Skip directly to content

Kalendarium

Här hittar du kurser, resor, workshops, retreater med mera:

 

Oktober

24-26 oktober
Yogahelg i skärgården på Idöborg med Surya och Hanna
På fredag morgon tar vi oss ut med båt till vackra ön Idöborg för en hösthelg i pensionatsmiljö. Helgen kommer erbjuda en bukett av vad yoga kan innebära, med upp till tre pass om dagen, varav ett/ dag av mer dynamisk karaktär. Meditation, Yinyoga, Vinyasa flow, flygande yoga (par-yoga) med tillhörande thai-massage workshop kommer varvas för att ge en fin balans. Du behöver inte vara erfaren yogi för att vara med. Mellan passen serveras god, ekologisk mat och det kommer finnas tillräckligt med tid att njuta av naturen, bastu och havet. Vi reser hem på söndag eftermiddag.
Mer info och anmälan:
info@hannabackman.se
surya@ganeshyoga.se


20 oktober
En kväll för förändring - 20% rabatt för Yoga för dig prenumeranter!
Välkommen till en kväll späckad av goda tips för att möta höstmörkret med kraft och livsenergi! En kväll där du får kloka råd av författarna bakom några av höstens mest spännande böcker inom hälsa och personlig utveckling. Vi ses på Lundqvist & Lindqvist, Klara Strand (OBS! ny adress: Klarabergsviadukten 90) i Stockholm den 20:e oktober kl. 18:00 - 21:00 där vi bjuder på lite gott att äta och dricka innan du får möjlighet att träffa och lyssna på; Sanna Ehdin Anandala, Kajsa Ingemarsson, Anna Wikfalk, Veronika Ryd och Tia Jumbe samt Camilla Davidsson och Anna Benson.
Läs mer på: mygoodtime.se/event

25-29 oktober
ACROYOGA IMMERSION: Malmö
Kom med Nina & Boris på denna djupdykning i AcroYogans alla delar. AcroYoga är en integration av yoga, akrobatik och massage. En interpersonlig form av yoga som odlar förtroende, lekfullhet och gemenskap. Denna immersion är en grundkurs som även är förberedande för AcroYoga Teacher Training (acroyoga.org).
www.acrobhakti.com/immersion
info@acrobhakti.com

26 oktober -2 november
Yoga och KBT retreat La Gomera.
Det blir sadhana på morgonen, kbt på dagen, yoga och meditation på kvällen och däremellan utflykter, kanske mer yoga, vegetarisk mat, massage, privatlektion, vandring, jobba i kbt materialet och bara vara. Det blir en fantastisk inre och yttre resa.
Maila för mer information.

 

25 oktober
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Göteborg
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

27 oktober – 1 november
Mamma- baby yogaresor till Sitges, Barcelona
Mammaledig och längtar efter att få resa bort, koppla av och umgås med likasinnade? Häng med till soliga Sitges, söder om Barcelona, för en skön vecka tillsammans med andra mammor och deras bebisar. Här kommer ni att yoga, dansa och ha roligt tillsammans med ItsYogas instruktörer, äta god och hälsosam medelhavsmat, lyssna på föreläsningar och samtala kring hälsa och föräldraskap och bara ha det skönt på stranden och solterrassen. Vi bor bekvämt på Villa Sunlight, ett personligt och charmigt pensionat med underbar utsikt över staden och havet.
http://www.itsyogastockholm.se/nyheter/mamma-baby-resa

30 oktober - 2 november
Höstretreat på Fårösunds fästning
När höstmörkret tätnar och vintern väntar runt hörnet behöver vi både stillsamhet och energi. Följ med Mariancila Kim och Elizabeth Welsh på ett fyradagars yogaretreat till norra Gotland! Vi bor på mysiga Fårösunds Fästning, med sköna sängar, relaxavdelning med bastu och pool, samt närhet till hav. Vi erbjuder morgon-Mysore, hatha- och yinyoga, teknik, filosofi och meditation. Vegetarisk
värmande mat lagad av Yamina. Varmt välkommen!
Del i dubbelrum 5800 kr, enkelrum (2st finns) 6900 kr.
All mat, yoga och boende ingår i priset, resan arrangerar du på egen hand. Frågor, anmälningar till Elizabeth: yogaisaltis@gmail.com eller Mariacila: mc@lilashala.se
Mer information:
www.yogaisaltis.se
www.lilashala.se
www.farosundsfastning.com

31 oktober - 2 november
Stockholm Yoga & Dance Festival
Välkommen till årets skönaste festivalhäng!
Ett blixtrande fyrverkeri av yoga, dans, musik och oanade möten mellan dem som får november att bli årets ljusaste månad.
Hit kommer några av dans- och yogavärldens mest inspirerande lärare med närmre 60 fantastiska workshops och livsbejakande, tankeväckande föreläsningar inom hälsa, kost och meditation.
Mellan klasserna kan du botanisera bland utställarna i Wellness Bazaar, äta gott och ekologiskt på Raw Food Cafeet,  uppträda på vår öppna scen eller bara hänga, njuta och vara.
Fredagskvällens invigningsfest och lördagskvällen bjuder på musik och artister i världsklass.
(Foto: Max Lauritzen)
Läs mer på www.yogadafestival.se

Varje måndag, onsdag, torsdag (mindfulness) och söndag
Yoga och mindfulness vid Hellasgården
Drop in, 80 kr. 120 kr med bastu och bad.
Klippkort 750 kr.
Måndagar och onsdagar yoga kl 18-19.15
Torsdagar mindfulness kl 18-19.15
Söndagar yoga kl 15-16.20
Läs mer på
www.hellasgarden.se/sv/yoga
 

November

6-20 november
Yoga, ayurveda och meditation i Kerala
Kom tillbaka till ursprunget i dig själv med yoga, ayurveda & meditation för återhämtning och mer livsbalans. Första veckan är inriktad på ayurveda & yoga, och den andra veckan sker en fördjupning inom yoga. Detta blir den elfte yogaresan till Indien som Åsa leder.
Boka tidigt rabatt! 1000 kr vid bokning före 1 juli
Åsa Somesha Nyström
Floweryoga.nu

6 november
BARNYOGALÄRARUTBILDING START
Vill du arbeta som yogalärare för barn och ungdomar i åldern 2-16 år? Vi erbjuder marknadens bredaste och djupaste utbildning i 3 åldersanpassade moduler. Modulerna kan tas separat och i valfri ordning för dig som önskar certifiering.  Modul 1, yoga med barn i åldern 2-6 år ges den 6-9 november i Yogastation Uppsalas fina lokaler. Ur innehållet: Barnets utveckling och förändringar under åren 2-6 år, anpassade yogaövningar för denna ålder, sagoyogans olika möjligheter, yoga på förskolan, kreativa övningar, yogalekar, undervisningsmetodik.
Efter kursdagarna genomförs egen praktik på hemorten eller i Uppsala. Små grupper och fantastiska föreläsare garanterar hög kvalité.
För mer info: www.kidsyogafoundation.se

7-9 november
Module 1: AWAKENING WOMANHOOD
The 1st step to rediscovering who you really are
a weekend retreat: 7-9th of Nov
Come and reclaim your full extraordinary potential as a woman through the ancient teachings of Tantra, yoga and Ayurveda!
Rediscover your true identity and become a goddess: a divine, deep, intricate being who vibrates in resonance with the divine superior energies. Awaken your state of Ecstatic Womanhood in a beautiful setting, through profound teachings and playful exercises, rituals, initiations and delicious food! Welcome to a contemporary school of esoteric mysteries, Ecstatic Womanhood Institute, which invites you to a wonderful journey of self-discovery into the feminine universe.
Venue: Sportstugan Mörtsjöåsen, Rödeby
Price: 3000 SEK / Early birds price ONLY 2700 SEK if paid in full by 12th October
OBS! only 14 places !      
Apply at: ecstaticwomen@gmail.com
www.shaktimystery.net

7-9 november
Livsstilsmässan Allt för hälsan
Yoga för dig samordnar all yogaverksamhet i samarbete med Stockholmsmässan.
www.alltforhalsan.se

8-9 november 2014
Yoga för dig konvent, Allt för hälsan

Årets Yoga för dig konvent är fylld med intressanta föreläsningar inom yoga och ayurveda samt olika yogaformer som mediyoga, yinyoga, hathayoga och viryayoga med namnkunniga lärare som Göran Boll, Marian Papp, Josephine Selander, Peter Ljungsberg, Viktor Frih och Sofia Norén. Som förra året äger konventet rum i Kongresshallen i anslutning till mässan Allt för Hälsan.

I år utökar vi till två dagar där man kan välja att gå lördag, söndag eller båda dagarna. I priset ingår också fritt inträde till mässan Allt för hälsan. Där får du förutom att träffa intressanta utställare, besöka yogavdelningen som planeras och samordnas av tidningen Yoga för dig för tredje året i rad. Där kan du gå på ytterligare inspirerande föreläsningar samt prova-på-yoga i Yogagläntan.

Begränsat antal platser. Boka nu för att få plats!
Årets Yoga för dig konvent sponsras av Sportapoteket.
Läs mer på http://www.yogafordig.nu/content/yoga-för-dig-konvent-2014

8 - 23 november
INDIEN: Rehabiliteringsresa till Kerela
En resa för dig som behöver ett friskare liv med hjälp av minst en Ayurvediska behandlingar varje dag och anpassad mat som bestäms utifrån ayurvedisk konsultation och västerländsk provtagning (blod, urin etc) av Dr Raj Kumar och Dr Regu. Hjälp och stöd får du av en ayurvedisk terapeut från Sverige som är på plats under hela vistelsen.
www.humanhealth.se

8 november
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Stockholm
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

13 november
Gravidyoga
Yoga är ett fantastiskt värdefullt redskap för att ta hand om din kropp under graviditeten och förbereda den inför förlossningen samt tiden som småbarnsförälder. Genom speciellt utvalda yogaövningar bygger du på ett skonsamt sätt upp din kropp och minskar risken för rygg- och bäckenbesvär. I gravidyogan arbetar vi med medvetna rörelser i synkronicitet med andningen. Vi lär oss avslappningsmetoder och meditationsövningar som lugnar vårt nervsystem och ökar cirkulationen i kroppen. Det ger oss i sin tur ökad kroppskännedom om kroppens behov utan krav eller förväntningar samt hjälper dig att fokusera på din graviditet på ett djupare plan. Dessutom ger det dig själv tid och plats för att uppleva och integrera den fantastiska process som sker inom dig.
Torsdagar: Kursstart 13/11, 5 gånger
Lärare: Pernilla Crisvtall
Tid: 17.00-18.30
Pris: 1.100 kr
Plats: YogaDevi, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen
Anmälan: Maila till info@pernillasharmoni.se
www.pernillasharmoni.se

14-16 november
Yogaretreat “Balans i livet”
MediYoga – Kundaliniyoga Längtar du efter något mer och att få balans i ditt liv? Detta är en yogahelg för att fylla på med livsenergi så att kropp och sinne får möjlighet att komma i balans. För att få balans och må bra, så kan du behöva sakta ner från alla måsten och krav och ta dig tid att lyssna inåt hur det känns i kropp och sinne.   Under den här helgen gör vi yogapass för att rena, stärka och hela kropp och sinne. Sköna yogapass för våra tre nedersta chakran och vårt hjärtchakra. Vi jobbar med vårt fokus, med vår andning och tillsammans med fina meditationer skapa balans i kropp och sinne.  Ur ett yogiskt perspektiv så har de flesta av våra problem, krämpor och obalanser sin grund och sitt ursprung i våra 3 nedersta chakra. Det är en mycket viktig del i vårt energisystem som vi behöver skapa balans i. Det är här allt börjar, känslan av trygghet, din självkänsla, dina relationer, din livslust, din kraft och ditt självförtroende. Välkommen till en yogahelg i en vacker och stillsam miljö som skapar balans.  Du är välkommen antingen du är nybörjare eller van yogautövare.
För information: www.yogaretreatmarielund.se
Mail: info@yogaretreatmarielund.se

14-16 november
Yogayama Teacher Training 300 timmar: Linjering och assisteringar
Assisteringar är ett viktigt verktyg för yogalärare. Vi studerar anatomi, teknik och linjering för flera olika grupper av asanas samtidigt som vi praktiserar på varandra.
Efter denna kurs kan du assistera både nybörjare och avancerade utövare i ett stort antal olika asanas.
Anmälan tt@yogayama.se
Läs mer www.yogayama.se

14-17 november
Tofta Spa - tre dagars retreat från fredag till söndag
Sveriges första retreat med medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar naturGrässtrån o sten
Nu erbjuder vi ett antal underbara Yogaretreats från fredag eftermiddag till söndag lunch.
I retreaten ingår Medicinsk Yoga, lugnare yoga, andningsövningar samt meditation. Vi fokuserar på att öppna sinnena. Detta innebär att vi undviker, så mycket som möjligt, kommunikation så som att tala, läsa och skriva. Syftet med tystnaden är att minska sinnesintryck; detta underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på vila i nuet. Efter yoga/meditationspassen finns det möjlighet för diskussion. Ta tillfället i akt och vila från allt och fokusera inåt. Det finns även härlig natur för promenader. Denna helg är organiserad och strukturerad att ge dig ny näring för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.
Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bubbelpool ute, bastu, relax, god mat, vila och bara varande.
www.toftaspa.se

14-15 november
Retreat i Lyx och flärd på Thorskogs slott
Unna dig en inspirerande korthelg på Thorskogs slott (strax utanför Kungälv), knappt 1 timmes bilfärd från Göteborg.
Där skämmer jag bort dig från fredag eftermiddag, då du lämnar allt bakom dig, släpper prestigen, tankarna och bara får vara!
Vi börjar med Chakra-yoga (MEDIYOGA), varje pass avslutas med djupavslappning och meditation. Därefter äter vi en två-rätters slottssupé och avrundar kvällen med Yin-yoga som är en lugn och inkännande yoga.
Alla sover i egna, stora och härligt ombonade rum och på lördagsmorgonen startar vi med en TYST frukost i det vackra slottet. Vi gör ett Chakra-yoga pass igen och efter lunchen blir det en TYST vandring runt de vackra ägorna på Thorskogs slott cirka 30-45 minuter. Dagen avslutas med genomgång av helgen och Chakrans betydelse, ur ett holistiskt tänk. Tid för frågor och funderingar.
Program
Fredag:
15.30 Incheckning
16.00 - 18.30 Chakra-yoga med två andningstekniker, djupavslappning och meditation.
19.00 - 20.45 Två-rätters slottssupé.
21.00 - 22.00 Yin-yoga
Lördag:
08.30 - 09.30 TYST slottsfrukost.
09.30 - 11.30 Chakra-yoga, andningstekniken, djupavslappning och meditation.
12.00 - 13.00 Lunchsallad
13.00 TYST vandring
13.45 - 15.00 Avslutning och genomgång av helgen. Goda tillbehör serveras.
Kursledare: Lotta Filipson
www.yogadivine.se
Pris: 2395:-/person (inkl moms)
Inga förkunskaper behövs
För mer info, gå in via länken http://www.thorskogsslott.se/erbjudande.asp/lid/59800/
lotta@yogadivine.se
http://www.yogadivine.se/blogg

14-15 november
Hälsohelg med yoga på Barsebäck Resort
En skön, avstressande och energigivande Hälsohelg i yogans tecken. En del av yogapassen är inspirerade av mindfulness. Alla kan delta, både nybörjare och yogavana.
Välkommen fredag 14/11 kl. 16.00, avslut lördag 15/11 kl. 16.30.
I paketet ingår 5 yogapass, alla måltider med t.ex. indisk buffé, raw food, del i dubbelrum eller i hus en natt samt möjlighet till sköna promenader.
Yogapassen leds av Eva-Lotta Runfors, yoga- och mindfulnessinstruktör.
Hämta pdf med program här http://eva-lotta.nu/wp-content/uploads/2014/03/H%C3%A4lsohelg-med-Yoga-2...
Pris/person: 2.200 kr
Enkelrumstillägg: 300 kr/natt.
Anmäl till Barsebäck Resort på info@barsebackresort.se
Frågor om yogan till info@eva-lotta.nu
Ytterligare info www.barsebackresort.se eller www.eva-lotta.nu

15-16 november
Workshop nr 2 – Parvati & Shiva-Det inre bröllopet
14.00-17.00 Lördag
14.00-16.30 Söndag.
Gudinnan Parvati är Yogans gudinna som maka till den store yogin Shiva. De flesta klassiska yogaskrifter är baserade på Parvatis och Shivas samtal om existensens varande. Gudinnan Parvati väcker till till din högsta potential och är Shakti personifierad, hon är - den inre föreningen av kvinna /man , kropp/själ  och Shiva/Shakti. Under denna workshop möter vi vår inre Parvati/Shiva och utforskar hur vi kan leva fria och kärleksfulla både i och utan en parrelation. Låt Parvati Guida dig till att utforska och leka i dina inre djungler! Att känna dig ”gift” med kärleken själv och att alltid vara fylld av riktning och hängivenhet inför dina projekt … Att leva i kärlek och att förenas i det inre äktenskapet…Vi avslutar helgen med en transformerande ceremoni!
Kostnad 650:- per helg eller 400:- per dag inklusive Yogisk fika. Begränsat antal platser så anmäl dig i god tid!
Plats In Balance Wollmar Yxkullsgatan 1. T-bana Mariatorget
Anmäl dig på louaberg@yahoo.se

16-17 november
Tofta Spa - Sveriges första retreat med medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur
Nu erbjuder vi ett antal underbara Yogaretreats från söndag till måndag.
Tillsammans med Tofta Herrgård erbjuder vi retreat för dig som behöver komma ner i varv eller är i behov av annan form av återhämtning.
Under retreaten ingår Medicinsk Yoga, Livsyoga, andningsövningar samt meditation. Vi fokuserar på att öppna sinnena. Detta innebär att vi undviker, så mycket som möjligt, kommunikation så som att tala, läsa och skriva. Syftet med tystnaden är att minska sinnesintryck; detta underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på vila i nuet. Efter yoga/meditationspassen finns det möjlighet för diskussion. Ta tillfället i akt och vila från allt och fokusera inåt. Det finns även härlig natur för promenader. Denna helg är organiserad och strukturerad att ge dig ny näring för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.
Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bubbelpool ute, bastu, relax, god mat, vila och bara varande.
Alla kan delta i kursen och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, meditation eller retreat.
Du bor i ett av Tofta Herrgårds fina hotellrum. Kvällsmaten äter du på spat medan måndagens frukost och lunch intas på herrgården.
Om du kommer resande med tåg eller flyg och åker kollektivt hämtar vi dig vid följande hållplatser: Kärna korsväg, Tjuvkilsboden eller Lycke kyrka.
Vi startar på söndagen klockan 15.30 med incheckning på rummen och lite te innan vi kör igång det första passet 16.00.
Vi serveras högklassig vegetarisk mat och lyssnar bland annat på ett föredrag av Camilla Neuendorf om andningens betydelse och hur man med enkla knep kan ta kontroll över sin andning.
Camilla har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan. Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är också idrottslärare utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola samt har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver idag Tofta Spa Rehab & Retreat.
www.toftaspa.se

16 november (samt 30/11)
ENERGIDAGEN
Glädje - Inspiration - Energi, Yoga, Dans & Föreläsning
Kl 09-18, på Hotell Skansen i Båstad, med Cecilia Gustafsson (Holistic Training) och Tobias Karlsson (Lets Dance & Talang), arrangör: balansera.
Läs mer på www.balansera-yoga.se

16 november
Öppet hus på Vasastans mediyoga- & kundaliniyogacenter
Yogaklasser hela söndagen 10.00 - 18.00!
Väringgatan 25, S:t Eriksplan
Välkommen att läsa mer om dagens program på:
www.touchcenter.se

22 november
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Sundsvall
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

22-29 november
STARS OF SAHARA - A yogic adventure to the desert
En 8 dagars retreat-resa för äventyrliga yogisar som vill utforska djupet av sig själva under den oändliga sahariska stjärnhimmelen, kombinerat med några dagar i det pulserande livet i Marrakesh. Kundaliniyoga, meditation och chanting.
Lärare: Klas och Annki Landahl
Mer info: www.hardayaal.com/evenemang/
Anmälan och frågor: klas.landahl@gmail.com

23 november
Workshop: fördjupning i kundaliniyoga och meditation.
www.yogacentralen.nu

25 november
Minikurs
4 ggr 25/11-4/12 950 kr inkl material.
www.yogacentralen.nu

28-30 november
3 DAGAR INTENSIV WORKSHOP MED DAVID SWENSON
i Palma de Mallorca
Pris 250€
Du är välkommen att njuta av en fantastisk helg i Palma de Mallorca, med en av de bästa Ashtanga yogalärare i världen, DAVID SWENSON.
Tänk dig en 3-dagars helg i vackra Palma, direkt utflykter till blomsterrivieraens promenader "Paseo Maritimo", kaféer och läckra vegetariska restauranger i staden och inte minst - dagliga lektioner och övningar av Ashtanga Yoga med DAVID Swenson.
David har lagt ett dagligt intensivt program som börjar fredag ​​klockan 18:00 och sedan lördag och söndag morgon klockan 09 och slutar vid 05:30. Planen är att alla på morgonen och eftermiddagen program och kvällsprogram.
MALLORCA är känd för sina vackra stränder (Formentor, Es Trenc), lummiga omgivningar (Deia, Valldemossa) och ett milt klimat. När man lägger till en rik kluster av vegetariska restauranger (BonLloc), butiker och kaféer i Santa Catalina-området, liksom de många utflyktsmöjligheter till havs eller på inre, du nästan inte vill mer. Den långa Paseo Maritimo strandpromenaden rätt vesidenet över havet, hamnen och stränder, i kombination med stadens lummiga alléer och suggestiva platser, bildar en inbjudande miljö för en underbar "helg oplevelse".
Vi vill bana väg för var och en av deltagarna ALLA NIVÅER VÄLKOMNAS - både nya och erfarna utövare av yoga - kommer att kunna fördjupa sig i sina Yoga resor.
Email:  info@ashtangayogapalma.com

28-30 november
Yogaretreat på Mundekulla Retreatcenter
En retreat med yoga & meditation i tystnad på underbara Mundekulla retreatcenter i Småland som har en särskild miljöprofil baserad på ett indianskt ordspråk "Tänk 7 generationer framåt innan varje viktigt beslut".
Eva-Lotta Runfors är yogainstruktör och retreatledare.
I retreaten ingår även yogafilosofi, mindfulness och personliga erfarenheter från Eva-Lotta som leder passen helt intuitivt; från hjärtat.  
Anmäl och betala avgiften för yogan på retreaten dvs. 1750 kr senast 25/10 till bg 5791-8344. OBS! Anmäl till info@eva-lotta.nu, anmälan är bindande.
Kost och logi betalas till Mundekulla på plats:
♥ Enkelrum med dusch och toa inkl kost 1900:-
♥ Dubbelrum med dusch och toa inkl kost 1600:-
♥ Dubbelrum med gem. dusch och toa inkl kost 1300:-
All info med innehåll, schema, avbokningsregler mm hittar du här http://eva-lotta.nu/yogameditationsretreat-pa-mundekulla-28-nov-30-nov-2014/
"Purpose of Yoga is to Be One With the Self" Patanjali
Namaste och kärlek ♥
Eva-Lotta Runfors
www.eva-lotta.nu

29-30 november
MjukYoga Utbildning
ForumFitness Academys utbildning i MjukYoga för dig som är yogainstruktör/gruppträningsinstruktör/personlig tränare och som vill erbjuda ett alternativ till mer fysiskt krävande yogaformer eller annan fysisk aktivitet. Här kombineras vilsamma lugna rörelser från olika yogaformer med avspännings- och meditationstekniker. Det långa djupa andetaget löper som en röd tråd genom yogautövandet. Kursavgift 3 595:-.
Ytterligare info www.forumlive.com

Varje måndag, onsdag, torsdag (mindfulness) och söndag
Yoga och mindfulness vid Hellasgården
Drop in, 80 kr. 120 kr med bastu och bad.
Klippkort 750 kr.
Måndagar och onsdagar yoga kl 18-19.15
Torsdagar mindfulness kl 18-19.15
Söndagar yoga kl 15-16.20
Läs mer på
www.hellasgarden.se/sv/yoga

 

December

2-15 december
Indien - Goa - Njutning för kropp och själ med yoga, ayurveda och meditation
Välkommen till ett paradisiskt äventyr i yogans hemland! Du bor i en enkel palmhydda nära stranden, med himmel, hav och naturen som grannar. Senare i ett lite bekvämare eko-hus omgiven av grönska, även här nära stranden. Med yoga, ayurvedabehandlingar, meditation, utflykter och renande vegetarisk mat får du möjlighet att rensa ut i både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du möjlighet att stifta bekantskap med den färgrika indiska kulturen på ett mjukt sätt, i tryggt sällskap i Goa, som brukar kallas "India Light".   
 Sju dagars ayurveda behandlingar som ett smakprov på ayurveda, logi, helpension och utflykt för att se delfiner. Första veckan är inriktad på ayurveda & yoga, och den andra veckan sker en fördjupning inom yoga. Möjlighet till mer ayurveda finns. Boka tidigt rabatt 1000 SEK om vi får din bokning senast den 1 augusti!
Åsa Somesha Nyström
Floweryoga.nu

6-7 december
Fördjupningsutbildning: Sekvensering
För yogalärare som vill utvecklas angående hur man planerar och lägger upp en yogaklass.
Vi fördjupar förståelsen hur en yogaklass, fysiologiskt och energimässigt, sekvenseras. Vi arbetar teoretiskt och praktiskt med asanas, pranyama, filosofi och musik för att skapa de bästa förutsättningarna för inlärning.
Anmälan tt@yogayama.se
Läs mer www.yogayama.se

4 december
Utbilda dig till yogalärare på Axelsons gymnastiska institut
Sju perioder + retreat 8 dagar
www.axelsons.se

13 december
Kundaliniyoga workshop ”Klimakteriet ur ett yogiskt skönt perspektiv”
Upplyftande yogapass, stärkande meditationer, teori och välgörande mantrasång.
Lördag 13/12 kl 14.00-17.00
Plats: Ester-Adèle, S:t Paulsgatan 22, Stockholm
Lärare: Anne Saranprem Kaur Hauser o Elenor Saranraj Kaur Öster
Pris: 450 kr
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323
www.saranyoga.se

27 december - 6 januari
Yoga & Meditation Nyårsretreat
Börja det nya året med klarhet och energi! Nyårsretreat ger dig en djup personlig erfarenhet av yoga & meditation och möjligheten att ladda upp både fysiskt och psykiskt. En av kursens första höjdpunkter är tarmsköljningen, där kroppen på ett mjukt sätt får en grundlig utrensning. Därefter går vi på djupet med yoga och meditation på ett sätt som är möjligt först nu, när koncentrationen verkligen är där. Denna fördjupningsfas kulminerar i slutet av kursen med en tystnadsperiod på tre dagar. Undervisningen riktar sig både till nybörjare och fortsättare, och förbereder även för Ananda Mandala's Prana Vidya healing retreat i 2015.
www.yoga-meditation.se

28 december - 8 januari 
INDIEN: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala
Det är yoga morgon & kväll med dagarna är fria för sol, bad i poolen eller havet, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
www.yogaakademien.se

29 december - 1 januari
Yogiskt nyårsfirande på Borntorpet
Efter förra årets hjärtsprakande och totalt transformerande nyårshelg känner vi enorm inspiration att återigen bjuda in till ett par riktigt magiska nyårsdagar tillsammans. Gemenskap, kreativitet och transformation kommer stå i fokus dessa dagar och vara bryggan mellan 2014 och 2015.
Detta retreat kommer bjuda på en mustig blandning av spännande och kraftfulla kundaliniyoga- och meditationspass, vild och svettig dans, fantastisk mat och en massa hängiven sång och musik. Vi låter dagarna innehålla reflektion och firande, stillhet och rörelse, mycket lekfullhet och spontana upptåg..
Lärare: Klas och Annki Landahl
Plats: Borntorpet, Skinnskatteberg
Mer info: http://hardayaal.com/evenemang#post-51
Anmälan och frågor: klas.landahl@gmail.com

2015

Januari

Ashtanga vinyasa-utbildning
200 h Ashtanga vinyasa helgutbildning, börjar  januari 2015
www.itsyogastockholm.se

3-19 januari
Rundtur och retreat i Indien
Rundtur: 3 januari - 19 januari
Retreat: 10 januari - 19 januari
I januari 2015 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en sinnesutvidgande veckolång rundresa i yogans och konstens fotspår i den kulturrika staten Tamil Nadu i södra Indien. Vi avslutar med en veckas yogaretreat på den ayurvediska resorten Isola di Cocco i Kerala.
Du har möjlighet att aningen komma på den ena eller på båda veckorna. Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns på Isola di Cocco.
www.viryayoga.se

4-14 januari
Yogaresa till Goa, Indien
Följ med oss på en härlig yogaresa till SWAN Yoga Retreat, Goa i Indien.
SWAN Yoga Retreat har sina rötter i Satyananda Yoga traditionen, inspirerat och välsignat av Swami Niranjan.
www.satyanandayoga.se

9-11 januari
Fördjupningsutbildning: Anatomi, teknik och biomekanik
Gedigen anatomikunskap är centralt i rollen som yogalärare.
Denna fördjupningsutbildning riktar sig till de som önskar fördjupa sig inom anatomi och biomekanik. Lärare är den internationellt erkände yinyogaläraren Joe Barnett som med sin stora kunskap, både inspirerar och informerar hur den mänskliga kroppen fungerar.
Anmälan tt@yogayama.se
Läs mer www.yogayama.se

9-11 januari
Yoga Sutras: Vägkarta för en yogi och yogaträningsworshop
På kursen kombinerar vi studier och recitation av Yoga Sutras med fördjupelse i den fysiska yogan.
Gitte Bechsgaard författare till boken "The Gift of Consciousness: Patanjali's Yoga Sutras" undervisar i hur vi kan förstå och använda de gamla yogatexterna till att ge djup och mening i våra vardagsliv och yogaträning. Sheila Haswell, en av Englands mest erfarna seniorlärare, vill använda Gittes föreläsningar till att ge perspektiv på vår yogaträning.
Workshopen passar för alla som håller på med yoga oavsedd yogaform och - stil.  Den äger rum på Göteborgs Yoga Centrum.
Mer information och anmälan:
yogacentrum@yogacentrum.com

9-11 januari
Kundaliniyoga helgkurs i kundaliniyoga för seniorer, kundaliniyoga på stol
En av Europas främsta kundaliniyogalärare med inriktning på senioryoga, Willem Wittstam, gästar Stockholm för första gången. Kursen är främst tänkt för dig som är kundaliniyogalärare.
Plats: Stockholms Kundaliniyogacenter, Reimersholmegatan 79, Stockholm
Fre 9/1 kl 17.00-22.00, Lör 10/1 kl 6.00-22.00, sön kl 6.00-15.00
Lärare: Willem Wittstam Pris: 2300 kr, inkl kvällsmat fredag och lördag
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323
www.saranyoga.se

10-24 januari 2016
INDIEN: Yoga & Ayurveda som rehab mot långvarig smärta
Nu kan vi äntligen erbjuda en yogakurs speciellt anpassad för dig med långvarig smärta och värk. En rehabiliterings- och rekreationsresa till Varkala i södra Indien - med ayurveda och individanpassad yoga och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar...
www.yogaakademien.se

11-22  januari 2015  
INDIEN: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala
Det är yoga morgon & kväll med dagarna är fria för sol, bad i poolen eller havet, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter…
www.yogaakademien.se

12-16 januari
Fördjupningsutbildning: Kost och Ayurveda
Vi studerar ingående matens inverkan på yogapraktiken, ur ett fysiologiskt, ayurvediskt och etiskt perspektiv.
Vi lär oss grundläggande näringslära, går igenom det endokrina systemet, studerar metabolismens fysiologi, går igenom kroppens förmåga till avgiftning och tittar på hur matvalen påverkar vår omvärld.
Anmälan tt@yogayama.se
Läs mer www.yogayama.se

17-18 januari
Fördjupningsutbildning: Pedagogik och effektiv kommunikation
Under den här kursen studerar vi hur du som yogalärare eller instruktör kan kommunicera övertygande, effektivt och inspirerande – oavsett vem du har framför dig. Vi går igenom grundläggande retorik och du får lära dig att plocka fram din egen personlighet och styrkor i lärarrollen.
Anmälan tt@yogayama.se
Läs mer www.yogayama.se

18-28 januari
Yoga&surf med Malin Berghagen
Yogobe’s egna vinterresa: Yoga med Malin Berghagen och lär dig surfa eller utveckla din surfing tillsammans med Surfakademin i vågorna vid de fantastiska stränderna i Santa Teresa, Costa Rica. Ni bor på Nautilus Boutique Yoga-hotel där ni kan njuta av yoga med utsikt över havet från yoga-däcket, deras härliga restaurang med rawfood och smoothies. De har bokat den 18 till 28 januari för detta midvinter-break. Skall du följa med? Yogobe och Surfakademin släpper 16 exklusiva platser och bokning sker via Surfakademins hemsida. Klicka här och kom till deras bokningssida. VIll du veta mer om själva resan, klicka här.
Tveka inte att skriva till Yogobe om du har frågor: info@yogobe.com

24-31 januari
Skidåkning, yoga & meditation i italienska alperna
Tänk dig en vintervecka med hisnande höjder, härlig bergsluft och skidor på fötterna. Du befinner dig i ett snöklätt alp-landskap.   
Ljudet från den knarrande snön, och vinden mot ansiktet är allt du kan tänka på när du åker nerför backen. Naturen, nuet och du är allt som existerar i denna stund. Inga plikter och krav, förutom att ta hand om dig själv och njuta av livet.
Efter skidåkningen väntar ett skönt yogapass. Där du får hjälp att stretcha ut och slappna av med meditativ vägledning, innan det är dags för en god vällagad italiensk middag!  
Låter detta som något för dig?
Om svaret är ja, så rekommenderar jag dig att följa med på denna resa med skidåkning, yoga och meditation i italienska alperna 24-31 januari 2015.
Programmet:
Skidåkning varje dag.
Morgon och kväll har du möjlighet att delta i yoga och meditation för att sträcka ut dina trötta muskler, bli mer närvarande i nuet, och få hjälp att vara mer grundad och fokuserad i din skidåkning.
Frukost och middag på hotellet. Lunch tar var och en ute i backen.
Platsen:Vi styr kosan mot en liten genuin alp-by i Italien, nära gränsen till Österrike och Schweiz, där den lokala gemytligheten fortfarande finns kvar.
Byn där vi bor är en del av Monterosa-massivet, som har ett skidsystem med skidbackar i världsklass.
Anmälan: Antalet platser är begränsat.
Kontakta arrangören Thealps via mejl på info@thealps.com

31 januari-1 februari
Yoga & Vandringsretreat i Arild på Rusthållargården & Kullaberg, Skåne
Retreat är en stilla plats att bli inspirerad till eftertanke att "dra sig tillbaka" för återhämtning - helt enkelt en retreat mitt i vardagen. Arild en vinterdag är en underbar stilla plats där du får ro att njuta och sträcka ut blicken över berg och hav.
Lördagen den 31 januari till söndagen den 1 februari arangerar Vileva en tvådagars retreat i lugnets tecken på Rusthållargården i Arild Två underbara dagar med Yoga, andning, meditation, spabad och vandring på Kullaberg! Och inte minst en helg med fantastisk god mat från ett kök med kockar som älskar mat!
För mer information och bokning:
www.vileva.se
vileva@telia.com

Februari

6-7 februari
Yogalärare Eget företag
En kurs till dig som är Yogalärare och har eget företag. Med syftet att du ska få konkret stöd i planeringen av ditt företag oavsett vad du har för mål. Under två heldagar har du ditt eget företag i fokus. Vi blandar teori och praktik, enskilt och i grupp, med tid för diskussion och reflektion. Kursmaterial ingår.
www.studiokarma.se/utbildning

13-15 februari
the Nordic Yoga Confernce i Stockholm
Den 13-15 februari arrangeras för första gången the Nordic Yoga Conference i Stockholm. Det är i Münchenbryggeriets vackra lokaler med utsikt över Riddarfjärden. Just nu pågår planering av schemat och lärare och biljetterna släpps under september 2014, då med boka tidigt rabatt så ju tidigare man bokar ju billigare blir priset och man har större chans att få platser på de klasser man helst vill ha.
Vi ser fram emot att erbjuda ett schema med stor bredd från olika yogaformer, intressanta föreläsningar och workshops samt en mix av internationella, nationella och lokala presentatörer. Vårt mål är att förmedla nya upplevelser samt få fler att upptäcka yogans härliga värld.
En del av eventet är Hälsomässan där företag ställer ut och marknadsför sitt varumärke och produkter. Det finns utrymme för ca 50 företag och platserna går att boka redan nu. Vi erbjuder 15% rabatt för alla bokningar som görs senast 25 augusti. (Foto: Alana da Silva)
www.yogagames.org

19-22 februari
Yoga & Skidåkning på Långbergets Sporthotell
Vintern 2015 har du chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre?
Läs mer på www.yogaakademien.se

27 februari - 6 mars
Yinyoga/Vinyasa Flow& Vipassana-retreat i Goa, Indien med Magdalena Mecweld och Jennie ”Goa” Wadsten
Följ med på en härlig inre/yttre resa med målet att gå djupare i kropp och själ.
Yinyoga öppnar upp vår kropp och vårt sinne, kommer åt vår stelhet och våra naturliga begränsningar. Vi går inåt, känner och släpper taget.
Vinyasa Flow-yogan bygger upp styrkan i våra muskler, gör kroppen smidig och får igång hjärtat och cirkulationen.
Vipassana-meditation ger oss verktygen att se allt klarare, acceptera det vi inte kan förändra och förändra det vi inte kan acceptera. Genom insikt, kärlek och tålamod ökar vi vår visdom – syftet med all yoga och meditation.
Jennie kommer att hålla i Vinyasa Flow klasserna medan Magdalena håller i Meditationen och YinYogan. Till vår hjälp har vi Mats Nielsen, yogalärare och van meditatör.
För vem: För dig som vill bygga upp styrka och smidighet förenat med djupgående stretch och avslappning, samtidigt som du fördjupar dig i meditation. Du bör ha någon form av yoga-erfarenhet (ingen meditations-erfarenhet behövs), men retreaten är anpassad till både nybörjare och avancerade. Att yoga och meditera på en av Indiens vackraste och soligaste stränder är en upplevelse i sig.
Mer info:
http://www.yin-yoga.se/resyoga-tips/

27-28 februari 2015
Ayurveda Grundkurs
Grundkursen är till för att skapa egen utveckling och hälsa samt förstå grundprinciperna inom ayurveda. Kursen är också start för dig som vill gå vidare och utbilda dig till Ayurvedisk Hälsorådgivare och/eller Massageterapeut.
Under de 3 första stegen får du en bred, praktisk grund för hur du tillämpar Ayurveda.
Inga förkunskaper krävs.
Varje steg inkluderar ett medicinsk/kundaliniyoga pass, andningsövningar och meditationer.
Steg 1 den 27-28 februari 2015
Steg 2 och 3 den 3-6 april
Kursavgift: 2150kr per steg, betalning för samtliga steg 10% rabatt
Varmt välkommen till en livgivande kurs!
Lärare: Susanne Montelius
Plats: Hallska Gården Gränna
Info och anmälan: susanne@yantra.nu tel. 0732-017531
Läs mer om vad kurserna innehåller: www.yantra.nu

Mars

Ett-årig fördjupningskurs i iyengaryoga i Skinnskatteberg
För dig som är ny eller redan utövar iyengaryoga. Start mars 2015.
Det ingår asana, pranayama, filosofi och yogaprogram för egen träning. Kursen ger dig möjlighet att komma in i en stabil egen praktik med iyengaryoga.
I samarbete med Studiefrämjandet.
Iyengaryogalärare: Isabelle Bede (bilden - vid fototillfället gravid i v 38)
Webb: iyoga.se
Mejl: info@iyoga.se

5-15 mars
Yoga- och ayurvedaresa till södra Indien
Unna dig ett professionellt omhändertagande till kropp och sinne. Dagliga kundaliniyogapass, personligt utformade behandlingar, eftermiddagsaktivitet och kvällsmeditationer.
Yoga, meditationer, ayurvedisk terapi, rum och alla måltider ingår samt personligt ordinerade örtmediciner.
Plats: Oceano Cliff Ayurvedic Beach Retreat, Varkala, Kerala, Indien
Lärare: Anne Saranprem Kaur Hauser o Elenor Saranraj Kaur Öster
Pris: Från 14 100 kr om anmälan innan 1/10-14
Anmälan: info@saranyoga.se eller 070-4700323
www.saranyoga.se

8-12 mars
Skidor & Yoga= Sant!
Det är fullkomligt underbart att efter en dag uppe i Alperna sträcka ut kroppen i sköna yogapositioner.
Vill du förbättra din teknik och känsla när du åker skidor så gör din yogaträning det eftersom du håller dig stark och smidig.
Att yoga före och efter skidåkningen gör så att hela du mår bra - muskler och leder får en rejäl återhämtning.
8:e till den 12 mars 2015 åker vi till Limone i Italienska Alperna. Morgonyoga och Alpturer på dagen och före middagen SoulYOGA. På kvällen väntar det italienska köket på dig. Limone Piemonte är känd för sin mat & vinkultur.
Limone är den älsta Skid-Alpbyn i Europa & och har fått pris flera år i rad för sin genuina stämning både i byn & i backarna.
Limone ligger i Piemonte och hit flyger du smidigt till Nice och därifrån tar du tåg eller bil till Limone.
Yogaklasser och guidad skidtur i Skidsystemet Riserva Bianca - Limone Piemonte:
Yogaklass morgon och eftermiddag - före liftarna öppnar och efter liftarna stänger. Fyra dagar, 10 yogaklasser samt en guidad tur i skidsystemet dag 1.
Pris 1500 kr.
För mer information och bokning:
www.vileva.se
vileva@telia.com

19-22 mars
Yoga & Skidåkning på Långbergets Sporthotell
Vintern 2015 har du chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre?
Läs mer på www.yogaakademien.se

22 mars
Bli Diplomerad Barnyogaledare. Steg I Göteborg
En trestegsutbildning för att bli diplomerad Barnyogaledare. Syftet med utbildningen är att sprida yogans fördelar till barn. Med fokus på att bevara det naturliga andetaget, stärka självkänslan, skapa rörelseglädje och helt enkelt må bra. Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att leda yoga för barn. I din familj, på ditt jobb eller i ditt företag. Du behöver inte ha yogat tidigare för att medverka på utbildningen.
www.barnyoga.com

22 mars – 6 april
Yogaresa till Aruba
Följ med till en av världens vackraste stränder och yoga med oss mellan den 22 mars och 6 april 2015. Yogaresan till Aruba är en paketresa där flyg, boende och frukost samt utflykter och vissa middagar ingår, förutom Ashtanga yoga (som ingår för den som vill), sol och bad.
Läs mer på www.yogashalastockholm.se

April

3-18 april
SPIRIT of INDIA - Yoga retreat & Pilgrimage
Location: Rishikesh & surroundings
Retreat fee: € 1600 (air fare not included)
Early Bird Price: € 1500 (before 11.11.2014)
Last date for registration Feb 1st 2015
Registration fee € 500
For questions and registration tina@gaiatree.se
NAMASTE and a warm welcome to Rishikesh!
The heart of spiritual India...or as the locals call it "Devbhoomi" - Land of the Gods.
The Spirit of India Yoga retreat & Pilgrimage is for you the yoga student, the yoga teacher or simply you who is fascinated by India, the birthplace of Yoga.
In these two weeks we will surrender into the heart of Yoga and fill ourselves with warm sunshine, healthy food, deep yoga practice, pranayama, meditation, mantras and ayurvedic treatments. We will experience life in an ashram and visit amazing sacred spots empowered and blessed by the ancient Rishis through their deep penance and practice.
Halfway into our stay we will move further up from Rishikesh, following the sacred river Ganga and pitch camp on a golden, sandy beach where we will continue deepening our journey by the fire through sacred song and mantra chants.
We look forward to making this retreat not only a sojourn deep into the heart of spiritual India but also a journey of awakening and transformation into the depths of our own hearts and consciousness. And we look forward to having you with us in body, mind and spirit!
Satya & Tina
www.gaiatree.se
www.satya.dk

13-20 april
Yogaretreat på Mallorca
Nå hälsa och välmående i en lätt, stark och smidig kropp.
Rena kroppen och sinnet ! Inspireras till en hälsosam och energigivande Livsstil genom Yoga.
Vi bor i Persiljepalatset beläget på Carrer de Juavert i den lilla staden Felanitx på Mallorcas sydostkust. Här får vi smak av det genuint mallorkinska med små caféer, saluhall och den populära söndagsmarknaden.
I närbelägna Porto Colom Mallorcas största naturhamn med charmiga färgglada små fiskarhus, vandrar vi på klipporna längs med havet och utövar Yoga under bar himmel.
Yogapassen leds av Lena Sjöberg .
Pris / person 12.500:- .
I resans pris ingår:
Flygresa : Köpenhamn – Mallorca, Palma t/r ( kontakta oss för annan avreseort )
Boende 7 nätter , i del i dubbelrum. Helpension vegetarisk kost.
Transfer: t & r Flygplatsen i Palma samt dagliga utflykter enligt program.
Yogakurs :  2 yogapass/dag , Coaching: 2 individuella coachingar, Massage : 1 massage.
Hämta pdf med program här  http://wellnesshouse.nu/yoga/yoga-wellnessresa-till-mallorca/
För vidare information och bokning, kontakta lena.sjoberg@wellnesshouse.nu
” Do your practice and everything will follow”
Sri K.Pattabhi Jois.;

19 april (och 5 juli)
En stilla halvdag med yoga och meditation
Varmt välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården i Stockholm.
Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Specialpris för dig som prenumerant på Yoga för dig!
Läs mer:
http://www.hellasgarden.se/sv/presentkort
Anmäl dig till:
konferens@nybergforlag.se
 

24-26 april
the Nordic Yoga Conference i Göteborg
24-26 april arrangeras Yoga Games the Nordic Yoga Conference för femte året i rad på Svenska Mässan i Göteborg. Varje år har eventet växt bra och vårt mål med väldigt nöjda besökare och deltagare verkar uppfyllas. Vi försöker hela tiden förnya och bredda med olika presentatörer och inspiratörer i schemat samtidigt som vi jobbar med att öka totalupplevelsen med bland annat större Hälsomässa, live musik och positiv atmosfär.
Under 2015 fortstätter vi med förra årets nyhets med en gratis Drop In sal samt utökar Hälsomässan ytterligare för att kunna erbjuda fler utställare plats.
Utställarplatserna kan bokas från och med september 2014 och biljetterna till deltagarna släpps december 2014. (Foto: Alana da Silva)
www.yogagames.org

Maj

9-16 maj
Resa till Andros i Grekiska övärlden- Kykladerna
En RESA fylld av träning, återhämtning, reflektion, glädje & gemenskap. I en fantastisk & underbar miljö på Andros, långt bort från massturism. I en villa i traditionell sten med pool, där du kan sträcka ut blicken ut över berg, hav och natur, och varje detalj förstärker upplevelsen.
På träningsmenyn finns riktiga godbitar:
Kreativ lekfull funktionell träning, - i poolen, på stranden och i bergen. Vandring & Cykling som är mjukt & skönt eller tufft & utmanade. Du väljer. YOGA i alla dess former som förenar hela dig – Kraftfull Hatha Vinyasa, Lugn & expanderande Yin, samt Restorativ YOGA som är en skön återhämtare.
Som efterrätt bjuder vi på en överraskningsmeny av aktiviteter som kittlar dina sinnen. Överraskningar som leder till skratt, eftertanke, ny kunskap & nya perspektiv. Fest, skratt & glädje färgar hela veckan.
Utöver det kan du boka olika massagebehandlingar (Klassisk massage ,Yogamassage & Thai massage) samt SPA-behandlingar.
Alla är varmt välkomna och vi anpassar all träning så alla kan delta oavsett erfarenhet.
Resepaketet kostar 8 200 kr. Läs mer om vad som ingår i paketet och läs om underbara Andros och villa Hyoudroussa på:
www.vileva.se
vileva@telia.com

24 maj -31 maj
Yogastjärnor på slottet
Chateau Garreau blir vår hemvist under en vecka där vi alla är stjärnor och får stråla tillsammans på yogamattan, vid poolen eller runt middagsbordet mitt i ett böljande vinlandskap. Med Kundaliliyoga, Qigong och meditation omfamnar vi det inre lugnet. Med cykelturer, promenader och utflykter upptäcker vi vad världen har att erbjuda kring slottet. Följ med på en vecka fylld av allt som kropp, själ och sinne kan önska sig.
För mer information:
www.marielsmassage.se
www.yogipal.se

28 - 31 maj
Yoga och vandring i södra Halland med Yoga för dig
Vallåsen - Skummeslövsstrand, 2 vandringsdagar

Många uppfattar både vandring och yoga som “meditation i rörelse” och genom att kombinera dessa två i samklang med vacker natur, får vi både en inre och yttre resa till såväl kropp som själ. Du vandrar på egen hand mellan Vallåsen och Skummeslövsstrand. Varje morgon och kväll möter du yogaläraren Pernilla Cristvall, även redaktör för Yoga för dig, för att vägledas till balans och personlig utveckling genom yoga.

Turen i korthet:

28/8: Resa på egen hand till Vallåsen i södra Halland

29/8: Yoga, vandring Vallåsen - Tjuvhult, 16 km och yoga.

30/8: Yoga, vandring Tjuvhult - Skummeslövsstrand, 24 km och yoga.

31/8: Hemresa på egen hand


Totalt sträcka att vandra: 40 km

Rabatt för Yoga för dig prenumeranter.
Läs mer om upplägget och bokning via Vandra här.

Juni

Juli

5 juli
En stilla halvdag med yoga och meditation
Varmt välkommen till halvdagsretreat på Hellasgården i Stockholm.
Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet. Komma bort från vardagen och få möjlighet att komma i kontakt med sig själv på ett djupare plan. Att ge sig själv en stund att bara vara, lyssna inåt, reflektera över det som är och finna lugn och harmoni utan prestation. Tillåta sig själv att bara vila i tystnaden, acceptera det som är för stunden och promenera i vacker natur.
Specialpris för dig som prenumerant på Yoga för dig!
Läs mer:
http://www.hellasgarden.se/sv/presentkort
Anmäl dig till:
konferens@nybergforlag.se

22-26 juli
Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår
Sommaren 2015 får du inte missa våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.
Läs mer på www.yogaakademien.se

29 juli-2 augusti
Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår
Sommaren 2015 får du inte missa våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det är en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.
Läs mer på www.yogaakademien.se

Augusti

 

 

2016

Januari

10-24 januari 2016
INDIEN: Yoga & Ayurveda som rehab mot långvarig smärta
Nu kan vi äntligen erbjuda en yogakurs speciellt anpassad för dig med långvarig smärta och värk. En rehabiliterings- och rekreationsresa till Varkala i södra Indien - med ayurveda och individanpassad yoga och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar...
www.yogaakademien.se
 

--------------------

Fri publicering i kalendariet här på sajten!

Mejla din information till info@yogafordig.nu så lägger vi in dina uppgifter. Skriv kort och koncist: datum, en mening/rubrik och webbadress och eller annan kontaktuppgift. Du får gärna även skicka med bild, men utan logotyp och företagsinformation.

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.