
Den här dagen får du provsmaka två metoder, MediYoga & Mindfulness, som testats i forskning, och fördjupa din kunskap om människans självläkande kraft. Du får en övergripande förståelse kring hälsa/ohälsa ur ett yogiskt perspektiv och du får möjlighet att ställa frågor till yogaterapeuterna bakom Balans Online.
I kursavgiften ingår en månads abonnemang på Balans Online, vilket gör det möjligt för dig att enkelt träna vidare på egen hand hemma.
Plats: MediYoga Institutet, Värtavägen 35, ingång på baksidan, Gärdet, Stockholm.
Tid: 09:00 – 15:00 (kom i tid).
Avgift: 850:-, inkl. moms och kursmaterial, betalas på plats. Frukt och te ingår i pausen. Lunch ordnar du själv. Kyl o spis (ej mikro) finns på institutet.
Anmälan: http://www.tidsbokaren.se/imy_privat/

 

30 augusti - 3 september

ITALIEN: Yogakurs i klostermiljö

För 6:e året återvänder vi till fd klostret vid Gardasjön. Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger 5 minuters promenad från Gardasjön. Vi utövar yoga morgon & kväll och har dagarna fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, åka båt, bada, resa till någon annan stad, umgås…
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

30 augusti - 4 september

Pilgrimsresa till bergen – Sama Yoga, Hiking och Meditation i Vålådalen, svenska fjällen

Bergen kallar… en pilgrimsresa till ditt hjärta. Det här är en retreat med yoga, meditation och vandring i vackra Vålådalen i Svenska fjällen. Vår önskan är att göra detta till en inspirerande resa med tid att rensa i sinnet, fylla våra hjärtan, stärka våra kroppar och vörda den vackra naturen. Vi bor bekvämt i eller vid Vålådalens fjällsstuga med bastu och rena vattendrag i närheten, gör dagsvandringar med lätt packning och njuter av yoga och meditation i den storslagna naturen eller i stugan. Guider är Sky och Manereia, båda med en djup hängivelse till ett spirituellt liv. Sky är uppväxt i de Kanadensiska bergen och undervisar sedan 16 år i Sama Yoga. Manereia har en gedigen erfarenhet av friluftsliv.
Mer info:
http://www.samayoga.info/event/mountain-journey-yoga-and-hiking-in-valadalen-north-sweden/
yogadeepening@gmail.com

 

31 augusti - 6 september

Kurstarter på Mediyogainstitutet i Stockholm

Vecka 36 drar Mediyogainstiitutet i Stockhom igång höstkurserna.
För dig som är helt ny för MediYoga och vill testa ett pass innan ev. kursanmälan, gäller gratis prova-på under den första veckan, d.v.s. vecka 36 i Stockholm (gäller i mån av plats). Övriga veckor kostar drop-in 200 kr/tillfälle.  Tipsa gärna vänner och bekanta! Maila alltid ansvarig lärare innan och kolla om det finns platser.
Mer info: http://mediyogainstitutet.se/stockholm/dag-och-kvallskurser/

 

September

 

1 september

Kundaliniyoga kursstart i Stockholm

Kundaliniyoga kursstart (går fint att droppa in senare i terminen), matta och filt finns. Yogan baseras på Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, en dynamisk yoga som ger ökad kroppsmedvetenhet, ett inre aktivt lyssnande och ökad livsglädje! Vi använder oss av rörelser, vila, mantran och avslutar med meditation.
Välkommen både du som är van yogi och nybörjare, detta är en yogaform som passar alla! Omklädningsrum finns och det serveras yogite efter klassen.
Vasastans Kundaliniyoga (sedan 1997) på Touch Center Väringgatan 25, egen ingång St:eriksplan Stockholm
Tid: 11:30-12:30, 16:30-18:00 eller 18:30-20:00
Mer info: www.touchcenter.se
Anmälan (20 platser): info@touchcenter.se

 

1 september

Kurser i Medicinsk Yoga, MediYoga - 8 eller 16 ggr.

Kurser i läkande medicinsk yoga, MediYoga med fokus på att minska stress, oro, högt blodtryck, förbättra sömn och stärka rygg/nacke mm.
Webbadress och eller annan kontaktuppgift: www.yogamana.se
Kursstarter: 1:a sep kl 07.00, tors 3:e sep kl 17.30

 

3 september

Kundaliniyoga kursstart i Stockholm

Kundaliniyoga kursstart (går fint att droppa in senare i terminen), matta och filt finns. Yogan baseras på Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, en dynamisk yoga som ger ökad kroppsmedvetenhet, ett inre aktivt lyssnande och ökad livsglädje! Vi använder oss av rörelser, vila, mantran och avslutar med meditation.
Välkommen både du som är van yogi och nybörjare, detta är en yogaform som passar alla! Omklädningsrum finns och det serveras yogite efter klassen.
Vasastans Kundaliniyoga (sedan 1997) på Touch Center Väringgatan 25, egen ingång St:eriksplan Stockholm
Tid: 16:30-18:00 eller 18:30-20:00
Mer info: www.touchcenter.se
Anmälan (20 platser): info@touchcenter.se

 

3 september

Kurser i Medicinsk Yoga, MediYoga - 8 eller 16 ggr.

Kurser i läkande medicinsk yoga, MediYoga med fokus på att minska stress, oro, högt blodtryck, förbättra sömn och stärka rygg/nacke mm.
Webbadress och eller annan kontaktuppgift: www.yogamana.se
Kursstart: tors 3:e sep kl 17.30

 

3 september

Kursstart: Terapeutisk Hatha Yoga med Eva Hansson - 8 ggr

Lugn, terapeutisk mjukt guidad hatha yoga med inslag av medveten närvaro och fokus på andning.
Kursstart: tors 3:e sep kl 19.15-20.30
Mer info: www.yogamana.se

 

3-6 september

Yogaretreat med Leela G. Hansen

Unna dig en yogahelg på ekologiskt hållbara Sörby Naturhälsogård i Halland.
Du får hjälp till din egen yoga med precisa och personliga instruktioner från Leela.
Du kan njuta den rogivande och vackra naturen. Kursgården bjuder på läcker vegetarisk slowfood.
Information och anmälan: www.yogacentrum.com

 

3-7 september

Mamma-baby retreat i spanska Sitges

Följ med till soliga Sitges, söder om Barcelona, för en skön minivecka tillsammans med andra mammor och bebisar! Vi kommer att yoga, dansa, bada i poolen, meditera, äta god och hälsosam medelhavsmat, få massage och bara ha det skönt på solterrassen och stranden. Vi bor bekvämt på Villa Sunlight, ett personligt och charmigt pensionat med underbar utsikt över staden och havet. Instruktör på retreatet är Jackie Kleefield, som har en gedigen bakgrund som yogalärare. Hennes mamma-baby-klasser på Elements Spa är bland de mest populära i Stockholm.
http://www.catalunyatravels.com/halsoretreat-mammalediga

 

4-6 september

Retreat på Tofta Spa

Tre dagars retreat från fredag till söndag.
Sveriges första retreat med medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur.
Tofta Spa på Västkusten nära Marstrand. Läs mer på: toftaspa.se

 

5-6 september

Hanna Somatics Fundamentals, Göteborg

Kursen är för dig som vill lära dig Somatics för eget bruk eller professionellt användande. Du lär dig rörelseklasser för grupper och enskilda. Kursen innehåller även föredrag och behandlingsformen Clinical Somatics introduceras. Somatics är en neuromuskulär rörelseform bestående av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden.
För mer info: info@somatics.se
www.livingsomatics.com

 

5 september

Höstmys med Ayurveda & Yoga på Bjertorp Slott, Vara

Under dagen erbjuds olika yogapass som Hatha, Global Yoga Flow och Global Yoga Yin.
Johan Ljungsberg från Skandinaviska Ayurveda Akademin gästföreläser om Ayurveda och Therese Wemmel föreläser om vikten av att andas på ett medvetet sätt. Dagen tillägnas alla som vill få inspiration, energi eller bara avkoppling.
Läs mer på www.flowandinspiration.se

 

5-12 september

Yoga och golf i Portugal/Lissabon

En vecka med yoga och golf.
Vi fokuserar på yoga övningar som
ökar kroppens rörlighet i rygg,axlar,
bål och stärker magmusklerna. Allt för
att få en stark och smidig kropp inför golfrundorna.
4 greenfee på  7dagar
www.aroeirayoga.com

 

6-10 september

ITALIEN: Yogakurs i klostermiljö

För 6:e året återvänder vi till fd klostret vid Gardasjön. Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger 5 minuters promenad från Gardasjön. Vi utövar yoga morgon & kväll och har dagarna fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, åka båt, bada, resa till någon annan stad, umgås…
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

7 september

Kursstart "Reclaim Your Brain"

Har du varit "utbränd", haft en depression eller ett utmattningssyndrom? Har du restsymtom i form av sämre minne, lätt uttröttbar mentalt, svårare att fokusera, kortare arbetsminne?
Med tekniker från kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan som yogaövningar, yogapass, meditationer och andningstekniker kan du skapa bättre förutsättningar att kunna reparera och återställa dina kognitiva funktioner.
Sluten grupp, begränsat antal platser. 8 måndagar 7/9-26/10. Anmälan krävs.
Lärare: Elenor Saranraj Kaur Öster
Plats: Per Amore, Alströmergatan 36, T-bana Fridhemsplan
Tid: Måndagar 15:00-16:30
Investering: 1900 kr
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323

 

7 september

Kursstart "Kundaliniyoga för återhämtning"

Starta hösten 2015 med en skönare vardagsbalans! Unna dig upplyftande, stärkande och välgörande yogapass och meditationer på måndagkvällar. Du får med dig verktyg som underlättar återhämtning, den fas när kroppen och sinnet repareras, lagrar nya kunskaper och bygger upp nya styrkor.
Lärare: Elenor Saranraj Kaur Öster
Plats: Per Amore, Alströmergatan 36, T-bana Fridhemsplan
Tid: Måndagar 17:00-18:30
Drop-in 200 kr, terminskort 2300 kr (15 gånger)
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323

 

7-13 september

Kursstarter på Mediyogainstitutet i Göteborg

Vecka 37 drar Mediyogainstitutet i Göteborg igång höstkurserna.
För dig som är helt ny för MediYoga och vill testa ett pass innan ev. kursanmälan, gäller gratis prova-på under den första veckan, d.v.s. vecka 37 i Göteborg (gäller i mån av plats). Övriga veckor kostar drop-in 200 kr/tillfälle.  Tipsa gärna vänner och bekanta! Maila alltid ansvarig lärare innan och kolla om det finns plats.
Mer info: http://mediyogainstitutet.se/goteborg/dag-och-kvallskurser/

 

8 september

Göteborg: Kursstart "Mindre stress, mer balans" med Catarina Lundblad

En MediYoga-kurs för dig som längtar efter avspänning, återhämtning och vila. Du får möjlighet att lyssna inåt till vad just du behöver och mår bra av. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation. Fokus ligger på att vara närvarande i nuet, vilket hjälper dig att skapa balans i livet och i vardagen. Varje kurstillfälle innehåller också en djupavslappning, där passets effekter får landa ordentligt samtidigt som du får en påfyllande upplevelse av harmoni och stillhet.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Tisdagar kl. 18.45-20.15 (tretton tillfällen)
Plats: MediYoga Institutet, Föreningsgatan 33, Göteborg
Mer info: http://www.yamayoga.se/mindre-stress-mer-balans

 

8 september

Göteborg: Kursstart "MediYoga Bas" med Catarina Lundblad

MediYoga (medicinsk yoga) är en kombination av mjuka lugna rörelser, medveten andning, avslappning och meditation. Kursen passar dig som vill lära dig grundläggande yogapass, där du själv väljer om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol. Passen har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Tisdagar kl. 17.00-18.15 (tretton tillfällen)
Plats: MediYoga Institutet, Föreningsgatan 33, Göteborg
Mer info: http://www.yamayoga.se/mediyoga-bas

 

8 september

Kurs i stressreducering & Hormonbalans med sjuksköterska Ellen Engvall & hälso coach Lotta Byrén - 6 el 12 ggr

Helhetskurser för djupgående hormonbalans där du lära dig medicinska yogapass, får kost- och livsstilsråd och ställa alla dina frågor.
Kursstart: tis 8:e sep kl 17.30-19.30
Mer info: www.yogamana.se

 

10 september

Utbildningsstart (10 september Göteborg eller 17 september Stockholm) SAFE Educations Elements of Yoga-instruktör

Vill du inspirera människor till att må bättre via ökad kroppsmedvetenhet, styrka, rörlighet och närvaro i nuet? Då är denna utbildning något för dig.
Utbildningen ger dig möjligheter att undervisa traditionella yogaklasser, yoga med olika syften och fokus ex. styrka, rörlighet, core, balans, avslappning och andning eller någon specifik asanatyp som höftöppnande, bakåtböjningar, framåtfällningar etc. samt klasser som innehåller delar av yogarörelser/övningar. Den är även bra som bas för alla förkoreograferade yogaklasser.
Grunden är en fysisk dynamisk yoga med fokus på att skapa balans i kroppen. Utifrån olika målgruppers behov lär du dig att skapa yogaflöden och att instruera på ett sätt där du väver in frågeställningar och bjuder på eftertanke, något som kan bidra till en större förståelse av sambandet mellan kropp och sinne. Kunskap hämtat från yogans rika tradition i kombination med nutida forskning, ger dig en plattform där du kan utforska hur yogan får dig att må bättre här och nu.
För att bli licensierad Elements of Yoga-instruktör läser du utbildningen i tre steg. Samtliga ingår i ett förmånligt utbildningspaket.
Läs mer på www.safe-education.se alt. att du ringer oss på tel.nr 010-110 59 90.

 

11 september

Yoga & bollywooddans med Jennie Nilaya Wadsten och Josefin Wikström

Dansa (och yoga!) som att du vunnit på Lotto! Vi inleder med vinyasa flow och fortsätter med bollywood-dans, pagal (crazy) style!
På YogaShakti, Mariatorget, Stockholm
Mer info:
www.yogaleela.se
info@yogaleela.se

 

11 september

Göteborg: Kursstart "Rehabyoga vid stress och utbrändhet" med Catarina Lundblad

En MediYoga-kurs för dig som känner dig stressad, är på väg “in i väggen” eller är utbränd (har utmattningssyndrom). Du får konkreta verktyg, tips, fakta, yogaövningar och meditationer som kan hjälpa dig tillbaka till kraft och glädje. Dessutom får du arbeta med hemuppgifter mellan kurstillfällena, vilket gör det lättare för dig att hitta din egen unika väg till balans.
Under denna kurs går vi bland annat igenom:
Vad är stress? Vad är det som händer i kroppen – egentligen?
Enkla andnings- och yogaövningar som bidrar till avslappning och återhämtning.
Enkla andnings- och yogaövningar som aktiverar och stärker kroppen.
Kost, näring och matsmältning i samband med långvarig stress.
Sömnsvårigheter – varför kan inte kroppen sova fast den är trött? Insomningstips.
Tankens kraft och möjligheter – du är vad du tänker.
Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Fredagar kl. 14.00-16.00 (tio tillfällen)
Plats: MediYoga Institutet, Föreningsgatan 33, Göteborg
Mer info: http://www.yamayoga.se/rehabyoga-vid-stress-och-utbrandhet

 

11-12 september

Jogga-Yoga i Talludden

11-12 september är ni varmt välkomna att bli inspirerade av en härlig träningshelg med oss i Talluddens vackra omgivningar.
Vi kommer att varva olika löp-pass, löpskola och yoga anpassad för löpare med workshops i kost och positiv psykologi.
Start fredag klockan 19 med kvällsfika, därefter pannlampslöpning (ta med egen pannlampa!) och en fullspäclad lördag från 07:30-16:30.
Kostnad 600:-/person (möjlighet att ansluta tidig lördagsmorgon finns).
Mat och fika ingår (ange ev. matpreferens vid anmälan).
Lakan tas med själv, alt. mot tillägg 50:-
Mer info:
Malin Olofsson: www.kostochprestation.se eller Majja Lundh: www.majjalundh.se
Anmälan är bindande och görs till majjalundh@gmail.com eller 073-846 77 66

 

12 september

Yogaresa till vackra Sardinien

Med två yoga/ meditation/pranayama lektioner per dag kommer vi att återhämta och läka kropp, sinne och själ på denna magiska ö.
En dag kommer vi att göra en båtutflykt och upptäcka den magnifika kusten, bada och snorkla i grottor och besöka stränder som endast kan nås med båt.
http://www.inshapetravel.se/yogaresa-till-vackra-sardinien

 

12 september

Kursstart: Restorative Yoga med Anna F Åhlgren

Restorative yoga där yogan där du vilar dig till kraft, lugn och energi i läkande positioner där kroppen stöttas upp av så kallade propps (bolsters, kuddar, block och filtar).
Kursstart: lör 12:e sep kl. 13.30-15.00
Mer info: www.yogamana.se

 

12-19 september

Yoga och golf i Portugal /Lissabon

En vecka full med yoga och styrka / kondition pass.
En härlig vecka för dig som vill komma igång eller
fördjupa dig i din träning. Vi erbjuder förutom träning
sol, bad, god mat.
www.aroeirayoga.com

 

13 september

Vardagsglitter med Jennie Nilaya

Det finns ett uttryck: ”slow down! Happiness is trying to catch you!”
Vi lever i ett samhälle med högt tempo och många av oss ställer höga krav på oss själva. Kan det vara så att vi stressar så mycket att vi springer ifrån vår lycka?  Har du någonsin känt dig jättetrött men stressad och orolig på samma gång?
Med yoga kan vi skapa andrum i vardagen; lära oss att stanna upp och se vad vi verkligen  mår bra av. Låta sinnet landa och ge oss själva näring och kraft, både kroppsligt och mentalt.  Även några få minuters närvaro om dagen gör en enorm skillnad för vår hälsa. Och det komiska är ju att när tar medvetna pauser från våra att-göra-listor – så får vi mer energi, blir bättre på att prioritera och får därmed mer gjort! Men hur sjutton GÖR man för att hitta motivationen till att hinna och orka att ägna de där minuterna åt sig själv?
Välkommen på en workshop med fokus på att hitta den där till synes knepiga balansen mellan lugn och energi. Du kommer att få verktyg i form av andningsövningar som du har nytta av i din vardag, för att lättare hantera stress. Vi kommer att kika på hur din hållning påverkar hur du mår och att vi kommer att gå igenom ett antal bakåtböjningar, som ger dig energi både fysiskt och mentalt.
Med fokus på biomekanik (hälsosam rörelselära) kommer vi att guida in kroppen i hälsosamma och stärkande positioner och vi blandar dynamiskt tempo med att ibland stanna upp och utforska en position, så att både du som gillar fart och fläkt och du som är mer eftertänksam i din yoga får något mumsigt att njuta av.
För mer information om Jennie, vem hon är, vad hon har för erfarenheter och vad hon brinner för se hemsida: kiasbodyinbalance.com/workshops
Mer info: www.kiasbodyinbalance.com/workshops eller info@kiasbodyinbalance.com

 

17 september

4 LEVELS of HEALTH - a life changing lecture with Janesh Vaidya

Value Life har även i år nöjet att välkomna Janesh Vaidya till västkusten. I en två timmar lång föreläsning förklarar Janesh, denna välkända Ayurveda utövaren och bästsäljande författaren av hälsoböcker, hur du kan förbättra ditt liv genom att arbeta i hälsans alla utvecklingsfaser. Mer info hittar du på valuelife.se/aktiviteter.
Folkets Hus Möllan, Mölndal, kl. 18-20.
Boka/betala din biljett på länken; http://simplesignup.se/event/59003
Varmt välkommen!

 

17-20 September

BODY MIND FUSION, BÖDA SAND, ÖLAND

Följ med till Öland och Böda Sand för träningsupplevelser utöver det vanliga på ovanligt vackra platser.
Body Mind Fusion är en träningsresa och retreat med fokus på helhetshälsa. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van utövare av SomaMove®, Yoga eller andra aktiviteter, klassernas rörelser och flöden anpassas så att alla kan vara med utifrån sin egen förmåga. Med vår långa erfarenhet av träning, hälsa och resor har vi skapat ett program som vi anser ger optimala förutsättningar för att hitta balansen mellan aktivitet och återhämtning för kropp, sinne och själ.
För den som vill och i mån av plats finns extra insatta aktiviteter i form av workshops i medveten andning, yogamassage och möjlighet att testa Stand Up Paddel Boarding och SUP Yoga. Vi erbjuder möjlighet till helpension på Body Mind Fusion.
Pris från 1450:-
Varmt Välkommen!
Kontakt: madeleine@7-voyage.com
Mer information: www.7-voyage.com

 

17-22 september

Yogaresa till Mallorca

Vill du fylla på med energi inför hösten? Vill du ge dig 6 dagar av yoga, sol, avkoppling, nyttig mat och utflykter till vackra ställen på ön Mallorca och möjlighet att lära känna nya vänner. 
Då är detta resan för dig.Vi har ett 4-stjärnigt hotell bokat åt oss i vackra Palma hamn.Vi börjar varje morgon med yoga med havets brus i bakgrunden och solens strålar som värmer oss.
Efter en stor härlig frukostbuffe som ingår i resans pris finns tid för sol, bad, shopping i Palma och utflykter. Varje eftermiddag samlas vi igen och utforskar yogans magi. Du kan åka som ren nybörjare i yogans värld eller som van yogi, du utgår alltid från dig själv.
Mer information: http://www.skalkariket.se/yogaresa-till-mallorca/

 

17-27 september

Yoga & Meditation lärarutbildning

Den internationella lärarutbildningen på Ananda Mandala Yoga Retreat Center i Småland börjar sep. 2015 och består bland annat av fem intensiva 10-dagars lärarkurser över ca. 3 år. En personlig utveckling som genom en omfattande och djupgående vägledning i yoga & meditation samt en solid pedagogisk kunskap skapar en säker grund för att undervisa yoga och meditation.
Ananda Mandala Yoga Retreat Center
Höghultström
364 33 Åseda
tel. 070 275 50 65
www.yoga-meditation.se

 

18 september

Mantrakonsert och kundaliniyogaworkshop med Nirinjan Kaur från USA

För första gången kommer musikern, artisten och yoginin Nirinjan Kaur till Sverige för att hålla en yogaworkshop med levande musik och en konsert!
Hennes hjärtöppnande röst förmedlar hängivenhet med lätthet och skapar ett helande space. Med sin omfattande kunskap och erfarenhet inom både Kundaliniyoga och mantrasång sammanväver Nirinjan båda delarna på ett naturligt sätt och skapar en unik mäktig upplevelse.
Plats: Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, buss 65 till Skeppsholmen
Tid: kl 18 Kundaliniyogaworkshop, kl 20 Konsert
Investering: Yogaworkshop 295 kr, Konsert 295 kr, Yogaworkshop & konsert 490 kr
Mer info: www.saranyoga.se och http://anhadh.com/nirinjan

 

18 september

Kursstart för yogalärarutbildningen på YogaDevi, Kungsholmen

ASHTANGAYOGA OCH YINYOGA MED AYURVEDISK INRIKTNING
7 helger fördelat under hösten 2015/våren 2016 samt 5 dagars retreat i juni 2016. Utbildningen består av 200 lektionstimmar, självstudier, assistering och lärarpraktik.
Huvudlärare: Pernilla Cristvall och AnneSophie Sjöblom.
I samarbete med Skandinaviska Ayurveda-Akademin.
Anmälan pågår! Boka tid för ett personligt möte på info@yogadevi.se.
Läs på www.yogadevi.se.

 

18-19 september

Yogakällan i Örebro

Fredag 18/9 kl 17.00-19.00
Lördag 19/9 kl 09.00-12.00
Kostnad: Enbart fredag 200 kr, enbart lördag 350 kr, lördag och söndag 500 kr
Fredagen erbjuder en skön avslutning av veckan. En hjälp att varva ned, få bort stress och stelhet och hitta lugn och ro. Vi börjar med en mer dynamisk yoga som övergår i skön mjuk, meditativ yinyoga. På lördag förmiddag tar oss från lugn och meditativ yinyoga mjukt vidare till en mer flödande yoga under passet. Vi väcker kroppen mjukt och försiktigt och fyller på med energi inför helgen. Du kan vara såväl nybörjare som mer van yogautövare.
Mer information samt anmälan:
Susanne Collgård, tel: 076-2556293, e-mail: collgard@gmail.com

 

19 september

En dag med Göran Boll - Chakra "Själens DNA"

Möt den medicinska yogans grundare Göran Boll som berättar om forskning på yoga, yogans expansion i Sverige och utomlands och om det sk.chakrasystemet. Göran guidar dig genom yogapass och meditationer och svarar på alla dina frågor.
Tid: Lör 19:e sep kl 09.00-12.30
Mer info: www.yogamana.se

 

19-20 september

Workshops i ashtanga yoga och backbends med Melanie Cooper

Melanie Cooper kommer till Studio Karma och ger oss en hel helg av underbar Ashtangayoga. Lördagens förmiddagsklass, foundations of Ashtanga yoga, passar för alla som är nyfikna, nya som vana yogis. Eftermiddagens workshop om bakåtböjningar passar mer vana yogis. På söndagen blir det en led primary.
Mer info:
http://studiokarma.se/yoga/kurser-workshops/foundations-of-ashtanga-primary-series/
info@studiokarma.se

 

21 - 28 september

Yogaretreat på Mallorca

Nå hälsa och välmående i en lätt, stark och smidig kropp. Rena kroppen och sinnet. Inspireras till en hälsosam och energigivande livsstil genom yoga.
Vi bor i Persiljepalatset beläget på Carrer de Juavert i den lilla staden Felanitx på Mallorcas sydostkust.  Här får vi smak av det genuint mallorkinska med små caféer, saluhall och den populära söndagsmarknaden. I närbelägna Porto Colom Mallorcas största naturhamn med charmiga färgglada små fiskarhus, inspireras vi av den makalösa naturen genom att vandra på klipporna längs med havet och utöva Yoga under bar himmel.
Datum: 21 – 28 september 2015   Pris: 13 500:-
www.wellnesshouse.nu
lena.sjoberg@wellnesshouse.nu

 

21-28 september

Grekland, hav & yoga till kanonpris!

En perfekt sensommarresa där vi kombinerar yogaklasser med en skön grekisk livsstil! I en avslappnad, social och vänlig atmosfär bortom de stora turiststråken får du många yogaklasser med svensk instruktör, cykelturer, segling, sol och bad. Det ingår även en guidad cykelutflykt och en seglingslektion för den som önskar. Goda vandringsmöjligheter.
Din svenska yogalärare heter Liat Michaeli som är utbildad inom Yoga Alliance. Liat brinner för att sprida glädjen i yogan och inspirera andra till att hitta kraft och motivation för att kunna påverka och förbättra sin egen hälsa.
Pris från 6750 SEK!
http://www.inshapetravel.se/grekland-hav-och-yoga

 

23 september

JANESH VAIDYA i Åkersberga - 4 Levels of health, a lifechanging lecture

Tid: 23 september kl.18.00-20.00
Plats: Berga Teatern, Skolvägen 2, Åkersberga.
Janesh Vaidya är Ayurveda-praktikern och författaren till bästsäljande böcker som "Yoga är min terapi", "Maten är min medicin" och "Ayurveda för ditt sinne". Han kommer under denna två timmars föreläsning att guida dig genom de fyra olika steg, som enligt den 5000 år gamla Indiska livsfilosofin, en människa måste passera för att uppnå maximal hälsa i livet.  
För mer information/bokning av biljetter: ayurveda.with.janesh@gmail.com alt. ring på: 073-707 80 36
Läs mer på www.janeshvaidya.com
 

25-27 september

Andningspaus i Sörby Naturhälsogård

Följ med på en härlig andningspaus från vardagen och samla kraft, insikt och vitaminer inför höst och vinter! Här tillbringar vi en härlig helg med yoga, mindfulness, personlig insikt och utveckling genom bl.a. Zencoaching, kreativt skapande och fantastik mat (vegetarisk, slow-foodpremierad). Mer info och bokning hittar du på valuelife.se/aktiviteter. Varmt välkommen!;


25-27 september

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

 

25 september - 4 oktober

Utbildning i Clinical Somatics, steg 1

Du lär dig behandlingsformen Clinical Somatics och att undervisa Somatics rörelseklasser. Den neuromuskulära rörelseformen består av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Somatics frigör hållningsmönster som orsakats av skador, stress och vanemässig hållning. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden. Träningen innehåller även neurofysiologi, funktionell anatomi och somatic filosofi. Den tre steg långa träningen erbjuds nu för första gången i Sverige!
Specialpris för Yoga för dig-prenumeranter
För mer info: info@somatics.se
www.livingsomatics.com

 

26-27 september

Grundkurs i Ayurveda egenvård steg 3 på Österlen

Hitta din sanna natur med ayurveda, kunskapen om livet, och lär dig grunderna i egenvård enligt detta väl beprövade system. Ett heltäckande system för mänsklig utveckling och hälsa.
Enkelt, naturligt och beprövat under många tusen år. Fortsättning på ayurveda grundkurs steg 1 och 2. Förkunskaper: Ayurveda grundkurs steg 1 och 2 (hålls 4-5 juli resp 22-23 augusti på Österlen om du inte har gått dem förut) .
Mer information: http://floweryoga.nu/inlagg/ayurveda/

 

26 september - 1 oktober

Grundutbildning certifierad ChiBall-instruktör

Boka in dig till nästa grundutbildning till certifierad ChiBall® instruktör 26 sept - 1 okt på underbara Masesgården. Endast 15900:- inklusive allt material (DVD:er, CD mm) + Kost &Logi
För mer info gå in på www.chiball.se
fb: ChiBall Scandinavia
www.masesgarden.se

 

26 september - 3 oktober

Yinyoga i Almunecar i samarbete med Grand Tours.

Charmiga och gästvänliga kuststaden Almuñécar är belägen på Andalusiens solsäkra tropiska kust, i södra Spanien. Tillsammans med yogaläraren Pernilla Cristvall får du en oförglömlig yogavecka vid havet, i hjärtat av Andalusien. Vi kombinerar yoga, mindfulness, ayurveda och utflykter, promenader, strandliv och god mat. Därtill är ett besök vid ekologiska Finca el Pinero, med en spansk lunch och smakprov på säsongens goda frukter.
Läs mer här.

 

 

26 september – 3 oktober

Yogaresa till Kroatien

Följ med på en härlig vecka till ön Brac med oss på Yogakällan!
Vi utövar hathayoga och yinyoga och har också med en simcoach för den som vill lära sig crawla som en extra bonus! Kostnad 6.900 kr för del i dubbelrum
För mer info: Susanne Collgård, tel 076-2556293, collgard@gmail.com

 

Oktober

 

3 oktober

Kundaliniyogalärarutbildning i Linköping

Guru Dharam, Siri Sat, Ulrika Berglind m fl
Mer info: www.yogakraft.se

 

4-10 oktober

Bali Yoga Retreat med Petra Lindros: Let Go and Fly High

Härligt yogaretreat på den magiska ön Bali. Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykt, massage, hälsosamma vegetariska måltider och egen tid för avkoppling och återhämtning.
Yogastilen är blandad med dynamisk yoga på morgonen och Yin yoga och Slow Flow på kvällspasset. Kura Kura Yoga Retreat ligger trappsteg från stranden, en idyll för att finna lugn och ro, släppa taget om gamla rutiner och tankar som inte längre ger resultat.
Prenumeranter på Yoga för Dig får 15% rabatt vid bokning av enkelrum och 20% dubbelrum.
För mer detaljerad info och kostnad se: www.yoga-marbella.com  eller www.facebook.com/YogaWithPetraLindros

 

8-17 oktober

DANSFESTIVAL FUCKING BURN IT! – AGE ON STAGE

I höst arrangerar koreograf Charlotta Öfverholm/Compagnie Jus de la Vie dansfestivalen Fucking Burn It! – Age on Stage på Dansmuseet i Stockholm. Tio dagars firande av att fortfarande stå på scen. Föreställningar, fotoutställning, prisbelönta filmer, workshops och seminarium om ålder och dans avslutas med en galaföreställning med något av det bästa danskonsten har att erbjuda.
Seminarium: Experter diskuterar Age on Stage. Om att överskrida traditionella konventioner och förväntningar. Inbjudna föreläsare ärPaul Bronkhorst, Director Stichling Omscholingsregeling Dansers Amsterdam, Madeleine Ritter, Executive Director Dance On Berlin, Fay Nenander, ”Extended carriers” Stockholm. Dans- och Cirkushögskolan och Danscentrum gästar paneldebatten med nationellt och institutionellt perspektiv.
Galaföreställning: Wendy Houstoun (UK), Desmond Richardson, Dwight Rhoden (USA), Amancio Gonzalez (DE), Jordi Cortes (ES), Rob Tannion (AU), Hana Varadzinova, Eliska Vavrikova (CZ), Talia Paz (IS), Dragos Mihalcea (ROU), Lauri Antila, James Friedman, Lindy Larsson, Tobias Hallgren och Charlotta Öfverholm (S).
Som dansare och koreograf har Charlotta levt som världsmedborgare och har ett enormt nätverk från sina år utomlands från Tyskland, Spanien, Frankrike, USA, Tjeckien och Österrike. Hon bjuder in de bästa scenkonstnärerna till festivalen Fucking Burn It! för att visa på vad danskonsten har att erbjuda, men också för att dela med sig av sina mångåriga erfarenheter.
Spelperiod Dansmuseet, 8-17 oktober 2015
Seminarium, 16 oktober
Galaföreställning, 17 oktober
För mer information
www.dansmuseet.se
Manager Mia Crusoe, mia@jusdelavie.org (+46)707-779372.;

 

9-11 oktober

En helg med yoga, meditation och närvaro – med Karin Rosell

Ge dig själv en helg med yoga, meditation och närvaro i höst. 9-11 oktober har jag ett yogaretreat på Skalkariket.
Det blir klassisk Karin-yoga där vi plockar russinen ur kakan. Det jag tycker bäst om ur hathayoga yinyoga paryoga och meditation. Vi umgås en hel helg och äter god vällagad mat och för den som vill serveras ett glas vin på kvällen. Allt på vår fantastiska anläggning Skalkariket, beläget mellan Skövde och Mariestad.
Kurs: 995 kr
Boende (del i dubbelrum): 625 kr per natt inkl frukost
Lunch: 100 kr
Middag: 250 kr
Läs mer på: www.skalkariket.se

 

9 oktober 2015– 26 juli 2016 

Kundaliniyogalärarutbildning

På Yoga Mangalams Kundaliniyogalärarutbildning får du lära dig ett system för att förändra ditt och andras liv med yoga. Du får de verktyg som just du behöver för fysisk, mental och emotionell självutveckling. Utbildningen är godkänd av Yoga Alliance och följer den kursplan Yogi Bhajan föreskrev och som KRI utvecklat.
Utbildningen innehåller åtta till tio träffar spridda över åtta månader – sammanlagt 220 timmar under 22 utbildningsdagar uppdelade i olika moduler. Early Bird pris innan sista maj 35 500. Har du frågor så maila direkt till Emma Öberg på emma@mangalam.se eller ring 0761456913
Läs mer på : http://mangalam.se/utbildning/kundaliniyogalararutbildning/om-utbildningen/

 

10-11 oktober

Hanna Somatics Fundamentals, på WinWin Yoga Uppsala

Kursen är för dig som vill lära dig Somatics för eget bruk eller professionellt användande. Du lär dig rörelseklasser för grupper och enskilda. Kursen innehåller även föredrag och behandlingsformen Clinical Somatics introduceras. Somatics är en neuromuskulär rörelseform bestående av sakta, medvetna rörelser som skapar frihet från smärta och förbättrar rörelseförmågan. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötter i Feldenkraismetoden.
För mer info: info@somatics.se
www.winwinuppsala.se & www.livingsomatics.com

 

15-20 oktober

Yogaretreat i Sitges, Spanien

En resa för Hela Dig med yoga, meditation, mjuk balanserad träning, andhämtning, återhämtning, påfyllnad, närande god mat för kropp & själ, kroppsbehandlingar och ett möte med sol och hav! Sitges är en charmig badort strax söder om Barcelona och vi bor på ett mysigt familjepensionat med utsikt över Medelhavet. Instruktör är Jonna Ekman Mildén från yogastudion Yogini i Bromma (www.yogini.nu)
Kontaktuppgifter/länk: www.catalunyatravels.com 
www.facebook.com/catalunyatravels
Anmälan och frågor till  
info@catalunyatravels.com

 

16-18 oktober

Kundaliniyoga GODDESS POWER med Emma Öberg

Det här är en yogakurs för dig, kvinna, som vill frigöra kraft i ditt energisystem så att du kan lysa starkt som den ljusängel du är.
Du kommer att få lära dig hur du:
* Slappnar av
• Rensar ditt energifält från intryck av tidigare sexuella relationer du vill släppa taget om.
• Desarmerar jobbiga minnens övertag över ditt sinne.
• Öppnar upp kraften i ryggraden med hjälp av yoga.
• Riktar din energi in i hjärtat.
• Kultiverar energin i din hela ditt system så livet kan få bättre flöde.
Pris: 2900 kronor inklusive mat och husrum
Anmäl dig direkt till Emma Öberg på emma@mangalam.se eller ring 0761456913
http://mangalam.se/workshop/goddesspower/

 

16-18 oktober

Yogakällan i Örebro

Fredag 16/10 kl 17.30-19.00
Lördag 17/10 kl 08.30-12.00
Söndag 18/10 kl 10.00-12.00
Kostnad: 850 kr
Kom och var med på en skön yogahelg! Denna helgkurs innehåller både lugn och avslappnande yinyoga som hjälper dig att varva ned, reducerar stress och gör att du kommer i bättre balans, samt mer dynamisk yoga som ger dig styrka och energi. Vi kommer även att ha andningsövningar, teknikövningar och meditation under kursen. Te/kaffe och frukt ingår. Du kan vara såväl nybörjare som mer van yogautövare.
Mer information samt anmälan:
Susanne Collgård, tel: 076-2556293, e-mail: collgard@gmail.com

 

 

17 oktober

Medicinsk & holistisk yoga i Turkiet

Varmt välkommen till ett yogacenter i det lugna Adrasan vid Medelhavskusten i södra Turkiet. Följ med svenska yogaläraren Ullis till Turkiet för en underbar vecka. Njut av yogaklasser morgon och kväll, naturens skönhet, sol, bad och en båtutflykt på det klarblå Medelhavet.
http://www.inshapetravel.se/medicinsk-och-holistisk-yoga-i-turkiet

 

23-29 oktober

Utbilda dig till yogalärare i magiska Indien!

Välkommen till en intensiv månad i yogans värld i Kerala i södra Indien. Vi praktiserar yoga i vår utomhusstudio med utsikt över vattnet, där vi fördjupar oss i asana, filosofi, biomekanik och kommunikation.
Efter utbildningen kan du registrera dig som yogalärare (RYT-200) hos The Yoga Alliance.
Datum: Del 1 23-29 oktober i Stockholm 2015 och Del 2 3-21 januari i Kerala 2016
Mer information: www.nordiskyoga.se
Anmälan: info@nordiskyoga.se

 

31 oktober

Kundaliniyoga workshop: Döden, döden, döden

Den 31 oktober dyker vi in i temat Döden. Vi undersöker kundaliniyogans syn på döden, transformation och livets cykel. En workshop att berika den som funderar över livet och döden eller har ställts inför frågan med någon närstående.
Skön kundaliniyoga, stärkande meditationer, teori, fika och välgörande live mantrasång.
Workshop med Elenor Saranraj Kaur Öster och Anne Saranprem Kaur Hauser
Plats: Touch Center, Väringgatan 25, T-bana S:t Eriksplan
Datum: Lördag 2015-10-31
Tid: kl 14-17
Investering: 350 kr, vid betalning innan 15/10: 300 kr
Anmälan: info@saranyoga.se

 

Yogaretreat på Vallens Säteri med Carina Holgersson

Välkommen till en helg i den vackra och unika miljön på Magasinet, Vallens Säteri i södra Halland. En helg med mjuk och dynamisk yoga, blandat med workshops, andningsövningar och avslappning. Det serveras god mat och övernattning sker i det nyrenoverade gårdshotellet. Du kommer också att ha tid över till att vandra runt sjön och bara vara i den natursköna omgivningen. Inga förkunskaper i yoga behövs.
Det finns flera helger att välja mellan i oktober och november månad.
För mer information gå in på: www.CarinaHolgersson.se

 

November

4-8 november

Yogaresa till Málaga, Spanien

Har du svårt att komma igång eller vill du fördjupa din yoga? Varmt välkommen att följa med på vår yogaweekend på temat "Yoga och medveten livsstil” med yoga, medveten närvaro, sol och god mat tillsammans med Training Invest och Pernilla Cristvall. Under resans gång varvar vi ashtanga och yinyoga. På fri tid gäller sol, bad, egna aktiviteter och utflykter. Finns även möjlighet att boka privata sessioner inom yoga, yogamassage eller coaching (ingår ej i priset).
Mer information och bokning: http://traininginvest.se/yogaresa-spanien
Kontakt: info@traininginvest.se
Tfn: 070-220 77 57

 

4-11 november

SAHARA - A yogic adventure into the desert

En 8 dagars retreat-resa för äventyrliga yogisar som vill utforska djupet av sig själva i öknens vida landskap, under den oändliga sahariska stjärnhimmelen. Kundaliniyoga, meditation och chanting till levande musik. Enkelt boende i nomadläger och traditionell marockansk mat.
Lärare: Klas och Annki Landahl
Mer info: www.hardayaal.com/evenemang#post-66
Anmälan och frågor: klas.landahl@gmail.com

 

7-13 november

Embrace Existence - Retreat i Indien med fokus på glädje

Nu är det dags att dela med oss av våra stora passioner - Indien, yoga och den inre glädjen.
Efter 10 års resande till Indien vill vill nu ta med dig som precis som oss vill fokusera på det goda i livet.
Det som fungerar och det som skapar glädje.
Vi börjar varje morgon med yoga i soluppgång och varje kväll med meditation i solnedgång.
Vi kommer att promenera längst den långa vackra stranden, dricka gröna smoothies, lyssna på inspirationsföreläsningar och ha tid att reflektera.
Vill du ha sköna Ayurvediska behandlingar massage, manikyr och pedikyr så finns det tillgängligt för en billig penning.
Du kommer att åka hem med ett leende på läpparna och ditt liv kommer aldrig mer bli sig likt! :)
Mer info: http://exi.se/resor
Frågor? Maila till msegelstrom@hotmail.com
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/583021841830604/permalink/621427994656655/

 

12-15 november

Retreat: Från stress till inre balans

Kom och stressa ned från vardagen under en långhelg på Husby Gård i det vackraste Sörmland. Kom i balans med yoga, meditation, breathwalk, promenader, ekologisk vegetarisk mat och behandlingar.
Laddad med inre ljus kan du sedan möta vintern. Du har med dig kraft och nya kunskaper, samt enkla verktyg som fortsätter att förgylla din vardag.
Mer information: www.saranyoga.se
Samarbete mellan Saran Yoga och Kundaliniyoga4u.
Retreat med Elenor Saranraj Kaur Öster, Anne Saranprem Kaur Hauser och Ann-Chalotte Jai Sangat Madsen
Plats: Husby Gård, 2 mil norr om Nyköping
Datum: 12-15 november (tors-sön)
Tid: start kl 17 på torsdag, avslut söndag efter lunch
Investering: 3900 kr, Early bird 3600 kr vid betalning innan 11 september
Anmälan: info@saranyoga.se

 

19-25 november

Drömresan till Dubai – Lär känna Dubai på riktigt med Leila

Kom med oss till fantastiska Dubai. Morgonyga varje dag kl 08:00 på stranden i Dubai, tabata och löpträning på dagarna och avsluta din dag med ett yogapass under palmerna. Träna med Leila Söderholm, löpträna med Gunnar Söderström och yoga med Karin Rosell.
För priset 14 900 kronor ingår flyg från Arlanda, transfer T & R i Dubai, del i dubbelrum på femstjärnigt hotell med strandläge på JBR Beach, välkomstmingel första kvällen, middag första kvällen, frukostbuffé, all träning, löpning och yoga, löparworkshops och föreläsning.
Anmälan till: resor@lifebyleila.se

 

21 november

Yogakällan i Örebro

Lördag  kl 08.30-12.00
Kostnad: 400 kr
Lördagsmys i höstmörkret! En förmiddag för kropp och sinne som innehåller mjukhet, rörlighet, styrka samt inre lugn och ro. En hjälp att varva ned och må bra. Du kan vara såväl nybörjare som mer van yogautövare.
Mer information samt anmälan:
Susanne Collgård, tel: 076-2556293, e-mail: collgard@gmail.com

 

24 november – 6 december

Ayurvedaresa till Kerala med ayurvedacoachen Eva Forsberg Schinkler

Ge ditt välbefinnande en boost på vår resa till södra Indien och Keralas sköna klimat. En bättre investering i din hälsa samtidigt som du njuter av sol och bad är svårt att finna! Kom hem smidigare och lättare till kropp och sinne efter vistelsen.
Den ayurvediska reningskuren går på djupet och är stressreducerande och balanserande för både kropp och själ. Den integrerar dagliga kroppsbehandlingar med örtmediciner och anpassad kost i en omhändertagande och underbar miljö. Yoga, andningsövningar och meditation är också del av kuren. Vi bor på mysiga Nikkis Nest som erbjuder autentiska ayurvedabehandlingar och har haft många nöjda västerländska gäster under de senaste 18 åren, med läkare som arbetat i Schweiz.
Med på resan är Eva Forsberg Schinkler, en av Sveriges ledande personer inom Ayurveda. Hon kommer att erbjuda föreläsningar, coaching och hjälp att sammanställa en handlingsplan som du kan använda när du kommer hem som komplement till ayurvedacentrets.
Kerala bjuder ett skönt klimat med milslånga naturstränder, grönt frodigt landskap, vänliga människor och en spännande kultur. En färgstarkt och fascinerande plats för sinnliga upplevelser!
Flyg: Vi flyger med bekväma förstklassiga flygbolaget Qatar Airways direkt från Stockholm (för anslutning från Göteborg/Köpenhamn kontakta oss) med byte i Doha, Qatar – den smidigaste flygförbindelse som finns till Kerala från Sverige.
24 nov Stockholm-Doha 09.20 - 17.05 24 nov Doha-Trivandrum 20.05 - 03.00 +1 06 dec Trivandrum -Doha 04.00 - 06.15 06 dec Doha-Stockholm 08.55 - 13.20
Pris: 19 900 kr per person i delat dubbelrum (Standard kat.) 22 900 kr i enkelrum. Tillägg för bungalow (Chalet kat.) 1200 kr i delat dubbelrum . 4 900 kr i enkelrum.
I priset per person ingår:
•  Flyg  med Qatar Airways Stockholm-Trivandrum t/r med dagsaktuella flygskatter och priser (med reservation för ändringar)
•  12 nätter/11 dagar i delat rum på mellanklasshotellet Nikki ́s Nest av vald kategori med ayurvedisk kost och drycker
•  Konsultationer med ayurvedisk läkare
•  Ayurvedakur i 11 dagar med dagliga behandlingar
•  Dagliga föredrag, coaching och individuell handlingsplan av Eva Forsberg Schinkler
•  Yoga-och meditationspass dagligen
•  Musik- och kulturframträdanden på hotellet
•  Halvdagstur till Trivandrum stad
•  Transfer till och från hotellet
Tillkommer:
•  Ev. avbeställningsskydd  och  reseförsäkring
•  Ev. dricks 
•  Visum till Indien 
För anmälan och information om resan kontakta Suzanne Björklund på Tour Pacific på tel 042-17 95 09 eller suzanne.bjorklund@tourpacific.se
Läs mer om Eva på schinklermanagement.se
TOUR PACIFIC SCANDINAVIA AB
Box 1090, 251 10 Helsingborg Besöksadress: Sundstorget 3, vån 3 Växel: 042 17 95 00 Fax: 042 14 30 55 Hemsida: www.tourpacific.se
Facebook: www.facebook.se/tourpacific

 

 

27-29 november

Fit for life WKND med Allt för hälsan - Nordens största livsstilsmässa inom hälsa

Allt för Hälsan är den årlig mötes- och marknadsplats där 25 000 personer, både inbitna och nyblivna anhängare av en hälsosam livsstil, får full överblick över allt som är värt att veta och uppleva inom friskvård och egenvård.
Yoga för dig officiell samarbetspartner till yogaavdelningen. Här kan du prova på yoga gratis på Yogagläntan och lyssna till intressanta föreläsare på Yogascenen, samt bekanta dig med många utställare i yogaavdelningen. Mässan arrangerar också ett stort yogakonvent.
Vill du ställa ut på mässan tillsammans med tidningen? Kontakta ansvarige utgivaren Mikael Nyberg, mikael@nybergforlag.se, 070-787 58 53.
Läs mer på www.alltforhalsan.se

 

27-29 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. Under helgen kommer du att uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Läs mer på www.yogaakademien.se

 

30 november - 27 december

Level 2 teacher training in Goa, India with Julie Martin, Emil Wendel and Rhys Beynon

Through a daily immersion into the depths of Asana, Philosophy, Pranayama and Meditation, Julie and Emil will guide you to unfold as a practitioner, a teacher, and a yogi. Through practice, interaction and feedback participants will learn to integrate skills and knowledge beneficial not only for teaching, but also for an advanced understanding of yoga.
Total hours 300 registered with Yoga Alliance.
This residential course includes accommodation and a daily yogic diet prepared by Ayurvedic chef Mani of Satsanga Retreat.
www.brahmaniyoga.com
Joanne: domoreyoga@gmail.com

 

November (dates to be defined)

Raw Food Chef Certification Course Level 2

Level 2 - Ubud, Bali
8 day 60h
7,5 h daily course
Field trips included
Price for Level 2: 15 320 SEK course fee (In-house living and food expenses to be defined and not included. Flight not inluded)
More info at: yoursweetyogaspot.com

 

Yogaretreat på Vallens Säteri med Carina Holgersson

Välkommen till en helg i den vackra och unika miljön på Magasinet, Vallens Säteri i södra Halland. En helg med mjuk och dynamisk yoga, blandat med workshops, andningsövningar och avslappning. Det serveras god mat och övernattning sker i det nyrenoverade gårdshotellet. Du kommer också att ha tid över till att vandra runt sjön och bara vara i den natursköna omgivningen. Inga förkunskaper i yoga behövs.
Det finns flera helger att välja mellan i oktober och november månad.
För mer information gå in på: www.CarinaHolgersson.se

 

December

 

12 december

Kundaliniyoga workshop:  Celestial Communication - Meditation i rörelse med musik

Vi firar livet med meditationer i rörelse till musik.
Vi går igenom grunderna för celestial communication i kundaliniyogan, mediterar med glädje och innerlighet till musik.
Kom och njut precis som du är, koppla dig fri från julstress!
Vi musicerar, chantar, skapar och fikar tillsammans.
Workshop med Elenor Saranraj Kaur Öster och Anne Saranprem Kaur Hauser
Plats: Touch Center, Väringgatan 25, T-bana S:t Eriksplan
Datum: Lördag 2015-12-12
Tid: kl 14-17
Investering: 250 kr
Anmälan: info@saranyoga.se

 

27 december - 6 januari

Vill du börja det nya året med klarhet och energi?

Vår 10-dagars nyårsretreat på natursköna Ananda Mandala i Småland ger dig möjligheten att få en djup personlig erfarenhet av yoga & meditation och samtidigt att ladda upp både fysiskt och psykiskt. Lärare: Hari Prem m. fl.
Ananda Mandala Yoga Retreat Center
Höghultström
364 33 Åseda
tel. 070 275 50 65
www.yoga-meditation.se

 

2016

Januari

 

8-10 januari 2016

Kundaliniyoga 50plus - yoga på stol

Helgkurs med Willem Wittstamm från Tyskland
Willem Wittstamm kommer tillbaka till Stockholm för att hålla sin omtyckta och uppskattade helgkurs om kundaliniyoga på stol. Yoga50plus utvecklades för alla människor som inte (längre) kan sitta på yogamattan.
Du som yogalärare kan efter kursen direkt använda dina nyvunna kunskaper i din undervisning. Och du som "50plussare" får nya perspektiv och möjligheter för din yoga. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.
Plats: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholmsgatan 79, T-bana Hornstull
Datum: 8-10 januari 2016
Tid: start fredag kl 17:30, avslut söndag kl 15
Investering: 2900 kr, Early bird 2600 kr vid betalning innan 8 oktober 2015
Anmälan: info@saranyoga.se

 

10-24 januari

INDIEN: Yoga & Ayurveda som rehab mot långvarig smärta

Nu kan vi äntligen erbjuda en yogakurs speciellt anpassad för dig med långvarig smärta och värk. En rehabiliterings- och rekreationsresa till Varkala i södra Indien - med ayurveda och individanpassad yoga och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar...
www.yogaakademien.se

 

 

23 januari

Lärare i Kundaliniyoga och Meditation

Yoga Alliance certifierad utbildning till lärare i kundaliniyoga och meditation – 200 timmar
1 år. 10 helger. 200 timmar. Kroppsställningar. Andning. Avslappning. Meditation. Mindfulness. Mantra. Anatomi. Historia. Filosofi. Psykologi. Forskning. Livsstil. Ayurveda. Internationella yogalärare. Internationell certifiering.
Jona Dahlqvist är internationell yogalärare med över 20 års erfarenhet av yoga och meditation. Jona har utbildat yogalärare i Malmö sedan 2009. Hon är författare till böckerna Yoga – när som helst, var som helst (2009) och Kundaliniyoga Liv (2011).
yogajona.se

 

25 januari - 3 februari

Yoga och upplevelseresa till Bali

Välkommen på en 10 dagars magisk yogaresa till Bali med erfarna yogalärare och guider. I tropisk värme avnjuter vi dagliga yogaklasser, besöker Balis guldkorn och span, vandrar till vattenfall, simmar med delfiner, serveras hälsosam mat och slappnar av i härligt boende.
Vi tar hand om dig från att du landar med flyget tills du åker hem.
kontakt yoga@saprema.se, webb: www.saprema.se/yogaresor

 

Februari

 

20 februari - 2 mars

YOGA TREAT RETREAT

Melanie Cooper/ Stu Girling/ Josefin Wikström/ Jennie Wadsten
Ashtanga Vinyasa/ Yin Yoga/ Yoga Anatomy- biomechanics/ Bollywood dance/ Vinyasa Flow/ Personal Programs/ Yoga Philosophy/ Special workshops/ Yoga Nidra/ Pranayama/ Massage
Bamboo Yoga Retreat- Patnem Goa India 20 February -2 March2016
Do you want to practice yoga, learn more about your body and your yoga practice, meditate, dance, have fun and meet new people, eat amazing food... all right next to the beach in beautiful Goa? Then this is the retreat for you.
Jennie, Josefin, Melanie and Stu have worked together for years and all share a passion for teaching yoga and making it authentic and real and relevant to you and your body.
Together we will teach you about basic anatomy and how it is relevant to your body, we will devise a special asana sequence just for you.You will learn about alignment and how to work towards openness and stability in your body and mind. We include dynamic forms of yoga and restful restorative yin yoga and meditation. Massage treatments are available for an extra cost with Stu.
Price: 940 Euro - 840 Euro -Early bird sign up before 1/9 2015
Deposit: 250 Euro to book your space (non refundable)
Food accommodation and all courses are included in the price.
For further information and signing up contact Jennie Wadsten jennie@yogalila.se

Mars

13-20 mars

Yoga & dance retreat with Jennie Nilaya Wadsten, Isabella dos Santos, Josefin Wikström and Stu Girling in Goa, India

Restore and re-energize with yinyoga, restorative yoga, vinyasa flow, nia, bollywooddans, jivamukti, anatomy lectures and massage treatments.
At Bamboo Yoga Retreat, Goa, India
More info: www.yogaleela.se

 

19 mars - 3 april

Yoga Retreat & Pilgrimage, Indien

NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India...or as the locals call it "Devbhoomi" - Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants.
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satyadev & Tina
www.satya.dk
www.gaiatree.se
Retreat fee: € 1590 (air fare, visa, transfer from airport and insurance not included)
Early Bird Price: € 1490 (before 01.11.2015)
Last date for registration Feb 1st 2016
Registration fee € 500
BG 542-1581
For questions and registration: tina@gaiatree.se
0046 -73-7788677

 

Augusti

 

19-24 augusti

John Scott - Ashtanga Vinyasa Yoga, Swedish forest retreat

Five days in nature with a small group setting where one of the worlds most inspirational teachers John Scott is sharing his joy and knowledge, deepening the understanding of the Ashtanga Vinyasa yoga practice.
” Practice with a Peter Pan quality, think happy thoughts and fly”- John Scott
For information and bookings: allindiapermit@yahoo.com Josefin Wikström
www.kaivalyayoga.info www.johnscottyoga.com www.urnatur.se www.askersundyoga.com

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Skriv kort och koncist enligt följande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter.

Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.