Skip directly to content

Christina Grossi: ”Jag rekommenderar alla att meditera mer”

on ons, 01/04/2017 - 08:57

Meditation kan göra att man upplever en samhörighet med alltet, menar Christina Grossi. Foto: Maria Ljunqvist

Christina Grossi berättar om en av sina senaste innovationer – appen Meditation för moder jord.

Läs även: Meditation och närvaro – sju enkla övningar

Christina Grossi började med yoga för 13 år sedan och har provat på alla möjliga yogaformer och varit på flera retreats både utomlands och i Sverige. Hon har dessutom utbildat sig inom yinyoga och medicinsk yoga.

– Jag älskar att yoga och känner att det har läkt min själ. Likadant är det med meditation, säger hon.

Förutom yogalärare och författare till flera böcker i personlig utveckling kan hon nu även titulera sig som apputvecklare i och med meditationsappen Meditation för moder jord. Appen innehåller flera guidade meditationer, en med Christina, en i tystnad, en klangmeditation samt lite fakta om meditation. Den riktar sig till alla som vill stressa ner och finna avkoppling i vardagen.


Meditation för moder jord finns tillgänglig i App Store.

Christina har sedan mitten av 1990-talet gått olika healingkurser och efter en magisterexamen i psykologi började hon forska om ämnet.

– Min uppsats ligger till grund för att Skatteverket idag godtar reikihealing som friskvård (i förebyggande syfte).

Hon berättar att healingen funnits med henne ända sedan barnsben.

– Den har betytt allt i mitt liv precis som yogan och meditationen och den finns med mig i allt jag gör. I min bok Att komma hem skriver jag om min uppväxt som var kantad av ganska svåra saker. Healingen har hjälpt mig enormt mycket att läka.

Den akademiska utbildningen har öppnat många dörrar och hon har hållit i meditationsklasser både på en högskola och för de anställda på ett lasarett, genom Borås och Ulricehamns kommuner. Idén till meditationsappen fick hon av en ren tillfällighet.

– Jag träffade på en webbkille för snart två år sedan, som då hjälpte mig med hemsidan. Vi spånade och på den vägen är det.

Meditationen, säger hon, kan hjälpa oss att leva vårt liv fullt ut.

– När du möter dig själv i meditation upplever du en samhörighet med alltet och får en stark känsla av att höra till. Jag rekommenderar alla att meditera mer.

Text: Stina Johansson

Reiki & friskvård

* Reiki är en form av japansk handpåläggning som skapades av Usui Mikao 1922.

* Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi" och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien.

* Reiki är en healingform som av utövarna själva anses vara mycket kraftfull, men ändå enkel att lära sig.

* Reiki klassas idag som förebyggande friskvård av Skatteverket.

Uppsatsen som nämns i artikeln:
Healing som terapi: Ökat välbefinnande vid fibromyalgi? (2003)

Läs även: Böcker och appar att njuta av i vinter

Stora förmåner för dig som prenumererar, teckna förmånlig prenumeration redan nu!

Mervärden för dig som prenumererar:

 • 100 kr rabatt på Yogagalan på Södra Teatern 9 februari 2017 - en galamiddag med underhållning, god mat och mingel för alla som tycker om yoga.
 • 300 kronor rabatt på Veda Lilas grund- och helgkurs i ayurveda. Uppge ditt prenumerationsnummer vid anmälan. Läs mer om kursen här, http://vedalila.se/kurser/
 • 25% rabatt på Yogalove.se, http://www.yogalove.se/yogaklader.html
 • 100 kr i rabatt på ett köp på Yogagrossisten.se för nytillkomna prenumeranter. Mejla ditt prenumerationsnummer till support@yogagrossisten.se så erhåller du en personlig rabattkod. Läs mer här http://yogagrossisten.se/
 • Yoga och träna hemma med några av Sveriges främsta yogalärare: - Testa Yogobe för 99 kr din första månad. (90 kr rabatt) - Årsprenumeration på Yogobe för 1699 kr. (200 kr rabatt) Använd ditt friskvårdsbidrag. Träna och yoga var du vill, när du vill online. Enkelt och utan bindningstid:http://yogobe.com
 • 10% rabatt vid köp på Saprema of Sweden, https://saprema.se/. Mejlaanna@saprema.se och ange ditt prenumerationsnummer så får du en kod att använda i webbshoppen!
 • Rabatt på Mediyogainstitutets onlineyogatjänst BalansOnline,http://www.balansonline.se Din månadskostnad 59 kr oavsett vilket abonnemang du väljer (en, tre eller tolv månader).
 • 300 kr rabatt på Yoga Games, http://www.yogagames.org/. Yoga Games går i Göteborg varje år och från och med 2015 även i Stockholm.
 • Full tillgång till vårt arkiv, vilket gör att du kan läsa tusentals tidlösa yogaartiklar och -reportage i din surfplatta eller dator. Läs mer härhttp://www.yogafordig.nu/content/digitalt
 • Våra specialtidningar om rawfood, ayurveda och fitness utan extra kostnad.
 • 10 procent rabatt på standardpriset på Ängsbackas festivaler, No Mind, Yogafestivalen och Tantrafestivalen. Se mer på http://bit.ly/1D4yebj
 • 100 kr rabatt på "En dag i stillhet med yoga och guidad meditation" på Hellasgården. Läs mer på http://www.yogafordig.nu/content/event
 • Ta del i en mängd utlottningar från våra samarbetspartners.

Mer information om hur du tar del av prenumerationsförmånerna får du i ett svarsmejl när du tecknar din prenumeration

Teckna prenumeration redan nu!